Hvordan se TV2 Sumo i utlandet

Sist oppdatert: 02/12/2021

Du kan enkelt se TV2 Sumo i utlandet med en VPN

Et problem med mange norske TV kanaler er at de ikke kan sees i utlandet. Enten du ønsker å se på Hotel Cæsar, fotball VM, sjakk VM, Tippeligaen eller lignende hender det ofte at vi får opp en svart skjerm når vi skal gå til https://sumo.tv2.no/. Dette er selvfølgelig veldig irriterende, men i denne artikkelen skal vi forklare hvordan du enkelt kan se TV2 Sumo dersom tjenesten er blokkert i landet du befinner deg i.

Kortversjon og enkel forklaring

Til deg som ikke gidder å lese hele artikkelen skal vi forklare alt i en kort versjon. I de aller fleste tilfeller kan du altså se TV2 Sumo innenfor EU, dersom du kan verifisere at du er norsk borger og lignende. Befinner du deg utenfor EU er mange programmer altså blokkert.

Det du da må gjøre er å skaffe deg en VPN-tjeneste. Dette er et program som kan endre IP adressen din, slik at andre på nettet tror at du for eksempel har en norsk IP adresse. Da vil TV2 Sumo tro at du er i Norge og geoblokkeringen vil oppheves. Det du må gjøre er i korte trekk dette:

 1. Finn en VPN leverandør. Vår liste er et godt utgangspunkt å starte i, da alle er kvalitetstestet i forhold til norsk TV.
 2. Last ned denne VPN tjenesten. Dersom du velger en betalt VPN tjeneste, hvilket du nok burde, vil du også måtte betale 50 kr eller noe sånt for et månedsabonnement. Er du ikke fornøyd så kan du få tilbake pengene. Dette burde kun ta rundt 5 minutter.
 3. Åpne programmet og koble deg til en norsk server. Da vil du få en norsk IP adresse, hvilket vil gjøre deg i stand til å omgå geobegrensningene.
 4. Gå inn på TV2 Sumo og se på innholdet du ønsker. Nå har du altså en norsk IP adresse og kan se alle programmene du ønsker inne på TV2 Sumo.

Dette er de beste VPN tjenestene for øyeblikket:

Hvorfor er TV2 Sumo blokkert i utlandet?

Grunnen til at TV2 Sumo er blokkert i utlandet er fordi hver enkelt TV tjeneste som regel kun kjøper rettighetene til å vise et program innenfor enkelte land. Dermed kjøper TV2 Sumo for eksempel kun rettighetene til å vise Premier Leage i Norge, og ikke i for eksempel Danmark, Sverige eller Thailand. Noe annet ville vært ekstremt dyrt, og ville jo heller ikke vært nødvendig – de aller fleste som ser på TV2 Sumo befinner seg jo i Norge.

Derfor har TV2 Sumo rett og slett ikke lov til å vise disse programmene til mennesker som befinner seg utenfor Norge. Noe annet ville vært ulovlig, og TV2 måtte sannsynligvis betalt en ganske stor bot dersom noen fant ut av det.

Akkurat det samme prinsippet gjelder for andre norske TV programmer som NRK, Viaplay og lignende, og også med andre nordiske kanaler som SVT og DRTV.

Ny EU lovgivning

Heldigvis for norske borgere har det kommet en ny EU lovgivning som heter portabilitetsforordningen. Denne kan du lese mer om på regjeringen sine hjemmesider.

Denne forordningen går i korte trekk ut på at alle EU-borgere fritt skal kunne ta med seg det nettbaserte innholdet sitt til andre steder i EU. Dette er som et ledd om at det skal bli enda større likhet og ensartethet innenfor EU. Denne forordningen gjelder også for Norge.

Dette betyr i korte trekk at alle norske borgere kan streame alt innhold de ønsker selv om de er utenfor Norge, dersom de er innenfor EU. Dette er naturligvis en veldig stor fordel.

Dette tilbudet gjelder bare for betalte TV tjenester, og gjelder ikke for gratistjenester. På grunn av dette gjelder denne forordningen fortsatt ikke for TV tjenester som NRK.

Hvordan fungerer VPN?

VPN kan være svært vanskelig å forklare, men også relativt enkelt. Her skal vi gå for den enkle versjonen. VPN står for et virtuelt privat nettverk. Hovedformålet med VPN er å skjule hvem du selv er eller å omgå geoblokkeringer. I vårt tilfelle vil vi tilhøre den siste gruppen.

Alle VPN tjenester vil eie forskjellige servere rundt omkring i verden. Når du laster ned et slikt program vil du kunne koble deg til de forskjellige serverne. Det som skjer da er at all trafikk fra din PC vil gå gjennom serveren du har koblet deg til før trafikken når ut til internett.

På den måten vil andre på internett tro at du har den samme IP adressen som serveren du er koblet til. Din egen IP adresse vil dermed være gjemt. På grunn av dette er VPN en svært effektiv måte å omgå geoblokkering på, og også surfe mer anonymt og sikkert på nett.

NordVPN tilkoblet en norsk server.

Vi kan illustrere med NordVPN ut ifra bildet ovenfor. Dersom du vil benytte NordVPN til å se TV2 Sumo i for eksempel Spania trenger du først bare laste ned VPN-tjenesten. Deretter vil du åpne tjenesten og få opp et verdenskart. Du må da bare trykke på Norge slik at du kobles til en norsk server. Etter dette vil du ha en norsk IP adresse og kan gå rett inn på TV2 Sumo og strømme uansett hvor du er i verden. Det er dermed egentlig veldig enkelt.

Beste VPN for TV2 Sumo i utlandet

Disse tre tjenestene er de beste for å strømme TV2 Sumo fra utlandet.

ExpressVPN

 • Raske norske servere.
 • God sikkerhet.
 • Ansett som den beste VPN tjenesten.

ExpressVPN er en VPN du som regel finner på førsteplass i lister over forskjellige leverandører. Dette er grunnet deres totalpakke av en tjeneste. Det er ingen punkter som ikke leverer kvalitet på øverste nivå. For TV2 Sumo fungerer ExpressVPN svært godt. Dette er fordi de norske serverne deres er av svært høy kvalitet. Dette gjør at du kan strømme som om du skulle vært i ditt eget hjem uten avbrudd. 

I tillegg til meget gode servere i 94 forskjellige land tilbyr også denne leverandøren god sikkerhet. Dette gjør at du kan surfe uten å bekymre deg for at informasjonen din blir stjålet. Dersom du er i utlandet er dette spesielt relevant da du er ekstra utsatt på offentlige nettverk, hotspots og lignende.

Prismessig er ExpressVPN en av de dyrere VPN-tjenestene, men det er uansett ikke mye som skiller de forskjellige. ExpressVPN tilbyr også en 30-dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan prøve tjenesten uten risiko i 30 dager.

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • Strøm TV2 Sumo i utlandet.
 • Brukervennlig tjeneste.
 • God sikkerhet.

Dette er også en leverandør som er et godt alternativ for å strømme TV2 Sumo i utlandet. NordVPN har faktisk hatt en satsning i norden med sine servere, og har per dags dato over 60 servere i Norge, hvilket er mye mer enn noen andre. Serverantallet gjør at serverne ikke blir overbelastet og du kan være trygg på at NordVPN vil fungere godt til å gi deg en norsk IP adresse (og dermed fungere bra med TV2 Sumo).

Tjenesten er også kjent for å være svært brukervennlig. Appen er et verdenskart som er veldig lett å manøvrere seg rundt i. I tillegg støtter også tjenesten alle typer enheter som PC, Mac, iPhone, Android, nettbrett og så videre. NordVPN har også god sikkerhet med ingen loggføring og sterk kryptering.

Dersom du kun skal ha NordVPN skiller ikke prisen seg noe særlig fra andre leverandører. De har derimot tilbud dersom du velger å melde deg opp for en lengre periode som er svært gode. NordVPN tilbyr også 30 dagers pengene tilbake garanti. Alt i alt kommer NordVPN på en sterk andreplass like bak ExpressVPN.

Prøv NordVPN

Surfshark

 • Et billigere alternativ.
 • Fungerer godt for TV2 Sumo.
 • Bruk så mange enheter du ønsker samtidig.

Et alternativ som er noe mindre kjent er Surfshark. Denne leverandøren har ikke vært på markedet like lenge som de ovennevnte. Når det er sagt har Surfshark hatt en stor vekst siden lanseringen i 2018. Dersom du velger denne leverandøren for å strømme TV2 Sumo i utlandet kan du stole på å kunne strømme alt innhold i full HD. Surfshark har mange servere i Norge som fungerer godt til strømming.

I tillegg til gode norske servere har de også flere gode funksjoner. Du får blant annet svært god sikkerhet. Selv om ditt mål med en VPN er å strømme TV2 Sumo i utlandet er det uansett svært viktig å vite at informasjonen din er trygg.

Surfshark tilbyr også svært gunstige priser dersom du velger et lengre medlemskap. Slikt sett blir Surfshark et godt valg til tjenester som ExpressVPN og NordVPN dersom du ønsker å betale noe mindre. Surfshark tilbyr også 30-dagers pengene tilbake garanti.

Prøv Surfshark

Hva er viktig i forhold til VPN når man skal se TV2?

Det finnes et ekstremt antall VPN leverandører rundt omkring i verden. Det er tydeligvis ganske lønnsomt å drive en VPN tjeneste, da vi kan telle i alle fall rundt 200 leverandører som eksisterer for øyeblikket. Dette gjør det selvfølgelig vanskelig å vite hvilken tjeneste man skal velge.

Hvilken VPN tjeneste du skal velge vil avhenge av en rekke forskjellige faktorer. I forhold til å se norsk TV utenfor Norge er det imidlertid noen sentrale faktorer som du er nødt til å se etter. Alle andre faktorer blir egentlig ikke så viktige. Vi skal nå liste opp de viktigste faktorene du trenger å se på i rekkefølge.

Egentlig mener vi dette er de eneste faktorene du trenger å se på, slik at listen i mange tilfeller er utømmende. Disse 5 punktene er de helt sentrale i forhold til deg som skal bruke VPN til å se TV2 Sumo utenfor EU:

 1. Har VPN tjenesten servere i Norge?
  Det eneste som er viktig for deg som skal se TV2 Sumo utenfor Norge er at VPN tjenesten du benytter deg av har servere i Norge. Dersom tjenesten ikke har noen servere i Norge vil du jo ikke kunne få en norsk IP adresse.

  Da blir det jo helt meningsløst å bruke VPN og du vil ikke oppnå formålet du ønsker. Ikke alle VPN tjenester har servere i Norge, så dette punktet er dermed viktig å være obs på.
 2. Er hastigheten god nok?
  Enhver bruk av VPN vil gjøre hastigheten litt dårligere, da all trafikken må gjennom en ekstern server før den når ut til internett. Dette kan være svært uheldig i forhold til deg som skal streame norsk TV. Det fungerer jo selvfølgelig ikke dersom det hele tiden lagger eller streamingtjenesten ikke vil starte.Med de beste VPN tjenestene vil imidlertid hastighetstapet være minimalt, og derfor vil det være null problem å se TV og lignende mens du er tilkoblet VPN tjenesten.

  Mange VPN tjenester er imidlertid veldig trege, og det gjelder å velge de aller raskeste tjenestene. Som en hovedregel vil de tjenestene med flest servere i Norge gi deg best fart, da vil det nemlig være mindre belastning på serverne.
 3. Loggfører VPN tjenesten?
  Det som er helt sentralt når du benytter deg av en VPN tjeneste er at du forsikrer deg om at VPN tjenesten ikke loggfører trafikken din. Da all trafikken din vil gå gjennom tjenestens servere, vil det nemlig være lett for VPN tjenesten å loggføre alt du foretar deg på nett.

  Dette er selvfølgelig noe vi absolutt ikke er interessert i, og derfor er det helt sentralt at vi velger en VPN tjeneste som ikke loggfører trafikken vår. De aller fleste VPN tjenester loggfører ikke trafikken din, men noen tjenstester – og da særlig gratistjenestene – gjør faktisk dette, og selger informasjon videre til tredjeparter. Dette må du unngå!
 4. Hva koster det?
  Prisen på VPN tjenesten er selvfølgelig svært viktig. Vi ønsker å betale så lite som mulig, fordi vi naturligvis ikke har lyst til å betale for mye. Derfor får vi ofte spørsmål om det finnes gratis VPN tjenester. Spørsmålet for dette er ja, men at vi ikke anbefaler å bruke dem. Grunnen til dette er at mange gratistjenester loggfører trafikken din, og i tillegg er hastigheten ofte svært dårlig.

  Mange gratistjenester har også ikke servere i Norge. Heldigvis er de betalte VPN tjenestene faktisk svært billige.Dersom du binder deg til en måned koster det sjelden mer enn omkring 80 kr, noe vi nordmenn faktisk kan betale, særlig dersom vi ønsker å se et viktig TV program på TV2 Sumo som fotball VM eller lignende. Binder du deg for en lengre periode vil prisen sjelden være mer enn rundt 3 kr i måneden. De fleste betalte VPN tjenestene har også 30 dagers pengene tilbake garanti.
 5. Er tjenesten enkel å bruke?
  For oss som kun ønsker å se TV2 Sumo utenfor Norge, og ikke ellers er særlig teknologikyndige, er det naturligvis viktig at dette kan skje kjapt og enkelt.

  Derfor er det viktig at tjenesten raskt kan lastes ned, og at du deretter kan åpne programmet enkelt og koble deg til en norsk server raskt. Ingen ønsker å bruke evig mye tid på å lete rundt etter servere eller lignende.

Er det lovlig å streame TV2 Sumo med VPN?

Av og til får vi spørsmål om det er lovlig å benytte seg av VPN til å omgå geoblokkeringer. Svaret på om VPN er lovlig eller ulovlig er i de aller fleste tilfeller at det er lovlig. Dette vil gjelde for de aller fleste land i verden, med mindre du benytter VPN til å gjøre ulovlige ting eller lignende.

Legg imidlertid merke til at andre land kan ha særlige regler. Noen land har faktisk forbudt VPN, og dette gjelder land med strenge innholdsregler. Slike land kan nevnes blant annet Kina, Russland og også Iran. Legg imidlertid merke til at disse landene også sjelden sanksjonerer bruk av VPN, slik at mange turister bruker VPN også i disse landene.

 

Avslutning

Vi håper denne artikkelen har gjort det mer enkelt for deg å se TV2 Sumo utenfor Norge. I fremtiden får vi håpe at man kan se TV2 Sumo overalt i hele verden uten å bruke en VPN, men det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta.

Dersom du har spørsmål eller lurer på noe angående VPN, er det bare å ta kontakt med oss via kontaktskjemaet. Vi prøver alltid å være behjelpelige, selv om det av og til kan ta litt tid før vi svarer.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo