VPNportalen

Surfshark Anmeldelse

8.9/10

Surfshark er en relativt ny VPN som raskt harblitt en veldig god tjeneste.

Dette likte vi med Surfshark:

 • Servere i 63 land
 • Brukervennlig på alle enheter
 • Bra pris
 • Laveste pris:

  $1.99 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Introduksjon

  De siste årene har det poppet opp ekstremt mange nye VPN leverandører som skal bli med på moroa. Det er tydelig at det er mange penger å tjene i VPN industrien. Ikke alle er like bra. Surfshark er imidlertid en av de få nyere VPN tjenestene vi synes kan konkurrere med de aller største som NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

  Surfshark VPN har vokst mye og har allerede rukket å tilby 1700+ servere i 63 land, og hevder selv at de har som mål å vokse mye mer i den kommende perioden. Slikt sett kan det virke som en lovende VPN leverandør.

  Her ser du hovedmenyen til SurfShark.

  Når det kommer til testene våre synes vi Surfshark VPN tilbyr en veldig god tjeneste ut fra hvor lenge tjenesten har vært på markedet. Hastigheten virker veldig god ut fra de serverne vi har testet, og det fungerer veldig fint enten du skal streame geoblokkert innhold i HD kvalitet eller om du skal bruke VPN tjenesten mens du gamer.

  Sikkerhetsmessig er Surfshark på lik linje med de fleste andre VPN tjenester. Null loggføring, Kill Switch og lignende er jo en selvfølge innen VPN industrien nå til dags, og slikt sett imponerer ikke Surfshark med disse tjenestene, men tilbyr det helt elementære.

  Et område vi mener Surfshark skiller seg veldig positivt ut på er brukervennligheten. Ikke alle VPN tjenester tilbyr like brukervennlige design, men her er Surfshark på et høyt nivå. Vi fant både app designet og PC designet til å være veldig behagelig å bruke.

  Prismessig skiller også Surfshark seg ut positivt, derrsom du binder deg for en lengre periode er prisen helt ned på under 20 kr i måneden for øyeblikket. Vi vil gå gjennom hver av punktene i detalj nedenfor.

  • $1.99 pr mnd
  • 83% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti

  Har Surfshark raske servere?

  Ved enhver bruk av VPN vil hastigheten bli noe dårligere, da trafikken må innom en ekstern server før den sendes videre. Men med de beste VPN tjenestene vil dette hastighetstapet være minimalt. Vi har tidligere skrevet om enkelte gratistjenester som når sagt dreper hastigheten totalt.

  Surfshark presterer relativt bra hastighetsmessig på testene våre. Vi får ingen problemer med å for eksempel streame amerikansk Netflix i HD kvalitet uten problemer, og opplever ikke internetthastigheten som noe særlig tregere. Enkelte servere i noen land var ikke så imponerende hastighetsmessig, men dette var ikke så mange.

  Alt i alt gir vi tommelen opp når det kommer til hastigheten. Den er absolutt bra nok til at du kan gjøre det du vanligvis ville gjort på internett uten å oppleve irritasjon og eller raseriutbrudd.

  Sikkerhet og privatliv

  Når det kommer til sikkerhet er Surfshark VPN helt på det jevne. Tjenesten tilbyr naturligvis en politikk om null loggføring. Dette innebærer at de ikke sporer trafikken din, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at du blir overvåket og dataen om deg senere eventuelt blir solgt til en tredjepart.

  Surfshark tilbyr også klassiske tjenester som en Kill Switch, som gjør at dersom forbindelsen din blir kompromittert, så vil aktivitetene dine og sensitive data blir aldri utsatt for eksponering.

  Surfshark tilbyr mange sikkerhetsfunksjoner, blant annet kill switch.

  Krypteringen er også relativt bra. Vi savner imidlertid de helt avanserte funksjonene, og når det kommer til sikkerhet når ikke Surfshark opp til de aller gjeveste VPN tjenestene. Men til dagligdagspersonen er sikkerheten mer enn god nok.

  Brukervennlighet

  Surfshark får et stort pluss i vår bok for brukervennligheten. Mange VPN programmer, særlig gratisprogrammene, preges av dårlige menyer, særlig når det kommer til mobilversjonene.

  Surfshark har god brukervennlighet og tilbyr blant annet double VPN enkelt tilgjengelig.

  Surfshark har imidlertid en svært god plattform både på mobil og på PC, og vi synes designet er både pent og enkelt å bruke. Appen fungerer veldig bra, både på iOS og på Android.

  Alt i alt er har Surfshark et av de bedre designene vi har opplevd hittil, helt på høyde med NordVPN og ExpressVPN.

  Servere og ulike land

  Når det kommer til servere tilbyr Surfshark over 1700 servere. Jo flere servere jo bedre, da det betyr større mangfold i forhold til fart, og større sjanse til å kunne se innholdstjenester som aktivt blokkerer VPN servere.

  1700 servere er verken dårlig eller særlig bra. Til sammenligning har CyberGhost hele 6500 servere og NordVPN 5000 servere. Servermengde er imidlertid ikke det aller viktigste, det viktigste er naturligvis at serverne som er der fungerer, og det opplever vi at de gjør hos Surfshark.

  Det er utrolig irriterende når servere VPN tjenester hevder befinner seg i et land viser seg å være i et helt annet land eller er blokkert av innholdsprodusenter, men dette opplever vi ikke som et problem hos Surfshark.

  Når det kommer til antall land er Surfshark også midt på treet. 63 land er ikke minst i klassen, men heller ikke mest. Surfshark tilbyr imidlertid de aller fleste land de fleste vil være interessert i, og har mange servere i de største landene som Tyskland, England, USA, Frankrike og lignende. Slikt sett presterer Surfshark relativt bra på dette vurderingsmomentet.

  Hvor mye koster Surfshark?

  Når det kommer til pris er Surfshark for øyeblikket et slags tveegget sverd. Vi presiserer at prisene kan endre seg etter dette er skrevet. For øyeblikket koster en månedsplan rett under $12, mens du kan få tjenesten helt ned til under $2 per måned dersom du binder deg for en lengre periode.

  SurfShark har ekstremt billige priser, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Her får du mye for pengene.

  Når det kommer til prisen for en måneds binding synes vi denne er helt grei, men ikke oppsiktsvekkende god i forhold til tjenesten. Den minste prisen dersom du binder deg for en lengre periode er imidlertid svært god og er sannsynligvis en av de aller billigste i industrien. Slikt sett kan Surfshark være et godt alternativ for deg som planlegger å benytte en VPN over en lengre periode.

  Surfshark tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du når som helst innen 30 dager kan få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd. Dette gjør det enkelt å teste Surfshark, og dersom du ikke er fornøyd bare angre kjøpet. For å teste benyttet vi oss av tilbudet, og hadde fått pengene tilbake på konto innen et par dager.

  Kan man få Surfshark gratis?

  Det er vanlig å lete etter gratis tjenester, da teknologi ofte tilbyr dette. Innen VPN finnes det mange gratistjenester, men disse er sjeldent gode. Dette handler om begrensninger på databruk, serverutvalg, hastigheter, kundeservice, og mer. Til syvende og sist er ofte gratis VPN tjenester så begrenset at de kun er brukbare i noen få timer.

  Surfshark har derfor valgt å være en betalt tjeneste, men i teorien kan du faktisk få prøve dem ut gratis i hele 30 dager. Det er fordi Surfshark har en prøveperiode der du kan få pengene dine refundert dersom tjenesten ikke skulle falle i smak. Prøveperioden gir deg derimot full tilgang her.

  surfshark gratis
  SurfShark er ikke gratis, men du kan benytte deg av 30 dagers pengene tilbake garantien deres. Benytter du deg av denne garantien, vil det forsåvidt bli gratis.

  Du registrerer deg altså for et abonnement, akkurat som alle andre brukere, men med en risikofri periode på 30 dager. Abonnementet inneholder hele tjenesten til Surfshark, uten noen begrensninger. Skulle du av en eller annen grunn ønske å avslutte abonnementet, så kan du kontakte kundeservice og raskt motta refundering.

  Surfshark er kanskje ikke teknisk sett gratis, men deres 30 dagers prøveperiode blir i praksis gratis dersom du skulle spørre om pengene dine tilbake. Her har du dessuten ikke de begrensningene som majoriteten av gratis VPN tjenester har, slik at Surfshark sitt alternativ nok er bedre om du ønsker en gratis løsning.

  Surfshark til torrenting

  Torrenting er til den dag i dag fortsatt en av de mest populære måtene å laste ned innhold fra på nett. Ved hjelp av en torrent og en klient, så kan du nemlig overføre data og filer. Dessverre er lovverket her konstant debattert, og en kan komme i problemer dersom en blir oppdaget for nedlasting av torrent-filer.

  For å unngå dette har Surfshark en løsning i sin krypterte kommunikasjon. Deres vanntette politikk på å ikke dele data gjør at du kan stole på å bruke deres VPN til torrenting. Dette betyr at du kan laste ned så mange filmer og så mye musikk du bare vil, uten at noen kan finne ut av hvem du er.

  Dessuten får du ikke bare her tilgang på å kunne laste ned det du ønsker, men også den hastigheten du trenger. Torrenting tar nemlig opp en god del av hastigheten nettet ditt kan tilby, og vanligvis er det også slik at VPN tjenester reduserer hastigheten.

  Derfor går torrenting og VPN sjeldent godt hånd i hånd, men Surfshark VPN sørger med sine høye hastigheter for et optimalt resultat. Dermed får du tilgang på de filene du måtte ønske deg, uansett størrelse, i løpet av kort tid.

  Dersom du ønsker å laste ned torrent-filer, eller kanskje til og med laste opp disse, så er du nødt til å finne en VPN tjeneste du kan stole på. Surfshark er et veldig godt alternativ som en VPN tjeneste i dette tilfellet.

  Spesielle funksjoner

  VPN tjenester er stort sett ganske like hva gjelder generell funksjonalitet, viktige servere, kundeservice, og til og med pris. Allikevel finnes det flere spesielle funksjoner som følger med hver VPN tjeneste, og Surfshark har et utvalg på et par interessante spesielle funksjoner som det er verdt å se nærmere på.

  For eksempel vil funksjonen CleanWeb være noe de fleste kan dra nytte av. Denne funksjonen sørger for å fjerne annonser som popper opp i tide og utide, samt lenker til sider som inneholder malware. At du kan fjerne annonsene effektivt er forøvrig veldig gunstig på mobil, da du sparer på databruken.

  Surfshark sin cleanweb funksjon.

  Videre tilbyr Surfshark sin tjeneste på et ubegrenset antall enheter. På denne måten kan hele familien bruke VPN tjenesten på alle sine enheter, det være seg laptop eller mobil. Til motsetning har de aller fleste populære VPN tjenester i dag en begrensning på mellom 5 og 10 enheter pålogget samtidig.

  Surfshark har også en nyttig funksjon som heter Whitelister. Denne funksjonen lar deg velge ut enkelte nettsider og apper hvor VPN serveren ikke blir benyttet. For eksempel kan dette være nyttig for mobilbanken, da det fort kan komme opp advarsler her om at du har logget deg inn fra ukjente steder, dersom du ruter trafikken her gjennom et VPN.

  Kill Switch, Leak Protection, og NoBorders Mode er også nyttige funksjoner. Totalt sett tilbyr Surfshark spesielle funksjoner som gjør at deres abonnement skiller seg positivt ut.

  Surfshark kundeservice

  Surfshark tilbyr, slik som mange av sine konkurrenter, kundeservice 24 timer i døgnet. Som bruker her vil du alltid ha en kunderepresentant å stille spørsmål til ved tvil. Men ikke bare er Surfshark tilgjengelige 24/7 – de gir også gode og utfyllende svar på det du stiller spørsmål til.

  Selv om de aller fleste av de beste tilbyr døgnåpen kundeservice i form av live chat, så kan det fort argumenteres for at Surfshark er en av de som besvarer dine spørsmål raskest. Her føles dessuten ventetiden ekstra kort siden deres chatrobot gir deg nyttig informasjon mens du venter.

  Surfshark tilbyr 24/7 kundeservice, og du får svar nesten med en gang etter vår erfaring.

  Nyttig informasjon kan du også finne i Surfshark sitt hjelpesenter, der en FAQ med ofte stilte spørsmål og korresponderende svar ofte vil være nok for deg. Spørsmål knyttet til VPN teknologi kan tross alt være kompliserte til tider, og da hjelper klartekst, illustrasjoner, og videoer med å forklare.

  En forespørsel som derimot ikke kan tilfredsstilles mellom FAQ, og som det vil påkreves kontakt med kundeservice, er det å melde fra seg et abonnement. Sjansene er små for at du vil slutte å abonnere på Surfshark, men skulle dette skje, så er det godt å vite at kundeservice her er behjelpelige og ekspederer prosessen for deg.

  Mange VPN-tjenester har tilsvarende betingelser for kundeservice, men Surfshark er en av de få som faktisk lever opp til utførelsen av nettopp disse betingelsene.

  Surfshark til norske streamingtjenester

  Ofte fremsnakkes bruk av VPN tjenester for å se Netflix i USA, HBO, Hulu, eller andre store streamingtjenester. Allikevel er det for nordmenn minst like viktig å kunne se NRK, TV2Sumo, og Viaplay i Norge for eksempel. Dette er derimot som kjent ikke mulig fra utlandet, med mindre en altså benytter en VPN tjeneste.

  For å få et optimalt resultat, så kan du benytte Surfshark til norske streamingtjenester. Surfshark har nemlig flere gode, norske servere, slik at om du ønsker å se norsk TV i utlandet, så kan du enkelt koble deg opp til en av disse. Alt du trenger å gjøre er å logge deg på en server, en prosess som tar noen sekunder, for deretter å besøke streamingtjenesten.

  Surfshark fungerer bra med blant annet NRK.

  Geoblokkeringen vil dermed være borte, og den irriterende meldingen om at ”innholdet er utilgjengelig utenfor Norge” vil ikke dukke opp lengre. Dessuten sørger de høye hastighetene på Surfshark sitt VPN at du ikke bare får tilgang til norske streamingtjenester, men at kvaliteten også er høy.

  Du kan for eksempel se NRK i utlandet i HD, uten at VPN tjenesten til Surfshark fører til at du må inngå noe kompromiss på kvaliteten. Ofte er det tilfellet at en får tilgang til streamingtjenester i utlandet gjennom et VPN, men at en nøyer seg med litt hakking og avbrudd. Surfshark sørger med sine servere for å eliminere denne bekymringen.

  Surfshark til den kinesiske brannmuren

  Enhver industri har parametere som aktørene kan måle seg etter. Innenfor VPN industrien er det liten tvil om hvorvidt tjenesten klarer å komme seg forbi den kinesiske brannmuren er et viktig punkt. Dette er nemlig av mange klassifisert som ett av de vanskeligste forsvarene å komme seg gjennom på internett.

  Surfshark er derimot blant de beste VPN tjenestene, og de kan levere fjerning av geoblokkering også til kinesere. Er en for eksempel i Kina på ferie, så kan en se på norske streamingtjenester herfra. Netflix, Hulu, HBO, og andre tjenester er også tilgjengelige, og Surfshark VPN kommer seg relativt enkelt forbi muren.

  Ikke bare gjør den sterke teknologien bak Surfshark sin VPN at du kommer deg forbi muren, men de gir deg også en viss kvalitet på tilkoblingene. Det er kanskje fort gjort å tenke at det å rute trafikk forbi en såpass komplisert brannmur ville føre til svekkede hastigheter, men den gang ei.

  Dersom serverne til Surfshark av en eller annen grunn ikke skulle være i stand til å komme forbi den kinesiske brannmuren, så kan du kontakte nevnte kundeservice. De vil kunne bistå deg i å finne frem til roten av problemet, slik at du kan komme deg forbi brannmuren. Stort sett fungerer derimot Surfshark i henhold til den kinesiske brannmuren.

  Surfshark til bruk i Norge

  Surfshark har egne servere i Norge. Disse holder en høy standard, og de sikrer raske tilkoblinger når du ønsker å være pålogget en norsk server. For eksempel, dersom du sitter i utlandet som student, så er det kjekt å få tilgang på norske streamingtjenester og norske nettaviser sitt innhold.

  Det finnes derimot også andre bruksområder for norske servere. Nordmenn ønsker, akkurat som alle andre, å anonymisere sin trafikk på nett. Det er dermed ikke sagt at en ønsker å logge seg på en utenlandsk server, da dette kan sørge for problemer med geoblokkering.

  Surfshark har en rekke servere i Norge. Her er vi tilkoblet en norsk server.

  Logg deg derfor bare enkelt på en annen norsk server i Surfshark sitt nettverk, så holder du deg anonym samtidig som du kan benytte akkurat de tjenestene og programmene som du ønsker her hjemme i Norge. Det blir dessuten fortsatt med høy hastighet på nettet, slik at du ikke trenger å inngå noen kompromiss.

  Den største fordelen med Surfshark sine norske servere er deres hastighet og pålitelighet. Uansett om du bare surfer, eller muligens skal se en film i HD, så er det godt å ha tryggheten som de norske serverne hos Surfshark byr på. På akkurat dette feltet er Surfshark blant de beste VPN tjenestene i bransjen.

  Fungerer Surfshark med Netflix?

  Ett av de viktigste aspektene ved valg av VPN tjeneste for nordmenn har blitt hvorvidt tjenesten fungerer for å fjerne geoblokkeringer hos Netflix. Et så altfor kjent syn har nemlig blitt at mange VPN tjenester sine servere blir fanget opp av Netflix, slik at en vil være tilkoblet en amerikansk server for eksempel, men Netflix vet at du egentlig ikke er det.

  Kun de aller beste VPN tjenestene klarer å komme seg forbi nettopp dette hinderet den dag i dag, og det er akkurat her at Surfshark befinner seg. De har en rekke amerikanske servere i høy kvalitet blant annet, slik at du kan se Netflix i USA. Land som Storbritannia, Australia, og Canada har dessuten også mye godt innhold vi her i Norge bare kan drømme om.

  Her har vi låst opp amerikansk Netflix med Surfshark i Norge.

  Ikke bare leverer Surfshark mulighetene for at du kan se Netflix i utlandet, men de leverer også som nevnt tidligere høye hastigheter. Netflix sine TV serier og filmer utvikles utelukkende for HD-visninger. En tilkobling mellom et VPN kan potensielt redusere hastigheten din, men Surfshark holder denne oppe, slik at du kan se Netflix uten avbrudd.

  Surfshark mer enn fungerer med Netflix. Du kan her få tilgang til Netflix over hele verden, og alt du skal betale for er altså Surfshark, samt ditt ordinære Netflix abonnement. Ved hjelp av Surfshark kan du åpne opp en helt ny verden av underholdning hos Netflix, der spesielt innholdet i USA selvfølgelig er meget imponerende.

  Surfshark til iPhone og Android

  I den grad bruken av mobiltelefoner øker, så er det naturlig å også beskytte disse enhetene med VPN tjenester, samt låse opp mer innhold for disse. For eksempel benytter mange av oss nettbanken på mobilen, noe som uten et VPN for eksempel er rimelig risikofylt på et offentlig nettverk, der tredjeparter kan få innsikt.

  Surfshark leverer derfor sin applikasjon til både iPhone og Android. Her kan du laste ned en app som er relativt lik den på PC, og installasjonen og annet oppsett før bruk tar bare rundt ett minutt å gjennomføre. Dermed er du i gang med å beskytte trafikk over mobilen i løpet av veldig kort tid.

  Dessuten vil Surfshark på din mobil kunne sørge for at du også får tilgang til innholdet hos en rekke streamingtjenester i utlandet på din mobil. For eksempel kan du med Surfshark se Netflix i USA på mobil, og det med høye hastigheter. VPN tjenesten er utviklet på en slik måte at den styrker din opplevelse av streamingen på mobil.

  Sist men ikke minst er det viktig å igjen påpeke sikkerhetsaspektet ved å ha et VPN på din mobil. Mange velger å beskytte sin datamaskin gjennom et VPN, men tilsynelatende ignorerer de fleste mobilen. Dette er altså til tross for at mobilen deler minst like mye sensitiv informasjon. Surfshark gjør det enkelt å velge å bruke VPN også på mobil.

  Oppsummering

  Surfshark er en VPN tjeneste som leverer det meste en kan ønske seg. De har en rekke hurtige servere å tilby, som foreløpig er spredt over 63 land verden over. Surfshark er derimot i rask vekst, og det vil ikke være overraskende om de ekspanderer til enda flere land i løpet av kort tid.

  Blant deres mest populære servere for oss nordmenn er selvfølgelig serverne i USA og Norge. For å se Netflix i USA, så er Surfshark perfekt, da de kommer seg forbi geoblokkeringene samt VPN blokaden som Netflix har satt opp. Dessuten kan du gjennom Surfshark se norsk TV i utlandet.

  Surfshark leverer som en VPN tjeneste dessuten veldig god anonymitet og sikkerhet. Deres krypteringsgrad sikrer at det du gjør på nett blir mellom deg og den siden du sender informasjonen til. Surfshark er i stand til å passere den kinesiske brannmuren, og videre er det verdt å nevne at tjenesten blant annet er god for bruk innen torrenting.

  Aller mest imponerende er nok den hastigheten som Surfshark leverer. Hvorvidt du skal surfe i nettleseren, streame TV serier og filmer, eller laste ned torrent-filer for eksempel, så er det viktig å ha tilgang på høy hastighet. Dette sikrer at du slipper hakking og avbrudd.

  Til den prisen du i dag kan få Surfshark for, så er det veldig få andre VPN tjenester som i det hele tatt kommer nær. Surfshark leverer det meste du kan tenke deg innenfor denne bransjen, i tillegg til et par spesielle funksjoner. I tillegg til den rimelige prisen, så kan du også prøve ut Surfshark i en periode på 30 dager med pengene tilbake garanti.

  • $1.99 pr mnd
  • 83% rabatt
  • 30 dager pengene
  • tilbake garanti