Hvordan se Netflix i utlandet

Sist oppdatert: 02/12/2021

Du kan enkelt se norsk Netflix i utlandet med en VPN-tjeneste.

Er vi på ferie i utlandet, så er kanskje utvalget hos Netflix helt annet. Noen ganger kan det være positivt, men vi vil nok gjerne ha norske tekster i hvert fall. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du enklest mulig kan se den norske Netflix versjonen mens du er i utlandet, eller koble deg opp mot andre lands Netflix for å få et mye bedre utvalg.

Kort oppsummering

Aller først skal vi forklare veldig enkelt hvordan du kan få den norske Netflix versjonen i utlandet. Dette kan du enkelt gjøre med en VPN-tjeneste, som lar deg endre IP adresse til andre land. Kobler du deg til en norsk server, vil du dermed få norsk Netflix, kobler du deg til en amerikansk server, vil du få amerikansk Netflix (og mye bedre utvalg!). Det du må gjøre er egentlig bare å følge disse 3 stegene:

 1. Last ned en VPN-tjeneste. Her kan du benytte deg av forslagene vi har nedenfor (som alle er testet for Netflix.)
 2. Velg en norsk server slik at du får norsk IP adresse. Vil du ha for eksempel en amerikansk Netflix kan du velge en amerikansk server.
 3. Etter du har valgt ønsket land er det bare å logge seg inn på Netflix og se det utvalget fra det landet du ønsker, eventuelt da med norsk underteksting.

Netflix blokkerer til stadig mange VPN-tjenester. Dette er de VPN-tjenestene som nærmest alltid fungerer med Netflix:

Netflix endrer innhold og tekst i utlandet

Underholdning har i et økende tempo blitt mer og mer viktig for oss nordmenn. Streamingtjenester som Netflix, TV2 Sumo, Dplay, og mange flere har blitt en del av vår hverdagstale. Dette kommer først og fremst som en følge av det økte trykket hverdagen bringer med seg.

Få ting er da bedre enn å lene seg tilbake og se en god film eller TV-serie. Allikevel er disse streamingtjenestene ofte begrensede, og det er ikke alltid en får sett akkurat det en ønsker. Det kan for eksempel virke meget urettferdig at favorittserien din blir utgitt tidligere på Netflix i USA enn i Norge.

Det er også ganske irriterende at en som nordmann betaler minst like mye som amerikanere, men allikevel bare mottar en brøkdel av innholdet de får godte seg med over dammen på Netflix. Men hvordan kan en egentlig endre på denne uheldige balansen av innhold, og dermed sitte med mer for pengene, og ikke minst mer underholdning?

Dessuten, når du betaler for norsk Netflix, men er i utlandet på en ferie, så mister du tilgangen til det norske innholdet, deriblant tekstingen. Hvordan kan du endre på alt dette på en enkel, rimelig, og rask måte?

Svaret ligger i en teknologi ved navn VPN, eller Virtuelt Privat Nettverk som vi gjerne kaller det på norsk. Med seg bringer denne tjenesten muligheten for å se utenlandsk innhold, enten du skal se norsk Netflix utenfra Norge, eller ønsker å se utenlandsk Netflix fra Norge.

Hva er et VPN?

Det mest naturlige spørsmålet å stille seg selv til å begynne med er selvfølgelig: ”hva er et VPN?”. Selv om du ikke nødvendigvis trenger å forstå all teknologien bak, så er det godt å ha et lite overblikk over hvordan teknologien fungerer, da dette hjelper deg med å nyte mest mulig ut av den.

VPN er en forkortelse for det engelske begrepet Virtual Private Network. Som nevnt betyr dette på norsk Virtuelt Privat Nettverk. Det er med andre ord et nytt, virtuelt nettverk som opprettes for din datamaskin. Tenk på det som at du i stedet for å være pålogget på ditt nettverk, er pålogget på et helt annet nettverk.

Hvorfor er dette så viktig? Fordi du kan logge deg på nettverk i andre land blant annet og dermed unngå geoblokkering. Har du forsøkt å se videoer på nett fra Norge når du har vært i utlandet, så er sjansene store for at streamingtjenesten har sagt ”ikke tilgjengelig utenfor Norge” eller lignende.

Med et VPN som vitner om at du faktisk er pålogget på et norsk nettverk fra utlandet, så er det derimot mulig å se nettopp dette innholdet. Det er her et VPN tar på seg en noe mer teknisk rolle for å simpelthen manipulere streamingtjenestene til å tro at du er en annen enn det du er.

VPN tjeneste for norsk Netflix fra utlandet

Med faktorene nevnt ovenfor ferskt i minnet, så passer ingenting bedre enn å se gjennom de alternativene som finnes ute i det norske markedet for VPN tjenester. Nordmenn har tilgang til en håndfull forskjellige tjenester, men det er et lite utvalg tjenester som nok skiller seg ut.

NordVPN

 • Veldig bra for å streame Netflix.
 • Lynrask hastighet.
 • Forbli anonym.

Skal du se norsk Netflix fra utlandet er nok kanskje det aller viktigste du skal tenke på hvorvidt VPN tjenesten klarer å komme seg forbi Netflix sin ”mur”. Siden streamingtjenesten har jobbet aktivt for å begrense bruken av VPN tjenester for å se geoblokkert innhold, så er det viktig med en god VPN for dette. NordVPN er et godt alternativ for Netflix.

NordVPN er kjent for å fungere bra med Netflix om og om igjen. Dette er dessuten med lynrask hurtighet, slik at du ikke mister et sekund av den flotte filmen eller TV-serien du ser på.

Dessuten er det verdt å nevne at NordVPN er kongen av pakkeprisen. Her kan du motta VPN tjenesten for en slikk og ingenting per måned om du velger de lengste abonnementene. Sist men ikke minst er brukervennligheten god, og du trenger ikke vite spesielt mye om IT for å benytte tjenesten.

ExpressVPN

 • VPN i verdensklasse.
 • Stream Netflix uansett hvor du er i verden.
 • Servere i 94 land.

ExpressVPN er en annen tjeneste som er godt kjent for å alltid levere nok IP-adresser, slik at Netflix sin kamp mot VPN tjenestene ikke påvirker deg som bruker her. Som nevnt er dette altså det aller viktigste poenget, men det er ikke bare her ExpressVPN utmerker seg.

I grunn utmerker de seg på alle punkter, fra fjerning av geoblokkering til krypteringsgraden. Hva gjelder hastighet på streaming for eksempel, så legger du i grunn her ikke merke til om hvorvidt du bruker ExpressVPN eller rett og slett bare ditt vanlige nettverk, siden tjenesten er såpass kraftfull.

SurfSharkVPN

 • Stream Netflix i HD.
 • Veldig bra hastigheter.
 • Rimelig.

SurfSharkVPN fremstår kanskje først og fremst som en VPN tjeneste som fremmer kryptering. Selv om tjenesten riktignok er meget god på dette, så er ikke dette deres eneste styrke. De tilbyr også gode muligheter for streaming, da kanskje spesielt med sitt tilbud av IP-adresser inn mot Norge.

Hastigheten på streamingen her endres hverken ved HD eller høyere oppløsning, slik at du kan nyte dine favorittfilmer og TV-serier på norsk Netflix fra utlandet, da uten å oppleve hakking og konstant buffering på TV-skjermen.

Prisen er også her basert på hvor mange måneders abonnement du velger. Det er altså et spørsmål om hvorvidt du skal ha tjenesten lenge eller ei som bør stilles her. Brukervennligheten gjør det også enkelt både for nybegynnere og IT-eksperter å benytte seg av denne VPN-tjenesten.

Hvilke andre prosesser brukes VPN til?

Et VPN kan brukes til andre prosesser enn bare å fjerne geoblokkering. For eksempel leverer de fleste VPN tjenester i det norske markedet en krypteringsgrad på nivå med den amerikanske hæren. I et samfunn der personvern står for fall, så er dette et viktig salgspunkt.

Ikke bare beskytter VPN tjenester vårt personvern, men de vanskeliggjør også prosessen med å hacke. Det er fordi trafikken rutes gjennom forskjellige servere, og det blir derfor vanskeligere å spore deg som bruker. Dermed er du mer sikker fra hacking med et VPN på din datamaskin!

Er det egentlig lov å bruke VPN?

Med ny teknologi kommer alltid juridiske spørsmål knyttet til dets bruk. Ett spørsmål som har dukket opp til stadighet er hvorvidt det er lov å bruke VPN. Det enkle svaret på dette er ja, selv om det altså da er noe Netflix har slått ned på i bruken av fjerning av geoblokkering for å se deres innhold fra utlandet.

Grunnlaget for at bruk av VPN er lov handler simpelthen om at det en gjør er lov uten VPN også. Omformulert, så kan vi konstatere at bruken av VPN i seg selv ikke er ulovlig, og dermed kan du benytte dette uten bekymringer.

Slik fungerer IP-adresse som identifikator

Du har helt sikkert hørt om en IP-adresse før, men sjansen er kanskje like stor for at du egentlig ikke vet hva dette er. Enkelt og greit er dette på mange måter en identifikator. Akkurat som et personnummer tilhører deg som enkeltperson, så tilhører en IP-adresse din datamaskin.

Når du besøker for eksempel Netflix, så vil din datamaskin sende informasjon om din IP-adresse til Netflix. Da kan for eksempel tjenesten se at du sitter i Barcelona, Spania. Ønsker du derimot å se innhold fra for eksempel norsk Netflix når du er på ferie, så er dette en stor ulempe.

Et VPN lar deg derimot velge fra en liste med IP-adresser over hele verden, da kanskje mest nevneverdig Norge for nordmenn i utlandet. Velger du en IP-adresse her, så vil tjenester slik som Netflix oppfatte det som at du befinner deg her, og da ikke i Spania lenger – selv om du sitter plantet på akkurat samme plass.

På denne måten kan du altså manipulere Netflix og andre streamingtjenester sin persepsjon av din IP-adresse. Merk derimot at du fortsatt må betale for og ha Netflix og andre streamingtjenester på din datamaskin. Et VPN gjør ikke tjenesten gratis, men heller mer tilgjengelig.

Merk også at det finnes enkelte streamingtjenester som har startet en bitter kamp mot VPN tjenestene. Selv om streaming via VPN ikke er ulovlig fra din side som bruker, så er det fortsatt noe streamingtjenestene kjemper mot. Derfor er det lurt å kun velge de beste VPN tjenestene, da for å forsikre seg at en får alt innhold en ønsker seg.

Hvorfor velge norsk Netflix i utlandet?

Det er en veldig vanlig bruksmåte for et VPN å se på amerikansk Netflix. Dette er derimot langt i fra det eneste bruksområdet i markedet, og en kan i grunn bruke et VPN for akkurat det en måtte ønske seg, det være seg om det er filmer, TV-serier, sportskamper, eller lignende.

Spørsmålet er da hvorfor en skal benytte seg av et VPN for å se norsk innhold fra Netflix fra utlandet. Bakgrunnen for dette ligger utvilsomt i at norsk Netflix har norske tekster. Selv om nordmenn selvfølgelig med årene har blitt bedre og bedre på engelsk, så er det fortsatt behjelpelig med norsk tekst.

Selv om innholdet i da for eksempel Spania på Netflix kanskje kan være spennende, så er det viktig for nordmenn flest å få tilgang til norske undertekster. Enkelte serier går det fint uten teksting, men med en dose mer komplisert engelsk, og kanskje litt dialekt, så er det godt å få litt hjelp!

Hva er viktig ved valg av VPN?

Å velge et VPN er ingen enkel oppgave. Allikevel finnes det enkelte faktorer som er viktige når du skal sette i gang denne jakten. Utvalg av IP-adresser, hurtighet på streaming, pris, og brukervennlighet er bare noen av faktorene en bør vurdere et VPN program etter.

Utvalg av IP-adresser: Om du skal se Netflix på norsk fra utlandet, så trenger du naturligvis IP-adresser til Norge tilgjengelig i streaming programmet. Dette er noe de aller fleste VPN tjenester har tilgjengelig, men allikevel er det viktig å være obs på dette punktet.

Det er fordi Netflix over de siste årene har slått hardt ned på praksisen bak bruk av VPN tjenester for å se innhold på nett fra utlandet. Dermed er det i skrivende stund kun de aller beste VPN tjenestene der ute som kan garantere godt nok utvalg av IP-adresser til at du får sett Netflix på norsk hver gang du ønsker.

Hurtighet på streaming: Siden du ved bruk av et VPN faktisk kobler deg på en annen server, så kan du fort merke reduksjon i hastighet på nettet. Noen ganger resulterer dette derfor i dårligere vilkår for streaming, noe som videre fører til hakking og dårlige bildekvalitet.

Med de beste VPN tjenestene i markedet er derimot denne forskjellen nesten ikke merkbar. Disse tjenestene takler den typen HD streaming som norsk Netflix byr på, akkurat på samme måte som din vanlige tilkobling til nettet gjør.

Pris: Det finnes faktisk både gratis og betalte VPN tjenester i markedet. Kostnadsfrie VPN tilbydere kommer derimot sjeldent med verken godt utvalg av IP-adresser eller hurtighet på streaming, og dette regnes derfor for å være et dårlig alternativ til betalte VPN tjenester.

Innenfor betalte VPN tjenester er det derimot et spenn mellom de forskjellige prisklassene som en bør være oppmerksom på. Kanskje aller mest oppmerksom bør en være på de store forskjellene i prisnivå som oppstår ved valg av lengre perioder for abonnementet sitt.

Brukervennlighet: Det er ikke bare IT-genier som skal bruke VPN tjenester, og derfor er brukervennlighet veldig viktig. Å enkelt kunne logge seg på en IP-adresse som VPN tjenesten byr på i Norge, for deretter å kunne enkelt se at denne er aktiv hele tiden, er for eksempel veldig viktig.

Oppsummering

Å se norsk Netflix fra utlandet er ikke vanskeligere enn at en laster ned en VPN tjeneste, kobler til en norsk IP-adresse, og deretter besøker Netflix på ny. Sørg for at VPN tjenesten er kjent for å passere Netflix sin kontroll, at de tilbyr hurtig streaming selv ved HD kvalitet, og ikke minst at de er rimelige og enkle å bruke!

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo