VPN for Imagine with Meta AI utenfor USA

Sist oppdatert: 14/02/2024

AI-verktøy blir stadig mer populære over hele verden, og i slutten av 2023 lanserte Meta et nytt AI-verktøy, en såkalt “AI image generator”. Verktøyet har fått navnet “Imagine with Meta AI” og lar brukerne generere bilder fra beskrivelser (“tekst til bilde”). Det som gjør Imagine with Meta unikt sammenlignet med lignende konkurrenter, er at verktøyet er helt gratis å bruke, selv om en Meta-konto (Facebook, Instagram eller e-post) er en forutsetning. Foreløpig er verktøyet bare tilgjengelig i USA. Tilgang til Imagine med Meta fra hvor som helst i verden kan imidlertid gjøres mulig ved hjelp av et VPN, så vi bestemte oss for å teste Imagine med Meta AI ved hjelp av NordVPN. Men først litt bakgrunn om AI-bildegenerering og Metas versjon av verktøyet.

Prøv NordVPN

Hva er Imagine with Meta, og hvordan fungerer det?

Imagine with Meta er et frittstående generativt AI-verktøy som for øyeblikket skaper ulike bilder med brukergenererte beskrivelser (såkalte prompts). Verktøyet skiller seg ut fra mengden ved at det tillater kreativ frihet uten kostnad, noe som skiller det fra konkurrenter som DALL-E fra OpenAI.

Tilgjengelighet for Imagine with Meta

Foreløpig er det nye AI-verktøyet gratis å bruke, noe som skiller det fra konkurrentene. Den nye gratis AI-bildegeneratoren er imidlertid bare tilgjengelig i USA. Det er mulig at tilgjengeligheten vil bli utvidet til flere regioner, men foreløpig er den begrenset til én region, noe som skaper problemer for mange brukere over hele verden som gjerne vil teste den.

Kan du få tilgang til Imagine with Meta med et VPN?

Ja, du kan få tilgang til denne gratis AI-bildegeneratoren med et VPN. Et VPN kan endre posisjonen din, så i dette tilfellet må du koble til en server i USA. Dette er en løsning for de som befinner seg utenfor USA, men som ønsker å utforske mulighetene som Imagine with Meta tilbyr.

Imagine with Meta i test

Da vi prøvde å logge på Imagine med Meta AI uten VPN, fikk vi umiddelbart en melding om at “Visualise with Meta” ikke er tilgjengelig i vår region ennå.

Skjermbilde fra Imagine with Meta AI

Da vi brukte NordVPN og opprettet en tilkobling til en server i USA, lastet vi bare inn siden på nytt og vi var inne. Oppsettet når du kommer inn er standard; du skriver inn ledeteksten din i en tekstboks og kan deretter generere bildet uten videre.

Skjermbilde fra Visualisering med Meta

Imagine with Meta AI vs. DALL-E 2 fra OpenAI

Da vi gjorde noen raske undersøkelser på nettet, ble det fremhevet at hovedforskjellen mellom Imagine med Meta AI og DALL-E fra Open AI er at den første er gratis (med VPN selvfølgelig hvis du er utenfor USA), mens den andre koster en kreditt per bilde du genererer. En kreditt koster ca. 0,13 USD, så det er ikke snakk om store beløp.

Vi bestemte oss likevel for å gjøre en liten test mens vi var innlogget ved å gi samme melding til begge verktøyene og se hva som skjer. Beskrivelsen vår var “Futuristisk by på Mars”, og nedenfor kan du se resultatene og selv bedømme forskjellene:

Skärmdump från Imagine med Meta AI – “Futuristic city on Mars”
Skjermbilde fra OpenAIs DALLE-E 2 – “Futuristic city on Mars”

Sammendrag

Imagine med Meta AI representerer en spennende utvikling innen AI-genererte bilder det siste året. Selv om verktøyet foreløpig er begrenset til brukere i USA, kan vi konkludere med at bruk av VPN nok en gang løser problemet med geografiske begrensninger og åpner for global tilgjengelighet. Med tiden kan vi forvente at Imagine with Meta vil bli tilgjengelig for enda flere brukere over hele verden, noe som vil gjøre tilgangen til AI-genererte bilder enda mer demokratisk.

Prøv NordVPN
Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo