Hva er VPN uten loggføring?

Sist oppdatert: 02/12/2021

Når du søker gjennom funksjonene til en VPN, vil du ofte finne en “No-log Policy”, altså retningslinjer for ingen loggføring. Når du ser denne tilbakevendende funksjonen som mange VPN-er hevder å ha, kan det hende du lurer på hva dette er og om det er noe du trenger. Hvis du prioriterer personvern på nettet, trenger du en testet og ekte VPN som tilbyr denne policyen. Denne artikkelen vil forklare hva retningslinjer for ingen loggføring er, og hva du skal se etter.

Hva betyr VPN No-log policy?

Folk bruker VPN-er for å maskere IP-adressene sine, omdirigere den via en annen server hvor som helst i verden og surfe trygt på internett. VPN-er kan også hjelpe deg med å få tilgang til geografisk begrensede innhold på internett. Å surfe på internett uten å legge igjen digitale fotspor er en viktig grunn til at folk bruker VPN.

Det er her retningslinjer om ingen loggføring kommer inn i bildet. VPN-logger er dataen VPN-tjenesteleverandører oppbevarer eller lagrer om bruken av tjenestene deres. Slike lagringer kan inneholde hvor, hvordan, når og hva din aktivitet på nettet går ut på. Siden et VPN-selskap skjuler dataene dine fra internettleverandøren ved å beskytte din virkelige IP-adresse og erstatte den med en annen, burde de sikkert ha tilgang til dataloggene dine, ikke sant? Feil.

Retningslinjer for ingen loggføring sørger for at VPN-selskaper ikke fører oversikt over dataene dine mens du er tilkoblet deres servere. Det er dette personvernet folk ønsker når de bruker VPN-er.

De ulike loggene VPN-er beholder

Mange VPN-er annonserer vanligvis at de ikke driver med loggføring. Dette er imidlertid en vag beskrivelse fordi det finnes forskjellige typer brukerlogger en VPN-tjenesteleverandør kan beholde. I virkeligheten lagrer mange VPN-er en eller flere av loggene som er nevnt nedenfor, selv når de hevder å operere under retningslinjer som sier at de ikke loggfører. Det er viktig å kjenne til disse forskjellige loggene for å forstå hvordan VPNs retningslinjer for ingen loggføring kan påvirke dataene dine.

VPN-logger kan i hovedsak deles inn i to:

1. Tilkoblingslogger

Tilkoblingslogger refererer til de tekniske detaljene for VPN-tilkoblingen din. Disse detaljene kan omfatte hvilken server du er koblet til, båndbreddebruk, IP-adressen VPN-tjenesten bytter med din, i tillegg til bruksfrekvensen. De kan samle inn dette individuelt eller samlet . Det kan være farlig hvis det samles inn per person fordi det da kan knyttes til personlig identifiserbar informasjon (PII).

2. Brukslogger

Dette er den verste typen loggføring, da de inneholder PII-en din. Den inkluderer:

 • IP-adresselogger: Når en VPN bytter IP-adressen din med en annen fra en av serverne sine, setter de en fane på din virkelige IP-adresse. Det er ikke bra at IP-adressen din er lagret. Det skyldes at IP-logger enkelt kan spores til en bestemt bruker, eller i det minste et bestemt område. En IP-adresse koblet til et tidsstempel kan også koble internettaktivitet til en bestemt bruker.
 • Trafikklogger: Deretter er det trafikklogger som har full historikk over internettrafikken din, som for eksempel nettleser- og nedlastingshistorikk, nettkjøp og programvarebruk.

Av disse to loggene er faktisk en VPN som bare bruker tilkoblingslogger bedre. De beste VPN-ene er imidlertid de som ikke har noen logger i det hele tatt. Det skyldes at alle lagrede data til slutt kan frigjøres, selges eller stjeles for bruk til kriminelle aktiviteter.

Du bør være i stand til å finne ut omfanget av VPN-ens retningslinjer for ingen loggføring ved å sjekke personvernreglene og vilkårene. Noen VPN-er oppbevarer logger i 24 timer, mens noen oppbevarer dem over lengre tid, eller i en ubestemt periode.

Hvorfor oppbevarer VPN-er brukerlogger?

Dette er noen av grunnene til at VPN-er oppbevarer brukerlogger:

 • Datalagringslover: Når et VPN er lokalisert i et land med en lov om datalagring, må VPN-tjenesteleverandøren følge disse lovene.
 • Å utvinne og selge dataene dine: Dette gjelder spesielt gratis VPN-er. En gratis VPN betyr at tjenesteleverandøren ikke tjener penger direkte fra deg. En billig måte å tjene penger på er å selge dataene dine til tredjeparter.
 • Båndbredde caps: Noen VPN-er har et tak på maksimalt forbruk av båndbredde. Dette betyr at de må føre brukerlogger for å sikre at brukerne ikke overskrider de tildelte båndbreddemengdene. Dette er mer vanlig med gratis VPN-er. VPN-tjenester du må betale for, gjør også dette om de har båndbreddebegrensinger i løpet av en gratis prøveperiode.
 • VPN-er fører også logger for å sikre at brukerne holder seg til det angitte antallet simultane tilkoblinger på en enkelt abonnementsplan. De vil kanskje også vite antall brukere som er koblet til en bestemt server, og det blir da også loggført.

Hvordan en VPNs beliggenhet påvirker retningslinjene for loggføring

Hver VPN er underlagt datalagringslovene i landet det befinner seg i. Enhver internasjonal datalagringstraktat/allianse som en slik stat har signert vil også gjelde VPN. De mest fremtredende blant disse alliansene er “5-Eyes”, “9-Eyes” og “14-Eyes”, som gjør det mulig for statspartnerne å samle inn og dele dataovervåking om innbyggerne med hverandre.

5-Eyes-landene inkluderer Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA. Nine-Eyes-landene inkluderer 5-Eyes-landene, pluss Danmark, Frankrike, Nederland og Norge. Til slutt er det 14-Eyes-landene, som inkluderer 9-Eyes-landene, og Tyskland, Belgia, Italia, Sverige og Spania. De mest beryktede av disse er 5-Eyes-landene.

Det anbefales å unngå VPN-er som er basert i disse landene. Du kan være sikker på at de logger en eller annen form for dine data, og at deres anerkjente “No-Log Policy” kanskje ikke er tilstrekkelig beskyttelse hvis myndighetene skulle be om brukerloggene.

På den andre siden innbefatter land med datavennlige lover Sveits, Moldova, Panama, Romania og De britiske Jomfruøyene.

Oppsummering

Hvis du er motstander av datalagring, bør du være nøye med å velge en VPN-leverandør som ikke bare lover en streng ikke-logg-policy, men som også har levert dette i flere år. Denne artikkelen er en nyttig guide for deg som ønsker å forstå hva ikke loggføring betyr. Den vil også hjelpe deg med å velge et VPN med de sikreste retningslinjene for ikke loggføring.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo