VPNportalen

Annonsering:

For at denne nettsiden skal være gratis å bruke, så mottar vi et honorar for å linke til de ulike tilbyderene


Vi har ikke mulighet til å dekke alle tilbydere av VPN. Håper du får god nytte av denne siden og del gjerne med venner og familie som er interessert i VPN.

Hva vi legger vekt på i vår vurdering:

 • Pris
 • Hastighet og kvalitet
 • Brukeropplevelse
 • Antall servere og hvilke land som er representert
 • Kundeservice og åpningstider
 • Om det er pengene tilbake garanti dersom man ikke er fornøyd
 • Denne nettsiden mottar honorar for å linke til de ulike tilbyderene. Derfor er nettsiden gratis for brukere.

  Hva er min IP?

  Din IP adresse er:
  44.192.44.30, 172.70.35.66

  Du befinner deg i ,

  Din ISP er:

  (Dette er kun en omtrent plassering)

  Hva er en IP-adresse?

  VPN
  En IP-adresse er en serie med nummere som identifiserer din datamaskin.


  I møtet med teknologi tenker de færreste over hva de egentlig benytter seg av. Dette er også tilfellet med internettet, der nok mange ikke engang vet hva elementære IP-adresser er. Så hva er egentlig en IP-adresse, og hvorfor er denne så viktig for at du som individ skal kunne besøke et nettsted?

  En IP-adresse er kort forklart en serie med nummere som identifiserer din datamaskin på nettet. I en verden med milliarder av forskjellige enheter som ønsker å logge seg på nett, så bistår IP-adressen med å separere disse enhetene fra hverandre, ved å her gi hver enkelt enhet en identifikator.

  Selve begrepet IP er en forkortelse for Internet Protocol forøvrig, eller ”Internett Protokoll”. I praksis fungerer en IP-adresse på mange måter som et telefonnummer vil gjøre. Når du ringer med din telefon, så vet mottaker at det er deg som ringer, akkurat som nettet vet at det er du som søker tilkobling med din IP-adresse.

  Allikevel er det ikke helt som et telefonnummer. En IP-adresse er nemlig ikke helt låst fast til din enhet. Er du på ditt hjemmenettverk, så vil den IP-adressen som blir gitt til din datamaskin for eksempel forbli den samme i overskuelig fremtid. Til motsetning vil denne endres helt dersom du drar på ferie og logger deg på internettet her.

  Dette er fordi det er leverandøren av ditt internett som gir deg din IP-adresse. Du logger deg nemlig alltid indirekte på internettet. Det vil si, i praksis rutes all din trafikk gjennom din internettleverandør, og det er nettopp derfor de er nødt til å gi deg dine IP-adresser uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

  Men bortsett fra den praktiske applikasjonen, hva er egentlig bakgrunnen for hva en IP-adresse forteller resten av verden om deg?

  Hva forteller IP-adressen om deg?

  En IP-adresse forteller et par avslørende ting om deg på nett, men i motsetning til det enkelte tror, så vil for eksempel ikke fullt navn og adresse avsløres. I stedet vil informasjon slik by, fylke, og postnummer dukke opp for de som leter etter deg. Dette er dog ikke informasjon en ønsker at egentlig skal være synlig for mange.

  Blant de positive sidene ved at denne informasjonen er tilgjengelig gjennom IP, er blant annet det faktum at en kan se innhold som er spesifisert for din region. Om du som nordmann besøker en internasjonal side, så kan de fange opp at du besøker dem fra Norge, og dermed gi deg norsk språk på sidene.

  IP-adressen forteller også hvilken internettleverandør som du benytter deg av. Selv om ikke hvem som helst kan kontakte internettleverandøren og spørre om denne, så har blant annet politiet lov til å få fatt på denne informasjonen med de riktige rettighetene. Dette er et av personvernsproblemene med IP-adresser.

  Hva gjelder hackere, så er det i grunn ikke IP-adressen i seg selv som er så interessant, men heller den informasjonen en kan finne ut videre av fra denne. Malware og trojanske hester kan blant annet igangsettes her.

  Det bør understrekes at det altså både er positive og negative sider assosiert med hva en IP-adresse forteller om deg. Det er praktisk at en kan få opp internasjonale sider og nettbutikker med norsk språk umiddelbart, og at politiet kan få fatt på IP-adresser under straffesaker der de trenger dette som bevis for kriminalitet.

  På den andre siden truer hva en IP-adresse forteller om deg på mange måter ditt personvern, og derfor er det mange som ønsker å skjule sin IP-adresse. Men hvordan endrer du din IP-adresse når det tross alt er internettleverandøren som er ansvarlig for å gi deg en ny IP-adresse?

  Hvordan endrer jeg IP-adresse?

  Som nevnt endres din IP-adresse når du reiser på ferie. Du kan også kontakte din internettleverandør og be om en endret IP-adresse. Allikevel er begge situasjoner fortsatt i hendene til internettleverandøren. Så hvordan kan du endre din IP-adresse helt på egenhånd, der du selv for eksempel kan velge hvilket land din IP-adresse skal tilhøre?

  Med årene har dette blitt gjort mulig gjennom såkalt VPN teknologi. VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, som enkelt og greit betyr Virtuelt Privat Nettverk på norsk. Teknologien bak et slikt nettverk lar deg i praksis velge hvilken IP-adresse du ønsker å koble deg opp mot i et valg av en rekke forskjellige servere.

  Alt du trenger å gjøre er å finne en VPN tjeneste, laste den ned, registrere deg for et abonnement, og deretter koble deg til en av deres mange servere. Din originale IP-adresse vil forbli den samme, men nøkkelen her ligger i at din trafikk nå ikke sendes direkte til mottaker, men heller gjennom en ekstra server.

  Det er dermed IP-adressen fra denne serveren som dukker opp hos mottaker, fremfor din originale IP-adresse. Faktisk endrer du altså ikke din egen IP-adresse, men du skjuler den heller ved å rute din trafikk gjennom en ny server. Sagt med andre ord endrer du den IP-adressen som mottaker ser.

  En VPN tjeneste krever forøvrig ingen teknisk kompetanse, og om du for eksempel ikke har noen preferanse på land du skal være pålogget i, så kan du bare logge deg på en ny IP-adresse ved hjelp av ett enkelt klikk. Det skal altså ingen kompliserte innstillinger til for å endre sin IP-adresse ved hjelp av et VPN.

  Så hva er egentlig bakgrunnen for å skjule sin IP-adresse? Handler dette kun om sikkerhet, eller finnes det andre grunner til å skjule IP-adressen?

  Beste VPN tjenester for å endre IP-adresse

  Om du ønsker å endre din IP-adresse, så finnes det mange VPN tjenester til å gjøre nettopp dette. Her er behovet ditt først og fremst det viktigste. Vi har nedenfor listet frem de beste VPN tjenester i markedet, nemlig ExpressVPN og NordVPN. Med disse tjenestene vil du garantert kunne endre IP-adresse og bli fornøyd!

  ExpressVPN

  ExpressVPN
  ExpressVPN er en av de beste VPN-tjenestene på markedet.


  ExpressVPN pryder seg blant annet på tidligere nevnte anonymitet og sikkerhet. Tjenesten endrer din IP-adresse gjennom sitt VPN, og de hverken loggfører eller selger/gir unna noen informasjon om din aktivitet på deres servere. Med 256-bit kryptering kan du også føle deg selv helt trygg her.

  Tjenestens endring av IP-adresse er også praktisk til fjerning av geoblokkering, da ExpressVPN blant annet er kjent for å levere amerikansk Netflix. Bare logg deg på en av deres amerikanske servere, slik at du får en amerikansk IP-adresse, så kan du se på akkurat det innholdet du måtte ønske her.

  ExpressVPN kan utover å endre din IP-adresse gjøre det meste du kan ønske deg fra et VPN. Tjenesten er dessuten enkel å bruke, og den koster 50kr i måneden med et ettårsabonnement. Her får du dessuten 3 måneder helt gratis, og som alltid er det en pengene tilbake garanti på 30 dager hos ExpressVPN.

  Skjul IPen din med ExpressVPN

  NordVPN

  NordVPN
  NordVPN fungerer bra til å endre din IP-adresse.


  NordVPN er en annen tjeneste som ikke bare endrer din IP-adresse, men også holder deg helt anonym og sikker på nett. Med sin base i Panama, så kan du være helt sikker på at NordVPN ikke vil dele din aktivitet – da de er utenfor USA og EU sine jurisdiksjoner. Du får også her 256-bit kryptering.

  Dette er en annen tjeneste som er kjent for å gi for eksempel norske brukere amerikansk Netflix. Kanskje like viktig er det at nordmenn i utlandet kan bruke NordVPN sine mange norske servere for å få tilgang til å se norsk TV i utlandet. Endring av IP-adresse her kan også fjerne blokkeringer av Facebook og YouTube på skole og jobb blant annet.

  NordVPN kommer dessuten ut som et av de rimeligste alternativene i bransjen, da tjenesten bare koster 20kr i måneden ved et 3 års abonnement. Dette er faktisk under 1kr per dag for å endre din IP-adresse, og dermed holde deg helt anonym og fjerne geoblokkeringer. Det kommer dessuten også her en 30 dagers pengene tilbake garanti.

  Skjul IPen din med NordVPN

  Grunner til å skjule IP-adressen

  • Anonymitet og sikkerhet er utvilsomt den største grunnen til å skjule IP-adressen sin. Å kunne surfe helt anonymt har i senere tid blitt assosiert med å ønske å skjule kriminalitet, men dette er langt i fra tilfellet for de fleste som ønsker seg dette. I stedet handler det heller om å ønske å bevare sitt personvern når en surfer på nett.
  • Fjern geoblokkering og åpne innhold på nettet ved hjelp av å skjule din IP-adresse. Det faktum at din IP-adresse er knyttet opp mot din geografisk lokasjon forhindrer deg som nordmann blant annet å se amerikansk Netflix. Samtidig kan ikke nordmenn i utlandet se norsk TV. Endrer du IP-adressen til å tilhøre den regionen du vil se innhold i, så kan du derimot fjerne geoblokkeringen og se innhold.
  • Fjern blokkering av nettsider på skole og jobb ved hjelp av ett enkelt klikk gjennom en VPN tjeneste. Få ting er mer irriterende enn at Facebook og YouTube blant annet er blokkert på diverse arbeidsplasser og skoler. Med et VPN kan du derimot lukke opp disse nettsidene, da blokkeringen er knyttet til den lokale IP-adressen på den spesifikke datamaskinen.
  • Få de beste tilbudene på nett ved å skjule din IP-adresse. Blant annet kan flybillettpriser endre seg ganske så drastisk fra IP-adresse til IP-adresse. Dermed er det lurt å skjule din, slik at du kan se hvor stor forskjellen faktisk blir. Dette gjelder også for andre produkter og tjenester du ønsker å kjøpe. Det er potensielt mye penger å spare her forøvrig.

  I det hele tatt finnes det mange grunner til å skjule IP-adressen som ikke er kriminelle på noen måte. Faktisk er det i grunn bare fantasien som setter grensene for hvorfor du skal endre din IP-adresse, da teknologien tross alt utfører den samme jobben hver eneste gang!

  Hva er forskjellen mellom private og offentlige IP-adresser?

  VPN Locked

  Når en skal definere IP-adresser og deres bruk, så er det også viktig at en fremmer et klart skille mellom de offentlige IP-adressene og de private IP-adressene. Så hva er egentlig forskjellen mellom private og offentlige IP-adresser?

  Først og fremst er de offentlige IP-adressene de vi tidligere har diskutert i denne artikkelen. Dette er altså de IP-adressene som andre brukere over nett får tilgang til å se når du surfer gjennom nettsider, e-post, og andre applikasjoner. Det er fordi disse er måten en kommuniserer på gjennom nettet.

  Offentlige IP-adresser bærer derfor den karakteristikken at de må være helt unike, da disse tross alt definerer din enhet på internett, blant milliarder av andre aktive enheter. Disse blir gitt til din enhet av internettleverandører, og de endrer seg derfor om du for eksempel drar på ferie.

  Til motsetning er private IP-adresser reservert for lukkede og private nettverk. Det beste eksempelet på private IP-adresser er de adressene som benyttes for å kommunisere mellom enheter på et lokalt nettverk. Her er det for eksempel gunstig at du kan kommunisere med din printer, uten at naboen skal kunne tukle med denne!

  De private IP-adressene kan derimot ikke kommunisere utenfor det lokale nettverket. Det er derfor først når en får tilegnet en offentlig IP-adressen at en faktisk kan dra nytte av hele internett. Naturligvis kan en enhet både inneha private IP-adresser og offentlige IP-adresser, og det på samme tid.

  Dette samspillet mellom private og offentlige IP-adresser betyr stor fleksibilitet for deg som bruker. I praksis kan du printe noe helt lokalt, og besøke internettet samtidig, gjennom en og samme enhet som kommuniserer privat på ditt lokale nettverk, men også offentlig gjennom internett.

  Oppsummering

  Din IP-adresse definerer din enhet på nett, og sier noe om hvor du blant annet besøker nettsider fra. Dette er positivt med tanke på brukervennlighet, men IP-adressen din blir blant annet veldig sensitiv på nett, samtidig som din lokasjon også fører til såkalte geoblokkeringer av innhold grunnet opphavsrett.

  Det er derfor du bør prioritere å endre din IP-adresse. En VPN tjeneste kan hjelpe deg ved at du velger den IP-adressen du ønsker gjennom en liste med alternativer. Her kan du blant annet logge deg på en amerikansk IP-adresse for å få tilgang til amerikansk Netflix.

  I det hele tatt kommer det mange fordeler ved det å skjule din IP-adresse, og med tjenester som ExpressVPN og NordVPN, så får du virkelig verdi for pengene dine. Finn en VPN tjeneste som kan hjelpe deg å endre din IP-adresse i dag, og åpne opp internett på en anonym og sikker måte i dag!

  I møtet med teknologi tenker de færreste over hva de egentlig benytter seg av. Dette er også tilfellet med internettet, der nok mange ikke engang vet hva elementære IP-adresser er. Så hva er egentlig en IP-adresse, og hvorfor er denne så viktig for at du som individ skal kunne besøke et nettsted?

  Vanlige spørsmål

  Hva er en IP adresse?

  En Internet Protocol (IP) adresse er et unikt nummer som identifiserer en enhet på internett. En enhet kan være en pc, ruter, skriver eller ligende.

  Er en IP adresse permanent?

  Nei, IP adresser er ikke permanente. Når du flytter din enhet til et nytt nettverk, vil den få en ny IP adresse.

  Hvordan kan du finne din IP adresse?

  På et eksternt nettverk (internett) er det relativt vanskelig å finne sin IP adresse. Det finnes mange nettsider som gjør denne jobben for deg og enkelt forteller deg din IP adresse.

  Har hver person sin egen IP adresse?

  Nei, IP adresser er ikke knyttet til personer. En IP adresse er knyttet til en enhet slik som en datamaskin, mobiltelefon, ruter eller lignende.