Fungerer NordVPN med Netflix?

Sist oppdatert: 04/06/2021

NordVPN låser opp amerikansk Netflix på en god måte.

Det er en kjent sak at innholdet på den amerikanske versjonen av Netflix er langt større enn innholdet i den norske versjonen, enkelte hevder opp mot 70%. Dette er naturligvis urettferdig da vi betaler akkurat det samme.

Heldigvis er det en enkel løsning på dette problemet, og det er å benytte seg av en VPN-tjeneste. Ved å laste ned et VPN-program kan man koble seg til en amerikansk server og dermed få en amerikansk IP-adresse. Netflix vil da bli lurt til å tro at du befinner deg i USA, og dermed vise deg den amerikanske versjonen av Netflix.

Problemet er bare at Netflix stadig blokkerer VPN-tjenestene, slik at VPN-tjenestene stadig må finne flere servere som Netflix enda ikke har blokkert. Spørsmålet er dermed: Hvilke VPN-tjenester fungerer med Netflix? Det korte svaret er at det kun er noen få.

I denne artikkelen skal vi teste NordVPNs prestasjon med å låse opp amerikansk Netflix. Oppsummeringsmessig kan vi si at NordVPN fungerer veldig bra med Netflix, og i de fleste tilfeller fungerer uten at serverne er blokkert, lagger, hopper ut eller lignende. Konklusjonen er dermed at NordVPN presterer godt med Netflix.

Test av NordVPN til Netflix

NordVPN er enkel å laste ned og lignende, slik at det tar kort tid før du kommer i gang. Prismessig er NordVPN relativt gunstig med priser ned mot rundt 50 kr i måneden, og har også pengene tilbake garanti slik at du kan prøve tjenesten risikofritt i en måned. Slikt sett har du lite å tape.

Dersom du vil se på amerikansk Netflix etter man har lastet ned NordVPN må du først åpne appen og velge en server i USA. NordVPN har ekstremt mange servere i USA, slik at du har mye å velge mellom. Dette er også en stor fordel i forhold til Netflix: Dersom en server er blokkert er det en rekke andre å velge mellom. Slikt sett skiller NordVPN seg fra mange andre VPN-tjenester med mye mindre utvalg.

NordVPN har over 1700 servere i USA!

Etter du har valgt en amerikansk server er det egentlig bare å gå inn på Netflix.com. Du vil raskt se om du får opp den amerikanske versjonen av Netflix eller om noe har gått galt. I vårt tilfelle fungerte NordVPN allerede på den første serveren vi testet, og også nesten alle de andre. En måte å se om Netflix viser deg den amerikanske versjonen er å se om det noe sted nevnes at du er i USA, slik som her:

NordVPN tilkoblet en amerikansk server i Norge

Slikt sett har NordVPN i forhold til Netflix allerede vært en suksess. Det gjelder å være obs på at noen VPN-tjenester gir deg tilgang til amerikansk Netflix, men har så trege servere at du allikevel ikke får streamet uten lagging eller at serveren stadig hopper ut. Med NordVPN har vi imidlertid aldri opplevd at dette er et problem, og å se Netflix uten lagging eller hastighetsproblemer går helt sømløst.

Du kan faktisk fortsatt på opp norsk tekst selv om du får tilgang til den amerikanske versjonen.

Mer om NordVPN

NordVPN er blant de få tjenestene i markedet som fungerer med Netflix. Det er derimot mye mer tjenesten kan gjøre enn kun å fungere med Netflix. Blant annet gir NordVPN deg anonymitet, et godt utvalg av servere, raske servere, lave priser, og selvfølgelig muligheten til å fjerne geoblokkeringer slik som hos Netflix.

Hjemmesiden til NordVPN

Siden NordVPN er basert i Panama, så faller de ikke inn under jurisdiksjoner som krever lagring av dine data. Der samtlige VPN tjenester hevder du kan surfe anonymt under deres tjeneste, så vil mange dele dine data med for eksempel myndighetene ved forespørsel, slik at du faktisk ikke er helt anonym. NordVPN har derimot en streng politikk på å ikke lagre noen data vedrørende din trafikk.

Videre har NordVPN et bredt utvalg av servere som i dag teller over 5,500 totalt. Det er blant de absolutt beste utvalgene i markedet, og disse er spredt over 60 forskjellige land. Dermed vil du ha mange forskjellige land du kan se på Netflix i her, slik at utvalget for denne tjenesten blir meget godt.

NordVPN har servere over hele verden, her oversikt over Europa.

Ikke bare blir utvalget bra, men også opplevelsen, da NordVPN kan skilte med noen av de raskeste serverne i markedet. Det er vanlig at VPN tjenester gjør at du mister en del av hastigheten på internettilkoblingen, men NordVPN holder på det meste av farten, slik at du for eksempel kan streame i HD hos Netflix uten problemer.

Tross det faktum at NordVPN er blant de beste og mest populære tjenestene, så har også NordVPN noen av de rimeligste prisene. Her kan du velge mellom 4 forskjellige abonnement, der alternativet på 3 år unektelig er billigst. Det er dessuten mulig å benytte seg av en 30 dagers pengene tilbake garanti dersom en skulle ønske det.

Sist men ikke minst er selvfølgelig det viktigste poenget med NordVPN at de alltid fjerner geoblokkeringen for Netflix, uansett hvor du måtte ønske å se tjenesten. En veldig sjelden gang her og der kan du oppleve at det ikke fungerer, men da skal du bare koble deg til en ny server, og deretter vil du nesten være garantert at tjenesten fungerer.

Netflix og krigen mot VPN tjenester

Det er dessverre ikke slik at en hvilken som helst VPN tjeneste med amerikanske servere kan gi deg Netflix. Dette bunner i det faktum at Netflix har startet en aldri så liten krig mot VPN tjenestene. Bakgrunnen for dette er simpelthen at produsentene bak TV-seriene og filmene på streamingtjenesten ønsker at innholdet skal beskyttes.

Netflix taper selvfølgelig ingenting på at du ser amerikansk Netflix fra Norge for eksempel, men det gjør produsentene bak innholdet. Derfor står Netflix pliktet til å kjempe en kamp mot bruken av VPN for det formål å få tilgang på dette innholdet. Dette gjør de ved å utestenge IP-adresser som blir mistenkeliggjort for å være en del av en VPN tjeneste.

Det er her en virkelig kan skille ut de aller beste VPN tjenestene. I dagens marked finnes det en rekke gode tjenester, men kun et lite fåtall klarer å komme seg forbi Netflix sin mur. Det betyr ikke at tjenestene ikke fungerer, og Netflix vet ikke hvem du er, men IP-adressen du bruker blir oppdaget som en del av et VPN umiddelbart.

Skal du unngå slike tilfeller, så er det å velge en tjeneste slik som NordVPN et solid valg. Det er fordi denne tjenesten har et rykte på seg for å kunne omgå geoblokkeringene og de tiltakene Netflix gjør mot VPN tjenester. Faktisk er NordVPN så gode på omgå blokkeringer at de kommer seg rundt det som kalles the Great Chinese Firewall, noe som får Netflix til å se enkelt ut.

Hvordan vet Netflix at jeg bruker VPN?

Men hvordan kan egentlig Netflix vite hvor du besøker dem fra? Som nevnt vil du med en dårlig VPN tjeneste bli oppdaget som en bruker av en svartelistet IP-adresse. Der du for eksempel forsøker å logge deg på en amerikansk server, så vil Netflix kunne oppdage dette om den samme IP-adressen for eksempel besøker dem 24 timer i døgnet fra flere lokasjoner.

Om du uten et VPN aktivt besøker Netflix, så kan siden derimot også vite hvor du besøker dem fra. Dette er knyttet til din leverandør av internett. Det har seg nemlig sånn at internettleverandørene er de som tilegner oss IP-adresse. Disse adressene er måten vi kommuniserer på nett at vår datamaskin ønsker å se en nettside.

IP-adressen sendes til nettsiden, med den informasjonen dette innebærer. Blant annet finner en her informasjon om hvilken region brukeren besøker fra. Siden din internettleverandør leverer ditt nett i Norge, så vil Netflix og andre nettsider kunne oppdage i IP-adressen at du besøker dem fra nettopp Norge.

Bekymre deg derimot ikke for personvernet ditt, da de ikke kan se hverken adresse eller navn. På mange måter er det nyttig at nettsider kan oppdage din IP-adresse, da for eksempel internasjonale nettsider kan se akkurat hvilket språk, hvilken valuta, og lignende som de skal presentere for deg. Det er derimot ikke så veldig nyttig med tanke på Netflix, og de fleste ønsker å endre på dette.

Tilgang til alt av Netflix sitt innhold

Det er ikke bare det amerikanske innholdet du kan få tilgang tilgang på med VPN. Dersom du ser til andre land, så finnes det helt garantert interessante serier og filmer her som du ikke kan finne i USA. Land slik som Canada, Storbritannia, og Australia er spesielt interessante, men flere andre følger med på denne listen.

 

Den kanskje største fordelen av å ha tilgang til alle disse nasjonene gjennom NordVPN er at du kan logge deg på en IP-adresse der seriene og filmene utgis først. Mange ganger vil Netflix ha spesielle datoer der de utgir TV-serier, slik som at en serie for eksempel gis ut i Canada 1 uke før den utgis i USA.

Det er også veldig gunstig å ha tilgang til norske servere dersom du ofte befinner deg i utlandet. Både for de som liker undertekster, og ikke minst barna, så er det viktig at du skal kunne koble deg på og se norsk Netflix fra utlandet når du ønsker det. Gjennom NordVPN vil dette på ingen måte være et problem.

Netflix har mange norske servere, slik at du også kan se norsk Netflix i utlandet.

Du kan faktisk gjennom NordVPN få tilgang på akkurat den versjonen av Netflix du måtte ønske til enhver tid, uansett hvor du befinner deg. Det har ingenting å si om du er i Norge og vil se amerikansk Netflix, eller om du er i USA og vil se norsk Netflix for eksempel. Med det brede spennet av servere NordVPN byr på, så ligger verden for dine føtter.

Er det lov å bruke VPN til Netflix?

Med tanke på at Netflix blokkerer bruken av VPN tjenester, så vil enhver fornuftig person spørre seg selv om bruken av VPN til Netflix er ulovlig. Det er jo tross alt produsenter bak dette innholdet som taper penger på at vi får tilgang, selv om vi altså betaler Netflix et månedlig gebyr.

Innenfor norske lover er bruken av VPN lovlig, men med ett forbehold. Det ene forbeholdet er at den aktiviteten som foregår skal være lovlig i seg selv. Om du bruker et VPN til en kriminell handling, så er altså handlingen fortsatt kriminell. Bruker du det derimot til noe som er lovlig i utgangspunktet, slik som å se på Netflix, så har du ikke gjort noe ulovlig.

Det er med andre ord fullt ut lovlig å benytte seg av et VPN for å se på Netflix, uansett hvilken versjon av tjenesten det er. Faktum er at du ikke kan utestenges fra noe innhold i det hele tatt på nettet dersom du bruker en VPN tjeneste. Så lenge du ikke gjør noe ulovlig, så kan du puste lettet ut og vite at du ikke er i noen form for fare i henhold til bøter for eksempel.

De fleste VPN tjenester fungerer ikke med Netflix

Som hintet til tidligere er det ikke alle tjenester som fungerer med Netflix. Dette er fordi de simpelthen ikke har kapasiteten til å komme seg forbi den blokkeringen som Netflix har satt opp. En skulle tro at det derimot kun var de rimeligere tjenestene i markedet som ikke klarte å komme seg forbi blokkeringen, men den gang ei.

Det finnes en rekke betalte VPN tjenester, og faktisk ganske mange dyre alternativer, som ikke klarer å komme seg forbi blokkeringen. Noen tjenester klarer å fjerne geoblokkeringene, men bare innimellom. Generelt sett er det i grunn bare en håndfull tjenester der ute som faktisk klarer å fjerne geoblokkeringene kontinuerlig.

ExpressVPN er også en VPN-tjeneste som fungerer utmerket med Netflix.

Dette beviser hvor hardt Netflix kjemper mot bruken av VPN tjenester, men også hvor nøye du bør være når du velger din VPN tjeneste. Det er nemlig ikke nok med å ha mange servere tilgjengelige. Disse serverne skal tross alt også gi deg tilgang til innhold hos Netflix, noe kun de beste tjenestene, slik som NordVPN, faktisk kan tilby. En tjeneste som nesten er like god til Netflix som NordVPN er ExpressVPN.

NordVPN gir deg tilgang til Netflix over hele verden

Tilgang til hele Netflix sitt bibliotek, og da kanskje spesielt det å se Netflix i USA, er viktig for mange. Når en tross alt betaler akkurat det samme som amerikanerne, så bør en få tilgang på samme innhold. En trenger heldigvis ikke å sette seg på flyet og flytte til USA, da VPN tjenester kan få Netflix til å tro nettopp dette.

Det utføres gjennom teknologien bak VPN tjenestene, der din originale IP-adresse skjules, og du heller blir tilegnet en ny IP-adresse. Om du for eksempel går inn i NordVPN sitt program, så kan du selv velge å koble deg opp mot en amerikansk IP-adresse. Så snart du er tilkoblet, så vil alle nettsider du besøke tro at du faktisk er stasjonert i USA.

Dette innebærer at Netflix også vil tro dette, og dermed gi deg tilgang til alt av amerikansk innhold. Dessverre er det ikke slik at alle VPN tjenester kan gjøre dette, slik at du må velge med omhu. Det er også viktig å tenke på at tjenesten må ha mange servere for maksimalt innhold, og ikke minst gode hastigheter for at du skal nyte underholdningen.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

    Beste VPN-tjenester

    Beste VPN i vår test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andreplass

    Prøv NordVPN
    Om annonsering på denne nettsideninfo