timerTidsbegrenset tilbud×

nordvpn nordvpn

Vent litt!

FÅ 75% RABATT

Prøv i dag, og få 30 dagers pengene tilbake garanti

Hvordan se NRK i utlandet

I denne artikkelen vil vi skrive om hvordan du ser NRK i utlandet. Et stort problem for norske borgere som ønsker å se på NRK utenfor Norge er at mange programmer er blokkert på grunn av rettighetsbegrensninger. Dette innebærer at du ikke kan se på NRK Play dersom du ikke har en norsk IP adresse.

Vi vil i denne artikkelen kort forklare deg hvordan du ser på NRK utenfor Norge. Det er kjempeenkelt, og med noen enkle triks kan du få tilgang til NRK og andre norske TV programmer som TV2 og DPlay på under 5 minutter.

Kort oppsummering

For deg som ikke har lyst til å lese hele artikkelen har vi laget en kort oppsummering. Det eneste du trenger å vite er at du trenger en norsk IP adresse for å se på NRK i utlandet. Måten å få en norsk IP adresse på er ved å bruke en VPN tjeneste. Dette er en tjeneste som har tilgang til servere i mange forskjellige land.

Ved å koble deg til en norsk server vil du få en norsk IP adresse, og da vil NRK tro du befinner deg i Norge. Da er det bare å logge inn på NRK.no og se på NRK i HD kvalitet. Dette er for øyeblikket de VPN tjenestene vi anbefaler for å se på NRK i utlandet. Merk at det finnes mange andre, og at dette bare er et utvalg.

.
ExpressVPN
.
CyberGhost
.
Surfshark

Om annonsering på denne nettsiden

Om vurderingene

Hvorfor kan jeg ikke se NRK i utlandet?

Ja, det er utrolig irriterende at man ikke bare kan slå på PCen, gå inn på NRK.no og streame programmer som langrenn VM, NRK nyheter, Skam eller lignende uten problemer. Men slik er det altså ikke i utlandet.

Grunnen til dette er at alle TV kanaler kjøper inn rettighetene til å vise visse TV programmer. Når de kjøper inn rettighetene kjøper de norsk TV kanalene kun inn disse i forhold til for eksempel Norge. Derfor kan ikke NRK sende programmene sine til norske borgere som befinner seg i utlandet, selv om du har betalt for tjenesten gjennom den pliktige TV lisensen.

Det kan nok oppleves urettferdig for mange, men slik er altså reglene. Særlig oppleves det urettferdig for mennesker som bor permanent i for eksempel i Sverige, og ikke kan se NRK Play i Sverige.

Hvordan se NRK utenfor Norge?

Se NRK Nyheter i Utlandet med VPN

Med en VPN kan du enkelt for eksempel se NRK nyheter utenfor Norge.

Som vi skrev i oppsummeringen er det altså utrolig enkelt å se på NRK utenfor Norge, enten du befinner deg i Spania, USA, Sverige, Danmark eller lignende.

Det eneste du trenger å gjøre er å koble til en VPN tjeneste. Man kan forklare veldig komplisert hva en VPN tjeneste er, men det kan egentlig forklares relativt enkelt.

Se NRK Nyheter i Utlandet med VPN

Med en VPN kan du enkelt for eksempel se NRK nyheter utenfor Norge.

Det finnes utrolig mange VPN selskaper som eier forskjellige servere rundt omkring i verden. Dersom du laster ned VPN tjenesten kan du koble deg til de forskjellige serverne.

Når du er koblet til en server, vil all trafikken fra enehten din gå via denne serveren. For andre på nettet vil det da se ut som om trafikken kommer direkte fra denne serveren.

På den måten vil du selv holdes anonym, og andre på nettet vil identifisere deg med IP adressen til den eksterne serveren du er tilkoblet.

Kobler du deg for eksempel til en server i Frankrike, vil det se ut som du har en fransk IP adresse, og det samme dersom du kobler deg til en server i henholdsvis Norge, Sverige, Danmark eller USA.

Du har dermed kanskje skjønt poenget. For å se NRK når du er utenfor Norge er du da nødt til å koble deg til en norsk server. På den måten vil du få en norsk IP adresse, og da vil NRK tro at du befinner deg i Norge når du logger inn på nettsidene deres.

Så løsningen er altså utrolig enkel. Det eneste du må gjøre er altså å laste ned en VPN tjeneste, koble deg til en norsk server, og gå inn på NRK.no og gå til TV avdelingen.

Hvilken VPN tjeneste skal jeg bruke?

Det finnes ekstremt mange VPN tjenester, sannsynligvis over 100/200 stykker. Du trenger heldigvis ikke undersøke alle disse før du bestemmer deg for en.

Det er utrolig mye du kan se på i forhold til hvilken VPN tjeneste du burde bruke. Vi må naturligvis konsentrere oss om det som er viktig for å se på NRK i utlandet.

Det som er viktig i forhold til å se NRK med VPN er at VPN tjenesten er stabil. Er den ikke det vil VPN tilkoblingen hoppe ut, og da vil du stadig oppleve irriterende avbrekk. Det kan man naturligvis ikke ha noe av.

I tillegg til dette er det naturligvis ekstremt viktig at VPN tjenesten har servere i Norge, hvis ikke vil jo bruken av VPN tjenesten i forhold til NRK være helt formålsforfeilet. Jo flere server jo bedre, siden du da vil ha mange alternativer dersom en server for eksempel skulle koble ut eller lignende.

I tillegg til dette er hastigheten utrolig viktig. Det nytter ikke å se på NRK utenfor Norge dersom tjenesten hele tiden lagger fordi internetthastigheten har blitt for dårlig.

Med enhver bruk av VPN vil hastigheten bli noe tregere, siden trafikken må gjennom en ekstern server før den når til siden du skal besøke. Med de beste VPN tjenestene vi anbefaler på denne siden vil hastighetstapet imidlertid være minimalt.

Øvrige viktige faktorer er naturligvis at tjenesten har null loggføring (hvilket betyr at tjenesten ikke loggfører trafikken din), god kundevennlighet og kundeservice, og en rimelig pris.

Må jeg betale for dette?

Det lønner seg å betale for VPN

Det lønner seg å betale litt for en VPN tjeneste.

Det finnes både gratis og betalte VPN tjenester. I forhold til å se på NRK i utlandet lønner det seg som oftest å betale litt for en VPN tjeneste. Det er flere grunner til dette, og vi skal forklare dette kort.

For det første har mange gratis VPN tjenester rykte på seg for å loggføre trafikken til brukerne sine, og selge denne informasjonen til tredjeparter som for eksempel store internasjonale markedsføringsbyråer. Du vil kanskje ikke merke noe særlig til dette, men det er likevel ikke behagelig at noen overvåket oss på nett. Selve prinsippet med VPN er jo også egentlig at man skal være anonym på nett.

Det lønner seg å betale for VPN

Det lønner seg å betale litt for en VPN tjeneste.

Det største hovedproblemet i forhold til å se NRK i utlandet er nok at de fleste gratis VPN tjenester har dårlig hastighet og ofte også trafikkbegrensninger.

Trafikkbegrensningen innebærer at du ofte kun for eksempel kan streame 500 MB gratis, og at du må betale for trafikk som går utover dette. Da det krever mye trafikk å streame NRK vil dette som oftest bli et problem.

Når det kommer til hastigheten er dette naturligvis et stort problem i forhold til streaming, da det kan føre til mye lagging og frustrasjon.

I tillegg er de betalte VPN tjenestene relativt billige, det koster sjelden mer enn 70 kr per måned og som oftest mye mindre dersom du binder deg for en lengre periode.

Nesten alle de betalte VPN tjenestene har også en 30 dagers ubetinget pengene tilbake garanti, hvilket innebærer at du kan få pengene tilbake dersom du ikke trenger tjenesten. Slikt sett kan tjenesten i realiteten egentlig bli gratis.

De beste VPN tjenestene for NRK

Vi har testet en rekke VPN tjenester i forhold til å streame NRK, og de tjenestene vi synes er best er de vi har listet opp i tabellen øverst og underst.

Alle disse VPN tjenestene har fungert veldig bra i forhold til å se på NRK. Fellesnevneren for disse tjenestene er at de har god hastighet, god kundevennlighet og intuitive plattform, mange servere i Norge og lignende. Slik sett blir alle disse VPN tjenestene ideelle i forhold til bruk med NRK.

Vi synes likevel at tjenestene ExpressVPN og NordVPN er de aller beste. Grunnen til dette er at de er ekstremt robuste og har utrolig mange servere i mange forskjellige land med en veldig god hastighet. Vi skal derfor forklare litt mer om disse to tjenestene. Se for øvrig en større test av de beste VPN tjenestene for norske brukere her.

Første plass: ExpressVPN

Se NRK, SUMO, DPlay med VPN i Utlandet

Med VPN kan du se programmer som NRK, TV2 Sumo og lignende.

ExpressVPN er nok den beste VPN tjenesten i vår test. Grunnen til at vi synes ExpressVPN er den beste er en kombinasjon av den råe hastigheten, hvor utrolig fort du tilkobles serveren, det enkle brukervennligheten og de utrolige mange serverne i forskjellige land.

ExpressVPN er basert på De Britiske Jomfruøyer langt utenfor for eksempel EUs jurisdiksjon. Dette medfører at tjenesten kan tilby en garanti om null loggføring, hvilket innebærer at du kan bruke tjenesten med visshet om at ingen spionerer på deg. Dette er naturligvis veldig viktig i forhold til en VPN tjeneste.

Se NRK, SUMO, DPlay med VPN i Utlandet

Med VPN kan du se programmer som NRK, TV2 Sumo og lignende.

I tillegg til dette har ExpressVPN ekstremt mange servere i Norge, hvilket gjør den ideell til å streame norske TV programmer som NRK, TV2 Sumo, Dplay, Viaplay og lignende.

ExpressVPN er sannsynligvis en av de dyreste VPN tjenestene, men prisen for de betalte VPN tjenestene er så og si akkurat de samme uansett. For en månedsabbonoment koster det rundt 70 kr, men tjenesten blir billigere dersom du binder deg for en lengre periode.

ExpressVPN har også en ubetinget 30 dagers pengene tilbake garanti, hvilket innebærer at du når som helst kan få pengene tilbake dersom du av en eller annen grunn måtte ønske dette.

Andre plass: NordVPN

På andre plass plasserer vi NordVPN. Tjenesten er så og si akkurat like bra som ExpressVPN, så det er nok ikke så viktig hvilken av disse to tjenestene du bruker i forhold til å se NRK.

Det vi liker med NordVPN er at brukervennligheten er veldig god, samtidig som at hastigheten er rask og tilkoblingen sikker.

NordVPN er basert i Panama, slik at tjenesten ikke kan kontrolleres av institusjoner som EU og USA. Dette gjør at NordVPN kan tilby en helt sikker garanti om ingen loggføring. Slikt sett kan du føle deg helt trygg på at ingen overvåker deg. Alt i alt kan vi absolutt anbefale NordVPN i forhold til å se NRK eller norsk TV generelt.

Gebruik ExpressVPN zowel op je pc als mobiel

Med VPN vil du kunne koble til amerikansk Netflix og få mye større utvalg.

Eksperttips: Når du laster ned en VPN tjeneste får du mange andre fordeler enn å bare kunne se på NRK i utlandet.

For eksempel vil du bli mye tryggere på nett, da det for eksempel vil bli mye vanskeligere å spore trafikken din for hackere og myndighetene dine generelt, siden man ikke vil kunne se IP adressen din.

En annen bonusfaktor er at du for eksempel vil kunne se på den amerikanske Netflixversjonen, eller andre geoblokkerte streamingtjenester som ITV eller BBC iPlayer.

Bare ved å endre Netflixversjon vil du kunne se opptil 50 % flere filmer og TV serier, hvilket for mange kan være verdt VPN investeringen.

Vil man alltid trenge VPN for å se NRK?

Det har nylig skjedd mange endringer i forhold til norsk TV og utlandet. Poenget er at EU nylig har inntatt en ny lov som skal føre til mindre bruk av VPN.

Denne loven sier at man ikke skal trenge VPN innenfor EU. Loven er komplisert, og gjelder tydeligvis bare på betalte TV kanaler. Siden NRK er en gratistjeneste er ikke NRK innenfor dette reglementet, og i utgangspunktet vil NRK dermed ikke kunne sees innenfor EU i fremtiden. Loven er enda ikke implemetert i Norge, slik at man for øyeblikket ikke kan se noen andre TV kanaler heller i Europa.

NRK har likevel satt seg som mål at man skal kunne se NRK i utlandet i løpet av 2020, men da bare i Europa. Dersom du bor i Europa er det da relativt gode nyheter, da du om kanskje bare et år kan slippe å benytte deg av VPN.

Er VPN lovlig?

Mange bekymrer seg for at VPN ikke er lovlig. Dette er ikke noe å bekymre seg for. VPN er helt lovlig i Norge, så du trenger ikke å bekymre deg for dette.

Det er få andre land hvor VPN er ulovlig, men du burde være litt oppmerksom på dette dersom du befinner deg i land som Kina og Russland. Så vidt vi er bekjent er ikke VPN lovlig i land som dette, men det er heller ingen særlige sanksjoner mot de som bruker det. Merk at du kanskje alltid burde ta en sikkerhetssjekk dersom du befinner deg i et litt annerledes land enn de vestlige.