Fungerer ExpressVPN med amerikansk Netflix? (Oppdatert for 2024)

Sist oppdatert: 05/01/2024

netflix work with expressvpn

Den internasjonale strømmetjenesten Netflix distribuerer forskjellig innhold til brukerne sine avhengig av hvilket land disse befinner seg i. Det er avtalene Netflix har med ulike produsenter og studioer, som avgjør nøyaktig hvilket innhold de kan vise hvor, og det betyr at innholdet ikke er likt i alle land. Imidlertid er det stadig flere som ønsker tilgang til landsspesifikke innhold på Netflix uten å være fysisk til stede i disse landene.

Folk bruker VPN for å omgå geobegrensningsteknologien Netflix benytter for å begrense tilgangen. Netflix ønsker imidlertid å beskytte avtalene sine, og gjør det vanskelig for VPN-er å omgå barrierene. Derfor er det bare VPN-er med en sofistikert infrastruktur som kan fungere med Netflix.

ExpressVPN har vært på toppen av VPN-industrien i mange år. I nesten hver eneste VPN-test har ExpressVPN en av de to øverste plassene, kun slått av NordVPN fra tid til annen. I denne artikkelen vil vi undersøke om ExpressVPN fungerer med Netflix eller ikke. Vi vil også diskutere følgende:

 • Hvorfor du bør bruke ExpressVPN for Netflix.
 • Hvordan du kan se Netflix’ amerikanske innhold med ExpressVPN.
 • Feilsøking med ExpressVPN og Netflix.
 • Alternativer til ExpressVPN.

Hvordan fungerer ExpressVPN med Netflix?

Selv om Netflix har mange av de samme TV-seriene og filmene på tvers av geografiske grenser, varierer innholdet deres fra land til land. Variasjonene innen Europa er ikke så store, men derimot er det noe helt annet når vi snakker om USA.

Amerikanske Netflix har et innhold som er opptil 5 ganger så stort som det som vises i de fleste andre land. Siden de fleste europeere betaler mer eller mindre det samme for strømmetjenesten som amerikanerne, er det mange som ønsker å ha tilgang til det samme innholdet. Det er her et VPN kommer inn i bildet, og det er viktig å bruke et VPN som faktisk fungerer med Netflix.

ExpressVPN imponerte i testene våre, og uten unntak kunne det gi oss full tilgang til den amerikanske utgaven av Netflix. I tillegg kan ExpressVPN også fjerne blokkeringen av en rekke andre land.

ExpressVPN kan omgå de geografiske begrensningene til blant annet britiske Netflix, australske Netflix, tyske Netflix, franske Netflix og kanadiske Netflix. Med ExpressVPN kan du utforske forskjellige filmer og serier på Netflix i en rekke land.

Det beste er at du ikke trenger å betale ekstra for å få tilgang til dette innholdet, og det er helt lovlig. Netflix-abonnementet ditt gjelder over hele verden, uavhengig av hvor du befinner deg. I de fleste land er det i tillegg lovlig å bruke VPN. 

Ved å bruke ExpressVPN til å se Netflix får du tilgang til innhold fra forskjellige land. Hvis favorittprogrammet ditt ikke er tilgjengelig her i Norge, men i USA, kan du bare benytte en amerikansk IP-adresse. ExpressVPN garanterer deg tilgang til et stort utvalg av filmer i mange ulike land.

Her ExpressVPN opphever geoblokkeringen

ExpressVPN er tilgjengelig i mer enn 90 land. Imidlertid er det ikke alle selskapets servere som er i stand til å oppheve geoblokkeringen til Netflix. Under tar vi en kikk på hvor ExpressVPN kan gi deg tilgang til Netflix.

1. USA

ExpressVPN har et stort antall servere i USA, og det er dermed enkelt å få tilgang til det amerikanske innholdet. I tillegg var de fleste servere raske nok til at vi kunne se i HD, spesielt gjelder det serverne i Atlanta, San Jose og Los Angeles. Innhold som er eksklusivt for Netflix i USA inkluderer The Master, Starship Troopers: Traitor of Mars, Woody Woodpecker, Universal Soldier: The Return og Bride of Chucky.

2. Storbritannia

ExpressVPNs tilstedeværelse i Storbritannia vil gi deg ubegrenset tilgang til det britiske tilbudet. Dette gjelder spesielt om du går via servere i London og Wembley. Det tar mindre enn 3 sekunder å koble seg til. Alt du trenger å gjøre er å åpne ExpressVPN-applikasjonen på enheten din, og velge en britisk server. Innhold som er eksklusivt for Storbritannia inkluderer serier og filmer, som The Mexican, Twilight, Out of Time, Page Eight, A Call to Spy og Hollow Point.

3. Canada

Takket være selskapets store antall VPN-servere i Canada får du tilgang til alt innholdet reservert for kanadierne. Servere i Montreal, Toronto og Vancouver fungerer best når du vil se på Netflix. Critical Thinking, Infamous, Walking Tall, Teenage Mutant Ninja Turtles 3 og City Lights er eksempler på innhold eksklusivt for Netflix i Canada.

4. Frankrike

Frankrike er et annet av landene der du kan bruke ExpressVPN for å få tilgang til Netflix-biblioteket. De fleste av ExpressVPNs servere i Frankrike vil fungere med Netflix. Innhold eksklusivt for Netflix Frankrike inkluderer Sin Nombre, Merci Pour Le Chocolate, Above the Law, My King og Dragon Ball Z: Fusion Reborn.

5. Japan

ExpressVPNs servernettverk i Tokyo er grunnen til at du kan se japansk Netflix. Innhold eksklusivt for Japan inkluderer Deadman Inferno, The Throwaways, Million Dollar Man, Shinjuku Swan, Edens Zero og Tokyo Revengers.

6. Australia

Netflix Australia er tilgjengelig for ExpressVPN-brukere takket være servernettverket i Melbourne, Sydney og Perth. Innhold eksklusivt for Netflix Australia inkluderer Shine, Heathers, Kiss Kiss Bang Bang, Palm Beach og Oxygen.

Det kan også få tilgang til Netflix i en rekke andre land. Vi kan garantere at du med ExpressVPN vil få tilgang til Netflix sine tjenester i minst 20 land.

Hvorfor bruke ExpressVPN for Netflix?

Det er mange VPN-leverandører som hevder at de kan gi deg tilgang til Netflix i andre land. Dessverre viser testing at mange av disse ikke lever opp til løftene sine, spesielt de som tilbyr gratistjenester. I tillegg er det mange av leverandørene som ikke lever opp til det de lover. Ingenting er mer irriterende enn å oppleve at VPN-et du bruker ikke klarer å omgå Netflix-restriksjonene.

ExpressVPN har vist seg å fungere hele tiden, og er dermed et av de beste alternativene der ute. Ikke bare overgår ExpressVPN de geografiske begrensningene som Netflix legger, men det omgår også IP-adresseforbudet som tjenesten bruker mot VPN-er.

Hastigheten er et annet viktig aspekt. Å bruke et VPN reduserer generelt hastigheten fordi krypteringen bruker opp så mye av datamaskinens kapasitet. I tillegg må dataene dine passere gjennom VPN-serveren før de når destinasjonen sin. ExpressVPN sørger imidlertid for at du mister så lite hastighet som mulig. Da slipper du å oppleve lagging og buffring mens du prøver å se favorittprogrammet ditt.

Prøv ExpressVPN

Hvordan kan jeg se amerikansk Netflix med ExpressVPN?

ExpressVPNs applikasjoner har et brukervennlig grensesnitt, uansett operativsystem. Det tar bare noen få minutter å koble seg opp, slik at du kan se amerikansk Netflix.

Det første trinnet vil være å registrere seg, velge et abonnement og laste ned programmet til datamaskinen. Her er det verdt å merke seg at ExpressVPN utvilsomt er et av de billigere alternativene. Dessuten er det enkelt å installere.

Når det er lastet ned, kjører ExpressVPN på et enkelt grensesnitt. Du vil ha tilgang til tusenvis av servere i flere land. Du må imidlertid huske å logge deg inn først. Deretter må du velge en av serverne i Amerika. ExpressVPN får det til å se ut som om du befinner deg fysisk i USA.

Dette skjer ved at ExpressVPN maskerer din opprinnelige IP-adresse. Så vidt Netflix vet befinner du deg i USA, og dermed har du tilgang til deres amerikanske innhold.

Problemsøking

Uansett hvor god en tjeneste er, kan det oppstå problemer. Det som betyr noe i disse situasjonene er at tjenesten tilbyr enkel feilsøking. Nedenfor ser vi på noen av feilsøkingsalternativene du har hvis ExpressVPN ikke fungerer med Netflix.

1. Finne en ny IP-adresse

Det er mulig at Netflix blokkerer IP-adressen din. Dette skjer heldigvis ikke så ofte når du bruker gode leverandører, som ExpressVPN. Det er imidlertid mulig å fikse dette ved å gjøre noe så enkelt som å koble deg til en annen server.

Alt du trenger å gjøre er å koble fra den gjeldende serveren og velge en ny amerikansk IP-adresse fra listen levert av ExpressVPN. Når du besøker Netflix på nytt, er det stor sjanse for at du får tilgang til det amerikanske innholdet. 

2. Fjern informasjonskapsler og hurtigminne

Netflix blokkerer deg fra å se geografisk begrenset innhold ved å stoppe IP-adressen, men de bruker også informasjonskapsler i nettleseren din. Når du besøker ulike nettsider, gir informasjonskapslene bort spesifikk informasjon om deg. De kan, for eksempel, fortelle nettstedet at du er den samme personen som besøker siden fra 3 forskjellige land.

Det lønner seg å slette hurtigminnet ditt når du vil bruke et VPN for å omgå restriksjonene til Netflix. Noen liker informasjonskapslene, da de, for eksempel, husker hva du så sist, hva favorittsjangeren din er og så videre. Hvis dette går på bekostning av å se amerikansk Netflix med ExpressVPN, bør du imidlertid prioritere å tømme hurtigminnet.

3. Ta kontakt med kundeservice

ExpressVPN er kjent for sin utmerkede kundestøtte. Det kan, for eksempel, være et DNS-problem, som hindrer deg i å fjerne blokkeringen hos Netflix. Ved å kontakte kundeservice hos ExpressVPN via telefon, e-post eller live chat kan du få den hjelpen du trenger.

Andre gode VPN-leverandører som fungerer med Netflix

Hvis ExpressVPN ikke fungerer med Netflix, finnes det flere andre alternativer der ute. Det er imidlertid tvilsomt at noen annen VPN-tjeneste er bedre til å fjerne blokkering til Netflix enn ExpressVPN. Siden selskapet tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, kan du be om refusjon og bruke pengene på et av de andre gode alternativene der ute, som NordVPN og Surfshark.

NordVPN

NordVPN er den eneste VPN-tjenesten som kan måle seg med ExpressVPN. Disse to gigantene kjemper om kunder, som ønsker å få tilgang til amerikanske Netflix. NordVPN garanterer tilgang til innhold over hele verden, uansett hvilken strømmetjeneste du foretrekker.

Denne VPN-tjenesten tilbyr også noen av de raskeste serverne i bransjen. Det betyr at du ikke trenger å gå på akkord med hastighet. Ved å bruke NordVPN trenger du ikke å bekymre deg for lagging eller buffering. Du kan lese en anmeldelse av NordVPN for Netflix her.

Prøv NordVPN

Surfshark

Surfshark er kanskje ikke like anerkjent som ExpressVPN og NordVPN, men dette VPN-et er utvilsomt en av de beste i bransjen når det gjelder Netflix. Med et stort antall servere over hele verden, spesielt i USA, er det ikke noe problem å få tilgang til det amerikanske innholdet til Netflix.

Denne VPN-tjenesten leverer også høyhastighetsforbindelser, og sikrer at brukerne får den beste opplevelsen når de strømmer innhold fra Netflix. Surfshark går ikke på akkord med tilgjengelighet, fleksibilitet, kvalitet og hastighet, og er det beste alternativet hvis du har problemer med ExpressVPN eller NordVPN.

Prøv Surfshark

Å bruke ExpressVPN på smarttelefon og nettbrett

Mens de fleste bruker VPN-tjenester på datamaskinene sine, gir ExpressVPN deg også muligheten til å koble deg til via telefon eller nettbrett. Dette betyr at du også kan strømme amerikansk Netflix på andre enheter enn datamaskinen. 

Du står fritt til å velge det som passer deg best. ExpressVPNs applikasjoner for Android- og iOS er enkle å bruke. Videre har du tilgang til den samme høykvalitetsinfrastrukturen, som de som bruker datamaskinen.

Slik vet Netflix at du bruker et VPN

Har du noen gang lurt på hvordan Netflix vet at du bruker en VPN-tjeneste? Når du bruker et VPN som ikke klarer å omgå blokkeringen til Netflix, vil du se en melding på skjermen som indikerer at du bruker en VPN eller proxy. Den meldingen viser at Netflix vet når du bruker et VPN.

Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan bruke en tjeneste som ExpressVPN for å komme forbi blokkeringene til Netflix. Slik vi allerede har vært inne på, kan du alltid bytte til en annen server hvis den første du prøvde ikke fungerer. Hvordan vet egentlig Netflix at IP-adressen er fra et annet land?

Svaret ligger i selve IP-adressen. Internettleverandører (ISP) er ansvarlige for å tildele IP-adresser til kundene, og IP-adressen din deler plasseringen til nettverket ditt med nettstedene du besøker. Hovedformålet med dette er å bruke geografisk målretting for å levere innhold som passer for din plassering. Hvis Netflix oppdager at du besøker nettstedet deres fra Spania, videresender selskapet automatisk forespørselen din til servere som er vert for det spanske innholdet.

Den deler imidlertid ingen annen informasjon som indikerer hvor du er bosatt. ExpressVPN lar deg ganske enkelt skjule din opprinnelige IP-adresse

Å løse strømmeproblemer med Netflix ved bruk av ExpressVPN

ExpressVPN, Netflix eller internettleverandøren din kan ha tekniske feil, som gir deg problemer mens du strømmer. Noen ganger hjelper det å oppdatere nettstedet. En annen rask løsning kan være å starte nettleseren, eller eventuelt datamaskinen, på nytt.

Kanskje du har glemt å lukke Netflix før du aktiverer VPN-et. I slike tilfeller må du oppdatere nettstedet eller starte nettleseren/applikasjonen på nytt. Det er også viktig at du tømmer hurtigminnet, slik at ExpressVPN fungerer ordentlig. Skulle du likevel ikke klare å omgå blokkeringen, kan du sjekke om innholdet du ønsker å se er tilgjengelig et annet sted. 

Bør du bruke et gratis VPN for Netflix?

Vi anbefaler ikke å bruke gratis VPN til noe som helst. De kommer alltid med ulike begrensninger, som hindrer deg i å ha en god opplevelse. For det første kommer ikke de fleste gratis VPN-er forbi blokkeringen til Netflix. De som eventuelt klarer det, kan kun gi deg tilgang til en liten andel av innholdet. Med et førsteklasses VPN, som ExpressVPN, har du tilgang til landsspesifikt innhold i forskjellige land. I tillegg kan ikke de fleste gratis VPN-er tilby den samme rekkevidden og infrastrukturen som førsteklasses VPN-leverandører.

For det andre har gratis VPN-er vanligvis begrensninger på både hastighet og båndbredde. Med Netflix trenger du minst 5 Mbps for å se i HD og 25 Mbps for Ultra HD. De fleste gratis VPN-er har heller ikke råd til å tilby den samme sikkerheten og personvernet som førsteklasses VPN-er.

Dette er fordi de ikke genererer inntekter. Folk betaler tross alt ikke for tjenestene. Dermed er det svært sannsynlig at de lagrer dataene dine og selger dem til tredjeparts reklameselskaper. Det er bedre å finne et billig, men pålitelig alternativ enn å bruke en gratis VPN-tjeneste.

Er det lovlig å bruke ExpressVPN for Netflix?

Det enkle svaret er at det er helt lovlig å bruke ExpressVPN for Netflix. Imidlertid kan det hende du bryter Netflixs vilkår og betingelser når du bruker VPN for å få tilgang til geoblokkerinnhold. Følgelig kan Netflix utestenge IP-adressen din hvis de oppdager at du bruker et VPN. 

Du må også tenke over hvor du befinner deg. Er du på reise i Kina, for eksempel, trenger du tillatelse fra den kinesiske regjeringen før du bruker VPN. Det er best å kjenne til regelverket i landet du besøker før du bruker et VPN.

ExpressVPN fungerer med Netflix

Hvis du ønsker å se amerikansk Netflix, er det ingen tvil om at ExpressVPN er blant de beste alternativene på markedet. Denne VPN-tjenesten har en enorm mengde servere over hele verden, inkludert USA.

Alt du trenger å gjøre er å velge en av ExpressVPNs amerikanske servere fra listen. ExpressVPN vil maskere IP-adressen din med en amerikansk i løpet av sekunder, og dermed vil det se ut som om du er på besøk fra USA. På denne måten gir ExpressVPN alle muligheten til å se det amerikanske innholdet til Netflix.

Prøv ExpressVPN
Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo