NordVPN vs ExpressVPN i 2024 | Jevnt, men hvem vinner?

Sist oppdatert: 05/01/2024

Kampen mellom NordVPN og ExpressVPN er ganske jevn.

ExpressVPN og NordVPN to av de aller største VPN tjenestene. Sammen med kanskje CyberGhost, PIA VPN og et par andre er disse to tjenestene sannsynligvis to av de mest populære betalte VPN tjenestene i verden.

Det er en god grunn til dette. Begge VPN-tjenestene har i flere år levert solid i forhold til produktet de leverer, og er langt bedre enn mange andre betalte VPN tjenester. I denne artikkelen skal vi sammenligne de to tjenestene i forhold til produkt og pris, og si hvilken som er best i forhold til hva du ønsker å bruke tjenesten til.

Kort om ExpressVPN

ExpressVPNs hjemmeside.

ExpressVPN ble opprettet i 2009 av selskapet Express VPN International Ltd. Selskapet befinner seg på de Britiske Jomfruøyer, utenfor EU og USAs jurisdiksjon. Tjenesten har raskt rukket å bli en av de aller mest anerkjente VPN-tjenestene i bransjen og befinner seg i dag på de fleste lister over de beste VPN-tjenestene i bransjen.

ExpressVPN tilbyr over 3000 servere i 94 forskjellige land. De fleste serverne befinner seg i de største landene. ExpressVPN har programvare til de fleste plattformer, blant annet Android, iOS, WINdows, macOS, Linux og lignende.

ExpressVPN tilbyr 365 bit AES kryptering – det samme som det amerikanske forsvaret. Ellers tilbyr tjenesten en nulloggspolitikk og en kill switch funksjon hvilket gjør at du kan surfe 100 % anonymt med tjenesten.

Du kan lese en lengre test av ExpressVPN i denne artikkelen. Her går vi nærmere i dybden på akkurat denne tjenesten. Ellers vil vi skrive mye generelt om ExpressVPN fortløpende mens vi sammenligner med NordVPN.

Kort om NordVPN

NordVPNs hjemmeside

NordVPN ble opprettet i 2012 og er utviklet av selskapet Tefincom & CO, S.A. Selskapet er basert i Panama, hvilket ligger utenfor EU og USAs internettkontroll. NordVPN er sannsynligvis det mest kjente VPN-merket i dag, særlig dersom du ser på antall søk på internett. Dette er nok fordi tjenesten leverer et solid produkt for en billig penge.

NordVPN tilbyr over 5000 servere i 60 land, med flest servere i de største landene. NordVPN tilbyr programvare til de fleste plattformer, inkludert Android, iOS, macOS, Windows og Linux.

NordVPN tilbyr så og si de samme sikkerhetsfunksjonene som ExpressVPN i tillegg til en rekke spesialfunksjoner som double VPN og lignende, alt dette vil vi gå mer i dybden på fortløpende under. NordVPN vil være et godt valg for de fleste som vil ha mye VPN for pengene.

Du kan lese en lengre test av NordVPN i denne artikkelen. Her går vi nærmere i dybden på akkurat denne tjenesten. Ellers vil vi skrive mye om VPN fortløpende i sammenligningen under.

NordVPN vs ExpressVPN serverutvalg

I forhold til servere og antall land er både ExpressVPN og NordVPN tungvektere. Dette innebærer at begge VPN-tjenestene har veldig mange servere i forhold til andre VPN-tjenester. For eksempel kan nevnes PrivateVPN med omtrent 100 servere, Surfshark VPN med 500 servere og lignende. NordVPN har sannsynligvis mest servere av alle VPN-leverandører i verden.

NordVPN skilter altså med over 5000 servere, mens ExpressVPN tilbyr 3000, med til gjengjeld flere land. Kort fortalt betyr flere servere som oftest bedre hastighet, tilkobling, sikkerhet og lignende.

NordVPN har servere over hele verden.

NordVPN har altså flest servere, mens ExpressVPN tilbyr servere i flest land. For å være ærlige mener vi ikke forskjellen mellom de to VPN-tjenestene er så stor i forhold til servere og land. Grunnen til dette er at begge tjenestene har mer enn nok servere.

ExpressVPN har så mange servere fra før, slik at man ikke merker noen forskjell fra NordVPN som har litt flere. Dette gjelder også i forhold til antall land.

ExpressVPN tilbyr servere i flere land, men dette er ganske fjerntliggende land man ofte ikke har noen grunn for å koble seg til. Slikt sett vil NordVPN som oftest ha servere i forhold til de landene du trenger å tilknytte deg.

ExpressVPN har en rekke servere i Norge og resten av verden.

I forhold til antall server og tilgjengelige land skårer både NordVPN og ExpressVPN ekstremt bra, og det er egentlig ingen særlig stor forskjell på disse.

Begge VPN-tjenestene har svært mange servere i Norge, hvilket også fungerer svært bra. Dette gjør at det blir enklere å benytte seg av en VPN-tjeneste i Norge. Du kan lese mer om hvorfor norske servere er viktig for norske VPN brukere i denne artikkelen.

NordVPN vs ExpressVPN i forhold til hastighet

I forhold til hastighet skårer både NordVPN og ExpressVPN bra her også. Med hastighet legger vi vekt på særlig to faktorer. Den første faktoren er hvor lang tid det tar å koble seg til en server. Dette kan faktisk være en stor forskjell fra forskjellige VPN servere. Noen av de mindre gode VPN tjenestene opplever vi at ofte faktisk vil slite med å i det hele tatt koble seg til mange servere, hvilket naturligvis er et stort irritasjonsmoment.

Her gjør begge VPN-tjenestene det bra, men vi opplever at ExpressVPN skårer best på denne biten. NordVPN kobler seg til de forskjellige VPN serverne relativt raskt, men ExpressVPN skiller seg veldig positivt ut på denne biten ved at den kobler seg ekstremt raskt til nærmest alle servere i landene vi testet ut. Dette gjør tjenesten langt mer brukervennlig.

I ExpressVPNs app kan du hastighetsteste de forskjellige serverne og velge den raskeste.

Generelt kan det sies om ExpressVPN at det er en tjeneste man irriterer seg veldig lite over, og rask tilkobling er en av mange faktorer som bidrar til dette.

Den andre faktoren ved hastighet er naturligvis selve hastigheten på serveren. Når man benytter seg av en VPN vil internetthastigheten som oftest bli noe redusert, da all trafikk må gjennom en ekstern server før den når ut til internett. Med de beste VPN tjenesten blir imidlertid hastigheten redusert helt minimalt.

Her skårer begge VPN-tjenestene litt forskjellig i testene våre, men fellestegnet er at hastigheten er svært god blant begge tjenestene. Mens man ofte kan slite med hastigheten, særlig på gratistjenestene, merker du egentlig ikke at du er koblet til en VPN-tjeneste. Du kan enkelt streame, game og lignende uten at det oppstår lagging eller lignende. Begge tjenestene fungerer svært bra for eksempel til å se norsk TV utenfor Norges grenser. Denne delen av testen vil vi si tjenestene kommer likt ut av.

NordVPN vs ExpressVPN sikkerhet

I forhold til sikkerhet tilbyr ExpressVPN en 256-biters AES-kryptering, DNS/IPv6-lekkasjebeskyttelse, nettbryter og delt tunnelering. Tjenesten har også en ingen loggføringspolitikk og en kill switch.

NordVPNs sikkerhetsprotokoller er relativt like. Denne tjenesten bruker også AES med 256-bit kryptering. NordVPN tilbyr også en ingen loggføringspolitikk og en kill switch.

NordVPN tilbyr ekstra sikkerhetsfunksjoner som blant annet Double VPN

For en nybegynner er dette naturligvis ikke helt selvforklarende ord. Med AES mener vi en kryupteringsstandard som brukes og godkjennes over hele verden av blant annet myndigheter og selskaper. 265-bit har med hvor god krypteringen er å gjøre. Her holder det å vite at 256-bit kryptering utgjør svært god sikkerhet.

Av og til kan en tilkobling falle ut. Dette vil medføre at din opprinnelige IP adresse midlertidig vil bli synlig på nettverket du befinner deg på. Dersom du av forskjellige grunner absolutt ikke ønsker at IP adressen din synes selv et sekund, lønner det seg å benytte seg av en VPN med kill switch.

En kill switch gjør at nettverket ditt vil skru seg av når tilkoblingen faller ut, slik at IP adressen din ikke vil synes selv om VPN tilkoblingen faller ut. Dette tilbyr altså både NordVPN og ExpressVPN.

I forhold til loggføringspolitikk betyr ingen loggføringspolitikk at tjenestene ikke loggfører noe av trafikken du foretar deg. Dette innebærer at tjenestene ikke kan selge informasjon om deg eller lignende til tredjeparter. Dette høres ut som en selvfølge, men enkelte VPN leverandører loggfører faktisk trafikk og selger til tredjeparter, da særlig de ubetalte VPN tjenestene.

Sikkerhetsmessig kommer begge tjenestene likt ut, og leverer mer enn godkjent. Både Nord og Express VPN er høyt oppe i forhold til andre VPN-tjenester.

Fungerer tjenestene med Netflix?

Ekstremt mange bruker VPN kun for å få bedre utvalg av Netflix, og derfor er dette naturlig å kort ta med i en test som denne. Det vi kort kan si her er at både NordVPN og ExpressVPN faktisk er de av få tjenester vi opplever at faktisk fungerer for å se amerikansk Netflix. NordVPN fungerer godt med Netflix, da de har mange amerikanske servere.

NordVPN fungerer bra med amerikansk Netflix.

De aller fleste VPN tjenester sliter med dette, da Netflix til enhver tid jobber med å blokkere VPN tjenester da de ikke ønsker at man skal prøve å koble seg til den amerikanske versjonen med mye bedre innhold. NordVPN og ExpressVPN jobber imidlertid kontinuerlig med å holde serverne sine oppdatert, og vi opplever at begge tjenestene lykkes bra med dette.

Hvem gir deg mest for pengene?

I forhold til pris er ExpressVPN en av de absolutt dyreste VPN tilbyderne. NordVPN er derimot langt billigere, særlig dersom du binder deg for en lengre periode.

ExpressVPNs prisoversikt.

1 månedsplanen er relativt lik og koster for øyeblikket $12.95 hos Express og $11.95 hos Nord. Binder du deg til en 3-årsplan blir imidlertid NordVPN langt billigere enn ExpressVPN, da prisen blir kun $2.99 per måned. Det billigste du kan få ExpressVPN for er for øyeblikket $6,67 per måned dersom du binder deg for en 15 måneders plan.

NordVPNs prisoversikt.

Prisen avhenger altså av hvor lenge du ønsker å binde deg. NordVPN kan bli svært billig, men på den anden side er det få av oss som ønsker å binde oss til en 3 års betalingsperiode. Dermed er nok den reelle prisforskjellen egentlig ikke så veldig stor, og for de fleste vil prisforskjellen uansett være så liten at det vil ha noen reell betydning.

NordVPN vs ExpressVPN brukervennlighet

I forhold til kundevennlighet fungerer appene og plattformene til begge tjenestene bra. NordVPN skiller seg noe ut fra andre VPN-tjenester på Laptop og PC, da de tilbyr et verdenskart som du kan velge ut fra. Dette gjør det svært oversiktlig og enkelt å velge server og land. Det vanligste oppsettet, og også det ExpressVPN bruker, er en liste med de forskjellige landene. Dette fungerer også greit nok.

NordVPN har veldig gode funksjoner inne på appen. Her kan du for eksempel velge den raskeste serveren for Torrenting.

I forhold til brukervennlighet er det egentlig ikke så altfor mye å si. Begge tjenestene er enkle å bruke og programvaren fungerer bra. Tjenestene skiller seg egentlig ikke så mye fra hverandre, men heller ikke fra andre VPN-tjenester som CyberGhost eller Pia VPN, som også tilbyr god brukervennlighet.

NordVPN vs ExpressVPN kundeservice

 

Kundeservice er viktig uansett hvilket produkt eller hvilken tjeneste det er snakk om. Kanskje enda viktigere blir det når det er snakk om tjenester innen teknologi, slik som VPN teknologi. Både NordVPN og ExpressVPN er godt kjente for å tilby bransjens beste kundeservice, og her kjemper de side om side.

Både NordVPN og ExpressVPN har live chat på hjemmesidene sine.

Begge tjenestene tilbyr kundeservice 24 timer i døgnet. Det betyr at uansett når du skulle støte på et problem, så kan du kontakte kundeservicen. Dette gir deg en trygghet i at du ikke skal trenge å vente for eksempel over helgen før du får avklaring i ditt spørsmål. Det er dessuten to kjekke måter å kontakte kundeservice hos både ExpressVPN og NordVPN.

Tjenestene lar deg både benytte såkalt live chat direkte på siden og e-post. Sistnevnte tar en liten stund å få svar på, mens førstnevnte på det aller meste vil ta noen minutter. Live chat anbefales derfor sterkt, men e-post kan være veldig nyttig dersom du for eksempel stiller spørsmålet mens du er på farten.

ExpressVPNs 24/7 live chat.

Både NordVPN og ExpressVPN har dessuten hjelpesentre med ekspansive FAQs. Dette er oversikter over ofte stilte spørsmål med deres tilhørende svar. Dersom du lurer på noe som du tenker at helt sikkert har et rimelig enkelt svar, og derfor ikke ønsker å streve med å forklare til kundeservice, så har en FAQ mest sannsynlig svaret du leter etter.

Det finnes dessuten hos begge tjenester et bredt utvalg av guider og fremgangsmåter for diverse funksjoner. For eksempel kan du også få god hjelp av begge dersom du skulle slite med å koble til Netflix i utlandet, eller komme deg forbi den kinesiske brannmuren. NordVPN og ExpressVPN gjør det også enkelt å be om pengene tilbake ved deres garantier, og her er kundeservice hyggelige.

Apper og utvidelser

De fleste har fått opp øynene for sikkerhetsfarer som gjelder datamaskiner. Allikevel er mange av oss noe naive når det gjelder andre enheter. Mobilbank er derimot noe mange bruker, og betalingsinfo tastes ofte inn i for eksempel spillkonsollene. Derfor er det godt å vite at både ExpressVPN og NordVPN beskytter mange av dine enheter.

Standard apper til både iPhone og Android mobiltelefoner medfølger hos begge. Det betyr at du kan beskytte deg når du for eksempel er på offentlig nettverk og enten ønsker å besøke nettbanken eller sende en viktig e-post. Allikevel er dette apper som de aller fleste andre tjenester også har, slik at det ikke er her de skiller seg ut.

NordVPNs app for Chrome.

Begge tjenestene tilbyr nemlig programvare til iPad og for eksempel Android TV. Dette er noe mer sjeldent hos VPN tjenestene. Her stopper derimot sammenligning mellom NordVPN og ExpressVPN, da sistnevnte er en god del bedre på å tilby et bredt utvalg her. De kan nemlig dekke de aller fleste enheter du kan tenke deg.

Chromebook, Kindle Fire, Nook, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Chromecast, og mange flere enheter kan dekkes av ExpressVPN. Mest sannsynlig dekker tjenesten det bredeste behovet av noen VPN tjeneste, slik at NordVPN nok henger noe bak i akkurat dette tilfellet. I forhold til Chrome kommer begge tjenestene relativt likt ut.

Allikevel bør det understrekes at begge tilbyr enkle apper til sine respektive enheter. Det betyr i praksis at du enkelt kan navigere rundt, og menyer og lignende er organisert. Du kan raskt installere og sette opp tilkoblinger med begge appene, slik at du får i gang beskyttelsen umiddelbart.

Dessuten gir både NordVPN og ExpressVPN deg muligheten for å koble til flere enheter samtidig. Enten du kjøpte VPN til mobil, datamaskin, eller nettbrett for eksempel, så kan du altså samtidig installere tjenestene på andre enheter. Dermed kan du dra nytte av de mange appene hos NordVPN og ExpressVPN for alle de enhetene du trenger å beskytte.

Pengene tilbake garantier

Hverken NordVPN eller ExpressVPN har en gratisversjon tilgjengelig. Det er fordi begge vet at dette ikke er bærekraftig, og dessuten blir mange skuffet ved gratisversjoner. De har tross alt begrensninger for alt mulig du ønsker å gjøre. NordVPN og ExpressVPN har derimot noe som er mye bedre, nemlig pengene tilbake garanti.

En slik garanti gjør at du kan registrere deg for et helt vanlig abonnement uten begrensninger og nyte av det akkurat som du vil. Hos både NordVPN og ExpressVPN kan du derimot trekke deg fra abonnementet innen 30 dager og få hele beløpet ditt refundert. Det er altså i teorien 1 hel måned med gratis VPN, så sant du spør om pengene tilbake.

Både NordVPN og ExpressVPN tilbyr pengene tilbake garantier.

Dessuten er det enkelt å spørre om pengene tilbake her. Både NordVPN og ExpressVPN vil kreve at du kontakter kundeservice, men her er det på ingen måte slik at du skal bli tvunget til å bli værende. Kundeservice vil ganske enkelt spørre deg kort om hvorfor du ønsker å avlyse, og du trenger ikke ha noen gyldig grunn her.

Innen kort tid vil abonnementet ditt avlyses, og du får altså hele ditt beløp refundert hos begge tjenestene. Med noen av markedets raskeste servere og beste sikkerhetsgrunnlag, så er det nesten litt utrolig at du kan få disse gratis i 30 dager. Om du skulle ønske, så er dette selvfølgelig en perfekt måte å teste ut en VPN tjeneste.

Om du måtte ønske kan du dessuten prøve ut begge tjenestene gratis i 30 dager, og siden de er ganske så like, så blir dette som å få en VPN i høy kvalitet i hele 60 dager. Det er såpass enkelt å få pengene tilbake også at det ikke er noen risiko forbundet med dette, så det er et vilkår du absolutt bør vurdere ved disse tjenestene.

NordVPN vs ExpressVPN til torrenting

Tross fremveksten av diverse streamingtjenester, så har ikke torrenting mistet sin popularitet. Det er allikevel noe vanskeligere å både laste opp og ned torrent-filer, da myndighetene har slått ned på dette. Torrenting er tross alt ulovlig, selv om en kan diskutere det etiske bak dette. En VPN kan derimot hjelpe deg med å gjennomføre denne aktiviteten på nett.

Det aller viktigste innen torrenting er anonymitet. Derfor er det gode nyheter at ExpressVPN og NordVPN ikke loggfører din aktivitet. De befinner seg nemlig i De Britiske Jomfruøyene og Panama, noe som innebærer at de er langt utenfor de jurisdiksjonene som krever at VPN tjenester holder en oversikt over aktiviteten til brukerne.

NordVPN har egne servere til Torrenting.

For å kunne gjennomføre torrenting på en tilfredsstillende måte er det også viktig med høye hastigheter og stabile servere. Her rangerer både NordVPN og ExpressVPN høyt i bransjen, og de er muligens de to beste på nettopp hastighet. Vanligvis vil et VPN redusere hastigheten, men det er ikke merkbart hos noen av disse to tjenestene.

Det er viktig når du skal laste ned torrent-filer, da disse er store og kan ta lang tid. Ved bruk av en dårlig VPN, så kan det tross alt ta opptil en dag å laste ned en fil. Enda viktigere er det nok for de som laster opp filer, da dette krever enda mer hastighet. Her er NordVPN og ExpressVPN begge sikre valg.

En stor fordel med begge disse tjenestene er også at du vil ha et hav av andre servere å ta av dersom din nåværende server skulle slutte å virke. Sist men ikke minst er det innen torrent viktig å påpeke at NordVPN og ExpressVPN tilbyr ubegrenset båndbredde. Din internettleverandør vil ha en begrensning for ditt bruk, men disse tjenestene eliminerer altså dette.

NordVPN vs ExpressVPN til bruk i Norge

Tilnærmet alle nordmenn har tilgang til internettet i dag. Vi surfer og streamer mer enn noensinne før, og desto viktigere er sikkerheten vår. Det er derfor godt å vite at både NordVPN og ExpressVPN sikter seg inn på det norske markedet. Her er det først og fremst verdt å merke seg deres serverparker i Norge.

NordVPN har mange servere i Norge.

Der begge har flere tusen servere på verdensbasis, så har NordVPN og ExpressVPN hver for seg et titalls servere i Norge. Dette er ikke like mange som tjenestene har i for eksempel USA, men samtidig er det flere enn nok til å sørge for gode hastigheter og stabilitet, uten at serverne overbefolkes og blir trege.

Serverne sikrer at en kan holde seg trygg når en surfer på nett, men har også andre praktiske anvendelser. For eksempel vil nordmenn i utlandet kunne koble seg på norske servere og dermed få tilgang som kun er reservert besøkende fra Norge. Dette er hjelpsomt for å kunne se NRK i utlandet for eksempel.

Begge tjenestene har dessuten norsk språk på sine hjemmesider, dersom dette er noe en verdsetter. ExpressVPN er allikevel alene om å tilby norsk språk i sin app. Dette gir en ekstra liten bonus i brukervennligheten. Selv om de fleste nordmenn selvfølgelig forstår engelsk veldig godt, så er det greit å ha tjenester tilgjengelig på norsk.

Det er kanskje derfor ExpressVPN også jobber med å få på plass norsk kundeservice. Begge tjenestene har så langt ikke tilbudt dette før, men det kan bli en aktualitet i fremtiden, uten at noen av aktørene har benevnt når de eventuelt vil lansere dette.

NordVPN vs ExpressVPN spesielle funksjoner

De fleste VPN tjenester ligner på hverandre. Det er fordi når den ene kommer opp med en innovasjon, så kommer de andre etter. Fordelen med ExpressVPN og NordVPN er at de nesten alltid er først ute med de beste funksjonene. De tilbyr noen spennende funksjoner som er med på å heve opplevelsen av deres tjenester.

For eksempel gir NordVPN sine brukere noe unike dobbel kryptering. Hver gang du bruker et VPN, så er enkelt forklart konseptet at din trafikk rutes gjennom en ekstern server. Her krypteres altså din trafikk. Ved hjelp av dobbelkryptering, så gjennomgår derimot din trafikk denne prosessen to ganger hos NordVPN, da for økt trygghet.

NordVPN har mange avanserte funksjoner.

ExpressVPN byr på sin side på split-tunneling. Når du ønsker å holde deg anonym på nett, eller kanskje bare se filmer og TV-serier fra utlandet, så er en VPN tjeneste optimal for deg. Allikevel er det kjedelig når lokale nettjenester her blir utilgjengelige. ExpressVPN lar deg derimot få tilgang til begge på en og samme tid gjennom split-tunneling.

En funksjoner begge tjenestene byr på er såkalt Kill Switch, eller Network Lock som ExpressVPN kaller det. Konseptet bak denne funksjonen er å stoppe all trafikk dersom en server skulle slutte å fungere. Dette skjer selv den beste tjenesten, og da er det viktig å stoppe trafikken slik at ingen informasjon lekker. ExpressVPN sin Network Lock logger deg automatisk tilbake på en fungerende server.

ExpressVPN tilbyr forskjellige sikkerhetsfunksjoner.

Selv om det er noe utenfor VPN tjenestene sitt område, så får du en ekstra bonus med NordVPN i form av å kunne blokkere annonser. Det betyr at du ikke trenger å se irriterende mengder annonser på nett, og dessuten blokkerer også NordVPN lenker til ondsinnede sider. Dermed får du både trygghet og bedre brukervilkår.

Sett over ett er NordVPN og ExpressVPN mer eller mindre like i sine funksjoner. De har et par spesielle funksjoner som skiller seg ut, men slik som alle andre funksjoner for VPN tjenester, så er det sannsynlig at de vil kopiere hverandre før eller siden her.

Konklusjon

Både NordVPN og ExpressVPN er tungvektere som fungerer svært godt i forhold til andre VPN-tjenester, og også i forhold til det vi mener du kan kreve av en betalt VPN tjeneste. For de fleste formål fungerer tjenestene svært bra, enten du bruker VPN for bedre anonymitet, nettsikkerhet, omgåelse av geoblokkering eller lignende.

Samlet sett er det vanskelig å velge en klar vinner, og det har vi heller ikke tenkt til å gjøre. Det vi kan si er at ExpressVPN kanskje er hakket bedre enn NordVPN på noen områder, dette gjelder særlig den generelle brukeropplevelsen. Mens NordVPN av og til kan hakke, fungerer ExpressVPN så å si knirkefritt. Dette er nok grunnen til at så mange har kåret ExpressVPN til den aller beste VPN tjenesten i verden.

På den anden side er NordVPN noe billigere enn ExpressVPN, slik at mange vil argumentere at NordVPN gir deg mest for pengene. Sannsynligheten er nok stor for at du egentlig ikke vil merke veldig stor forskjell uansett hvilken av disse tjenestene du velger.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo