Beste VPN for BBC iPlayer

Sist oppdatert: 22/12/2021

Her er de beste VPNene for BBC iPlayer

BBC iPlayer er en britisk strømmetjeneste med et bredt utvalg av filmer, serier og sport. I tillegg til et stort arkiv tilbyr de også direktesendt TV fra flere av deres kanaler. BBC iPlayer er på mange måter som den britiske versjonen av NRK, da alt innholdet er gratis og de er statseid. 

Ulempen er at dersom man befinner seg utenfor Storbritannia er innholdet er geoblokkert, som vil si at man kun har tilgang til innholdet deres dersom man befinner seg innenfor Storbritannia. Det er heldigvis en løsning som gjør at man kan få en britisk IP-adresse uavhengig av hvilket land man befinner seg i. 

Med hjelp av en VPN-tjeneste kan man enkelt endre IP-adresse slik at man kan se alt innholdet til BBC iPlayer. Dette gjøres slik: 

 1. Finn og last ned en VPN-tjeneste. Det finnes en rekke forskjellige VPN-tjenester til forskjellige behov. Vi har allerede testet og vurdert en rekke forskjellige leverandører og sammenlignet de. 
 2. Velg en britisk server inne på VPN-programmet. Dette gjøres enkelt og åpner opp geoblokkeringen. 
 3. Åpne BBC iPlayer. Nå vil BBC iPlayer være åpent og alt innholdet er tilgjengelig. 

Dette er de beste VPN-tjenestene for BBC iPlayer for øyeblikket:

De beste VPN-tjenestene for BBC iPlayer 

I det følgende skal vi liste opp de beste VPN-tjenestene for BBC iPlayer. Alle disse VPNene har 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan benytte dem helt uten risiko.

ExpressVPN

 • Stream BBC iPlayer uavbrutt.
 • Servere i 94 land.
 • Oppnå ekstreme hastigheter.

ExpressVPN er definitivt en av de beste leverandørene innenfor VPN. De har et spesielt fokus på hastighet og ytelse, noe som gjør ExpressVPN optimal for strømming. Med denne leverandøren trenger man ikke å bekymre seg for bufring og redusert hastighet. ExpressVPN har servere i 94 land, som gir mulighet for andre strømmetjenester som for eksempel Hulu og amerikansk Netflix

Dersom man er opptatt av sikkerhet og personvern er ExpressVPN også optimal. Selskapet er basert i De Britiske Jomfruøyer som er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, som vil si at de ikke trenger å samle data fra brukerne. Videre har ExpressVPN en 30-dagers garanti på tjenesten, som går ut på at man får tilbake pengene dersom man er misfornøyd. 

Dette er også en perfekt tjeneste dersom man vil strømme BBC iPlayer på forskjellige enheter, da programmet er kompatibelt med alle enheter som Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Apple TV, Samsung TV og lignende. 

Les: Full anmeldelse av ExpressVPN finner du her

NordVPN

 • Se BBC iPlayer i HD.
 • Servere i 60 land.
 • Kompatibel med de fleste enheter.

Som nummer to på listen kommer NordVPN. Med NordVPN får man definitivt valuta for pengene. De har en høy hastighet som gjør tjenesten optimal for strømming, og har servere i over 60 land. De har spesielt mange servere i de største landene som Storbritannia, USA og Tyskland, noe som gjør NordVPN til et flott alternativ for BBC iPlayer. 

NordVPN samler ingen informasjon fra brukerne, da selskapet er basert i Panama. Det er altså ingen tredjeparter som får tilgang til informasjonen din, så man kan surfe trygt på nettet. NordVPN er kompatibelt med smarttelefoner, nettbrett, PC, spillkonsoller og lignende. 

NordVPN er også et godt alternativ for å se norsk TV i utlandet som for eksempel Dplay, NRK og TV2, da de har gjort en stor satsning i skandinavia. NordVPN blir billigere ut ifra abonnement man går for. Dersom man for eksempel velger 3-årsplanen blir månedsprisen så lite som 30 kroner! NordVPN har også en 30-dagers pengene tilbake garanti dersom man skulle vært misfornøyd med tjenesten. 

Les: Mer utdypende anmeldelse av NordVPN finner du her

SurfShark

 • Rask oppkobling.
 • Servere i 50 land.
 • Rimelig.

SurfShark er en relativt ny VPN-tjeneste, men har raskt fått mye oppmerksomhet. Selv om det er en ny tjeneste har SurfShark gått rett i strupen på de største leverandørene. De har allerede rukket å tilby servere i over 50 land, og de fortsetter å vokse. 

Hastigheten til SurfShark er heller ikke noe å klage på, da man fint kan strømme filmer og serier i HD, og til og med spille på PlayStation eller Xbox. SurfShark har også god sikkerhet, da de tilbyr null loggføring og en kill-switch funksjon på lik linje med de største leverandørene. For en gjennomsnittlig bruker vil nok disse funksjonene holde, men de er fortsatt ikke på lik linje med ExpressVPN og NordVPN når det kommer til sikkerhet. 

SurfShark kan også brukes på alle mulige enheter og er veldig brukervennlig. Det som virkelig skiller SurfShark fra sine konkurrenter er at man kan bruke så mange enheter man vil med en og samme bruker. Prismessig er de relativt like sine konkurrenter, men går så lavt som under $2 per måned dersom man abonnerer over en lengre periode. De har også en 30-dagers pengene tilbake garanti. 

Les: Mer om SurfShark her

ProtonVPN

 • Servere i 50 land.
 • Flere typer medlemskap.
 • Fungerer godt med BBC iPlayer.

ProtonVPN er en noe mindre kjent tjeneste enn de ovennevnte. Når det er sagt er dette et godt alternativ når du skal strømme BBC iPlayer. De tilbyr litt under 1000 forskjellige servere fordelt på 50 land. Disse serverne har også god hastighet som gjør at du uten problemer kan strømme i HD. 

Tjenesten har valgt å tilby sine brukere fire forskjellige medlemskap. Disse har forskjellige funksjoner basert på hva du velger. Det første er gratis og gir deg en prøvesmak av tjenesten, men har kun et par grunnleggende funksjoner. Det mest populære er det som blir kalt “plus” der du får tilgang til alle funksjonene de tilbyr. 

Samlet sett er ProtonVPN en svært god tjeneste. De har meget god sikkerhet, men det skal sies at du er avhengig minimum “plus” medlemskap for å få alle funksjonene. Dette er noe dyrere enn for eksempel NordVPN eller Surfshark. Uansett er tjenesten svært god for strømming av BBC iPlayer.

Les: Mer om ProtonVPN her

Er det lovlig å streame BBC iPlayer med VPN? 

Det korte svaret på dette spørsmålet er ja. I Storbritannia er all bruk av VPN lovlig. Hvis du befinner deg utenfor Storbritannia er det også lovlig å bruke en VPN for å åpne geoblokkeringene. Du kan altså med andre ord senke skuldrene dersom du ønsker å strømme BBC iPlayer fra for eksempel Norge. 

Hvordan bruke BBC iPlayer utenfor Storbritannia?

BBC iPlayer har et av de største arkivene når de kommer til serier, filmer, sport og dokumentarer av høy kvalitet. Siden tjenesten er gratis er det også et fint alternativ dersom man leter etter underholdning. Tjenesten kan brukes på både PC, mobil og nettbrett, som gjør at man strømme når og hvor man vil. Dette passer også fint med de nevnte VPN-tjenestene. 

BBC iPlayer har en geoblokkering, som gjør at man får opp en feilmelding dersom man prøver å strømme noe av innholdet deres utenfor Storbritannia. Selv om BBC har satt opp denne geoblokkeringen, er bruken av VPN-tjenester noe de legger lite vekt på. Dette vil si at nesten uavhengig av hvilken tjeneste man velger, vil den fungere med BBC iPlayer. For å fjerne denne geoblokkeringen velger man enkelt en britisk server inne på VPN-programmet, som da gir øyeblikkelig tilgang til alt innholdet på BBC iPlayer.

Kan man bruke en gratis VPN-tjeneste for BBC iPlayer?

Når man skal velge en VPN-tjeneste kan det være fristende å gå for en gratis fremfor en betalt tjeneste, men det er flere grunner til at dette kan være en dårlig ide. For at en tjeneste skal fungere optimalt er det viktig at det blir investert penger for å videreutvikle tjenesten.

De gratis VPN-tjenestene må også tjene penger, og det er dessverre slik at en måte de gjør dette på er å selge informasjonen til brukerne sine til tredjeparter. Dette er noe som går imot hovedgrunnen til at mange skaffer seg en VPN i utgangspunktet. I tillegg til dette er ytelsen ofte dårlig, og man må fort finne seg i å endre server flere ganger i løpet av en episode av en serie eller en film.

Prisen man betaler for en betalt VPN-tjeneste er også veldig lav i forhold til hva man får. Total beskyttelse på nett er verdt mellom 30-100 kroner i måneden, i tillegg til mulighet for å strømme innhold fra alle verdensdeler. Med en gratis VPN-tjeneste vil også hastigheten på nettverket synke betraktelig, noe man selvfølgelig slipper dersom man bruker for eksempel ExpressVPN eller NordVPN.  

Hva annet kan man bruke en VPN-tjeneste til? 

VPN har en rekke bruksområder. Ikke bare åpner det geoblokkeringer til strømmetjenester som BBC iPlayer, Amazon Prime Video og Netflix, men en VPN beskytter deg også på nettet. En VPN krypterer all trafikken din uten å oppbevare den. Dette gjør at man ikke trenger å være redd for at tredjeparter skal bruke informasjonen din.

En VPN gjør også at man kan benytte seg av offentlige Wi-Fi nettverk uten å være redd for hackere. I tillegg til dette kan VPN brukes til å finne billigere priser på for eksempel fly, hotell og mye mer. 

Hvordan fungerer en VPN?

VPN er en forkortelse for “virtuelt privat nettverk”. For brukeren av en VPN-tjeneste er det veldig enkelt og greit å benytte seg av funksjonene, men bak scenen er det mye som skjer.

Enkelt forklart er det en datatilkobling som er sikret via en kryptering. Dette vil si at all dataen som kommer fra enheten din går gjennom en tunnel i form av en ekstern server før dataen når ut til internett. Dette er funksjonen som gjør det mulig å skjule og endre IP-adressen sin. Det er en rekke tekniske begreper knyttet til VPN som for eksempel AES 265-bit kryptering, kill-switch, IPSec/L2TP og PPTP.

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å bruke VPN for å få tilgang til BBC iPlayer?

Ja, det er fullstendig trygt å bruke VPN-tjenester. Det er også fullt lovlig å bruke en VPN for å omgå geoblokkeringer både i Norge og i Storbritannia.

Fungerer gratis VPN like bra som betalte VPN-tjenester?

Nei, ofte har gratis VPN-tjenester ikke tilgang til et like stort utvalg servere som betalte versjoner, i tillegg er serverkapasiteten til gratis VPN-tjenester ofte sprengt, ettersom mange befinner seg på de samme serverne. Det skal også sies at gratis VPN-tjenester må tjene penger på et eller annet vis, og det kan gå på bekostning av din datasikkerhet.

Hvordan omgår en VPN geosperringen til BBC iPlayer?

Prosessen er vanligvis veldig enkel, du kobler deg til en britisk server inne på brukergrensesnittet til VPN-tjenesten din. Den tildeler deg en ny IP-adresse som befinner seg i Storbritannia, og på den måten «lurer» du strømmetjenesten til å tro at du befinner deg i riktig region.

Går det ut over strømmekvaliteten når du benytter deg av VPN?

Kort svar er ja. Det er stor variasjon på hastighetene forskjellige VPN-leverandører kan tilby deg. Hvis du vil forsikre deg om at VPN-forbindelsen opprettholder en rask og stabil kvalitet, er det lurt du benytter deg av de beste VPN-tjenestene på markedet som vi har beskrevet lenger opp i artikkelen.

Hvilken serier og filmer kan jeg få tilgang til i BBC iPlayer?

Det legges ut nytt innhold på løpende bånd og biblioteket til BBC iPlayer blir stadig oppdatert. Du kan finne klassikere som Top Gear, Keeping Up Appearances og Gossip Girl. I drama-sjangeren finner man blant annet The Girl With The Dragon Tattoo og Sci-Fi serien Doctor. Det finnes store titler innen alle sjangre og utvalget kan konkurrere med mange av de andre store strømmetjenestene.

Oppsummering

Med en VPN kan du fra hvor som helst i verden få tilgang til BBC iPlayer, en tjeneste som tilbyr et massivt bibliotek med innhold i forskjellige kategorier. Når du velger en VPN for å strømme BBC iPlayer er det viktig at du velger en tjeneste med gode servere i Storbritannia. Alle de nevnte tjenestene i denne artikkelen fungerer svært godt for BBC iPlayer uavhengig av hvor du befinner deg. 

For å starte velger du enkelt en britisk server når du er inne på tjenesten. Vi anbefaler at du holder deg unna de gratis tjenestene da det er svært mange negative sider ved disse. Du er også heldig dersom du finner en leverandør som lar deg strømme i HD lenger enn rundt 15 minutter. Alt i alt er en VPN også svært lurt i dagens samfunn der blant annet dataangrep blir mer og mer vanlig.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo