Beste VPN for PlayStation 5

Sist oppdatert: 03/10/2022

Playstation 5, eller PS5 som den også kalles, er en av verdens mest populære spillkonsoller. For å virke må den være koblet til en skjerm, for eksempel en TV. I tillegg må den ha tilgang til internett for å kunne laste ned spill, oppdatere eller for at du skal kunne spille med andre. Det fine med PS5 er blant annet muligheten du får til å velge om du vil spille alene eller sammen med andre, og disse andre kan befinne seg hvor som helst i verden.

Når du er koblet til internett, kan all informasjonen om deg bli utsatt for hacking når du spiller, laster ned eller til og med chatter med andre spillere. Det er derfor viktig holde nettforbindelsen din trygg og sikker. Å bruke et virtuelt privat nettverk, et såkalt VPN, er en enkel måte å ivareta og sikre personvernet ditt på. VPN vil i tillegg gjøre det mulig å spille de nyeste spillene, selv om de ikke er tilgjengelige i ditt geografiske område. Ved å bruke beste VPN for PlayStation 5 vil du også kunne nyte godt av høye hastigheter.

I denne artikkelen skal vi ta for oss de tre beste VPN for PlayStation 5, slik at du kan spille trygt og sikkert uten å bekymre deg for at dataene dine skal komme på avveier.

ProtonVPN

Det er mange ulike grunner til at folk ønsker å bruke et gratis VPN. Naturlig nok handler det ofte om å holde kostnadene nede. Gratis VPN tilbyr ikke alltid like god beskyttelse av privatlivet som en VPN-tjeneste du må betale for. Dersom du ønsker å bruke et gratis VPN, bør du vurdere ProtonVPN.

 • Beste VPN med gratisversjon.
 • Gode sikkerhetsfunksjoner.
 • Pålitelig garanti om ingen loggføring.

ProtonVPNs gratispakke gir utmerkede hastigheter og ubegrenset båndbredde, slik at du kan spille så mye du vil. ProtonVPN er likeledes en veldig pålitelig og sikker VPN-tjeneste. For å beskytte din private informasjon har tjenesten strenge retningslinjer for ingen loggføring. Takket være imponerende funksjoner, som 256-bits kryptering, forebygging av lekkasje og en Kill Switch-bryter, blir det sikkert og trygt å spille på offentlige servere. Gratisversjonen gir deg imidlertid kun tilgang til 17 servere i 3 regioner, og ingen av disse klarte å komme forbi geoblokkeringen til populære strømmetjenester som Netflix.

ExpressVPN

Dersom du virkelig ønsker å være trygg på nettet samt få tilgang til geoblokkert innhold, bør du vurdere en VPN-tjeneste du må betale for. De fleste av disse kommer med ulike abonnementstyper, der de med lengst bindingstid ofte er de billigste. I tillegg hører det gjerne med en gratis prøveperiode og en garanti om å få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd med tjenesten.

ExpressVPN er en tjeneste som alltid gjør det godt i ulike tester, og som er svært populær blant brukere av VPN verden over. 

 • Superraske servere.
 • AES 256-bit kryptering.
 • Støtter protokollen Lightway.
 • Tilbyr en pengene-tilbake-garanti.
Prøv ExpressVPN

Når du vurderer å bruke en VPN for PS5, bør førstevalget ditt være ExpressVPN. Denne VPN-leverandøren overlater ingenting til tilfeldighetene når det kommer til sikkerheten, og tilbyr i tillegg en ubegrenset båndbredde på over 3000 hastighetsoptimaliserte servere i 160 land. ExpressVPN er rimelig hvis du registrerer deg for ett abonnement som varer i et helt år. Alle abonnenter får en gratis prøveperiode på hele tre måneder samt en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dermed kan du prøve ExpressVPN, og se om dette er noe som fungerer for deg.

NordVPN

Gamere verden over elsker NordVPN for hurtigheten denne leverandøren tilbyr. Selskapet har et stort nettverk med over 5 000 servere fordelt på mer enn 60 land. I tillegg er den god på å åpne geoblokkert innhold.

 • Utrolig raske servere.
 • Svært gode sikkerhetsfunksjoner.
 • Verifiserte retningslinjer for ingen loggføring.
 • Gir tilgang til geoblokkert innhold.
Prøv NordVPN

NordVPN tilbyr forskjellige rimelige alternativer, slik at du ikke trenger å betale mye penger for å ha en sikker VPN-tilkobling. Du kan få opptil 60 % rabatt hvis du velger å abonnere i to år. Hvis du er misfornøyd med tjenesten, kan du be om refusjon innen 30 dager.

Slik installerer du VPN på PS5

Det første du bør gjøre er å benytte deg av PS5s Smart DNS-funksjon. Vær oppmerksom på at denne ikke er tilgjengelig hos alle VPN-leverandører.

 • Gå til fanen for nettverksinnstillinger på PS5, og klikk på «Vis tilkoblingsstatus». Noter IP-adressen som kommer opp.
 • Logg inn hos VPN-leverandøren fra PC-en din, og søk etter Smart DNS-alternativ i kontrollpanelet. 
 • Når du ser alternativet «Aktiver IP-adresse», legger du inn IP-adressen til PS5. Du vil da få to numre, et hoved-DNS og et sekundært DNS. Disse skal du skrive inn i «avanserte innstillinger» på PS5.

Installer VPN på ruteren din

Hvis du setter opp en VPN på ruteren din, vil alle enheter som er koblet til nettverket ditt få del av den samme beskyttelsen. Siden en ruter bare teller som én enhet, kan du omgå eventuelle tilkoblingsbegrensninger. De fleste store VPN-leverandører vil gi trinnvise instruksjoner for å sette opp tjenesten deres på DD-WRT-, OpenWrt- og Tomato-rutere. De har også dyktige kundeservicemedarbeidere, som du kan kontakte om du får problemer.

Del VPN-forbindelsen fra PC-en din

Dersom du har en PC kan du logge deg inn på VPN-et ditt og dele det med PlayStation-enheten din. Dersom du bruker Windows, må du gå til kontrollpanelet og velge «Nettverks- og delingssenter». Klikk deretter på «Change adapter settings». Derfra kan du tillate andre nettverksbrukere å koble seg på.

Bruker du MacOS, må du gå til menyen og finne «systempreferanser». Der finner du muligheten for å dele internett.

Oppsummering

ProtonVPN, leverandøren av gratis VPN, anses å være overlegen mange andre på markedet. Uansett er det best å bruke risikofrie VPN-er når du gamer. Dette er fordi de låser opp geobegrenset informasjon raskere, sikrere og mer effektivt. De gir også ubegrenset båndbredde og er ganske pålitelige. Siden de tilbyr rabatter og en pengene-tilbake-garanti, vil du ikke måtte betale altfor mye for å benytte deg av et VPN av høy kvalitet.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo