5 beste VPN-tjenester for Ubuntu

Sist oppdatert: 10/01/2022

Ubuntu VPN

Det kan være mye snakk om Ubuntu og Linux om hverandre, så her vil vi først redegjøre for hva Ubuntu egentlig er for noe. Ubuntu er et operativsystem som er utviklet på en linuxdistribusjon, mens Linux er en kjerne. Det betyr at du bør se etter VPN som er optimalisert for Linux. Det kan være utfordrende å finne VPN for linuxdistribusjoner, men i denne artikkelen får du våre 5 beste forslag til kvalitetstjenester som du kan se nærmere på.

I vår vurdering har vi lagt stor vekt på hvor bra tjenestene fungerer med Ubuntu, samt andre generelle faktorer som sikkerhet og personvern, hastighet, antall servere i forskjellige land, brukervennlighet, pris, loggføring og lignende. Vi skal skrive mer om hver VPN nedenfor, men er er en rask oversikt over de 5 beste for øyeblikket:

Hvorfor bruke VPN-tjenester for Ubuntu?

Uansett hvilket operativsystem du bruker, er det viktig å beskytte tilstedeværelsen din på nett. Det er her VPN kommer inn i bildet. Dette er tjenester som oppretter såkalte VPN-tunneler som krypterer trafikken din, slik at ingen kan spore deg eller vite hvem du er. Det finnes en rekke fordeler med å bruke VPN for Ubuntu:

  • Du låser opp geografiske begrensninger
  • Du er bedre beskyttet mot cyberangrep og sporing
  • Du får full anonymitet og beskytter personvernet ditt

En annen fordel er at du kan strømme videoer og filmer fra underholdningsplattformer som ellers ville ha vært blokkert. Kanskje du er på reisefot i utlandet og vil ha tilgang til serier på NRK, eller kanskje du har lyst til å strømme underholdning fra amerikanske nettsider som ellers er blokkert. Enkelte land har strenge sensurregler, og det kan hende du blir blokkert fra populære sider som YouTube og Facebook.

Enkelte skoler, institusjoner og arbeidssteder blokkerer visse nettsider for å beskytte nettverket og for å unngå at folk sløser vekk tiden på nett. For eksempel, elever får ikke tilgang til YouTube for å hindre at de sitter og ser på videoer istedenfor å konsentrere seg om arbeidet sitt. Dette kan være veldig frustrerende, men noe du løser lett ved å bruke VPN.

Topp 5 VPN-tjenester for Ubuntu

Her får du vår liste over topp 5 VPN for Ubuntu. Det viktigste er imidlertid at du velger en VPN-tjeneste som matcher dine krav til hastighet, sikkerhet, brukervennlighet og pris. Det er flere hensyn du bør ta. For eksempel, er dere flere i samme hus som skal bruke forskjellige enheter samtidig? I så fall bør du velge en VPN-tjeneste for Ubuntu som tillatter nok enheter.

Du bør også tenke over hvilke krav du har til hastighet, særlig hvis det er strømming og torrenting du trenger nettverket til. Pleier du helst bare å surfe på nett og ikke vil at noen skal spore deg eller stjele identiteten din, kan du fire litt av kravene på hastighet og heller velge en tjeneste som gir deg høy sikkerhet til en rimelig pris.

Flere av tjenestene vi nevner kombinerer mange av kriteriene vi har gått gjennom, slik at du får tilstrekkelig med fart og sikkerhet. Andre velger derimot å spesialisere seg på ett av områdene. Dersom du har høye krav og bruker VPN-tjenesten hyppig til mye forskjellig, kan det være verdt å investere i en tjeneste med avanserte innstillinger.

Enkelte av dagens VPN-tjenester lar deg velge mellom ulike protokoller i henhold til behovet ditt der og da: Velg protokoller for ekstra sikkerhet når du skal betale med kort og bytt til protokoller for hastighet når du skal se på film. Hvis du ikke har noen sterke preferanser, bør du velge VPN for Ubuntu som gir deg en fin balanse mellom sikkerhet, hastighet og pris.

NordVPN for Ubuntu: Fungerer bra med linuxdistribusjon

  • Lynrask surfing på nett og rask oppstart
  • CyberSec-tillegg beskytter mot cyberangrep og sporing
  • Bytt mellom protokoller for internetthastighet (UDP) og sikkerhetsnivå (TCP)
  • Over 5000 servere i nesten 60 land

NordVPN fungerer godt sammen med linuxdistribusjoner. De har ikke en egen Linux-klient, men du finner detaljert informasjon på nettsiden deres om hvordan du skal installere VPN-tjenesten for Ubuntu. Det er enkelt å få kontakt med kundeservice, dersom du skulle få problemer.

Det store antall servere betyr at du enkelt låser opp blokkerte nettsider verden over. Quick Connect-funksjonen gjør at du raskt kobler deg opp mot en egnet server ved å simpelthen trykke på en knapp. Kill Switch-funksjon øker sikkerheten ytterligere. Dersom VPN-tilkoblingen faller ut, kan ikke datamaskinen koble seg på nett. Det er ellers fort gjort å fortsette surfingen, uten å være klar over at du ikke lenger er beskyttet.

Du trenger bare å forholde deg til én kommandolinje for å bytte servere og geografiske beliggenheter, bytte mellom forskjellige protokoller og få opp liste over tilgjengelige land. Du kan bruke NordVPN til torrenting, strømming og trygg surfing. VPN-tjenesten er enkel i bruk, og du får 30-dagers pengene-tilbake garanti. Alt i alt er dette en VPN-tjeneste for Ubuntu med svært varierte funksjoner og bruksområder.

ExpressVPN for Ubuntu: Lynrask strømming av videoer

  • Enkel kommandolinje-grensesnitt
  • 30-dagers garanti: Få pengene tilbake uten spørsmål
  • Rask, trygg og privat surfing
  • Egne P2P-servere for rask og trygg nedlastning

ExpressVPN er et godt valg for Linux-brukere, enten det er til Ubuntu, Fedora, Debian, Arch eller Raspbian. VPN-tjenesten optimaliserer serverne hele tiden for å gi deg så god hastighet som mulig. Network Lock er en funksjon som beskytter deg, selv om VPN-tilkoblingen blir avbrutt, og du kan laste ned nettleserutvidelser som lar deg administrere VPN-tilkobling direkte fra nettleservinduet.

Det finnes derfor mange gode grunner til å velge nettopp denne VPN-tjenesten for Ubuntu. ExpressVPN har fått svært gode tilbakemeldinger fra sine Linux-brukere, noe som gir dem stor kredibilitet. Funksjonene er såpass varierte at omtrent alle får behovene sine dekket, enten du vil betale trygt med kredittkort eller strømme filmer.

Selve prosessen med å installere ExpressVPN for Ubuntu er svært enkel. Du velger et VPN-abonnement og laster ned appen for Linux. Følg instruksjonene, og deretter kan du koble til over 160 forskjellige servere verden over. Du kan velge å kjøre VPN-tjenesten gjennom en terminal eller bruke en tradisjonell konfigurasjon gjennom Ubuntu Network Manager. Du kan alltid ta kontakt med kundeservice om du trenger mer hjelp. De har døgnåpent og kan kontaktes på chat eller epost.

Private Internet Access: Høyt antall servere til en lav pris

  • Bruk opptil 10 forskjellige enheter samtidig
  • 16609+ servere fordelt på over 74 land
  • 30-dagers pengene-tilbake garanti om du ikke er fornøyd

Private Internet Access er en VPN-tjeneste for Ubuntu med tusenvis av servere på verdensbasis, samtidig som du kan velge mellom forskjellige abonnement til en rimelig pris. Det er enkelt å installere tjenesten, og du kommer deg raskt på nett med full beskyttelse.

Private Internet Access er en ledende aktør på markedet. VPN-tjenesten blokkerer reklame, tilbyr støtte for P2P, enkel å bruke og kan installeres på et blunk. Abonnementene er ganske billige, og du kan spare enda mer penger ved å velge et abonnement som strekker seg ut over flere måneder eller år. Du får en fin balanse mellom kvalitet, funksjonalitet og pris når du velger Private Internet Access for Ubuntu.

CyberGhost for Ubuntu: God verdi for pengene dine

  • Egne servere for å strømme filmer og serier i høy hastighet
  • WireGuard-protokoll for hastighet og sikkerhet
  • OpenVPN-protokoll for ekstra sikkerhet på nett
  • Avansert kryptering og ingen loggføring

CyberGost er en VPN-tjeneste for Ubuntu som tilbyr brukervennlige funksjoner til en god pris. De har ikke en egen Ubuntu-klient, men nettsiden deres inneholder detaljerte beskrivelser om hvordan du laster ned og setter opp VPN for Ubuntu og andre Linuxdistribusjoner. De har 45-dagers pengene-tilbake garanti, noe som gjør det trygt å teste ut tjenestene deres.

Du får tilgang til ca. 6800 servere på verdensbasis for strømming og torrenting. CyberGhost for Ubuntu er svært brukervennlig, takket være et kommandolinje-grensesnitt. Du kan koble til opptil 7 forskjellige enheter på samme abonnement, noe som er nyttig for deg som vil ha VPN på både datamaskin, nettbrett og mobil. Kundeservice har alltid åpent, skulle du trenge videre hjelp.

Et alternativ er å koble CyberGhost VPN til ruteren din for at alle enhetene på samme nettverk skal være beskyttet. Du setter opp en manuell forbindelse ved hjelp av OpenVPN, L2TP eller IPSec. Du må imidlertid være sikker på hva du gjør på for å ikke forårsake skade på ruteren. Hvis du er i tvil, anbefaler vi heller å velge et VPN-abonnement for Linux Ubuntu fra CyberGhost.

AirVPN for Ubuntu: mange funksjoner for Linux

  • Linux-klient med mange forskjellige funksjoner
  • Stort utvalg av betalingsmetoder, fra kredittkort til Bitcoin
  • Mange servere verden over for rask og trygg surfing

Det sies at AirVPN er det nærmeste du kommer en egen Linux-klient, og Ubuntu-brukere bør definitivt ta en nærmere titt på denne VPN-tjenesten. De har et forum som inneholder mye nyttig informasjon, slik at du enkelt kan få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

AirVPN er svært sikker i bruk med kill switch som er basert på brannmur, DNS lekkasjebeskyttelse og mulighet til å kombinere VPN med Tor. Det er imidlertid viktig å være klar over at tjenesten passer best for avanserte brukere, og du har mange spennende funksjoner å utforske. Hvis du er helt ny til VPN, finnes det andre VPN-tjenester som er enklere å forstå.

Dette er rett og slett fordi du har begrenset med tilgang til kundeservice. Ta gjerne en titt på de andre VPN-tjenestene vi har nevnt ovenfor istedenfor. Disse er alle intuitive og enkle i bruk for nybegynnere. Skulle du ønske å teste ut AirVPN, så får du en 3-dagers gratis prøveperiode. Det koster deg altså ingenting å prøve, og du får i tillegg en 30-dagers pengene-tilbake garanti.

Gratis eller betalt VPN for Ubuntu

Det finnes både gratis og betalte VPN-tjenester for Ubuntu, og det er ikke alltid like lett å vite hva man bør velge. Vi anbefaler at du alltid går for en betalt tjeneste om du vil være sikker på å få det beste innen hastighet og sikkerhet. Gratis tjenester må som regel tjene penger på en eller annen måte, og det kan derfor hende at du blir vist reklamer eller blir sporet når du bruker en gratis tjeneste. Det er også vanlig at du ikke får laste ned torrents, rett og slett fordi du ikke skal bruke for mye båndbredde som gratiskunde.

Gratis VPN pleier også å ha redusert hastighet sammenlignet med betalte tjenester, med mindre du finner en gratis prøveversjon. I så fall skal du kunne teste ut premium-funksjoner uten å betale. En annen form for begrensing med gratis VPN-tjenester for Ubuntu er datasperrer. Du kan bare bruke en viss mengde data i måneden før tilgangen blir blokkert, og du må oppgradere for å kunne fortsette å bruke tjenesten. Dette kan imidlertid være en smart måte å teste ut en tjeneste på før du velger å betale.

Dersom budsjett er viktig for deg, kan du vurdere å velge en abonnementsperiode som strekker seg over flere måneder eller år. Jo lenger perioden varer, desto mer penger pleier du å spare. På sikt blir det mye billigere å binde seg og betale for en lenger periode, sammenlignet med betaling på månedsbasis. Det skal lønne seg å være kunde. Vi anbefaler at du velger en aktør som har vært på markedet lenge og gjør det bra for å være sikker på at tjenesten ikke forsvinner etter en kort periode.

VPN for Ubuntu: kort oppsummering

Vi har gått nøye gjennom de fem beste VPN-tjenestene for Ubuntu for øyeblikket, samt kriterier du bør tenke på for å velge den riktige tjenesten for deg. Det viktigste er imidlertid at du tenker over disse tre punktene her:

  • Hastighet: Kan jeg strømme og laste ned med god fart?
  • Sikkerhet: Er jeg godt nok beskyttet mens jeg er på nett?
  • Brukervennlighet: Er tjenesten enkel i bruk og har alle de funksjonene jeg trenger?

Utover det, er det personlig preferanse og budsjett som styrer hvilken VPN-tjeneste du ender opp med. Du kan også prøve deg frem og ta en måned hos hver av tjenestene for å se hvilke som faller i smak. De fleste av dem tilbyr 30-dagers fornøydhetsgaranti, slik at du trygt kan teste ut tjenestene for å se om du liker dem.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

    Beste VPN-tjenester

    Beste VPN i vår test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andreplass

    Prøv NordVPN
    Om annonsering på denne nettsideninfo