VPN-tjenester som eies av kinesiske virksomheter i hemmelighet

Sist oppdatert: 31/07/2021

Virtuelle private nettverk er viktige for å opprette sikre forbindelser og beskytte personvern når du surfer på nett. Det er ikke rart at antall VPN-brukere fortsetter å øke. Det ser ut til å være stor konkurranse blant VPN-tilbydere. Flere virksomheter konkurrerer om plass på VPN-markedet som nå er i vekst.

Det er viktig for kunder å vite hvem som er eierne av VPN-tilbudene på grunn av lovgivning rundt databeskyttelse. Lovgivningen avhenger nemlig av geografiske plasseringer. Enkelte av disse tjenestetilbyderne er ikke åpne overfor brukerne med tanke på eierne og hvor morselskapet befinner seg.

Kinesiske virksomheter som er hemmelige eiere av VPN

Skjult eierskap og plassering er ikke en god måte å bygge tillit, særlig ikke hvis du tilbyr VPN-tjenester. Brukerne skal kunne stole på at VPN-tilbyderen fortsetter med å holde dem trygge, til tross for regjeringer og organisasjoner. Derfor er VPN-virksomhetens geografiske plassering helt avgjørende.

Det viser seg at enkelte kinesiske virksomheter eier VPN-tilbydere i all hemmelighet. Det at virksomhetene ikke er åpne overfor brukerne gir grunn til bekymring. Dersom en VPN-tilbyder eies av en kinesisk virksomhet, betyr det at en kinesiske regjeringen lovmessig kan kreve adgang til brukernes data. Det er en dårlig idé å bruke en av disse VPNene, ettersom beskyttelse av personvern er et viktig element ved VPN. La oss ta en titt på noen av disse virksomhetene:

1. Innovative Connecting

Innovativ Connecting kalles også for ALL Connected Co. Tjenesten er basert i Singapore og fokuserer på å utvikle VPN-apper til mobil. Det finnes få opplysninger om dem på det offisielle nettstedet. Dersom du ser på LinkedIn-siden, oppdager du at produktutviklingsavdelingen ligger i Kina.

Innovative Connecting utvikler flere VPN-apper til mobil: VPN Proxy Master Pro, VPN Master, VPN Proxy Master Lite, TurboVPN, Solo VPN og VPN Sofast. Virksomheten er også knyttet til fire andre VPN-programmer, i tillegg til disse VPNene. Totalt dreier det seg om ti stykker. Videre undersøkelser avslører at de er tilknyttet to andre virksomheter: Lemon Clove og Autumn Breeze. Lemon Clove har samme adresse og styresekretær som Innovative Connecting. Nettsidene deres er også svært like.

Lemon Clove utvikler VPN Robot og SnapVPN, mens Autumn Breeze utvikler Hot VPN og Unlimited Free VPN Monster. Totalt blir det ti VPN-apper.

La oss ta en titt på noen av disse VPNene:

Turbo VPN:

Til tross for at mobilappen er lastet ned mange ganger, så er ikke dette en sikker VPN-tjeneste å bruke. Turbo VPN er et eksempel på at popularitet ikke er det samme som kvalitet. Hold deg vekke fra denne VPN-tjenesten om du vil verne om privatlivet ditt. Tjenesten utleverer opplysningene dine om regjeringen ber om det. På tross av retningslinjer om ingen loggføring, samler de inn data om hvor du oppretter forbindelse fra, hvor du oppretter forbindelse til, mengden data og andre analysedata. Den er også full av uønskede annonser, risikable tillatelser, ondsinnet programvare og DNS-lekkasjer. Alt i alt er det å bruke Turbo VPN en risiko som du ikke bør være villig til å ta.

VPN Proxy Master:

Dette er enda en populær og gratis VPN-tjeneste. Problemet med mesteparten av gratis VPN-tjenester er at de ikke tjener penger fra abonnement. De må derfor lete etter alternative måter å klare seg på. Tjenesten har reklamepartnere som Facebook, UnityAd, Vungle og AdMob. VPN Proxy-Master har svært nysgjerrige retningslinjer for loggføring, og de mangler omfattende sikkerhetsfunksjoner. Det er bedre å finne en god alternativ VPN-tjeneste om du ikke er en fan av dette.

Solo VPN:

Dette er også en VPN-tilbyder med gratis tjenester i bytte mot uønskede annonser som vises på skjermen din. Det finnes ingen omfattende eller spennende funksjoner i denne VPN-tjenesten. Du kan ikke føle deg trygg på at denne VPNen er sikker, da det ikke finnes konkrete opplysninger om dette. Den har heller ingen beskyttelse mot DNS-lekkasje. Alt i alt er dette enda en gratis VPN-tjeneste som du helst bør unngå.

Snap VPN:

Færre sikkerhetsfunksjoner, nysgjerrige retningslinjer om loggføring, ingen torrenting, mangel på støtte for populære streamingtjenester og aggressive annonser kjennetegner denne VPN-tjenesten for mobil. Selv om det brukes kraftig kryptering for å beskytte dine data, så kan de ikke garantere personvernbeskyttelse.

Unlimited Free VPN Monster:

Gratisversjonen av VPN-tjenesten utsetter deg for aggressiv annonsering og finnes kun til Android. Den mangler viktige sikkerhetsfunksjoner, og det ser ikke ut som de tilbyr opplysninger om hvilken type kryptering de bruker. Selv om de er tydelige på hvilke data som tjenesten samler inn, er de utydelige på hvem som eier dem og geografisk plassering. Mangelen på åpenhet er grunn nok til å unngå Unlimited Free VPN Monster.

Det er bekymringsverdig at Innovative Connecting ikke er åpne overfor brukerne av de syv appene. Hva annet skjuler de, hvis de ikke kan være ærlige med brukerne? Vi anbefaler at du holder deg vekke fra appene inntil du trygt kan stole på at opplysningene dine er i sikre hender.

2. SuperSoftTech

SuperSoftTech opererer offisielt i Singapore. Virksomheten tilhører imidlertid Jinrong Zheng, en kinesisk statsborger som bor i Beijing. Han har utviklet mange mobilapper med navn som begynner på “Super”. Mobilapper som er utviklet av han inkluderer blant annet SuperVPN, VPN Payment Tool og LinkVPN. La oss ta en rask titt på en av disse V PN-tjenestene.

SuperVPN

SuperVPN er en av de mest kjente VPN-tjenestene for mobilenheter. Den er lastet ned over hundre millioner ganger i Google Play Store. Appen har samme retningslinjer for personvern som LinkVPN, en annen app fra samme utvikler. I følge retningslinjene for personvern, så vil tjenesten adlyde ordrer dersom overordnede myndigheter ber om dine data. Tjenesten skanner IPer mot en svarteliste.

SuperVPN gjemmer også data i USA og Storbritannia i henhold til tjenestens retningslinjer for personvern. Det er uklart hvilke data VPN-tjenesten samler inn og gjemmer. Ettersom brukerne ikke trenger konto for å bruke SuperVPN, er det forvirrende hvorfor de har behov for å gjemme brukerdata. Appen ber om unødvendige tillatelser for enheten din, selv om programmet har nødvendige sikkerhetsprotokoller for å beskytte deg. Opplysningene dine kan være sårbare om du aksepterer noen av disse tillatelsene. Annet som vekker bekymring er antall uønskede annonser som du møter på, samt potensiell risiko for ondsinnet programvare. Les mer om SuperVPN i denne artikkelen i Forbes.

3. Andre kinesiske virksomheter

Det finnes et par andre virksomheter som har konkrete forbindelser til Kina, blant annet:

Newbreed Network

Newbreed Network har omtrent seks VPN-apper. Virksomheten hevder at de operer i Singapore, men nettsidene til et par av VPN-appene er på kinesisk. VPN Green, SGreen, MasterVPN, NodeVPN, TXVPN og AirGO Fast er apper med tilknytning til Newbreed Network.

Hotspot VPN

Direktøren for Hotspot VPN er kinesisk og bosatt i Kina. VPN-appene inkluderer Free VPN, Hotspot VPN, Secure VPN og Easy VPN.

Hi Security

Hi Security har tre VPN-tjenester: Hi VPN Free, Hi VPN Pro og Net Master. Disse appene er en del af Shenzhen HAWK Internet. Virksomheten er en del av TCL Corporation, en kjent kinesisk virksomhet.

LEILEI

LEILEI eier Yunfan VPN og Bit VPN.

Pålitelige gratis VPN-tjenester som du kan prøve

De fleste av VPN-tjenestene med hemmelige kinesiske eiere tilbyr gratis tjenester. Det er kanskje den viktigste grunnen til at de har så mange brukere. Det bør ikke være et problem å finne en pålitelig gratis VPN-tjeneste. Her er et par VPN-tjenester som du kan stole på og som holder deg sikker:

1. ProtonVPN

ProtonVPN er etablert i Sveits. De bruker standard krypterings- og sikkerhetsprotokoller for å sikre at enhetene dine er trygge når du surfer på nett. Tjenesten har også en kill switch for å forhindre at IP-adressen din blir avslørt. Du må oppgradere til et betalt abonnement for å få flere sikkerhetsfunksjoner. Appen er kompatibel med alle veletablerte operativsystemer.

Gratisversjonen av ProtonVPN har ingen begrensninger for båndbredde. Du kan bruke den uten å være redd for at forbindelsen blir stengt ned. Du har kun tilgang til servere i tre land, men du kan ikke fjerne blokkering for streaminginnhold eller bruke den til torrenting. Oppgradering til betalt abonnement er billigere enn de fleste andre VPN-tjenester, og du får tilgang til svært gode funksjoner.

2. Windscribe

Windscribe er en virksomhet som er basert i Canada. De kan skryte av strenge retningslinjer for ingen loggføring. Til tross for over tredve anmodninger om å frigi data, viser de seg å være troverdige ved å avvise hver eneste gang. Gratisversjonen leveres med en komplett pakke med sikkerhetsfunksjoner, deriblant kill switch, multi-hop, lekkasjebeskyttelse for DNS/IPv6, sikker hotspot og stealth-modus. Mange gratis VPN-apper kan ikke skryte av å halvparten av disse funksjonene.

Selv om hastigheten ikke er høy, vil du ikke ha problemer med å fjerne blokkering av streamingnettsider ut i fra hvilken serverplassering du velger. Det eneste lille problemet er at tjenesten har en båndbreddegrense på 10 GB per måned. Alt i alt er Windscribe pålitelig og gjør en solid innsats for å beskytte deg.

Konklusjon

Tillit er en viktig egenskap på VPN-markedet, og VPN-tjenester må være åpne overfor brukerne om hvem som eier dem. De kinesiske virksomhetene som vi har nevnt her har ikke vært helt ærlige med brukerne og publikum. Personvern og sikkerhet er avgjørende egenskaper for VPN-apper. Virksomheten har ingenting å gjøre på VPN-markedet hvis brukerne ikke kan stole på at tjenesten sikrer brukernes data og sikkerhet. Det er viktig for deg som bruker å vite hvilke VPN-apper du kan stole på og hvilke du ikke kan stole på.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo