Beste VPN for Samsung Smart TV

Sist oppdatert: 02/12/2021

I denne artikkelen skal vi gå gjennom VPN til bruk med Samsung Smart TV. Vi skal kåre de beste VPN-tjenestene til bruk med Samsung, samt forklare kort hvordan du setter opp VPN på denne enheten.

Det er mange grunner til å bruke VPN på din Samsung Smart TV, blant annet for å omgå geobegrensninger og få bredere innhold hos strømmeprodusenter som Netflix, Amazon Prime og Hulu. Vurderingen vår av forskjellige VPN-tjenester vil være i lys av deres prestasjon på nettopp Samsung TV, og naturligvis om tjenesten har spesialtilpasset app og lignende.

Under kan du se listen over de 5 tjenestene vi synes er best til Samsung TV for øyeblikket. Etter dette skal vi skrive litt mer detaljert om de tre øverste, før vi forklarer hvordan du kan sette opp VPN på Samsung TV generelt.

Beste VPN for Samsung TV

Dette er de beste VPN-tjenestene for Samsung TV for øyeblikket etter vår erfaring. Alle disse VPN-tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan prøve tjenestene uten risiko.

ExpressVPN

 • Stream til Samsung TV uavbrutt.
 • Krypter tilkoblingen din.
 • Ekstreme hastigheter.

Hvis du ønsker en komplett VPN er ExpressVPN det åpenbare valget. ExpressVPN prioriterer hastighet og ytelse, så det er en perfekt VPN til strømming. Hastigheten på serverene er veldig god uavhengig av hvilket land man velger IP-adresse fra, så man kan være sikker på å kunne strømme i HD uten hakking. ExpressVPN tilbyr også servere i 94 land, så det blir altså ingen mangel på forskjellig innhold. 

Når det kommer til sikkerhet er denne VPN-leverandøren også helt i toppen. Basert på De Britiske Jomfruøyer, utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, er ikke ExpressVPN lovpålagt å lagre informasjonen til brukerne sine. I tillegg til dette benytter de seg også av en 256-bit-AES kryptering, som er en av de beste krypteringsgradene i verden. Det er i tillegg en egen privat kryptert DNS på hver server, i tillegg til en kill-switch funksjon.

Prismessig er ExpressVPN i det øvre sjiktet, men man får uten tvil verdi for pengene. Prisen ligger på cirka hundre kroner i måneden, men halveres dersom man binder seg opp over en lengre periode. Det er også vel å merke at ExpressVPN tilbyr en 30-dagers pengene tilbake garanti, som gjør at man kan prøve ut tjenesten risikofritt i en hel måned!

NordVPN

 • Rask streaming til Samsung TV.
 • Servere i 62 land.
 • VPN i verdensklasse.

NordVPN er også en av VPN-tjenestene som ligger i den aller øverste hyllen når det kommer til VPN-leverandører. Dersom du ønsker en VPN til din Samsung TV er denne tjenesten et godt valg. Hastigheten er ekstremt rask, og man kan fint strømme i HD uten hakking på alle serverne i de 62 landene NordVPN har servere i. 

Sikkerheten til NordVPN er også veldig god. Selskapet er basert i Panama, så de er heller ikke lovpålagt til å samle informasjonen til brukerne sine. En nulloggspolitikk virker åpenbart hos en VPN-tjeneste, men det er faktisk mange leverandører som opererer uten dette. I tillegg til en kill-switch og lekkasjebeskyttelse for IP-adresse og DNS, har de også en dobbel VPN eller TOR over VPN

Kostnadene for en måned er cirka hundre kroner, men dersom man binder seg opp for det lengste abonnementet vil man få 66% avslag. I tillegg til dette har de også en 30-dagers pengene tilbake garanti, så man kan få igjen pengene dersom man ikke er fornøyd. 

SurfShark

 • HD streaming til Samsung TV.
 • Servere i 50 land.
 • Kill-switch og nulloggspolitikk.

SurfShark er en av de nyere VPN-leverandørene på markedet, men har raskt etablert seg som en sterk konkurrent til både ExpressVPN og NordVPN. SurfShark tilbyr tilgang til så mange enheter man ønsker samtidig. Dette vil si at dersom man ønsker å se Samsung TV, kan man i tillegg bruke andre enheter som telefon, PC, spillkonsoll og lignende samtidig. 

Det er ikke noe problem å strømme HD-kvalitet på din Samsung TV med SurfShark i de største landene, men det kan bli noen små brudd i noen få av de 50 landene de tilbyr servere i. Sikkerheten er god, og de fører en nulloggspolitikk og har en kill-switch. For en dagligdags bruker er sikkerheten god nok, men SurfShark mangler noen av de mer avanserte krypteringsfunksjonene. 

Prisen ligger som de fleste andre på rundt 100 kroner i måneden for en måned, men går helt ned til under $2 dersom man binder seg i en lengre periode. Som de overnevnte leverandørene tilbyr også SurfShark en 30-dagers pengene tilbake garanti. 

ProtonVPN

 • Servere i 50 land.
 • God sikkerhet.
 • Forskjellige medlemskap å velge mellom.

ProtonVPN er en noe mindre kjent VPN leverandør, men tilbyr fortsatt en god tjeneste. De har litt under 1000 servere fordelt på 50 forskjellige land. Dette er ikke på høyde med de beste, men langt over normalen for både land og servere. Når det er sagt er kvaliteten på serverne veldig god som betyr at du kan regne med svært høye hastigheter uavhengig av hvilken du velger. 

Dersom du er opptatt av sikkerhet er også ProtonVPN et godt alternativ. De tilbyr svært god sikkerhet med flere gode funksjoner. Merk at medlemskapene varierer når det kommer til hvilke funksjoner du har tilgang til. De har også et eget mail-system for trygge e-poster. 

Prisene varierer basert på hvilket medlemskap du velger. De tilbyr en gratis versjon som er flott for å teste tjenesten, men som er veldig begrenset. Videre har de et medlemskap for rundt 30 kroner i måneden der du får tilgang til alle serverne deres og P2P sikkerhet. Det neste medlemskapet koster rundt 60 kroner i måneden og gir deg tilgang til alt de har å tilby av funksjoner. Du kan også få dette i tillegg til deres egne mail-system for omkring 200 kroner i måneden.

Hva er viktig å tenke på når du skal velge en VPN tjeneste for Samsung TV

Når du skal velge en VPN for Samsung TV er det et par ting man må ta i betraktning. Det er naturlig at man i tillegg til Samsung TV-en også skal bruke tjenesten til for eksempel PC, mobil, nettbrett, spillkonsoll og lignende. Det er derfor viktig å finne en tjeneste som dekker dine behov. Her en en liste over ting som burde bli prioritert.

 • Er tjenesten kompatibel med Samsung TV? Ikke alle VPN-leverandører fungerer med Samsung TV. Det er derfor viktig å velge en tjeneste som for eksempel en av de som er nevnt ovenfor
 • Hvordan er hastigheten og brukervennligheten? Dersom du velger å gå for en gratis VPN tjeneste kan man fort ende opp med å måtte bytte server ofte, og oppleve at hastigheten blir kraftig redusert. Dette er hvorfor det er lurt å velge en VPN som ikke reduserer hastigheten på internettet ditt. 
 • Hvor mange enheter kan man bruke samtidig? Hvor mange enheter man kan bruke samtidig varierer veldig når det kommer til VPN. Det er sjeldent nødvendig med altfor mange, men dette vil selvfølgelig variere fra person til person. 
 • Hvor mye koster VPN tjenesten? Prisene på VPN tjenester er ikke noe som endrer seg drastisk fra leverandør til leverandør. Generelt er VPN ganske billig, noe som er enda et argument for hvorfor man skal unngå de gratis tjenestene. Nesten alle leverandører tilbyr også en risikofri prøveperiode.
 • Hvor sikker er VPN tjenesten? Som nevnt er det visse leverandører som lagrer informasjonen din, ofte for å selge videre til tredjeparter. Dette er noe man vil unngå, og det er derfor viktig å velge en leverandør man kan stole på. Forskjellige VPN varierer også til hvor godt kryptert innholdet er, alt fra militært nivå til mindre sikkert. 

Fordeler med å bruke VPN på Samsung Smart TV

Den første fordelen med å bruke en VPN på Samsung Smart TV er at du får tilgang til geoblokkert innhold. Da TV-en gir deg tilgang til applikasjoner som Netflix og Amazon Prime er disse begrenset til de norske versjonene. Også andre applikasjoner som for eksempel Hulu er ikke tilgjengelig i det hele tatt. Med en VPN kan du velge en server i det landet du ønsker å se innhold fra. For eksempel tilbyr de amerikanske versjonene av strømmetjenester et mye større bibliotek av innhold enn de norske. 

Det er også et poeng at du sikrer informasjonen din med alle enheter som er tilknyttet internett. En VPN krypterer trafikken til i tillegg til å tilby en rekke andre sikkerhetsfunksjoner. Dette gjør at du ikke trenger å bekymre deg for dataangrep. Selv om dette kanskje høres usannsynlig ut er det fullt mulig at en hacker stjeler informasjon gjennom ditt wi-fi. Med en VPN får du ikke bare sikkerhet på din Samsung Smart TV. De fleste leverandørene lar deg nemlig bruke tjenesten på flere enheter enn de fleste eier samtidig.

Hvordan se norsk TV med VPN på Samsung Smart TV?

Når du har valgt en måte å koble opp VPN på din Samsung Smart TV må du også huske på å velge riktig server. Dersom du for eksempel velger en server i USA vil du miste tilgangen til norsk TV. Det eneste du trenger å huske på for å se norsk TV med VPN på Samsung Smart TV er å velge en norsk server. Alle de nevnte leverandørene i denne artikkelen har meget gode servere i Norge. 

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV

VPN tjenester er vanligvis designet for Windows, Mac, iOS og Android. Dette betyr allikevel ikke at man ikke kan bruke VPN på en Samsung TV. Enten du har et Orsay eller Tizen operativsystem på din Samsung TV vil det ikke være mulig å installere en VPN direkte. Det er derimot et par måter som fungerer slik at du kan benytte en VPN tjeneste. 

Hvordan bruke Smart DNS på Samsung TV

En Smart DNS lar deg bytte IP-adresse for å åpne geoblokkert innhold akkurat som en VPN. Ulempen er at man ikke får den samme sikkerheten, mens fordelen er at man ikke mister noe av hastigheten. Alle VPN tjenestene nevnt i denne artikkelen tilbyr også Smart DNS.

 1. Trykk på Meny knappen på Samsung TV fjernkontrollen din.
 2. Bla til du kommer til Nettverk.
 3. Trykk på Nettverksstatus IP innstillinger
 4. Åpne DNS Innstillinger så trykk på Skriv inn manuelt 
 5. Skriv inn DNS Serveradressen som du har fått fra Smart DNS, så OK
 6. Start Samsung TV på nytt etter at tilkoblingstesten er ferdig

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV via PC

For denne metoden vil du trenge en Windows PC.

 1. Åpne PC-en og trykk på Start>Kontrollpanel>Nettverk og delingssenter>Endre adapterinnstillinger
 2. Deretter vil du en innstilling som heter “TAP-Win32 Adapter V9 her hvis din VPN bruker OpenVPN”
 3. Etter dette trykker du på Egenskaper > Delingsfane
 4. Trykk på “tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne PC-en sin internett tilkobling”
 5. Velg Ethernet tilkoblingen du har satt opp innstillingen for
 6. Restart PC-en for å bruke internett-tjenester på din Samsung TV

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV via ruter

Dette er en enkel måte å bruke VPN på din Samsung TV. Denne måten vil også gjøre at alle enheter som blir koblet til internett vil bruke VPN-tjenesten. Merk at dette kun vil fungere hvis du har en DD-WRT ruter. 

 1. Gå til Oppsett, og videre til Grunnleggende Oppsett
 2. Velg PPTP fra Tilkoblingstype
 3. Skriv inn VPN server adressen i Inngangsport PPTP Server, skriv deretter inn ditt brukernavn og passord
 4. Tillat Bruk DHCP
 5. Gå til Valgfrie Innstillinger og se om VPN-tjenesten trenger MTU-innstillinger
 6. Bla ned til Nettverk Adresse Server Innstillinger (DHCP)
 7. Under DHCP Type alternativer, velg DHCP Server og tillat den
 8. Skriv inn DNS Adressene du har fått fra VPN leverandøren 
 9. Sørg for og ikke tillate Bruk DNSMasq for DHCP og DNS
 10. Lagre og bruk innstillingene for å koble til VPN-tjenesten

Oppsummering

Det er altså gunstig å bruke en VPN på din Samsung Smart TV. For det første vil du sikre deg fra potensielle dataangrep som skjer via internettet ditt. Du vil også åpne biblioteker med innhold som er mye større en de norske versjonene. Dette er fordi strømmetjenester må betale for rettighetene til å vise innhold i et gitt land, og dette er ofte kun USA. 

Du kan ikke laste ned en VPN direkte på din Samsung Smart TV. Det er likevel flere alternativer som alle er forklart ovenfor. Ingen av de er noe særlig vanskelige og du trenger kun å gå gjennom prosessen en gang. 

Det er også viktig at du velger en god VPN med gode servere. Dette er for at du ikke skal miste hastigheten på internettet ditt. Alle de nevnte tjenestene i denne artikkelen fungerer optimalt med Samsung Smart TV.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo