De beste VPN-utvidelsene for Chrome

Sist oppdatert: 15/12/2021

ExpressVPN og NordVPN fungerer utmerket til Chrome

Google Chrome er den desidert mest populære nettleseren i verden. Omtrent to tredjedeler av alle nettsidebesøk skjer med Chrome som nettleser. Dette gjør at det er viktig for alle VPN-tjenester å ha en utvidelse som fungerer godt med nettopp Chrome.

Nesten alle betalte VPN-tjenester har i dag utvidelser til Chrome, men det er fortsatt stor forskjell på hvor brukervennlige og gode disse utvidelsene er. I denne artikkelen skal vi nevne noen av de VPN-tjenestene vi synes fungerer best med Chrome. Det finnes ekstremt mange VPN-utvidelser til Chrome, så vi har blitt nødt til å velge blant de tjenestene som er kjent for å levere gode produkter.

I denne testen har vi lagt vekt på forskjellige momenter. Særlig vil brukervennligheten til Chrome utvidelsen selvfølgelig være av et helt sentralt poeng. I tillegg vil imidlertid andre generelle faktorer som hastighet på serverne, antall servere, sikkerhet, stabilitet, loggføringspolitikk, pris og lignende være av sentral betydning.

Her følger i alle fall vår liste over gode VPN-tjenester for Chrome. Se en oversikt her før du kan lese mer om hver enkelt under:

ExpressVPNs Chrome utvidelse

 • Nærmest ingen hastighets tap.
 • Servere i 94 land.
 • Rask oppkobling.

ExpressVPN er en av de raskeste programvareutvidelsene på markedet. ExpressVPN har en streng «ikke loggførings» politikk som sikrer at Chrome ikke får tak i noe informasjon om de som bruker Chrome som nettleser. ExpressVPN har et ekstremt stabilt nettverk som få andre er i nærheten av i dette markedet, og de bruker dette til å forbedre tjenestene for kundene sine rundt om i hele verden.

ExpressVPN har sitt hovedkvarter på De britiske jomfruøyene. Denne plasseringen gjør at ExpressVPN ikke faller under bestemmelsene i Five Eyes alliansen. Det gjør det faktisk mulig å ha en reel «ikke loggførings» politikk. Dette er viktig da det kan faktisk skje at Chrome må utlevere sin logginformasjon.

ExpressVPNs app til Chrome

ExpressVPN har ett av de mest globalt spredte servernettverkene. De har over 160 lokasjoner i 94 land rundt om i hele verden. Det å være aktiv på alle 6 kontinentene gir ExpressVPN mulighet til å nå et så bredt marked som mulig. De når også de nettbrukerne som bor på steder der internett er dårlig utbredt.

ExpressVPN er velkjent for å ha et veldig stabilt nettverk. De har mer enn 3000 serverne i nettverket. Dette tette servernettverket gjør at dersom en server stopper opp eller går ned, så overtar en annen automatisk. Det gjør at krypteringen aldri vil falle bort, og at brukerne hele tiden er beskyttet.

ExpressVPN har også en veldig bra kundeservice. På internettsidene deres kan man finne veldig utfyllende dokumentasjon som hjelper kundene med de fleste problemene som kan oppstå. Dersom noe krever mer omfattende hjelp, har også ExpressVPN en chattefunksjon der det er folk tilgjengelig 24/7.

Dersom man velger et års abonnement, og betaler det med en gang, er prisen på beskjedne 8.32 dollar per måned. Dersom man kjøper og angrer har ExpressVPN en 30 dagers returrett på alle abonnementene. Dette legger risikoen på dem og ikke deg når du tegner et abonnement. Kort oppsummert er dette en VPN-tjeneste av høy kvalitet som man absolutt bør prøve ut.

NordVPNs Chrome utvidelse

 • Surf anonymt på Chrome.
 • 5600 servere.
 • Uavbrutt tilkobling.

Når NordVPN prøver å skille seg fra de andre aktørene i bransjen fremhever de sin krypteringsalgoritme som skal holde militært nivå. Chrome sine sporingsalgoritmer er forholdsvis kraftige, så skal man kunne holde seg skjult fra disse er dette et viktig poeng. Ved å bruke NordVPN kan nettbrukere over hele verden holde sine virtuelle aktiviteter private og konfidensielle.

NordVPN sitt hovedkvarter er også lokalisert en ganske eksotisk plass, nemlig i Panama. Plasseringen gjør at også NordVPN ikke faller inn under bestemmelsene i Five Eyes alliansen. Dette er et viktig poeng når man skal finne ut hvilken VPN-tjeneste som prøver å være seriøse når det gjelder personvern. Etableringen gjør at VPN-tjenesten kan gi brukerne alternative IP-adresser for å skjule identiteten de har når de surfer.

NordVPNs app til Chrome

NordVPN har over 5600 servere verden over, og antallet vokser. Det gjør at de ikke vil gå tom for lagringsplass med det første. NordVPN finnes i over 60 land, og er et internasjonalt kjent merkenavn i bransjen. De er opptatt av å aldri overbelaste én av sine servere, og de går aldri på kompromiss med den kvaliteten de ønsker å levere på tjenesten sin.

Et så stort nettverk gjør at privatvernet aldri blir brutt for nettbrukere som ønsker å holde sine aktiviteter på nettet skjult for Chrome. Noen VPN-tjenester gir deg dessverre ikke full valuta for pengene på dette punktet, noe som gjør at hele formålet med en VPN-tjeneste faller bort.

Kundeservicen til NordVPN er ganske bra. De har en epostkonto man kan sende epost til. Nettsiden deres har mye dokumentasjon for å hjelpe kunder som enten har mindre problemer eller bare vil vite mer om NordVPN. Skulle det være saker som krever med omfattende hjelp, har også NordVPN en chattefunksjon kundene kan bruke.

Kostnaden per måned hos NordVPN er på den dyre siden om man tegner et månedlig abonnement. Men tegner man et 3-årig abonnement vil månedlig kostnad være bare 3.49 dollar per måned. Hver gang man tegner et abonnement, har man også en 30 dagers returrett. Denne sikkerheten gjør at kundene har ikke noe å tape på å tegne et abonnement for bare å prøve tjenesten.

SurfSharks Chrome utvidelse

 • Skjul IP-en din.
 • “Ikke loggførings” politikk.
 • Servere i 800 land.

En av de tingene som gjør SurfShark kjent er den muligheten de har til å komme seg forbi brannmuren til Netflix. Det gjør det mulig for brukerne å streame media fra Netflix fra hvilken som helst IP-adresse. Denne funksjonen er også til nyttig for å holde seg under radaren til Chrome, enten av sikkerhetsgrunner eller for at du ikke ønsker noen skal være nysgjerrige på det du gjør.

SurfShark sitt hovedkvarter ligger på De britiske jomfruøyene. Dette gjør at de kan ha en virkelig «Ikke loggførings» politikk og ikke bli tvunget til å gi ut informasjon bak brukernes rygg. Skulle Chrome noen gang bli nødt til å gi ut informasjon, så har de faktisk ingen informasjon å gi ut om deg.

SurfSharks utvidelse til Chrome.

SurfShark har over 800 servere som er utplassert i 53 forskjellige land i sitt nettverk. Antallet servere SurfShark disponerer er i forhold til kundemassen de har per nå. Både kundemassen og antall servere vil sikkert vokse eksponentielt over de neste årene.

En annen unik egenskap som SurfShark har er at brukerne kan godkjenne nettsidekommunikasjon selv. Dette frigjør båndbredde sånn at den kan brukes der kunden virkelig vil ha kryptert nettsidekommunikasjon. Denne type effektivitet som er basert på kundenes ønsker kan lønne seg stort i årene som kommer.

SurfShark har en veldig enkel teknisk supportside der alle de største problemkategoriene er lagt til venstre på siden. Dette gjør at kundene raskt finner frem til det de trenger, uten å måtte lete unødvendig lenge, som dessverre er tilfellet for noen VPN-tjenester, for å finne det de trenger.

Kostnaden per måned hos SurfShark er relativt høy om man har et løpende månedlig abonnement, hele 11.95 dollar per måned. De tilbyr også et 2-årig abonnement som gjør at den løpende månedlige kostnaden bare vil bli 1.99 dollar per måned. SurfShark er en VPN-tjeneste med et høyt vekstpotensial både i antall brukere og i kvaliteten på tjeneste, noe som nettbrukere bør legge merke til.

CyberGhost til Chrome

 • Ekstremt bra for nedlastning av torrent filer.
 • Skjul identiteten din.
 • Rimelig.

En av CyberGhost sine største spesialiteter er evnen den har til å gi sikker nedlastning av torrent filer i et P2P-system. Dette gir brukerne mulighet til å få tilgang til spill som har en begrenset tilgang. Men denne sikkerhetsfunksjonen spiller også inn når det gjelder å komme forbi Chrome’s overvåkning. Anonymiteten man ønsker får man med bare noen få klikk.

CyberGhost har valgt å legge hovedkontoret til Romania. Plasseringen gjør at de ikke ligger under noen streng lovgivning. Kanskje en rar plassering, men er i denne sammenhengen en sikker plassering. Det er det som betyr noe for en VPN-tjeneste.

CyberGhost til Chrome.

CyberGhost har over 5800 servere i over 90 land, som et større antall servere enn noen annen VPN-tjeneste på denne listen. Med et så stort nettverk spredt utover så stort område har CyberGhost posisjonert seg selv til å bli den tjenesten å bruke for nettbrukere overalt i verden.

CyberGhost kan skryte av å kunne tilby kryptering på militært nivå i servernettverket sitt. Dette gir full anonymitet, også om man er på et offentlig nettverk. Dette betyr at man kan bruke Chrome nettleseren bokstavelig talt over alt og fortsatt bli beskyttet av CyberGhost.

En av de kuleste tingene med CyberGhost sin tekniske supportside er at den inneholder et søkefelt der kunder som ikke vet hva de skal lete etter kan søke fritt. CyberGhost har også mange nyttige artikler der man kan finne mange svar på det man lurer på.

CyberGhost behandler sine lojale kunder veldig godt. Dersom man tegner et 3-årig abonnement så koster det bare 2.75 dollar i måneden. Og, for å krydre avtalen, så får man hele 45 dagers returrett om man vil bryte den.

PIA VPN til Chrome

PIA VPN er en grei VPN-tjeneste.

En av de tingene som skiller PIA VPN ut fra mengden er den muligheten de har til at opptil 10 enheter kan dele samme abonnement, dobbelt så mye som det som er vanlig. I dag, når hver av oss bruker så mange smarte enheter er dette en veldig relevant faktor å ha med seg når man skal velge VPN-tjeneste.

Ved å ha sitt hovedkvarter i Denver, er ikke PIA VPN underlagt datalagringslovene i EU. Dette gir selvfølgelig PIA VPN en konkurransefordel ovenfor sine konkurrenter over Atlanterhavet og gjør at det å ha en «Ikke loggførings» politikk er noen annet enn tomme ord.

PIA VPN har så mange som 3375 servere til sin tjeneste og antallet øker. De er lokalisert i 32 land på alle kontinenter. PIA VPN er i stand til å levere tjenester også der internettmarkedet er lite utbygd og de har en nisje i disse markedene. I årene fremover vil den posisjonen de allerede har her gi dem en fordel, og ytterliggere vekst når disse markedene utvikles mer og mer.

PIA VPN støtter P2P, og også flere VPN-gatewayer. PIA VPN jobber hardt for aldri å gå på kompromiss med kundens personvern. PIA VPN passer på deg enten det gjelder å holde seg unna Chromes nysgjerrige øyne eller å unngå at hackere får tak i informasjon om deg.

PIA VPN er ikke redd for konstruktiv kritikk. De har satt opp en portal på websiden der man fritt kan skrive det man ønsker. PIA VPN legger også ut regelmessige oppdateringer på sin hjelpeside på nettet, slik at kundene kan holde seg oppdatert på tekniske ting. De har også en veldig raskt besvart epostportal for alle som har ytterligere spørsmål.

PIA VPN har et månedlig abonnement som for tiden koster 6,95 dollar per måned. Vil man ha et årlig abonnement så koster det bare 3,33 dollar per måned som faktureres årlig. PIA VPN har en syv dagers returrett for alle typer abonnementer.

Fordeler med å bruke VPN på Chrome Browser 

For det første er en utvidelse svært mye lettere å bruke sammenlignet med en programvare. Det å laste ned en utvidelse til din valgte VPN er så enkelt som å søke på Google. Du vil rask finne utvidelsen for deretter å bruke et par sekunder før den er klar til bruk. Når du har logget inn vil du ha veldig enkel tilgang til tjenesten slik at du for eksempel kan bytte server på et par sekunder uten å forlate Chrome. 

Det går utrolig mye raskere å koble seg til en VPN når du har den i Chrome nettleseren.

Videre får du også tilgang til de fleste sider. Da en del sider på nettet er geoblokkert er du avhengig av å befinne deg i et spesielt land. For eksempel er BBC iPlayer utilgjengelig utenfor Storbritannia. Mange bruker også de amerikanske versjonene av Netflix og Amazon Prime Video. 

Privat surfing er for mange den eneste grunnen til at de benytter seg av en VPN. Det er en svært beroligende følelse å kunne surfe på nettet uten at alle sidene du besøker lagrer informasjon om deg. Du beskytter også deg selv mot dataangrep da all trafikken er kryptert. Merk at ikke alle sikkerhetsfunksjonene til noen leverandører er tilgjengelig med utvidelse og at du da er avhengig av å laste ned programvaren. 

Har Chrome en egen VPN-tjeneste?

I den seneste tiden har flere nettlesere utviklet sine egne VPN-tjenester. Dette gjelder blant annet for Opera og Firefox. Disse VPN-tjenestene fungerer relativt greit, men ligger selvfølgelig langt unna hva betalte VPN-tjenester som NordVPN og ExpressVPN kan tilby. Grunnen til dette er at disse nettleserne aldri vil kunne bruke like mye ressurser som disse tjenestene bruker på å forbedre produktene sine.

Chrome ser dessverre ut til å være langt fra å utvikle en egen VPN-utvidelse. I alle fall har ikke vi funnet noen informasjon som tilsier at de har noen planer om å utvikle en slik tjeneste. Selv om Google hadde lansert sin egen VPN-tjeneste i Chrome, er vi fortsatt ikke helt sikre på om vi hadde benyttet oss av denne tjenesten. Google har jo ekstremt mye informasjon om oss allerede, og med en egen VPN-tjeneste ville vi lagt veldig mye av informasjonen vår i Google sine hender.

Hva burde du se etter når du velger VPN til Chrome

Som med de fleste produkter varierer også VPN-tjenestene, noen ganger stort, fra tjeneste til tjeneste. Dette må man tenke over. Ikke minst fordi forskjellene i de forskjellige tjenestene kan bety at de er laget for forskjellige kundegrupper.

Så før du velger hvilken VPN-tjeneste du vil abonnere på, bør man sjekke ut de forskjellige tjenestene. Noen VPN-tjenester fokuserer mest på sikkerhetsfunksjoner og tilbyr derfor ikke den største hastigheten på tjenesten. Andre kan istedenfor fokuserer på å tilfredsstille de mest ivrige forbrukerne av strømmetjenester.

Krypteringsstyrke: Krypteringsstyrke er en viktig egenskap for å måle om VPN kan oppfylle det som er formålet, nemlig å beskytte personvernet. Dessverre har denne kjerneegenskapen blitt neglisjert av for mange VPN-tjenester. Man har fokusert på andre og mer selgende egenskaper. Men desto viktigere er at de som vurderer å kjøpe en VPN-tjeneste tar en ekstra titt på sikkerhetsfunksjonene til tjenesten.

Har en VPN-tjeneste en bra krypteringsstyrke vil man være beskyttet selv om man bruker et offentlig trådløst nettverk. Brukere kan finne ro i sjelen ved å vite at de er beskyttet fra storebrors lange arm og at de kan surfe som de vil uten at personlig og sensitiv informasjon blir solgt til høystbydende og potensielt brukes til å ødelegge.

Servernettverk: Dersom det ikke er noe annet som skiller, er en VPN-tjeneste som har størst mulig servernettverk å foretrekke. Dette sprer trafikken bedre når man er online, og dersom en server går ned, så er det alltid en som overtar og sikrer en uavbrutt beskyttelse av privatlivet for kunden. Dette er spesielt viktig for de som jevnlig håndterer sensitiv informasjon på nettet.

ExpressVPN er en VPN-tjeneste med en rekke forskjellige servere.

Når det er sagt, bør man ikke automatisk utelukke VPN-tjenester med mindre servernettverk. De fleste VPN-tjenestene utvider sitt servernettverk i takt med at kundemassen vokser. Den beste måten å finne ut hvordan VPN-tjenesten gjør det i forhold til servernettverket sitt, er å se på antall daglige brukere.

Lokasjon: Dette kan kanskje høres rart ut for noen, men hvor en VPN-tjeneste er lokalisert er faktisk ganske viktig. Dette er fordi lovene rundt datasikkerhet varierer veldig fra plass til plass. Det er mange land hvor firma i forskjellige næringer må, og kan, hente informasjon om kundene sine uten å informere kunden om det.

Det er derfor det er en fordel om VPN-tjenesten er lokalisert en litt bortgjemt plass med en god personvernlovgivning, og at den plassen ikke er en del av en allianse rundt informasjonsutveksling som for eksempel som den Five Eyes alliansen representerer.

Hvilken VPN-tjeneste er best for Chrome?

Alle nettbrukere bør ha nettsikkerhet i fokus. Vi har alle våre grunner til å ønske å være beskyttet på nett. Enten det gjelder å kunne streame favorittfilmen sin uten at hastigheten blir strupt av internettleverandøren eller å kunne surfe fritt og samtidig unngå å legge igjen spor Chrome eller andre kan plukke opp.

VPN-tjenester kan hjelpe deg å nå målet. For mindre enn prisen av en brusflaske i måneden, kan vi få tilgang til sikkerhetssystemer i verdensklasse. Disse er designet for å verne om ditt og mitt privatliv.

Oppsummering

Dersom du ønsker å laste ned en VPN som utvidelse til Chrome er alle de nevnte leverandørene i denne artikkelen gode alternativer. De aller beste alternativene er ExpressVPN og NordVPN da de per dags dato er de ledende aktørene på markedet. Google har per i dag heller ikke laget en egen VPN, så du er avhengig av en ekstern leverandør. Vi anbefaler at du selv velger en leverandør som fyller alle dine krav. 

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo