De 5 beste VPN-tjenestene for Linux

Sist oppdatert: 10/01/2022

Topp 3 VPN-tjenester for Linux

Sikkerhet og hastighet på nett er viktig, uansett hvilken Linuxdistribusjon du bruker: Ubuntu, Fedora eller andre operativsystem. Det kan være en liten utfordring å finne en VPN-tjeneste for Linux som er enkel og stabil i bruk, men her har vi gjort jobben enklere for deg.

I denne artikkelen vil vi kåre de beste VPN-tjenestene for Linux. Dette vil selvfølgelig basere seg på primært hvor bra hver VPN presterer med Linux operativsystemer, men også andre faktorer som generell sikkerhet og personvern, hastighet, antall servere i forskjellige land, pris, kundeservice og lignende.

Aller først skal vi gi deg en tabell med oversikt over kåringen, før vi går nøyere inn i hver enkel VPN senere. Dette er de beste VPN-tjenestene for Linux for øyeblikket:

Hvorfor bruke VPN for Linux?

VPN står for virtuelt privat nettverk. Det er en effektiv måte å skjule identiteten din på nett og låse opp blokkerte nettsider. VPN for Linux fungerer ved at VPN-tjenesten oppretter en kryptert tunnel som trafikken din sendes gjennom. Det gjør at du bevarer full anonymitet og beskyttes mot cyberangrep, sporing og hackere. Det føres ingen logger over hva du foretar deg på nett, og du etterlater deg ingen «fingeravtrykk» mens du surfer. Du får dessuten ekstra beskyttelse mens du betaler med kort, noe som er bra for deg som er redd for identitetstyveri og misbruk av betalingsinformasjon.

Din opprinnelige IP-adresse blir skjult, og trafikken sendes istedenfor mot en av serverne til VPN-tjenesten. Det gjør at du kan få det til å se ut som at du kommer fra et helt annet land, og dermed låse opp geografiske sperrer. For eksempel, du kan strømme filmer og serier fra underholdningsplattformer som ikke er åpen for norske brukere. Vil du feks se NRK i utlandet er VPN en god hjelp. Alternativt kan du få bedre utvalg med amerikansk Netflix i Norge.

VPN gir deg tilgang til amerikansk Netflix.

Sensur kan være veldig frustrerende, særlig om du er på reisefot i land med streng sensur. Du kan for eksempel få problemer med Facebook og YouTube om du er på jobbreise eller ferie i Kina, og da er en VPN-tjeneste god å ha. Det kan også hende at du opplever sensur her i Norge, for eksempel fordi nettverket har blokkert enkelte nettsider. Dette kan blant annet hende på skoler og arbeidssteder hvor de frykter at tilgang til underholdningsplattformer reduserer produktivitet.

Du kan også bruke VPN for Linux til å få tilgang til blokkert innhold på YouTube, samt laste ned filer. Det er svært populært å bruke VPN til torrenting, og mange gode VPN-tjenester for Linux tilbyr helt egne P2P-servere. Det finnes også VPN-tjenester for Linux som lar deg bytte mellom servere i henhold til formålet. Velg ekstra beskyttede servere når sikkerhet er i fokus og bytt til ekstra raske servere når du skal ha seriemaraton på amerikanske underholdningsplattformer.

Våre anbefalinger til beste 5 VPN-tjenester for Linux

Når du har tenkt gjennom hvordan du ønsker å bruke VPN for Linux og hvilket budsjett du har, er tiden inne for å velge. Vi anbefaler at du leser nøye gjennom listen og tar en titt inne på nettsidene deres for å gjøre deg opp en mening. Til syvende og sist er det din personlige preferanse som avgjør hvilke av disse fem kandidatene som er best for deg. Vi har plukket ut kandidater i forskjellige prisklasser og som passer for forskjellige type brukere, slik at du enklere kan finne noen som matcher dine behov.

ExpressVPN: En av de beste VPN-tjenestene for hastighet

  • Servere verden over
  • Utrolig rask
  • 30-dagers pengene-tilbake garanti
  • OpenVPN klient som er tilpasset Linux
  • Ingen loggføring

ExpressVPN for Linux skiller seg ut med svært høy hastighet for strømming og torrenting. Du snor deg enkelt unna hastighetsbegrensninger fra internett-leverandøren din for å laste ned torrenter eller strømme filmer uten problemer. Du kan velge mellom 90 forskjellige servere fordelt rundt omkring i verden. Det store serverutvalget gjør at du enkelt låser opp sensur og geografiske begrensninger.

Selv om det er hastighet som er den store fordelen med ExpressVPN for Linux, finnes det også mange andre gode grunner til å velge dem. En tilpasset klient for Linux gjør det enkelt å installere og kjøre VPN på linuxdistribusjoner som Ubuntu. Mange avanserte funksjoner er inkludert i Linux-abonnementet deres, inkludert lekkasjebeskyttelse, støtte for P2P, dynamisk DNS og mye mer.

En annen fordel med ExpressVPN er detaljerte instruksjoner for hvordan du bruker VPN for Linux. Du kan både lese artikler og se på videoer, samt kontakte kundeservice om du står helt fast. Kundeservice har åpent hele døgnet og kan kontaktes per epost eller via chat.

NordVPN: Ledende innen VPN for Linux

NordVPN for Linux
  • Over 5400 servere verden over
  • 30-dagers pengene-tilbake garanti
  • Nettleserutvidelser for enkel styring av VPN
  • Detaljerte instruksjoner for VPN konfigurasjon for Linux

Det er enkelt å konfigurere VPN for Linux med kommandolinje når du velger NordVPN, til tross for at de ikke har en egen klient. NordVPN har en lynrask protokoll som heter NordLynx, og den ble opprinnelig utviklet nettopp med tanke på Linux-brukere. Det er mange som mener at NordVPN er blant de aller beste VPN-tjenestene som er tilgjengelige for Linux, og det er kanskje ikke så rart når du ser på funksjonene og fordelene som de har å friste med over.

Du trenger bare å velge et Linux-abonnement, installere Linux-appen, logge deg på og velge en passende server for å komme i gang. Du kobler deg til umiddelbart, og du kan også la NordVPN automatisk velge den beste serveren for deg. Bruk kommandolinjen til å få opp en liste over servere og bytte mellom protokoller, slik at geografiske begrensninger ikke er en hindring lenger.

En annen fordel med NordVPN er at du får høy hastighet, uten at det går på bekostning av sikkerhet. Kill switch er integrert i VPN-tjenesten, selv for Linux-brukere. Det betyr at hvis VPN-tilkoblingen din faller ut, blokkeres tilgangen til internett. Det blir umulig å fortsette å surfe eller laste ned. Ellers er det lett for å fortsette det du holder på med på nett, uten å være klar over at du har mistet all beskyttelsen.

Surfshark for Linux: Enkel installasjon og veldig brukervennlig

Surfshark for Linux
  • Beskytt personvernet ditt og sensitive opplysninger på nett
  • Bli kvitt reklame, sporing, phising forsøk og ondsinnet programvare
  • Bruk så mange enheter du vil samtidig

Surfshark er et supert valg om du er på utkikk etter VPN for Linux som er brukervennlig og enkel å konfigurere. Selv om Linux gir deg full kontroll over enheten din, mister du den kontrollen når du logger deg på nett. Det ønsker Surfshark å gjøre noe med. VPN-tjenesten gir deg høy sikkerhet og god hastighet, slik at personvern og anonymitet er godt beskyttet.

Du får tilgang til programvarer som ellers ikke er kompatibel med Linux. Du kan også få tilgang til underholdning og informasjon med geografiske begrensninger, enten du vil se på NRK når du er på ferie i utlandet eller du vil ha tilgang til amerikanske underholdningsplattformer som ellers er blokkert. En annen fordel er at du kan strømme viktige fotballkamper og sportsbegivenheter som du ellers ikke ville hatt tilgang til, uten å irritere deg over at tilkoblingen svikter eller at masse reklame forstyrrer deg under kampen.

Private Internet Access: God balanse mellom funksjoner og pris

  • Rask nedlastning uten restriksjoner for båndbredde
  • Unngå geografiske begrensninger og sensur på nett
  • Blokker irriterende reklamer og annonser
  • Over 16 000 servere totalt fordelt over 70+ land

Private Internet Access tilbyr en sikker og god VPN-tjeneste for Linux til en rimelig pris. Du får med viktige sikkerhetsfunksjoner som kill switch og avansert kryptering, slik at du kan være trygg på at opplysningene dine og identiteten din er godt beskyttet. Det føres ingen logger over hva du foretar deg på nett.

Hastighetene er dessuten gode nok til at du kan laste ned torrenter og strømme filmer, uten å irritere deg over at tilkoblingen blir for treg. Du får dermed en god balanse mellom pris, sikkerhet og hastighet.

Du kan koble til ti forskjellige enheter, noe som gjør dette til et godt valg for familier og store husholdninger som ønsker å beskytte forskjellige enheter. I tillegg til Linux, er Private Internet Access kompatibel med Windows, Mac, Android, iOS og forskjellige nettlesere som Chrome, Firefox og Opera. De tilbyr 30-dagers pengene-tilbake-garanti, og du kan derfor teste ut tjenesten helt risikofritt.

AirVPN: Avanserte VPN-tjenester for Linux

  • Ingen tids-, hastighets- eller trafikkbegrensninger
  • Engasjert forum med verdifull kunnskap
  • Kill switch og andre avanserte sikkerhetsfunksjoner
  • Bytt servere så mye du vil, uten å betale ekstra

Hittil har vi sett på VPN-tjenester for Linux som passer for alle brukere, enten de er nybegynner eller viderekommende når det kommer til VPN. AirVPN er en svært god VPN-tjeneste for Linux, men tjenesten passer best for deg som allerede er vant til å bruke VPN. Det kreves litt forståelse og evne til å finne ut av ting selv for å konfigurere og sette opp tjenesten. Det er derimot vel verdt innsatsen: AirVPN tilbyr svært høy sikkerhet, samt andre fordeler.

Du trenger ikke engang å oppgi en epostadresse for å åpne konto, og du velger dermed selv hvor mye informasjon du ønsker å dele med dem. Du kan betale med Bitcoin og annen kryptovaluta, hvis du ønsker å skjule identiteten din. Prisene er veldig lave. Du kan for eksempel kjøpe et månedsabonnement til knappe €7 – det er vanlig at VPN-tjenester koster minst €11-12 per måned andre steder.

Hva er forskjellen mellom betalt og gratis VPN for Linux?

Alle VPN-tjenestene for Linux som vi anbefaler er betalte tjenester, rett og slett fordi gratisversjoner ofte har begrensninger for brukeren, som kan bli frustrerende i lengden. Det kan for eksempel hende at du kun kan bruke en viss mengde data per måned før du må oppgradere eller du ikke får lov til å surfe i høy hastighet. Det kan også hende at du blir vist reklame for at VPN-tjenesten skal klare å tjene penger, noe som kan være svært forstyrrende.

Det lønner seg derfor å investere i en VPN-tjeneste som du er fornøyd med på sikt, fremfor å hoppe fra ulike gratistjenester. Du finner mange VPN-tjenester for Linux som ikke koster mer enn en kopp kaffe i måneden. Jo lenger periode du betaler for om gangen, desto billigere blir abonnementet. For eksempel, du kan få 2-års abonnement helt ned i $2-3 per måned.

Blir du skremt av tanken om å binde deg for en lenger periode, bør du velge en tjeneste med fornøydhetsgaranti eller gratis prøveperiode. Gå for en seriøs aktør med gode kundeomtaler og som har vært på markedet lenge. Alle VPN-tjenestene som vi anbefaler her, er selskaper med flere år bak seg i bransjen. Du bør gjøre grundige undersøkelser på egenhånd om du velger å binde deg til andre VPN-tjenester.

Ofte stilte spørsmål

Du får mange fordeler ved bruk av et VPN som ellers er umulig å oppnå, blant annet økt sikkerhet oganonymitet. Mulighet til å åpne opp geoblokkert innhold og mye mer.

Ja, VPN-servere skjuler din ekte IP-adresse og gode VPN-tjenester tilbyr en automatisk kill-switch som bryter nettforbindelsen din, hvis du står i fare for å røpe din ekte IP-adresse. Mange av de populære VPN-tjenestene har i tillegg spesialiserte P2P-servere som tilbyr god og stabil hastighet både på opp- og nedlasting.

Ja, men det er ikke til å anbefale. Gratis VPN-tjenester tilbyr som oftest redusert båndbredde og datahette på datamengden du kan benytte deg av. I noen tilfeller selger gratis VPN-tjenester til og med brukerdataene dine til tredjeparter. Når alt kommer til alt, er det lurt å betale for en tjeneste som beskytter deg istedenfor å utsette deg for digitalt farevann.

Konklusjon: Slik velger du beste VPN for Linux

Kort oppsummert, så bør du tenke over hvilke funksjoner du vil prioritere og hvor lenge ønsker du å binde deg før du velger en VPN-tjeneste for Linux. Det gjør deg godt rustet til å ta et valg som du vil være fornøyd med på sikt. Dette er kriteriene som vi har dekket her i denne artikkelen:

Utover dette, kommer det an på personlig preferanse. Du bør ihvertfall ikke dvele for mye over dette – alle av tjenestene vi har nevnt gir deg pengene tilbake om du ikke er fornøyd. Det beste er å komme i gang og se hvordan du liker å bruke dem. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til på jakten etter beste VPN for Linux for nettopp dine behov!

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

    Beste VPN-tjenester

    Beste VPN i vår test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andreplass

    Prøv NordVPN
    Om annonsering på denne nettsideninfo