VPNportalen

Annonsering:

For at denne nettsiden skal være gratis å bruke, så mottar vi et honorar for å linke til de ulike tilbyderene


Vi har ikke mulighet til å dekke alle tilbydere av VPN. Håper du får god nytte av denne siden og del gjerne med venner og familie som er interessert i VPN.

Hva vi legger vekt på i vår vurdering:

 • Pris
 • Hastighet og kvalitet
 • Brukeropplevelse
 • Antall servere og hvilke land som er representert
 • Kundeservice og åpningstider
 • Om det er pengene tilbake garanti dersom man ikke er fornøyd
 • Denne nettsiden mottar honorar for å linke til de ulike tilbyderene. Derfor er nettsiden gratis for brukere.

  De beste gratis VPN tjenestene

 • Sikker, kryptert og privat nettlesing
 • Tilgang til internett over hele verden
 • Raske hastigheter perfekt for streaming
 • Gratis prøveperioder & pengene tilbake garantier
 • Om annonsering på denne nettsiden
 • Tilgjenglig på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Beste VPN for Norge

  Hva er VPN?

  Slik ser menyen til ExpressVPN ut på PC

  Et VPN skaper en sikker, kryptert “tunnel” over internett mellom din pc, smarttelefon eller nettbrett og den nettsiden eller appen du prøver å få tilgang til.

  Dette er mulig fordi tilboblingen din omdirieres via en VPN-server i et annet land. Dermed vil det se ut som om du bare er en annen “lokal” besøkende.

  Slik ser menyen til ExpressVPN ut på PC

  Når IP-adressen din erstattes med VPN-serveren vil du bli anonym.

  Det eneste du trenger å gjøre er å iinstallere et VPN-program på enheten din. De beste VPN-programmene fungerer på alt fra bærbare datamaskiner, smarttelefoner, tabletter, etc.

  Når du vil skjule den virkelige plasseringen din, kan du bare starte VPN-programmet og koble til det landet du ønsker å identifiseres fra. Etter dette kan du bare bruke nettleseren din og andre programmer som du normalt ville gjort.

  Hvordan kobler jeg til et VPN?

  Det vanligste er å bruke et VPN-program som du installerer på enheten du vil koble til et VPN med. VPN-programmet vil gi deg muligheten til å koble deg til en rekke servere forskjellige steder i verden. Antall tilgjengelige steder vil avhenge av hvilken VPN-leverandøren du benytter deg av. Ved å bruke et VPN, oppretter du en sikker forbindelse mellom enheten din og serveren, nettverket eller annen digital enhet du må koble til.

  Hvilken type VPN du bruker vil avhenge av hvordan du vil koble til internett, og hvor sikker du vil at forbindelsen skal være.

  I de fleste tilfeller trenger du bare å registrere deg for en leverandør og installere programmet på enheten, før du kan koble til et VPN. De fleste VPN-leverandører tilbyr programvare for alle større operativsystemer.

  Hva er fordelene med et VPN-program?

  Det er flere fordeler ved å bruke et VPN-program. Dersom du har behov for totalt personvern, er VPN den beste løsningen. I motsetning til proxy-tjenester eller andre applikasjoner som skjuler enhetens IP-adresse, gir VPN et bedre personvern fordi det opprettes en sikker tilkobling mellom enheten og serveren eller nettverket du kobler til.

  VPN gir deg samtidig en ekstra god sikkerhet. Trenger du å sende eller motta sensitiv informasjon over internett, vil et VPN-program kunne gjøre dette mye tryggere.

  En annen fordel med VPN er at det tilbyr ubegrenset tilgang til nettsteder og programmer som ellers er blokkert. For eksempel vil du kunne se filmer på netflix fra Norge som du ellers bare kunne sett fra USA. Uansett hvor du befinner deg, vil et VPN gi deg tilgang til en rekke servere rundt om i verden.

  Kan jeg bruke VPN på alle enheter?

  Slik ser NordVPN ut på PC og mobil

  Som oftest er de fleste VPN-programmer tilgjengelig på alle enhetene du planlegger å bruke. Du burde imidlertid forsikre deg om at programmet du planlegger å abonnere på dekker operativsystemet du skal bruke. For eksempel støtter ExpressVPN og CyberGhost alle de ledende operativsystemene.

  Slik ser NordVPN ut på PC og mobil

  Dersom du er avhengig av den beste sikkerheten er du også nødt til å velge riktig VPN-protokoll. VPN-leverandører har forskjellige protokoller tilgjengelig for bestemte operativsystemer. Du burde derfor vurdere hvilken VPN-protokoll du vil bruke, og så sjekke hvilke VPN-leverandører som tilbyr dette for operativsystemet du bruker.

  Bruke betalt eller gratis VPN-program?

  Det finnes en mange VPN-leverandører, og mange av disse tilbyr også gratistjenester. Problemet er imidlertid at disse gratisprogrammene ofte har lavere hastighet, pålitelighet, sikkerhet og brukerstøtte. Dersom du vil bruke VPN til å streame innhold, er hastighet og en pålitelig forbindelse viktig.

  Sikkerhet er også en veldig viktig faktor når du velger en VPN-leverandør. I de fleste tilfeller vil gratis VPN-tjenester tilby en PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) som er enklest å sette opp. Noen sikkerhetsfeil har blitt uthevet med PPTP, som kan gjøre disse VPN-tilkoblingene sårbare for angrep. Betalte tjenester tilbyr derimot en rekke VPN-protokoller, som blant annet IPsec (Internet Protocol Security) og L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol), som er sikrere enn PPTP.

  En annen viktig faktor er båndbredden tilgjengelig på VPN-tjenesten. Gratistjenester vil ofte ikke ha ressursene til å investere i effektive forbindelser til internett, som fører til tregere forbindelser. Betalte VPN-programmer kan på den annen side tilby kundene sikrere og mye raskere tilkoblinger.

  Sammen med sikkerhet og båndbredde er det viktig at leverandøren har mange servere. Betalte VPN-leverandører har som oftest veldig mange servere som sikrer at VPN-tilkoblingen din alltid er live og rask, slik at du kan streame innhold uten bufferingproblemer eller miste tilkoblingen.

  Betalte tjenester vil nesten alltid også ha mye bedre kundeservice enn gratistjenester. Gratistjenester krever ofte at du feilsøker og reparerer dine egne VPN-problemer, mens betalte tjenester som oftest har 24/7 kundeservice. Betalte VPN-er tilbyr også god kundeservice over telefonen, som kan komme til nytte hvis du ikke kan løse problemet online.