Hvordan få amerikansk Netflix?

Sist oppdatert: 10/01/2022

Det er enkelt å se amerikansk Netflix med en VPN-tjeneste.

I denne artikkelen vil vi skrive om hvordan du kan få amerikansk Netflix. Som kjent har den amerikanske versjonen av Netflix et vesentlig bedre utvalg enn den norske Netflixversjonen, dette gjelder både filmer og TV serier. Grunnen til dette er at Netflix naturligvis investerer mer i USA, da dette markedet er verdt mye mer enn det norske.

Vi er nok mange som vil flytte til USA når vi skrur på Netflix og ser det samme eldgamle utvalget som vi har sett utrolig mange ganger før. Heldigvis er det ikke nødvendig å flytte til USA for å få dette Netflix tilbudet. Det eneste du må gjøre er å benytte deg av en VPN-tjeneste. I det følgende skal vi forklare hvordan du enklest mulig kan utvide innholdet ditt på Netflix.

Kort oppsummering

Til deg som ikke vil lese hele artikkelen så skal vi gi deg en helt kort oppsummering. Du kan altså se den amerikanske Netflixversjonen relativt enkelt ved hjelp av en VPN-tjeneste.

Grunnen til dette er at en VPN lar deg endre IP adresse. På den måten kan du endre IP-adressen på enheten din til en amerikansk IP adresse, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA. Netflix vil da vise det utvalget for USA, og du kan boltre deg med mye mer innhold enn det norske. Det du må gjøre er egentlig kun de følgende stegene:

 1. Last ned en VPN-tjeneste. Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester og kun noen fungerer med Netflix, da Netflix blokkerer mange VPN-servere. Listen vi har laget under inneholder kun VPN-tjenester som fungerer med Netflix.
 2. Koble til en amerikansk server. Når du har lastet ned VPN-tjenesten er det bare å koble til en amerikansk server inne på VPN-programmet. Dette går veldig fort.
 3. Gå til Netflix.com. Nå er det bare å logge inn på Netflixkontoen din, da skal du få opp USA versjonen som da har mye bedre innhold.

Dette er de beste VPN-tjenestene for Netflix for øyeblikket:

Hva er en VPN tjeneste?

Nå som vi har forklart deg hvordan du kan se på den amerikanske versjonen av Netflix med en VPN-tjeneste, er selvfølgelig et passende spørsmål hva en VPN tjeneste egentlig er. Vi skal her forklare hva VPN er i en veldig enkel versjon.

En VPN er en måte å lure andre på internett til å tro at du befinner deg i et annet land. Det finnes en rekke VPN selskaper rundt omkring i verden som eier forskjellige servere rundt omkring i verden. Når du laster ned et VPN-program får du tilgang til alle serverne selskapet eier.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilken server du ønsker å koble deg til, og deretter trykke «koble til» eller lignende. Da er du altså tilkoblet den serveren du har valgt. Det som skjer da er at all trafikken fra din enhet vil gå via den eksterne serveren før den når ut til internett. Følgen av dette er at alle andre på internett vil tro at trafikken din kommer fra serveren du er tilknyttet, og ikke deg selv.

NordVPN sin VPN-app, her kan du virtuelt flytte til alle land i hele verden, bare å trykke på det landet du ønsker.

Slikt sett blir VPN både en måte å beskytte seg på nett samt å omgå geobegresninger. Dersom du bor i Norge og kobler deg til en amerikansk server vil du for det første kunne endre og skjule IP adressen din og dermed unngå hacking og lignende, og i tillegg få tilgang til innhold du ellers bare ville fått tilgang til dersom du var i USA.

Dette er altså en meget praktisk funksjon som er ganske lett å benytte seg av. Les mer om hva en VPN-tjeneste er her.

Så hvordan se amerikansk Netflix med en VPN?

Nå har vi forklart helt enkelt hva en VPN tjeneste er. Hovedpoenget er altså at all trafikken din sendes via en valgt server slik at det for andre på internett ser ut som om trafikken kommer direkte fra IP adressen til den serveren.

VPN tjenester har servere i alle land, og som oftest veldig mange servere i statene. Det du må gjøre for å få amerikansk Netflix er dermed kun å koble deg til en server i USA. Da vil du få en amerikansk IP adresse, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA.

Her er vi koblet til NordVPN fra Norge – Netflix tror vi befinner oss i USA og gir oss det amerikanske innholdet.

Siden Netflix da tror at du befinner deg i USA vil Netflix vise deg den amerikanske versjonen av Netflix. Det er dermed egentlig ganske lett. Det du må gjøre er bare å laste ned en VPN, koble til en amerikansk server, og deretter gå inn på Netflix.com.
Dette kan gjøres på under 5 minutter.

Denne teknikken kan også brukes til å få Netflix fra andre land, slik at du kan få for eksempel engelsk Netflix, fransk Netflix, japansk Netflix og lignende.

Den samme teknikken kan også brukes til å se andre Amerikanske strømmetjenester som har vesentlig bedre tilbud i USA enn i Norge, som for eksempel Amazon Prime.

Det er imidlertid svært viktig at du velger riktig VPN leverandør, og vi skal nå forklare hvorfor dette er svært viktig.

Beste VPN-tjenester for Netflix

Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester som hevder de fungerer bra med Netflix, men etter vår erfaring er det mange som ikke fungerer i det hele tatt. Under skal vi omtale noen tjenester som vi opplever særlig fungerer bra med Netflix.

ExpressVPN

 • Rask tilkobling til Netflix.
 • Over 2000 servere verden rundt.
 • Kommer seg rundt Netflix sin blokkering.

ExpressVPN er en av de VPN tilbyderne som alltid kommer veldig godt ut i testene. ExpressVPN har over 2000 servere i 92 forskjellige land. I forhold til å se amerikansk Netflix er ExpressVPN meget god, da den har en rekke servere i USA. Dette medfører at det er mindre sjanse til at Netflix har klart å blokkere serverne til ExpressVPN.

I våre tester fungerte ExpressVPN veldig bra til å se på Netflix fra andre land enn det man befant seg i. Det fungerte fint å omgå geoblokkeringen til Netflix med serverne til ExpressVPN. ExpressVPN bruker også mye ressurser på å kontinuerlig oppdatere tjenesten i forhold til å holde trutt med Netflix.

Serverne til ExpressVPN er også svært raske. Ved all bruk av VPN vil det bli noe hastighetstap på internettrafikken, da all trafikk må gjennom en ekstern server. Imidlertid blir hastighetstapet svært lite med ExpressVPN, slik at man kan se Netflix i HD kvalitet uten at det lagger eller lignende.

ExpressVPN er en av de dyrere VPN tjenestene, men den koster altså ikke mer enn 70 kr for en måned, og er billigere dersom du binder deg for en lengre periode. Tjenesten opererer også med en ubetinget 30 dagers pengene tilbake garanti slik at du kan få pengene tilbake innen 30 dager dersom du er misfornøyd.

Sikkerheten til ExpressVPN er også svært god, og de opererer med en nulloggspolitikk. Dette innebærer at de ikke kan selge informasjon om deg til tredjeparter, da de aldri lagrer noen informasjon om deg. Se en lengre test av ExpressVPN til Netflix her.

NordVPN

 • Se amerikansk Netflix i Norge.
 • Utvid Netflix bibliotektet ditt med opp til 50%.
 • Bra kundeservice.

En av de VPN tjenestene som ofte kommer svært godt ut på testene i forhold til Netflix er NordVPN. Faktisk så vant NordVPN den store testen til Comparitech som vi linket til ovenfor.

Her var NordVPN den eneste VPN-tilbyderen som klarte å omgå Netflix sine geobegrensninger i samtlige land. Dette innebar at du fra hvilket som helst land i verden kunne se Netflix utvalg i samtlige land Netfilx opererer i. Dette er naturligvis veldig imponerende, og sier litt om hvilken klassetjeneste NordVPN levererer.

I våre tester fungerte også NordVPN veldig bra. Tjenesten er også veldig brukervennlig, og er enkel å laste ned og installere. Menyen til NordVPN fungerer som et verdenskart, slik at det er enkelt å velge en server som befinner seg i USA. Slik sett gir vi tjenesten et stort pluss for brukervennlighet.

NordVPN er i likhet med ExpressVPN meget rask, slik at du slipper at Netflix lagger eller lignende når du skal slappe av og koble av. Dette er naturligvis en stor fordel.

NordVPN er også noe billigere enn ExpressVPN, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Slikt sett får NordVPN pluss i forhold til den noe mer anerkjente ExpressVPN. Les en større test av NordVPN til Netflix her.

Surfshark 

 • God for bruk til amerikansk Netflix
 • Billig alternativ
 • Bruk så mange enheter du vil samtidig

Surfshark er en VPN som tilbyr svært gode servere i USA. I vår test hadde vi ingen problemer med å strømme Netflix i HD med amerikanske servere. De har per dags dato over 1700 servere i over 60 land. Det skal nevnes at dette tallet øker konstant. 

Med Surfshark trenger du heller ikke bekymre deg for om sikkerheten er god nok. De tilbyr sikkerhet på lik linje med ExpressVPN og NordVPN. Dette vil si at du blant annet får funksjoner som null loggføring, kill switch og kryptering på lik linje med hva den amerikanske hæren bruker. 

Surfshark fungerer også på alle plattformer. De har for eksempel egen app, utvidelse og programvare. Du kan også bruke Surfshark på så mange enheter du vil om gangen. 

Når det kommer til pris skiller de seg ikke ut når det kommer til prisen for en måned. Denne ligger på rundt 100 kroner slik som de ovennevnte leverandørene. På den andre siden tilbyr de svært billige priser når det kommer til lengre medlemskap. Du kan faktisk få tjenesten for så lite som rundt 20 kroner i måneden på det billigste. Du kan sammenligne priser på forskjellige VPN-tjenester her.

Hvor mye bedre blir utvalget?

Et betimelig spørsmål å stille er naturligvis hvor mye bedre utvalget egentlig blir når man kobler seg til den amerikanske Netflixversjonen.

Hvor mye bedre utvalget er helt eksakt er vanskelig å si, men de fleste mener det amerikanske tilbudet er rundt 70 % større enn det norske. Dette innebærer altså at du nærmest vil doble innholdet ditt, hvilket naturligvis er en stor fordel. Å betale noe ekstra for en VPN-tjeneste kan dermed anses som en god ide for mange.

Ikke alle VPN-leverandører fungerer på Netflix

Det er altså viktig å presisere at ikke alle VPN leverandører fungerer på Netflix. Dette kan du blant annet se på den store studien utført av Comparitech.

Grunnen til at ikke alle VPN-leverandører fungerer med Netflix er samme grunn som at Netflix ikke viser samme innhold i alle land. Netflix er bundet av rettighetsbegrensninger, og kjøper bare rettighetene til filmer og serier i noen land, mens de ikke gjør det i andre land. Dermed kan de bare visse et visst innhold i hvert enkelt land.

Etter hvert som folk har brukt VPNer til å lure Netflix sin geoblokkering har også Netflix blitt nødt til å arbeide for å hindre bruk av VPN. Det kan synes som om de er lovpålagt å gjøre dette, fordi Netflix har viet mye ressurser til en utstrakt bruk mot VPN tjenester.

Netflix har operert ved å bannlyse IP adresser som de skjønner kommer fra VPN bruk. Det er imidlertid umulig for Netflix å vite om alle IP adresser som stammer fra bruk av VPN, slik at Netflix aldri vil klare å blokkere alle VPN tjenester.

En VPN tjeneste som ikke fungerer med Netflix

Netflix klarer imidlertid som oftest å blokkere de aller dårligste VPN tjenestene, som har få servere og lite ressurser til å holde tjenesten oppdatert i forhold til Netflix. De beste VPN tjenestene som vi skal skrive mer om strakt, fungerer imidlertid godt.

I det hele synes det egentlig å være en evig katt og mus lek mellom Netflix og de forskjellige VPN leverandørene. Netflix blokkerer stadig nye VPN servere som kommer til, mens VPN tilbyderne finner andre servere som netflix enda ikke har blokkert.

Slikt sett blir det en evig rundgang, og det er ikke egentlig noe tegn på at Netflix noen gang skal klare å bannlyse VPN for godt. Netflix uttaler stadig at de endelig har klart å bekjempe VPN for godt, men dette stemmer altså ikke.

Må jeg betale for å se USA versjonen av Netflix?

Et helt legitimt spørsmål er om man må betale for dette. De fleste av oss betaler jo allerede for Netflix, og det er da irriterende å måtte ut med en 50 lapp ekstra for å øke tilbudet.

Svaret er imidlertid dessverre at du sannsynligvis må belage deg på å betale noe. Grunnen til dette er at gratistjenestene rett og slett ikke er bra nok til å se Netflix med.

Gratistjenester kan absolutt være gode, men de fungerer altså som oftest ikke så veldig bra i forhold til å se Netflix med. Grunnen til dette er flere.

For det første har de ikke har ressurser til å holde følge med Netflix, slik at Netflix ofte vil ha blokkert alle serverne til gratistjenesten. Gratisversjonene får jo ikke inn de samme pengene som de betalte VPN-tjenestene, og dermed har de ikke like mye ressurser å benytte seg av.

Videre er det også et stort problem at de fleste gratistjenester har trafikkbegrensninger. Dette innebærer at du bare kan bruke en viss mengde trafikk med tjenesten før du må betale. Flere opererer med en grense på 500MB. Denne grensen kan fungere til mye bruk av VPN, men er naturligvis for lite dersom du skal bruke VPN til å streame innhold.

Tunnelbear har begrensning på 500MB på gratisversjonen, og er dermed ikke mye tess selv om den isolert fungerer.

Mange VPN gratistjenester har også et dårlig rykte i forhold til at de har blitt beskyldt for å utlevere informasjon om brukerne sine. Dette gjelder blant annet OperaVPN og OpenVPN. Dette er naturligvis noe man ønsker å unngå, men det er forståelig at VPN tjenestene som ikke er betalt må tjene penger på noe. Vi vil imidlertid sterkt fraråde deg å benytte deg av en VPN som ikke har en klar politikk om nulloggsføring.

Hos mange gratis VPN tjenester vil du også oppleve endel irriterende markedsføring, som kanskje alene er verdt å betale 50 kr i måneden for.

Det er naturligvis bare å teste og se om det fungerer, men husk at også de fleste betalte VPN tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du risikofritt også kan teste disse med Netflix og angre dersom du ikke er fornøyd eller heller vil bruke en gratistjeneste. Uansett koster det ikke særlig mye. For vår del er den eneste gratis VPNen vi har erfart fungerer ProtonVPN, slik at det kan være verdt å teste ut denne dersom du vil teste ut en gratis VPN:

ProtonVPN fungerer av og til med amerikansk Netflix.

Vil Netflix forbedre utvalget sitt?

Et spørsmål mange stiller er om Netflix noen gang vil forbedre utvalget sitt i Norge. Utvalget i Norge er jo som kjent relativt dårlig i forhold til andre land, og det er en ubestridt sannhet at norske borgere betaler mye mer i forhold til et langt dårligere utvalg enn andre land.

Netflix har uttalt at de har som mål at tjenesten skal bli like bra i alle land. Dette innebærer at det ikke skal ha noe å si hvor du ser Netflix fra. Dette hadde selvfølgelig vært en veldig god nyhet for norske borgere, som da hadde sluppet og betalt ekstra for en VPN tjeneste.

Hvor lang tid dette vil ta er imidlertid usikkert, og Netflix har jo sagt dette i flere år. Likevel øker bruken av VPN for å se Netflix, slik at det ikke er så lett å kjøpe alt Netflix sier for god fisk.

Sannsynligvis vil det dessverre ta ganske lang tid før utvalget blir like bra, og det vil neppe skje i 2022. (Oppdatert for 2022 så ser det ut som situasjonen fortsatt er slik at utvalget i USA er vesentlig bedre enn i Norge.)

I mellomtiden får vi bare gjøre det beste ut av det med en VPN tjeneste. Binder du deg for et år kan du få det så billig som 20 kr per måned, og da er det jo ikke verdens undergang.

Heldigvis skal det nå komme en rekke utfordrere som skal utfordre Netflix. Dette er blant annet Disney+, som sannsynligvis kommer til å bli en sterk utfordrer. Dette vil sannsynligvis føre til at Netflix må forbedre utvalget sitt vesentlig, særlig i de mindre landene.

Er det lovlig å se amerikansk Netflix?

Vi får ofte spørsmål om det er lovlig å bruke VPN for å manipulere utvalget på Netflix. Enkelte er redde for å få bot eller lignende. Det korte svaret er at VPN er helt lovlig, og at det også er helt lovlig å se amerikansk Netflix i Norge.

Derfor kan du føle deg helt trygg dersom du benytter deg av en VPN-tjeneste for å lure Netflix. Det eneste du må være obs på er at det selvfølgelig er ulovlig å benytte seg av VPN til ulovlig bruk. Laster du for eksempel ned innhold med VPN ulovlig, vil dette ikke være lov. Men det er altså ikke fordi du benytter deg av en VPN-tjeneste.

Kan jeg bruke VPN på alle enhetene mine?

VPN kan brukes på alle enheter, og med de beste VPN tjenestene vil du kunne koble til flere enheter samtidig. Dette innebærer at du altså kan bruke VPN samtidig på for eksempel PC, Mac, Android, iPhone og lignende.

Dermed kan du altså benytte deg av VPN til Netflix på alle de enhetene du ønsker, med mindre du har bygget et operativsystem på egen hånd.

Oppsummering 

Det er altså svært enkelt å få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix med bruk av en VPN. Du trenger kun å lage et medlemskap hos en leverandør, laste ned softwaren og velge en amerikansk server.

I tillegg til at du kan åpne geoblokkert innhold er det også flere fordeler knyttet til bruk av en VPN. Sikkerhet på nett er noe som har fått svært mye oppmerksomhet de årene. Du er i dag til enhver tid utsatt for et potensielt angrep. Dersom du benytter deg av en VPN er informasjonen din trygg. 

Utvalget av VPN leverandører er også de siste årene blitt større og større. Vi anbefaler dog at du holder deg til en av de største tjenestene. Dette er spesielt et poeng da det ikke er noen særlig forskjell når det kommer til pris. Dersom det er amerikansk Netflix som er ditt hovedfokus med en VPN, er alle de ovennevnte aktørene gode valg. 

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo