Hvordan se Viaplay i utlandet

Sist oppdatert: 29/01/2024

Du kan enkelt se Viaplay i utlandet med en VPN-tjeneste

Viaplay og Viafree blir stadig mer populært i Norge og norden. Streamingtjenesten har et veldig godt tilbud av både filmer, serier og dokumentarer. Et av hovedproblemene med Viaplay er at streamingtjenesten ofte er geoblokkert, særlig dersom du befinner deg utenfor EU.

Grunnen til dette er rettighetsbegrensninger. I denne artikkelen vil vi forklare deg hvordan du kan omgå disse rettighetsbegrensningene med hjelp av primært en VPN-tjeneste.

Kort oppsummering

Aller først skal vi skrive en veldig kort oppsummering for deg som ikke har lyst til å lese hele artikkelen. Den enkleste måten å se Viaplay eller Viafree i utlandet på per dags dato er å benytte seg av en VPN-tjeneste. En VPN er et program hvor du kan endre IP adressen din.

Det du må gjøre er bare å laste ned et VPN-program og koble til en norsk server inne på programmet. Da vil du ha norsk IP adresse og kan omgå geoblokkeringen. Da vil du altså ha tilgang til alt innholdet Viaplay har å by på, selv i utlandet.

Det finnes en rekke forskjellige VPN-tjenester, og det kan være vanskelig. Denne listen er de VPN-tjenestene vi synes fungerer best til å se Viaplay i utlandet og norsk TV generelt. Alle tjenestene har mange norske servere, god hastighet og er billige. Her er den oppdaterte listen:

Viaplay er geoblokkert i utlandet

Nordmenn og TV-titting er en kjent kombinasjon. Hvorvidt det er det dårlige været, eller kanskje bare den hektiske hverdagen, som gjør at vi ser så mye på TV, er ikke godt å si. Uansett er vi dog kjente for å tilbringe mye tid innendørs, og TV er vår største kilde til underholdning.

I nyere tid har streamingtjenestene tatt over mer og mer for den tradisjonelle måten å se på TV. Viaplay og Viafree er noen av de tjenestene som virkelig har vært populære hos nordmenn. Her nyter nordmenn både serier, filmer, og ikke minst sport i det som er ett av Norges beste utvalg innen streaming.

Blant innholdet finner vi noen av de nyeste filmene i markedet, og ikke minst oppdaterte TV-serier. Innen sport er blant annet Champions League, NFL, UFC, og mye mer med på å prege utvalget. Viaplay er simpelthen en kilde til mye godt innhold, og det er ikke rart at nordmenn elsker denne tjenesten.

Men så snart vi kommer oss til utlandet, så er ikke gleden like stor. Geoblokkeringer, som følge av opphavsrettigheter, gjør nemlig at vi ikke får tilgang til Viaplay i utlandet. Selv om en da altså betaler den avgiften det koster i Norge, så vil en være utestengt grunnet sin geografiske plassering.

Det er derfor nyhetene om VPN tjenester har vært så gode for de som ønsker å omgå geoblokkeringer. Enten en er nordmann på ferie i utlandet, eller kanskje til og med jobber eller studerer utenlands, så er det godt å ha et alternativ til å se Viaplay i utlandet.

Hvordan fungerer en VPN tjeneste?

En VPN tjeneste kan forklares på en rimelig komplisert måte, men i grunn er teknologien fra brukerens side meget brukervennlig, og det holder dermed med en generell forklaring. VPN er en forkortelse for det engelske begrepet Virtual Private Network, eller Virtuelt Privat Nettverk på norsk.

Ideen bak et VPN er at du i stedet for å tilsynelatende være pålogget ditt eget nettverk i hjemmet ditt, heller fremstår som om du er pålogget et eksternt nettverk som VPN tjenesten tilbyr. Om du for eksempel da ønsker å se Viaplay eller Viafree i utlandet, så er du nødt til å logge deg på en norsk server.

VPN tjenestene gir deg nemlig en liste med forskjellige land og servere innad i disse landene som du kan logge deg på. Skal du se Viaplay i Norge, så er din oppgave ganske enkelt å saumfare VPN tjenesten, for deretter å finne listen over norske IP-adresser, og deretter koble deg opp mot en av disse.

VPN tjenestene har gjerne tilgjengelige servere i flere land over hele verden, der blant annet USA og Norge er populære land å ha med grunnet deres mangfold i innhold ved streamingtjenester. En VPN tjeneste er altså enkelt og greit en måte å manipulere nettsider til å tro at en er et annet sted.

De beste VPN tjenestene for Viaplay

Om du endelig har bestemt deg for å se Viaplay i utlandet, så skal du velge ut en VPN tjeneste for å få jobben gjort. Som nevnt tidligere er det altså hastighet på serverne, antallet norske IP-adresser som er tilgjengelige, så vel som kostnadene av tjenesten som bør telle for deg som bruker.

Disse faktorene gjør at det utvilsomt er enkelte VPN tjenester som skiller seg ut fra mengden. Tjenester slik som ExpressVPN og SaferVPN har med årene mottatt mye ros, og det med god grunn. De har levert gode betingelser for sine brukere i årrekker, og er derfor solide alternativer.

ExpressVPN

 • Stream Viaplay uavbrutt.
 • Servere over hele verden.
 • Veldig bra hastighet.
 • Servere i 105 land.

Mange streamingtjenester har forsøkt å begrense bruken av VPN tjenester, noe som har ført til svartelisting av enkelte VPN tjenester. Det er derfor noen VPN tjenester ikke klarer å levere streaming innimellom. ExpressVPN er derimot helt upåvirket av denne kampen fra streaming selskapene.

Den største fordelen ved ExpressVPN er nok kombinasjonen av et stort utvalg av norske IP-adresser, og ikke minst hurtige streaming muligheter. Hastigheten for streaming av for eksempel Viaplay i utlandet er det ikke noe å si på, slik at du kan nyte din underholdning til det fulle og hele. ExpressVPN har også den aller beste VPN-utvidelsen til Google Chrome.

ExpressVPNs pris er helt på det jevne, og tilbyr også billigere priser dersom du binder deg for en lengre periode. Det beste med ExpressVPN er kanskje at tjenesten også har en 30 dagers pengene tilbake garanti.

NordVPN

 • Veldig bra for å streame Viaplay.
 • Stream TV2 Sumo og NRK.
 • Bra kundeservice.
 • 6,000 servere i over 61 land.

NordVPN er blant de aller beste VPN-tjenestene for Viaplay, og er egentlig akkurat på høyde med ExpressVPN. NordVPN har faktisk desidert flest servere i hele verden.. Innad i Norge har de dessuten et godt utvalg av IP-adresser også, slik at du kan sitte i utlandet og se for eksempel TV2 Sumo, NRK eller lignende.

HD streaming er dessuten ikke et problem for en så kraftig tjeneste som NordVPN. I grunn er det rett og slett som om du bare enkelt og greit skulle kjøre programmer og applikasjoner på en helt vanlig måte, uten noen form for assistanse fra VPN tjenestene.

Prismessig er NordVPN svært billig, særlig dersom du binder deg til en lengre periode. Da blir faktisk NordVPN vesentlig billigere enn ExpressVPN, slik at NordVPN kan være et godt alternativ dersom du er veldig opptatt av en billig VPN.

Surfshark

 • Raske norske servere.
 • Et billigere alternativ.
 • God brukervennlighet.

Surfshark er også en tjeneste som leverer svært høye hastigheter på de norske serverne. Dette gjør tjenesten optimal dersom du skal strømme Viaplay fra utlandet. I vår test opplevde vi også at hastigheten var svært god uavhengig av hvilken server vi valgte. 

Men selv om Surfshark er noe mindre kjent enn de ovennevnte leverer de fortsatt en komplett tjeneste. Ikke helt på høyde med ExpressVPN og NordVPN, men fortsatt svært god. 

Også med denne leverandøren vil prisen variere basert på hvor lenge du velger å binde deg. Det lengste medlemskapet de tilbyr er i 24 måneder og er enda litt billigere enn NordVPN. En måned koster det samme som de fleste andre VPN tjenester, ca 26 kroner.

Prøv Surfshark

IP-adresser og geoblokkering

På et noe mer teknisk nivå er det de såkalte IP-adressene som faktisk bare manipuleres gjennom en VPN tjeneste. IP-adresser fungerer som identifikatorer av hvem vi er når vi gjør ting på nett. I det du besøker en nettside vil din datamaskin kommunisere med den respektive nettsiden, der din IP-adresse blir avgitt.

Det er nemlig på denne måten en nettside vet hvorvidt den skal omdirigere deg til den norske versjonen blant annet. Selv om en nettside ikke kan se akkurat hvem du er, så kan den nemlig registrere hvor du blant annet besøker siden fra. Og det er nettopp slik blant annet Viaplay kan geoblokkere deg om du er i utlandet.

Skal du se Viaplay i utlandet må du derfor få det til å se ut som du er koblet til en IP-adresse i utlandet, og som nevnt ovenfor er det nettopp slik et VPN fungerer i praksis. Du kan sitte akkurat der du er, hvorvidt det er i New York eller London, og se på Viaplay i utlandet med et VPN.

Derfor er innhold geoblokkert

Eksemplene er mange på innhold som er geoblokkert. Diverse streamingtjenester, som for eksempel Viaplay, og blant annet nettavisers innhold er ofte utsatt for dette. Er en nordmann i utlandet og skal se norsk innhold, så er beskjeden ”utilgjengelig utenfor Norge” en helt vanlig beskjed å møte.

Dette kommer av opphavsrettighetene som er knyttet til spesifikt innhold. En streamingtjeneste som Viaplay kan blant annet ha rettighetene til å vise diverse serier og for eksempel Champions League i Norge, men de samme rettighetene kan være eid av et helt annet selskap i for eksempel England.

Det er derfor Viaplay for eksempel ikke har rettighetene til å vise engelske seere det samme innholdet som de har rettighetene til å vise til nordmenn. Dette ville simpelthen vært ulovlig. Dermed oppstår spørsmålet om bruk av VPN fra brukernes side da er lovlig når en for eksempel ser Viaplay i utlandet?

Er bruk av VPN lovlig?

Bruk av VPN er lovlig så sant aktiviteten en begår hadde vært lovlig i utgangspunktet – det vil si uten bruk av VPN. Med andre ord, om en ser på Viaplay med VPN for å omgå geoblokkering er dette fullt lovlig. Dette er fordi det i utgangspunktet var lov å se på Viaplay slik en gjør.

Det er altså ikke ulovlig å bruke VPN, og dette er stadfestet i norsk lov. Om du skal se Viaplay sitt innhold fra utlandet er det dermed ikke nødvendig å lete etter ulovlige streamer. Ved hjelp av et VPN kan du nemlig fullt lovlig se Viaplay i utlandet.

VPN på mobil

Viaplay er en av mange streamingtjenester som har slått seg opp stort over mobil. Streaming på mobil er viktig for mange, og spesielt om en skal på ferie i utlandet, så er det kanskje ikke så attraktivt å drasse med seg en tung laptop i håndbagasjen. Derfor er det godt å ha muligheter for VPN på mobil.

Konseptet er helt likt som på PC, slik at du bare skal koble deg opp mot en norsk IP-adresse. Dermed vil du kunne se Viaplay i utlandet også på din mobil, enten du ønsker å titte litt underveis på reisen, på stranden mens du slapper av, eller hjemme på hotellet i kveldstimene.

Slik velger du VPN for å se Viaplay i utlandet

Om du ønsker å prøve ut et VPN for å se Viaplay i utlandet, så byr markedet på mange forskjellige tjenester som alle er gode til nettopp det. Det finnes derimot enkelte parametere du kan benytte for å gjøre ditt valg enklere å ta. For eksempel vil hastighet på VPN, utvalg av norske IP-adresse, og ikke minst kostnaden av tjenesten være viktig.

Hvor raske er serverne?

Ditt hjemmenett kjører nesten helt sikkert Viaplay flott. Det gjør kanskje også nettet du logger deg på i utlandet, siden Viaplay som en tjeneste ikke krever spesielt mye krefter for å levere deg underholdning. Allikevel, blant de rimeligste tjenestene er det slettes ikke sikkert at et VPN kan levere god nok hastighet.

Dersom du for eksempel skal se en film i HD, så krever dette en viss standard på hastigheten som serverne har. Om ikke serverne er raske nok, så vil du oppleve ventetid ved lasting og kanskje til og med hakking når du ser på dine favorittserier og filmer, en opplevelse få nok vil ha!

Derfor bør du kjøpe en VPN for å se Viaplay i utlandet

Når det tross alt finnes tjenester i utlandet for å se på diverse TV-serier og filmer, så vel som sportsarrangementer, så kan en stille seg spørsmålet hvorfor en skal kjøpe en VPN for å se Viaplay i utlandet. Svaret kan leveres på mange måter, men det norske innholdet er nok det viktigste.

Norske tekster under serier og filmer er viktig for de aller fleste nordmenn. Selv om majoriteten kan engelsk godt, og mest sannsynlig hadde forstått det meste, så er det akkurat som en anstrenging å måtte konstant oversette inne i sitt eget hodet, og en blir godt sliten av det.

Et bedre alternativ er da å få norske tekster, enten en er på ferie, studerer, eller jobber i utlandet. Dessuten er for eksempel Champions League noe en gjerne skal kunne se på norsk med norsk produksjon og norske kommentatorer.

Laster du ned en VPN tjeneste for å se Viaplay i utlandet, så får du tilgang til alt de ovennevnte, slik at du kan få med deg akkurat den underholdningen du ønsker. Selv om du altså fortsatt må betale for streamingtjenesten Viaplay, så åpner en VPN tjeneste opp så mye mer!

Se innholdet du ønsker med VPN

Så snart du bestemmer deg for et VPN for å se Viaplay i utlandet, så skal du bare registrere deg, laste ned tjenesten, og til slutt endre IP adressen til Norge. Deretter kan du nok en gang besøke Viaplay sine nettsider, for nå å endelig ha tilgang til alt innholdet du betaler for her.

Hvorvidt du er på ferie eller bor permanent utenlands har ingenting å si – et godt VPN gir deg tilgangen til det norske innholdet du ønsker å se, og spesielt populært er nok kanskje Viaplay i utlandet. Med et VPN kan du se tilnærmet akkurat det du måtte ønske verden over i grunn, så snart du har et betalt abonnement hos tjenesten.

Glem geoblokkeringer, og benytt deg av et VPN i dag. Enkelt og greit omdirigerer du bare trafikken med et VPN, slik at når du fortsatt sitter i utlandet og skal se norsk innhold, så virker det som om du er på en norsk IP-adresse. ExpressVPN og UltraVPN er to solide alternativer for å se Viaplay i utlandet!

Oppsummering

Det er altså fullt mulig å strømme Viaplay som om du skulle sittet i din egen stue, selv om du er i utlandet. Det finnes flere VPN tjenester med gode servere i Norge som lar deg strømme Viaplay i HD. Alle som er nevnt i denne artikkelen er gode alternativer. Når du har lastet ned en VPN logger du enkelt inn og velger en norsk server for å starte streamingen. 

VPN er helt lovlig og har i tillegg flere fordeler. For det første kan du strømme innhold fra hvor du vil. Men også sikkerhetsaspektet er svært viktig. Du kan nemlig senke skuldrene og slippe å tenke på et dataangrep. Dette er spesielt relevant når du reiser og bruker offentlige wifi og hotspots.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo