Fungerer NordVPN med Amazon Prime Video?

Sist oppdatert: 08/11/2022

Amazon Prime er en av de fremste strømmeplattformene globalt. Den har titler og tilbud som er eksklusivt for Amazon Prime. Plattformet er for tiden tilgjengelig i 242 land i verden. Imidlertid, akkurat som de fleste strømmeplattformer, bruker Amazon Prime geo-restriksjoner. Dette kan være en skuffelse for de som reiser ut av landet, enten det er for korte perioder eller permanent. Heldigvis finnes det en måte å komme rundt denne restriksjonen og det er å bruke en VPN. 

NordVPN er en av de beste på markedet. I denne anmeldelsen setter vi den på prøve, for å se om den virkelig kan fjerne blokkeringen av Amazon Prime. Resultatet finner du nedenfor.

Hvorfor trenger du en VPN for å bruke Amazon Prime Video?

Amazon Prime bruker geo-restriksjoner på alle deres plattformer. På denne måten, lager den spesifikt videoinnhold for landene på listen. I motsetning til andre streamingplattformer kan du imidlertid se innholdet som er egnet for hvert land, selv de utenfor din plassering. Likevel vil du ikke kunne få tilgang til videoene.

Prøv NordVPN

En VPN hjelper deg å komme over denne utfordringen. Siden plattformer som Amazon Prime bruker geo-restriksjoner for å hindre tilgang, kan det å endre posisjonen din løse problemet. Så det en bruker må gjøre er å koble til en VPN-server som ligger i landet de trenger tilgang til. Hvis du for eksempel vil ha tilgang til Amazon Prime US, kobler du til en server i USA. Dette forfalsker posisjonen din, og gir deg tilgang til det ellers blokkerte innholdet.

Amazon Prime er klar over denne ruten brukere tar for å komme rundt restriksjonene. Derfor oppdager den regelmessig VPN-brukere og blokkerer dem. NordVPN er en av slike leverandører. Generelt kan NordVPN komme seg rundt geo-blokkene på Amazon Prime, og levere innhold til deg i rasende hastighet. 

Fjerner NordVPN blokkering av Amazon Prime?

Hvis du er i landet du trenger for å få tilgang til innholdet, trenger du ikke en VPN. Det er vanligvis når du er i utlandet at geo-blokkeringer blir et problem. Heldigvis er NordVPN klar for å hjelpe deg med utfordringen. 

Denne VPN-en kan fjerne blokkering fra både Amazon Prime US og UK. Du trenger bare å koble til en server på noen av de to stedene for å komme i gang. Leveringen du får vil være rask og oversiktlig. Du trenger ikke å bekymre deg for forstyrrelser mens du streamer favorittprogrammet ditt på plattformen.

En ulempe du kan oppleve er at du trenger et skrivebord for å få tilgang til Amazon Prime ved å bruke NordVPN. Dette er spesielt tilfelle hvis du ønsker å få tilgang til Amazon Prime UK eller Amazon Prime US. VPN-appens mobilversjoner vil tillate tilgang til servere i Tyskland og noen andre i Frankrike.

Dette problemet er ikke unikt for bare NordVPN. Amazon Prime Video ser ut til å ha utfordringer med å jobbe effektivt med mobile enheter. Dette betyr at det å bytte leverandør kanskje ikke garanterer deg den utsettelsen du trenger. 

Slik fjerner du blokkering av Amazon Prime Video med NordVPN 

Nå som vi har forsikret oss om at NordVPN faktisk fjerner blokkeringen av Amazon Prime, gjelder det bare å følge instruksjonene, som er veldig enkle og forståelig. Dette er i tråd med NordVPNs enkle grensesnitt. Du skal kunne komme i gang uten noen som helst problemer. Slik går du frem.

1. Skaff et NordVPN-abonnement

Det er noen få av dem tilgjengelig. Ideelt sett bør du gå for det tilbudet som passer best for budsjettet ditt. Dette sikrer at du kan følge med på fremtidige betalinger

2. Last ned og installer VPN-appen

Det beste stedet du finner NordVPN-appen er på leverandørens nettside. Den har flere av de tilgjengelige for de ulike enhetene på markedet. Du bør finne en som passer perfekt uavhengig av mobilenheten du bruker.

Dersom du ikke gjør det, er det nest-beste alternativet å laste ned fra appbutikken via enheten din. Dette er en måte å sørge for at appen du laster ned ikke er full av malware og virus. 

Når du har lastet ned appen, kan du fortsette å installere den. Instruksjonene for installasjonen er enkle; bare følg instruksjonene, så går det bra.

3. Bestem deg for plasseringen du vil bruke for å få tilgang

Du bør allerede ha et land du trenger for å få tilgang til biblioteket.

4. Koble til en server

For å gjøre dette, gå til listen over land på venstre side av skjermen. Trykk på landet du vil koble til. Serverne på det stedet vil da være synlige. Klikk på en hvilken som helst server du vil ha, og du er igang.

I noen tilfeller kan det hende at leverandøren kommer med forslag til det beste serverstedet for deg. Du velger selv om du vil godta eller avslå. 

5. Gå tilbake til Amazon Prime-nettstedet

Gå til Amazon Prime-nettstedet til regionen du har i tankene. Tilbudene for hvert sted vil være tilgjengelige. Klikk på en hvilken som helst for å starte streamingen.

Prøv NordVPN

Hvorfor velge NordVPN for Amazon Prime Video?

Det er en rekke leverandører på markedet fortiden. Noe som er typisk er at de alltid lover å fjerne blokkeringen av geo-restriksjoner, inkludert Amazon Prime. Men i noen tilfeller er påstandene fra disse leverandørene bare gull og grønne skoger.  Dette gjelder ikke med NordVPN. Denne leverandøren kan pålitelig gi deg tilgang til Amazon Prime uavhengig av hvor du befinner deg. Selv utover det har den noen veldig kule funksjoner som gjør den til en sterk utfordrer. Her er noen av dem: 

Omfattende servertall

NordVPN har mer enn 5000 servere ved siste opptelling. Disse serverne er strategisk plassert i 59 land. Dette er et betydelig antall etter alle standarder. Det faktum at de er spredt over hele verden betyr at du kan få tilgang til hvilken region du vil.

Derfor, hvis du ønsker å bryte gjennom begrensningen på et hvilket som helst plattform, vil det være ganske enkelt. Videre, med det store antallet, trenger du ikke å slite med forstyrrelser. Dette er fordi brukere ikke vil gruppere seg på noen få servere, som er ofte tilfellet med andre leverandører. 

Lynrask hastighet

NordVPN er en av de raskteste VPN-tjenestene der ute. Tjenesten leverer innhold, enten  der i HD eller ikke, med lynrask hastighet. Brukere opplever ofte at de ikke har noen klager på leverandørens hastighet når de bruker plattformen. Enda bedre, nylig introduserte de sin unike VPN-protokoll kjent som NordLynx. NordLynx har forbedret surfehastigheten utover det som vanligvis var oppnåelig. 

Pålitelige sikkerhetsfunksjoner

NordVPN er en førsteklasses leverandør. Du finner de populære sikkerhetsfunksjonene som AES 256-bits krypteringsmodell, støtte for gode sikkerhetsprotokoller, og en tilgjengelig kill-switch. Men selv utover dette kan denne leverandøren skryte av andre sikkerhetsfunksjoner som holder deg trygg. Disse inkluderer dens uklare server-alternativet, NoBorder-funksjonen og delt tunneling-funksjonen. 

Flotte priser 

Alle funksjonene til denne leverandøren spiller ingen rolle hvis abonnementsplanene er utenfor din rekkevidde. Du trenger ikke bekymre deg for dette med NordVPN. Denne tjenesten gir deg abonnementstilbud som passer for de fleste brukere. Selv om prisene er litt over gjennomsnittet, kan du fortsatt klare deg. Videre gir det sine brukere en 30-dagers pengene-tilbake garanti. Du kan teste Amazon Prime Video for å teste om det fungerer som det skal og lever opp til dine forventninger. 

Kan en gratis VPN-tjeneste fjerne blokkering av Amazon Prime?

Svaret er nei. Betalte VPN-er finner det ofte vanskelig å bryte gjennom de øverste krypteringssystemene på Amazon Prime. Dette er tilfellet selv om de har flotte fasiliteter og bruker de nyeste teknologiske tilbudene. Det er knapt tenkelig at gratisleverandører da kan bryte NordVPNs systemer. 

Imidlertid, selv om, hypotetisk, en gratis leverandør gir deg tilgang, er det fortsatt en dårlig ide å få tilgang til Amazon Prime ved å bruke en sånn tjeneste. For det første kan sikkerheten din bli kompromittert. Noen gratisleverandører har til og med blitt oppdaget for å gå i mot sin hensikt og selge brukernes data til tredjeparter. De slipper unna med denne typen handlinger fordi brukerne ikke betaler for sine tjenester. 

I tillegg kan vi garantere at slike tjenester vil være både trege og frustrerende. Mange brukere hopper på slike gratistilbud som tilbys av disse ubetalte VPN-ene. Derfor blir serverne deres ofte fulle, og leverer innhold i veldig sakte hastighet. Dette kan føre til en frustrerende opplevelse, som f.eks lagging som kan gjøre deg sårbar for angrep. Når internettforbindelsen din faller, slutter VPN-en å fungere, og du blir deretter avslørt. Hackere kan få tilgang til dine data på det øyeblikket.

Prøv NordVPN

Ofte stilte spørsmål om NordVPN med Amazon Prime 

Vil det å endre min Amazon-plassering fjerne blokkering av utenlandsk innhold?

Ja, det stemmer, men å endre plassering er imidlertid ikke en permanent løsning for å få tilgang til utenlandsk innhold. Amazon sporer bruksmønstre og endringer i IP-adresse, så det spiller ingen rolle hvor du endrer plassering til – blokken vil forbli på plass for de fleste brukere.

Når det er sagt, dersom du fortsetter å endre din IP-adresse hver gang du vil ha tilgang til innhold på Amazon Prime, må du kontakte kundeservice, og din konto kan risikere å bli blokkert. Den beste måten å nyte Amazon Prime i utlandet er å bruke en VPN som NordVPN. 

Trenger jeg en ny Amazon konto når jeg starter med NordVPN?

Nei, du trenger ikke en ny konto. Du trenger ikke å sette opp eller abonnere på en ny konto gjennom NordVPN, siden de lar deg bruke din eksisterende konto. Mens Amazon Prime ofte støttes og er tilgjengelig over hele verden, er det ikke alltid tilfelle.

NordVPN fungerer ved å blokkere fire versjoner av Amazon Prime. Sørg for at du er koblet til en NordVPN-server som hjelper deg med å oppheve blokkeringen av versjonen du trenger. Du kan også kontakte det døgnåpne kundestøtteteamet for å få hjelp når du trenger det. 

Er det trygt å bruke NordVPN?

Ja, du kan trygt og sikkert bruke NordVPN. Med denne VPN-tjenesten, kan du til og med bruke offentlig wi-fi hotspots uten å bekymre deg over at hackere får tak i din private informasjon. Bare sørg for at alle funksjonene som kan deaktiveres, som CyberSec, er aktivert mens du bruker VPN.

Vil streamingkvaliteten til Amazon Prime Video påvirkes om jeg bruker en VPN?

Å bruke en pålitelig VPN vil kun redusere hastigheten på Internett marginalt, men det er nok til å legge merke til om du kjører en hastighetstest. De fleste VPN-er fungerer helt fint for å streame videoer, så lenge de oppfyller kravene til hastighet som er nødvendig for å streame HD-video. Reduksjonen av hastigheten avhenger av avstanden til VPN-serveren og antall enheter som er koblet til serveren. En god VPN vil ha høyhastighetsservere i nærheten av der du bor.

Konklusjon

En VPN er en sikker måte å komme gjennom Amazon Primes restriksjoner, uavhengig av hvor du befinner deg. Av alle leverandører rangerer NordVPN ganske høyt. Hvis du følger instruksjonene her, bør du ikke ha noen problemer med å få tilgang til dine favorittprogrammer og videoer uansett hvor du befinner deg.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo