Beste VPN for Mac

Sist oppdatert: 24/01/2021

Selv om de fleste VPN-tjenester støtter Mac, er det selvfølgelig noen som er bedre egnet enn andre. Forskjellige tjenester egner seg også bedre for forskjellige brukere. Noen er mest opptatt av sikkerhet, mens andre er mer opptatt av pris. Uansett årsak til hvorfor du ønsker en VPN til Mac finnes det en tjeneste for deg. Vi har testet ut en rekke forskjellige tjenester og funnet våre favoritter til Mac. 

Både for Mac og alle andre enheter man skulle bruke en VPN til er det et par faktorer som er veldig viktige. Disse er hastighet, sikkerhet og brukervennlighet. Vi har derfor sørget for at alle VPN vi har funnet presterer veldig godt på alle disse punktene. 

Dette er de beste VPN-tjenestene for øyeblikket:

Beste VPN for Mac 

Dette er de beste VPN-tjenestene for Mac for øyeblikket.

ExpressVPN

 • Funker bra på Mac.
 • Veldig rask oppkobling.
 • Se på amerikansk Netflix i Norge.

Når det kommer til VPN-tjenester er ExpressVPN for de fleste omtalt som den beste. Dette gjelder for alle operativsystemer, inkludert Mac. Da man med alle VPN-tjenester vil miste noe hastighet på internett, vil de beste leverandørene ha en såpass liten forskjell at denne ikke er merkbar. Med ExpressVPN kan du surfe, spille eller strømme innhold i HD som du ellers ville gjort. De har mange servere i 94 forskjellige land, så det er ingen mangel på innhold fra forskjellige steder. ExpressVPN lar det enkelt stream programmer som amerikansk Netflix og Hulu i Norge.

Sikkerheten til ExpressVPN er også helt på øverste nivå. De bruker en kryptering på samme nivå som det amerikanske forsvaret. I tillegg til dette har de også privat krypterte DNS på hver eneste server for ekstra sikkerhet. De er også basert i De Britiske Jomfruøyer, som vil si at de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre informasjon om brukerne sine. Dette gjør at de kan operere med en politikk om null loggføring. De har også en kill-switch funksjon som gjør at man er trygg dersom man mot formodning skulle miste forbindelsen til serveren. 

Prismessig er ExpressVPN ganske gjennomsnittlig dersom man kun skal ha tjenesten i en måned, med en pris på ca 100 kroner. Denne prisen halveres derimot om man velger å gå for det lengste medlemskapet deres som er på 15 måneder. De har også en 30-dager pengene tilbake garanti, så man kan prøve tjenesten helt uten risiko. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • Veldig rask.
 • Bra kundeservice.
 • Servere i 62 land.

Like bak ExpressVPN kommer NordVPN. Selv om det er lite som skiller de to, kommer denne leverandøren fortsatt på andreplass. Når det kommer til hastighet har de veldig gode servere i alle deres 62 land. Det kan ta litt lenger tid å koble til serverene, selv om dette kun er ca 10-15 sekunder. Dette er også veldig vanlig hos de fleste leverandørene. En funksjon som virkelig er god hos NordVPN er et verdenskart, som gjør det veldig enkelt å velge hvilket land man vil surfe fra. NordVPN er et godt valg for å se programmer som nrk og tv2 sumo i utlandet.

NordVPN er basert i Panama, som vil si at de ikke er lovpålagt å lagre noe av dataen til brukerne sine. Selv om dette kan virke åpenbart, er det mange leverandører som ikke tilbyr null loggføring. Videre tilbyr de også klassiske funksjoner som kill-switch og beskyttelse mot DNS og IP lekkasjer. Der NordVPN virkelig skiller seg ut er at i tillegg til en av de beste krypteringene, yter de det lille ekstra. De bruker en TOR over VPN, som fungerer som et ekstra lag med beskyttelse over krypteringen. 

Prisen for en måned hos NordVPN er 100 kroner. De tilbyr derimot en rekke forskjellige alternativer, der den beste avtalen kun koster rundt 35 kroner dersom man velger medlemskapet som varer i 3 år. Du kan også prøve ut tjenesten risikofritt i 30 dager og få pengene tilbake dersom du ikke skulle være fornøyd med tjenesten. 

Prøv NordVPN

CyberGhost

 • Over 3000 servere i 60 land.
 • Ha 7 enheter koblet til samtidig.
 • Kraftig 256-bit AES kryptering.

Dette er en av de største og eldste leverandørene innenfor VPN, og du kan være sikker på at CyberGhost leverer en god tjeneste. De har over 3000 servere i 60 forskjellige land, og hastigheten er alltid veldig god. Det tar også veldig kort tid å koble seg til en server, og tilkoblingen er stabil. Dersom du har flere enheter kan du også bruke CyberGhost på opptil 7 av disse samtidig. 

Sikkerheten til CyberGhost er også veldig god. Som de ovennevnte bruker de en 256-bit AES kryptering, som er en av de beste i verden. De har også en kill-switch og en politikk om null loggføring. Dette betyr at de ikke kan lekke noe informasjon til en tredjepart, da det ikke finnes noe informasjon å lekke i det hele tatt. 

CyberGhost er litt billigere enn gjennomsnittet og ligger på 70 kroner for en måned. Dersom du vil ha en mer langsiktig avtale koster det så lite som 25 kroner i måneden for 3 år. De har ofte gode tilbud på nettsiden også, så det er mulig å få det enda billigere. Dersom du går for CyberGhost har du også 45 på å bestemme deg om du er fornøyd eller ikke, da garantien faktisk varer såpass lenge. 

Prøv CyberGhost

SurfShark

 • 500 servere i 50 land.
 • Kill-switch og politikk om null loggføring.
 • Tilbyr 30 dager prøveperiode.

Dette er en leverandør som på mange måter er som en lillebror i forhold til de største leverandørene. Det er en nyere tjeneste, men har raskt hatt en stor vekst, og de fortsetter bare å vokse. Per dags dato har de 500 servere i 50 forskjellige land, men har selv forklart at disse tallene skal økes betraktelig fremover. Hastigheten på disse serverne er veldig god, men dropper litt i de aller minste landene. Dette gjelder dog ikke landene i Skandinavia. 

SurfShark funksjoner som de beste. Dette inkluderer kill-switch og politikk om null loggføring. Dette gir ekstra sikkerhet når man surfer da man ikke trenger å være bekymret for å miste tilkoblingen eller at informasjonen din skal lekkes til tredjeparter. De har en veldig god kryptering, men ingen spesielle tilleggsfunksjoner. Men selv om de ikke når helt opp til de beste på dette feltet, er sikkerheten mer enn god nok for en vanlig bruker. 

Prisen for en måned er relativt dyr da den ligger på det samme som de beste leverandørene. Det er på andre siden slik at dersom man velger et medlemskap over to år, koster tjenesten kun 16 kroner i måneden. Dette er veldig billig da de også tilbyr så mange enheter man skulle ønske om gangen. Tjenesten kan også prøves ut i 30 dager der man får pengene tilbake dersom man ikke er fornøyd. 

Prøv Surfshark

Kan man bruke en gratis VPN til Mac?

Da det finnes en rekke gratis alternativer til noe som egentlig er betalt lurer du kanskje på hvorfor du ikke bare kan ta en av de. Kort fortalt er dette er dårlig ide av flere grunner. 

Hastighet
Grunnen til at man kan bruke internett som normalt med de beste tjenestene er på grunn av mange, raske servere. Det koster selvfølgelig penger å vedlikeholde denne kvaliteten, noe de gratis tjenestene ikke har. Derfor vil hastigheten på internettet synke drastisk, og man vil måtte vente på at sider laster inn og bufring når man ser på videoer. 

Datahette
En datahette vil si at man ikke kan bruke tjenesten fritt. Man har tilgang til x antall MB med data før tjenesten slutter å fungere. Denne grensen er ofte satt til 250 eller 500 MB, som vil si under 45 minutter med strømming. Når denne grensen er nådd kan kan selvfølgelig betale for å fortsette, men da kan man like gjerne velge en av de beste leverandørene til den samme prisen. 

Informasjonen din er ikke trygg
Alle leverandørene nevnt i denne artikkelen er basert i land utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre dataen til brukerne sine. Det er ofte at de gratis leverandørene er utenfor denne, og dette er ikke uten grunn. Uten en kontingent fra brukerne må leverandøren tjene penger på andre måter, og det er dessverre slik at de ofte selger informasjon videre til tredjeparter. Ikke bare er dette motsatt av hva de beste leverandørene gjør, men det fører som regel til at man ender opp med å motta mye spam fra forskjellige aktører. 

Generell sikkerhet
Funksjoner som kill-switch og beskyttelse mot IP og DNS lekkasjer er ikke fancy ord de beste leverandørene bruker for å virke mer attraktive. Dette er tilleggstjenester som gir mer sikkerhet ved siden av den bunnsolide krypteringen. Med mangel på midler er det ikke alltid de gratis tjenestene i det hele tatt har en kryptering, og nesten aldri noen tilleggstjenester.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo