NordVPN vs IPVanish

Sist oppdatert: 04/06/2021

Enhver VPN tjeneste som skal opp mot NordVPN har mye å leve opp til. NordVPN er kanskje den mest kjente VPN leverandøren på markedet. Denne leverandøren dukker opp på de fleste lister over den beste VPN tjenestene. IPVanish er på den andre siden litt mindre kjent. Dette betyr nødvendigvis ikke at tjenesten er noe dårligere. Vi har satt de to leverandørene opp mot hverandre og sammenlignet de forskjellige funksjonene deres. Dette er alt fra sikkerhet til brukervennlighet. 

Kort om NordVPN 

Hjemmesiden til NordVPN

NordVPN er basert i Panama og tjenesten ble for første gang lansert i 2012. Hvorfor de har valgt å basere seg i nettopp Panama er for å unngå EU og USA sine jurisdiksjoner om personvern. Dette gjør at de kan øke sikkerheten for sine kunder. Som nevnt er dette kanskje den mest kjente VPN tjenesten på markedet. Dette er det flere grunner til, men mest fordi de tilbyr veldig gode priser i forhold til kvaliteten på tjenesten. 

NordVPN tilbyr over 5400 servere i 59 forskjellige land. Det er altså en av leverandørene som tilbyr flest antall servere av alle VPN tjenester på markedet. 59 land er også mer enn nok land for de flestes behov. Videre har de også svært brukervennlig programvare til tilnærmet alle typer enheter. 

Sikkerheten NordVPN tilbyr er også i verdensklasse. De spesifikke funksjonene kommer vi nærmere innpå senere i artikkelen, men vi kan allerede si at denne er vanskelig å slå i en test. 

Kort om IPVanish 

IPVanish
Hjemmesiden til IPVanish

IPVanish ble også lansert i 2012 og er basert i USA. Da de fleste av de beste VPN tjenestene er basert i land som er utenfor EU og USA sine jurisdiksjoner er ikke IPVanish dette. De mener fortsatt at de har en politikk om null loggføring. Vi skal komme tilbake til denne påstanden senere i artikkelen. 

De tilbyr over 1500 servere i 51 forskjellige land. 1500 servere er litt over gjennomsnittet på antall servere. Du kan også få IPVanish på nesten alle enheter og programvarer og. De har ingen utvidelse til Chrome, men vi anbefaler uansett at du bruker programvare selv om utvidelse er et alternativ. 

De bruker den kjente 256-bit AES krypteringen på lik linje som de fleste andre leverandører. Denne krypteringen er den samme som det amerikanske forsvaret bruker og det finnes per i dag ikke teknologi som kan bryte opp nøkkelen. 

NordVPN vs IPVanish servere og hastighet

NordVPN har servere rundt om i hele verden

Dersom du allerede har lest deg litt opp på VPN så vet du at en VPN vil påvirke hastigheten på nettverket ditt. Når det er sagt vil de beste leverandørene kun redusere hastigheten med et par prosent. Vi har i andre artikler nevnt gratis VPN tjenester som kutter hastigheten med over 90%. Dette er heldigvis langt fra tilfellet med begge disse leverandørene. 

NordVPN er en av to markedsledere blant VPN tjenester. Med tanke på dette kan man også regne med at de leverer i øverste klasse på de alle punkter. Når det kommer til antall servere er det kun et par leverandører som i det hele tatt kommer i nærheten av deres 5400 servere. 

Antall servere reflekterer ikke nødvendigvis hastighet, men for NordVPN er dette tilfellet. Vi har testet ut en rekke av deres servere og hastigheten er så høy at det ikke er noen forskjell fra da vi ikke brukte VPN. Dette er også uavhengig av om vi valgte store eller små land. 

IPVanishs serverliste

Utvalget på 59 forskjellige land er også definitivt i det øvre sjiktet. Når det er sagt finnes det flere tjenester som tilbyr nesten/og dobbelt så mange land som NordVPN. For eksempel tilbyr PureVPN 140 land og ExpressVPN 94 land. 

IPVanish ligger litt bak når det kommer til antall servere med sine 1500. Men det er som sagt slik at hastighet er verdt mye mer enn antall servere. I vår test var det slik at noen servere var i øverste klasse, mens andre ikke helt nådde mål. Ingen servere var altså dårlige. Det skal likevel nevnes at hastigheten ikke er like sikker som hos NordVPN. Når det kommer til antall land er det lite som skiller de to leverandørene. 

Når det kommer til hastighet og servere er det altså NordVPN som kommer seirende ut. NordVPN kan du stole på at gir deg tilnærmet 100% hastighet uavhengig av hvilken server du velger. Dette er ikke alltid tilfellet med IPVanish, selv om tjenesten leverer en relativt god hastighet. 

NordVPN vs IPVanish sikkerhet 

NordVPN beskyttelse
NordVPN tilbyr kryptering på militærnivå.

Sikkerhet er for mange hovedgrunnen til at de anskaffer seg en VPN i utgangspunktet. Og uavhengig om dette er tilfellet for deg eller ikke er sikkerhet fortsatt svært viktig. Som regel er det lite som skiller de beste leverandørene når det kommer til sikkerhet bortsett fra et par ekstra funksjoner. Vi skal her gå litt mer i detaljer om IPVanish sin politikk om null loggføring. 

For det første tilbyr IPVanish en veldig god sikkerhet. De har en kryptering i verdensklasse og en rekke forskjellige tilleggsfunksjoner. Disse er blant annet OpenVPN, IKEv2 og mye mer. De tilbyr også en kill-switch som er en veldig fin tilleggsfunksjon. 

En politikk om null loggføring er svært viktig når du velger en VPN. IPVanish støtter en slik politikk. Det skal dog nevnes at de er basert i USA. Dette er et av de landene i verden som er mest opptatt av å overvåke befolkningen sin. IPVanish har også blitt tatt for å dele informasjon med FBI i 2016. Det skal nevnes at dette skjedde under tidligere eiere, men det er noe som er fint å vite. De beste VPN tjenestene lagrer ikke informasjon om brukerne sine i det hele tatt. Dette betyr at dersom FBI hadde spurt NordVPN om informasjon om en av deres brukere, hadde det ikke vært noe å gi ut. 

IPVanish tar sikkerhet seriøst.

NordVPN er en tjeneste du kan stole på at holder deg trygg på nettet. Det skal nevnes at vi anbefaler at du laster ned programvaren og ikke bruker utvidelser. Dette er fordi du mister noen funksjoner som for eksempel kill-switch som NordVPN tilbyr. 

NordVPN er som nevnt basert i Panama. Dette er et land som setter personvern svært høyt og de er ikke innenfor EU og USA sine jurisdiksjoner om loggføring. NordVPN kan derfor tilby en politikk om null loggføring til sine kunder, noe de også gjør. 

Videre beskytter NordVPN mot IP- og DNS lekkasjer. De har også egne privat krypterte DNS på hver eneste server. I tillegg til dette har de også ekstra sikkerhet over sin allerede bunnsolide kryptering. Dette kalles TOR over VPN eller dobbel VPN og er som et ekstra lag med sikkerhet. De tilbyr også en haug med flere sikkerhetsfunksjoner. 

Igjen er det NordVPN som kommer seirende ut av kampen. IPVanish tilbyr en sikkerhet som er svært god og når det kommer til funksjoner er det ikke alt for mye som skiller de fra NordVPN. Når det er sagt er vi svært skeptiske til deres løfte om en politikk om null loggføring. Dette er ikke bare på grunn av de tidligere avsløringene, men også fordi selskapet er basert i USA. Dette synes vi er svært merkelig da de fleste VPN tjenester velger å basere seg i land som Sveits, Panama og De Britiske Jomfruøyer. 

NordVPN vs IPVanish pris

For de fleste av oss er pris svært viktig ved kjøp av hvilket som helst produkt eller tjeneste. Normen for VPN leverandører har blitt å senke prisen på lengre medlemskap. Noen tilbyr faktisk over 90% rabatt dersom du for eksempel velger et 2 års medlemskap i forhold til en måned. Begge disse leverandørene har valgt å følge normen med tanke på prissetting. 

NordVPN tilbyr tre forskjellige avtaler. Du får akkurat de samme funksjonene uavhengig av hvilken du velger. Eneste forskjell er pris og lengde på medlemskap. Hvis du ønsker et medlemskap hos NordVPN i en måned koster det deg 9.56 dollar. Du kan også velge et års medlemskap for 3.93 dollar i måneden. Den siste planen deres er også den billigste og her betaler du 2.97 dollar i måneden for to års medlemskap. 

NordVPN priser 2021
NordVPN har svært konkurransedyktige priser

IPVanish har en ganske lik prissetting, men er noe billigere. En måned hos IPVanish koster deg kun 5 dollar som er under halvparten av NordVPN. Du kan også velge et år for 3.33 dollar i måneden. 

Her kommer altså IPVanish seirende ut på medlemskapene som ikke er de lengste. Det er på den andre siden slik at dersom du skal ha VPN i et år eller mer er det nesten ingenting som skiller de to leverandørene. 

NordVPN vs IPVanish på forskjellige enheter og brukervennlighet 

NordVPN er enkel å bruke på alle slags enheter. De har programvare til macOS, Windows og Linux i tillegg til apper for iPhone og Android. De har også utvidelser til både Chrome og Firefox. Du kan også få NordVPN på alle typer enheter som bruker internett ved å koble NordVPN på internettet ditt. Da kan du for eksempel bruke tjenesten til Apple-TV, Smart-TV og så videre. Du kan også bruke NordVPN på 6 enheter om gangen. Dersom du har NordVPN gjennom trådløst internett kan du bruke så mange enheter du vil. Merk at dette kan påvirke hastigheten din dersom det er for mange enheter samtidig. 

Brukervennligheten til NordVPN er også svært god. For det første er det enkelt å koble seg til en server da de har et verdenskart hvor du enkelt kan klikke på det landet du ønsker å koble deg opp til. Videre er også programvaren veldig enkel å bruke. Dette gjelder både app og programvare til PC og Mac. De har også svært god kundeservice som raskt hjelper deg dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med. 

IPVanish tilbyr også sin tjeneste på alle enheter du skulle trenge. De har programvare til Windows, macOS og Linux. Du kan også bruke IPVanish på mobil uavhengig om du har en iPhone eller Android telefon. Også på nesten alle rutere kan du installere IPVanish slik at du kan bruke på tjenesten der det ikke er en egen app. 

Brukervennligheten til IPVanish vurderer vi som god. Det er noen mindre problemer som dukker opp og dette trekker litt ned. Vi vil også si at dersom du har over gjennomsnittlig teknisk kompetanse vil du ikke ha noe problemer med programvarene til IPVanish. Du kan også koble til så mange enheter du vil med en IPVanish bruker. 

Samlet sett er vi svært fornøyd med at begge leverandører støtter alle type enheter. Det kan være noe teknisk å sette opp VPN på ditt trådløse nettverk, men dette vil begge tjenestene sin kundeservice hjelpe deg med dersom du har behov for det. Det er altså lite som skiller leverandørene på disse punktene. På den andre siden trekker det IPVanish ned at det kan være noen små problemer med programvaren deres. Dette gjelder spesielt på Windows. Det skal også nevnes at IPVanish tillater så mange enheter du vil om gangen mens NordVPN tillater 6. Uansett er NordVPN er klar vinner når det kommer til brukervennlighet. 

Konklusjon 

Alle VPN tjenester som finnes der ute vil ha en tøff kamp når den skal bli målt opp mot NordVPN. Det er ikke uten grunn at denne leverandøren er en av de aller største på markedet og dette reflekteres i sammenligningen med IPVanish. 

Alt i alt synes vi IPVanish er en god VPN, men vi ser ingen grunn til å velge denne over NordVPN. Dette er ikke bare basert på hastighet og ytelse, men vi likte ikke at leverandøren er basert i USA. Det er heller ikke et pluss at de ble tatt for å dele informasjon med myndighetene for kun et par år siden

Konklusjonen er altså at vi anbefaler NordVPN over IPVanish. Dersom du velger medlemskap over et år koster tjenesten så og si det samme, men du får en mer solid tjeneste med NordVPN. De er bedre på alle punkter bortsett fra at grensen er 6 enheter og ikke uendelig. Det er likevel sjeldent man trenger 6 enheter samtidig. 

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo