ExpressVPN vs NordVPN

ExpressVPN og NordVPN to av de aller største VPN tjenestene. Sammen med kanskje CyberGhost, PIA VPN og et par andre er disse to tjenestene sannsynligvis to av de mest populære betalte VPN tjenestene i verden.

Det er en god grunn til dette. Begge VPN-tjenestene har i flere år levert solid i forhold til produktet de leverer, og er langt bedre enn mange andre betalte VPN tjenester. I denne artikkelen skal vi sammenligne de to tjenestene i forhold til produkt og pris, og si hvilken som er best i forhold til hva du ønsker å bruke tjenesten til.

Kort om ExpressVPN

ExpressVPN ble opprettet i 2009 av selskapet Express VPN International Ltd. Selskapet befinner seg på de Britiske Jomfruøyer, utenfor EU og USAs jurisdiksjon.

ExpressVPN tilbyr over 3000 servere i 94 forskjellige land. De fleste serverne befinner seg i de største landene. ExpressVPN har programvare til de fleste plattformer, blant annet Android, iOS, WINdows, macOS, Linux og lignende.

Du kan lese en lengre test av ExpressVPN i denne artikkelen. Her går vi nærmere i dybden på akkurat denne tjenesten

Kort om NordVPN

NordVPN ble opprettet i 2012 og er utviklet av selskapet Tefincom & CO, S.A. Selskapet er basert i Panama, hvilket ligger utenfor EU og USAs internettkontroll.

NordVPN tilbyr over 5000 servere i 60 land, med flest servere i de største landene. NordVPN tilbyr programvare til de fleste plattformer, inkludert Android, iOS, macOS, Windows og Linux.

Du kan lese en lengre test av NordVPN i denne artikkelen. Her går vi nærmere i dybden på akkurat denne tjenesten

Servere og antall land

I forhold til servere og antall land er både ExpressVPN og NordVPN tungvektere. Dette innebærer at begge VPN-tjenestene har veldig mange servere i forhold til andre VPN-tjenester. For eksempel kan nevnes PrivateVPN med omtrent 100 servere, Surfshark VPN med 500 servere og lignende. NordVPN har sannsynligvis mest servere av alle VPN-leverandører i verden.

NordVPN skilter altså med over 5000 servere, mens ExpressVPN tilbyr 3000, med til gjengjeld flere land. Kort fortalt betyr flere servere som oftest bedre hastighet, tilkobling, sikkerhet og lignende.

NordVPN har altså flest servere, mens ExpressVPN tilbyr servere i flest land. For å være ærlige mener vi ikke forskjellen mellom de to VPN-tjenestene er så stor i forhold til servere og land. Grunnen til dette er at begge tjenestene har mer enn nok servere.

ExpressVPN har så mange servere fra før, slik at man ikke merker noen forskjell fra NordVPN som har litt flere. Dette gjelder også i forhold til antall land.

ExpressVPN tilbyr servere i flere land, men dette er ganske fjerntliggende land man ofte ikke har noen grunn for å koble seg til. Slikt sett vil NordVPN som oftest ha servere i forhold til de landene du trenger å tilknytte deg.

I forhold til antall server og tilgjengelige land skårer både NordVPN og ExpressVPN ekstremt bra, og det er egentlig ingen særlig stor forskjell på disse.

Begge VPN-tjenestene har svært mange servere i Norge, hvilket også fungerer svært bra. Dette gjør at det blir enklere å benytte seg av en VPN-tjeneste i Norge. Du kan lese mer om hvorfor norske servere er viktig for norske VPN brukere i denne artikkelen.

Hastighet

I forhold til hastighet skårer både NordVPN og ExpressVPN bra her også. Med hastighet legger vi vekt på særlig to faktorer. Den første faktoren er hvor lang tid det tar å koble seg til en server. Dette kan faktisk være en stor forskjell fra forskjellige VPN servere. Noen av de mindre gode VPN tjenestene opplever vi at ofte faktisk vil slite med å i det hele tatt koble seg til mange servere, hvilket naturligvis er et stort irritasjonsmoment.

Her gjør begge VPN-tjenestene det bra, men vi opplever at ExpressVPN skårer best på denne biten. NordVPN kobler seg til de forskjellige VPN serverne relativt raskt, men ExpressVPN skiller seg veldig positivt ut på denne biten ved at den kobler seg ekstremt raskt til nærmest alle servere i landene vi testet ut. Dette gjør tjenesten langt mer brukervennlig.

Generelt kan det sies om ExpressVPN at det er en tjeneste man irriterer seg veldig lite over, og rask tilkobling er en av mange faktorer som bidrar til dette.

Den andre faktoren ved hastighet er naturligvis selve hastigheten på serveren. Når man benytter seg av en VPN vil internetthastigheten som oftest bli noe redusert, da all trafikk må gjennom en ekstern server før den når ut til internett. Med de beste VPN tjenesten blir imidlertid hastigheten redusert helt minimalt.

Her skårer begge VPN-tjenestene litt forskjellig i testene våre, men fellestegnet er at hastigheten er svært god blant begge tjenestene. Mens man ofte kan slite med hastigheten, særlig på gratistjenestene, merker du egentlig ikke at du er koblet til en VPN-tjeneste. Du kan enkelt streame, game og lignende uten at det oppstår lagging eller lignende. Begge tjenestene fungerer svært bra for eksempel til å se norsk TV utenfor Norges grenser. Denne delen av testen vil vi si tjenestene kommer likt ut av.

Sikkerhet

I forhold til sikkerhet tilbyr ExpressVPN en 256-biters AES-kryptering, DNS/IPv6-lekkasjebeskyttelse, nettbryter og delt tunnelering. Tjenesten har også en ingen loggføringspolitikk og en kill switch.

NordVPNs sikkerhetsprotokoller er relativt like. Denne tjenesten bruker også AES med 256-bit kryptering. NordVPN tilbyr også en ingen loggføringspolitikk og en kill switch.

For en nybegynner er dette naturligvis ikke helt selvforklarende ord. Med AES mener vi en kryupteringsstandard som brukes og godkjennes over hele verden av blant annet myndigheter og selskaper. 265-bit har med hvor god krypteringen er å gjøre. Her holder det å vite at 256-bit kryptering utgjør svært god sikkerhet.

Av og til kan en tilkobling falle ut. Dette vil medføre at din opprinnelige IP adresse midlertidig vil bli synlig på nettverket du befinner deg på. Dersom du av forskjellige grunner absolutt ikke ønsker at IP adressen din synes selv et sekund, lønner det seg å benytte seg av en VPN med kill switch.

En kill switch gjør at nettverket ditt vil skru seg av når tilkoblingen faller ut, slik at IP adressen din ikke vil synes selv om VPN tilkoblingen faller ut. Dette tilbyr altså både NordVPN og ExpressVPN.

I forhold til loggføringspolitikk betyr ingen loggføringspolitikk at tjenestene ikke loggfører noe av trafikken du foretar deg. Dette innebærer at tjenestene ikke kan selge informasjon om deg eller lignende til tredjeparter. Dette høres ut som en selvfølge, men enkelte VPN leverandører loggfører faktisk trafikk og selger til tredjeparter, da særlig de ubetalte VPN tjenestene.

Sikkerhetsmessig kommer begge tjenestene likt ut, og leverer mer enn godkjent. Både Nord og Express VPN er høyt oppe i forhold til andre VPN-tjenester.

Fungerer tjenestene med Netflix?

Ekstremt mange bruker VPN kun for å få bedre utvalg av Netflix, og derfor er dette naturlig å kort ta med i en test som denne. Det vi kort kan si her er at både NordVPN og ExpressVPN faktisk er de av få tjenester vi opplever at faktisk fungerer for å se amerikansk Netflix.

De aller fleste VPN tjenester sliter med dette, da Netflix til enhver tid jobber med å blokkere VPN tjenester da de ikke ønsker at man skal prøve å koble seg til den amerikanske versjonen med mye bedre innhold. NordVPN og ExpressVPN jobber imidlertid kontinuerlig med å holde serverne sine oppdatert, og vi opplever at begge tjenestene lykkes bra med dette.

Kundevennlighet

I forhold til kundevennlighet fungerer appene og plattformene til begge tjenestene bra. NordVPN skiller seg noe ut fra andre VPN-tjenester på Laptop og PC, da de tilbyr et verdenskart som du kan velge ut fra. Dette gjør det svært oversiktlig og enkelt å velge server og land. Det vanligste oppsettet, og også det ExpressVPN bruker, er en liste med de forskjellige landene. Dette fungerer også greit nok.

I forhold til brukervennlighet er det egentlig ikke så altfor mye å si. Begge tjenestene er enkle å bruke og programvaren fungerer bra. Tjenestene skiller seg egentlig ikke så mye fra hverandre, men heller ikke fra andre VPN-tjenester som CyberGhost eller Pia VPN, som også tilbyr god brukervennlighet.

Pris

I forhold til pris er ExpressVPN en av de absolutt dyreste VPN tilbyderne. NordVPN er derimot langt billigere, særlig dersom du binder deg for en lengre periode.

1 månedsplanen er relativt lik og koster for øyeblikket $12.95 hos Express og $11.95 hos Nord. Binder du deg til en 3-årsplan blir imidlertid NordVPN langt billigere enn ExpressVPN, da prisen blir kun $2.99 per måned. Det billigste du kan få ExpressVPN for er for øyeblikket $6,67 per måned dersom du binder deg for en 15 måneders plan.

Prisen avhenger altså av hvor lenge du ønsker å binde deg. NordVPN kan bli svært billig, men på den anden side er det få av oss som ønsker å binde oss til en 3 års betalingsperiode. Dermed er nok den reelle prisforskjellen egentlig ikke så veldig stor, og for de fleste vil prisforskjellen uansett være så liten at det vil ha noen reell betydning.

Konklusjon

Både NordVPN og ExpressVPN er tungvektere som fungerer svært godt i forhold til andre VPN-tjenester, og også i forhold til det vi mener du kan kreve av en betalt VPN tjeneste. For de fleste formål fungerer tjenestene svært bra, enten du bruker VPN for bedre anonymitet, nettsikkerhet, omgåelse av geoblokkering eller lignende.

Samlet sett er det vanskelig å velge en klar vinner, og det har vi heller ikke tenkt til å gjøre. Det vi kan si er at ExpressVPN kanskje er hakket bedre enn NordVPN på noen områder, dette gjelder særlig den generelle brukeropplevelsen. Mens NordVPN av og til kan hakke, fungerer ExpressVPN så å si knirkefritt. Dette er nok grunnen til at så mange har kåret ExpressVPN til den aller beste VPN tjenesten i verden.

På den anden side er NordVPN noe billigere enn ExpressVPN, slik at mange vil argumentere at NordVPN gir deg mest for pengene. Sannsynligheten er nok stor for at du egentlig ikke vil merke veldig stor forskjell uansett hvilken av disse tjenestene du velger.

Innholdsfortegnelse

  Beste VPN-tjenester for øyeblikket

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Besøk ExpressVPN

  Beste generelle VPN i 2019

  NordVPN Icon

  Beste VPN i forhold til pris

  Besøk NordVPN

  Mest verdi for pengene

  Om annonsering på denne nettsideninfo