VPNportalen

ProtonVPN Anmeldelse

8.0/10

ProtonVPN er en VPN tilbyder som leverer en solid og sikker tjeneste.

Dette likte vi med ProtonVPN:

 • Servere i 50 land
 • Ingen loggføring
 • Sterk kryptering med AES-256
 • Laveste pris:

  €4 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  Markedet for VPN tjenester har eksplodert i de siste årene. Denne tjenesten, som i et tidlig stadium kun var ment for bedrifter som ønsket å holde seg trygge på nett, har nå blitt et stort marked for privatpersoner. Tjeneste etter tjeneste har entret markedet, og ProtonVPN er en av disse.

  Her ser du ProtonVPN sin hovedmeny. VPN-tjenesten ligner litt på NordVPN i form av at de har et verdenskart du kan velge ut fra.

  ProtonVPN er en VPN tjeneste som ble laget av de samme utviklerne som satte den kjente tjenesten ProtonMail på kartet. Faktisk er ProtonMail i grunn bare en VPN klient for e-poster. Selskapet så nemlig viktigheten av at e-poster skulle kunne sendes helt sikkert, da spesielt for journalister som bar sensitiv informasjon.

  Med tiden har dog sveitsiske ProtonVPN vokst til å bli et storstilt VPN program, og det vokser i skrivende stund også. Selv om det riktignok ikke er like stort som de aller største aktørene, så skal det godt gjøres å matche deres høye sikkerhet. Programmet fortjener med dette en nøyere anmeldelse.

  • €4 pr mnd
  • 15% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti

  Hvor sikkert er ProtonVPN?

  Privatpersoner har virkelig fått seg en støkk i form av privatlivet på nettet, og nettopp derfor har tjenester som ProtonVPN blomstret så mye. I seg selv har nok denne tjenesten dog mer enn nok sikkerhet for de aller fleste, og den ruter faktisk trafikken gjennom mange flere enn en enkelt server.

  Videre tilbyr ProtonVPN P2P teknologi, opptil 10 tilkoblinger samtidig, en Kill Switch som sørger for at din IP-adresse ikke lekkes, og en rekke andre tekniske funksjoner. Det er dog ikke noen av disse funksjonene som faktisk fremmer den største delen av sikkerheten rundt ProtonVPN.

  ProtonVPN er lokalisert i Sveits, som innebærer at de hverken er under jurisdiksjonene til USA, EU, eller de såkalte ”14 øynene”, der enkelte land kan få innsikt i din aktivitet. Selskapet sporer ikke din aktivitet, og du kan dessuten registrere deg med en ProtonMail adresse for å være helt anonym.

  Velger du gratisplanen holder du deg også unna betalingsinformasjon, men selv om du skulle velge en betalt plan, så kan du for eksempel betale ved hjelp av Bitcoin. Det er med andre ord mulig å holde seg selv helt anonym og sikker med ProtonVPN, noe som gjør denne tjenesten til en favoritt hos mange!

  Hastighet på servere

  Først og fremst er det verdt å nevne at ProtonVPN tilbyr litt over 840 servere i 50 forskjellige land. Det er godt under de beste i bransjen som tilbyr tusenvis av servere. Men hvorfor er antall servere så viktig, sett bort i fra tilgjengelige land? Jo, flere servere betyr bedre sjanser for høyere hastigheter.

  ProtonVPN kobler seg raskt til de forskjellige serverne, som også er raske.

  Enhver VPN vil føre til at din hastighet på nett reduseres. Allikevel, tross høy sikkerhet og noe mindre servere enn de største VPN tjenestene i bransjen, så leverer ProtonVPN noen av de høyeste hastighetene man kan finne i bransjen. Det sier noe om kvaliteten på de serverne det bys på her.

  ProtonVPN gir deg med andre ord ingen hodebry når det kommer til surfing på et VPN, og om du for eksempel bruker VPN for streaming eller gaming, så skal du ikke bekymre deg. Programmet gir deg fleksibiliteten til å streame opptil 4k og game såkalte tunge spill uten noen form for problemer.

  Fungerer ProtonVPN med Netflix?

  Dersom du først skal streame, så er nok det store spørsmålet om hvorvidt VPN tjenesten fungerer med Netflix. Det har seg nemlig slik at Netflix i de senere årene har slått ned på bruken av dette verktøyet, og mange VPN tjenester har slitt med å tilby sine brukere tilgang til utenlandsk innhold her.

  ProtonVPN er så og si den eneste VPNen som fungerer med Netflix USA.

  ProtonVPN har derimot på ingen måter problemer. Serverne i USA er noe tregere enn i Europa, grunnet gratis og ubegrenset båndvidde for brukerne, men allikevel fungerer hastighetene mer enn godt nok for streaming av Netflix i USA fra for eksempel Norge. Samlet sett synes vi ProtonVPN fungerer greit til Netflix. Imidlertid vil vi kanskje heller anbefale tjenester som NordVPN dersom du vil ha amerikansk Netflix.

  Brukervennlighet og kundeservice

  ProtonVPN er enkelt å bruke både på PC, nettbrett, mobil, og spillkonsoller. Selv om programmet er noe mer teknisk, så kan selv nybegynnere benytte seg av det. Dette handler først og fremst om god organisering og enkle muligheter for navigasjon.

  Skal du koble deg på en av ProtonVPN sine servere, så kommer du tross alt inn med ett enkelt klikk, og den laster seg inn fort! Du kan også se hvilke servere som har best hastighet, og dermed markere dine favoritter. Dessuten får du også opp et nyttig kart som hjelper deg å lokalisere landene du vil koble til.

  Det er neppe mange grunner til å kontakte kundeservice hos ProtonVPN, grunnet hvor brukervennlig deres flater er, men skulle du ha dette behovet er de relativt enkle å få tak i via live chat for eksempel.

  ProtonVPN på iPhone og Android

  Det er vanskelig å argumentere for at mobilene har tatt over mye av hverdagen vår. Enkelte bruker i dag mobilen mer enn PC-en. Dessverre er for mange oppsatt på å skaffe seg VPN til PC, men de glemmer ett eller annet sted at informasjonen som potensielt kan lekkes fra mobilen er minst like viktig.

  ProtonVPN tilbyr ikke bare VPN til PC, og deres mobilversjon er også dyktig på å kryptere og anonymisere aktivitet over nett. Deres app kan fås til både iPhone og Android, slik at hele familien kan beskytte sine enheter. Om du velger en av de betalte abonnementene, så kan du laste ned ProtonVPN på mer enn en enhet, slik at du kan bruke mobilen på VPN også.

  Dersom du for eksempel befinner deg på et offentlig Wi-Fi og skal sende en viktig e-post gjennom jobben, så stiller du potensielt konfidensiell info rett foran nesa på hackere. Har du derimot telefonen koblet til en VPN tjeneste slik som ProtonVPN, så kan du være trygg på at kommunikasjonen beskyttes, og faktisk vil du ikke engang registreres som pålogget på det offentlige nettet.

  Dessuten er det ikke til å skyve under en stol at mange benytter seg av streaming på mobilen når de er på farten. For å få tilgang til mange ganger flere filmer og TV serier enn for eksempel norsk Netflix tilbyr, så er en tjeneste som ProtonVPN god å ha. Deres raske servere sørger også for en god streamingopplevelse, selv på mobil.

  Hvor mye koster ProtonVPN?

  ProtonVPN er en av VPN tjenestene som tilbyr gratisversjon. Denne lar deg kun koble til 1 enhet av gangen, og du får landene USA, Japan, og Nederland. Dette er derimot intet dårlig alternativ, og det er en god ide å benytte seg av denne bare for å prøve ut tjenesten i hvert fall.

  ProtonVPN har forskjellige funksjoner, inkludert en gratisfunksjon som faktisk fungerer veldig bra!

  Går du for de betalte tjenestene, så koster ProtonVPN alt mellom 30kr og 200kr i måneden, avhengig av hvor mange funksjoner du naturligvis ønsker. Pakken på 30kr i måneden er mer enn nok for de fleste brukere. Merk at du kan spare mye på å registrere deg for lengre perioder.

  Går du for pakken til 30kr får du relativt mye for pengene. Slikt sett blir den betalte pakken til ProtonVPN relativt god i forhold til hva du betaler.

  Kan man få ProtonVPN gratis?

  ProtonVPN tilbyr 4 forskjellige abonnementer. Der de fleste andre VPN tjenester har det samme abonnementet i alle sine tilbud, og heller bare forskjellige perioder, så tilbyr faktisk ProtonVPN forskjellige funksjoner innad i sine abonnement. Ett av disse abonnementene er til og med helt gratis.

  Det er ingen andre av de største tjenestene i VPN bransjen som tilbyr helt gratis tjenester. Faktisk har ofte gratistjenester et noe dårlig rykte. ProtonVPN sin løsning er derimot god, og den gir deg 3 forskjellige land å koble til, samt medium hastigheter. Løsningen er også begrenset til 1 enhet, men den er tross alt gratis.

  ProtonVPN har en gratistjeneste som faktisk fungerer relativt bra.

  Et kanskje minst like godt alternativ, som i praksis også er gratis, er prøveperioden hos ProtonVPN. I likhet med mange andre VPN tjenester, så kan du her risikofritt teste ut tjenesten over en periode på 30 dager, og når som helst spørre om pengene tilbake.

  Du får teste ut den beste versjonen til og med, og det er ingen forpliktelser til at din avlysning må ha noen god grunn. Som nevnt tidligere skal du bare her kontakte kundeservice og forklare din situasjon. Dermed er denne løsningen teknisk sett gratis, så sant du avlyser abonnementet i tide. Dersom du ønsker gratis VPN, så er prøveperioden perfekt å dra nytte av.

  Spesielle funksjoner

  Secure Core er mest sannsynlig den beste funksjonen ProtonVPN har å by på. Denne funksjonen sørger for at din trafikk blir rutet gjennom trygge servere over hele Europa. Dersom det sitter en meget glup tredjepart og forsøker å få innsikt fra sluttpunktet, så vil han eller hun rett og slett møte for mange hindre på veien mot din informasjon.

  Forward Secrecy er en annen funksjon fra ProtonVPN som er veldig spennende. Denne funksjonen sørger for at en ny nøkkel opprettes ved hver eneste tilkobling. Dermed kan ikke din informasjon fra tidligere økter lekkes i det tilfelle at en nøkkel du tidligere hadde brukt ble kompromittert.

  ProtonVPN tilbyr mange ekstra sikkerhetsfunksjoner som Kill Switch og lignende.

  En noe spesiell funksjon ved hvordan ProtonVPN er også hvordan de rent fysisk behandler sine servere, noe VPN tjenester veldig sjeldent nevner. ProtonVPN er derimot veldig annerledes her, da de sørger for full trygghet. Deres servere er plassert i militærbaser og i underjordiske datasentre.

  Always-on og Kill Switch er sist men ikke minst to nyttige alternativer for at dine data aldri skal dekkes. Always-on sørger for automatisk tilkobling, slik at du ikke glemmer deg bort. Samtidig sørger Kill Switch for å skru av tilkoblingen til internett dersom serveren krasjer. På denne måten lekker du ingen for data.

  Kundeservice

  Hos ProtonVPN vil du få tilgang på kundeservice til alle døgnets tider. Det er enkelt og raskt å få tilgang på svar her også, og dessuten er representantene deres hyggelige. Uansett hvilket spørsmål en har knyttet til tjenesten, så stiller representantene seg tilgjengelige, og de gir deg hurtig de svarene du er ute etter.

  Representantene kan hos ProtonVPN nås gjennom både live chat og e-post. Førstnevnte er anbefalt, da ProtonVPN vil være i stand til å besvare dine spørsmål ekstra raskt her. Stiller du derimot et spørsmål mens du selv er på farten, så kan det være kjekt å benytte seg av e-post, slik at du kan lese svaret senere.

  ProtonVPN får litt minus ved å ikke ha 24/7 live kundeservice, som mange andre VPN-tjenester bar.

  Før du i det hele tatt tenker på å stille spørsmål til kundeservice, så tilbyr de deg en utfyllende FAQ som svarer på spørsmål deres kunder har stilt opp gjennom årene. Oversikten er godt organisert og gjør det enkelt å finne svar på det du lurer på. Folk flest finner gode nok svar her, slik at en ikke engang trenger kundeservice sin hjelp.

  Kundeservice er derimot for eksempel nødvendig dersom du ønsker å få pengene tilbake på en garanti hos ProtonVPN. Tjenesten tilbyr en garanti for at du vil få refundert dine penger innen 30 dager, uansett bakgrunn av hvorfor du angrer kjøpet. Dette involverer gjerne en vanskelig prosess gjennom kundeservice, men ProtonVPN får denne prosessen raskt unna.

  ProtonVPN til NRK, TV2 Sumo og lignende

  ProtonVPN er ikke bare effektivt for å se for eksempel Hulu og Netflix i USA. Tjenesten kan også benyttes for å se på NRK, TV2 Sumo, HBO, Viaplay, og andre norske streamingtjenester. Dette er spesielt gunstig dersom du er en nordmann som bor i utlandet, eller kanskje til og med bare befinner deg på ferie her.

  Dersom du for eksempel ønsker å se NRK i utlandet, så vil majoriteten av deres innhold være geoblokkert. Dette har å gjøre med rettigheter, da for eksempel på sanger som er brukt i produksjonen. Du kan derimot enkelt omgå denne geoblokkeringen gjennom å koble deg på en norsk server hos ProtonVPN.

  Ved å koble deg på denne norske serveren, så vil nemlig tjenester slik som NRK, TV2 Sumo, og flere tro at du befinner deg i Norge. De har dermed ingen grunn til å stenge deg ute. ProtonVPN sørger alltid for at du får tilgang på innholdet her, og dessuten gjør de dette på en måte uten noen kompromiss.

  ProtonVPN har nemlig kvalitetsservere i Norge som gir deg optimale hastigheter for å se norsk TV i utlandet. Skal du se en serie i HD, så er det tross alt viktig at hastigheten på serverne er gode nok til at du ikke opplever avbrudd og hakking. ProtonVPN tilbyr noen av de raskeste serverne i markedet.

  ProtonVPN til bruk i Norge

  ProtonVPN tilbyr flere gode norske servere, noe som er interessant for mange nordmenn. Ikke bare er dette gunstig for nordmenn i utlandet, slik som nevnt tidligere, men det er også gunstig for oss som også befinner oss i Norge. Hos mange andre VPN tjenester må du nemlig ty til utenlandske servere for hastighet.

  Da støter du derimot på geoblokkering for norsk innhold, slik at du ikke kan benytte deg av VPN når du for eksempel ønsker å se på NRK eller TV2 Sumo. Bruker du ProtonVPN, så er dette derimot ikke noe du skal bekymre deg for. Dermed kan du holde deg anonym og beskyttet gjennom enhver aktivitet du gjør på nett.

  ProtonVPN har en rekke servere i Norge, men dessverre ingen i gratisversjonen for øyeblikket.

  Dessuten er dette uten noen form for kompromiss. ProtonVPN sørger nemlig for å gi deg høy hastighet på alle sine servere, slik at du kan surfe, streame, game, og laste ned tunge filer uten at du engang merker en forskjell i hastigheten på din internettilkobling. ProtonVPN har også pålitelige servere som veldig sjeldent er nede.

  Uansett er det som nevnt tidligere kjekt for nordmenn i utlandet å ha en god tilgang på norske servere. Det trenger tross alt ikke være relatert til streamingtjenester heller, men det kan være så enkelt som å få opp internasjonale sider på norsk, eller for eksempel få tilgang på små videosnutter hos nettavisene som er geoblokkert i utlandet.

  ProtonVPN til torrenting

  Selv med flere titalls streamingtjenester på nett, så har ikke torrenting sluppet taket. Flere laster fortsatt ned såkalte torrent-filer for å se nye filmer og lytte til splitter nye album. Lovverket er derimot noe vaiende på dette punktet, og en kan få problemer dersom en laster ned for mye, eller for eksempel opererer med å laste opp torrents.

  Benytter du deg av ProtonVPN sin tjeneste, så er det derimot opp til deg hva du gjør bak lukkede dører, uten at staten skal få innsyn til enhver tid. Dersom du er redd for å bli oppdaget enten ved ned- eller opplasting av torrent-filer, så kan en tjeneste slik som ProtonVPN holde din identitet skjult.

  Alle VPN tjenester tilbyr i teorien å skjule din IP-adresse, men mange gjør dette med et stort kompromiss på hastighet. Det er kanskje ikke alltid så merkbart ved surfing eller streaming av enkle filmer. Skal du derimot laste ned en torrent-fil, så kan hastigheten avgjøre om det tar en times tid eller en hel dag.

  Uansett om du ønsker å bruke ProtonVPN til å laste ned eller laste opp torrent-filer, så kan du gjennom denne VPN tjenesten nå altså trygt utføre torrenting. Dermed kan du få tilgang på nye filmer og TV-serier, eller kanskje det albumet du ikke klarer å vente på lengre.  

  ProtonVPN til den kinesiske brannmuren

  Den kinesiske brannmuren er ikke noe mange nordmenn vil støte på, med mindre en jobber eller ferierer i landet. Allikevel er denne brannmuren veldig viktig innen VPN verdenen. Dersom en VPN tjeneste er i stand til å komme seg forbi denne muren, så regnes tjenesten for å være en av de beste i bransjen.

  ProtonVPN har et godt rykte på seg for å komme forbi muren, og kinesere og andre individer som bor og jobber i Kina benytter denne tjenesten for å få tilgang på de mange tjenestene som er blokkert på nett i landet. Det kreves komplisert teknologi for å komme seg forbi denne brannmuren, og dessuten skal brukerdata beskyttes hele veien.

  Når en VPN tjeneste kan komme seg gjennom den kinesiske brannmuren, så er det generelt sett et tegn på at ingenting kan stoppe den. Det gjelder streamingtjenester og blokader i andre land også. Dette gjør ProtonVPN til en versatil tjeneste, og selv om mange nordmenn kanskje ikke tenker mye over den kinesiske brannmuren, så er dette fortsatt imponerende.

  Skulle det derimot av en eller annen grunn forekomme at ProtonVPN ikke kommer seg forbi den kinesiske brannmuren, slik som for eksempel en oppdatering i teknologien, så skal du kontakte kundeservice. De kan informere deg umiddelbart om hvordan du kan finjustere på innstillingene for å komme deg forbi.

  Oppsummering

  ProtonVPN har siden 2014 levert sin VPN tjeneste. Det som i starten var en tjeneste knyttet til krypterte e-poster har i dag vokst til å bli en generell VPN tjeneste som spenner over hele verden. Det største høydepunktet ved ProtonVPN må sies å være deres sikkerhet.

  Med base i Sveits er ProtonVPN på mange måter skjermet fra mye av problemene enkelte VPN tjenester møter i henhold til personvern og loggføring. Videre tilbyr ProtonVPN høye hastigheter på sine tjenester, og ikke minst fungerer Netflix helt utmerket her.

  Alt i alt leverer ProtonVPN et kvalitetsprodukt som de fleste kan si seg fornøyd med. Du kan til og med teste ut deres gratisversjon og for eksempel se hvordan tilkoblingen til USA er. Registrerer du deg på denne versjonen med en ProtonMail adresse, så holder du deg dessuten helt anonym også!

  Prøv ProtonVPN i dag, og opplev en VPN tjeneste med alle de mest avanserte funksjonene, men allikevel en meget brukervennlig flate!

  • €4 pr mnd
  • 15% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti