Beste VPN for Viaplay

Sist oppdatert: 10/01/2022

Viaplay har de siste årene etablert seg til å bli en av de største strømmetjenestene i Skandinavia. De tilbyr en rekke forskjellig innhold når det kommer til filmer, serier og dokumentarer. Ikke bare dette, men de har også et bredt utvalg av sport. Man kan for eksempel se Formel 1, UEFA Champions League og NHL.

Dersom du er i utlandet på ferie, forretningsreise eller har flyttet kan det være frustrerende å få opp en feilmelding. Denne feilmeldingen kommer opp fordi Viaplay kun har rettighetene til å vise innholdet i Norge. Dette problemet kan du enkelt bli kvitt med en VPN. Det er også et poeng å bruke en VPN dersom man befinner seg i Norge av sikkerhetsmessige årsaker. Uavhengig av hvor du befinner deg har vi funnet tre tjenester som passer perfekt til Viaplay. 

Dette er generelt de fem beste leverandørene for øyeblikket:

Beste VPN for Viaplay

For å finne VPN-tjenester som egner seg for Viaplay må tjenesten ha gode og raske servere i Norge. Selv om ditt hovedformål med å skaffe en VPN er for å strømme Viaplay, er det flere ting du burde tenke på med tanke på valg av VPN. Selvfølgelig er hastighet viktig, men sikkerhet og pris er også viktige faktorer. Alle de ovennevnte tjenestene er gode for Viaplay, men vi har gått litt mer i dybden på de aller beste tjenestene. 

ExpressVPN

 • Mange raske servere med norsk IP adresse
 • App på norsk språk.
 • Perfekt for å streame Viaplay i utlandet.

På førsteplass i listen over beste VPN for Viaplay kommer ExpressVPN. Dette er en komplett tjeneste som leverer på alle punkter. Med enhver VPN vil hastigheten på internettet ditt synke noe, da trafikken må gjennom en kryptert VPN-tunnel før den når internett. Men det er heldigvis slik at de beste VPN-tjenestene har såpass gode servere at denne forskjellen ikke er merkbar. ExpressVPN tilbyr servere i 94 forskjellige land, og har veldig gode servere i alle. Du kan altså bruke Viaplay slik som du ville gjort hjemme uansett hvor i verden du befinner deg. Dette gjelder ikke bare for strømming, men du kan også laste ned innhold og til og med spille på konsoll som vanlig. 

Sikkerhet er også veldig viktig når man velger en VPN. Noen leverandører lagrer all informasjonen til brukerne sine, og i noen tilfeller blir informasjonen også solgt videre til tredjeparter. Det er viktig å velge en leverandør som har en politikk om null loggføring. ExpressVPN er basert i De Britiske Jomfruøyer, så de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om loggføring. Dette betyr at når du bruker denne tjenesten vil ingen informasjon om deg bli lagret. Videre har de også en kill-switch som gjør at du ikke er midlertidig utsatt dersom du mot formodning skulle miste forbindelsen til serveren. Videre blir det brukt en 256-bit-AES kryptering som er en av de beste krypteringene i verden. I tillegg til dette har de også privat krypterte DNS på hver eneste server for ekstra sikkerhet. Du kan altså være helt trygg med sensitiv informasjon når du bruker ExpressVPN.

Selv om dette kanskje er den beste tjenesten på markedet, er ikke prisen så mye høyere enn dens konkurrenter. Som de fleste andre VPN koster tjenesten ca 100 kroner dersom man kun skal ha tjenesten i en måned. Dersom man ønsker tjenesten over en lenger periode blir prisen mindre, og da koster det kun rundt 50 kroner i måneden for 15 måneder. De tilbyr også en 30-dager pengene tilbake garanti dersom man skulle vært misfornøyd med tjenesten. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • God for norske brukere.
 • Bra for å streame Viaplay.
 • Veldig god brukervennlighet og kundeservice.

Rett bak ExpressVPN for beste VPN for Viaplay kommer NordVPN. Akkurat slik som ExpressVPN har NordVPN stort fokus på å være en komplett tjeneste. Dette er en leverandør som strekker seg ekstra for at alle punktene på listen skal være så bra som mulig. De tilbyr servere i over 60 land, og serverne er veldig gode i alle landene. De har spesielt satset på Skandinavia, så du kan være sikker på å kunne strømme Viaplay i full HD uten problemer. NordVPN er også kompatibel med alle enheter, så du kan surfe, strømme, laste ned innhold og spille slik som du ønsker.

Sikkerhetsmessig har også NordVPN en dobbel VPN, eller TOR over VPN. Dette vil si at i tillegg til en veldig god kryptering har de ekstra beskyttelse. Dette vil si at du aldri trenger å være i tvil om at NordVPN sin sikkerhet er god nok. Firmaet er basert i Panama, så de trenger ikke lagre noe av informasjonen til kundene sine. Dette er selvfølgelig noe de heller ikke gjør. Videre tilbyr de også klassiske funksjoner som kill-switch og beskyttelse mot IP- og DNS-lekkasjer. 

Prismessig har de en ganske standard pris på 100 kroner for en måned. De tilbyr derimot en rekke forskjellige medlemskap. Månedsprisen for et år medlemskap er i overkant av 50 kroner, 2 år 40 kroner og 3 år rett under 30 kroner. De har altså veldig gode priser for å levere en såpass god tjeneste. Du kan også teste ut tjenesten i 30 dager helt uten risiko. 

Prøv NordVPN

CyberGhost

 • God og brukervennlig meny.
 • Mange servere i Norge perfekt for å streame Viaplay i utlandet.
 • Sikker og trygg VPN-tjeneste.

Dette er en av de eldste leverandørene for VPN og har hatt over 20 millioner brukere siden oppstart. CyberGhost tilbyr servere i 60 land og har over 3000 servere fordelt på disse. Tjenesten egner seg meget godt til Viaplay, da de har mange gode servere i Norge. I tillegg kan man også bruke tjenesten på 7 forskjellige enheter samtidig. Selv om dette sjeldent er nødvendig er det en fin tilleggsfunksjon. CyberGhost støtter også alle tenkelige enheter, så du kan surfe, laste ned, strømme og spille trygt fra hvor du vil. 

Slik som de ovennevnte leverandørene tilbyr også CyberGhost en 256-bit AES kryptering. Dette er den anbefalte krypteringen fra sikkerhetseksperter og er veldig solid. Da de er basert i Romania lar dette CyberGhost føre en streng politikk om null loggføring. Det som er positivt med dette er at de aldri kan lekke noe informasjon om deg, siden de ikke lagrer noe. CyberGhost har som ExpressVPN og NordVPN også en kill-switch. Det er altså slik at de ikke har en ekstra beskyttelse over krypteringen sin. Selv om dette selvfølgelig hadde vært et pluss, er sikkerheten mer enn god nok uten. 

Denne tjenesten er også litt billigere enn de fleste. En måned koster rundt 70 kroner, men de tilbyr medlemskap som varer 1, 2 og 3 år. Månedsprisene for disse ligger på 53, 33 og 25 kroner. CyberGhost går også imot normen og tilbyr hele 45 dager med risikofri bruk. Dette vil si at dersom du ikke er fornøyd etter 45 dager kan du få alle pengene tilbake. 

Prøv CyberGhost

Surfshark

 • Raske servere i Norge
 • Svært billig alternativ
 • Brukervennlig software

En annen leverandør som har svært gode servere i Norge er Surfshark. Denne leverandøren er noe mindre mindre kjent enn de ovennevnte, men fortsatt en svært sterk konkurrent. Tjenesten ble startet i 2018 og har siden den tid etablert seg som en av markedsutfordrerne til de største aktørene. De tilbyr per dags dato servere i 63 forskjellige land med over 1700 servere. Når det er sagt er dette tall som de konstant jobber med å øke. 

Når det kommer til sikkerhet leverer de også en solid tjeneste. Da de rundt oppstart hang noe bak andre leverandører er dette ikke lenger tilfelle. I dag tilbyr Surfshark sikkerhet som er på samme nivå som tjenester som ExpressVPN og NordVPN. De har i dag funksjoner som kill switch, null loggføring og mye mer. 

Noe som har bidratt til Surfshark sin suksess på såpass kort tid er prisen deres. Dersom du velger et medlemskap over to år får du det så billig som rundt 20 kroner i måneden. Du kan også velge 6 måneder for rundt 50 kroner i  måneden. En måned med Surfshark koster deg rundt 100 kroner. 

Prøv Surfshark

HideMyAss 

 • Et rimelig alternativ
 • Svært mange land å velge mellom
 • Eid av Avast-gruppen

HideMyAss er en av de VPN leverandørene med best utvalg når det kommer til forskjellige land med 190. Tjenesten har historie helt tilbake til 2005 som gjør det til en av de eldste leverandørene. Serverne deres i Norge er svært gode som gjør denne leverandøren til et godt alternativ for bruk av Viaplay. 

Sikkerheten deres er også svært god. De er en del av Avast-gruppen som har lang erfaring med sikkerhet på nett. Dersom du velger HideMyAss som din VPN leverandør kan du føle deg trygg på nettet til enhver tid. De tilbyr alle de klassiske funksjonene i tillegg til flere avanserte funksjoner. 

De har valgt å følge bransjenormen når det kommer til medlemskap i en måned, altså rundt 100 kroner. Du kan på den andre siden spare svært mye dersom du velger et av de lengre medlemskapene. Det billigste medlemskapet er for 12 måneder og koster ca 40 kroner i måneden. Merk at de til tider også har kampanjer som gjør at du kan få tjenesten enda billigere. 

Prøv HideMyAss

Hvordan bruke VPN med Viaplay? 

Det å bruke VPN med Viaplay er svært enkelt. For det første er du åpenbart avhengig av en bruker hos en leverandør. Alle de ovennevnte er svært gode alternativer da de har raske norske servere. Når du har funnet din foretrukne VPN laster du enten ned programvaren eller utvidelsen til nettleseren din. Vi anbefaler at du bruker programvaren da dette gir deg tilgang til alle funksjonene. Når dette er gjort velger du enkelt en server i Norge og besøker Viaplay. 

Dette kan også gjøres dersom du er i utlandet for å få tilgang til siden. Det er nemlig slik at Viaplay kun har rettighetene til å vise innholdet de tilbyr i Norge. Derfor er du faktisk avhengig av en VPN dersom du vil bruke Viaplay i utlandet

Kan man bruke en gratis VPN til Viaplay?

Som nevnt tilbyr de beste VPN tjenestene en rekke funksjoner. For det første veldig god sikkerhet, men de lar deg også bruke internett som vanlig. De fleste gratis VPN-tjenester har ikke råd til å tilby de samme funksjonene. For det første er det sjeldent noe sikkerhet i det hele tatt, da de gratis leverandørene hovedsakelig satser på å åpne geoblokkeringer. Alle de tre leverandørene nevnt ovenfor er lokalisert som land som gir de mulighet til å unngå EU og USA sin jurisdiksjon om loggføring. En politikk om null loggføring er noe du sjeldent finner hos en gratis VPN. Ikke bare dette, men den mest vanlige måten de tjener penger på er å selge informasjon videre til tredjeparter slik at de kan skreddersy annonser. Dette går imot hovedfunksjonen til en VPN, og er noe man vil unngå. 

Ikke bare er sikkerheten ikke tilstede, men hastigheten og ytelsen er tilnærmet aldri god. For det første er det sjeldent man finner en server som i det hele tatt fungerer, og dersom man gjør det er ofte en datahette. Dette vil si at du kan bruke en begrenset mengde MB før man må betale for å fortsette. Som regel er denne grensen på 250 eller 500 MB, noe som er veldig lavt. Med dette i betraktning er det altså lurt å styre unna de gratis tjenestene. Dette er fordi formålet ofte er å hente inn informasjon for å selge videre ved hjelp av en tjeneste som sjeldent fungerer.

Andre fordeler med VPN 

Det er en rekke fordeler tilknyttet det å skaffe seg en VPN. Den første kan man vel si er at VPN er svært billig og du får igjen svært mye for prisen du betaler. Åpenbart er det en stor fordel med tilgang til internett rundt omkring i verden. Dette gir deg muligheten til å låse opp geoblokkert innhold som ikke er mulig uten en VPN. 

Videre er det sikkerhet som virkelig er den største fordelen med en VPN. For det første kan du surfe på nettet helt anonymt. Dette gir mye ro da det kan være mye usikkerhet rundt hvor informasjonen din blir av på noen sider. I tillegg trenger du ikke være bekymret for at noen skal få tak i informasjonen din. Med en VPN er du beskyttet mot hackere, til og med når du bruker et offentlig nettverk. Du kan også bruke VPN til å få billigere priser når du handler på nett. Dette kan for eksempel være fly og hotell. 

Oppsummering

Det er altså svært mange fordeler tilknyttet det å bruke en VPN. Ikke bare når du skal strømme Viaplay, men generelt når du surfer på nett. Alle de nevnte leverandørene i denne artikkelen tilbyr svært gode tjenester. Dette gjelder både bruk i Norge, utlandet og sikkerhet. Det er også en gjenganger hos alle leverandører at det lønner seg å velge de lengste medlemskapene. Du får også en 30-dager pengene tilbake garanti som gir deg muligheten til å teste ut tjenestene risikofritt.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo