VPNportalen

Anmeldelse av ProtonVPN

Vår vurdering: 8.0

Annonsering info

ProtonVPN Anmeldelse

 • Vår vurdering
 • 8.0
 • «ProtonVPN er en Sveits basert VPN tilbyder som leverer en solid og sikker tjeneste»

  «ProtonVPN er en Sveits basert VPN tilbyder som leverer en solid og sikker tjeneste»


  Hva vi likte med ProtonVPN

 • Servere i 33 land
 • Ingen loggføring
 • Sterk kryptering med AES-256
 • DNS lekkasje beskyttelse

 • Egenskaper

 • Pris: €4 per mnd
 • Tilbud: Opptil 15% rabatt
 • Kundeservice: 24/7 Kundeservice
 • Pengene tilbake garanti: 30 dager
 • Fungerer på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduksjon

  ProtonVNP

  Markedet for VPN tjenester har eksplodert i de siste årene. Denne tjenesten, som i et tidlig stadium kun var ment for bedrifter som ønsket å holde seg trygge på nett, har nå blitt et stort marked for privatpersoner. Tjeneste etter tjeneste har entret markedet, og ProtonVPN er en av disse.

  ProtonVNP

  ProtonVPN er en VPN tjeneste som ble laget av de samme utviklerne som satte den kjente tjenesten ProtonMail på kartet. Faktisk er ProtonMail i grunn bare en VPN klient for e-poster. Selskapet så nemlig viktigheten av at e-poster skulle kunne sendes helt sikkert, da spesielt for journalister som bar sensitiv informasjon.

  Med tiden har dog sveitsiske ProtonVPN vokst til å bli et storstilt VPN program, og det vokser i skrivende stund også. Selv om det riktignok ikke er like stort som de aller største aktørene, så skal det godt gjøres å matche deres høye sikkerhet. Programmet fortjener med dette en nøyere anmeldelse.

  Hvor sikkert er ProtonVPN?

  Privatpersoner har virkelig fått seg en støkk i form av privatlivet på nettet, og nettopp derfor har tjenester som ProtonVPN blomstret så mye. I seg selv har nok denne tjenesten dog mer enn nok sikkerhet for de aller fleste, og den ruter faktisk trafikken gjennom mange flere enn en enkelt server.

  Videre tilbyr ProtonVPN P2P teknologi, opptil 10 tilkoblinger samtidig, en Kill Switch som sørger for at din IP-adresse ikke lekkes, og en rekke andre tekniske funksjoner. Det er dog ikke noen av disse funksjonene som faktisk fremmer den største delen av sikkerheten rundt ProtonVPN.

  ProtonVPN er lokalisert i Sveits, som innebærer at de hverken er under jurisdiksjonene til USA, EU, eller de såkalte ”14 øynene”, der enkelte land kan få innsikt i din aktivitet. Selskapet sporer ikke din aktivitet, og du kan dessuten registrere deg med en ProtonMail adresse for å være helt anonym.

  Velger du gratisplanen holder du deg også unna betalingsinformasjon, men selv om du skulle velge en betalt plan, så kan du for eksempel betale ved hjelp av Bitcoin. Det er med andre ord mulig å holde seg selv helt anonym og sikker med ProtonVPN, noe som gjør denne tjenesten til en favoritt hos mange!

  Hastighet på servere

  ProtonVPN Pris

  Først og fremst er det verdt å nevne at ProtonVPN tilbyr litt over 430 servere i 33 forskjellige land. Det er godt under de beste i bransjen som tilbyr tusenvis av servere. Men hvorfor er antall servere så viktig, sett bort i fra tilgjengelige land? Jo, flere servere betyr bedre sjanser for høyere hastigheter.

  ProtonVPN Pris

  Enhver VPN vil føre til at din hastighet på nett reduseres. Allikevel, tross høy sikkerhet og noe mindre servere enn de største VPN tjenestene i bransjen, så leverer ProtonVPN noen av de høyeste hastighetene man kan finne i bransjen. Det sier noe om kvaliteten på de serverne det bys på her.

  ProtonVPN gir deg med andre ord ingen hodebry når det kommer til surfing på et VPN, og om du for eksempel bruker VPN for streaming eller gaming, så skal du ikke bekymre deg. Programmet gir deg fleksibiliteten til å streame opptil 4k og game såkalte tunge spill uten noen form for problemer.

  Fungerer ProtonVPN med Netflix?

  Dersom du først skal streame, så er nok det store spørsmålet om hvorvidt VPN tjenesten fungerer med Netflix. Det har seg nemlig slik at Netflix i de senere årene har slått ned på bruken av dette verktøyet, og mange VPN tjenester har slitt med å tilby sine brukere tilgang til utenlandsk innhold her.

  ProtonVPN har derimot på ingen måter problemer. Serverne i USA er noe tregere enn i Europa, grunnet gratis og ubegrenset båndvidde for brukerne, men allikevel fungerer hastighetene mer enn godt nok for streaming av Netflix i USA fra for eksempel Norge.

  Brukervennlighet og kundeservice

  ProtonVNP

  ProtonVPN er enkelt å bruke både på PC, nettbrett, mobil, og spillkonsoller. Selv om programmet er noe mer teknisk, så kan selv nybegynnere benytte seg av det. Dette handler først og fremst om god organisering og enkle muligheter for navigasjon.

  Skal du koble deg på en av ProtonVPN sine servere, så kommer du tross alt inn med ett enkelt klikk, og den laster seg inn fort! Du kan også se hvilke servere som har best hastighet, og dermed markere dine favoritter. Dessuten får du også opp et nyttig kart som hjelper deg å lokalisere landene du vil koble til.

  Det er neppe mange grunner til å kontakte kundeservice hos ProtonVPN, grunnet hvor brukervennlig deres flater er, men skulle du ha dette behovet er de relativt enkle å få tak i via live chat for eksempel.

  ProtonVNP

  Pris for VPN tjeneste

  ProtonVPN er en av VPN tjenestene som tilbyr gratisversjon. Denne lar deg kun koble til 1 enhet av gangen, og du får landene USA, Japan, og Nederland. Dette er derimot intet dårlig alternativ, og det er en god ide å benytte seg av denne bare for å prøve ut tjenesten i hvert fall.

  Går du for de betalte tjenestene, så koster ProtonVPN alt mellom 30kr og 200kr i måneden, avhengig av hvor mange funksjoner du naturligvis ønsker. Pakken på 30kr i måneden er mer enn nok for de fleste brukere. Merk at du kan spare mye på å registrere deg for lengre perioder.

  Oppsummering

  ProtonVPN har siden 2014 levert sin VPN tjeneste. Det som i starten var en tjeneste knyttet til krypterte e-poster har i dag vokst til å bli en generell VPN tjeneste som spenner over hele verden. Det største høydepunktet ved ProtonVPN må sies å være deres sikkerhet.

  Med base i Sveits er ProtonVPN på mange måter skjermet fra mye av problemene enkelte VPN tjenester møter i henhold til personvern og loggføring. Videre tilbyr ProtonVPN høye hastigheter på sine tjenester, og ikke minst fungerer Netflix helt utmerket her.

  Alt i alt leverer ProtonVPN et kvalitetsprodukt som de fleste kan si seg fornøyd med. Du kan til og med teste ut deres gratisversjon og for eksempel se hvordan tilkoblingen til USA er. Registrerer du deg på denne versjonen med en ProtonMail adresse, så holder du deg dessuten helt anonym også!

  Prøv ProtonVPN i dag, og opplev en VPN tjeneste med alle de mest avanserte funksjonene, men allikevel en meget brukervennlig flate!

  Vår konklusjon

  «ProtonVPN er en Sveits basert VPN tilbyder som leverer en solid og sikker tjeneste»

 • Vurdering
 • 8.0