VPNportalen

NordVPN Anmeldelse

9.6/10

NordVPN er den av tilbyderne som gir deg best valuta for pengene.

Dette likte vi med NordVPN:

 • Servere i 59 land
 • God hastighet
 • Pålitelig tilknytning
 • Laveste pris:

  $2.99 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  Vårt inntrykk er at NordVPN er en veldig sterk allrounder som passer til de fleste behov. VPN-leverandøren tilbyr en sikker samt 100% anonym VPN-tjeneste. VPN-leverandøren tilbyr servere i 59 land, herunder en rekke servere i Norge, hvilket gjør tjenesten optimal for Norge.

  Mengden servere er også noe som imponerer oss. Dette gjør også tjenesten optimal for å streame for eksempel Netflix i andre land. Tjenesten fungerer også meget bra for å for eksempel strømme norske strømmetjenester som NRK og TV2 Sumo. Tjenesten har ekstremt mange servere særlig i de største landene som USA, Storbritannia og Tyskland. Hastigheten opplever vi også som oftest veldig rask.

  NordVPN sin hovedmeny

  NordVPN er har null logg policy som gjør tjenestens sikkerhet meget god. Registrering av selskapet i Panama utenfor rekkevidden av USA og EUs jurisdiksjon har også gjort dette til en veldig sikker VPN-leverandør. NordVPN blir dermed også et godt alternativ for torrenting.

  Prismessig er NordVPN helt på det jevne. Ikke blant de dyreste, men heller ikke den billigste. For rundt 100 kroner får du et månedsabonnement. Binder du deg for en lengre periode blir prisen imidlertid mye billigere.

  • $2.99 pr mnd
  • 66% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti

  Har NordVPN raske servere?

  Hastighet er en kritisk faktor når du velger en VPN. Ved enhver VPN vil det være en hastighetskostnad forbundet med å bruke et VPN-program, men jo raskere VPNen er, desto nærmere kommer du til maksimal hastighet på nettverket ditt.

  NordVPN er veldig konsistent på å levere ekstremt høy hastighet i alle sine servere. Serverhastigheten er noe av den beste vi har sett. Nesten uansett hvilken serverlokasjon du velger kan du være sikker på at du kan streame HD video og laste ned filer uten lagging. Lav ventetid bidrar også til sterk ytelse, noe som gjør NordVPN til et godt valg for gamere.

  NordVPN får dermed veldig pluss for den raske hastigheten. Det eneste vi gir NordVPN et lite minus for er at det av og til kan ta litt lang tid å koble seg til de forskjellige serverne. Det er ikke snakk om mer enn 10/15 sekunders forskjell fra ExpressVPN, som er klart best på dette området, så det er ikke all verdens undergang. Dette er noe mange VPN programmer er litt dårlige på, uten at det er så avgjørende for bruken.

  Sikkerhet og privatliv

  NordVPN er et bra valg for brukere som er opptatt av personvern og privatliv. Selskapet er basert i privatlivvennlige Panama, borte fra EU og USA sin jurisdiksjon, og er dermed ikke lovpålagt å samle informasjon fra brukerne.

  Dette lar dem operere med en strikt null logs politikk. Dette medfører at dersom en tredjepart ville ønsket å se browsinghistorikken din, ville ikke NordVPN hatt noe å vist dem. NordVPN prioriterer brukerdatasikkerhet, og dette liker vi i VPNportalen.

  NordVPN tilbyr mange sikkerhetsfunksjoner som blant annet Kill Switch og CyberSec funksjon.

  En nulloggspolitikk er faktisk ikke noe å kimse av da mange VPN tjenester faktisk ikke opererer med dette. Dette innebærer at mange VPN-tjenester faktisk kan loggføre trafikken din og selge informasjon om deg til tredjeparter, hvilket naturligvis er det siste en ønsker. Heldigvis er dette totalt uaktuelt hos NordVPN, og du kan være trygg på at tjenesten ikke loggfører trafikken din.

  NordVPN tilbyr enn kill switch og DNS og IPv& lekkasjebeskyttelse som standard. Dette medfører at dersom VPN-forbindelsen mot formodning uventet skulle forsvinne, vil ikke IP-adressen din bli midlertidig avslørt. Kill Switchen vil sørge for at internettforbindelsen da blir brutt.

  NordVPN tilbyr også dobbel VPN eller TOR over VPN for et ekstra lags beskyttelse hvis du håndterer sensitiv informasjon. NordVPN tilbyr også en andre rekke sikkerhetsfunksjoner. Samlet sett er vi svært godt fornøyd med sikkerheten til NordVPN.

  Servere og ulike land

  NordVPN tilbyr over 5000 servere i 59 land. I seg selv skiller ikke NordVPN seg noe særlig fra andre VPN-leverandører i markedet. Mange andre VPN-leverandører tilbyr også flere land enn NordVPN. Imidlertid er 59 land mer enn nok for de aller fleste, og NordVPN tilbyr mer land enn vi nok kan tenke oss eksisterer.

  Serverutvalget er derimot meget godt. De mest populære landene har ekstremt mange serveralternativer, og dette er en av styrkene til NordVPN. For enkelthetens skyld betyr mer servere raskere fart.

  NordVPN har servere i Europa, USA, Asia, Australia og lignende.

  Du kan også velge spesifikke servere ut fra hvilket formål du ønsker å bruke VPN-leverandøren til. Vil du for eksempel bruke VPN til å se på TV, kan du blant annet i USA og i Storbritannia velge servere som er spesialtilpasset så du kan se rask TV i HD-format. Serverne har også en rekke andre funksjoner, som gjør NordVPN til en veldig gunstig VPN. Vår eneste klage er at du ikke kan velge spesifikke byer, som til visse formål kan være praktisk. Det er imidlertid måter å komme rundt dette også på.

  Hvis du vil lese mer om hva en VPN tjeneste er, kan du lese mer i denne utfyllende artikkelen.

  Hvor mye koster NordVPN?

  NordVPN har som nesten alle andre VPN tjenester forskjellige prispakker ut fra hvor lenge du velger å binde deg. Binder du deg for en kort periode blir det dyrere, binder du deg for en lengre periode blir det billigere.

  Binder du deg til kun en måned ligger NordVPN helt på det gjennomsnittlige i forhold til andre VPN-tjenester. Prisen pleier å variere litt slik at den kan være litt annerledes enn på bildet når du leser denne teksten. Normalt ligger en månedspakke på rundt i underkant av 100 kroner. Dette er verken dyrt eller billig egentlig, ExpressVPN koster for eksempel rundt 10% mer for en månedspakke.

  NordVPN har noen av de billigste prisene i bransjen.

  Binder du deg for en lengre periode blir det som sagt imidlertid vesentlig billigere. En 3-årsplan koster for eksempel ikke mer enn 30 kroner, altså billigere enn en kaffe på Baker Hansen. Av alle tilbyderne vi har testet, er nok NordVPNs lengre pakker de VPN tilbudene som gir deg mest valuta for pengene. På den anden side er kanskje ikke alle interessert i å binde seg for en så lang periode, mange trenger jo kun VPN på utenlandsreise og lignende.

  NordVPN har også en 30 dager pengene tilbake garanti. Dette er i og for seg ikke noe spesielt med NordVPN, da de aller fleste betalte VPN tjenester har denne garantien. Likevel er det en veldig nyttig garanti, all den tid du når som helst kan be om å få tilbake uten å gi noen grunn for dette. Sånn sett kan du benytte deg av NordVPN uten å løpe noen risiko, og heller velge en annen VPN-tjeneste dersom du ikke er fornøyd med denne tjenesten.

  Dersom du er interessert i helt kostnadsfrie VPN tjenester kan du lese om hvorfor vi ikke anbefaler disse her.

  Brukervennlighet

  Vi er veldig fornøyde med hvor brukervennlig NordVPN er. Mens andre VPN-produkter har lange lister hvor du må lete deg frem til landet du ønsker og deretter finne den beste serveren, trenger du ikke dette med NordVPN. NordVPN har nemlig et verdenskart du enkelt kan velge land ut fra. Det er bare å manøvrere deg rundt på kartet og velge det landet du selv ønsker. De fleste av oss vil vel koble oss til Norge. Dette er uansett utrolig enkelt.

  Etter du har valgt ønsket land vil NordVPN automatisk velge den raskeste og minst travle serveren i det landet. Dette gjør prosessen særlig lett for nybegynnere, du slipper altså å velge blant et utvalg av servere og gjette hvilken av de som vil presterer best.

  NordVPN tilbyr god brukervennlighet og lar deg enkelt koble til forskjellige spesialservere fra appen.

  Det er også veldig lett å bytte servere dersom du skulle ønske dette. Du kan bare søke etter et lang på hovedmenyen og så kan du velge hvilken server du ønsker ut fra hastighet og lignende funksjoner.

  Ellers er programvaren til NordVPN enkel å manøvrere seg rundt på. Vil du endre innstillinger kan du trykke på Settings øverst i menyen. Da kan du se forskjellige alternativer som du kan skru av og på, som blant annet automatisk Kill Switch, usynlighet når du er koblet til LAN, om du vil ha en Internet Kill Switch (slik at du kun kan kobles til internett mens du er koblet til VPN), om du vil ha egne DNS servere, Protokoller og lignende. Alt dette er enkelt å finne frem til på menyen til NordVPN.

  Du kan også enkelt komme i kontakt med kundeservice via appen, hvilket også var relativt enkelt å kommunisere med. NordVPN er ikke en norsk VPN tjeneste, slikt som mange tror, og derfor er ikke kundeservice på norsk. Men dette er egentlig ikke noe problem, og det går fint å kommunisere med kundeservice på engelsk. Les mer om kundeservice nedenfor.

  NordVPN til iPhone og Android

  Når det kommer til appen til for eksempel iPhone, Android eller nettbrett synes vi også at disse var veldig intuitive og fungerte bra. Når det kommer til installering og lignende går dette ekstremt raskt. Det er bare å installere disse via enten Android eller Googles butikker, og logge inn med sin brukerkonto. Dette brukte vi faktisk under 1 minutt på å gjøre.

  Selve systemet ser relativt likt ut som på PC plattformen. Du kan manøvrere deg rundt på et verdenskart, eller scrolle menyen opp slik at du enkelt kan velge et spesifikt land. Trykker du på et spesifikt land vil du få muligheten til å velge Quick Connect eller velge en spesifikk server som du kan koble deg til. NordVPN vil automatisk velge en server for deg.

  NordVPN har en god app for iPhone.

  Når det kommer til flere alternativer vil du enkelt kunne velge forskjellige funksjoner ved å trykke på innstillinger ikonet i venstre hjørne. Her kan du velge blant de forskjellige funksjonene. Etter vår erfaring så det ut som om enkelte alternativer manglet på mobilappen, som blant annet Kill Switch og et par andre viktige funksjoner, hvilket var litt negativt. Vi er ikke sikre på hva som er grunnen til dette.

  Samlet fungerer imidlertid NordVPN appen helt utmerket, og vi synes den nesten var enklere å benytte seg av enn plattformen til PC. Skal du benytte deg av NordVPN til iPhone eller Android, kan vi altså anbefale dette.

  NordVPN for bruk til Netflix

  Vi opplever at mange bruker VPN tjenester for å få bedre tilbud på Netflix eller lignende strømmetjenester. Som kjent har for eksempel den amerikanske Netflixversjonen et mye bedre utvalg enn den norske strømmetjenesten. Grunnen til dette er at Netflix bruker mye flere ressurser i et marked som det amerikanske.

  Ved å koble deg til en amerikansk server kan man som kjent ofte lure Netflix til å tro at du befinner deg i USA. På denne måten vil Netflix vise deg det amerikanske Netflixutvalget. Da vil du kunne bade i et mye bedre utvalg enn det norske.

  NordVPN har ekstremt mange amerikanske servere som fungerer bra til å se amerikansk Netflix i våre tester.

  Netflix driver stadig og blokkerer VPN IP adresser, slik at VPN tjenesten er nødt til å jobbe aktivt med å oppdatere serverne for at ikke alle IP adressene skal være blokkert. Derfor er det kun de beste VPN tjenestene som fungerer med Netflix.

  Vi testet NordVPN med Netflix og dette gikk helt knirkefritt. Netflix merket overhodet ikke at vi var koblet til en VPN adresse, og vi fikk bruke den amerikanske Netflixversjonen. Streaminghastighen fungerte også veldig bra, og det var egentlig ingenting å kritisere tjenesten for.

  Alt i alt fungerte dermed NordVPN meget godt for å se på amerikansk Netflix. Les en større test av NordVPN til Netflix her.

  NordVPN til programmer som NRK, TV2 Sumo og lignende

  Ved siden av å bruke VPN til å se på amerikansk Netflix bruker veldig mange nordmenn også VPN for å se på norsk TV i utlandet. Som kjent er norsk TV blokkert utenfor Norge, på grunn av rettighetsbegrensninger. Vi er på vei til å fjerne dette innenfor EU, men det vil uansett fortsatt gjelde globalt i en lang tid fremover.

  I utgangspunktet er NordVPN en veldig gunstig VPN tjeneste i forhold til norske borgere. Grunnen til dette er at tjenesten har satset hardt på det norske markedet, og opererer med veldig mange servere her i landet.

  nordvpn nrk
  Med NordVPN får du enkelt opphevet denne geoblokkeringen ved å koble til en norsk server.

  Vi koblet oss til flere norske servere og gikk inn på strømmetjenester som NRK.no og TV2.no og det gikk knirkefritt å få inn disse kanalene med serverne til NordVPN. Hastigheten var også veldig god.

  NordVPN får dermed mer enn godkjent også i forhold til å se norsk TV i utlandet.

  Spesielle funksjoner

  NordVPN har en rekke spesialservere i forhold til sikkerhet og andre ting. Blant annet har NordVPN en Onion Over VPN funksjon, som gir deg alle fordelene med The Onion Router (Tor), kombinert med ekstra sikkerhet i en VPN-tunnel. Kort sagt er dette en ekstra sikkerhetsfunksjon i tillegg til VPN dersom du skal surfe på det mørke nettet eller lignende.

  NordVPN har også en rekke spesialserver for P2P-deling. P2P er altså en av de mest anerkjente måtene å dele filer med en gruppe med andre mennesker på. Disse spesialserverne er altså optimalisert for slik bruk av VPN.

  NordVPN har blant annet spesialservere for P2P.

  NordVPN har også en Double VPN funksjon. Dette innebærer at du kan skjule aktiviteten din bak to servere i stedet for kun en. Dette kalles også for VPN server-kjeding. Dette fungerer slik at trafikken din først går gjennom en VPN server og dermed krypteres. Etter dette går trafikken så gjennom enda en VPN server, hvilket innebærer at trafikken din vil bli ytterligere vanskeligere å spore.

  NordVPN har også spesialfunksjoner for såkalte dedikert IP. En dedikert IP funksjon gjør at det er IP adressen bare vil tilhøre din konto, i motsetning til at hundrevis av andre brukere også deler den. Dedikert IP funksjon er relativt dyrt å tilby og derfor koster dette for øyeblikket dessverre $70 ekstra per år.

  I forhold til alle de spesielle funksjonene skiller NordVPN seg vesentlig fra mange av de andre VPN leverandørene som målretter seg mot norske brukere.

  NordVPN har en rekke spesielle funksjoner. Her ser du noen av dem.

  NordVPN til torrenting

  Selv om NordVPN gir deg tilgang til et mye bedre streaming bibliotek ved at du blant annet kan se på amerikansk Netflix, Hulu og lignende, er det mange i Norge som benytter seg av VPN for å laste ned filer. Dette kan jo være ulovlig og derfor har mange lyst til å skjule IP adressen sin. (Merk at vi ikke oppfordrer til ulovlig bruk av VPN).

  NordVPN har flere P2P servere som er optimaliserte for å laste ned torrentfiler. Dette gjør tjenesten veldig god for å benytte til torrenting. Vi lastet ned flere filer fra blant annet The Pirate Bay, og NordVPN skjulte IP adressen vår 100%. Vi opplede heller ingen hastighetsproblemer.

  Vi hadde også skrudd på Kill Switch funksjonen slik at internettet ble skrudd av dersom VPN tilkoblingen bortfalt (noe den ikke gjorde). Dette kan være lurt dersom du bruker VPN til dette formålet, hvis ikke kan du risikere at IPen din blir midlertidig synlig for myndigheter og lignende.

  Kan man få NordVPN gratis?

  Hvis du har lest rundt på nettet hvor folk sier at man kan teste NordVPN gratis stemmer dette dessverre ikke. Før i tiden kunne du faktisk prøve tjenesten gratis i 3 dager, da trengte du bare å skrive inn en mail før du fikk ett passord og så tilgang til hele NordVPN versjonen. Dette gjorde at flere jeg kjenner til stadighet opprettet flere mailer kun for at de kunne slippe å betale når de trengte VPN. Sleipt, men like fullt lovlig.

  NordVPN har ingen gratistjeneste, men en 30-dagers pengene tilbake garanti.

  Dessverre har NordVPN sluttet med denne funksjonen. Nå markedsfører de seg bare som gratis i forhold til at den er risikofri da du har 30 dagers pengen tilbake garanti. Dette er naturligvis ikke en ekte gratisversjon, da du må betale for å bruke tjenesten (Altså det stikk motsatte). Likevel kan du jo be om pengene tilbake etter hvert og dermed i realiteten teste tjenesten gratis. Uansett er svaret på om NordVPN kan testes gratis i utgangspunktet altså da nei.

  NordVPN til den Kinesiske brannmur

  Mange benytter seg av VPN for å omgå geoblokkeringer mens man er på reise. Kina er et av de landene man alltid trenger VPN i, så en god test av enhver VPN vil være om den klarer å omgå Kinas brannmur – eller såkalte Great Firewall. Dette er en avansert brannmur myndighetene har laget, og sider som Google, Facebook, Instagram, Wikipedia, Snapchat, Youtube og lignende er blokkert.

  NordVPN er kjent for å fungere veldig bra i forhold til å omgå brannmuren til Kina. I noen tilfeller holder det å koble til en helt vanlig VPN server. Nivået på blokkeringen i Kina er imidlertid variabelt, og i mange tilfeller vil ikke dette fungere.

  I disse tilfellene tilbyr NordVPN – som en av få tilbydere – også såkalte Obfuscated Servers. Dette er spesifikke servere som er laget med det formålet å bruke VPN under tunge restriksjonsforhold. Dette vil i mange tilfeller fungere. Hvis ikke er kundeservicen til NordVPN alltid oppdatert i forhold til hva du trenger for å omgå brannmuren til Kina.

  NordVPN tilbyr spesialservere for land som Kina og Russland.

  Kundeservice

  Vi gjorde flere tester med NordVPN sin kundeservice og alt i alt må vi si at vi er meget fornøyde med denne. Uansett hvilket spørsmål vi stilte så svarte de nesten med en gang. Dette synes vi faktisk var veldig imponerende.

  Du kan se et screenshot der vi snakket med en hjelpsom person i forhold til om NordVPN fungerte med amerikansk Netflix. Her svarte hun med en gang, og ga oss et utfyllende svar. Alt dette er selvfølgelig med på å gi NordVPN et bedre inntrykk.

  NordVPN har veldig god kundeservice.

  En annen ting var at kundeservice også var veldig hjelpsomme i forhold til å hjelpe oss med å avslutte abonnementet. Av erfaring er mange selskaper veldig dårlige til dette bevisst, slik at det skal være vanskelig å melde seg ut. Vi testet hvordan 30 dagers pengene tilbake garantien egentlig fungerte og sendte NordVPN en mail og så at vi ønsket å få pengene tilbake.

  Svaret fra kundeservice var at dette selvfølgelig var null problem, og at vi hadde pengene på konto innen to virkedager. De ønsket oss også hjertelig velkommen tilbake. Vi har imidlertid hørt at enkelte har måttet forklare hvorfor de ønsket å si opp abonnementet, så her kan det kanskje være litt forskjellig ut fra hvem du snakker med.

  Alt i alt må vi dermed si at kundeservicen til NordVPN får topp karakter. Snille, hjelpsomme og tålmodige kan være passende ord for å karakterisere de ansatte etter vårt inntrykk.

  Det eneste minuset er selvfølgelig at NordVPN er ikke en norsk VPN tjeneste, slikt som mange tror, og derfor er ikke kundeservice på norsk. Men dette er egentlig ikke noe problem, og det går fint å kommunisere med kundeservice på engelsk.

  NordVPN til bruk i Norge

  I vår test blir det selvfølgelig viktig hvordan NordVPN presterer i Norge. Noen VPN-tjenester er særlig gode i enkelte land. GooseVPN som er fra Nederland fungerer eksempelvis særlig godt i Nederland, da tjenesten retter mye ressurser inn mot landet. For norske brukere hjelper det selvfølgelig lite dersom NordVPN er en veldig god generelt, dersom den ikke presterer i Norge.

  NordVPN har ekstremt mange servere i Norge, slik at tjenesten egner seg godt for norske brukere.

  Heldigvis for norske brukere fungerer NordVPN svært bra i Norge. Tjenesten har 58 servere i Norge, hvilket nok er det meste av alle VPN-tilbydere vi har testet. NordVPN har faktisk mer servere i Norge enn mange VPN tjenester har på verdensbasis. I våre tester fungerte de forskjellige serverne i Norge også svært bra. Hastigheten var god, og tilkoblingen var også robust i form av at serverne ikke hoppet ut eller lignende.

  Selv om ExpressVPN har kommet best ut på et generelt grunnlag på våre sider, vil vi nok anbefale deg å benytte deg av NordVPN dersom du kun skal bruke VPN tjenesten i Norge. Vår erfaring er nemlig at NordVPN fungerer utrolig bra i Norge.

  Hvordan installere og bruke NordVPN

  NordVPN er veldig enkelt å installere og bruke. Det første du må gjøre er å gå til NordVPN sine hjemmesider. Her er det bare å klikke seg gjennom et av mange steder på nettsiden til du kommer til de forskjellige betalingspakkene. Her velger du forskjellige planer, alt fra hvor lenge du ønsker å benytte deg av tjenesten (binder du deg for en lengre periode blir det billigere).

  Etter du har valgt en pakke er det kun å fylle inn en email og velge betalingsmetode. Du kan betale med alt fra kredittkort, Amazon Pay, Apple Pay og Google Pay, kryptovalutaer, Alipay og ignende. Etter du har betalt vil du få en bruker, og da er det bare å laste ned NordVPN. Dette går ekstremt raskt, og du vil ha programmet installert og ferdig til bruk innen et par minutter. Etter dette er det bare å logge inn på programmet på PCen din med brukerinformasjonen din, og koble til en server. Da er NordVPN klar til å benyttes. Vår erfaring er at de fleste faktisk klarer hele prosessen på under 5 minutter!

  Oppsummering

  Oppsummert kan man nok si at NordVPN fungerer bra til det meste. Tjenesten har mange servere, rask hastighet, veldig mange sikkerhetsfunksjoner, ingen loggføring, trygge tilkoblinger med kill switch dersom tilkoblingen mot formodning skulle droppe ut og lignende. Tjenesten fungerer også meget bra til å for eksempel se amerikansk Netflix og omgå Kinas brannmur.

  Det som er overraskende er at tjenesten prismessig egentlig også er veldig billig. Det har nylig dukket opp en rekke mindre nye VPN tjenester som fokuserer på aggressiv markedsføring og slikt sett tilegner seg mange nye kunder. Eksempler er SurfSharkVPN, UltraVPN, PrivateVPN, GooseVPN og lignende.

  Disse tjenestene er ofte prismessig på lik linje eller faktisk dyrere enn NordVPN, som faktisk er veldig billig. Slikt sett er det trist at mange forbrukere nærmest blir villedet til å velge langt dårligere produkter til samme eller dyrere pris. NordVPN har vært i bransjen lenge og kan tross alt sakene sine.


  Hva vi mener om NordVPN:

  Jarle

  Jarle

  – ” NordVPN har vært en av de ledende VPN tjenestene på markedet i en årrekke, og jeg har mange venner og bekjente som benytter seg av tjenesten daglig.

  Selv har jeg for det meste byttet mellom PIA VPN og ExpressVPN, kun av vane, og ikke fordi disse nødvendigvis er best. Jeg hadde derfor gledet meg til å gjøre en inngående test av NordVPN, hvor fokus på hastighet og sikkerhet var viktig.

  Vi testet mange forskjellige faktorer som hastighet, sikkerhet, brukervennlighet, hvor raskt man koblet seg til forskjellige servere, kundeservice, avanserte sikkerhetsfunksjoner, pris og lignende. Samlet sett kan jeg si at jeg er utrolig imponert over hvordan NordVPN leverer en så solid tjeneste over hele linja.

  Den skiller seg ikke utrolig positivt ut på et enkelt område, men er generelt en utrolig god og stabil VPN tjeneste. Du får også det du betaler for, da tjenesten faktisk er relativt billig. Andre tjenester som for eksempel ExpressVPN er vesentlig billigere, særlig dersom du binder deg for en lengre periode.

  Alt i alt kan jeg anbefale NordVPN på det varmeste. Jeg er så fornøyd at jeg selv vurderer å bytte til tjenesten selv når mitt abonnoment på PIA VPN løper ut om noen måneder.

  Skal jeg gi en karakter vil jeg gi NordVPN 8 av 10 stjerner. Det som trekker ned er at det noen ganger kan ta litt lang tid å koble til hver server. Her er for eksempel ExpressVPN en del bedre. Jeg synes også det er irriterende at man ofte får forskjellige varsler fra tjenesten, selv om dette selvfølgelig er noe man kan skru av.”

  Andreas

  Andreas

  – ” Det var jeg som fikk overbevist de andre om at vi skulle gjennomføre en større test av NordVPN. Jeg har selv brukt tjenesten i over 4 år, og er derfor en dedikert fan.

  Sånn sett kan du si at jeg ikke er den mest objektive, men jeg gjennomførte testen sammen med Jarle og Anne-Marte, så sånn sett ble de to mer kontrollerende faktorer, mens jeg var en liten hund i godteributikken.

  Det jeg liker så utrolig godt med NordVPN er det store antallet av servere, særlig i Norge. Dette gjør at du alltid kan være trygg på at det er nok servere dersom en eller annen skulle ryke.

  Personlig bruker jeg VPN for å forholde meg anonym og unngå overvåkning, og da er det greit å ha mange servere å velge mellom i Norge – Det værste er å måtte koble seg til en server i et annet land, slik man av og til må gjøre med gratistjenester og lignende.

  Vi testet NordVPN og sammenlignet den med ExpressVPN og PiaVPN, som er Jarle sine favoritter. NordVPN kom meget godt ut i testen. I forhold til hastighet var de tre VPN tjenestene så og si akkurat like raske. NordVPN skåret faktisk litt dårligere enn ExpressVPN i forhold til hvor lang tid den brukte på å koble seg til en VPN tjeneste, hvilket var litt skuffende. Likevel var det ikke snakk om så mye.

  NordVPN var den tjenesten du fikk mest for pengene for av disse tre, og også den vi synes var best i forhold til brukervennlighet. Tjenesten har et verdenskart du kan velge servere ut fra, hvilket fungerer veldig bra.

  NordVPN fungerte også knallbra med amerikansk Netflix, i motsetning til PIA VPN. Det var også helt uproblematisk å se norsk TV i utlandet med en norsk server (Vi fikk en venn av Jarle som bor i Spania til å sjekke).

  Alt i alt gikk testen som ventet for min del, og jeg kan absolutt anbefale NordVPN. Når det kommer til terningskast gir jeg tjenesten 9/10. Litt treg oppkoblingstid trekker noe ned, noe Jarle allerede har poengtert. Dette kan bli litt irriterende i lengden, selv om det ikke er noe stort problem.”

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  – ” I likhet med Andreas og Jarle er jeg generelt fornøyd med NordVPN. Jeg skal ikke gjenta det de andre har skrevet, men jeg også støtter meg til at tjenesten leverer utrolig rask hastighet, sikkerhet, kundevennlighet og avanserte funksjoner til en billig penge.

  Slikt sett er NordVPN et veldig godt valg for deg som ønsker mest for pengene. Tjenesten leverer faktisk på alle plan, hvilket ikke kan sies om alle VPN-tjenester.

  Alt i alt var jeg veldig fornøyd med NordVPN som sagt. Jeg vil imidlertid trekke inn enkelte faktorer som jeg syns var bitte litt irriterende. For det første, som Andreas og Jarle allerede har poengter, kan det ta noe tid å koble seg til de forskjellige serverne. Jeg har brukt ExpressVPN i en årrekke og her går det ekstremt fort. Det er imidlertid ikke snakk om mer enn 10 sekunders forskjell, så det er jo ikke et kjempeproblem.

  I tillegg synes jeg det er litt negativt at NordVPN ikke tilbyr meg forskjellige servere ut fra hva jeg ønsker å bruke dem til. For eksempel tilbyr CyberGhost helt spesielle servere ut fra om du ønsker å bruke tjenesten til å se Netflix, for å laste ned innhold anonymt, surfe generelt anonymt på nettet eller lignende. Dette er ikke noe stort problem, men er likevel et forbedringspotensiale.

  Jeg fornyet ikke abonnomentet mitt etter en måned, da jeg allerede har to andre VPN abonnomenter. Da fikk jeg en rekke påmindelser fra tjenesten inne på PCen min, hvilket ble litt masete. Derfor måtte jeg avinstallere tjenesten.

  Jeg ville bare komme med noen negative momenter, for jeg føler tjenesten har fått så mye ros. Alt i alt er jeg kjempefornøyd, og skal jeg gi en karakter vil jeg gi 8 av 10 stjerner.”

  • $2.99 pr mnd
  • 66% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti