Fungerer ExpressVPN med Netflix?

ExpressVPN er blant de beste alternativene på markedet til å bruke med Netflix.

Bruken av VPN-tjenester har økt dramatisk de siste årene. Det som en gang bare var en teknologi beregnet på personvern på internett, har vokst til å bli så mye mer. De fleste som bruker denne teknologien i dag nyter fordelen med å kunne fjerne geografiske hindringer for innhold på nettet.

Det er vanlig praksis at TV-serier og filmer selges til unike distributører i hvert land. Disse distributørene har da enerett til å vise innholdet i det respektive landet. Det betyr at de ikke nødvendigvis har rettighetene til å vise de1.t globalt, noe som betyr at internasjonale strømmetjenester, som for eksempel Netflix, distribuerer ulikt innhold fra land til land.

Dette betyr at en person i Tyskland har et helt annet utvalg enn en bruker i USA. Til tross for at de betaler mer eller mindre samme pris, har brukeren i USA et mye større utvalg av titler for hånden. Dette kan virke urettferdig for mange, og derfor blir VPN-tjenester ofte brukt for å late som om man befinner seg i USA.

Mens praksisen med å koble seg til en amerikansk IP-adresse har fungert for mange før, har Netflix kjempet hardt mot denne praksisen, for å beskytte produsentenes innhold. Dette betyr at mange VPN-tjenester har mistet muligheten til å omgå de geografiske begrensningene ved bruk av en ny IP-adresse.

For eksempel, så er det veldig få gratis VPN-tjenester som fungerer med Netflix. Selv om de hevder å fungere, er dette bare sporadisk og ikke konsekvent. For konsekvent tilgang til Netflix, bør en VPN-tjeneste som ExpressVPN benyttes. Denne tjenesten har blitt ansett som en av de beste på markedet i mange år.

I nesten alle VPN-tester der ute, kommer ExpressVPN på første- eller andreplass, og har kun vært slått av NordVPN ved én anledning. Dette skyldes deres utmerkede produkttilbud innen VPN-segmentet. I denne artikkelen vil vi se nøye på hvorvidt ExpressVPN fungerer med Netflix, noe som fremstår som en av de mest avgjørende faktorene for brukere i dag.

ExpressVPN åpner opp en hel Netflix-verden

 • Se på utenlandsk Netflix uavbrutt.
 • Servere i 94 land.
 • Koble deg til amerikansk servere.

Mens Netflix har mange lignende TV-serier og filmer på tvers av geografiske grenser, varierer innholdsbiblioteket deres fra land til land. Mellom europeiske nasjoner er forskjellene vanligvis basert på noen få morsmålsserier og filmer her og der. Det er variasjonen sammenlignet med USA som er av betydning.

Amerikanske Netflix har et bibliotek som er opptil 5 ganger så stort som enkelte europeiske land. Siden noen betaler mer eller i det minste det samme som amerikanere, ønsker mange å ha samme tilgang som brukere av amerikanske Netflix. Det er her bruken av en VPN kommer inn i bildet, og det er essensielt for et VPN sitt renommé at det fungerer med Netflix.

ExpressVPN imponerte oss i vår test, og uten unntak klarte den å gi oss full tilgang til amerikanske Netflix. For den lave prisen for tjenesten, må økningen i antall titler på Netflix betraktes som en fantastisk avtale. Men denne gode nyheten er ikke bare begrenset til tilgang til amerikanske Netflix.

ExpressVPN klarer å omgå de geografiske begrensningene til Netflix generelt, og ikke bare den amerikanske versjonen. Det betyr at britiske Netflix, australske Netflix, tyske Netflix, spanske Netflix og nederlandske Netflix alle fungerer gjennom bruken av tjenesten. ExpressVPN åpner altså virkelig opp en hel Netflix-verden.

Det beste av alt er muligens at du ikke trenger å betale ekstra for å få tilgang til dette innholdet, og det er helt lovlig. Netflix-abonnementet ditt i ditt land gjelder over hele verden, uansett hvor du reiser, enten det er fysisk eller gjennom VPN. I tillegg er ikke bruk av VPN ulovlig i seg selv, med mindre handlingen man utfører er ulovlig I utgangspunktet – noe som å se på Netflix absolutt ikke er.

Ved å bruke ExpressVPN for å se på Netflix, blir det mye mer fleksibelt for deg å se innholdet du vil se. Hvis favorittprogrammet ditt ikke er tilgjengelig i ditt land men er for eksempel tilgjengelig i USA, er det bare å koble deg til en amerikansk IP-adresse. Gjennom ExpressVPN er du garantert tilgang til alle Netflix-titler, ikke bare utvalget for ett land.

Hvorfor bruke ExpressVPN til Netflix?

Hastighetstester viser at ExpressVPN er meget rask

Hastighetstester viser at ExpressVPN er meget rask

Mange VPN-tjenester hevder å gi tilgang til amerikanske Netflix. Dessverre viser tester at mange tjenester ikke lykkes med dette. Gratis-varianter er spesielt dårlige her, og mange betalte tjenester er også inkonsekvente. Ingenting er mer irriterende enn å vente på å se favorittprogrammet ditt, bare for å oppleve at VPN-tjenesten ikke lykkes med dette.

Derfor er ExpressVPN, som kontinuerlig har vist seg å fungere gjennom VPN-testing, et av de beste alternativene der ute. ExpressVPN omgår ikke bare de geografiske restriksjonene som Netflix setter opp, men den omgår også IP-adresseforbudet som tjenesten har brukt mot VPN-er de siste årene.

Et annet, like viktig aspekt ved en VPN er at den har tiltak mot reduserte internetthastigheter. På grunn av det faktum at trafikken ved en VPN-tilkobling senses gjennom en ekstra ekstern server, vil hastigheten nødvendigvis reduseres. ExpressVPN er imidlertid markedsledende når det gjelder å begrense denne reduksjonen til et absolutt minimum.

Til syvende og sist, når du vil sette deg ned og se på favorittprogrammet ditt på amerikanske Netflix gjennom en VPN, hjelper det ikke at VPN-tjenesten lar deg se programmet hvis det henger og gir deg en dårlig opplevelse. Derfor er valget av en VPN-tjeneste som ExpressVPN viktig for din seeropplevelse.

Hvordan kobler jeg meg til amerikanske Netflix via ExpressVPN?

ExpressVPN er enkel å installere, og er også rimelig i forhold til hva du får for pengene.

ExpressVPN er en av de mest brukte VPN-tjenestene. Dette tilskrives delvis produktene de tilbyr, men deres brukervennlige grensesnitt har også hatt mye å gjøre med dette. Å koble deg til amerikanske Netflix gjennom ExpressVPN tar faktisk kun noen få minutter etter registrering.

Det første steget vil selvsagt være å registrere deg, velge et abonnement og deretter laste ned programmet på datamaskinen din. Her er det verdt å merke seg at ExpressVPN er et av de billigere alternativene når det gjelder produkttilbudet. Videre går installasjonen raskt, og den er enkel å følge.

Når den er lastet ned kjører ExpressVPN med et enkelt brukergrensesnitt. I brukergrensesnittet har du tilgang til tusenvis av servere i stort sett alle land du kan ha behov for tilgang til. Velg en av de amerikanske IP-adressene for å logge deg på, så vil det dermed se ut som du befinner deg i USA.

Denne overgangen vil skje på få sekunder, og den gamle IP-adressen din blir nå skjult. Skik som Netflix ser det, besøker du bare fra en tilfeldig amerikansk IP-adresse. Dermed vil du ha tilgang til amerikanske Netflix, akkurat som enhver amerikansk innbygger ville gjort. Du vil også kunne få tilgang til Netflix-innhold for flere andre fremtredende land.

Feilsøking for Netflix via ExpressVPN

Uansett hvor god en tjeneste er, er det sannsynlig at det vil oppstå feil før eller siden. Det som virkelig betyr noe i disse situasjonene er at tjenesten gjør det enkelt å feilsøke. Det finnes flere alternativer for feilsøking når ExpressVPN av en eller annen grunn ikke vil fungere med amerikanske Netflix.

Finn en ny IP-adresse

Hvis du for eksempel skal koble til Netflix USA, kan du velge mellom mange servere. Hvis en av dem ikke fungerer, så kan du bare prøve en annen.

Hvis du for eksempel skal koble til Netflix USA, kan du velge mellom mange servere. Hvis en av dem ikke fungerer, så kan du bare prøve en annen.

Det er mulig at Netflix kan ha svartelistet IP-adressen som du nettopp prøvde med tjenesten deres. Dette skjer sjelden med fremtredende tjenester som ExpressVPN, men Netflix sin kamp mot VPN-tjenester har blitt skrudd opp til et mye høyere nivå. Imidlertid løses dette vanligvis ved noe så enkelt som å finne en ny amerikansk IP-adresse i programmet.

Alt du trenger å gjøre er å koble fra serveren du er koblet til, og deretter velge en ny amerikansk IP-adresse fra listen som gis av ExpressVPN. Når du besøker Netflix igjen, er det stor sannsynlighet for at du vil kunne få tilgang til innholdet. Hvis ikke, kan det være nødvendig med mer dyptgående trinn for å få tilgang igjen.

Har du tømt hurtiglageret i det siste?

Mens svartelistede IP-adresser er det Netflix vanligvis bruker for å blokkere geografisk begrenset innhold, er det ikke den eneste måten. De bruker for eksempel også informasjonskapsler i nettleseren din. Når du besøker nettsteder, deler disse spesifikk informasjon om deg som besøkende. For eksempel kan den fortelle et nettsted at du har besøkt det fra 3 forskjellige land i løpet av noen timer.

Dette kan gi et varselflagg hos Netflix, og det lønner seg derfor å slette hurtiglageret ditt sånn innimellom. Noen mennesker synes informasjonskapsler er bra i en nettleser, ettersom de for eksempel husker hva du så sist, hva din favorittgenre er, og så videre. Men hvis det går på bekostning av å se amerikanske Netflix med ExpressVPN, bør tømming av hurtiglageret prioriteres.

Benytt deg av kundesupport

ExpressVPN er kjent for å ha utmerket kundesupport. Du bør derfor ikke være redd for å bruke den. Det kan for eksempel være et problem i DNS-innstillingene dine som forårsaker Netflix-blokkeringen. De færreste vet hvordan man løser dette, men med tilgang til ExpressVPN sin kundeservice via telefon, e-post og live chat, kan du få den veiledningen du trenger i løpet av sekunder.

Andre gode VPN-tjenester som fungerer med Netflix

Hvis ExpressVPN av en eller annen grunn ikke vil fungere med Netflix, så finnes det andre alternativer der ute. Siden ExpressVPN tilbyr en 30 dagers pengene tilbake-garanti, kan man be om pengene tilbake og bruke dem på et av de andre gode alternativene der ute. NordVPN og SurfSharkVPN er to andre formidable tjenester som fungerer konsekvent med Netflix.

NordVPN

 • Stream Netflix hvor enn du er i verden.
 • God hastighet.
 • Skjul din identitet.

NordVPN er den eneste VPN-tjenesten som konsekvent kjemper med ExpressVPN om topp-plassen i markedet. Disse to gigantene kjemper om kunder som ønsker å få tilgang til amerikanske Netflix og mye mer. NordVPN garanterer deg tilgang til innhold over hele verden, uansett hvilken strømmetjeneste du måtte foretrekke.

Denne VPN-tjenesten tilbyr også noen av de raskeste serverne i bransjen. Som bruker betyr det at du ikke trenger å inngå kompromisser når det gjelder hastighet. Ingenting er verre enn å se frem til å se et program via en VPN, bare for å oppleve at det henger hele veien gjennom. Ved å bruke NordVPN trenger du ikke bekymre deg for det.

SurfShark

 • Rask oppkobling.
 • Høye hastigheter.
 • En av de beste i bransjen.

SurfShark får kanskje ikke så mye skryt som ExpressVPN og NordVPN, men når det gjelder å fungere med Netflix er denne VPN-tjenesten absolutt en av de beste i bransjen. Med verdensomspennende servere, og med spesielt mange i USA, har tilgang til amerikanske Netflix aldri vært et problem med SurfSharkVPN etter vår erfaring.

Denne VPN-tjenesten leverer også konsekvent høye hastigheter for serverne sine. Dette sikrer at brukere av SurfSharkVPN får den absolutt beste opplevelsen når de for eksempel strømmer innhold fra Netflix. SurfSharkVPN gjør ikke kompromisser med tilgjengelighet, fleksibilitet, kvalitet og heller ikke hastighet. Dette er en flott VPN-tjeneste hvis målet ditt er å se på amerikanske Netflix.

Å bruke ExpressVPN for å se på Netflix på telefon og nettbrett

Mens de fleste kun bruker VPN-tjenester på PC, gir ExpressVPN deg også mulighet til å koble til VPN med både telefon og nettbrett. Dette betyr at du også kan strømme amerikanske Netflix på andre enheter. Hvis du står uten en datamaskin, er dette ikke noe problem, da ExpressVPN fungerer like optimalt på andre enheter også.

Dette betyr også at du står fritt til å velge det som passer deg best i forhold til din situasjon. Hvis du ender opp med å velge appen for Android eller iOS, skal det bemerkes at den er ekstremt enkel å bruke. Videre holder telefon-appen også den samme høye hastigheten og kvaliteten ved tilkobling via VPN.

Slik oppdager Netflix at du bruker en VPN

Mange VPN-tjenester fungerer ikke med Netflix. Her forsøker OVPN å få tilgang til amerikanske Netflix.

Har du noen gang lurt på hvordan Netflix vet at du bruker en VPN-tjeneste? Når du for eksempel kobler til en IP-adresse i USA og prøver å se amerikansk innhold på Netflix, kan en melding som “Det virker som du bruker en unblocker eller proxy” vises på skjermen.

I dette tilfellet har Netflix rett og slett bare tatt deg på fersken. Det betyr ikke at du ikke kan bruke en tjeneste som ExpressVPN for å få tilgang igjen. Som nevnt tidligere i artikkelen, kan du for eksempel bare finne en annen amerikansk IP-adresse ved den samme tjenesten. Men hvordan vet Netflix at adressen er amerikansk i det hele tatt?

Vel, svaret ligger i selve IP-adressen. Vi får tildelt en IP-adresse fra internett-leverandøren vår. Alle nettsteder kan se vår IP-adresse. Det er imidlertid ingen grunn til bekymring – den gir ikke annen informasjon enn hvor du bor. Logikken bak dette er å kunne tilby geografisk tilpassede alternativer og innhold.

Netflix vil for eksempel legge merke til at du besøker nettstedet deres fra Spania. I dette tilfellet ville de oversette menyene til spansk, og valutaen vil være Euro i stedet for USD. Selv om det kan være praktisk at nettsteder kjenner IP-en din, er det selvfølgelig upraktisk på den måten at du blir blokkert fra noe av det beste innholdet der ute.

ExpressVPN lar deg ganske enkelt skjule din faktiske IP-adresse og bruke en annen slik at du kan lure nettsteder som Netflix. Legg imidlertid merke til at dette ikke er ulovlig fra din side. Når Netflix kjemper mot VPN-er, er det ikke Netflix selv som initierer dette, men heller menneskene som eier selve innholdet.

Strømme-problemer med Netflix via ExpressVPN

Hvis du opplever problemer med strømming av innhold, kan dette være relatert til ExpressVPN, eller det kan ganske enkelt også være en feil med tilkoblingen din eller potensielt med Netflix selv. Noen ganger hjelper det ganske enkelt å laste siden på nytt. En annen rask løsning kan også være å lukke nettleseren, eller til og med slå av datamaskinen.

Noen ganger kan vi glemme at vi var koblet til Netflix før vi aktiverte VPN-tjenesten. For at VPN-serveren skal ha effekt i denne situasjonen, må vi laste siden på nytt slik at vi besøker den med den nye IP-adressen som vi har fått tildelt. Først da har ExpressVPN en mulighet til å gjøre sin magi.

Hvis ingen av IP-adressene for et spesifikt land fungerer, kan du prøve å finne et annet land som har det ønskede Netflix-innholdet og finne en server der i stedet. Og du kan kanskje bli overrasket over hvor mye bedre kvaliteten er for tilkoblinger fra andre land.

ExpressVPN fungerer med Netflix

Hvis du ønsker å se amerikanske Netflix, er det ingen tvil om at ExpressVPN er blant de beste alternativene på markedet. Denne VPN-tjenesten er stolt av kunne tilby et enormt antall servere over hele verden, hvor utvalget i USA absolutt er blant de mest imponerende. Alt du trenger å gjøre her er å velge en amerikansk IP-adresse fra ExpressVPN sin liste og klikke på ‘koble til’. I løpet av sekunder vil du være koblet til IP-adressen, og for en tjeneste som Netflix vil det se ut som du besøker fra USA. På denne måten lar ExpressVPN alle få en mulighet til å få tilgang til amerikanske Netflix.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo