Anmeldelse av NordVPN

Vår vurdering: 9.6

Annonseringinfo

NordVPN Anmeldelse

 • Vår vurdering
 • 9.6
 • "Av alle tilbyderne vi har testet, er NordVPN den som gir deg best valuta for pengene"

  "Av alle tilbyderne vi har testet, er NordVPN den som gir deg best valuta for pengene"


  Hva vi likte med NordVPN

 • Servere i 62 land
 • God hastighet
 • Pålitelig tilknytning
 • Veldig billig i forhold til kvaliteten

 • Egenskaper

 • Pris: $2,99 i mnd
 • Tilbud: Opptil 66% rabatt
 • Kundeservice: 24/7 kundeservice
 • Pengene tilbake garanti: 30 dager
 • Fungerer på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduksjon

  Vårt inntrykk er at NordVPN er en veldig sterk allrounder som passer til de fleste behov. VPN-leverandøren tilbyr en sikker samt 100% anonym VPN-tjeneste. VPN-leverandøren tilbyr servere i 60+ land, herunder en rekke servere i Norge, hvilket gjør tjenesten optimal for Norge.

  Mengden servere er også noe som imponerer oss. Dette gjør også tjenesten optimal for å streame for eksempel Netflix i andre land. Tjenesten fungerer også meget bra for å for eksempel strømme norske strømmetjenester som NRK og TV2 Sumo. Tjenesten har ekstremt mange servere særlig i de største landene som USA, Storbritannia og Tyskland. Hastigheten opplever vi også som oftest veldig rask.

  NordVPN er har null logg policy som gjør tjenestens sikkerhet meget god. Registrering av selskapet i Panama utenfor rekkevidden av USA og EUs jurisdiksjon har også gjort dette til en veldig sikker VPN-leverandør. NordVPN blir dermed også et godt alternativ for torrenting.

  Prismessig er NordVPN helt på det jevne. Ikke blant de dyreste, men heller ikke den billigste. For rundt 100 kroner får du et månedsabonnement. Binder du deg for en lengre periode blir prisen imidlertid mye billigere.

  Hastighet

  Hastighet er en kritisk faktor når du velger en VPN. Ved enhver VPN vil det være en hastighetskostnad forbundet med å bruke et VPN-program, men jo raskere VPNen er, desto nærmere kommer du til maksimal hastighet på nettverket ditt.

  NordVPN er veldig konsistent på å levere ekstremt høy hastighet i alle sine servere. Serverhastigheten er noe av den beste vi har sett. Nesten uansett hvilken serverlokasjon du velger kan du være sikker på at du kan streame HD video og laste ned filer uten lagging. Lav ventetid bidrar også til sterk ytelse, noe som gjør NordVPN til et godt valg for gamere.

  NordVPN får dermed veldig pluss for den raske hastigheten. Det eneste vi gir NordVPN et lite minus for er at det av og til kan ta litt lang tid å koble seg til de forskjellige serverne. Det er ikke snakk om mer enn 10/15 sekunders forskjell fra ExpressVPN, som er klart best på dette området, så det er ikke all verdens undergang. Dette er noe mange VPN programmer er litt dårlige på, uten at det er så avgjørende for bruken.

  Sikkerhet og privatliv

  NordVPN er et bra valg for brukere som er opptatt av personvern og privatliv. Selskapet er basert i privatlivvennlige Panama, borte fra EU og USA sin jurisdiksjon, og er dermed ikke lovpålagt å samle informasjon fra brukerne. Dette lar dem operere med en strikt null logs politikk. Dette medfører at dersom en tredjepart ville ønsket å se browsinghistorikken din, ville ikke NordVPN hatt noe å vist dem. NordVPN prioriterer brukerdatasikkerhet, og dette liker vi i VPNportalen.

  NordVPN tilbyr enn kill switch og DNS og IPv& lekkasjebeskyttelse som standard. Dette medfører at dersom VPN-forbindelsen uventet skulle forsvinne, vil ikke IP-adressen din bli midlertidig avslørt. NordVPN tilbyr også dobbel VPN eller TOR over VPN for et ekstra lags beskyttelse hvis du håndterer sensitiv informasjon. NordVPN tilbyr også en andre rekke sikkerhetsfunksjoner. Samlet sett er vi svært godt fornøyd med sikkerheten til NordVPN.

  Servere og ulike land

  Bruk VPN på PC

  NordVPN tilbyr over 6000 servere i over 60 land. I seg selv skiller ikke NordVPN seg noe særlig fra andre VPN-leverandører i markedet. Mange andre VPN-leverandører tilbyr også flere land enn NordVPN. Imidlertid er 60 land mer enn nok for de aller fleste, og NordVPN tilbyr mer land enn vi nok kan tenke oss eksisterer.

  Serverutvalget er derimot meget godt. De mest populære landene har ekstremt mange serveralternativer, og dette er en av styrkene til NordVPN. For enkelthetens skyld betyr mer servere raskere fart.

  Bruk VPN på Mobil

  Du kan også velge spesifikke servere ut fra hvilket formål du ønsker å bruke VPN-leverandøren til. Vil du for eksempel bruke VPN til å se på TV, kan du blant annet i USA og i Storbritannia velge servere som er spesialtilpasset så du kan se rask TV i HD-format. Serverne har også en rekke andre funksjoner, som gjør NordVPN til en veldig gunstig VPN. Vår eneste klage er at du ikke kan velge spesifikke byer, som til visse formål kan være praktisk. Det er imidlertid måter å komme rundt dette også på.

  Hvis du vil lese mer om hva en VPN tjeneste er, kan du lese mer i denne utfyllende artikkelen.

  Pris

  Prisen for NordVPN ligger helt på det gjennomsnittlige for VPN tjenester. Prisen pleier å variere litt slik at den kan være litt annerledes enn på bildet når du leser denne teksten. Den ligger imidlertid på omkring 75 kr dersom du skal binde deg for kun en måned. Binder du deg for en lengre periode blir det vesentlig billigere. Av alle tilbyderne vi har testet, er NordVPN den som gir deg best valuta for pengene.

  NordVPN har også en 30 dager pengene tilbake garanti. Dette er i og for seg ikke noe spesielt med NordVPN, da de aller fleste betalte VPN tjenester har denne garantien. Likevel er det en veldig nyttig garanti, all den tid du når som helst kan be om å få tilbake uten å gi noen grunn for dette. Sånn sett kan du benytte deg av NordVPN uten å løpe noen risiko, og heller velge en annen VPN tjeneste dersom du ikke er fornøyd med denne tjenesten.

  Dersom du er interessert i helt kostnadsfrie VPN tjenester kan du lese om hvorfor vi ikke anbefaler disse her.

  Brukervennlighet

  Vi er veldig fornøyde med hvor brukervennlig NordVPN er. Mens andre VPN-produkter har lange lister hvor du må lete deg frem til landet du ønsker og deretter finne den beste serveren, trenger du ikke dette med NordVPN. For oss late så kan du bare ut fra et verdenskart velge hvilket land du ønsker. Deretter vil leverandøren velge den raskeste og minst travle serveren i det landet automatisk. Dette gjør det veldig lett særlig for nybegynnere. Det er også veldig lett å bytte servere dersom du skulle ønske dette. Ønsker man avanserte alternativer er dette også lett å finne seg frem til.

  Når det kommer til appen til for eksempel iPhone, Android eller nettbrett synes vi også at disse var veldig intuitive og fungerte bra. Særlig til iPhone og Android var det ekstremt lett å koble seg til.

  Vi har ikke så mye erfaring med kundeservicen til NordVPN, men den lille vi brukte var grei nok. NordVPN er ikke en norsk VPN tjeneste, slikt som mange tror, og derfor er ikke kundeservice på norsk. Men dette er egentlig ikke noe problem, og det går fint å kommunisere med kundeservice på engelsk.

  NordVPN for bruk til Netflix

  Vi opplever at mange bruker VPN tjenester for å få bedre tilbud på Netflix eller lignende strømmetjenester. Som kjent har for eksempel den amerikanske Netflixversjonen et mye bedre utvalg enn den norske strømmetjenesten. Grunnen til dette er at Netflix bruker mye flere ressurser i et marked som det amerikanske.

  Ved å koble deg til en amerikansk server kan man som kjent ofte lure Netflix til å tro at du befinner deg i USA. På denne måten vil Netflix vise deg det amerikanske Netflixutvalget. Da vil du kunne bade i et mye bedre utvalg enn det norske.

  Netflix driver stadig og blokkerer VPN IP adresser, slik at VPN tjenesten er nødt til å jobbe aktivt med å oppdatere serverne for at ikke alle IP adressene skal være blokkert. Derfor er det kun de beste VPN tjenestene som fungerer med Netflix.

  Vi testet NordVPN med Netflix og dette gikk helt knirkefritt. Netflix merket overhodet ikke at vi var koblet til en VPN adresse, og vi fikk bruke den amerikanske Netflixversjonen. Streaminghastighen fungerte også veldig bra, og det var egentlig ingenting å kritisere tjenesten for.

  Alt i alt fungerte dermed NordVPN meget godt for å se på amerikansk Netflix.

  NordVPN til programmer som NRK, TV2 Sumo og lignende

  Mange servere med NordVPN

  Ved siden av å bruke VPN til å se på amerikansk Netflix bruker veldig mange nordmenn også VPN for å se på norsk TV i utlandet. Som kjent er norsk TV blokkert utenfor Norge, på grunn av rettighetsbegrensninger. Vi er på vei til å fjerne dette innenfor EU, men det vil uansett fortsatt gjelde globalt i en lang tid fremover.

  I utgangspunktet er NordVPN en veldig gunstig VPN tjeneste i forhold til norske borgere. Grunnen til dette er at tjenesten har satset hardt på det norske markedet, og opererer med veldig mange servere her i landet.

  Mange servere med NordVPN

  Vi koblet oss til flere norske servere og gikk inn på strømmetjenester som NRK.no og TV2.no og det gikk knirkefritt å få inn disse kanalene med serverne til NordVPN. Hastigheten var også veldig god.

  NordVPN får dermed mer enn godkjent også i forhold til å se norsk TV i utlandet.

  Hva vi mener om NordVPN:

  Jarle

  Jarle

  Jarle

  Jarle

  - " NordVPN har vært en av de ledende VPN tjenestene på markedet i en årrekke, og jeg har mange venner og bekjente som benytter seg av tjenesten daglig.

  Selv har jeg for det meste byttet mellom PIA VPN og ExpressVPN, kun av vane, og ikke fordi disse nødvendigvis er best. Jeg hadde derfor gledet meg til å gjøre en inngående test av NordVPN, hvor fokus på hastighet og sikkerhet var viktig.

  Vi testet mange forskjellige faktorer som hastighet, sikkerhet, brukervennlighet, hvor raskt man koblet seg til forskjellige servere, kundeservice, avanserte sikkerhetsfunksjoner, pris og lignende. Samlet sett kan jeg si at jeg er utrolig imponert over hvordan NordVPN leverer en så solid tjeneste over hele linja.

  Den skiller seg ikke utrolig positivt ut på et enkelt område, men er generelt en utrolig god og stabil VPN tjeneste. Du får også det du betaler for, da tjenesten faktisk er relativt billig. Andre tjenester som for eksempel ExpressVPN er vesentlig billigere, særlig dersom du binder deg for en lengre periode.

  Alt i alt kan jeg anbefale NordVPN på det varmeste. Jeg er så fornøyd at jeg selv vurderer å bytte til tjenesten selv når mitt abonnoment på PIA VPN løper ut om noen måneder.

  Skal jeg gi en karakter vil jeg gi NordVPN 8 av 10 stjerner. Det som trekker ned er at det noen ganger kan ta litt lang tid å koble til hver server. Her er for eksempel ExpressVPN en del bedre. Jeg synes også det er irriterende at man ofte får forskjellige varsler fra tjenesten, selv om dette selvfølgelig er noe man kan skru av."

  Andreas

  Andreas

  Andreas

  Andreas

  - " Det var jeg som fikk overbevist de andre om at vi skulle gjennomføre en større test av NordVPN. Jeg har selv brukt tjenesten i over 4 år, og er derfor en dedikert fan.

  Sånn sett kan du si at jeg ikke er den mest objektive, men jeg gjennomførte testen sammen med Jarle og Anne-Marte, så sånn sett ble de to mer kontrollerende faktorer, mens jeg var en liten hund i godteributikken.

  Det jeg liker så utrolig godt med NordVPN er det store antallet av servere, særlig i Norge. Dette gjør at du alltid kan være trygg på at det er nok servere dersom en eller annen skulle ryke.

  Personlig bruker jeg VPN for å forholde meg anonym og unngå overvåkning, og da er det greit å ha mange servere å velge mellom i Norge - Det værste er å måtte koble seg til en server i et annet land, slik man av og til må gjøre med gratistjenester og lignende.

  Vi testet NordVPN og sammenlignet den med ExpressVPN og PiaVPN, som er Jarle sine favoritter. NordVPN kom meget godt ut i testen. I forhold til hastighet var de tre VPN tjenestene så og si akkurat like raske. NordVPN skåret faktisk litt dårligere enn ExpressVPN i forhold til hvor lang tid den brukte på å koble seg til en VPN tjeneste, hvilket var litt skuffende. Likevel var det ikke snakk om så mye.

  NordVPN var den tjenesten du fikk mest for pengene for av disse tre, og også den vi synes var best i forhold til brukervennlighet. Tjenesten har et verdenskart du kan velge servere ut fra, hvilket fungerer veldig bra.

  NordVPN fungerte også knallbra med amerikansk Netflix, i motsetning til PIA VPN. Det var også helt uproblematisk å se norsk TV i utlandet med en norsk server (Vi fikk en venn av Jarle som bor i Spania til å sjekke).

  Alt i alt gikk testen som ventet for min del, og jeg kan absolutt anbefale NordVPN. Når det kommer til terningskast gir jeg tjenesten 9/10. Litt treg oppkoblingstid trekker noe ned, noe Jarle allerede har poengtert. Dette kan bli litt irriterende i lengden, selv om det ikke er noe stort problem."

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  - " I likhet med Andreas og Jarle er jeg generelt fornøyd med NordVPN. Jeg skal ikke gjenta det de andre har skrevet, men jeg også støtter meg til at tjenesten leverer utrolig rask hastighet, sikkerhet, kundevennlighet og avanserte funksjoner til en billig penge.

  Slikt sett er NordVPN et veldig godt valg for deg som ønsker mest for pengene. Tjenesten leverer faktisk på alle plan, hvilket ikke kan sies om alle VPN-tjenester.

  Alt i alt var jeg veldig fornøyd med NordVPN som sagt. Jeg vil imidlertid trekke inn enkelte faktorer som jeg syns var bitte litt irriterende. For det første, som Andreas og Jarle allerede har poengter, kan det ta noe tid å koble seg til de forskjellige serverne. Jeg har brukt ExpressVPN i en årrekke og her går det ekstremt fort. Det er imidlertid ikke snakk om mer enn 10 sekunders forskjell, så det er jo ikke et kjempeproblem.

  I tillegg synes jeg det er litt negativt at NordVPN ikke tilbyr meg forskjellige servere ut fra hva jeg ønsker å bruke dem til. For eksempel tilbyr CyberGhost helt spesielle servere ut fra om du ønsker å bruke tjenesten til å se Netflix, for å laste ned innhold anonymt, surfe generelt anonymt på nettet eller lignende. Dette er ikke noe stort problem, men er likevel et forbedringspotensiale.

  Jeg fornyet ikke abonnomentet mitt etter en måned, da jeg allerede har to andre VPN abonnomenter. Da fikk jeg en rekke påmindelser fra tjenesten inne på PCen min, hvilket ble litt masete. Derfor måtte jeg avinstallere tjenesten.

  Jeg ville bare komme med noen negative momenter, for jeg føler tjenesten har fått så mye ros. Alt i alt er jeg kjempefornøyd, og skal jeg gi en karakter vil jeg gi 8 av 10 stjerner."

  Vår konklusjon

  "Av alle tilbyderne vi har testet, er NordVPN den som gir deg best valuta for pengene"

 • Vurdering
 • 9.6
 • NordVPN.com