Slik kan du aktivere VPN på Chrome (oppdatert for 2024)

Sist oppdatert: 05/01/2024

Vi kan trygt si at nettleseren Google Chrome er verdens mest populære nettleser. Med over 5 milliarder nedlastinger fra Google Play Store alene, ser det ut til at mer enn halvparten av verdens befolkning bruker denne nettleseren hver dag. Når det kommer til sikkerhet, ligger Chrome imidlertid litt etter konkurrentene sine, Firefox og Opera.

Nylig lanserte Mozilla Firefox og Opera noen nye funksjoner. De to selskapene presenterte nemlig en alternativ nettleser med innebygde VPN-er. Denne innovasjonen kommer som et svar på det faktum at flere og flere nettbrukere har oppdaget personvernrisikoen som følger med det å bruke internett daglig. Man ønsker rett og slett å redusere sine digitale fotavtrykk.

Firefox og Opera har tatt hensyn til dette, og ved å introdusere nettlesere med innebygd VPN gir de brukerne en måte å sikre personvernet på. Hvorfor har ikke Chrome gjort det samme? Så vidt vi vet, har ikke Google annonsert at de har tenkt å bygge et VPN inn i Chrome.

Chrome har en personvernmodus kalt “inkognitomodus.” Når du åpner en fane i denne modusen, blir du imidlertid umiddelbart advart om at informasjonen din er synlig for internettleverandøren din og offentlige etater. Da hjelper det ikke at Chrome selv ikke vil huske informasjonskapslene dine, eller eventuelle aktiviteter og søk.

Dette er åpenbart ikke godt nok når du vil surfe anonymt, og ikke legge igjen informasjonen din på nettstedene du besøker. Du ønsker antagelig også å kunne benytte offentlig Wi-Fi uten å være bekymret for å bli hacket. Det faktum at Chrome ikke har et VPN, betyr ikke at det ikke er mulig å få et. Det er nemlig mulig å laste ned utvidelser til Chrome, og du kan bruke et VPN fra enhver VPN-leverandør som har en nettleserutvidelse for Chrome.

Det kan være vanskelig å velge riktig VPN fra det store utvalget av tilgjengelige VPN-leverandører. Det kan være enda vanskeligere når man skal vurdere faktorer, som personvern, sikkerhet, antisensurfunksjoner og priser.

Gratis VPN eller VPN du må betale for: Hva er best for Chrome?

Det finnes over tusen VPN-er, og mange av disse tilbyr utvidelser for Chrome. Noen av dem er til og med gratis. Vi vil likevel ikke anbefale deg å velge et gratis VPN, med mindre du er forberedt på en rekke potensielle utfordringer.

For det første tilbyr de fleste gratis VPN-er en båndbreddegrense på rundt 500 MB per dag eller 10 GB i måneden. Du kan ikke surfe mer enn VPN-et tillater, og den slår seg av når du har nådd grensen din. Du vil da sitte igjen med din vanlige ISP, og ingen personvern eller sikkerhet. Du vil også kunne oppleve at det til stadighet dukker opp irriterende annonser. Det er ofte på denne måten VPN-leverandøren tjener penger.

De overfylte serverne kan føre til at nettrafikken din går ekstra langsomt. Det er nemlig mange som ønsker å bruke gratis VPN, og dermed blir serveren overbelastet. Et gratis VPN kan også være ustabil, og avbrytelser forekommer ofte.

Disse tingene vil ikke være et problem om du bruker VPN du betaler for. Selv om det kan virke som pengesløseri å betale for noe du tilsynelatende kan få gratis, vil du neppe angre. 

Vi har testet en rekke VPN-er og deres Chrome-plattformer for deg, og ExpressVPN, NordVPN og SurfShark kommer øverst på vår liste. Disse VPN-ene setter etter vår mening standarden for Google Chrome-utvidelser.

1. ExpressVPN

expressvpn

Funksjoner

Antall servere: Mer enn 3 000

Hastighet: Ubegrenset

Serverlokasjoner: 160 i 94 land

Maksimalt antall støttede enheter: 5

Live chat 24/7: Ja

30 -dagers pengene tilbake-garanti: Ja

Dette er en førsteklasses VPN-tjeneste som har imponert oss med Chrome-utvidelsen. Det er enkelt å installere ExpressVPNs Chrome-utvidelse, og det hele tar ikke mer enn 5 minutter. Hvis du ikke har en konto hos ExpressVPN, trenge du bare å gå inn på nettsiden deres, klikke på knappen som heter «Kom i gang», fylle inn nødvendig informasjon og betale. Deretter gjør du følgende:

 • Gå til «My account» og logg inn. Du blir omdirigert til dashbordet ditt.
 • På dashbordet klikker du på “Set up on more Devices», og flere valg vil komme til syne. Velg Google Chrome.
 • Når siden har åpnet seg, klikker du på «Get Extension button» og deretter «Quick Install» Et pop-up-vindu vil dukke opp, og du blir spurt om du ønsker utvidelsen. Klikk på «Add Extension”.
 • Ved siden av de 3 små prikkene øverst til høyre i nettleseren vil du se et ikon for ExpressVPN. For å bruke Chrome-nettleseren må du installere datamaskinapplikasjonen.
 • Klikk på ExpressVPN-ikonet og deretter på «Install Desktop App». På siden som dukker opp velger du «ExpressVPN app for any platform», det vil si Windows, Linux eller Mac, og begynner nedlastningen.

Din Chrome-utvidelse fra ExpressVPN er nå fullt funksjonell. Mens du bruker Chrome vil nettlesertrafikken din være kryptert med 256-biters AES-kryptering støttet av OpenVPN-protokollen. Den beskytter også dataen din med blant annet en Kill Switch når du benytter deg av offentlige nettverk. ExpressVPN oppretter en falsk IP-adresse for deg, som sørger for at du er helt anonym når du surfer. Takket være mer enn 3000 servere i 94 land, gir ExpressVPN sine brukere lynraske hastighet og muligheten til å låse opp geoblokkert innhold.

I sin personvernerklæring sier ExpressVPN kategorisk at de aldri har og aldri vil lagre logger over aktivitetene dine mens du surfer. Selv om dette VPN-et er litt dyrere enn andre tilbyr de førsteklasses tjenester. Prisen blir i tillegg lavere om du velger å tegne et lengre abonnement. Takket være 30-dagers pengene-tilbake-garantien kan du se hva du betaler for før du forplikter deg.

 • Fordeler: Markedets raskeste VPN, streng ingen-loggføringspolitikk, 256-bit AES-kryptering
 • Laveste pris: $ 6,67
Prøv ExpressVPN

2. NordVPN

nordvpn-9

Funksjoner

Aksepteres kryptovaluta? Ja

Antall enheter samtidig: 6

Dedikerte IP-adresser? Ja

Servere: 5342 i 58 land

Takket være sitt enorme utvalg av servere, enkle brukergrensesnitt og ekstra sikkerhetsfunksjoner er dette vår favoritt nummer to. NordVPN er stolt av sin strenge ingen-loggføringspolitikk, som nylig ble bekreftet av et topprevisjonsselskap. Det er enkelt å få en utvidelse for Chrome-nettleseren din.

 • Gå til NordVPNs nettside via Chrome-nettleseren din, og klikk på «Get it Now». Dersom du har en konto hos NordVPN, klikker du på «Sign In». Om ikke, kan du registrere deg først.
 • Klikk på “VPN Apps” øverst i høyre hjørne. Gå ned til den delen som sier “Download VPN for All Devices», og velg Chrome.
 • Klikk på “Add to Chrome”, og du vil bli omdirigert til Chromes nettbutikk. Klikk på “Add to Chrome” øverst i høyre hjørne.
 • Du blir bedt om å bekrefte nedlastningen din. Klikk på “Add Extension”. Når den er lagt tilm vil den blå “Add to Chrome”-knappen bli grønn og si “Added to Chrome”. NordVPNs ikon vil også komme til syne øverst til høyre i Chrome-vinduet. Klikk på det.
 • Det vil åpne seg en boks med en «Sign In»-knapp. Dersom du ikke har registrert deg allerede, kan du gjøre det nå. Så snart du har registrert deg vil det grå ikonet til NordVPN bli blått.
 • Du kan nå velge mellom “Auto Connect” eller “Choose a location”. Dersom du velger det første, vil NordVPN velge et land som deretter vil være base for din nye IP-adresse. Dersom du ønsker å velge selv, kan du velge blant mer enn 100 lokasjoner.

I tillegg til et brukervennlig grensesnitt og enkel installasjon, blokkerer NordVPN også annonser og stopper Chromes WebRTC-protokoll. Dette er den delen av programmeringen, som er ansvarlig for å etterlate spor uansett hvor du surfer. NordVPN har over 5200 servere i 59 land på 5 kontinenter. Internettforbindelsen din vil være stabil og rask uansett hvor du drar. Kill Switch og forebygging av DNS-lekkasjer bidrar til å beskytte dataene dine mens du surfer på nettet.

NordVPN er ganske rimelig med tanke på alle tjenestene som er inkludert. Velger du å abonnere i 3 år, koster det bare $ 3,49 i måneden. Velger du 2 år, ligger prisen på $ 4,99. Du kan også velge å binde deg til 1 år eller 1 måned. Uansett hva du velger, tilbyr NordVPN en 30-dagers pengene tilbake-garanti.

 • Fordeler: Mange prisalternativer, oppdatert Netflix-støtte, 256-bit AES-kryptering
 • Laveste pris: $ 3,71
Prøv NordVPN

3. Surfshark

surfshark-2

Funksjoner

Gratis prøveperiode? Ja

Antall enheter samtidig: Ubegrenset

Annonseblokkering? Ja

Servere: 1000+ i 61 land

Surfshark er det tredje VPN-et vi elsker å bruke på Chrome. Dette VPN-et er relativt ny på markedet, men har allerede rukket å bli veldig populær, spesielt på grunn av den utmerkede utvidelsen for Google Chrome. Det går i tillegg raskt å installere Surfshark VPN.

 • Åpne Chrome-nettleseren og gå til Chromes nettbutikk. Søk etter Surfshark VPN proxy, og klikk “Add to Chrome” på nettsidens høyre side.
 • Når den er lastet ned, vil logoen til Surfshark komme til syne øverst til høyre i vinduet ditt. Klikk på det.
 • Det åpner seg en boks med en grønn “Connect”-knapp. Klikk på den for automatisk kobling til Chrome. Dersom du ønsker en spesifikk lokasjon eller land, kan du i stedet for klikke på knappen under, og velge landet du ønsker. Du kan også velge det som heter “Optimal Location”, og la Surfshark analysere og velge den lokasjonen som i henhold til deres algoritmer er den beste.
 • Du kan deretter bli bedt om å registrere deg hos Surfshark. Dersom du ikke har en konto, kan du registrere deg og logge inn, betale avgiften og begynne nettsurfingen.

Når du surfer på Chrome med Surfshark aktivert, vil du legge merke til at det ikke dukker opp flere irriterende annonser. Det er fordi Surfshark har en funksjon kalt CleanWeb, som rydder opp i annonser, sporere og forhindrer skadelig programvare eller phishing-angrep. Du kan i tillegg velge å doble krypteringen din med MultiHop-funksjonen, og ha Kill Switch på for sikkerhets skyld. Reviderte retningslinjer forsikrer Chrome-brukere om at SurfShark ikke loggfører aktivitetene deres. SurfShark sørger for at alle geoblokkeringer er hevet, slik at du fra første stund kan se på hva du vil. Alt takket være Surfsharks mer enn 1040 servere i over 61 land, som alle er optimalisert for å være så raske som mulig.

Surfshark har også en av de beste pristilbudene. Det koster $ 1,77 per måned i 27 måneder. Binder du deg for 1 år, koster det $ 5,99 per måned, mens månedsprisen ligger på $ 11,95. Surfshark opererer selvfølgelig også med en 30-dagers pengene tilbake-garanti.

Det gjør ikke så mye at Chrome ikke har et innebygget VNP. Det å ha en ekstern VPN-utvidelse, gir løfter Chrome til nye høyder. Det gir Chrome-brukere mer beskyttelse, sikkerhet og fordeler i form av kryptering, loggføring, hastighet og strømming. 

 • Fordeler: Ingen fotavtrykk, tillater torrenting, 256-bit AES-kryptering
 • Laveste pris: € 2,09
Prøv Surfshark

Oppsummering

De fleste av oss bruker mye tid på nettet, og vi trenger alle et VPN for å sikre personvernet vårt. For å gjøre livet enklere for personer som ikke er spesielt teknisk anlagt har VPN-leverandørene gjort det enklere å installere og sette opp et VPN. Nå tar det ikke mer enn 5 minutter å koble opp Chrome-nettleseren din til et VPN, uansett hvilket operativsystem du bruker (Windows, macOS eller Linux). Med en VPN-utvidelse for Chrome, kan du surfe bekymringsfritt hvor du vil og når du vil.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo