Beste VPN for Samsung Smart TV

Ved bruk av en VPN-tjeneste kan du beskytte din Smart TV.

Verden i dag utvikler seg kun til å bli mer og mer teknologisk, og en Smart TV er noe de fleste nordmenn eier i 2020. Smart TV er veldig nyttig, men som med alt annet som er koblet til internett er det farer involvert. Hackere kan stjele dataen din og sensitiv informasjon. Dette kan virke som noe som sjeldent skjer, men fakta er at dette er noe man må passe opp for. Men hvordan unngår man at dette skjer? Svaret er enkelt, nemlig en VPN-tjeneste. 

I denne artikkelen skal vi se på egenskapene til en VPN-tjeneste i forbindelse med Smart-TV, hvilke VPN-tjenester som er best for Samsung TV og hvordan man setter opp en VPN på Samsung TV. Vi har valgt ut fem tjenester som de beste for Samsung TV.

Under kan du se listen over de 5 tjenestene vi synes er best til Samsung TV for øyeblikket. Etter dette skal vi skrive litt mer detaljert om de tre øverste, før vi forklarer hvordan du kan sette opp VPN på Samsung TV generelt.

Beste VPN for Samsung TV

Dette er de beste VPN-tjenestene for Samsung TV for øyeblikket etter vår erfaring. Alle disse VPN-tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan prøve tjenestene uten risiko.

ExpressVPN

ExpressVPN med Samsung Smart TV

Hvis du ønsker en komplett VPN er ExpressVPN det åpenbare valget. ExpressVPN prioriterer hastighet og ytelse, så det er en perfekt VPN til strømming. Hastigheten på serverene er veldig god uavhengig av hvilket land man velger IP-adresse fra, så man kan være sikker på å kunne strømme i HD uten hakking. ExpressVPN tilbyr også servere i 94 land, så det blir altså ingen mangel på forskjellig innhold. 

Når det kommer til sikkerhet er denne VPN-leverandøren også helt i toppen. Basert på De Britiske Jomfruøyer, utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, er ikke ExpressVPN lovpålagt å lagre informasjonen til brukerne sine. I tillegg til dette benytter de seg også av en 256-bit-AES kryptering, som er en av de beste krypteringsgradene i verden. Det er i tillegg en egen privat kryptert DNS på hver server, i tillegg til en kill-switch funksjon.

Prismessig er ExpressVPN i det øvre sjiktet, men man får uten tvil verdi for pengene. Prisen ligger på cirka hundre kroner i måneden, men halveres dersom man binder seg opp over en lengre periode. Det er også vel å merke at ExpressVPN tilbyr en 30-dagers pengene tilbake garanti, som gjør at man kan prøve ut tjenesten risikofritt i en hel måned!

NordVPN

NordVPN med Samsung Smart TV

NordVPN er også en av VPN-tjenestene som ligger i den aller øverste hyllen når det kommer til VPN-leverandører. Dersom du ønsker en VPN til din Samsung TV er denne tjenesten et godt valg. Hastigheten er ekstremt rask, og man kan fint strømme i HD uten hakking på alle serverne i de 62 landene NordVPN har servere i. 

Sikkerheten til NordVPN er også veldig god. Selskapet er basert i Panama, så de er heller ikke lovpålagt til å samle informasjonen til brukerne sine. En nulloggspolitikk virker åpenbart hos en VPN-tjeneste, men det er faktisk mange leverandører som opererer uten dette. I tillegg til en kill-switch og lekkasjebeskyttelse for IP-adresse og DNS, har de også en dobbel VPN eller TOR over VPN. 

Kostnadene for en måned er cirka hundre kroner, men dersom man binder seg opp for det lengste abonnementet vil man få 66% avslag. I tillegg til dette har de også en 30-dagers pengene tilbake garanti, så man kan få igjen pengene dersom man ikke er fornøyd. 

SurfShark

SurfShark med Samsung Smart TV

SurfShark er en av de nyere VPN-leverandørene på markedet, men har raskt etablert seg som en sterk konkurrent til både ExpressVPN og NordVPN. SurfShark tilbyr tilgang til så mange enheter man ønsker samtidig. Dette vil si at dersom man ønsker å se Samsung TV, kan man i tillegg bruke andre enheter som telefon, PC, spillkonsoll og lignende samtidig. 

Det er ikke noe problem å strømme HD-kvalitet på din Samsung TV med SurfShark i de største landene, men det kan bli noen små brudd i noen få av de 50 landene de tilbyr servere i. Sikkerheten er god, og de fører en nulloggspolitikk og har en kill-switch. For en dagligdags bruker er sikkerheten god nok, men SurfShark mangler noen av de mer avanserte krypteringsfunksjonene. 

Prisen ligger som de fleste andre på rundt 100 kroner i måneden for en måned, men går helt ned til under $2 dersom man binder seg i en lengre periode. Som de overnevnte leverandørene tilbyr også SurfShark en 30-dagers pengene tilbake garanti. 

Hva er viktig å tenke på når du skal velge en VPN tjeneste for Samsung TV

Når du skal velge en VPN for Samsung TV er det et par ting man må ta i betraktning. Det er naturlig at man i tillegg til Samsung TV-en også skal bruke tjenesten til for eksempel PC, mobil, nettbrett, spillkonsoll og lignende. Det er derfor viktig å finne en tjeneste som dekker dine behov. Her en en liste over ting som burde bli prioritert.

 • Er tjenesten kompatibel med Samsung TV? Ikke alle VPN-leverandører fungerer med Samsung TV. Det er derfor viktig å velge en tjeneste som for eksempel en av de som er nevnt ovenfor
 • Hvordan er hastigheten og brukervennligheten? Dersom du velger å gå for en gratis VPN tjeneste kan man fort ende opp med å måtte bytte server ofte, og oppleve at hastigheten blir kraftig redusert. Dette er hvorfor det er lurt å velge en VPN som ikke reduserer hastigheten på internettet ditt. 
 • Hvor mange enheter kan man bruke samtidig? Hvor mange enheter man kan bruke samtidig varierer veldig når det kommer til VPN. Det er sjeldent nødvendig med altfor mange, men dette vil selvfølgelig variere fra person til person. 
 • Hvor mye koster VPN tjenesten? Prisene på VPN tjenester er ikke noe som endrer seg drastisk fra leverandør til leverandør. Generelt er VPN ganske billig, noe som er enda et argument for hvorfor man skal unngå de gratis tjenestene. Nesten alle leverandører tilbyr også en risikofri prøveperiode.
 • Hvor sikker er VPN tjenesten? Som nevnt er det visse leverandører som lagrer informasjonen din, ofte for å selge videre til tredjeparter. Dette er noe man vil unngå, og det er derfor viktig å velge en leverandør man kan stole på. Forskjellige VPN varierer også til hvor godt kryptert innholdet er, alt fra militært nivå til mindre sikkert. 

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV

VPN tjenester er vanligvis designet for Windows, Mac, iOS og Android. Dette betyr allikevel ikke at man ikke kan bruke VPN på en Samsung TV. Enten du har et Orsay eller Tizen operativsystem på din Samsung TV vil det ikke være mulig å installere en VPN direkte. Det er derimot et par måter som fungerer slik at du kan benytte en VPN tjeneste. 

Hvordan bruke Smart DNS på Samsung TV

En Smart DNS lar deg bytte IP-adresse for å åpne geoblokkert innhold akkurat som en VPN. Ulempen er at man ikke får den samme sikkerheten, mens fordelen er at man ikke mister noe av hastigheten. Alle VPN tjenestene nevnt i denne artikkelen tilbyr også Smart DNS.

 1. Trykk på Meny knappen på Samsung TV fjernkontrollen din.
 2. Bla til du kommer til Nettverk.
 3. Trykk på Nettverksstatus IP innstillinger
 4. Åpne DNS Innstillinger så trykk på Skriv inn manuelt 
 5. Skriv inn DNS Serveradressen som du har fått fra Smart DNS, så OK
 6. Start Samsung TV på nytt etter at tilkoblingstesten er ferdig

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV via PC

For denne metoden vil du trenge en Windows PC.

 1. Åpne PC-en og trykk på Start>Kontrollpanel>Nettverk og delingssenter>Endre adapterinnstillinger
 2. Deretter vil du en innstilling som heter “TAP-Win32 Adapter V9 her hvis din VPN bruker OpenVPN”
 3. Etter dette trykker du på Egenskaper > Delingsfane
 4. Trykk på “tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne PC-en sin internett tilkobling”
 5. Velg Ethernet tilkoblingen du har satt opp innstillingen for
 6. Restart PC-en for å bruke internett-tjenester på din Samsung TV

Hvordan sette opp VPN på Samsung TV via ruter

Dette er en enkel måte å bruke VPN på din Samsung TV. Denne måten vil også gjøre at alle enheter som blir koblet til internett vil bruke VPN-tjenesten. Merk at dette kun vil fungere hvis du har en DD-WRT ruter. 

 1. Gå til Oppsett, og videre til Grunnleggende Oppsett
 2. Velg PPTP fra Tilkoblingstype
 3. Skriv inn VPN server adressen i Inngangsport PPTP Server, skriv deretter inn ditt brukernavn og passord
 4. Tillat Bruk DHCP
 5. Gå til Valgfrie Innstillinger og se om VPN-tjenesten trenger MTU-innstillinger
 6. Bla ned til Nettverk Adresse Server Innstillinger (DHCP)
 7. Under DHCP Type alternativer, velg DHCP Server og tillat den
 8. Skriv inn DNS Adressene du har fått fra VPN leverandøren 
 9. Sørg for og ikke tillate Bruk DNSMasq for DHCP og DNS
 10. Lagre og bruk innstillingene for å koble til VPN-tjenesten
Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo