Hvordan sette opp VPN med Chromecast

Sist oppdatert: 10/01/2022

Ønsker du å bruke VPN og Chromecast samtidig? Chromecast tillater ikke bruk av tredjeparter direkte, og du må gjøre innstillinger på nettverket ditt for å kunne kombinere VPN med Chromecast. Det finnes flere løsninger på hvordan du kan få dette til, og her skal vi se på et par av de aller enkleste måtene å sette opp VPN med Chromecast.

Hva er VPN og hvorfor bør jeg bruke det?

Det første vi bør ta for oss er nøyaktig hva VPN er og fordelene med å sette opp en VPN med Chromecast. VPN er forkortelsen for virtuelt privat nettverk. VPN er metode for å kryptere trafikken din og skjule beliggenheten din. Det betyr at du forblir anonym på nett og ingen kan se hvor du kommer fra. Det er en effektiv måte å «snike» seg forbi blokkeringer, og du får tilgang til tjenester og nettsider med geografiske begrensninger.

Vanligvis når du logger deg på internett er det mulig å spore IP-adressen din, det vil si hvor du surfer fra. Norske brukere har for eksempel ikke lov til å se på amerikansk Netflix, og du kan heller ikke se på NRK om du befinner deg utenfor Norge. Når du bruker en VPN-tjeneste, kan du velge å surfe fra forskjellige beliggenheter rundt omkring i verden, og dermed «låse opp» blokkerte sider.

VPN er også nyttig for deg som er bekymret for personvern. Det er ikke mulig å spore aktivitetene dine på nett når du bruker VPN, og du bevarer full anonymitet. Fordelene med å sette opp en VPN med Chromecast er at du er beskyttet på nett og har full tilgang til blokkerte nettsider – selv om du velger å kaste skjermbildene på mobilen over på TVen ved å bruke Chromecast.

Hvilke problemer kan oppstå med Chromecast uten VPN?

La oss si at du bruker VPN på mobilen og koser deg med en amerikansk film som du har funnet på Netflix. Du finner ut at du vil bruke Chromecast for å «kaste» filmen på mobilen din over på TV-skjermen. Du aktiverer Chromecast og stirrer spent på TV skjermen – men ingenting skjer. Hva har gått galt?

Du må velge et trådløst nettverk når du starter Chromecast for første gang. Chromecast bruker nemlig ikke det nettverket som enheten din er koblet til. Det vil si at selv om du bruker VPN på mobilen, så vil ikke Chromecast automatisk bruke VPN – Chromecast bruker det opprinnelige trådløse nettverket ditt. 

Det er derfor innholdet blir geografisk sperret med det samme du forsøker å kaste bildene over på TVen. Det leder dermed til spørsmålet: Hvordan sette opp en VPN med Chromecast? La oss se nærmere på et par av de enkleste løsningene.

Slik setter du opp VPN med Chromecast

En effektiv måte å sette opp VPN med Chromecast er å sette opp VPN mot ruteren din. Det gjør at alle enhetene på nettverket er beskyttet av VPN. Du er imidlertid nødt til å ha en ruter som er egnet for VPN for å kunne benytte deg av denne løsningen, og du må være forsiktig mens du gjør det. Det kan være lett for å skade ruteren. Prosedyren går ut på tre trinn:

 1. Sjekk at ruteren er egnet for VPN
 2. Installer VPN ved å endre fastvaren
 3. Koble til Chromecast til det trådløse nettet igjen

Selv om metoden ikke er uten risiko, er fordelen at all trafikk blir sendt gjennom et VPN. Hvis du ikke vil begi deg utpå noen endring av fastvare på ruteren, kan du heller opprette et WiFi hotspot på datamaskinen din. Deretter kobler du Chromecast til hotspoten. Dette er en enklere og mindre risikabel måte å bruke VPN med Chromecast, ettersom du ikke gjør noen endringer på selve ruteren. Ulempen er at forbindelsen kan være litt treg.

Hvilke VPN-tjenester kan jeg bruke med Chromecast?

Du må velge deg en VPN-tjeneste før du kan opprette et hotspot eller endre fastvaren på ruteren din. Det finnes mange forskjellige løsninger tilgjengelige på markedet, og vi anbefaler å sammenligne priser og tjenester for å finne noe som matcher dine behov. Er personvern viktigst for deg? Eller vil du bruke VPN til å få tilgang til underholdningsplattformer som ellers er blokkert?  Skal du for eksempel strømme filmer og serier, bør hastighet være topp prioritering.

 1. ExpressVPN: Tjenesten spesialiserer seg på avansert teknologi for å kunne strømme HD/4K svært raskt, og ExpressVPN passer dermed bra for deg som ønsker tilgang til TV-serier og filmer.
 2. CyberGhost: Tjenesten tilbyr mye verdi til en rimelig pris. Hvis du ønsker full anonymitet og avanserte personverninnstillinger, er dette et godt valg. De tilbyr enkelte servere for deg som ønsker å strømme filmer.
 3. Surfshark: Dette er en VPN-tjeneste som gir deg tilgang til flere utenlandske underholdningsplattformer. Du kan ha ubegrenset med tilkoblinger, og tjenesten passer dermed bra for deg som har mange familiemedlemmer som alle vil logge seg på fra ulike enheter.
 4. NordVPN: NordVPN er en tjeneste som gir deg VPN i høy hastighet. Sikkerhet står i fokus, samtidig som du får tilgang til underholdningsplattformer som amerikansk Netflix.
 5. Private Internet Access VPN: Dette er en brukervennlig tjeneste som fås til en lav månedlig sum. De har døgnåpen kundeservice som kan nås både via online chat og på epost.

Det finnes også enkelte andre VPN-tjenester der ute, og vi anbefaler at du begynner med å vurdere hvilke funksjoner som er viktig for deg. Du bør blant annet sjekke hvor sikker nettverket er i bruk, samt hvor mange servere og beliggenheter du har tilgang til. Hastighet bør også prioriteres. Brukervennlighet og kundeservice bør komme høyt opp på prioriteringslisten din.

Bør jeg bruke gratis eller betalt VPN?

Det finnes mange forskjellige tjenester der ute som tilbyr gratis VPN, men kvaliteten og sikkerheten er som regel ikke like god som betalte VPN-tjenester. Vi anbefaler å investere i en premium-versjon, særlig hvis du bruker VPN daglig eller flere ganger i uken. Du kan få svært prisgunstige månedsabonnement til prisen av en kopp med kaffe, og betalt VPN trenger ikke nødvendigvis å være en stor investering.

Jo lenger abonnementsperiode du velger, desto mer penger sparer du. Det vil si at du stort sett får en eller flere måneder gratis om du velger et årsabonnement fremfor månedsabonnement. De fleste VPN-tjenester belønner nemlig lojale kunder, og dette kan være en fin måte for dedikerte VPN-brukere å spare penger på. Sammenlign priser på VPNer her.

Hvordan sette opp VPN med Chromecast: kort oppsummering

Det finnes to forskjellige måter du kan sette opp VPN med Chromecast: endre fastvaren på ruteren din eller opprette et hotspot. Du må også bestemme deg for hvilken VPN-tjeneste som du ønsker å benytte deg av. Selv om du må sette av litt tid til å opprette nettverkene, trenger du kun å gjøre det en gang. Når jobben er gjort, kan du trygt synke ned i sofaen og kose deg med VPN og Chromecast.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo