Slik ser du BBC iPlayer i Norge

Sist oppdatert: 12/01/2024

Du kan enkelt se BBC iPlayer med en VPN-tjeneste

BBC iPlayer er en streamingtjeneste fra den verdenskjente britiske TV kanalen BBC. Kanalen kan sammenlignes med NRK, da det er en statseid kanal proppet med godt innhold. BBC iPlayer tilbyr TV-serier og filmer innenfor en rekke sjangre, så vel som sport. En får også her tilgang til direktesendinger på et utvalg av deres TV kanaler.

Tjenesten tilbyr i grunn det meste en kan tenke seg fra en streamingtjeneste, og den er dessuten helt gratis for britene. Selv om NRK kjøper inn et par TV-serier og filmer fra BBC, så er derimot BBC iPlayer ikke tilgjengelig for oss nordmenn. En er nemlig nødt til å ha en britisk IP adresse for å se BBC iPlayer i Norge.

Kort sagt er det relativt enkelt å endre ip adressen sin, slik at du kan få en britisk IP adresse. Dette kan du gjøre med hjelp av en VPN-tjeneste. Dermed kan du se BBC iPlayer med hjelp av disse 3 enkle stegene:

 1. Last ned en VPN-tjeneste. Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester, vi anbefaler å velge en fra vår liste.
 2. Koble til en britisk server inn på VPN-programmet. Etter du har lastet ned VPN-tjenesten er det bare å koble til en britisk server. Da vil du få en britisk IP adresse.
 3. Gå til BBC iPlayer og stream fritt. Når du har koblet deg til en britisk server er det altså bare å streame BBC iPlayer fritt.

Hva er fordelene med BBC iPlayer?

Den største fordelen med BBC iPlayer er unektelig at tjenesten er helt gratis, så sant en befinner seg i Storbritannia. Dette står i kontrast til kjente streamingtjenester som Netflix og Hulu for eksempel, som krever et månedlig gebyr. Selv om tjenestene tross alt ikke koster all verden, så er det kjekt at BBC iPlayer altså er helt gratis.

BBC iPlayer har videre blant de bredeste utvalgene av alle gratistjenester. Deres produksjoner er kjent som meget profesjonelle, og blant annet finnes det et hav av spennende dokumentarer her som en ikke kan finne hos noen andre streamingtjenester. BBC iPlayer er i det hele tatt kjent for sitt store utvalg av unikt innhold.

Tjenesten kan videre benyttes tilnærmet akkurat der en måtte ønske seg. Du kan se på BBC iPlayer fra din PC, mobilen, eller et nettbrett. Dermed står du fleksibel til å se dine favorittserier, filmer, og sportsarrangementer akkurat når og hvor det passer for deg.

Blant ulempene finner vi som nevnt i innledningen at BBC iPlayer kun er tilgjengelig for personer som er lokalisert i Storbritannia. Heldigvis finnes det en løsning på dette problemet. Men hvordan kan BBC i det hele tatt oppdage at du ikke befinner deg i Storbritannia, men heller sitte på en datamaskin i Norge?

BBC iPlayer krever britisk IP adresse

Svaret på det ovennevnte spørsmålet ligger i din IP adresse. Selv om ingen nettsted kan registrere akkurat hvem du er ut ifra din IP adresse, så kan de til gjengjeld finne ut i hvilken region du befinner deg. Dersom du besøker BBC iPlayer fra Norge, så vil streamingtjenesten oppfatte denne regionen og blokkere alt innholdet.

Er du utenfor Storbritannia vil du få denne beskjeden.

Det er fordi din datamaskin sender ut en IP adresse for å kommunisere med nettsteder. Denne IP adressen blir forøvrig gitt til deg av internettleverandøren din, og det er slik for eksempel BBC iPlayer vet hvor du besøker dem fra, da IP adressen er tilknyttet leverandøren av internett. Ved hjelp av en enkel geoblokkering stenger BBC utenlandske brukere unna.

BBC gjør dette fordi de skal beskytte opphavsretten til innholdet de sender. Allikevel, i motsetning til mange andre kjente streamingtjenester, så kjemper for eksempel ikke BBC like hardt i mot bruken av VPN tjenester. Derfor er VPN tjenester en nærmest garantert vinner når du ønsker å se BBC iPlayer i Norge.

Bruk VPN for å få en britisk IP adresse

Der en VPN tjeneste kan brukes til så mangt, så er det liten tvil om at bruken for å fjerne geoblokkeringer har økt betraktelig de siste årene. Geoblokkeringen fra BBC iPlayer er en av mange geoblokkeringer som VPN tjenester kan fjerne. Dette gjøres enkelt og greit gjennom at du kobler deg opp mot en av tjenestenes britiske servere.

Dette innebærer at all din fremtidige trafikk rutes gjennom en britisk server, slik at det fremstår som om du besøker fra Storbritannia. Fra BBC iPlayer sin ende vil de simpelthen bare motta en ny bruker med britisk IP adresse. Prosessen tar kun få minutter fra nedlasting av VPN tjenesten til du er tilkoblet en britisk server.

Den største goden er som nevnt tidligere at BBC iPlayer er helt gratis, og dette gjelder også dersom du ønsker å se BBC iPlayer i Norge gjennom et VPN. Det anbefales allikevel å investere penger i en betalt VPN tjeneste for et godt resultat med din streaming. Med tanke på at BBC iPlayer er gratis, og VPN tjenester er meget rimelige, så er kostnaden helt minimal.

Beste VPN tjenester for BBC iPlayer

For å sikre at du får den beste opplevelsen, så er det viktig å velge blant markedets beste VPN tjenester for BBC iPlayer. Her er selvfølgelig minimumskravet at tjenesten fungerer for å se BBC iPlayer i Norge med, men det er også viktig at stabiliteten er god, og ikke minst at hastigheten er høy, slik at du slipper hakking og avbrudd.

ExpressVPN

 • Bra for streaming av BBC iPlayer i Norge.
 • Høy hastighet.
 • Servere i 105 land.

ExpressVPN er utvilsomt ett av de beste alternativene for å se BBC iPlayer i Norge. Tjenesten rangerer flittig høyt i VPN tester, og mye av dette skyldes deres brede spekter av nyttige funksjoner. Kanskje aller best her er tjenestens evne til å gang på gang komme seg forbi geoblokkeringen til streamingtjenester, da aller mest nevneverdig BBC iPlayer.

Tjenesten kan skilte med over 3,000 servere verden over som er spredt på totalt 105 land. Det betyr gode nyheter for deg som liker å omgå geoblokkeringer for streamingtjenester. Skal du se på BBC iPlayer i Norge, så kan du benytte deg av en av de mange gode britiske serverne som ExpressVPN kan by på.

Det er meget gunstig at ExpressVPN kan by på såpass mange britiske servere, da du alltid vil ha en fungerende server å koble deg til. Skulle en av serverne slutte å fungere, noe som alltid vil være umulig å unngå, så har du tross alt et bredt spenn av andre kvalitetsservere å velge mellom, slik at du ikke trenger å vente på at serveren du brukte skal fikses.

Det er videre verdt å bemerke seg at ExpressVPN er viden kjent for å ha noen av de raskeste serverne i VPN bransjen. Der mange VPN tjenester, og da spesielt de som er gratis, fører til nedsatte hastigheter, så holder ExpressVPN dine hastigheter høyt oppe. Dette er gunstig når du skal se på en serie eller film hos BBC iPlayer, da du vil oppleve sømløs streaming.

Dersom du ønsker å se BBC iPlayer i Norge med ExpressVPN, så skal du ganske enkelt bare koble deg til en britisk IP adresse. Velg den beste serveren fra en stor liste, og koble deg opp mot den for å få full tilgang til alt av innholdet hos BBC. Neste gang du besøker deres streamingtjeneste, så vil de nemlig oppfatte det som om du besøker dem fra Storbritannia, slik at alt av deres innhold vil bli gjort tilgjengelig for deg.

NordVPN

 • Uavbrutt streaming av BBC iPlayer.
 • Mange gode funksjoner.
 • 6,000 servere i over 61 land.

NordVPN kan også anbefales dersom du ønsker å se BBC iPlayer i Norge. Denne tjenesten byr på mange gode funksjoner, men den største fordelen med NordVPN er hvordan de konstant klarer å komme seg forbi geoblokkeringer, så vel som VPN ban som den Netflix for eksempel har satt opp. Dermed er det liten tvil om at NordVPN vil gi deg tilgang til å se BBC iPlayer i Norge.

Hos denne VPN tjenesten får du tilgang til mektig imponerende 6,000 servere i over 61 land på verdensbasis. Det er ikke bare hvilke som helst servere, da NordVPN setter høy kvalitet i sentrum. Dessuten er det en stor fordel at mange av disse serverne befinner seg innenfor Storbritannia, slik at du enkelt kan få tilgang til en god, britisk server.

Da vil du alltid ha tilgang til en stabil og pålitelig server som du kan logge deg på når du ønsker å se på BBC iPlayer. Dermed slipper du hakkingen eller de konstante avbruddene som ofte oppstår ved bruk av dårlige VPN tjenester. Dessuten er det selvfølgelig ingen begrensninger på datatrafikken, slik som for eksempel gratistjenester har.

Kanskje enda viktigere er det at NordVPN ikke bare kommer seg forbi geoblokkeringer hver eneste gang, men de gjør dette uten noen større form for kompromiss. NordVPN kan nemlig levere høye hastigheter, noe ikke mange VPN tjenester kan skryte på seg. Tjenesten tilbyr kvalitetsservere verden rundt, inkludert i Storbritannia, slik at du får en god streamingopplevelse. Til å se amerikansk Netflix fungerer NordVPN for øvrig også veldig bra.

Skal du se BBC iPlayer i Norge med NordVPN, så er stegene akkurat de samme som hos de fleste VPN tjenester. Gå inn i tjenesten og velg en britisk IP adresse, og klikk deretter på denne. Tilkoblingen bør ikke ta mer enn et par sekunder, og så snart du er koblet til vil du regnes som en brite på nett. Siden BBC iPlayer vil tro at du besøker dem fra Storbritannia, så vil du få tilgang til alt av deres innhold.

SurfShark

 • Rask oppkobling til BBC iPlayer.
 • Rimelig
 • Veldig brukervennlig.

Der både ExpressVPN og NordVPN har hatt en god del tid på å bygge opp sine navn og anerkjennelsen, så er SurfShark et mye mer moderne produkt. Men det fører med seg mye mer positivt enn det en skulle tro. Tjenesten er for eksempel veldig kjent for å omgå geoblokkeringer, og dette inkluderer muligheten for å se BBC iPlayer i Norge.

SurfShark kommer ikke på langt nær opp på nivået til ExpressVPN og NordVPN i henhold til servere, men til gjengjeld er samtlige servere av meget høy kvalitet. De har i dag litt over 3200 servere i 100 land, men det ventes at de vil vokse. Innenfor Storbritannia kan du her finne mange servere, noe som betyr at det er enkelt å koble seg på en britisk IP adresse.

Ikke bare er det en fordel med så mange servere i Storbritannia for fleksibilitet, men dette gjør også tjenesten meget pålitelig. Dersom en server skulle slutte å fungere, så finnes det en veldig rask løsning her i å simpelthen logge på en annen kvalitetsserver. Dette gir deg tryggheten i at du alltid vil ha tilgang på innholdet du ønsker å se.

Videre gir SurfShark deg også høy hastighet når du er tilkoblet deres servere. Om du skal se en serie på BBC iPlayer, så er det å omgå geoblokkeringen unektelig prioritet nummer 1. Allikevel er det få som ønsker å inngå et kompromiss med lave hastigheter og avbrudd i streamingen. SurfShark sine høye hastigheter gjør at du ikke skal bekymre deg for dette.

Den brukervennlige tjenesten til SurfShark er lett å navigere og bruke til hva enn du måtte ønske. Skal du for eksempel koble deg til en britisk IP adresse her, så navigerer du deg bare til en av serverne fra Storbritannia. Tilkoblingen tar minimalt med tid, og før du vet ordet av det oppfattes du som en brite på nett. Dermed har du nå tilgang til alt av innhold hos BBC iPlayer.

Derfor bør du unngå gratis VPN

Gratis VPN er unektelig fristende, da ingen ønsker å betale dersom de kan få tilnærmet samme resultat ved gratisversjoner. Det finnes et hav av gratis VPN tjenester der ute, og mange av disse hevder blant annet at de kan fjerne geoblokkeringer for tjenester slik som BBC iPlayer. Allikevel er dette veldig sjeldent, og om det først går må du koble til flere ulike servere for å få det til.

Dessuten kommer alle gratis VPN tjenester med begrensninger for hvor mye data du kan bruke, da gjerne per måned. Denne begrensningen ligger som oftest på mellom 1GB og 2GB. Dersom du ønsker å bruke et VPN for å se BBC iPlayer i Norge, så vil slike datamengder ikke holde veldig lenge. Dermed fungerer i grunn gratis VPN tjenester kun til å prøve ut teknologien, og de er ikke et langsiktig alternativ.

Se BBC iPlayer i Norge med VPN

Skal du se BBC iPlayer i Norge med VPN, så er det best å gå for en betalt løsning. Disse er uansett såpass rimelige at det neppe vil være et problem for ditt budsjett. Dessuten er det verdt å merke seg at BBC iPlayer er gratis dersom en har en britisk IP adresse, slik at du kun skal betale for VPN tjenesten.

Det er enklere enn noensinne å få tilgang til hele internett. Der streamingtjenester som BBC iPlayer forsøker å begrense innholdet til britene, så kan du enkelt se BBC iPlayer i Norge ved hjelp av et VPN. Alt du trenger å gjøre er å koble deg på en britisk server, og før du vet ordet av det vil du bli gitt full tilgang til et massivt bibliotek av innhold.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo