VPNportalen

Surfshark Anmeldelse

8.9/10

Surfshark er en relativt ny VPN som raskt har blitt en veldig god tjeneste.

Dette likte vi med Surfshark:

 • Servere i 63 land
 • Brukervennlig på alle enheter
 • Bra pris
 • Laveste pris:

  $1.99 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  De siste årene har det poppet opp ekstremt mange nye VPN leverandører som skal bli med på moroa. Det er tydelig at det er mange penger å tjene i VPN industrien. Ikke alle er like bra. Surfshark er imidlertid en av de få nyere VPN-tjenestene vi synes kan konkurrere med de aller største som NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

  Surfshark VPN har vokst mye og har allerede rukket å tilby 3200+ servere i 65 land, og hevder selv at de har som mål å vokse mye mer i den kommende tiden. Slikt sett kan det virke som en lovende VPN leverandør.

  Her ser du hovedmenyen til SurfShark.

  Når det kommer til testene våre synes vi Surfshark VPN tilbyr en veldig god tjeneste ut fra hvor lenge tjenesten har vært på markedet. Hastigheten virker veldig god ut fra de serverne vi har testet, og det fungerer veldig fint enten du skal streame geoblokkert innhold i HD kvalitet eller om du skal bruke VPN tjenesten mens du gamer.

  Sikkerhetsmessig er Surfshark på lik linje med de fleste andre VPN tjenester. Null loggføring, Kill Switch og lignende er jo en selvfølge innen VPN industrien nå til dags, og slikt sett imponerer ikke Surfshark med disse tjenestene, men tilbyr det helt elementære.

  Et område vi mener Surfshark skiller seg veldig positivt ut på er brukervennligheten. Ikke alle VPN tjenester tilbyr like brukervennlige design, men her er Surfshark på et høyt nivå. Vi fant både app designet og PC designet til å være veldig behagelig å bruke.

  Prismessig skiller også Surfshark seg ut positivt, dersom du binder deg for en lengre periode er prisen under 20 kr i måneden for øyeblikket. Vi vil gå gjennom hver av punktene i detalj nedenfor.

  85 % rabatt + 2 måneder gratis

  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti

  Har Surfshark raske servere?

  Ved enhver bruk av VPN vil hastigheten bli noe dårligere, da trafikken må innom en ekstern server før den sendes videre. Men med de beste VPN tjenestene vil dette hastighetstapet være minimalt. Vi har tidligere skrevet om enkelte gratistjenester som dreper hastigheten totalt.

  Surfshark presterer relativt bra hastighetsmessig på testene våre. Vi får ingen problemer med å for eksempel streame amerikansk Netflix i HD-kvalitet og opplever ikke internetthastigheten som noe særlig tregere. Enkelte servere i noen land var ikke så imponerende hastighetsmessig, men dette var heller unntaket enn regelen.

  Alt i alt gir vi tommelen opp når det kommer til hastigheten. Den er absolutt bra nok til at du kan gjøre det du vanligvis ville gjort på internett uten å oppleve irritasjon og eller raseriutbrudd.

  Sikkerhet og privatliv

  Når det kommer til sikkerhet er Surfshark VPN helt på det jevne. Tjenesten tilbyr naturligvis en politikk om null loggføring. Dette innebærer at leverandøren ikke sporer trafikken din. Med dette som grunnlag kan du slappe av og trenger ikke å bekymre deg for at du føler deg overvåket og at dataen din er på avveie eller senere blir solgt til en eventuell tredjepart.

  Surfshark tilbyr også en Kill Switch, som automatisk bryter forbindelsen din om du skulle miste forbindelsen med VPN-serveren din. På denne måten blir du ikke utsatt for eksponering av din ekte IP-adresse i det korte vinduet koblingen mellom din PC og VPN-serveren blir brutt. Dine internettaktiviteter eller sensitive data vil dermed ikke bli blottlagt for tredjeparter.

  Surfshark tilbyr mange sikkerhetsfunksjoner, blant annet kill switch.

  Krypteringen er også relativt bra. Vi savner imidlertid de avanserte funksjonene for viderekommende brukere, og når det kommer til sikkerhet når ikke Surfshark opp til de aller gjeveste VPN-tjenestene. Men, til den gjennomsnittlige bruken til personer i Norge er sikkerheten mer enn god nok.

  Brukervennlighet

  Surfshark får et stort pluss i vår bok for brukervennligheten. Mange VPN programmer, særlig gratisprogrammene, preges av dårlige menyer og Interface, særlig når det kommer til mobilversjonene.

  Surfshark har god brukervennlighet og tilbyr blant annet double VPN enkelt tilgjengelig.

  Surfshark har imidlertid en svært god plattform både på mobil og på PC, og vi synes designet er både pent og enkelt å bruke. Appen fungerer veldig bra både på iOS og på Android.

  Alt i alt er har Surfshark et av de bedre designene vi har opplevd hittil, helt på høyde med NordVPN og ExpressVPN.

  Servere og ulike land

  Når det kommer til servere tilbyr Surfshark over 3200 servere. Jo flere servere desto større mangfold i forhold til fart, og større sjanse til å kunne se innholdstjenester som aktivt blokkerer VPN-servere.

  3200 servere er verken dårlig eller særlig bra. Til sammenligning har CyberGhost hele 6500 servere og NordVPN 5000 servere. Servermengden er imidlertid ikke det aller viktigste, det viktigste er naturligvis at serverne som blir tilbudt fungerer, og det opplever vi at de gjør hos Surfshark.

  Det er utrolig irriterende når VPN-tjenester hevder en server befinner seg i et land, og den viser seg å være i et helt annet land, eller er blokkert av innholdsprodusenter. Heldigvis opplever vi ikke det som et problem hos Surfshark.

  Når det kommer til antall land havner Surfshark midt på treet. 63 land er ikke ikke rent lite, men det finnes VPN-leverandører som tilbyr enda flere. Surfshark tilbyr imidlertid de aller fleste land folk er interessert i, og har mange servere i de største landene som Tyskland, England, USA, Frankrike og lignende. Slikt sett presterer Surfshark relativt bra på dette vurderingsmomentet.

  Hvor mye koster Surfshark?

  Når det kommer til pris er Surfshark for øyeblikket et tveegget sverd. Vi presiserer at prisene kan endre seg etter dette er skrevet. For øyeblikket koster en månedsplan rett under $12, mens du kan få tjenesten helt ned til under $2 per måned dersom du binder deg for en lengre periode.

  SurfShark har ekstremt billige priser, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Her får du mye for pengene.

  Når det kommer til prisen for er månedsabonnement, synes vi denne er helt grei, men ikke oppsiktsvekkende god i forhold til tjenesten. Den minste prisen dersom du binder deg for en lengre periode er imidlertid svært god og er sannsynligvis en av de aller billigste i industrien. Slikt sett kan Surfshark være et godt alternativ for deg som planlegger å benytte en VPN over en lengre periode.

  Surfshark tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du når som helst innen 30 dager kan få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd. Dette gjør det enkelt å teste Surfshark, og dersom du ikke er fornøyd bare angre kjøpet. For å teste benyttet vi oss av tilbudet, og hadde fått pengene tilbake på konto innen et par dager.

  Kan man få Surfshark gratis?

  Det er vanlig å lete etter gratis tjenester, da teknologi ofte tilbyr dette. Innen VPN finnes det mange gratistjenester, men disse er sjeldent gode. Dette handler om begrensninger på databruk, serverutvalg, hastigheter, kundeservice, og mer. Til syvende og sist er ofte gratis VPN tjenester så begrenset at de kun er brukbare i noen få timer.

  Surfshark har derfor valgt å være en betalt tjeneste, men i teorien kan du faktisk få prøve dem ut gratis i hele 30 dager. Det er fordi Surfshark har en prøveperiode der du kan få pengene dine refundert dersom tjenesten ikke skulle falle i smak. Prøveperioden gir deg derimot full tilgang her.

  surfshark gratis
  SurfShark er ikke gratis, men du kan benytte deg av 30 dagers pengene tilbake garantien deres. Benytter du deg av denne garantien, vil det forsåvidt bli gratis.

  Du registrerer deg altså for et abonnement, akkurat som alle andre brukere, men med en risikofri periode på 30 dager. Abonnementet inneholder hele tjenesten til Surfshark, uten noen begrensninger. Skulle du av en eller annen grunn ønske å avslutte abonnementet, så kan du kontakte kundeservice og raskt motta refundering.

  Surfshark er kanskje ikke teknisk sett gratis, men deres 30 dagers prøveperiode blir i praksis gratis dersom du skulle spørre om pengene dine tilbake. Her har du dessuten ikke de begrensningene som majoriteten av gratis VPN tjenester har, slik at Surfshark sitt alternativ nok er bedre om du ønsker en gratis løsning.

  Surfshark til torrenting

  Torrenting er til den dag i dag fortsatt en av de mest populære måtene å laste ned innhold fra på nett. Ved hjelp av en torrent og en klient, så kan du nemlig enkelt overføre data og filer. Dessverre er lovverket her konstant debattert, og en kan komme i problemer med myndigheter dersom en blir oppdaget for nedlasting av torrent-filer.

  For å unngå dette har Surfshark en løsning i sin krypterte kommunikasjon. Deres politikk på å ikke dele data gjør at du vanntett kan stole på å bruke deres VPN til torrenting. Dette betyr at du kan laste ned så mange filmer og så mye musikk du bare vil, uten at noen kan finne ut av hvem du er.

  Dessuten får du ikke bare tilgang til å kunne laste ned det du ønsker, men du får også den hastigheten du trenger. Torrenting tar nemlig opp en god del av hastigheten nettet ditt kan tilby, og vanligvis er det slik at VPN tjenester tetter røret litt og reduserer hastigheten på nettverket.

  Derfor går torrenting og VPN sjeldent godt hånd i hånd, men Surfshark sin VPN sørger for et optimalt resultat med sine høye hastigheter. Dermed får du tilgang til å laste ned de filene du måtte ønske deg, uansett størrelse, i løpet av kort tid.

  Dersom du ønsker å laste ned, eller til-og-med laste opp torrent-filer, så er du nødt til å finne en VPN-tjeneste du kan stole på, og som i tillegg gir deg gode hastigheter. Her briljerer Surfshark og er et veldig godt alternativ til de mest kjente VPN-leverandørene.

  Spesielle funksjoner

  VPN-tjenester er stort sett ganske like hva gjelder generell funksjonalitet, riktige servere, kundeservice, og til og med pris. Allikevel finnes det flere spesielle funksjoner som følger med hver av de forskjellige VPN-tjenestene. Surfshark har et utvalg av flere interessante og spesielle funksjoner som det er verdt å ta en nærmere titt på.

  For eksempel vil funksjonen CleanWeb være noe de fleste kan dra nytte av. Denne funksjonen fungerer som en Adblocker og sørger for å fjerne annonser som popper opp i tide og utide, samt lenker til sider som inneholder malware. At du kan fjerne annonser som popper opp effektivt er forøvrig veldig gunstig på mobil, da du sparer på databruken.

  Surfshark sin cleanweb funksjon.

  Videre tilbyr Surfshark sin tjeneste på et ubegrenset antall enheter. Slik at hele familien kan bruke VPN-tjenesten på samtlige enheter i husholdningen, måtte det være laptop, nettbrett eller mobil. Til motsetning har de aller fleste populære VPN-tjenester i dag en begrensning på mellom 5 og 10 enheter som kan være pålogget samtidig.

  Surfshark har også en nyttig funksjon som heter Whitelister. Denne funksjonen lar deg velge ut enkelte nettsider og apper hvor VPN-serveren ikke tas i bruk. Dette kan for eksempel være nyttig når du vil benytte deg av mobilbanken din, da det fort kan komme opp advarsler her om at du har logget deg inn fra ukjente steder dersom du dirigerer trafikken din gjennom en VPN-server.

  Kill Switch, Leak Protection, og NoBorders Mode er også nyttige funksjoner. Totalt sett tilbyr Surfshark spesielle funksjoner som gjør at deres abonnement skiller seg positivt ut innen mange områder.

  Surfshark kundeservice

  Surfshark tilbyr, slik som mange av sine konkurrenter, kundeservice 24 timer i døgnet. Som bruker her vil du alltid ha en kunderepresentant å stille spørsmål til ved tvil. Men ikke bare er Surfshark tilgjengelige 24/7 – de gir også gode og utfyllende svar på det du stiller spørsmål til.

  Selv om de aller beste tilbyr døgnåpen kundeservice i form av live chat, så kan det fort argumenteres for at Surfshark er en av de som besvarer spørsmål raskest. Her føles dessuten ventetiden ekstra kort, ettersom chatroboten gir deg nyttig informasjon mens du venter.

  Surfshark tilbyr 24/7 kundeservice, og du får svar nesten med en gang etter vår erfaring.

  Nyttig informasjon kan du også finne i Surfshark sitt hjelpesenter, der finner du en FAQ med ofte stilte spørsmål og de korresponderende svarene vil ofte være nok for å hjelpe deg løse dine problemer. Spørsmål knyttet til VPN-teknologi kan tross alt være kompliserte til tider, og da hjelper klare instrukser, illustrasjoner, og videoer.

  En henvendelse FAQen derimot ikke kan bearbeide, er det å melde seg ut av Surfshark sine tjenester og dette krever at man kontakter kundeservice. Vi anser sjansene som små for at du skulle ønske å avslutte abonnementet ditt på Surfshark, men hvis dette er tilfelle, er det godt å vite at kundeservice her er behjelpelige og ekspederer prosessen for deg raskt og effektivt.

  Mange VPN-tjenester har tilsvarende betingelser for kundeservice, men Surfshark er en av de få som faktisk lever opp til forventningene når det kommer til utførelsen av nettopp disse betingelsene.

  Surfshark til norske streamingtjenester

  Ofte er det for å se Netflix, HBO, Hulu og lignende tjenester i andre land, at man finner informasjon på nett om VPN-tjenester. Allikevel er det for nordmenn minst like viktig å kunne se NRK, TV2Sumo, og Viaplay i utlandet og med mindre en altså benytter VPN-tjenester er det ikke mulig.

  For å få et optimalt resultat, kan du benytte Surfshark til norske streamingtjenester. Surfshark har nemlig flere gode, norske servere, så om du ønsker å se norsk TV i utlandet, kan du enkelt koble deg opp til en av disse. Alt du trenger å gjøre er å logge deg på en server, som burde ta noen sekunder, for deretter å besøke den utvalgte streamingtjenesten.

  Surfshark fungerer bra med blant annet NRK.

  Geoblokkeringen vil dermed være borte, og den irriterende meldingen om at ”innholdet er utilgjengelig utenfor Norge” dukker ikke opp lengre. Dessuten sørger de høye hastighetene til Surfshark at du ikke bare får tilgang til norske streamingtjenester, men at streamingkvaliteten også er høy.

  Du kan for eksempel se NRK i utlandet i HD-kvalitet, uten at Surfshark sin VPN-tjeneste fører til at du må inngå noe kompromiss hva angår kvalitet. Ofte er det tilfellet at man må nøye seg med litt hakking og avbrudd når en får tilgang til streamingtjenester i utlandet gjennom et VPN. Surfshark sørger derimot for å eliminere denne bekymringen komplett, for å gi deg en sømfri og begivelsesrik strømmeopplevelse.

  Surfshark til den kinesiske brannmuren

  Enhver industri har parametere som aktørene kan måle seg etter. Innenfor VPN industrien er det liten tvil om hvorvidt tjenesten klarer å komme seg forbi den kinesiske brannmuren er et viktig punkt. Dette er nemlig av mange klassifisert som ett av de vanskeligste forsvarene å komme seg gjennom på internett.

  Surfshark er derimot blant de beste VPN-tjenestene, og kan fjerne geoblokkeringen til og fra Kina. Oppholder du deg for eksempel i Kina på ferie, kan du se på norske streamingtjenester herfra. Netflix, Hulu, HBO, og andre tjenester er også tilgjengelige, og Surfshark sitt VPN kommer seg relativt enkelt forbi brannmuren.

  Ikke bare gjør den sterke teknologien bak Surfshark at du kommer deg forbi brannmuren, men de gir deg også en viss kvalitet på tilkoblingene. Det er kanskje fort gjort å tenke at det å dirigere trafikk forbi en såpass komplisert brannmur ville føre til svekkede hastigheter, men dette har Surfshark funnet en løsning på.

  Dersom serverne til Surfshark av en eller annen grunn ikke skulle være i stand til å komme forbi den kinesiske brannmuren, så kan du kontakte kundeservice som vil kunne bistå deg i å finne frem til roten av problemet. Stort sett fungerer derimot Surfshark alltid til å omgå geoblokkeringen til den kinesiske brannmuren.

  Surfshark til bruk i Norge

  Surfshark har egne servere i Norge. Disse holder en høy standard, og de sikrer raske tilkoblinger når du ønsker å være pålogget en norsk server. Dersom du, for eksempel, sitter i utlandet som student, er det kjekt å få tilgang til norske streamingtjenester og norske nettaviser sitt geoblokkerte innhold.

  Det finnes derimot også andre bruksområder for norske servere. Nordmenn ønsker, akkurat som alle andre, å oppholde seg på nett anonymt. Det er dermed ikke sagt at en alltid ønsker å logge seg på en utenlandsk server, da dette kan sørge for problemer med geoblokkering.

  Surfshark har en rekke servere i Norge. Her er vi tilkoblet en norsk server.

  Logg deg derfor bare enkelt på en annen norsk server i Surfshark sitt nettverk, så holder du deg anonym samtidig som du kan benytte deg av akkurat de tjenestene og programmene som du ønsker her hjemme i Norge. Det blir dessuten fortsatt med høy hastighet, slik at du ikke trenger å inngå noen kompromiss på hastigheten på nett.

  Den største fordelen med Surfshark sine norske servere er deres hastighet og pålitelighet. Uansett om du bare surfer, eller muligens skal se en film i HD, så er det godt å ha tryggheten som de norske serverne hos Surfshark byr på. På akkurat dette feltet er Surfshark blant de beste VPN-tjenestene i bransjen.

  Fungerer Surfshark med Netflix?

  Ett av de viktigste aspektene ved valg av VPN tjeneste for nordmenn har blitt hvorvidt tjenesten fungerer for å fjerne geoblokkeringer hos Netflix. En så altfor kjent problemstilling, er at mange VPN-tjenester sine servere blir fanget opp av Netflix og blokkert.

  Kun de aller beste VPN-tjenestene klarer å komme seg forbi nettopp dette hinderet selv den dag i dag, og det er akkurat her Surfshark utmerker seg. De har en rekke amerikanske servere i høy kvalitet, som gjør at du kan se Netflix i USA. Land som Storbritannia, Australia, og Canada har dessuten også mye godt innhold vi her i Norge bare kan drømme om, men som du kan få tilgang til ved å benytte deg av Surfshark.

  Her har vi låst opp amerikansk Netflix med Surfshark i Norge.

  Ikke bare leverer Surfshark mulighetene til at du kan se Netflix i utlandet, men de leverer også som nevnt tidligere høye hastigheter. Netflix sine TV-serier og filmer utvikles utelukkende for HD-visninger. En tilkobling mellom et VPN kan potensielt redusere hastigheten din, men Surfshark holder denne oppe, slik at du kan se Netflix uten avbrudd og lagg.

  Du kan få tilgang til Netflix over hele verden, og alt du betaler for er altså Surfshark sitt abonnement, samt ditt ordinære Netflix abonnement. Ved hjelp av Surfshark kan du åpne opp en helt ny verden av underholdning hos Netflix og andre strømmetjenester, der spesielt innholdet i USA er meget imponerende.

  Surfshark til iPhone og Android

  I den grad bruken av mobiltelefoner øker, er det naturlig også å beskytte disse enhetene med VPN-tjenester, samt låse opp mer innhold. For eksempel benytter mange av oss nettbanken på mobilen, noe som uten et VPN for eksempel er rimelig risikofylt på et offentlig nettverk, der tredjeparter kan få tilgang til sensitiv informasjon.

  Surfshark leverer derfor sin applikasjon til både iPhone og Android. Her kan du laste ned en app som er relativt lik den på PC, og installasjonen + oppsett før bruk tar bare rundt ett minutt å gjennomføre. Dermed er du raskt i gang med å beskytte internett-trafikken over mobilen.

  Dessuten vil Surfshark på din mobil kunne sørge for at du også får tilgang til innholdet hos en rekke streamingtjenester i utlandet på din mobil. For eksempel kan du med Surfshark se Netflix i USA på mobil, og det med høye hastigheter. VPN tjenesten er utviklet på en slik måte at den styrker din opplevelse av streamingen på mobil.

  Sist men ikke minst er det viktig å igjen påpeke sikkerhetsaspektet ved å ha et VPN på mobilen din. Mange velger å beskytte sin PC gjennom et VPN, men tilsynelatende ignorerer de fleste mobilen. Dette er altså til tross for at mobilen deler minst like mye sensitiv informasjon. Surfshark gjør det enkelt å velge å bruke VPN også på mobil.

  Ofte stilte sprøsmål

  Er serverne til Surfshark raske og stabile?

  Ja, Surfshark satser på serverkvalitet og benytter seg av noen av de beste serverne på VPN-markedet.

  Loggfører Surfshark aktiviteten din?

  Nei, Surfshark fører en streng ingen loggførings-politikk og deler ikke logger med noen.

  Kan du streame norsk innhold med Surfshark?

  Ja, med Surfshark kan du enkelt streame norsk innhold hvis du befinner deg i utlandet. De har flere gode servere i Norge som hjelper deg få tilgang til norskt innhold.

  Hvilken spesielle funksjoner har Surfshark?

  Det finnes en rekke spesielle tjenester Surfshark tilbyr:

  – CleanWeb fjerner annonser og blokkerer ut sider med malware.

  – Whitelister – du kan velge ut enkelte nettsider og apper der VPN ikke blir benyttet

  – Ubegrenset antall enheter på abonnementet ditt.

  Ellers tilbyr Surfshark Kill Switch, DNS-leak protection, NoBorders Mode og mye annet.

  Bryter Surfshark igjennom den kinesiske brannmuren?

  Ja, Surfshark er en av de beste VPN-leverandørene til å omgå geoblokkeringen til Kina. Hvis du skulle ha problemer med å omgå den kinesiske brannmuren er det bare å kontakte kundeservice som enkelt veileder deg igjennom.

  Tilbyr Surfshark gratis prøveperiode?

  Ja, som mange andre VPN-tjenester tilbyr Surfshark en 30-dagers penger tilbake garanti. Dette innebærer at du først må betale for tjenesten, for deretter å kontakte kundeservice og be om å få tilbake pengene dine innen 30 dager.

  Oppsummering

  Surfshark er en VPN tjeneste som leverer det meste en kan ønske seg. De har en rekke hurtige servere å tilby, som foreløpig er spredt over 63 land verden over. Surfshark er derimot i rask vekst, og det vil ikke være overraskende om de ekspanderer til enda flere land i løpet av kort tid.

  Blant deres mest populære servere for oss nordmenn er selvfølgelig serverne i USA og Norge. For å se Netflix i USA, så er Surfshark perfekt, da de kommer seg forbi geoblokkeringene samt VPN-blokaden som Netflix har satt opp. Dessuten kan du gjennom Surfshark enkelt se norsk TV i utlandet.

  Surfshark leverer en VPN-tjeneste med veldig god anonymitet og sikkerhet. Deres krypteringsgrad sikrer at det du gjør på nett blir mellom deg og den siden du sender informasjonen til. Surfshark er i stand til å passere den kinesiske brannmuren, og videre er det verdt å nevne at tjenesten blant annet er god til bruk av torrents.

  Aller mest imponerende er nok hastigheten som Surfshark leverer. Hvorvidt du skal surfe via nettleseren din, streame TV-serier og filmer, eller laste ned torrent-filer, er det viktig å ha tilgang på høy hastighet og stabile servere. Dette sikrer at du unngår irriterende hakking og avbrudd i tjenesten din.

  Til den prisen du kan få Surfshark for, er det veldig få andre VPN-tjenester som kan konkurrere. Surfshark leverer det meste du kan tenke deg innenfor VPN-sikkerhet og leverer attpåtil et par spesielle funksjoner som du bare får hos dem. Dette kombinert med den rimelige prisen gjør Surfshark til en sikker vinner.

  85 % rabatt + 2 måneder gratis

  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti