VPNportalen

Private Internet Access Anmeldelse

8.9/10

VPN nr 1 for digitalt personvern

Dette likte vi med Private Internet Access :

 • Utmerka evne til å opne blokkerte nettsider
 • Støttar WireGuard-protokollen
 • Høveleg streaminghastigheit
 • Med over 10 års erfaring som leverandør av VPN-tjenester er Private Internet Access (PIA) en av veteranene i bransjen. Dette er en av de ledende leverandørene på markedet, noe som ikke minst fremgår av deres millioner av fornøyde brukere og de gode anmeldelsene kundene gir om dem på uavhengige sammenligningssider. Det er mange ting som gjør dette til en interessant VPN-leverandør. Ikke bare har de servere i 84 land, noe som lover høye hastigheter og sikre tilkoblinger. Dette er også en leverandør som forstår hva en god VPN-tjeneste skal garantere – nemlig en helt sikker økt på internett.

  Det store antallet land som leverandøren har servere i, er en skikkelig fjær i hatten. Det betyr ikke bare at det er færre som deler samme server, men også at du enkelt kan få tilgang til geoblokkert innhold. Det er også svært enkelt å komme i gang med tjenesten. Alt du trenger å gjøre, er å laste ned appen til enheten din, for eksempel en datamaskin eller mobiltelefon, og koble deg til en server.

  Privatliv og sikkerhet

  Kjernen i enhver VPN-tjeneste er forpliktelsen til personvern og sikkerhet, og PIA tar dette ansvaret på alvor. Tjenesten har strenge retningslinjer mot loggføring, noe som har blitt bekreftet i retten ved flere anledninger. Denne forsikringen om at PIA ikke samler inn eller lagrer logger over brukernes aktiviteter eller tilkoblingsdetaljer, gir tjenesten en høy status blant personvernbevisste brukere.

  Kryptering er en annen hjørnestein i PIAs sikkerhetstiltak. Tjenesten bruker AES-256-kryptering, bransjestandarden for sikring av sensitive data, slik at brukerinformasjonen forblir privat og beskyttet mot nysgjerrige øyne. PIAs bruk av SHA256 for dataautentisering og RSA-4096 for håndtrykk mellom enheter og servere styrker sikkerhetsrammeverket ytterligere.

  En av PIAs mest fremtredende funksjoner er nødstoppen, som øyeblikkelig deaktiverer internettforbindelsen din hvis VPN-et uventet kobles fra. Denne funksjonen er avgjørende for å ivareta personvernet, ettersom den forhindrer at IP-adressen og dataene dine blir eksponert ved utilsiktede avbrudd. PIA tilbyr også avanserte funksjoner som delt tunnelering, som lar brukerne spesifisere hvilke applikasjoner som skal gå gjennom VPN-tunnelen og hvilke som skal ha direkte tilgang til Internett, noe som gir både sikkerhet og fleksibilitet.

  Hastighet og ytelse

  Hastigheten og ytelsen til et VPN er avgjørende for en sømløs nettopplevelse, enten det gjelder strømming, nedlasting eller bare surfing på nettet. PIA leverer prisverdig hastighet i hele nettverket sitt, noe som sikrer minimale avbrudd i internettaktivitetene dine. VPN-ytelsen styrkes av det omfattende servernettverket, slik at brukerne kan koble seg til en server som tilbyr optimale hastigheter og redusert ventetid.

  Det er viktig å merke seg at flere faktorer kan påvirke VPN-hastigheten, blant annet serveravstand, krypteringsnivå og serverbelastning. PIA håndterer disse variablene ved å tilby en rekke servere på forskjellige steder og implementere effektiv ruting og serveradministrasjon for å opprettholde høye ytelsesnivåer. Brukere kan forvente pålitelige hastigheter som egner seg for HD-strømming, nettspill og nedlasting av store filer, selv om opplevelsen kan variere avhengig av individuelle forhold.

  Servernettverk

  PIAs omfattende servernettverk er en stor fordel, og gir brukerne en mengde alternativer for å koble seg til internett. Med servere i over 70 land har brukerne mulighet til å velge servere basert på hvor de ønsker å koble seg til, hastighet eller for å omgå geografiske begrensninger. De aller fleste av PIAs servere er fysiske servere, som generelt gir bedre hastighet og personvern enn virtuelle servere.

  Mangfoldet og fordelingen av PIAs servernettverk betyr også at det er mindre sannsynlig at brukerne opplever overfylte servere, et vanlig problem som kan påvirke VPN-ytelsen betydelig. Dette omfattende nettverket sikrer at brukerne kan finne en pålitelig tilkobling nesten hvor som helst i verden, noe som øker VPN-tjenestens generelle nytteverdi.

  Kompatibilitet

  Kompatibilitet med et bredt spekter av enheter og plattformer er et annet område der PIA utmerker seg. Tjenesten tilbyr dedikerte apper for de viktigste operativsystemene som Windows, macOS, Linux, Android og iOS, noe som sikrer at de fleste brukere kan beskytte internettaktivitetene sine uansett hvilken enhet de bruker. PIAs apper er utviklet med tanke på brukervennlighet, med intuitive grensesnitt og enkle innstillinger som passer for både nybegynnere og avanserte brukere.

  I tillegg til frittstående applikasjoner tilbyr PIA utvidelser for populære nettlesere som Chrome, Firefox og Opera. Disse utvidelsene tilbyr ekstra bekvemmelighet og sikkerhetsfunksjoner som annonseblokkering og sporingsblokkering, noe som gjør det enklere for brukerne å beskytte personvernet sitt på nettet direkte fra nettleseren. Med støtte for opptil 10 samtidige tilkoblinger er PIA et utmerket alternativ for husholdninger eller enkeltpersoner med flere enheter, og sikrer omfattende beskyttelse for alle Internett-tilkoblede enheter.

  Kundesupport

  Effektiv kundestøtte er avgjørende for enhver serviceorientert virksomhet, og PIA forstår dette godt. VPN-leverandøren tilbyr live chat-støtte døgnet rundt, slik at brukerne kan få umiddelbar hjelp med eventuelle problemer eller spørsmål de måtte ha. Kundestøtteteamet er kunnskapsrikt og lydhørt, og tilbyr nyttige løsninger og veiledning for å sikre en problemfri brukeropplevelse.

  For brukere som foretrekker selvbetjening, har PIAs nettsted en omfattende kunnskapsbase med artikler, veiledninger og vanlige spørsmål. Denne ressursen er uvurderlig for å feilsøke vanlige problemer, forstå funksjoner og få mest mulig ut av VPN-tjenesten. Enten du er en erfaren VPN-bruker eller nybegynner, er PIAs kundestøtte godt rustet til å hjelpe deg.

  Priser

  PIAs prisstruktur er utformet for å være konkurransedyktig og tilgjengelig, og tilbyr ulike abonnementsalternativer som passer ulike budsjetter og behov. Tjenesten tilbyr månedlige, årlige og flerårige abonnementer, der de langsiktige abonnementene gir best valuta for pengene. Med denne fleksible prismodellen kan brukerne velge det abonnementet som passer best til deres økonomiske situasjon og engasjement.

  Alle abonnementer leveres med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at nye brukere kan prøve tjenesten risikofritt. Denne policyen viser PIAs engasjement for kundetilfredshet og er et bevis på VPN-tjenestens kvalitet. Med rimelige priser og pengene-tilbake-garanti er PIA et attraktivt alternativ for alle som er på jakt etter en pålitelig og rimelig VPN-løsning.

  Sluttdommen: En pålitelig beskytter av personvernet ditt på nettet

  Private Internet Access utmerker seg som en pålitelig beskytter av personvern og sikkerhet på nettet. Med sine retningslinjer mot loggføring, formidable krypteringsstandarder og en rekke personvernforbedrende funksjoner dekker PIA behovene til alle som er opptatt av personvern. PIAs store servernettverk, kompatibilitet med et bredt spekter av enheter og gode kundestøtte bidrar til å styrke selskapets omdømme som en ledende VPN-tjeneste.

  Selv om individuelle erfaringer kan variere basert på spesifikke krav og forhold, gjør PIAs generelle ytelse, kombinert med konkurransedyktige priser og risikofri prøveperiode, det til et overbevisende valg for alle som ønsker å forbedre sikkerheten og personvernet på nettet. Enten du er en erfaren VPN-bruker eller utforsker virtuelle private nettverk for første gang, tilbyr Private Internet Access en omfattende, sikker og brukervennlig løsning som skiller seg ut i det overfylte VPN-markedet.

  Hva vi mener om Private Internet Access VPN

  Kim

  Jeg har alltid vært tilhenger av Private Internet Access, og da jeg skulle vurdere tjenesten, måtte jeg virkelig tenke på å ikke bare stole på tidligere erfaringer. Heldigvis ble jeg ikke skuffet. Dette er en tjeneste som tilbyr noe for alle typer brukere, enten du bruker VPN for å strømme innhold, spille eller bare for å være anonym på nettet.

  Det jeg liker aller best med Private Access VPN, er at jeg føler meg trygg når jeg fildeler, fordi det har antivirusbeskyttelse. Dette betyr at jeg ikke trenger å bekymre meg for å skade datamaskinen min når jeg laster ned torrenter. Min siste kommentar er at jeg kan anbefale Private Access VPN, spesielt fordi du alltid får en garanti for at du blir fornøyd og at du ellers ikke trenger å betale.

  Johan

  Jeg er en ivrig bruker av VPN, men jeg har hovedsakelig brukt NordVPN og nylig ExpressVPN. Hvis jeg sammenligner Private Internet Access VPN med de to tjenestene, er det både fordeler og ulemper, akkurat som med alt annet. Hvis jeg sammenligner PIA med de to andre jeg nevnte, synes jeg det er mange flere muligheter til å gjøre dine egne innstillinger, og det er noe jeg setter pris på. Jeg synes imidlertid at den generelle hastigheten er litt bedre med ExpressVPN.

  For å gjøre en grundig test av Private Internet Access valgte jeg å installere programmet på ruteren min. Det viste seg å fungere veldig bra, og jeg synes forbindelsen forble stabil på både datamaskin, TV og mobiltelefon som er koblet til ruteren. Men selv her må jeg likevel si at jeg ikke er helt sikker på om hastigheten var bedre enn den jeg hadde med ExpressVPN. I det store og hele er jeg likevel veldig fornøyd. Jeg synes appene deres er praktiske, og det faktum at jeg kan koble ti enheter til en og samme konto er noe jeg takker og bukker for;

  Matilda

  Jeg valgte å teste Private Internet Access først og fremst med tanke på spilling. Jeg må si at jeg er imponert over antallet geo-blokkerte spill jeg fikk tilgang til med tjenesten, og det er egentlig ingenting å klage på. Derfor tror jeg det kan være et VPN som spillere vil sette pris på, fordi det faktisk er mulig å finne servere akkurat der spillene du vil ha tilgang til også er mulige å finne. Jeg vet at mange har kritisert tilkoblingen, inkludert kollegene mine, men jeg reagerte ikke nevneverdig på at den ble avbrutt eller treg. Etter å ha testet mange forskjellige VPN-tjenester, vet jeg at den av og til blir tregere og deretter går tilbake til normal modus. Så det var ikke noe jeg tenkte på, selv om jeg spilte live med andre spillere i ulike deler av verden.

  Jeg vil gjerne fremheve prisen på denne tjenesten som et ekstra pluss. Et langt abonnement er billig, noe som betyr at den månedlige kostnaden knapt er merkbar. Det koster rett og slett mindre enn å kjøpe en kaffe på en kafé på vei til jobb. Jeg er veldig fornøyd med Private Internet Access og kommer definitivt til å fortsette å bruke tjenesten.