VPNportalen

NordVPN Anmeldelse

9.6/10

NordVPN er den av tilbyderne som gir deg best valuta for pengene.

Dette likte vi med NordVPN:

 • Servere i 59 land
 • God hastighet
 • Pålitelig tilknytning
 • Laveste pris:

  $2.99 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  Vårt inntrykk er at NordVPN er en av de sterkeste allrounderne som passer til de fleste behov. VPN-leverandøren tilbyr en sikker, samt 100% anonym VPN-tjeneste. VPN-leverandøren har servere i 59 land, derav en rekke servere i Norge. Dette gjør NordVPN til en optimal VPN-leverandør for deg som oppholder deg i utlandet og søker tilgang til geo-blokkert og utilgjengelig innhold i Norge.

  Mengden servere NordVPN tilbyr er også noe som imponerer oss. Dette gjør tjenesten optimal for streaming og gir deg tilgang til, blant annet, Netflix sitt biblioteket i andre land. Tjenesten fungerer også meget bra om du ønsker å benytte deg av norske strømmetjenester som NRK og TV2 Sumo, hvis du skulle befinne deg i utlandet. Tjenesten har ekstremt mange servere, særlig i de største landene som USA, Storbritannia og Tyskland. Hastigheten opplever vi også som veldig rask.

  NordVPN sin hovedmeny

  NordVPN har en uten logg-policy som gjør at leverandøren ikke loggfører sensitiv informasjon om brukerne sine. Registrering av selskapet i Panama er utenfor rekkevidden av USAs og EUs jurisdiksjon og dermed kan brukerne av denne tjenesten være trygge på at statspartnerne i “5-Eyes”, “9-Eyes” og “14-Eyes” ikke gjør det mulig å samle inn din data og dele det med de andre landene i nettverket sitt.

  Prismessig er NordVPN helt på det jevne, ikke blant de dyreste og heller ikke den billigste. For rundt 100 kroner får du et månedsabonnement. Binder du deg for en lengre periode blir prisen imidlertid enda billigere.

  • Vårsalg
  • Opptil 71 % rabatt + 3 måneder ekstra!

  Er serverne til NordVPN raske?

  En kritisk faktor når du velger VPN, er hastigheten de forskjellige leverandørene byr på. Hver VPN vil ha en hastighetskostnad forbundet ved bruk, men jo raskere VPN-programmet er, desto nærmere oppnår du den maksimale hastigheten ditt eget nettverket kan tilby.

  NordVPN leverer høy hastighet på alle sine servere og du kan nesten velge hvilken som helst serverlokasjon på den interaktive appen og være sikker på at du kan bruke internett til alt fra streaming i HD-kvalitet, til å laste ned store filer, uten noen form for problemer. Gaming byr heller ikke på noen utfordringer for NordVPN sine stabile servere, og dette kan gi deg ytterlige fordeler, som blant annet beskyttelse mot DDoS-angrep.

  NordVPN får dermed et stort pluss i boken for den raske hastigheten. Det eneste vi gir NordVPN et lite minus for er at det av og til kan ta litt lengre tid å koble seg til de forskjellige serverne. Det er ikke snakk om mer enn 10 – 15 sekunders forskjell fra ExpressVPN, som er desidert best på dette området. Dette er noe mange VPN-programmer ikke er like flinke til, men heldigvis er det ikke avgjørende for bruken av VPN.

  Sikkerhet og privatliv

  NordVPN utfører sin oppgave som en trygg og privat VPN til punkt og prikke. Selskapet er basert i privatlivvennlige Panama, borte fra EU og USA sin jurisdiksjon. Dermed er ikke NordVPN lovpålagt til å samle informasjon om brukerne sine.

  Dette faktum gjør at de kan operere med en streng ingen logg-policy. I det hypotetiske scenarioet at en tredjepart ønsker å få utdelt din personlige informasjon og din brukeraktivitet, ville ikke NordVPN vært i stand til å vise noe, ettersom de ikke har samlet noe data i det hele tatt. NordVPN prioriterer brukers datasikkerhet, og dette liker vi i VPNportalen.

  NordVPN tilbyr mange sikkerhetsfunksjoner som blant annet Kill Switch og CyberSec funksjon.

  En ingen loggførings-policy er faktisk ikke noe å kimse av, ettersom mange VPN tjenester faktisk ikke opererer med dette. Det innebærer at mange VPN-tjenester faktisk kan loggføre trafikken din og selge informasjon om deg til tredjeparter, hvilket naturligvis er det siste du ønsker. Heldigvis er dette totalt uaktuelt hos NordVPN, og du kan være trygg på at tjenesten ikke loggfører trafikken din.

  NordVPN tilbyr enn kill switch og DNS og IPv6 lekkasjebeskyttelse som standard. Dette medfører at dersom VPN-forbindelsen mot formodning skulle forsvinne, vil ikke IP-adressen din bli avslørt. Kill Switchen vil sørge for at internettforbindelsen da blir brutt før sensitiv informasjon blir blottlagt.

  NordVPN tilbyr også dobbel VPN og TOR over VPN for et ekstra lags beskyttelse hvis du håndterer sensitiv informasjon. NordVPN har også en rekke andre sikkerhetsfunksjoner som du selv kan oppdage i programmet deres. Samlet sett er vi svært godt fornøyd med sikkerheten til NordVPN.

  Servere og ulike land

  NordVPN tilbyr over 5000 servere i 59 land. For enkelthetens skyld betyr flere servere, raskere fart, og det sier seg selv at det store utvalget av servere fra denne leverandøren, spesielt i de mest populære landene, gir brukeren en god og smidig opplevelse på nett.

  Mens det finnes andre aktører som har flere servere, eller tilbyr tjenester i flere land, syntes vi NordVPN har mer enn nok på tilbudssiden hva angår serverutvalg. I bunn og grunn leverer NordVPN en solid VPN-tjeneste som passer til de aller fleste.

  NordVPN har servere i Europa, USA, Asia, Australia og lignende.

  Du kan også velge spesifikke servere ut fra hvilket formål du ønsker å bruke VPN-leverandøren til. Vil du for eksempel bruke VPN til å se på TV, kan du blant annet i USA og i Storbritannia velge servere som er spesialtilpasset dette formålet. På denne måten kan du enkelt se TV i HD-format. Serverne har også en rekke andre funksjoner, som gjør NordVPN til en veldig fordelaktig VPN. Vår eneste innvending er at du ikke kan velge spesifikke byer som til visse formål kan være praktiske. Det finnes imidlertid måter å komme rundt dette på også.

  Hvor mye koster NordVPN?

  NordVPN har som alle andre VPN-tjenester forskjellige prispakker ut ifra hvor lenge du velger å binde deg. Binder du deg for en kort periode blir det dyrere, og da motsatt om du velger å binde deg til en lengre avtale.

  Binder du deg til kun én måned ligger NordVPN helt på det gjennomsnittlige i forhold til andre VPN-tjenester. Prisen pleier å variere litt slik at den kan være litt annerledes enn på bildet når du leser denne teksten. Normalt ligger en månedspakke i underkant av 100 kroner. Dette er midt på treet, ExpressVPN koster for eksempel rundt 10% mer for en månedspakke.

  NordVPN har noen av de billigste prisene i bransjen.

  Binder du deg til en lengre kontrakt, blir det imidlertid betydelig billigere. En 3-årsplan koster for eksempel ikke mer enn 30 kroner per måned, altså billigere enn en kaffe på Baker Hansen. Av alle tilbyderne vi har testet, er nok NordVPNs lengre avtaler de som gir deg mest valuta for pengene. På den annen side er kanskje ikke alle interessert i å binde seg for en så lang periode, mange trenger jo kun VPN på utenlandsreise og lignende.

  NordVPN har også en 30 dager pengene tilbake-garanti. Dette er i og for seg ikke noe unikt NordVPN tilbyr, da de aller fleste betalte VPN-tjenester har denne garantien. Likevel føyer det seg inn i rekken nyttige egenskaper ved NordVPN, ettersom du når som helst kan be om å få tilbake pengene innen 30-dager. Sånn sett kan du benytte deg av NordVPN uten å løpe noen risiko og kanskje heller bestemmer deg for å velge en annen VPN-tjeneste dersom du ikke er fornøyd med denne leverandøren.

  Brukervennlighet

  Vi er veldig fornøyde med hvor brukervennlig NordVPN er. Mens andre VPN-produkter har lange lister hvor du må lete deg frem til landet du ønsker og deretter finne den beste serveren, trenger du ikke dette med denne leverandøren. NordVPN har nemlig et verdenskart du enkelt kan velge land ifra. Det er bare å trykke deg rundt på kartet og velge det landet du selv ønsker. Hvis du for eksempel ønsker å koble deg til Norge er dette utrolig enkelt.

  Etter du har valgt ønsket land vil NordVPN automatisk velge den raskeste og minst traffikerte serveren i det landet. Dette gjør prosessen særlig lett for nybegynnere, du slipper å velge blant et utvalg av servere og prøve deg frem til hvilken av de som presterer best.

  NordVPN tilbyr god brukervennlighet og lar deg enkelt koble til forskjellige spesialservere fra appen.

  Det er også veldig lett å bytte servere dersom du skulle ønske dette. Du kan bare søke på et land i hovedmenyen og så kan du velge hvilken server du ønsker ut fra hastighet og lignende funksjoner.

  Ellers er programvaren til NordVPN enkel å administrere. Vil du endre innstillinger kan du trykke på Settings øverst i menyen. Der kan du se forskjellige alternativer som du kan skru av og på, som blant annet automatisk Kill Switch, usynlighet når du er tilkoblet LAN og om du vil ha egne DNS servere, Protokoller og lignende. Alt dette er enkelt å finne frem til på menyen i NordVPN-appen.

  Du kommer også enkelt i kontakt med kundeservice via appen, som er lett å kommunisere med. NordVPN er ikke en norsk VPN-tjeneste slik mange tror, og derfor er ikke kundeservicen, overraskende nok, på norsk. Men, dette er egentlig ikke noe problem om du kan kommunisere med kundeservice på engelsk. Vi kommer tilbake med mer informasjon om kundeservice nedenfor.

  NordVPN til iPhone og Android

  Når det kommer til appene NordVPN tilbyr til iPhone, Android og nettbrett synes vi at disse er veldig intuitive og fungerte utmerket til formålet vårt. Når det kommer til installering og lignende går dette ekstremt raskt. Det er bare å logge inn med sin brukerkonto enten via Apples eller Googles butikker, og installere appen. Dette brukte vi faktisk under 1 minutt på å gjøre.

  Selve systemet ser relativt likt ut som på PC plattformen. Du kan navigere deg rundt på et verdenskart, eller scrolle menyen opp slik at du enkelt kan velge et spesifikt land. Trykker du på et spesifikt land vil du få muligheten til å velge Quick Connect. NordVPN vil automatisk velge en server for deg.

  NordVPN har en god app for iPhone.

  Når det kommer til flere funksjoner, vil du enkelt kunne velge forskjellige funksjoner ved å trykke på ikonet for innstillinger i venstre hjørne. Etter vår erfaring så det ut som om enkelte alternativer manglet på mobilappen, blant annet Kill Switch og et par andre funksjoner, hvilket vi ikke er sikre på hva årsaken er. Men, samlet fungerer NordVPN appen helt utmerket, og vi synes den nesten var enklere å benytte seg av enn plattformen til PC. Skal du benytte deg av NordVPN til iPhone eller Android, kan vi altså anbefale dette.

  NordVPN for bruk til Netflix

  Vi opplever at mange bruker VPN tjenester for å få bedre tilbud på Netflix eller lignende strømmetjenester. Som kjent har for eksempel den amerikanske Netflix-versjonen et mye bredere utvalg enn den norske versjonen. Grunnen til dette er at Netflix konkurrerer i et hardere marked og bruker mer ressurser for å lokke amerikanske kunder.

  Ved å koble deg til en amerikansk server kan du lure Netflix til å tro at du befinner deg i USA. På denne måten vil Netflix vise deg det amerikanske Netflix-utvalget og du vil dermed ha et mye bredere utvalg enn det du ville fått i den norske versjonen.

  NordVPN har ekstremt mange amerikanske servere som fungerer bra til å se amerikansk Netflix i våre tester.

  Netflix driver kontinuerlig blokkering av VPN sine IP-adresser, slik at VPN-tjenesten er nødt til å jobbe aktivt med å oppdatere serverne for at ikke alle IP-adressene blir blokkert. Derfor er det kun de beste og mest aktive VPN-tjenestene som kontinuerlig gir tilgang til Netflix.

  Vi testet NordVPN med Netflix og dette gikk helt knirkefritt. Netflix oppdaget overhodet ikke at vi var koblet til en VPN-adresse og vi fikk sømløst bruke den amerikanske Netflix-versjonen. Streaming-hastigheten var også optimal, og vi fant ingenting å kritisere tjenesten for. Alt i alt fungerte dermed NordVPN meget godt for å se på amerikansk Netflix.

  NordVPN til programmer som NRK, TV2 Sumo og lignende

  Ved siden av å bruke VPN til å se på amerikansk Netflix bruker veldig mange nordmenn også VPN for å se på norsk TV i utlandet. Norsk TV er blokkert utenfor Norge på grunn av rettighetsbegrensninger. Vi er på vei til å fjerne dette innenfor EU, men det vil uansett fortsatt gjelde globalt i en lang tid fremover.

  I utgangspunktet er NordVPN en veldig gunstig VPN tjeneste for norske borgere. Grunnen til dette er at tjenesten har satset hardt på det norske markedet, og opererer med veldig mange servere her til lands.

  nordvpn nrk
  Med NordVPN får du enkelt opphevet denne geoblokkeringen ved å koble til en norsk server.

  Vi koblet oss til flere norske servere og gikk inn på strømmetjenester som NRK.no og TV2.no og fikk inn alle kanalene med NordVPN sine norske servere. Hastigheten var også veldig god.

  NordVPN får dermed mer enn bare godkjent, også når det gjelder tilgang til å se norsk TV i utlandet.

  Spesielle funksjoner

  NordVPN har en rekke spesialservere som brukes for ekstra sikkerhet og andre ting. Blant annet har NordVPN en Onion over VPN-funksjon, som gir deg alle fordelene med The Onion Router (Tor), kombinert med ekstra sikkerhet i en VPN-tunnel. Kort sagt er dette ekstra sikkerhetsfunksjoner som du kan benytte deg av dersom du ønsker surfe på det mørke nettet, eller lignende.

  NordVPN har også spesialservere for P2P-deling. P2P (Peer-to-peer eller likemannsnettverk) er en av de mest anerkjente måtene å dele filer med en gruppe med andre mennesker på. Disse spesialserverne er altså optimalisert for denne typen bruk av VPN.

  NordVPN har blant annet spesialservere for P2P.

  NordVPN har også en Dobbel VPN-funksjon. Dette innebærer at du kan skjule aktiviteten din bak to servere i stedet for kun én. Dette kalles også for VPN server-kjeding (server chaining). Dette fungerer slik at trafikken din først går gjennom én VPN server og dermed krypteres. Etter dette går trafikken så gjennom enda én VPN server, hvilket innebærer at trafikken din blir enda vanskeligere å spore.

  NordVPN har også spesialfunksjoner for såkalte dedikerte IP-adressen. En dedikert IP-funksjon gjør at IP-adressen du låner bare tilhører din konto, i motsetning til at hundrevis av andre brukere også deler den. Dedikert IP-funksjon er relativt dyrt å tilby og denne opsjonen koster for øyeblikket $70 ekstra per år.

  Alle disse spesielle funksjonene skiller NordVPN fra fra mange av de andre VPN leverandørene som retter seg mot norske brukere.

  NordVPN har en rekke spesielle funksjoner. Her ser du noen av dem.

  NordVPN til torrenting

  Selv om NordVPN gir deg tilgang til et mye bedre streaming-bibliotek ved at du, blant annet, kan se på amerikansk Netflix, Hulu og lignende, er det mange i Norge som benytter seg av VPN for å laste ned filer. Dette kan være ulovlig og derfor har mange lyst til å skjule IP-adressen sin. Merk at vi ikke oppfordrer til ulovlig bruk av VPN.

  NordVPN har flere P2P servere som er optimaliserte for å laste ned torrent-filer. Dette gjør tjenesten veldig god for å benytte til torrenting. Vi lastet ned flere filer fra blant annet The Pirate Bay og NordVPN skjulte IP adressen vår 100%. Vi opplevde heller ingen hastighetsproblemer.

  Vi hadde også skrudd på Kill Switch-funksjonen slik at internettilkoblingen ville blitt frakoblet dersom VPN-tilkoblingen glapp. Dette kan være lurt dersom du bruker VPN til dette formålet, hvis ikke kan du risikere at IP-adressen din blir midlertidig synlig for myndigheter og andre tredjeparter.

  Kan man få NordVPN gratis?

  Hvis du har lest rundt på nettet hvor folk sier at man kan teste NordVPN gratis, stemmer dette dessverre ikke. Før i tiden kunne du faktisk prøve tjenesten gratis i 3 dager. Du trengte da bare å skrive inn en e-mailadresse før du fikk ett passord med tilgang til hele NordVPN-versjonen. Dette gjorde at flere vi kjenner til stadighet opprettet flere e-mailadresser kun for at de kunne slippe å betale når de trengte VPN. Sleipt, men like fullt lovlig.

  NordVPN har ingen gratistjeneste, men en 30-dagers pengene tilbake garanti.

  Dessverre har NordVPN sluttet med dette tilbudet. Men, nå markedsfører NordVPN seg med en risikofri 30-dagers penger tilbake garanti. Dette er naturligvis ikke en ekte gratisversjon, da du må betale for å bruke tjenesten (Altså det stikk motsatte). Likevel kan du enkelt be om pengene tilbake innen 30-dager og dermed i realiteten teste tjenesten gratis. Uansett er svaret på om NordVPN kan testes gratis i utgangspunktet nei, med forbehold.

  NordVPN til den Kinesiske brannmur

  Mange benytter seg av VPN for å omgå geoblokkeringer mens man er på reise. Kina er et av de landene man alltid trenger å ha en VPN til rådighet. En god test av enhver VPN vil være om den klarer å omgå Kinas brannmur – eller såkalte ‘Great Firewall’. Dette er en avansert brannmur myndighetene har laget, og den blokkerer effektivt sider som Google, Facebook, Instagram, Wikipedia, Snapchat, Youtube og mange flere.

  NordVPN er kjent for å fungere veldig bra til å omgå brannmuren til Kina. I noen tilfeller holder det å koble til en helt vanlig VPN server. Nivået på blokkeringen i Kina er imidlertid variabel, og i mange tilfeller vil ikke dette fungere.

  I disse tilfellene tilbyr NordVPN – som én av få tilbydere – såkalte Obfuscated Servers. Dette er spesifikke servere som er laget med formål å omgå tunge restriksjonsforhold. Dette vil i mange tilfeller fungere. Hvis ikke er kundeservicen til NordVPN alltid oppdatert i forhold til hva du trenger å gjøre for å omgå brannmuren til Kina. Dette får oss til å gå til neste punkt:

  NordVPN tilbyr spesialservere for land som Kina og Russland.

  Kundeservice

  Vi gjorde flere tester med NordVPN sin kundeservice og alt i alt må vi si at vi er meget fornøyde med denne. Uansett hvilket spørsmål vi stilte, svarte de nesten umiddelbart. Dette synes vi faktisk var veldig imponerende.

  Du kan se et screenshot der vi snakket med en hjelpsom ansatt om NordVPN fungerte med amerikansk Netflix. Her svarte denne personen umiddelbart, og ga oss et utfyllende svar. Alt dette er selvfølgelig med på å gi NordVPN et bedre inntrykk.

  NordVPN har veldig god kundeservice.

  En annen ting som trekker opp karakteren, var at kundeservice også veldig hjelpsomt hjalp oss å avslutte abonnementet vi hadde. Av erfaring er mange selskaper bevisst veldig dårlige til dette, fordi at det skal være vanskelig å melde seg ut. Vi testet hvordan 30 dagers penger tilbake garantien egentlig fungerte og sendte NordVPN en e-post for å få pengene tilbake.

  Svaret fra kundeservice var at ikke var noe problem, og at vi skulle få pengene på konto innen to virkedager. De ønsket oss også hjertelig velkommen tilbake. Vi har imidlertid hørt at enkelte har har blitt bedt om å forklare hvorfor de ønsker å si opp abonnementet, så her kan det kanskje være litt forskjellig ut fra hvem du kommer i kontakt med.

  Alt i alt må vi dermed konkludere at kundeservicen til NordVPN får topp karakter. Snille kollegaer, hjelpsomme og tålmodige kan være passende ord for å karakterisere NordVPN sin kundeservice.

  Det eneste minuset er selvfølgelig at NordVPN ikke er en norsk VPN-tjeneste, slikt man lett kan tro ut ifra navnet deres. Kundeservicen er ikke på norsk. Men dette er egentlig ikke noe problem for de som kan litt engelsk.

  NordVPN til bruk i Norge

  I vår test blir det selvfølgelig viktig hvordan NordVPN presterer i Norge. Noen VPN-tjenester er særlig gode i enkelte land. GooseVPN, som er fra Nederland, fungerer eksempelvis særlig godt i Nederland, da tjenesten retter mye ressurser for å tilfredsstille sin nederlandske kundegruppe. For norske brukere hjelper det selvfølgelig lite dersom NordVPN hadde vært en veldig god VPN-portal for Nederland, men ikke Norge.

  NordVPN har ekstremt mange servere i Norge, slik at tjenesten egner seg godt for norske brukere.

  Vi kan trygt meddele at NordVPN svært bra for norske brukere i Norge. Tjenesten har 58 servere i Norge, hvilket mest sannsynlig er det meste av alle VPN-tilbydere vi har testet ut. I våre tester fungerte de forskjellige serverne i Norge også svært bra. Hastigheten var god, og tilkoblingen var robust.

  Selv om ExpressVPN har kommet best ut på generelt grunnlag på våre sider, vil vi anbefale deg å benytte deg av NordVPN dersom du kun skal bruke VPN tjenesten i Norge. Vår erfaring er nemlig at NordVPN er den beste VPN-leverandøren til bruk i Norge.

  Hvordan installere og bruke NordVPN

  NordVPN er veldig enkelt å installere og bruke. Det første du må gjøre er å gå til NordVPN sine hjemmesider. Her er det bare å klikke deg videre til de forskjellige betalingspakkene. Her kan du velge forskjellige betalingsplaner, alt fra hvor lenge du ønsker å benytte deg av NordVPN, til forskjellige tilleggstjenester du ønsker å benytte deg av.

  Etter at du har valgt ditt abonnement, gjennstår det bare å fylle inn e-postadresse din og velge betalingsmetode. Du kan betale med alt fra kredittkort, Amazon Pay, Apple Pay og Google Pay, til kryptovalutaer, Alipay og lignende. Etter at du har betalt vil du få tildelt en bruker, og da åpner også muligheten til å laste ned NordVPN. Dette går ekstremt raskt, og du vil ha programmet installert og ferdig til bruk innen et par minutter. Etter at du har installert programmet er det bare å logge inn med den nye brukeren din fikk tildelt, og koble deg til en server. Etter det er NordVPN klar til å benyttes. Vår erfaring er at de fleste faktisk klarer hele prosessen på under 5 minutter!

  Ofte stilte spørsmål

  Fungerer NordVPN på mobil og nettbrett?

  Ja, det finnes også mulighet for å benytte NordVPN sin egen app på mobil og nettbrett. Denne kan enkelt lastes ned fra App Store eller Google Play. Mens enkelte funksjoner mangler på appen, som for eksempel Kill Switch, gir den samlede erfaringen en strømlinjeformet app med god brukeropplevelse.

  Kan man bruke NordVPN til å Streame?

  Ja, NordVPN fungerer utmerket for diverse streamingtjenester. I tillegg til å opprettholde en høy hastighet, kan du enkelt få tilgang til innhold som vanligvis er utilgjengelig i Norge, som for eksempel amerikansk Netflix. Det samme gjelder når du befinner deg i utlandet og ønsker å benytte deg av norske streamingtjenester.

  Har NordVPN servere i Norge?

  Ja, NordVPN har satset stort på det norske markedet og tilbyr rundt 58 servere i landet.

  Er NordVPN enkelt og trygt å bruke?

  Ja, mens andre VPN-tjenester har lange lister du må bla deg igjennom for å velge servere i utlandet, har NordVPN et interaktivt kart som gjør det enkelt å koble seg til en av serverne. NordVPN har flere funksjoner som sørger for økt sikkerhet. Du kan benytte deg av Dobbel-VPN, Kill Switch, Onion over VPN, skjulte servere og p2p-servere.

  Hvordan er NordVPN sin kundeservice?

  Kundeservicen til NordVPN svarer kjapt og er behjelpelige med alle forespørsler, til og med om du måtte ønske å avslutte abonnementet.

  Kan jeg prøve NordVPN gratis?

  Ja, NordVPN tilbyr en garanti på at du får pengene tilbake innen 30 dager, hvis du ikke ønsker å betale. De krever ingen grunn for at du sier opp abonnementet.


  Oppsummering

  Oppsummert kan man nok si at NordVPN fungerer bra til det meste. Tjenesten har mange servere, rask hastighet, veldig mange sikkerhetsfunksjoner, ingen loggføring, trygge tilkoblinger med Kill Switch dersom tilkoblingen mot formodning skulle droppe ut, og lignende. Tjenesten fungerer også meget bra til å strømme innhold, for eksempel amerikansk Netflix og hjelper deg omgå Kinas brannmur.

  Det som er overraskende – er at tjenesten er veldig billig prismessig. Det har nylig dukket opp en rekke nye, mindre VPN-aktører, som fokuserer på aggressiv markedsføring og slikt sett kaprer nye kunder. Eksempler på det er Surfshark VPN, UltraVPN, PrivateVPN, GooseVPN og lignende.

  Disse tjenestene er ofte prismessig på samme nivå, eller faktisk dyrere enn NordVPN, som faktisk er veldig billig. For oss i vpnportalen.no er det trist at mange forbrukere nærmest blir villedet til å velge et langt dårligere produkt til samme pris, eller dyrere. NordVPN har vært i bransjen lenge og kan tross alt sakene sine.


  Hva vi mener om NordVPN:

  Jarle

  Jarle

  – ” NordVPN har vært en av de ledende VPN tjenestene på markedet i en årrekke, og jeg har mange venner og bekjente som benytter seg av tjenesten daglig.

  Selv har jeg for det meste byttet mellom PIA VPN og ExpressVPN, kun av vane, og ikke fordi disse nødvendigvis er best. Jeg hadde derfor gledet meg til å gjøre en inngående test av NordVPN, hvor fokus på hastighet og sikkerhet var viktig.

  Vi testet mange forskjellige faktorer som hastighet, sikkerhet, brukervennlighet, hvor raskt man koblet seg til forskjellige servere, kundeservice, avanserte sikkerhetsfunksjoner, pris og lignende. Samlet sett kan jeg si at jeg er utrolig imponert over hvordan NordVPN leverer en så solid tjeneste over hele linja.

  Alt i alt kan jeg anbefale NordVPN på det varmeste. Jeg er så fornøyd at jeg selv vurderer å bytte til tjenesten selv når mitt abonnoment på PIA VPN løper ut om noen måneder.

  Skal jeg gi en karakter vil jeg gi NordVPN 8 av 10 stjerner. Det som trekker ned er at det noen ganger kan ta litt lang tid å koble til hver server. Her er for eksempel ExpressVPN en del bedre. Jeg synes også det er irriterende at man ofte får forskjellige varsler fra tjenesten, selv om dette selvfølgelig er noe man kan skru av.”

  Andreas

  Andreas

  – ” Det var jeg som fikk overbevist de andre om at vi skulle gjennomføre en større test av NordVPN. Jeg har selv brukt tjenesten i over 4 år, og er derfor en dedikert fan.

  Sånn sett kan du si at jeg ikke er den mest objektive, men jeg gjennomførte testen sammen med Jarle og Anne-Marte, så sånn sett ble de to mer kontrollerende, mens jeg var en liten hund i godteributikken.

  Det jeg liker så utrolig godt med NordVPN, er det store antallet av servere, særlig i Norge. Dette gjør at du alltid kan være trygg på at det er nok servere dersom en eller annen skulle ryke.

  Personlig bruker jeg VPN for å forholde meg anonym og unngå overvåkning, og da er det greit å ha mange servere å velge mellom i Norge – Det værste er å måtte koble seg til en server i et annet land, slik man av og til må gjøre med gratistjenester og lignende.

  Vi testet NordVPN og sammenlignet den med ExpressVPN og PiaVPN, som er Jarle sine favoritter. NordVPN kom meget godt ut i testen. I forhold til hastighet var de tre VPN tjenestene så og si akkurat like raske. NordVPN skåret faktisk litt dårligere enn ExpressVPN i forhold til hvor lang tid den brukte på å koble seg til en VPN tjeneste, hvilket var litt skuffende. Likevel var det ikke snakk om så mye.

  NordVPN var den tjenesten du fikk mest for pengene for av disse tre, og også den vi synes var best i forhold til brukervennlighet. Tjenesten har et verdenskart du kan velge servere ut fra, hvilket fungerer veldig bra.

  NordVPN fungerte også knallbra med amerikansk Netflix, i motsetning til PIA VPN. Det var også helt uproblematisk å se norsk TV i utlandet med en norsk server (Vi fikk en venn av Jarle som bor i Spania til å sjekke).

  Alt i alt gikk testen som ventet for min del, og jeg kan absolutt anbefale NordVPN. Når det kommer til terningskast gir jeg tjenesten 9/10. Litt treg oppkoblingstid trekker noe ned, noe Jarle allerede har poengtert. Dette kan bli litt irriterende i lengden, selv om det ikke er noe stort problem.”

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  – ” I likhet med Andreas og Jarle er jeg generelt fornøyd med NordVPN. Jeg skal ikke gjenta det de andre har skrevet, men jeg også støtter meg til at tjenesten leverer utrolig rask hastighet, sikkerhet, kundevennlighet og avanserte funksjoner til en billig penge.

  Slikt sett er NordVPN et veldig godt valg for deg som ønsker mest for pengene. Tjenesten leverer faktisk på alle plan, hvilket ikke kan sies om alle VPN-tjenester.

  Alt i alt var jeg veldig fornøyd med NordVPN som sagt. Jeg vil imidlertid trekke inn enkelte faktorer som jeg syns var bitte-litt irriterende. For det første, som Andreas og Jarle allerede har poengtert, kan det ta noe tid å koble seg til de forskjellige serverne. Jeg har brukt ExpressVPN i en årrekke og her går det ekstremt fort. Det er imidlertid ikke snakk om mer enn 10 sekunders forskjell, så det er jo ikke et kjempeproblem.

  I tillegg synes jeg det er litt negativt at NordVPN ikke tilbyr meg forskjellige servere ut fra hva jeg ønsker å bruke dem til. For eksempel tilbyr CyberGhost helt spesielle servere ut fra om du ønsker å bruke tjenesten til å se Netflix, for å laste ned innhold anonymt, surfe generelt anonymt på nettet eller lignende. Dette er ikke noe stort problem, men er likevel et forbedringspotensiale.

  Jeg fornyet ikke abonnomentet mitt etter en måned, da jeg allerede har to andre VPN abonnomenter. Da fikk jeg en rekke påmindelser fra tjenesten inne på PCen min, hvilket ble litt masete. Derfor måtte jeg avinstallere tjenesten.

  Jeg ville bare komme med noen negative momenter, for jeg føler tjenesten har fått så mye ros. Alt i alt er jeg kjempefornøyd, og skal jeg gi en karakter vil jeg gi 8 av 10 stjerner.”

  • Vårsalg
  • Opptil 71 % rabatt + 3 måneder ekstra!