Slik får du norsk IP adresse i utlandet

Sist oppdatert: 04/06/2021

Du kan enkelt få norsk IP adresse i utlandet med en VPN-tjeneste

Det er mange grunner til at man skulle behøve norsk IP adresse i utlandet. På mange nettsider kan du ikke logge inn eller lignende uten norsk IP adresse, da særlig bedriftssider og lignende. Dette er for å beskytte mot hackerangrep og lignende.

Den kanskje viktigste grunnen til å skulle få norsk IP adresse utenfor Norge er at mange underholdningstilbud er begrenset til de som befinner seg i Norge. Skal du for eksempel se TV-kanaler som NRK, TV2 sumo og lignende vil dette være geoblokkert dersom du ikke befinner deg i Norge.

Uansett hvorfor du skulle ønske deg en norsk IP adresse skal vi forklare hvordan du kan gjøre dette i denne artikkelen. Aller først skal vi skrive en helt kort oppsummering slik at du slipper å lese hele artikkelen om du ikke skulle ønske dette.

Kort oppsummering

Kort forklart er det primært med en VPN du kan omgå slike geobegrensninger. En VPN – virtuelt privat nettverk – kan forklares på flere måter. En rekke VPN selskaper eier i hvert fall en rekke forskjellige servere rundt omkring i verden.

Det som skjer når du har koblet deg til en slik server er at du vil få den samme IP-adressen som den serveren, altså vil du da endre IP adresse. Dette skjer fordi all trafikken din vil gå gjennom den eksterne serveren som du er tilkoblet, før den når ut til internett. Andre på internett vil dermed trafikken fra din PC kommer fra serveren du har koblet deg til.

Dermed er det altså bare å laste ned et VPN-program og koble deg til en norsk server. På den måten vil du få norsk IP adresse uansett hvilket land du måtte befinne deg i.

Det er altså så enkelt som dette:

 1. Last ned en VPN-tjeneste (se anbefalte tjenester under).
 2. Koble til en norsk IP adresse inne på VPN-tjenesten.
 3. Du har nå en norsk IP adresse.

Dette er de beste VPN tjenestene vi for øyeblikket anbefaler for å få en norsk IP adresse. Alle disse VPN-tjenestene har flere norske servere slik at de fungerer bra for dette formålet:

Hva må jeg vite om VPN?

Før du benytter deg av VPN for å få en norsk IP adresse er det visse ting du må vite. Det finnes ekstremt mange VPN tjenester der ute, og den eneste grunnen til dette er at VPN er en svært lønnsom businessmodell. Det er veldig billig å leie de forskjellige serverne, og kostnadene til VPN leverandørene er dermed ganske lave.

Det er to måter VPN-tjenester tjener penger på, hvilket også leder oss til hvilken VPN tjeneste du burde velge. Den første gruppen av VPN tjenester tjener penger ved å ha betalte abonnementer.

Den andre gruppen, som er gratistjenester, tjener penger på andre måter. Dette er enten via markedsføring innad på plattformen, eller ved å selge informasjon om brukerne sine til tredjeparter.

NordVPN, en av de bedre VPNene, tilknyttet en norsk IP adresse.

Dette er hovedgrunnen til at vi alltid anbefaler de betalte VPN tjenestene fremfor gratistjenestene, slik som NordVPN ovenfor. De betalte VPN leverandørene garanterer nærmest alle en garanti om ingen loggføring, slik at de ikke kan overvåke trafikken din. Dette er ikke tilfelle for mange av gratistjenestene.

De betalte VPN tjenestene er såpass billige at det ikke er nødvendig å ta sjansen på å kompromittere sikkerheten sin på nett ved å benytte seg av en gratis VPN tjeneste. Gratistjenestene er også mye tregere og har som oftest en svak tilkobling hvilket gjør at tilkoblingen tett og stadig hopper ut.

Beste VPN for norsk IP adresse i utlandet

Vi skal nå nevne et par VPN-tjenester som er svært gode for å få norsk IP adresse dersom du befinner deg i utlandet på ferie eller fastboende.

ExpressVPN

 • Solid VPN å bruke i utlandet.
 • Bra hastighet til utenlandske servere.
 • Servere i 94 land.

ExpressVPN er en solid VPN tjeneste som har vært på markedet lenge. Dette er en av VPN tjenestene som nesten alltid havner på første plass eller topp 3 plasseringer på uavhengige VPN kåringer.

Grunnen til at ExpressVPN gjør det så ekstremt bra i tester er fordi tjenesten er utrolig robust. ExpressVPN tilbyr 3000 servere i hele 94 land, hvilket er mye. Enda mer imponerende er det imidlertid at hastigheten er god nærmest uansett hvilken server du velger. Tilkoblingen er også stabil, du kobles til på ekstremt kort hastighet, og tilkoblingen faller heller aldri ut.

ExpressVPN tilbyr en rekke servere i Norge hvilket gjør tjenesten ideell for norske brukere på reise eller lignende. Tjenesten har også en garanti om ingen loggføring, hvilket innebærer at du fritt kan benytte deg av tjenesten uten å være redd for at informasjon om deg skulle lekke.

Prismessig er ExpressVPN en av de dyreste på markedet, men du får likevel mye for det du betaler. Det er uansett snakk om svært lite penger, da et månedsabonnement kun koster rundt 10 dollar i måneden. ExpressVPN har også en 30 dagers pengene tilbake garanti, hvilket gjør at du kan teste tjenesten og få tilbake pengene dersom du ikke er fornøyd.

NordVPN

 • Bra for å endre IP.
 • Kraftig kryptering i militær grad.
 • Bra kundeservice.

NordVPN er sammen med ExpressVPN, en av klassikerne i bransjen. NordVPN er basert i Panama, langt utenfor EU og USA sin jurisdiksjon. Dette gjør at tjenesten har en god personvernpolicy, og tilbyr naturligvis en politikk om ingen loggføring.

NordVPN er en av de tjenestene du vet du kan stole på. Dette innebærer at tjenesten alltid har god hastighet, stabil og rask tilknytning og ingen lagging. Dette kan man faktisk ikke si om så mange VPN tjenester.

NordVPN satser hardt i Norden og tilbyr en rekke servere her. Dette gjør tjenesten ideell for nordmenn som befinner seg andre steder i verden.

Prismessig er NordVPN relativt billig, og du får veldig mye for pengene, særlig dersom du binder deg for en litt lengre periode. NordVPN har også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan prøve tjenesten risikofritt og få tilbake pengene dine dersom du ikke er fornøyd.

Hvordan velge riktig VPN?

Dersom du skal benytte deg av en VPN-tjeneste er det visse ting du burde fokusere på i forhold til hvilken VPN du velger. Vi skal her nevne de tingene som er de mest sentrale.

Det første som er det mest essensielle, er at VPN-tjenesten har servere i Norge. Dersom den ikke har dette vil det nødvendigvis være helt formålsforfeilet å benytte seg av VPN for å få en norsk IP. Ingen server i Norge – ingen norsk IP.

Dette er viktig å poengtere fordi det faktisk er ganske mange VPN-tjenester som ikke har servere i Norge, dette gjelder særlig nærmest alle gratistjenester og en del litt mindre betalte tjenester. Alle tjenestene vi anbefaler på denne siden har mange norske servere.

Det andre som er ekstremt viktig, som vi har vært inne på tidligere, er at VPN tjenesten ikke loggfører trafikken din. Dersom VPN tjenesten loggfører trafikken din vil du kort sagt tillate tjenesten å se alt du foretar deg på nett, og bruke denne informasjonen til andre formål senere.

Dette er naturligvis noe man ikke ønsker, og dermed er det viktig å være obs på dette. Her er det viktig å se om VPN tjenesten garanterer en politikk om ingen loggføring. Kun da kan du være trygg på at tjenesten ikke tracker trafikken din.

Dette er egentlig de to tingene som har noe å si. Det er naturligvis en rekke andre momenter som også er viktige, bare litt mindre.

Hastighet er også noe som burde nevnes. Med enhver bruk av VPN vil hastigheten som oftest bli noe dårligere, da all trafikk må gjennom en ekstern ruter før den når ut til internett. Derfor er det viktig å velge en VPN-tjeneste som gir deg minimalt med hastighetstap.

Det nytter for eksempel ikke å få norsk IP adresse med dårlig hastighet dersom du for eksempel skal se på NRK eller lignende. Alle VPN tjenestene vi anbefaler på denne siden gir deg minimalt med hastighetstap.

Bortsett fra norske servere, loggføringspolitikk og hastighet er andre viktige momenter også pris, brukervennlighet og robusthet. I forhold til pris er det egentlig ikke så veldig stor forskjell på de fleste VPN tjenestene, slik at dette sjelden blir så avgjørende. Nesten alle koster rundt $10 i måneden, en del billigere dersom du binder deg for en lengre periode.

I forhold til brukervennlighet er det viktig at VPN tjenesten er enkel å bruke. Her blir egentlig individuelle preferanser viktige, men du kan lese anmeldelser av noen VPN tjenester på denne siden dersom du er interessert i å finne ut litt mer om hver tilbyder før du velger.

Hvor lang tid tar det?

Å endre IP adressen sin med en VPN enten dette er til en norsk IP adresse eller en annen IP-adresse går ekstremt fort. Det tar sjelden mer enn 5 minutter. Det eneste du må gjøre er altså å laste ned en VPN-tjeneste, eventuelt betale og deretter koble deg til en norsk server.

Det du bruker mest tid på vil som oftest være å velge en VPN-tjeneste, derfor har vi kommet med forskjellige forslag for å gjøre valget enklere for deg.

Er det lovlig å endre til norsk IP adresse

Vi får ofte spørsmål om det er lovlig for norske borgere som befinner seg i utlandet å endre IP adressen sin. Svaret på dette er som oftest at dette er lovlig, i alle fall innad i Norge. I de fleste steder i verden er det også helt lovlig å endre IP adressen sin med VPN.

I noen steder er VPN ikke helt lovlig. Dette gjelder spesielt i land som Kina eller Russland, ofte de landene man har mest behov for å benytte seg av VPN, på grunn av internettrestriksjonene. Etter det vi har hørt er det imidlertid ikke noen sanksjoner for folk som benytter seg av VPN i disse landene. Dette anbefaler vi deg imidlertid å dobbeltsjekke dersom du befinner deg i et slikt land.

Andre fordeler med en VPN-tjeneste

Dersom du velger å laste ned en VPN-tjeneste for å få en norsk IP adresse utenfor Norge vil du også få en del andre fordeler.

For det første vil det bli mye vanskeligere for hackere, markedsføringsfirmaer eller myndigheter til å overvåke trafikken din. Dette er fordi all trafikken din går gjennom en ekstern server som man vanskelig kan koble til din enhet.

Videre vil du kunne omgå geobegrensninger overalt i verden. For eksempel vil du kunne se den amerikanske versjonen av Netflix eller Hulu, hvilket vil gjøre innholdet på disse strømmetjenestene vesentlig høyere.

Mange velger å benytte seg av VPN dersom man for eksempel skal laste ned ting via torrent eller lignende, for å unngå å få bøter av myndighetene.

Vi har skrevet ekstremt mye om forskjellige VPN fordeler på denne nettsiden, slik at det bare er å se seg litt rundt dersom du vil vite mer om VPN. Dersom du har spørsmål eller lurer på noe, er det bare å ta kontakt med oss gjennom kontaktsiden.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo