Fungerer NordVPN med Netflix?

NordVPN låser opp amerikansk Netflix på en god måte.

Netflix er for mange blitt definisjonen på underholdning i hverdagen. Få ting er bedre enn å sette seg ned foran TV-, PC-, eller mobilskjermen og se en TV serie eller film på Netflix. Mange tenker at det innholdet en får for under en hundrelapp i måneden her er mer enn tilstrekkelig og et ganske så godt tilbud.

Det koster jo tross alt fort en hundrelapp dersom du skal kjøpe en film, så å kunne få tilgang til et stort bibliotek av innhold høres ut som en ganske grei avtale for de fleste. Allikevel blir en ført noe under lyset her, da en tross alt ikke får tilgang til alt Netflix har å by på. For eksempel sies det ofte at amerikanerne til enhver tid har tilgang på opptil 5 ganger det innholdet enkelte europeere har.

Nå er det langt i fra slik at amerikanere betaler 5 ganger så mye, så det kan virke enormt urettferdig på de fleste. Faktisk betaler folk i USA omtrent akkurat det samme som oss her i Norge. Skal du virkelig få verdi for pengene dine med tanke på streaming hos Netflix, så er du nødt til å besøke sidene deres med en amerikansk IP-adresse.

Heldigvis trenger du ikke reise helt til USA for å gjøre det. Gjennom en VPN-tjeneste slik som NordVPN kan du late som om du besøker Netflix fra en amerikansk IP-adresse ved å skjule din originale og videre koble deg opp mot en server i nettverket. Neste gang du besøker Netflix, så vil tjenesten faktisk tro at du befinner deg i USA, og dermed gi deg tilgang til det amerikanske innholdet.

Derfor bør du velge NordVPN for å se Netflix

 • Rask hastighet til Netflix sine servere.
 • Uavbrutt tilkobling.
 • Servere i 60 forskjellige land.

NordVPN er blant de få tjenestene i markedet som fungerer med Netflix. Det er derimot mye mer tjenesten kan gjøre enn kun å fungere med Netflix. Blant annet gir NordVPN deg anonymitet, et godt utvalg av servere, raske servere, lave priser, og selvfølgelig muligheten til å fjerne geoblokkeringer slik som hos Netflix.

Siden NordVPN er basert i Panama, så faller de ikke inn under jurisdiksjoner som krever lagring av dine data. Der samtlige VPN tjenester hevder du kan surfe anonymt under deres tjeneste, så vil mange dele dine data med for eksempel myndighetene ved forespørsel, slik at du faktisk ikke er helt anonym. NordVPN har derimot en streng politikk på å ikke lagre noen data vedrørende din trafikk.

Videre har NordVPN et bredt utvalg av servere som i dag teller over 5,500 totalt. Det er blant de absolutt beste utvalgene i markedet, og disse er spredt over 60 forskjellige land. Dermed vil du ha mange forskjellige land du kan se på Netflix i her, slik at utvalget for denne tjenesten blir meget godt.

Ikke bare blir utvalget bra, men også opplevelsen, da NordVPN kan skilte med noen av de raskeste serverne i markedet. Det er vanlig at VPN tjenester gjør at du mister en del av hastigheten på internettilkoblingen, men NordVPN holder på det meste av farten, slik at du for eksempel kan streame i HD hos Netflix uten problemer.

Tross det faktum at NordVPN er blant de beste og mest populære tjenestene, så har også NordVPN noen av de rimeligste prisene. Her kan du velge mellom 4 forskjellige abonnement, der alternativet på 3 år unektelig er billigst. Det er dessuten mulig å benytte seg av en 30 dagers pengene tilbake garanti dersom en skulle ønske det.

Sist men ikke minst er selvfølgelig det viktigste poenget med NordVPN at de alltid fjerner geoblokkeringen for Netflix, uansett hvor du måtte ønske å se tjenesten. En veldig sjelden gang her og der kan du oppleve at det ikke fungerer, men da skal du bare koble deg til en ny server, og deretter vil du nesten være garantert at tjenesten fungerer.

Netflix og krigen mot VPN tjenester

Det er dessverre ikke slik at en hvilken som helst VPN tjeneste med amerikanske servere kan gi deg Netflix. Dette bunner i det faktum at Netflix har startet en aldri så liten krig mot VPN tjenestene. Bakgrunnen for dette er simpelthen at produsentene bak TV-seriene og filmene på streamingtjenesten ønsker at innholdet skal beskyttes.

Netflix taper selvfølgelig ingenting på at du ser amerikansk Netflix fra Norge for eksempel, men det gjør produsentene bak innholdet. Derfor står Netflix pliktet til å kjempe en kamp mot bruken av VPN for det formål å få tilgang på dette innholdet. Dette gjør de ved å utestenge IP-adresser som blir mistenkeliggjort for å være en del av en VPN tjeneste.

Det er her en virkelig kan skille ut de aller beste VPN tjenestene. I dagens marked finnes det en rekke gode tjenester, men kun et lite fåtall klarer å komme seg forbi Netflix sin mur. Det betyr ikke at tjenestene ikke fungerer, og Netflix vet ikke hvem du er, men IP-adressen du bruker blir oppdaget som en del av et VPN umiddelbart.

Skal du unngå slike tilfeller, så er det å velge en tjeneste slik som NordVPN et solid valg. Det er fordi denne tjenesten har et rykte på seg for å kunne omgå geoblokkeringene og de tiltakene Netflix gjør mot VPN tjenester. Faktisk er NordVPN så gode på omgå blokkeringer at de kommer seg rundt det som kalles the Great Chinese Firewall, noe som får Netflix til å se enkelt ut.

Hvordan vet Netflix at jeg bruker VPN?

Men hvordan kan egentlig Netflix vite hvor du besøker dem fra? Som nevnt vil du med en dårlig VPN tjeneste bli oppdaget som en bruker av en svartelistet IP-adresse. Der du for eksempel forsøker å logge deg på en amerikansk server, så vil Netflix kunne oppdage dette om den samme IP-adressen for eksempel besøker dem 24 timer i døgnet fra flere lokasjoner.

Om du uten et VPN aktivt besøker Netflix, så kan siden derimot også vite hvor du besøker dem fra. Dette er knyttet til din leverandør av internett. Det har seg nemlig sånn at internettleverandørene er de som tilegner oss IP-adresse. Disse adressene er måten vi kommuniserer på nett at vår datamaskin ønsker å se en nettside.

IP-adressen sendes til nettsiden, med den informasjonen dette innebærer. Blant annet finner en her informasjon om hvilken region brukeren besøker fra. Siden din internettleverandør leverer ditt nett i Norge, så vil Netflix og andre nettsider kunne oppdage i IP-adressen at du besøker dem fra nettopp Norge.

Bekymre deg derimot ikke for personvernet ditt, da de ikke kan se hverken adresse eller navn. På mange måter er det nyttig at nettsider kan oppdage din IP-adresse, da for eksempel internasjonale nettsider kan se akkurat hvilket språk, hvilken valuta, og lignende som de skal presentere for deg. Det er derimot ikke så veldig nyttig med tanke på Netflix, og de fleste ønsker å endre på dette.

Se Netflix i USA

Med en VPN-tjeneste kan du få mye større utvalg på Netflix

Den enkleste måten å endre på problemet er å laste ned en tjeneste slik som NordVPN, da denne VPN tjenesten faktisk fungerer med Netflix. Da kan du få tilgang til et bredt bibliotek av innhold, hvor USA sitt innhold er aller mest nevneverdig. Det er liten tvil om at nasjonen som har opptil 5 ganger så mye innhold som enkelte europeiske land er gunstig å være i.

Med en VPN-tjeneste kan du få mye større utvalg på Netflix

Blant annet er det ingen andre land hvor Netflix er aktive som kan sammenligne seg med utvalget av TV-serier her. Filmene florerer det også over av, både klassikere og nesten helt nye titler. Det er liten tvil om at nordmenn flest ønsker å se Netflix i USA, og det kan en altså gjøre gjennom en VPN tjeneste slik som NordVPN.

Alt en trenger å gjøre er å laste ned og installere tjenesten, for deretter å klikke på USA på kartet i brukerflaten. Innen få sekunder vil du være tilkoblet den amerikanske serveren. I praksis vil du fortsatt være pålogget med din originale IP-adresse, men all din trafikk rutes altså gjennom denne amerikanske serveren, slik at det er dette Netflix ser på den andre siden.

Fordelen med å se Netflix i USA er nærmest alene en god nok grunn til å skaffe seg en VPN tjeneste slik som NordVPN. Det er fordi VPN tjenester gjerne bare månedlig koster omtrent det samme som en brusflaske, men allikevel får du altså tilgang til en portefølje av TV-serier og filmer som er verdt mye penger.

Tilgang til alt av Netflix sitt innhold

NordVPN har en rekke avanserte funksjoner ved siden å bare hjelpe deg se Netflix.

Det er derimot selvfølgelig ikke bare det amerikanske innholdet du får tilgang på. Dersom du ser til andre land, så finnes det helt garantert interessante serier og filmer her som du ikke kan finne i USA. Land slik som Canada, Storbritannia, og Australia er spesielt interessante, men flere andre følger med på denne listen.

NordVPN har en rekke avanserte funksjoner ved siden å bare hjelpe deg se Netflix.

Den kanskje største fordelen av å ha tilgang til alle disse nasjonene gjennom NordVPN er at du kan logge deg på en IP-adresse der seriene og filmene utgis først. Mange ganger vil Netflix ha spesielle datoer der de utgir TV-serier, slik som at en serie for eksempel gis ut i Canada 1 uke før den utgis i USA.

Det er også veldig gunstig å ha tilgang til norske servere dersom du ofte befinner deg i utlandet. Både for de som liker undertekster, og ikke minst barna, så er det viktig at du skal kunne koble deg på og se norsk Netflix fra utlandet når du ønsker det. Gjennom NordVPN vil dette på ingen måte være et problem.

Du kan faktisk gjennom NordVPN få tilgang på akkurat den versjonen av Netflix du måtte ønske til enhver tid, uansett hvor du befinner deg. Det har ingenting å si om du er i Norge og vil se amerikansk Netflix, eller om du er i USA og vil se norsk Netflix for eksempel. Med det brede spennet av servere NordVPN byr på, så ligger verden for dine føtter.

Er det lov å bruke VPN til Netflix?

Med tanke på at Netflix blokkerer bruken av VPN tjenester, så vil enhver fornuftig person spørre seg selv om bruken av VPN til Netflix er ulovlig. Det er jo tross alt produsenter bak dette innholdet som taper penger på at vi får tilgang, selv om vi altså betaler Netflix et månedlig gebyr.

Innenfor norske lover er bruken av VPN lovlig, men med ett forbehold. Det ene forbeholdet er at den aktiviteten som foregår skal være lovlig i seg selv. Om du bruker et VPN til en kriminell handling, så er altså handlingen fortsatt kriminell. Bruker du det derimot til noe som er lovlig i utgangspunktet, slik som å se på Netflix, så har du ikke gjort noe ulovlig.

Det er med andre ord fullt ut lovlig å benytte seg av et VPN for å se på Netflix, uansett hvilken versjon av tjenesten det er. Faktum er at du ikke kan utestenges fra noe innhold i det hele tatt på nettet dersom du bruker en VPN tjeneste. Så lenge du ikke gjør noe ulovlig, så kan du puste lettet ut og vite at du ikke er i noen form for fare i henhold til bøter for eksempel.

De fleste VPN tjenester fungerer ikke med Netflix

ExpressVPN er en av få andre VPN-tjenester som fungerer med Netflix

Som hintet til tidligere er det ikke alle tjenester som fungerer med Netflix. Dette er fordi de simpelthen ikke har kapasiteten til å komme seg forbi den blokkeringen som Netflix har satt opp. En skulle tro at det derimot kun var de rimeligere tjenestene i markedet som ikke klarte å komme seg forbi blokkeringen, men den gang ei.

ExpressVPN er en av få andre VPN-tjenester som fungerer med Netflix

Det finnes en rekke betalte VPN tjenester, og faktisk ganske mange dyre alternativer, som ikke klarer å komme seg forbi blokkeringen. Noen tjenester klarer å fjerne geoblokkeringene, men bare innimellom. Generelt sett er det i grunn bare en håndfull tjenester der ute som faktisk klarer å fjerne geoblokkeringene kontinuerlig.

Dette beviser hvor hardt Netflix kjemper mot bruken av VPN tjenester, men også hvor nøye du bør være når du velger din VPN tjeneste. Det er nemlig ikke nok med å ha mange servere tilgjengelige. Disse serverne skal tross alt også gi deg tilgang til innhold hos Netflix, noe kun de beste tjenestene, slik som NordVPN, faktisk kan tilby. En tjeneste som nesten er like god til Netflix som NordVPN er ExpressVPN.

Dette er viktig for en god streamingopplevelse med VPN

Det er ikke simpelthen nok med at en VPN tjeneste skal kunne omgå geoblokkeringene som Netflix setter opp. Dette er selvfølgelig det første og viktigste steget, men det må mer til enn som så. Blant annet er det helt essensielt at hastigheten på samtlige servere er høy nok til at du for eksempel skal kunne oppleve en HD film uten forstyrrelser.

Videre er det også viktig å kunne ha en rekke ekstra servere i bakhånd, dersom enten Netflix skulle gå til verks og svarteliste servere, eller om disse skulle oppleve nedetid. Det er her den store serverparken til NordVPN med raske og stabile servere vil komme deg godt til nytte når du skal maksimalisere streamingopplevelsen din på Netflix.

NordVPN gir deg tilgang til Netflix over hele verden

Tilgang til hele Netflix sitt bibliotek, og da kanskje spesielt det å se Netflix i USA, er viktig for mange. Når en tross alt betaler akkurat det samme som amerikanerne, så bør en få tilgang på samme innhold. En trenger heldigvis ikke å sette seg på flyet og flytte til USA, da VPN tjenester kan få Netflix til å tro nettopp dette.

Det utføres gjennom teknologien bak VPN tjenestene, der din originale IP-adresse skjules, og du heller blir tilegnet en ny IP-adresse. Om du for eksempel går inn i NordVPN sitt program, så kan du selv velge å koble deg opp mot en amerikansk IP-adresse. Så snart du er tilkoblet, så vil alle nettsider du besøke tro at du faktisk er stasjonert i USA.

Dette innebærer at Netflix også vil tro dette, og dermed gi deg tilgang til alt av amerikansk innhold. Dessverre er det ikke slik at alle VPN tjenester kan gjøre dette, slik at du må velge med omhu. Det er også viktig å tenke på at tjenesten må ha mange servere for maksimalt innhold, og ikke minst gode hastigheter for at du skal nyte underholdningen.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo