Hvordan få amerikansk Netflix?

Det er enkelt å se amerikansk Netflix med en VPN-tjeneste.

I denne artikkelen vil vi skrive om hvordan du kan få amerikansk Netflix. Som kjent har den amerikanske versjonen av Netflix et vesentlig bedre utvalg enn den norske Netflixversjonen, dette gjelder både filmer og TV serier. Grunnen til dette er at Netflix naturligvis investerer mer i USA, da dette markedet er verdt mye mer enn det norske.

Vi er nok mange som vil flytte til USA når vi skrur på Netflix og ser det samme eldgamle utvalget som vi har sett utrolig mange ganger før. Heldigvis er det ikke nødvendig å flytte til USA for å få dette Netflix tilbudet. Det du må gjøre er å benytte deg av en VPN-tjeneste. I det følgende skal vi forklare hvordan du enklest mulig kan utvide innholdet ditt på Netflix.

Kort oppsummering

Til deg som ikke gidder å lese hele artikkelen så skal vi gi deg en helt kort oppsummering. Du kan altså se den amerikanske Netflixversjonen relativt enkelt ved hjelp av en VPN-tjeneste.

Grunnen til dette er at en VPN lar deg endre IP adresse. På den måten kan du endre til en amerikansk IP adresse, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA. Det du må gjøre er egentlig kun de følgende stegene:

 1. Last ned en VPN-tjeneste. Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester og kun noen fungerer med Netflix, da Netflix blokkerer mange VPN-servere. Listen vi har laget under inneholder kun VPN-tjenester som fungerer med Netflix.
 2. Koble til en amerikansk server. Når du har lastet ned VPN-tjenesten er det bare å koble til en amerikansk server inne på VPN-programmet. Dette går veldig fort.
 3. Gå til Netflix.com. Nå er det bare å logge inn på Netflixkontoen din, da skal du få opp USA versjonen som da har mye bedre innhold.

Dette er de beste VPN-tjenestene for Netflix for øyeblikket:

Hva er en VPN tjeneste?

Nå som vi har forklart deg hvordan du kan se på den amerikanske versjonen av Netflix med en VPN-tjeneste, er selvfølgelig et betimelig spørsmål hva en VPN tjeneste er for noe.

Vi skal her forklare hva VPN er i en veldig enkel versjon. Grunnen til dette er at du sannsynligvis kun er interessert i å vite det aller mest nødvendige, slik at du raskt kan se de programmene du ønsker på Netflix.

En VPN er en måte å lure andre på internett til å tro at du er et annet sted. Det finnes en rekke VPN selskaper rundt omkring i verden som eier forskjellige servere rundt omkring i verden. Når du laster ned et VPN-program får du tilgang til alle serverne selskapet eier.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilken server du ønsker å koble deg til, og deretter trykke «koble til» eller lignende. Da er du altså tilkoblet den serveren du har valgt. Det som skjer da er at all trafikken fra din enhet vil gå via den eksterne serveren før den når ut til internett. Følgen av dette er at alle andre på internett vil tro at trafikken din kommer fra serveren du er tilknyttet, og ikke deg selv.

Slikt sett blir VPN både en måte å beskytte seg på nett samt å omgå geobegresninger. Dersom du bor i Norge og kobler deg til en amerikansk server vil du for det første kunne endre og skjule IP adressen din og dermed unngå hacking og lignende, og i tillegg få tilgang til innhold du ellers bare ville fått tilgang til dersom du var i USA.

Dette er altså en meget praktisk funksjon som er ganske lett å benytte seg av.

Så hvordan se amerikansk Netflix med en VPN?

Nå har vi forklart helt enkelt hva en VPN tjeneste er. Hovedpoenget er altså at all trafikken din sendes via en valgt server slik at det for andre på internett ser ut som om trafikken kommer direkte fra IP adressen til den serveren.

VPN tjenester har servere i alle land, og som oftest veldig mange servere i statene. Det du må gjøre for å få amerikansk Netflix er dermed kun å koble deg til en server i USA. Da vil du få en amerikansk IP adresse, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA.

Siden Netflix da tror at du befinner deg i USA vil Netflix vise deg den amerikanske versjonen av Netflix. Det er dermed egentlig ganske lett. Det du må gjøre er bare å laste ned en VPN, koble til en amerikansk server, og deretter gå inn på Netflix.com.
Dette kan gjøres på under 5 minutter.

Denne teknikken kan også brukes til å få Netflix fra andre land, slik at du kan få for eksempel engelsk Netflix, fransk Netflix, japansk Netflix og lignende.

Det er imidlertid svært viktig at du velger riktig VPN leverandør, og vi skal nå forklare hvorfor dette er svært viktig.

Hvor mye bedre blir utvalget?

Et betimelig spørsmål å stille er naturligvis hvor mye bedre utvalget egentlig blir når man kobler seg til den amerikanske Netflixversjonen. Dersom man skal betale en 50 lapp ekstra i måneden, er det jo selvfølgelig et krav om at tilbudet i alle fall skal bli en del bedre.

Hvor mye bedre utvalget er helt eksakt er vanskelig å si, men de fleste mener det amerikanske tilbudet er rundt 70 % større enn det norske. Dette innebærer altså at du nærmest vil doble innholdet ditt, hvilket naturligvis er en stor fordel.

Beste VPN-tjenester for Netflix

Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester som hevder de fungerer bra med Netflix, men etter vår erfaring er det mange som ikke fungerer i det hele tatt. Under skal vi omtale to tjenester som vi opplever særlig fungerer bra.

ExpressVPN

ExpressVPN har ekstremt mange servere i USA, og er god for Netflix.

ExpressVPN er en av de VPN tilbyderne som alltid kommer veldig godt ut i testene. ExpressVPN har over 2000 servere i 92 forskjellige land. I forhold til å se amerikansk Netflix er ExpressVPN meget god, da den har en rekke servere i USA. Dette medfører at det er mindre sjanse til at Netflix har klart å blokkere serverne til ExpressVPN.

ExpressVPN har ekstremt mange servere i USA, og er god for Netflix.

I våre tester fungerte ExpressVPN veldig bra til å se på Netflix fra andre land enn det man befant seg i. Det fungerte fint å omgå geoblokkeringen til Netflix med serverne til ExpressVPN. ExpressVPN bruker også mye ressurser på å kontinuerlig oppdatere tjenesten i forhold til å holde trutt med Netflix.

Serverne til ExpressVPN er også svært raske. Ved all bruk av VPN vil det bli noe hastighetstap på internettrafikken, da all trafikk må gjennom en ekstern server. Imidlertid blir hastighetstapet svært lite med ExpressVPN, slik at man kan se Netflix i HD kvalitet uten at det lagger eller lignende.

ExpressVPN er en av de dyrere VPN tjenestene, men den koster altså ikke mer enn 70 kr for en måned, og er billigere dersom du binder deg for en lengre periode. Tjenesten opererer også med en ubetinget 30 dagers pengene tilbake garanti slik at du kan få pengene tilbake innen 30 dager dersom du er misfornøyd.

Sikkerheten til ExpressVPN er også svært god, og de opererer med en nulloggspolitikk. Dette innebærer at de ikke kan selge informasjon om deg til tredjeparter, da de aldri lagrer noen informasjon om deg.

NordVPN

NordVPN har også mange servere i USA, faktisk mye flere enn noen andre.

En av de VPN tjenestene som ofte kommer svært godt ut på testene i forhold til Netflix er NordVPN. Faktisk så vant NordVPN den store testen til Comparitech som vi linket til ovenfor.

NordVPN har også mange servere i USA, faktisk mye flere enn noen andre.

Her var NordVPN den eneste VPN-tilbyderen som klarte å omgå Netflix sine geobegrensninger i samtlige land. Dette innebar at du fra hvilket som helst land i verden kunne se Netflix utvalg i samtlige land Netfilx opererer i. Dette er naturligvis veldig imponerende, og sier litt om hvilken klassetjeneste NordVPN levererer.

I våre tester fungerte også NordVPN veldig bra. Tjenesten er også veldig brukervennlig, og er enkel å laste ned og installere. Menyen til NordVPN fungerer som et verdenskart, slik at det er enkelt å velge en server som befinner seg i USA. Slik sett gir vi tjenesten et stort pluss for brukervennlighet.

NordVPN er i likhet med ExpressVPN meget rask, slik at du slipper at Netflix lagger eller lignende når du skal slappe av og koble av.

NordVPN er også noe billigere enn ExpressVPN, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Slikt sett får NordVPN pluss i forhold til den noe mer anerkjente ExpressVPN.

Ved siden av disse to tilbyderne var vi også særlig imponert av CyberGhost, som har egne menyer helt tilpasset deg som vil bruke VPN til Netflix. Dermed kan CyberGhost absolutt også være et aktuelt alternativ. Les en større test av NordVPN til Netflix her.

Ikke alle VPN-leverandører fungerer på Netflix

En VPN tjeneste som ikke fungerer med Netflix

Det er altså viktig å presisere at ikke alle VPN leverandører fungerer på Netflix. Dette kan du blant annet se på den store studien utført av Comparitech.

En VPN tjeneste som ikke fungerer med Netflix

Grunnen til at ikke alle VPN-leverandører fungerer med Netflix er samme grunn som at Netflix ikke viser samme innhold i alle land. Netflix er bundet av rettighetsbegrensninger, og kjøper bare rettighetene til filmer og serier i noen land, mens de ikke gjør det i andre land. Dermed kan de bare visse et visst innhold i hvert enkelt land.

Etter hvert som folk har brukt VPNer til å lure Netflix sin geoblokkering har også Netflix blitt nødt til å arbeide for å hindre bruk av VPN. Det kan synes som om de er lovpålagt å gjøre dette, fordi Netflix har viet mye ressurser til en utstrakt bruk mot VPN tjenester.

Netflix har operert ved å bannlyse IP adresser som de skjønner kommer fra VPN bruk. Det er imidlertid umulig for Netflix å vite om alle IP adresser som stammer fra bruk av VPN, slik at Netflix aldri vil klare å blokkere alle VPN tjenester.

Netflix klarer imidlertid som oftest å blokkere de aller dårligste VPN tjenestene, som har få servere og lite ressurser til å holde tjenesten oppdatert i forhold til Netflix. De beste VPN tjenestene som vi skal skrive mer om strakt, fungerer imidlertid godt.

I det hele synes det egentlig å være en evig katt og mus lek mellom Netflix og de forskjellige VPN leverandørene. Netflix blokkerer stadig nye VPN servere som kommer til, mens VPN tilbyderne finner andre servere som netflix enda ikke har blokkert.

Slikt sett blir det en evig rundgang, og det er ikke egentlig noe tegn på at Netflix noen gang skal klare å bannlyse VPN for godt. Netflix uttaler stadig at de endelig har klart å bekjempe VPN for godt, men dette stemmer altså ikke.

Må jeg betale for å se USA versjonen av Netflix?

Et helt legitimt spørsmål er om man må betale for dette. De fleste av oss betaler jo allerede for Netflix, og det er da irriterende å måtte ut med en 50 lapp ekstra for å øke tilbudet.

Svaret er imidlertid dessverre at du sannsynligvis må belage deg på å betale noe. Grunnen til dette er at gratistjenestene rett og slett ikke er bra nok til å se Netflix med.

Gratistjenester kan absolutt være gode, men de fungerer altså som oftest ikke så veldig bra i forhold til å se Netflix med. Grunnen til dette er flere.

For det første har de ikke har ressurser til å holde følge med Netflix, slik at Netflix ofte vil ha blokkert alle serverne til gratistjenesten. Gratisversjonene får jo ikke inn de samme pengene som de betalte VPN-tjenestene, og dermed har de ikke like mye ressurser å benytte seg av.

Videre er det også et stort problem at de fleste gratistjenester har trafikkbegrensninger. Dette innebærer at du bare kan bruke en viss mengde trafikk med tjenesten før du må betale. Flere opererer med en grense på 500MB. Denne grensen kan fungere til mye bruk av VPN, men er naturligvis for lite dersom du skal bruke VPN til å streame innhold.

Mange gratistjenester har også et dårlig rykte i forhold til at de har blitt beskyldt for å utlevere informasjon om brukerne sine. Dette gjelder blant annet OperaVPN og OpenVPN. Dette er naturligvis noe man ønsker å unngå, men det er forståelig at VPN tjenestene som ikke er betalt må tjene penger på noe. Vi vil imidlertid sterkt fraråde deg å benytte deg av en VPN som ikke har en klar politikk om nulloggsføring.

Hos mange gratis VPN tjenester vil du også oppleve endel irriterende markedsføring, som kanskje alene er verdt å betale 50 kr i måneden for.

Det er naturligvis bare å teste og se om det fungerer, men husk at også de fleste betalte VPN tjenestene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du risikofritt også kan teste disse med Netflix og angre dersom du ikke er fornøyd eller heller vil bruke en gratistjeneste. Uansett koster det ikke særlig mye.

Vil Netflix forbedre utvalget sitt?

Amerikansk Netflix på Apple TV

Et spørsmål mange stiller er om Netflix noen gang vil forbedre utvalget sitt i Norge. Utvalget i Norge er jo som kjent relativt dårlig i forhold til andre land, og det er en ubestridt sannhet at norske borgere betaler mye mer i forhold til et langt dårligere utvalg enn andre land.

Amerikansk Netflix på Apple TV

Netflix har uttalt at de har som mål at tjenesten skal bli like bra i alle land. Dette innebærer at det ikke skal ha noe å si hvor du ser Netflix fra. Dette hadde selvfølgelig vært en veldig god nyhet for norske borgere, som da hadde sluppet og betalt ekstra for en VPN tjeneste.

Hvor lang tid dette vil ta er imidlertid usikkert, og Netflix har jo sagt dette i flere år. Likevel øker bruken av VPN for å se Netflix, slik at det ikke er så lett å kjøpe alt Netflix sier for god fisk.

Sannsynligvis vil det dessverre ta ganske lang tid før utvalget blir like bra, og det vil neppe skje innen 2019.

I mellomtiden får vi bare gjøre det beste ut av det med en VPN tjeneste. Binder du deg for et år kan du få det så billig som 20 kr per måned, og da er det jo ikke verdens undergang.

Heldigvis skal det nå komme en rekke utfordrere som skal utfordre Netflix. Dette er blant annet Disney+, som sannsynligvis kommer til å bli en sterk utfordrer. Dette vil sannsynligvis føre til at Netflix må forbedre utvalget sitt vesentlig, særlig i de mindre landene.

Er det lovlig å se amerikansk Netflix?

Vi får ofte spørsmål om det er lovlig å bruke VPN for å manipulere utvalget på Netflix. Enkelte er redde for å få bot eller lignende. Det korte svaret er at VPN er helt lovlig, og at det også er helt lovlig å se amerikansk Netflix i Norge.

Derfor kan du føle deg helt trygg dersom du benytter deg av en VPN-tjeneste for å lure Netflix. Det eneste du må være obs på er at det selvfølgelig er ulovlig å benytte seg av VPN til ulovlig bruk. Laster du for eksempel ned innhold med VPN ulovlig, vil dette ikke være lov. Men det er altså ikke fordi du benytter deg av en VPN-tjeneste.

Kan jeg bruke VPN på alle enhetene mine?

VPN kan brukes på alle enheter, og med de beste VPN tjenestene vil du kunne koble til flere enheter samtidig. Dette innebærer at du altså kan bruke VPN samtidig på for eksempel PC, Mac, Android, iPhone og lignende.

Dermed kan du altså benytte deg av VPN til Netflix på alle de enhetene du ønsker, med mindre du har bygget et operativsystem på egen hånd.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo