timerTidsbegrenset tilbud×

nordvpn nordvpn

Vent litt!

FÅ 75% RABATT

Prøv i dag, og få 30 dagers pengene tilbake garanti

Hvordan få amerikansk Netflix med VPN

I denne artikkelen vil vi skrive om hvordan du kan få amerikansk Netflix med en VPN tjeneste. Dette innebærer altså at du kan se den amerikanske Netflixversjonen, som har et utrolig mye bedre tilbud enn den norske versjonen.

Vi er nok mange som skulle ønsket oss å bodd i USA når vi skrur på Netflix og ser det samme eldgamle utvalget som vi har sett utrolig mange ganger før. Heldigvis er det en veldig enkel måte å løse dette på, og det er altså å bruke en VPN tjeneste.

Beste VPN tjenestene for Netfilx

Før vi forklarer mer generelt hva VPN er og hvordan du kan bruke en VPN leverandør for å se på amerikansk Netflix, vil vi vise denne listen over hvilke VPN leverandører vi synes er best for øyeblikket.

Det er utrolig mange VPN tjenester og dette er bare et utvalg av noen. Det finnes nok over 100 VPN tjenester for øyeblikket. Alle disse tjenestene er betalte, og vi skal nedenfor forklare hvorfor vi anbefaler betalte framfor gratis VPN tjenester.

.
ExpressVPN
.
CyberGhost
.
Surfshark

Om annonsering på denne nettsiden

Om vurderingene

Hva er en VPN tjeneste?

Nå som vi har forklart deg at du kan se på den amerikanske versjonen av Netflix med en VPN tjeneste, er selvfølgelig et betimelig spørsmål hva en VPN tjeneste er for noe.

Vi skal her forklare hva VPN er i en veldig enkel versjon. Grunnen til dette er at du sannsynligvis kun er interessert i å vite det aller mest nødvendige, slik at du raskt kan se de programmene du ønsker på Netflix.

En VPN er en måte å lure andre på internett til å tro at du er et annet sted. Det finnes en rekke servere rundt omkring i verden som man kan knytte seg, og en VPN leverandør er bindeleddet mellom deg og disse leverandørene.

Slikt sett blir VPN både en måte å beskytte seg på nett samt å omgå geobegresninger. Dersom du bor i Norge og kobler deg til en amerikansk server vil du for det første kunne endre og skjule IP adressen din og dermed unngå hacking og lignende, og i tillegg få tilgang til innhold du ellers bare ville fått tilgang til dersom du var i USA.

Så hvordan se amerikansk Netflix med en VPN?

Se filmer som ikke har kommet i Norge med VPN

Med en VPN kan du bunkre deg i sofaen og få bedre utvalg på Netflix

Nå har vi forklart helt enkelt hva en VPN tjeneste er. Hovedpoenget er altså at all trafikken din sendes via en valgt server slik at det for andre på internett ser ut som om trafikken kommer direkte fra IP adressen til den serveren.

VPN tjenester har servere i alle land, og som oftest veldig mange servere i statene. Det du må gjøre for å få amerikansk Netflix er dermed kun å koble deg til en amerikansk server. Da vil du få en amerikansk IP adresse, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA.

Se filmer som ikke har kommet i Norge med VPN

Med en VPN kan du bunkre deg i sofaen og få bedre utvalg på Netflix

Siden Netflix da tror at du befinner deg i USA vil Netflix vise deg den amerikanske versjonen av Netflix. Det er dermed egentlig veldig lett å få den amerikanske Netflixversjonen. Det du må gjøre er bare å laste ned en VPN, koble til en amerikansk server, og deretter gå inn på Netflix.com.

Dette kan gjøres på under 5 minutter. Det er imidlertid svært viktig at du velger riktig VPN leverandør, og vi skal nå forklare hvorfor dette er svært viktig.

Denne teknikken kan også brukes til å få Netflix fra andre land, slik at du kan få for eksempel engelsk Netflix, fransk Netflix, japansk Netflix og lignende.

Ikke alle VPN leverandører fungerer på Netflix

Det er altså viktig å presisere at ikke alle VPN leverandører fungerer på Netflix. Dette kan du blant annet se på denne store studien utført av Comparitech.

Grunnen til at ikke alle VPN leverandører fungerer med Netflix er samme grunn som at Netflix ikke viser samme innhold i alle land. Netflix er bundet av rettighetsbegrensninger, og kjøper bare rettighetene til filmer og serier i noen land, mens de ikke gjør det i andre land. Dermed kan de bare visse et visst innhold i hvert enkelt land.

Etter hvert som folk har brukt VPNer til å lure Netflix sin geoblokkering har også Netflix blitt nødt til å arbeide for å hindre bruk av VPN. Det kan synes som om de er lovpålagt å gjøre dette, fordi Netflix har viet mye ressurser til en utstrakt bruk mot VPN tjenester.

Netflix har operert ved å bannlyse IP adresser som de skjønner kommer fra VPN bruk. Det er imidlertid umulig for Netflix å vite om alle IP adresser som stammer fra bruk av VPN, slik at Netflix aldri vil klare å blokkere alle VPN tjenester.

Netflix klarer imidlertid som oftest å blokkere de aller dårligste VPN tjenestene, som har få servere og lite ressurser til å holde tjenesten oppdatert i forhold til Netflix. De beste VPN tjenestene som vi skal skrive mer om strakt, fungerer imidlertid godt.

Vi skal nå skrive litt om de VPN tjenestene vi synes er best til å få inn Netflix fra USA.

ExpressVPN

Amerikansk Netflix i Norge med ExpressVPN

ExpressVPN fungerer veldig bra med Netflix

ExpressVPN er en av de VPN tilbyderne som alltid kommer veldig godt ut i testene. ExpressVPN har over 2000 servere i 92 forskjellige land. I forhold til å se amerikansk Netflix er ExpressVPN meget god, da den har en rekke servere i USA. Dette medfører at det er mindre sjanse til at Netflix har klart å blokkere serverne til ExpressVPN.

I våre tester fungerte ExpressVPN veldig bra til å se på Netflix fra andre land enn det man befant seg i. Det fungerte fint å omgå geoblokkeringen til Netflix med serverne til ExpressVPN. ExpressVPN bruker også mye ressurser på å kontinuerlig oppdatere tjenesten i forhold til å holde trutt med Netflix.

Amerikansk Netflix i Norge med ExpressVPN

ExpressVPN fungerer veldig bra med Netflix

Serverne til ExpressVPN er også svært raske. Ved all bruk av VPN vil det bli noe hastighetstap på internettrafikken, da all trafikk må gjennom en ekstern server. Imidlertid blir hastighetstapet svært lite med ExpressVPN, slik at man kan se amerikansk Netflix i HD kvalitet uten at det lagger eller lignende.

ExpressVPN er en av de dyrere VPN tjenestene, men den koster altså ikke mer enn 70 kr for en måned, og er billigere dersom du binder deg for en lengre periode. Tjenesten opererer også med en ubetinget 30 dagers pengene tilbake garanti slik at du kan få pengene tilbake innen 30 dager dersom du er misfornøyd.

Sikkerheten til ExpressVPN er også svært god, og de opererer med en nulloggspolitikk. Dette innebærer at de ikke kan selge informasjon om deg til tredjeparter, da de aldri lagrer noen informasjon om deg.

NordVPN

En av de VPN tjenestene som ofte kommer svært godt ut på testene i forhold til Netflix er NordVPN. Faktisk så vant NordVPN den store testen til Comparitech som vi linket til ovenfor.

Her var NordVPN den eneste VPN tilbyderen som klarte å omgå Netflix sine geobegrensninger i samtlige land. Dette innebar at du fra hvilket som helst land i verden kunne se Netflix utvalg i samtlige land Netfilx opererer i. Dette er naturligvis veldig imponerende, og sier litt om hvilken klassetjenesten NordVPN levererer.

I våre tester fungerte også NordVPN veldig bra. Tjenesten er også veldig brukervennlig, og er enkel å laste ned og installere. Menyen til NordVPN fungerer som et verdenskart, slik at det er enkelt å velge en server som befinner seg i USA. Slik sett gir vi tjenesten et stort pluss for brukervennlighet.

Amerikansk Netflix i Norge med NordVPN

NordVPN er en av de klart beste til Netflix

NordVPN er i likhet med ExpressVPN meget rask, slik at du slipper at Netflix lagger eller lignende når du skal slappe av og koble av.

NordVPN er også noe billigere enn ExpressVPN, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Slikt sett får NordVPN pluss i forhold til den noe mer annerkjente ExpressVPN.

Ved siden av disse to tilbyderne var vi også særlig imponert av CyberGhost, som har egne menyer helt tilpasset deg som vil bruke VPN til Netflix. Dermed kan CyberGhost absolutt også være et aktuelt alternativ.

Må jeg betale for å se USA versjonen av Netflix?

Et helt legitimt spørsmål er om man må betale for dette. De fleste av oss betaler jo allerede for Netflix, og det er da irriterende å måtte ut med en 50 lapp ekstra for å øke tilbudet.

Svaret er imidlertid dessverre at du sannsynligvis må belage deg på å betale noe. Grunnen til dette er at gratistjenestene rett og slett ikke er bra nok til å se Netflix med.

Gratistjenester kan absolutt være gode, men de fungerer altså som oftest ikke så veldig bra i forhold til å se Netflix med. Grunnen til dette er flere.

For det første har de ikke har ressurser til å holde følge med Netflix, slik at Netflix ofte vil ha blokkert alle serverne til gratistjenesten.

Videre er det også et stort problem at de fleste gratistjenester har trafikkbegrensninger. Dette innebærer at du bare kan bruke en viss mengde trafikk med tjenesten før du må betale. Flere opererer med en grense på 500MB. Denne grensen kan fungere til mye bruk av VPN, men er naturligvis for lite dersom du skal bruke VPN til amerikansk Netflix.

Mange gratistjenester har også et dårlig rykte i forhold til at de har blitt beskyldt for å utlevere informasjon om brukerne sine. Dette gjelder blant annet OperaVPN og OpenVPN. Dette er naturligvis noe man ønsker å unngå, men det er forståelig at VPN tjenestene som ikke er betalt må tjene penger på noe.

Hos mange gratis VPN tjenester vil du også oppleve endel irriterende markedsføring.

Det er naturligvis bare å teste og se om det fungerer, men husk at også de fleste betalte VPN tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du risikofritt også kan teste disse med Netflix og angre dersom du ikke er fornøyd eller heller vil bruke en gratistjeneste. Uansett koster det ikke særlig mye.

Stream Netflix på mobil

VPN fungerer også på mobil og nettbrett

Mange gratistjenester har også et dårlig rykte i forhold til at de har blitt beskyldt for å utlevere informasjon om brukerne sine. Dette gjelder blant annet OperaVPN og OpenVPN. Dette er naturligvis noe man ønsker å unngå, men det er forståelig at VPN tjenestene som ikke er betalt må tjene penger på noe.

Hos mange gratis VPN tjenester vil du også oppleve endel irriterende markedsføring.

Det er naturligvis bare å teste og se om det fungerer, men husk at også de fleste betalte VPN tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du risikofritt også kan teste disse med Netflix og angre dersom du ikke er fornøyd eller heller vil bruke en gratistjeneste. Uansett koster det ikke særlig mye.

Vil Netflix forbedre utvalget sitt?

Et spørsmål mange stiller er om Netflix noen gang vil forbedre utvalget sitt i Norge. Utvalget i Norge er jo som kjent relativt dårlig i forhold til andre land, og det er en ubestridt sannhet at norske borgere betaler mye mer i forhold til et langt dårligere utvalg enn andre land.

Netflix har uttalt at de har som mål at tjenesten skal bli like bra i alle land. Dette innebærer at det ikke skal ha noe å si hvor du ser Netflix fra. Dette hadde selvfølgelig vært en veldig god nyhet for norske borgere, som da hadde sluppet og betalt ekstra for en VPN tjeneste.

Hvor lang tid dette vil ta er imidlertid usikkert, og Netflix har jo sagt dette i flere år. Likevel øker bruken av VPN for å se Netflix, slik at det ikke er så lett å kjøpe alt Netflix sier for god fisk.

Sannsynligvis vil det dessverre ta ganske lang tid før utvalget blir like bra, og det vil neppe skje innen 2019.

I mellomtiden får vi bare gjøre det beste ut av det med en VPN tjeneste. Binder du deg for et år kan du få det så billig som 20 kr per måned, og da er det jo ikke verdens undergang.