VPNportalen

Annonsering:

For at denne nettsiden skal være gratis å bruke, så mottar vi et honorar for å linke til de ulike tilbyderene


Vi har ikke mulighet til å dekke alle tilbydere av VPN. Håper du får god nytte av denne siden og del gjerne med venner og familie som er interessert i VPN.

Hva vi legger vekt på i vår vurdering:

 • Pris
 • Hastighet og kvalitet
 • Brukeropplevelse
 • Antall servere og hvilke land som er representert
 • Kundeservice og åpningstider
 • Om det er pengene tilbake garanti dersom man ikke er fornøyd
 • Denne nettsiden mottar honorar for å linke til de ulike tilbyderene. Derfor er nettsiden gratis for brukere.

  Beste VPN for NRK i utlandet

 • Se norsk TV uansett hvor du er i verden
 • Tilgang til internett over hele verden
 • Raske hastigheter perfekt for streaming
 • Gratis prøveperioder & pengene tilbake garantier
 • Om annonsering på denne nettsiden
 • Tilgjenglig på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Beste VPN for Norge

  Hvordan se norsk TV i utlandet?

  Slik ser menyen til ExpressVPN ut på PC

  En stor utfordring for norske borgere som bor i utlandet er at viktige TV-tilbud ikke er tilgjengelige. Grunnen til dette er at TV-kanalene har rettighetsbegrensninger for innholdet de viser. Med andre ord har for eksempel NRK ofte kun rettigheter til å vise sendingene sine i Norge.

  Slik ser menyen til ExpressVPN ut på PC

  Dette medfører da en vesentlig begrensning for norske borgere som befinner seg i utlandet. Mange tilbud som NRK, TV2 Sumo, HBO Nordic, Viaplay, Netflix i Norge, e.l., er ikke eksisterende eller vesentlig begrenset.

  Heldigvis er det en relativt enkel løsning på dette. Dette er å benytte seg av et VPN-program. VPN er en forkortelse for virtuelt privat nettverk. Det er mange tekniske detaljer som ikke er så viktige for oss.

  Det sentrale er at du med et VPN-program kan koble deg via en server i et annet land, slik at du vil få en IP-adresse fra det landet. For eksempel kan du koble deg til en norsk server. Da vil du få en norsk IP-adresse. På den måten vil det for andre på internett se ut som du er i Norge. NRK, TV2 Sumo, HBO Nordic, Viaplay, etc. vil dermed tro du er i Norge. Dermed kan du fritt se norsk TV i utlandet.

  Så det er altså ikke vanskeligere enn å skaffe seg et VPN-program, installere dette og velge en norsk server. Dette er gjort på 5 minutter.

  Den største utfordringen er nok heller hvilket VPN-program du skal velge, da det er utrolig mange forskjellige tilbydere. Det er også flere VPN-programmer som er gode. Det er også derfor vi har laget denne siden.

  Hvilket VPN-program er best for norsk TV?

  Vi synes egentlig de fleste VPN-leverandørene på denne siden fungerer bra for norsk TV. Vår aller største favoritt for å se norsk TV i utlandet er imidlertid NordVPN. Dette er en stabil VPN med mange servere i Norge. Hastigheten er veldig bra hvilket fører til at det ikke blir noe lagging når man streamer, hvilket kan være et problem på mange VPN-programmer.

  Programmet går også kjapt å installere. Etter du har registrert deg er det bare å laste ned programmet og velge en norsk server. Programmet er også veldig brukervennlig. På bildet over til venstre kan du se hovedmenyen. Her er det bare å trykke på Norge og begynne å streame norsk TV. Fra registrering til du er klar til å se norsk TV tar det i underkant av 5 minutter. NordVPN er også en veldig trygg VPN.

  Leverandøren har en policy om ingen loggføring, hvilket medfører at du er totalt anonym når du bruker dette VPN-programmet. Programmet kan installeres på alle enheter, også da iPad, iPhone, Android, Mac, etc.

  Det koster rundt $10 i måneden for programmet, men det er mye billigere hvis du binder deg for en litt lenger periode. Prismessig er NordVPN på lik linje med de andre betalte VPN-programmene, litt billigere enn ExpressVPN som er vår nummer 2 anbefaling. Nesten alle betalte VPN-programmer på nettet koster akkurat det samme, så prisen er egentlig ikke så avgjørende.

  Du kan selvfølgelig også velge VPN-programmer som er gratis. Disse kan fungere for enkelte formål, og det er bare å teste det ut. Vi anbefaler imidlertid de betalte VPN-programmene, særlig dersom man skal bruke det til streaming. Gratisprogrammene er, som de vel alltid vil være, endel dårligere og kan være en kilde til mye frustrasjon. Du kan lese mer om dette under. Valget er selvfølgelig ditt.

  Bruke betalt eller gratis VPN-program?

  Slik ser NordVPN ut på PC og mobil

  Det finnes en mange VPN-leverandører, og mange av disse tilbyr også gratistjenester. Problemet er imidlertid at disse gratisprogrammene ofte har lavere hastighet, pålitelighet, sikkerhet og brukerstøtte. Dersom du vil bruke VPN til å streame innhold, er hastighet og en pålitelig forbindelse viktig.

  Slik ser NordVPN ut på PC og mobil

  Sikkerhet er også en veldig viktig faktor når du velger en VPN-leverandør. I de fleste tilfeller vil gratis VPN-tjenester tilby en PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) som er enklest å sette opp. Noen sikkerhetsfeil har blitt uthevet med PPTP, som kan gjøre disse VPN-tilkoblingene sårbare for angrep. Betalte tjenester tilbyr derimot en rekke VPN-protokoller, som blant annet IPsec (Internet Protocol Security) og L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol), som er sikrere enn PPTP.

  En annen viktig faktor er båndbredden tilgjengelig på VPN-tjenesten. Gratistjenester vil ofte ikke ha ressursene til å investere i effektive forbindelser til internett, som fører til tregere forbindelser. Betalte VPN-programmer kan på den annen side tilby kundene sikrere og mye raskere tilkoblinger.

  Sammen med sikkerhet og båndbredde er det viktig at leverandøren har mange servere. Betalte VPN-leverandører har som oftest veldig mange servere som sikrer at VPN-tilkoblingen din alltid er live og rask, slik at du kan streame innhold uten bufferingproblemer eller miste tilkoblingen.

  Betalte tjenester vil nesten alltid også ha mye bedre kundeservice enn gratistjenester. Gratistjenester krever ofte at du feilsøker og reparerer dine egne VPN-problemer, mens betalte tjenester som oftest har 24/7 kundeservice. Betalte VPN-er tilbyr også god kundeservice over telefonen, som kan komme til nytte hvis du ikke kan løse problemet online.