VPNportalen

CyberGhost Anmeldelse

7.9/10

CyberGhost leverer et solid produkt til en rimelig pris.

Dette likte vi med CyberGhost:

 • Servere i 91 land
 • Politikk om ingen loggføring
 • Kan brukes på 7 enheter samtidig
 • Laveste pris:

  $2.5 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  CyberGhost er en av de eldste og største VPN leverandørene i bransjen, og har med tiden hatt over 20 millioner brukere verden over. CyberGhost har også et rykte som en av de bedre VPN leverandørene i bransjen, og etter vår mening leverer CyberGhost til forventningene.

  CyberGhost har virkelig satset og hatt en ekstrem vekst i antall servere i løpet av 2018, faktisk fikk leverandøren 150 % flere servere i løpet av 2018. Per dags dato har CyberGhost over 7400 servere i 91 land. CyberGhost har også en rekke servere i Norge, hvilket gjør tjenesten veldig god for norske brukere.

  cyberghost hjemmeside
  Her ser du hjemmesiden til CyberGhost

  Leverandøren har også egne kanaler for deg som ønsker å streame for eksempel Netflix, ITV, BBC, HULU og lignende. Sånn sett fremstår brukervennligheten til CyberGhost som veldig god i forhold til mange av de andre VPN leverandørene.

  CyberGhost skiller seg ut fra andre VPN leverandører ved at du kan bruke tjenesten på 7 enheter samtidig, for deg som av en eller annen grunn har et behov for dette.

  VPN tjenesten er basert i Romania og praktiserer en streng politikk om ingen loggføring. Dette medfører at sikkerheten til CyberGhost er god. CyberGhost har også egne såkalte NoSpy servere med 256-bit AES kryptering.

  Prismessig er CyberGhost helt middelmådig. CyberGhost er ikke den dyreste VPN tjenesten, men heller ikke den billigste. Et månedsabonnement koster rundt 120 kr, men prisen blir vesentlig billigere dersom du binder deg for lengre perioder.

  • $2.5 pr mnd
  • 80% rabatt
  • 45 dager pengene tilbake garanti

  Hastighet

  CyberGhost har en rekke raske servere rundt om kring i verden.

  Ved valg av en VPN tjeneste er nok hastigheten en av de aller viktigste faktorene. Grunnen til dette er at ved enhver bruk av VPN vil hastigheten bli noe dårligere. Grunnen til dette er at all trafikken din må innom en ekstern server før du dirigeres til andre nettsider. Med de beste VPN leverandørene vil imidlertid hastigheten være så rask at hastigheten knapt vil bli noe dårligere.

  Hastigheten til CyberGhost er veldig bra i våre tester, og er helt på nivå med andre toppleverandører som NordVPN og ExpressVPN. På alle testene våre var det null problem å streame video og filmer i full HD kvalitet uten lagging eller spille spill som WOW og LOL uten stopp.

  Det vi likte med CyberGhost er at det også går relativt fort å koble deg opp til hver server. På mange VPN tjenester tar det utrolig lang tid å koble seg til hver server, og tilkoblingen kan også være veldig ustabil. Dette opplever vi ikke med CyberGhost. Det går relativt raskt å koble seg til hver server, og tilkoblingen er også veldig stabil når du er koblet opp. Det er ikke slik at tilkoblingen faller ut eller lignende. I forhold til opplevd og målt hastighet får CyberGhost derfor mer enn godkjent.

  Sikkerhet og privatliv

  Vi opplever sikkerheten til CyberGhost som meget god. Leverandøren er basert i Romania og har en politikk om null loggføring. Dette medfører at du kan gjøre hva du vil på nett vel vitende om at du ikke blir overvåket. CyberGhost kan da heller ikke lekke noen informasjon om deg til en tredjepart, da det ikke er noe informasjon å lekke.

  Andre sikkerhetsløsninger CyberGhost tilbyr er en sterk 256-bit AES kryptering. Dette krypteringsnivået er faktisk det samme som det den amerikanske hæren bruker, vi kan forsikre deg at du kan være trygg på at krypteringen er på et høyt nivå. CyberGhost tilbyr også en kill switch, hvilket kan bidra til å gjøre nettsurfingen din enda sikrere. Alt i alt er vi godt fornøyd med sikkerheten til CyberGhost. Vi mener du kan være trygg på at denne VPN leverandøren holder det den lover sikkerhetsmessig.

  Servere i ulike land

  CyberGhost tilbyr som nevnt i innledningen over 7400 servere i 91 land. I forhold til andre VPN leverandører må dette sies å være et høyt utvalg av servere. Ikke engang NordVPN slår CyberGhost med sine, for øyeblikket, 5000 servere.

  Når det gjelder antall land så skiller ikke CyberGhost seg ut noe nevneverdig, og det finnes en del VPN leverandører som tilbyr flere land. Imidlertid tilbyr CyberGhost servere i de fleste landene som er aktuelle for våre brukere, slik at dette ikke blir så veldig relevant.

  CyberGhost får et stort pluss for at de allerede har valgt ut servere for forskjellige formål. Ønsker du for eksempel å se på den amerikanske netflixversjonen har CyberGhost til enhver tid servere klare, som de mener vil fungere på Netflix, og med andre streamingtjenester.

  Hvor mye koster CyberGhost?

  CyberGhost sine priser er helt på det jevne.

  Når det kommer til pris er CyberGhost helt på det jevne. Vil du bare binde deg for en måned koster et abonnement rundt 120 kr. Binder du deg for en lengre periode kan du imidlertid få tjenesten svært billig, helt ned mot 25 kr. CyberGhost har også ofte ekstremt gode tilbud, slik at du kan være heldig å få tjenesten enda billigere.

  Noe som virkelig imponerer oss med CyberGhost er pengene tilbake garantien deres, som varer i hele 45 dager. Slikt sett er CyberGhost helt ledende i forhold til andre VPN leverandører, hvor normen er en 30 dagers pengene tilbake garanti. At en tjeneste har pengene tilbake garanti betyr jo som oftest at de har troen på eget produkt, hvilket taler bra for CyberGhost sin del.

  Kan man få CyberGhost gratis?

  CyberGhost er i utgangspunktet en betalt VPN tjeneste, akkurat som de andre markedsledende leverandørene. Dette er fordi en gratis modell rett og slett ikke vil fungere for VPN tjenester, da de er nødt til å tilby høy nok kvalitet på serverne til å levere i tråd med behovene til brukerne. CyberGhost er derimot veldig rimelig sammenlignet med andre aktører.

  Det finnes en løsning for og teknisk sett benytte seg av CyberGhost gratis og risikofritt. Du skal enkelt og greit bare registrere deg som en vanlig bruker og velge ett av CyberGhost sine 3 abonnement. I en periode på hele 45 dager kan du deretter trekke deg akkurat når du måtte ønske, og få hele beløpet for ditt abonnement refundert.

  Med andre ord kan du i teorien få opptil 45 dager med CyberGhost helt gratis. Du får her tilgang på hele tjenesten, og det er ikke krav til å oppgi noen form for gyldig grunn for hvorfor du ønsker å avslutte ditt abonnement. Selv om CyberGhost derfor ikke har noen gratisversjon av sin tjeneste, så er dette i teorien en gratis prøveperiode – og dessuten mye bedre enn det noen gratis VPN tjeneste kan levere.

  Det er verdt å merke seg at CyberGhost, i likhet med mange av de beste VPN tjenestene, er såpass rimelig at det rett og slett ikke lønner seg å ty til en gratis VPN tjeneste uansett.

  Brukervennlighet

  Med brukervennlighet mener vi hvor enkel VPN tjenesten er å laste ned, installere, navigere seg rundt på og lignende. Vi opplever brukervennligheten til CyberGhost som alt i alt veldig bra. Fra du har skaffet deg VPN tjenesten er det svært enkelt å laste den ned og installere den på PCen.

  Etter dette har CyberGhost en veldig oversiktlig meny hvor det er lett å navigere seg rundt. CyberGhost får også et pluss for å ha valgt ut servere for deg i forhold til forskjellige streamingtjenester og lignende, noe som skiller seg fra mange andre VPN leverandører. CyberGhost fremstår slikt sett gunstig for både nybegynnere og mer erfarne VPN brukere.

  CyberGhost til norsk TV i utlandet

  Som kjent er det mange som bruker VPN for å se norsk TV i utlandet. TV programmer som NRK, TV2 og lignende er for øyeblikket blokkert dersom du ikke har en norsk IP adresse. Dette medfører at dersom du befinner deg i for eksempel Spania, Sverige eller USA vil du i mange tilfeller ikke kunne se på norsk TV. Det skal gjøres noen endringer på dette innenfor EU, men det er fortsatt usikkert når disse reglene faktisk trer i kraft.

  I forhold til CyberGhost fungerer denne VPN-tjenesten meget godt for å se på norsk TV i utlandet. Til dette formålet trenger du en VPN tjeneste med en norsk server, siden du nødvendigvis må ha en norsk IP adresse. CyberGhost har mange servere i Norge som etter vår erfaring fungerte meget godt til å se på norsk TV i utlandet. Vi fikk en bekjent som oppholdt seg i Spania til å teste både nettTV versjonen til NRK og TV2, og serverne til CyberGhost fungerte veldig godt til dette formålet. CyberGhost lover jo selv at de er en av de beste VPN tilbyderne innenfor å streame geoblokkert innhold, og vi synes tjenesten holder dette løftet.

  CyberGhost til amerikansk Netflix

  Som kjent i Norge er ikke tilbydet innenfor Netflix det beste. Filmene har vi sett før, og serieutvalget er heller ikke så imponerende. Problemet til Netflix er at de må betale for rettighetene til innholdet innenfor hvert land, og derfor synes de å prioritere de største landene best. Av den grunn er det amerikanske Netflix-tilbudet det aller beste. Ofte er innholdet opptil dobbelt så stort som det norske tilbudet.

  Det er mange VPN tjenester som ikke fungerer så bra med Netflix. Grunnen til dette er at Netflix stadig blokkerer IP adresser som er tilknyttet VPN servere. Av den grunn vil for eksempel gratistjenestene være altfor dårlige til å fungere med Netflix.

  Vår erfaring med CyberGhost i forhold til Netflix var veldig god. CyberGhost skiller seg fra de andre VPN-tjenestene ved at tjenesten har en egen funksjon for Netflix. Dette betyr at du kan trykke på en Netflixknapp, og så vil CyberGhost automatisk finne servere til deg som vil fungere med Netflix. Vi gir derfor Netflix tommelen opp i forhold til Netflix.

  CyberGhost på iPhone og Android

  Vi vet alle farene av å surfe ubeskyttet på vår PC. Uten kryptert aktivitet, så er vi ikke sikret å være anonyme, da tredjeparter blant annet kan få innsyn i hva vi holder på med. Dette er det derimot veldig få som tenker stort over, men heldigvis kommer CyberGhost med en god påminnelse gjennom sine mobile apper.

  De tilbyr nemlig apper både til iPhone og Android, slik at du kan holde deg sikker over nett, selv når du surfer på mobilen din. Flere og flere tyr til mobilen, og her bruker en til og med mobilbank og legger fra seg betalingsinformasjon hos nettbutikker. Dessuten er det fort gjort å sende konfidensiell e-post over mobilen mens en er på farten.

  Sikkerhet er derimot ikke den eneste goden som CyberGhost by på. Med servere verden rundt, så kan CyberGhost også gi deg tilgang til et bredt utvalg av underholdning. For eksempel kan du se Netflix i USA gjennom mobilen. Det er perfekt når du for eksempel sitter på bussen på vei hjem, eller i lunsjpausen når du vil se din favorittserie.

  Siden CyberGhost lar deg beskytte 7 enheter til enhver tid, så kan både du og resten av familien beskytte PC-er og mobiltelefoner gjennom tjenesten, slik at en ikke trenger å begrenses til kun PC, slik mange andre tjenester gjør.

  CyberGhost til torrenting

  CyberGhost har en rekke servere spesialtilpasset til torrenting.

  Torrenting er en mye omdiskutert praksis, men uansett hva du mener om det, så er det liten tvil om at det er en flott måte å få tilgang på de siste filmene og albumene. Selv om det finnes streamingtjenester for både film, TV serier, og musikk i dag, så er disse begrensede, og mange ser fortsatt til torrenting for sin underholdning.

  Problemet er at en potensielt kan komme i trøbbel ved ned- og opplasting av torrent-filer. Spesielt opplasting kan føre til problemer, da lovverket her fortsatt er uklart. Dermed kan det være lurt å benytte seg av en VPN tjeneste slik som CyberGhost for å holde seg anonym på nett mens en laster opp og ned torrent-filer.

  Mange VPN tjenester kan bidra med anonymitet, da dette tross alt er deres hovedformål. Allikevel er det et stort pluss her, som nevnt tidligere, at CyberGhost er basert i Romania. Dette sikrer ditt personvern, og dersom myndigheter for eksempel skulle forespørre informasjon om din aktivitet på serverne, så vil dette holdes konfidensielt.

  Dessuten er CyberGhost en VPN tjeneste som bidrar med gode hastigheter. Den høye kvaliteten på serverne er viktige for torrenting, da du tross alt skal laste ned relativt store filer, og du neppe ønsker å vente en hel dag på en film. Enda viktigere er nok hastighetene for de som skal laste opp store mengder data, men her kan du altså stole på CyberGhost.

  CyberGhost til bruk i Norge

  CyberGhost er en unik VPN tjeneste i den grad at de virkelig setter seg inn i markedene der de leverer servere. Norge er et perfekt eksempel på dette, og CyberGhost har en helt egen side der de går ganske så langt i å forklare akkurat hvordan situasjonen i Norge er med tanke på overvåking, sikkerhet, streaming, torrenting, og andre aktuelle temaer.

  Dessuten tilbyr selvfølgelig CyberGhost gode servere som du kan benytte for å holde deg anonym, sikker, og ikke minst få tilgang til norsk innhold om ønskelig. Bor du for eksempel i utlandet er det selvfølgelig flott å få se norsk TV i utlandet en gang i mellom. Norske servere er derimot også gode å ha for nordmenn.

  For dersom du bruker utenlandske servere, så må du tross alt skru av VPN tjenesten når du for eksempel skal se på filmer og TV serier med norske strømmetjenester. Med CyberGhost slipper du dette, da du kan holde deg sikker og anonym gjennom en norsk server, samtidig som du får tilgang på alt innhold du uansett har krav på å få tilgang på.

  Ikke bare gir CyberGhost deg mange gode norske servere, men disse har også en høy hastighet. Enten du skal surfe, se på film, eller kanskje til og med game, så er det viktig med høy hastighet på serverne. Dette gjelder forøvrig både på PC og mobil, slik at du kan nyte raske forbindelser uansett hvor du befinner deg.

  Spesielle funksjoner

  Krypteringen til CyberGhost er på samme nivå som det amerikanske militærets sikkerhetsforsvar.

  Har du en enhet som kan kobles opp mot internett, så er sjansene store for at CyberGhost kan beskytte den gjennom sin VPN løsning. Det er en stor fordel at CyberGhost er såpass anvendelig, og en av de beste funksjonene til tjenesten er faktisk at den kan dekke opptil 7 enheter på samme tid. Det slår de aller fleste konkurrentene i toppen.

  Fjerning av geoblokkering er en annen funksjon som CyberGhost leverer på øverste nivå. De aller fleste VPN tjenester leverer løfter innenfor dette området. Allikevel er det kun de færreste som for eksempel klarer å passere Netflix sin blokade gang på gang. CyberGhost føyer seg inn i en eksklusiv klubb av tjenester som konstant kommer seg rundt Netflix sine grep mot VPN tjenester.

  I form av sikkerhet, så tilbyr CyberGhost 256-bit kryptering. Dette er en krypteringsgrad som tilsvarer det nivået det amerikanske forsvaret opererer med. Dersom de er fornøyd med den krypteringsgraden på overføring av sine data, så kan du i hvert fall være sikker på at dine transaksjoner, e-poster, og annen kommunikasjon over nettet holdes trygge.

  Funksjoner som tilgang til restriktivt innhold, globale servere, samt politikken mot all form for loggføring gjør også CyberGhost til en sterk kandidat blant de beste VPN tjenestene i bransjen. CyberGhost tilbyr også en rekke forskjellige protokoller for de som er noe mer teknisk anlagt og ønsker å modifisere disse aspektene ved tilkoblingen.

  CyberGhost til den kinesiske brannmuren

  CyberGhost er anerkjent for å holde brukere unna overvåking, fjerne geoblokkeringer, og ikke minst øke den generelle sikkerheten for surfing på nett. Mange av disse funksjonene tilbyr derimot også de andre VPN tjenestene på markedet, mer eller mindre på samme nivå. En av funksjonene som CyberGhost derimot er helt i toppen på er å komme seg rundt den kinesiske brannmuren.

  Dette er kallenavnet på den brannmuren som for eksempel forhindrer kinesere fra å besøke Facebook, YouTube, Google, og en rekke andre sider. Få klarer å komme seg rundt brannmuren, da den tross alt er utviklet av noen av de beste IT-ekspertene i landet. Gjennom CyberGhost kan du derimot komme deg forbi muren.

  Innen VPN bransjen blir dette virkelig sett på som et kvalitetsstempel, da det slettes ikke er alle VPN tjenester som klarer denne bragden. Kanskje betyr det ikke så mye for oss nordmenn rent praktisk sett, med mindre vi ferierer i Kina, eller kanskje til og med jobber der.

  Allikevel vitner dette om de kreftene som ligger bak CyberGhost sin VPN tjeneste. Skulle du av en eller annen grunn derimot ikke kunne komme deg forbi den kinesiske brannmuren, så anbefales det at du kontakter den hyggelige kundeservicen, som hjelper deg gjennom prosessen. Det kan for eksempel hende at du må finjustere innstillingene dine noe.

  Kundeservice

  Før du i det hele tatt kommer i kontakt med en representant hos CyberGhost, så er sjansene store for at du får dine spørsmål besvart. Det er fordi denne VPN tjenesten har det som mest sannsynlig er det mest ekspansive utvalget av hjelpeartikler, med en database som spenner seg om de aller fleste emner du kan se for deg, innen bruk av denne VPN tjenesten.

  Dessuten kan du søke gjennom CyberGhost sin store FAQ for å se svar på ofte stilte spørsmål, der ditt spørsmål mest sannsynlig befinner seg. Gjør det ikke det, så har CyberGhost en standard 24/7 kundeservice løsning, der du selv velger mellom å kontakte dem i live chat eller e-post. Førstnevnte anbefales absolutt for raskest svar, da du gjerne får svar her i løpet av minuttet.

  Det kanskje mest unike med CyberGhost er derimot deres forskjellige guider som er rettet mot spesifikk programvare. Her får du nemlig informasjon nedlasting, installasjon, bruk, funksjoner, og mer for operativsystemer slik som Windows, Mac, Android, iOS, og mange flere. Dermed er ingenting overlatt til tilfeldighetene ved bruk av CyberGhost.

  Et siste, veldig viktig poeng for mange, er at det gjennom CyberGhost sin garanti er enkelt å be om refundering. Ofte kan dette føles ut som en tungvint prosess, der kundeservice i lang tid forsøker å få deg til å bli værende eller på andre måter gjør det vanskelig å få refundering. CyberGhost vil kun stille deg et par spørsmål, før de hjelper deg med refusjonen meget raskt.

  Oppsummering

  CyberGhost er blant de best kjente VPN tjenestene i dagens marked. Deres ekspansive serverpark som spenner over hele verden sørger for at du alltid har en kvalitetsserver å koble deg til. Først og fremst bringer CyberGhost deg fordeler som anonymitet, sikkerhet, og ikke minst fjerning av geoblokkeringer.

  Du får med CyberGhost sin 256-bit kryptering, en politikk om null loggføring, og tilgang til å se Netflix i USA blant annet. Dessuten, her på hjemmebane i Norge kan du dra nytte av en rekke forskjellige goder. Raske servere og tilgang til å se NRK i utlandet er for eksempel en god grunn til å vurdere CyberGhost som din neste tjeneste.

  CyberGhost kan dekke ditt behov for VPN gjennom sine fleksible tjenester. VPNet er tilgjengelig for de aller fleste operativsystemer, og du kan dessuten laste ned programvare og bruke den på opptil 7 enheter samtidig. Det er videre verdt å bemerke seg at CyberGhost kommer med en prøveperiode på opptil 45 dager, der du når som helst i løpet av perioden kan be om pengene tilbake.

  Våre testere mener:

  Jarle

  Jarle

  CyberGhost er en VPN tjeneste jeg ikke har hatt så mye erfaring med tidligere. Litt rart egentlig med tanke på at CyberGhost er en av de absolutt største VPN tjenestene på markedet. CyberGhost har vokst ekstremt i det siste, og har nå over 7400 servere i over 91 land. Ettersom de har fått nye eiere, synes de å ha satset mye mer, hvilket også synes i forhold til at tjenesten har blitt bedre.

  Personlig var jeg derfor veldig spent på å teste CyberGhost. Alt i alt synes jeg tjenesten leverte bra. Designmessig er kanskje ikke utseendet på programvaren den aller peneste, sammenlignet med for eksempel NordVPN eller ExpressVPN, men det var greit nok.

  Dette er uansett ikke det aller viktigste. Det viktigste er jo funksjonen på tjenesten, hvilket vi synes var veldig bra. I forhold til tilkoblingene var de etter min erfaring robuste og gode. Du ble ikke plutselig hoppet ut fra tilkoblingen, slik som man kan gjøre med de ikke fullt så gode VPN tjenestene. Du kobles også relativt raskt opp til de forskjellige VPN tjenestene.

  Jeg var veldig imponert over hvor praktisk det var å se på amerikansk Netflix med VPN, og at CyberGhost hadde flere forskjellige funksjoner i forhold til hva du ville bruke VPN tjenesten til. Dette er noe de færreste VPN tilbydere har, og det var en stor fordel i forhold til bruken.

  Andreas

  Andreas

  Jeg har brukt CyberGhost noe i løpet av min tid som en tilhenger av datasikkerhet. Primært har jeg alltid vært en tilhenger av NordVPN, men jeg var veldig spent på å teste CyberGhost igjen, som jeg ikke har testet på et år. Jeg har hørt at de har fått mange oppdateringer nylig, og at de har gjennomført en stor forbedring i forhold til antall servere og lignende.

  Mitt inntrykk av CyberGhost var i likhet med Jarle at det var en veldig god VPN tjeneste som kommer nært opp til de aller beste VPN tjenestene. Grunnen til at jeg anbefaler CyberGhost er mange. Blant annet hadde CyberGhost veldig gode resultater i hastighetstestene våre, og presterte helt på linje med ExpressVPN, som har kommet best ut av testen vår. I tillegg til dette var designet veldig enkelt og brukervennlig, og du kobles fort til de forskjellige serverne.

  CyberGhost har kommet på tredje plass samlet i testene våre, men dette er ingen grunn til at du ikke skal velge denne VPN-tjenesten. Den er svært god og jeg kan virkelig anbefale den.

  Prismessig er også CyberGhost en del rimeligere enn ExpressVPN, og slikt sett kan dette være et godt alternativ for deg som vil spare penger. Tjenesten har også en 30 dagers pengene tilbake garanti.

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  I likhet med Jarle og Andreas sier jeg meg også fornøyd med CyberGhost i testen vår. Prismessig er strukturen veldig lik NordVPN, slik at CyberGhost og NordVPN blir to kjempende alternativer dersom du skal ha en noe rimeligere VPN enn ExpressVPN.

  Det eneste jeg ikke liker med CyberGhost er at de nylig ble kjøpt opp av Kape Technologies. Dette er et israelsk selskap som tidligere har blitt beskyldt for å spre malware rundt omkring på internett. Ikke det beste førsteinntrykket i forhold til et VPN-selskap. Selv den tidligere sjefen til CyberGhost har innrømmet at han personlig og Kape Technologies hadde forskjellige mål for CyberGhost tjenesten.

  Uansett trenger ikke dette å ha så mye å si. CyberGhost lover en nulloggføringspolitikk og har også veldig gode sikkerhetsfunksjoner. I tillegg befinner selskapet seg i Romania, som er utenfor mange overvåkningsjurisdiksjoner.

  Jeg var generelt fornøyd med min egen test av CyberGhost. Brukervennligheten var god, hastigheten rask, tilkoblingene stabile og appen også veldig behagelig til mobil. Likevel vil jeg kanskje anbefale NordVPN istedenfor, da tjenestene er såpass like i forhold til pris og tjeneste. NordVPN virker, etter min mening, litt bedre på det meste.

  • $2.5 pr mnd
  • 80% rabatt
  • 45 dager pengene tilbake garanti