VPNportalen

Anmeldelse av ExpressVPN

Vår vurdering: 9.8

Annonsering info

ExpressVPN Anmeldelse

 • Vurdering
 • 9.8
 • «ExpressVPN er en solid og kraftig VPN, og er en av de absolutt beste VPN leverandørene.»

  «ExpressVPN er en solid og kraftig VPN, og er en av de absolutt beste VPN leverandørene.»


  Hva vi likte med ExpressVPN

 • Servere i 94 land
 • Veldig rask hastighet
 • God sikkerhet
 • Ekstremt kraftig og robust

 • Egenskaper

 • Pris: $8.12 i mnd
 • Tilbud: Opptil 35% rabatt
 • Kundeservice: 24/7 Kundeservice
 • Pengene tilbake garanti: 30 dager
 • Fungerer på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduksjon

  ExpressVPN er en god tjeneste med særlig vekt på høy hastighet og ytelse. Dette gjør leverandøren passende for streamingfans som ser etter personvern og sikkerhet. Det er ikke billig, men du får det du betaler for. God kryptering, høye hastigheter, pålitelig tilgang til de mest populære nettstedene og god kundeservice.

  ExpressVPN har servere over hele verden. I de største landene har leverandøren en rekke alternativer, som for eksempel USA. Appene er veldig brukervennlige. Produktet kan lastes ned, installeres og kobles til i løpet av minutter.

  ExpressVPN tilbyr også god sikkerhet og personvern. Leverandøren har høy krypteringsstyrke, gode sikkerhetsprotokoller og andre funksjoner. Express VPN har selvfølgelig også en kill swith. Selskapets innlemmelse i De britiske Jomfruøyer holder det utenfor EUs databestemmelser og utenfor rekkevidden av amerikansk jurisdiksjon.

  Når det kommer til pris er ExpressVPN et av de aller dyreste, selv om prisen ikke atskiller seg vesentlig fra andre produkter.

  Hastighet

  Hastighet er en kritisk faktor når du velger en VPN. Ved enhver VPN vil det være en hastighetskostnad forbundet med å bruke et VPN-program, men jo raskere VPNen er, desto nærmere kommer du til maksimal hastighet på nettverket ditt.

  ExpressVPN er veldig konsistent på å levere ekstremt høy hastighet i alle sine servere. Serverhastigheten er veldig god. Nesten uansett hvilken serverlokasjon du velger kan du være sikker på at du kan streame HD video og laste ned filer uten lagging. Lav ventetid bidrar også til sterk ytelse, noe som gjør ExpressVPN til et godt valg for gamere.

  Er du interessert i å se norske tv utenfor Norden går også dette veldig fint med tanke på at ExpressVPN har så raske servere.

  Det som også imponerer oss med ExpressVPN er hvor raskt du blir koblet til den serveren du ønsker. Mens det med mange andre VPN tjenester kan ta lang tid å koble seg til en server, går dette alltid ekstremt fort og smertefritt med ExpressVPN, hvilket er veldig behagelig.

  Sikkerhet og privatliv

  ExpressVPN er et bra valg for brukere som er opptatt av personvern og privatliv. Selskapet er basert i De britiske Jomfruøyer, borte fra EU og USA sin jurisdiksjon, og er dermed ikke lovpålagt å samle informasjon fra brukerne.

  Personvernpolitikken er veldig tydelig og forståelig. ExpressVPN har minimal loggføring. De har imidlertid ikke en nulloggspolitikk slik som for eksempel NordVPN har. ExpressVPN har en minimal loggføringspolitikk som gjør at ExpressVPN kan regulere og forbedre sine servere, men ikke mer enn det. Dataene selskapet samlet er:

  - Datoer (ikke bestemte tider) når brukere er koblet til VPN-tjenesten
  - Valg av VPN-serverplassering
  - Samlet mengde data overført per dag

  Dette er vanlig blant VPN-tjenestene, og er egentlig bare positivt, for da kan tjenesten bruke dataene til å forbedre seg. Vi gir imidlertid ExpressVPN et lite minus som følge av denne loggføringspolitikken.

  Servere og ulike land

  ExpressVPN

  ExpressVPN tilbyr for øyeblikket over 2000 server i hele 94 land. ExpressVPN får pluss av de mange landene man kan velge mellom. Leverandøren har også mange servere i forhold til andre VPN leverandører. I forhold til NordVPN har ExpressVPN litt færre servere, men leverandøren har uansett så mange servere at man merker liten forskjell her.

  ExpressVPN

  ExpressVPN har mange forskjellige servere i de mest populære landene, for eksempel USA, Storbritannia og Tyskland. På denne måten blir det flere alternativer og raskere hastigheter. Du kan også velge spesifikke servere ut fra hvilket formål du ønsker å bruke VPN-leverandøren til. Vil du for eksempel se på Netflix fra et annet land, kan du i blant annet USA og i Storbritannia velge servere som er spesialtilpasset så du kan se rask TV i HD-format.

  Pris

  Prisen for ExpressVPN ligger litt over gjennomsnittet. Prisene varierer litt slik at prisen kan være litt annerledes enn det som står på bildet. Prisen ligger på rundt 100 kr i måneden hvis du skal binde deg for kun en måned. Binder du deg for en lengre periode blir det vesentlig billigere. Alt i alt er prisen noe dyr, men til gjengeld får du et solid produkt med tilgang til servere verden over. Under ser du prisalternativene.

  Verdt å vite er det også at ExpressVPN har en 30 dagers pengene tilbake garanti. Dette innebærer at du når som helst kan få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd med tjenesten. På denne måten kan du teste ut ExpressVPN trygt uten å ta noen slags risiko i forhold til penger. Vi testet også ut denne funksjonen, og det var svært enkelt å få pengene tilbake. Alt du trenger å gjøre er å sende en mail til kundeservice, og så har du pengene på kontoen innen 2/3 virkedager.

  Brukervennlighet

  Vi synes ExpressVPN er veldig brukervennlig. Du trenger bare laste ned programmet på den enheten du ønsker, og deretter velge hvilken server du ønsker basert på lister. ExpressVPN har også godt tilpassede apper til alle mulige enheter.

  Det eneste minuset er at ExpressVPN ikke har et verdenskart slik som NordVPN har. NordVPN lar deg få et bilde av hele verden, og ut fra dette bildet kan du velge hvilket land du ønsker. Slikt sett slipper du å lete i en liste, hvilket kan være mer oversiktlig og også raskere. Imidlertid er ikke dette et stort minus, slik at det ikke trekker så mye ned. Ønsker man avanserte alternativer er dette også lett å finne seg frem til.

  ExpressVPN til amerikansk Netflix

  Mange norske brukere bruker VPN til å kunne utvide utvalget sitt på Netflix. Som kjent er det amerikanske Netflixutvalget ekstremt mye bedre enn det norske, og ved å koble deg til en amerikansk server kan du få en amerikansk IP adresse, og dermed se den amerikanske Netflixversjonen.

  Problemet er at det er mange VPN tjenester som ikke fungerer med Netflix. Grunnen til dette er at Netflix kontinuerlig blokkerer VPN servere, fordi de ikke ønsker at folk skal benytte VPN til å utvide Netflixutvalget. Derfor er tjenesten nødt til å ha mange servere i USA, og kontinuerlig oppdaterer disse i forhold til Netflix.

  Vi opplevde at ExpressVPN fungerte ganske bra til å få amerikansk Netflix. Tjenesten var ikke like bra som for eksempel NordVPN, men mange servere fungerte, og det viktigste er jo egentlig at bare en server fungerer til en hver tid. Alt i alt er vi fornøyde med ExpressVPN i forhold til Netflix, og kan anbefale tjenesten til deg som ønsker å bruke VPN til dette formålet.

  ExpressVPN til NRK, TV2 Sumo og lignende

  I tillegg til å se amerikansk Netflix bruker også mange norske borgere VPN til å se norske TV programmer som NRK og TV2 Sumo i utlandet. Som kjent er disse geoblokkert, men ved en VPN tjeneste kan du koble deg til en norsk server og dermed få en norsk IP adresse. Da vil du omgå denne problematikken.

  Vi testet ExpressVPN til både NRK og TV2 Sumo og tjenesten fungerte glimrende. Det var ikke noe problem å se disse programmene. Vi fikk personer som befant seg i utlandet til å laste ned og logge inn på vår ExpressVPN bruker. Disse personene befant seg i henholdsvis Sverige og USA, og det fungerte begge disse stedene. Dermed må vi si at ExpressVPN også bestod denne testen.

  Hva vi mener om ExpressVPN:

  Jarle

  Jarle

  - "ExpressVPN er en VPN tjeneste som har eksistert i en årrekke, og har rukket å bli en av de aller beste og mest anerkjente VPN tjenestene. Sammen med NordVPN og Private Internet Access er vel dette den største tjenesten.

  Selv har jeg benyttet meg av denne VPN tjenesten over en lang periode, så jeg hadde gledet meg til å teste tjenesten sammen med Andreas og Anne-Marte, som selv bruker andre VPN tjenester.

  Vi testet mange forskjellige ting med ExpressVPN. Blant annet testet vi hastigheten, brukervennligheten, kryptering og sikkerhet, hva du får i forhold til pris, egenskaper for norske brukere, og lignende. Det jeg kan si om ExpressVPN er at den ikke bare leverer i forhold til et av momentene over, men at den leverer på det meste.

  Det er dette som er så bra med ExpressVPN. Selv om det nok er en av de dyreste tjenestene, er den absolutt verdt det du betaler for. Hastigheten er ekstremt rask, og du kobles til de forskjellige serverne nærmest med en gang du velger dem. Her var ExpressVPN klart best i testen, og slo også NordVPN, som også skåret svært høyt i testen vår.

  Sikkerheten til ExpressVPN er også solid. Krypteringen er på militærnivå (faktisk det samme som det amerikanske forsvaret), og tjenesten har en politikk om ingen loggføring. Dette innebærer at ExpressVPN ikke loggfører trafikken din som går via tjenesten. På den måten kan du være sikker på at du er trygg fra hackere og generell overvåkning når du benytter deg av tjenesten.

  Alt i alt kan jeg absolutt anbefale ExpressVPN, og for min del er dette den absolutt beste VPN tjenesten, nærmest uansett hvilket formål du skal bruke VPN til."

  Andreas

  Andreas

  - "Det var spennende å teste ExpressVPN. Jeg har selv brukt NordVPN i en årrekke, og hadde ikke testet tjenesten på over 2 år. Jeg har hørt fra andre at tjenesten har blitt svært mye bedre i den senere tiden, og derfor var det spennende å skulle se om dette.

  Det jeg kort kan si var at ExpressVPN imponerte meg veldig. Det mest imponerende var hvor smidig tjenesten var. Jeg skal forklare dette nærmere i det følgende.

  Når jeg sier at tjenesten er smidig mener jeg at den leverer akkurat det du trenger uten at du merker at ExpressVPN er der. Mens andre VPN tjenester gir deg beskjeder om alt mulig og popper opp på PCen din, kobler ExpressVPN deg til en server lynraskt når du velger den, og tilkoblingen blir der.

  Når du er koblet til en ekstern server kan du banne på at ikke tilkoblingen faller av, slik som er tilfelle hos mange andre VPN tjenester. Dette var noe som imponerte meg stort hos ExpressVPN. Uansett hvilken server vi var koblet til, og hvor langt unna den var, var tilkoblingen sikker og trygg.

  Når det kommer til pris er ExpressVPN en av de aller dyreste i klassen. Dette var noe av det jeg syns trekker litt ned. Riktignok er den jo ikke så veldig mye billigere enn andre tjenester, men skal du binde deg for en lengre periode får du ikke den samme rabatten som du kan få hos for eksempel NordVPN. Uansett får du absolutt det du betaler for.

  Jeg er usikker på om jeg skal bytte fra NordVPN til ExpressVPN etter denne testet. Generelt syntes jeg nok at ExpressVPN ligger hakket over NordVPN , særlig når det kommer til sikre tilkoblinger og hastighet på tilkoblingen. På den annen side leverer NordVPN også en svært bra tjeneste i forhold til pris. Jeg må nok tenke litt over det.

  Dersom du har lurt på om du skal prøve ExpressVPN kan jeg absolutt anbefale deg å teste ut tjenesten. Husk at ExpressVPN også har en 30 dagers pengene tilbake garanti."

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  "I likhet med Andreas og Jarle er jeg veldig fornøyd med ExpressVPN. Jeg ser de andre har rost tjenesten utrolig mye, så jeg skal prøve å ikke gjenta det de har skrevet.

  Generelt imponerer ExpressVPN meg med det antallet land du kan koble deg til. TJenesten tiilbyr tilkoblinger til over 94 land, og dette fungerte også svært godt i alle landene vi prøvde å koble oss til. Serverantallet er også høyt, slik at du alltid har forskjellige alternativer i forhold til serverutvalg.

  Det jeg misliker med ExpressVPN er at jeg syntes at tjenesten er noe overpriset. Mens de andre VPN tjenestene blir ekstremt billige dersom du binder deg for eksempel for 12 måneder, koster ExpressVPN fortsatt rundt 60 kroner i måneden dersom du binder deg for en så lang periode.

  Dette er naturligvis ikke dyrt, men i forhold til NordVPN som du får ned til 20 kr, er det jo litt dyrt. Dersom du er interessert i å betale så lite som mulig, men fortsatt ha en god tjeneste, vil jeg heller anbefale deg NordVPN. Det er ikke så mye som skiller disse to tjenestene.

  Alt i alt er jeg utrolig imponert over ExpressVPN. Det som imponerer meg mest, er slik som Andreas og Jarle sier, hastigheten og den feilfrie tilkoblingen. Når du velger en server blir du koblet til serveren ekstremt raskt, og tilkoblingen er stabil og sikker. Det er ikke slik at du hopper ut eller lignende, som vi opplevde med blant annet GooseVPN, PrivateVPN og diverse gratistjenester. ExpressVPN leverer rett og slett hva den lover.

  Jeg vil anbefale ExpressVPN til deg som vil ha det aller beste, og er villig til å betale for dette. Jeg mener, i likhet med mange andre VPN brukere, at dette sannsynligvis er den beste VPN tjenesten der ute for øyeblikket."

  Vår konklusjon

  «ExpressVPN er en solid og kraftig VPN, og er en av de absolutt beste VPN leverandørene.»

 • Vurdering
 • 9.8