Ikke tilgjengelig utenfor Norge – Dette gjør du

Sist oppdatert: 04/06/2021

Den enkleste måten å komme seg rundt geobegrensninger på er å bruke en VPN-tjeneste.

Beskjeden “ikke tilgjengelig utenfor Norge” er en klassisk beskjed å få dersom du befinner deg utenlands og skal se på norsk TV i utlandet, særlig for eksempel NRK.

Dette er naturligvis en veldig frustrerende beskjed å få. Du har lyst til å se favorittinnholdet ditt på NRK, men skjermen blir altså svart. I denne artikkelen skal vi kort fortelle deg hvordan du kan omgå denne begrensningen og likevel se på norsk TV selv om du befinner deg i utlandet.

Hvorfor får du denne beskjeden?

Grunnen til at du får beskjeden “Ikke tilgjengelig utenfor Norge” er fordi du befinner deg i utlandet. Mye av TV sendingene til NRK, og andre TV kanaler som TV2 sumo, Viaplay og lignende, er nemlig blokkert utenfor Norge. Dette gjelder særlig sport, TV serier, filmer og lignende.

Grunnen til dette er at TV kanalene kun kjøper rettighetene til å vise innholdet i Norge. Skulle de vist innholdet utenfor Norges grenser, ville de dermed brutt avtalene de har med disse selskapene, og risikert store bøter.

Det er altså en helt naturlig grunn til at du får denne beskjeden. Vi skal nå forklare deg hvordan du kan gjøre noe med dette.

Hvordan komme seg rundt begrensningen

Det er flere måter å komme seg rundt denne geobegrensningen på, men den desidert enkleste måten å gjøre dette er via en VPN-tjeneste.

En VPN-tjeneste er en måte å få andre IP adresser på. Kort fortalt er lar en VPN deg kjøre all trafikken gjennom en ekstern server, slik at andre på nett tror at trafikken din kommer fra den serveren.

Det du da må gjøre er å koble til en norsk server inne på et VPN program. Da vil du få en norsk IP adresse. Etter dette kan du enkelt bare gå inn på NRK nett TV og se det innholdet du har lyst til.

Hvilken VPN-tjeneste er best?

Det finnes mange forskjellige VPN-tjenester som fungerer godt med NRK, men vi anbefaler primært de betalte VPN-tjenestene. Grunnen til dette er at gratistjenestene ofte loggfører trafikken din og har dårlig hastighet. Dette gjør at de ikke fungerer noe godt i forhold til NRK, og utgjør også en sikkerhetsrisiko.

Av de betalte VPN tjenestene kan vi anbefale for eksempel NordVPN og ExpressVPN. Du kan finne link til disse to på høyre siden. Dette er nok to av de aller beste VPN tjenestene i verden, og begge er relativt rimelige og har 30 dagers pengene tilbake garanti. Vi skal nå se på de beste VPN tjenestene for norsk TV.

ExpressVPN

 • Aldri opplev “ikke tilgjengelig utenfor Norge”.
 • Rask oppkobling til alle norske streaming tjenester.
 • Servere i 94 land.

Dersom du får beskjed om at NRK ikke er tilgjengelig utenfor Norge er ExpressVPN en av de beste VPNene til å oppheve denne begrensningen. Grunnen til dette er at ExpressVPN har ekstremt mange servere i Norge, som også er raske, stabile og trygge.

Dette gjør at du enkelt kan koble deg til en norsk server, og dermed få norsk IP adresse med ExpressVPN. Serverne er også raske og tilkobles kjapt slik at du slipper å oppleve lagging, trege hastigheter og lignende. I tillegg har ExpressVPN en av de beste sikkerhetsnivåene i klassen, slik at du kan bruke VPN-tjenesten helt trygt.

Det er utrolig enkelt å bruke ExpressVPN sammen med NRK. Det eneste du trenger å gjøre er å gå til ExpressVPN sine hjemmesider, laste ned VPN-tjenesten og deretter åpne opp programmet og koble deg til en norsk server. Da vil du ikke lenger få beskjeden om at NRK ikke er tilgjengelig utenfor Norge når du igjen åpner NRK appen.

NordVPN

 • Bra for streaming av NRK, uansett hvor du er.
 • Servere over hele verden.
 • Rask oppkobling.

En annen meget god VPN-tjeneste for NRK er NordVPN. NordVPN er en av de absolutt største tjenestene i bransjen, og er nok den de aller fleste brukerne har hørt om. NordVPN har ekstremt mange servere over hele verden (6000 servere i 60 land), og spesialiserer seg på Norge hvor de har over 60 servere du kontinuerlig kan velge mellom.

Dette gjør at du kan oppheve begrensningen enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned NordVPN, åpne programmet på enheten din og deretter koble til en norsk server. Da vil du ha en norsk IP adresse, og NRK vil da være tilgjengelig utenfor Norge (fordi NRK tror du er i Norge).

NordVPN er en av de aller rimeligste VPN-tjenestene i bransjen og koster kun 30 kr i måneden dersom du binder deg for en lengre periode. NordVPN tilbyr deg også en ubetinget 30 dager pengene tilbake garanti, slik at du alltid kan få tilbake pengene dersom du ikke lenger har bruk for NordVPN.

SurfShark

 • Pålitelig tilkobling.
 • Bra for å se norsk TV.
 • Rimelig.

SurfShark er den tredje VPN tjenesten vi kan anbefale for å se norsk TV i utlandet, og oppheve beskjeden om at programmet ikke kan sees utenfor Norge. SurfShark er en relativt nyere VPN tjeneste, men har allikevel rukket å bli veldig god.

Grunnen til at vi anbefaler SurfShark til dette formålet er at SurfShark har ekstremt mange servere i Norge. Disse er også kjappe, slik at det går veldig enkelt å oppheve begresningen, og du vil kunne se NRK innen veldig kort tid etter at du bestemte deg for å oppheve begrensningen. Serverne er også trygge og stabile.

SurfShark er også en av de billigere VPN-tjenestene, og koster faktisk under 30 kroner i måneden dersom du binder deg for en litt lengre periode. Slikt sett blir SurfShark en av de absolutt beste VPN-tjenestene i vår test.

NRK jobber med løsninger

I skrivende stund har mange TV kanaler blitt åpnet opp innenfor EUs grenser, på grunn av den såkalte EU forordningen. NRK omfattes dessverre ikke av denne forordningen, da den i utgangspunktet kun gjelder for betalte TV serier (NRK regnes som en gratistjeneste selv om man betaler NRK lisens).

NRK jobber i alle fall med en løsning som gjør at alle norske borgere skal kunne se NRK innenfor EU og slippe å få beskjeden om at programmet ikke er tilgjengelig utenfor Norge. Hvor lang tid dette vil ta er uvisst, men det er dessverre grunn til å tro at det kan ta litt tid.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo