VPNportalen

Anmeldelse av SurfShark

Vår vurdering: 8.5

Annonsering info

SurfShark Anmeldelse

 • Vår vurderingen
 • 8.5
 • "SurfShark er en relativt ny VPN leverandør som raskt har rukket å bli en veldig god tjeneste."

  "SurfShark er en relativt ny VPN leverandør som raskt har rukket å bli en veldig god tjeneste."


  Hva vi likte med SurfShark

 • Servere i 50 land
 • Brukervennlig på alle enheter
 • Bra pris
 • Mer en godkjent hastighetsmessig

 • Egenskaper

 • Pris: $1.99 i mnd
 • Tilbud: Opptil 83% rabatt
 • Kundeservice: 24/7 kundeservice
 • Pengene tilbake garanti: 30 dager
 • Fungerer på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduksjon

  De siste årene har det poppet opp ekstremt mange nye VPN leverandører som skal bli med på moroa. Det er tydelig at det er mange penger å tjene i VPN industrien. Ikke alle er like bra. Surfshark er imidlertid en av de få nyere VPN tjenestene vi synes kan konkurrere med de aller største som NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

  SurfShark VPN har vokst mye og har allerede rukket å tilby 500 servere i over 50 land, og hevder selv at de har som mål å vokse mye mer i den kommende perioden. Slikt sett kan det virke som en lovende VPN leverandør.

  Når det kommer til testene våre synes vi SurfShark VPN tilbyr en veldig god tjeneste ut fra hvor lenge tjenesten har vært på markedet. Hastigheten virker veldig god ut fra de serverne vi har testet, og det fungerer veldig fint enten du skal streame geoblokkert innhold i HD kvalitet eller om du skal bruke VPN tjenesten mens du gamer.

  Sikkerhetsmessig er SurfShark på lik linje med de fleste andre VPN tjenester. Null loggføring, Kill Switch og lignende er jo en selvfølge innen VPN industrien nå til dags, og slikt sett imponerer ikke SurfShark med disse tjenestene, men tilbyr det helt elementære.

  Et område vi mener SurfShark skiller seg veldig positivt ut på er brukervennligheten. Ikke alle VPN tjenester tilbyr like brukervennlige design, men her er SurfShark på et høyt nivå. Vi fant både app designet og PC designet til å være veldig behagelig å bruke.

  Prismessig skiller også SurfShark seg ut positivt, derrsom du binder deg for en lengre periode er prisen helt ned på under 20 kr i måneden for øyeblikket. Vi vil gå gjennom hver av punktene i detalj nedenfor.

  Hastighet

  Ved enhver bruk av VPN vil hastigheten bli noe dårligere, da trafikken må innom en ekstern server før den sendes videre. Men med de beste VPN tjenestene vil dette hastighetstapet være minimalt. Vi har tidligere skrevet om enkelte gratistjenester som når sagt dreper hastigheten totalt.

  SurfShark presterer relativt bra hastighetsmessig på testene våre. Vi får ingen problemer med å for eksempel streame amerikansk Netflix i HD kvalitet uten problemer, og opplever ikke internetthastigheten som noe særlig tregere. Enkelte servere i noen land var ikke så imponerende hastighetsmessig, men dette var ikke så mange.

  Alt i alt gir vi tommelen opp når det kommer til hastigheten. Den er absolutt bra nok til at du kan gjøre det du vanligvis ville gjort på internett uten å oppleve irritasjon og eller raseriutbrudd.

  Sikkerhet og privatliv

  Når det kommer til sikkerhet er SurfShark VPN helt på det jevne. Tjenesten tilbyr naturligvis en politikk om null loggføring. Dette innebærer at de ikke sporer trafikken din, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at du blir overvåket og dataen om deg senere eventuelt blir solgt til en tredjepart.

  SurfShark tilbyr også klassiske tjenester som en Kill Switch, som gjør at dersom forbindelsen din blir kompromittert, så vil aktivitetene dine og sensitive data blir aldri utsatt for eksponering.

  Krypteringen er også relativt bra. Vi savner imidlertid de helt avanserte funksjonene, og når det kommer til sikkerhet når ikke SurfShark opp til de aller gjeveste VPN tjenestene. Men til dagligdagspersonen er sikkerheten mer enn god nok.

  Servere og ulike land

  Når det kommer til servere tilbyr SurfShark over 500 servere. Jo flere servere jo bedre, da det betyr større mangfold i forhold til fart, og større sjanse til å kunne se innholdstjenester som aktivt blokkerer VPN servere.

  500 servere er verken dårlig eller særlig bra. Til sammenligning har CyberGhost 3000 servere og NordVPN hele 5000 servere. Servermengde er imidlertid ikke det aller viktigste, det viktigste er naturligvis at serverne som er der fungerer, og det opplever vi at de gjør hos SurfShark.

  Det er utrolig irriterende når servere VPN tjenester hevder befinner seg i et land viser seg å være i et helt annet land eller er blokkert av innholdsprodusenter, men dette opplever vi ikke som et problem hos SurfShark.

  Når det kommer til antall land er SurfShark også midt på treet. 50 land er ikke minst i klassen, men heller ikke mest. SurfShark tilbyr imidlertid de aller fleste land de fleste vil være interessert i, og har mange servere i de største landene som Tyskland, England, USA, Frankrike og lignende. Slikt sett presterer SurfShark relativt bra på dette vurderingsmomentet.

  Pris

  Når det kommer til pris er SurfShark for øyeblikket et slags tveegget sverd. Vi presiserer at prisene kan endre seg etter dette er skrevet. For øyeblikket koster en månedsplan rett under $12, mens du kan få tjenesten helt ned til under $2 per måned dersom du binder deg for en lengre periode.

  Når det kommer til prisen for en måneds binding synes vi denne er helt grei, men ikke oppsiktsvekkende god i forhold til tjenesten. Den minste prisen dersom du binder deg for en lengre periode er imidlertid svært god og er sannsynligvis en av de aller billigste i industrien. Slikt sett kan SurfShark være et godt alternativ for deg som planlegger å benytte en VPN over en lengre periode.

  SurfShark tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du når som helst innen 30 dager kan få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd. Dette gjør det enkelt å teste SurfShark, og dersom du ikke er fornøyd bare angre kjøpet. For å teste benyttet vi oss av tilbudet, og hadde fått pengene tilbake på konto innen et par dager.

  Brukervennlighet

  SurfShark får et stort pluss i vår bok for brukervennligheten. Mange VPN programmer, særlig gratisprogrammene, preges av dårlige menyer, særlig når det kommer til mobilversjonene.

  SurfShark har imidlertid en svært god plattform både på mobil og på PC, og vi synes designet er både pent og enkelt å bruke. Appen fungerer veldig bra, både på iOS og på Android.

  Alt i alt er har SurfShark et av de bedre designene vi har opplevd hittil, helt på høyde med NordVPN og ExpressVPN.

  Vår konklusjon

  "SurfShark er en relativt ny VPN leverandør som raskt har rukket å bli en veldig god tjeneste."

 • Vurdering
 • 8.5