Beste VPN for Mac

Sist oppdatert: 10/01/2022

Selv om de fleste VPN-tjenester støtter Mac, er det selvfølgelig noen som er bedre egnet enn andre. Forskjellige tjenester egner seg også bedre for forskjellige brukere. Noen er mest opptatt av sikkerhet, mens andre er mer opptatt av pris. Uansett årsak til hvorfor du ønsker en VPN til Mac finnes det en tjeneste for deg. Vi har testet ut en rekke forskjellige tjenester og funnet våre favoritter til Mac. 

Både for Mac og alle andre enheter man skulle bruke en VPN til er det et par faktorer som er veldig viktige. Disse er hastighet, sikkerhet og brukervennlighet. Vi har derfor sørget for at alle VPN vi har funnet presterer veldig godt på alle disse punktene. 

Dette er de beste VPN-tjenestene for øyeblikket:

Beste VPN for Mac 

Dette er de beste VPN-tjenestene for Mac for øyeblikket.

ExpressVPN

  • Funker bra på Mac.
  • Veldig rask oppkobling.
  • Se på amerikansk Netflix i Norge.

Når det kommer til VPN-tjenester er ExpressVPN for de fleste omtalt som den beste. Dette gjelder for alle operativsystemer, inkludert Mac. Da man med alle VPN-tjenester vil miste noe hastighet på internett, vil de beste leverandørene ha en såpass liten forskjell at denne ikke er merkbar. Med ExpressVPN kan du surfe, spille eller strømme innhold i HD som du ellers ville gjort. De har rundt 3000 servere i 94 forskjellige land, så det er ingen mangel på tilkoblinger fra forskjellige steder. ExpressVPN lar deg enkelt streame programmer som amerikansk Netflix og Hulu i Norge.

Sikkerheten til ExpressVPN er også helt på øverste nivå. De bruker samme kryptering som det amerikanske forsvaret, nemlig AES 256-bit kryptering. I tillegg til dette har de også privat krypterte DNS på hver eneste server for ekstra sikkerhet. De er også basert i De Britiske Jomfruøyer, som vil si at de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre informasjon om brukerne sine. Dette gjør at de kan operere med en politikk om null loggføring. De har også en kill-switch funksjon som gjør at man er trygg dersom man mot formodning skulle miste forbindelsen til serveren. 

Prismessig er ExpressVPN ganske gjennomsnittlig dersom man kun skal ha tjenesten i en måned, med en pris på ca 100 kroner. Denne prisen halveres derimot om man velger å gå for det lengste medlemskapet deres som er på 15 måneder. De har også en 30-dager pengene tilbake garanti, så man kan prøve tjenesten helt uten risiko. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

  • Veldig rask.
  • Bra kundeservice.
  • Servere i 62 land.

Like bak ExpressVPN kommer NordVPN. Selv om det er lite som skiller de to, kommer denne leverandøren fortsatt på andreplass. Når det kommer til hastighet har de veldig gode servere i alle deres 62 land. Det kan ta litt lenger tid å koble til serverene, selv om dette kun er ca 10-15 sekunder. Dette er også veldig vanlig hos de fleste leverandørene. En funksjon som virkelig er god hos NordVPN er et verdenskart, som gjør det veldig enkelt å velge hvilket land man vil surfe fra. NordVPN er et godt valg for å se programmer som nrk og tv2 sumo i utlandet.

NordVPN er basert i Panama, som vil si at de ikke er lovpålagt å lagre noe av dataen til brukerne sine. Selv om dette kan virke åpenbart, er det mange leverandører som ikke tilbyr null loggføring. Videre tilbyr de også klassiske funksjoner som kill-switch og beskyttelse mot DNS og IP lekkasjer. Der NordVPN virkelig skiller seg ut er at i tillegg til en av de beste krypteringene, yter de det lille ekstra. De bruker en TOR over VPN, som fungerer som et ekstra lag med beskyttelse over krypteringen. 

Prisen for en måned hos NordVPN er 100 kroner. De tilbyr derimot en rekke forskjellige alternativer, der den beste avtalen kun koster rundt 35 kroner dersom man velger medlemskapet som varer i 3 år. Du kan også prøve ut tjenesten risikofritt i 30 dager og få pengene tilbake dersom du ikke skulle være fornøyd med tjenesten. 

Prøv NordVPN

CyberGhost

  • Over 3000 servere i 60 land.
  • Ha 7 enheter koblet til samtidig.
  • Kraftig 256-bit AES kryptering.

Dette er en av de største og eldste leverandørene innenfor VPN, og du kan være sikker på at CyberGhost leverer en god tjeneste. De har over 3000 servere i 60 forskjellige land, og hastigheten er alltid veldig god. Det tar også veldig kort tid å koble seg til en server, og tilkoblingen er stabil. Dersom du har flere enheter kan du også bruke CyberGhost på opptil 7 av disse samtidig. 

Sikkerheten til CyberGhost er også veldig god. Som de ovennevnte bruker de en 256-bit AES kryptering, som er en av de beste i verden. De har også en kill-switch og en politikk om null loggføring. Dette betyr at de ikke kan lekke noe informasjon til en tredjepart, da det ikke finnes noe informasjon å lekke i det hele tatt. 

CyberGhost er litt billigere enn gjennomsnittet og ligger på 70 kroner for en måned. Dersom du vil ha en mer langsiktig avtale koster det så lite som 25 kroner i måneden for 3 år. De har ofte gode tilbud på nettsiden også, så det er mulig å få det enda billigere. Dersom du går for CyberGhost har du også 45 på å bestemme deg om du er fornøyd eller ikke, da garantien faktisk varer såpass lenge. 

Prøv CyberGhost

SurfShark

  • 500 servere i 50 land.
  • Kill-switch og politikk om null loggføring.
  • Tilbyr 30 dager prøveperiode.

Dette er en leverandør som på mange måter er som en lillebror i forhold til de største leverandørene. Det er en nyere tjeneste, men har raskt hatt en stor vekst, og de fortsetter bare å vokse. Per dags dato har de 500 servere i 50 forskjellige land, men har selv forklart at disse tallene skal økes betraktelig fremover. Hastigheten på disse serverne er veldig god, men dropper litt i de aller minste landene. Dette gjelder dog ikke landene i Skandinavia. 

SurfShark funksjoner som de beste. Dette inkluderer kill-switch og politikk om null loggføring. Dette gir ekstra sikkerhet når man surfer da man ikke trenger å være bekymret for å miste tilkoblingen eller at informasjonen din skal lekkes til tredjeparter. De har en veldig god kryptering, men ingen spesielle tilleggsfunksjoner. Men selv om de ikke når helt opp til de beste på dette feltet, er sikkerheten mer enn god nok for en vanlig bruker. 

Prisen for en måned er relativt dyr da den ligger på det samme som de beste leverandørene. Det er på andre siden slik at dersom man velger et medlemskap over to år, koster tjenesten kun 16 kroner i måneden. Dette er veldig billig da de også tilbyr så mange enheter man skulle ønske om gangen. Tjenesten kan også prøves ut i 30 dager der man får pengene tilbake dersom man ikke er fornøyd. 

Prøv Surfshark

HideMyAss

  • Servere i 190 land.
  • Et billigere alternativ.
  • Svært god sikkerhet.

Denne leverandøren er en av tjenestene som har hatt størst vekst de siste årene. Deres økende popularitet kommer blant annet av det faktum at de tilbyr servere i hele 190 forskjellige land. Dette er det svært få andre leverandører som kommer i nærheten av. Og ikke bare har de servere i mange forskjellige land, men også raske og stabile servere. 

Sikkerheten til denne leverandøren er også svært god. De har blant annet en bunnsolid kryptering, politikk om null loggføring, kill-switch. I tillegg har de også flere funksjoner for å sørge for sine brukeres sikkerhet. Det er med andre ord ingen grunn til å være bekymret over informasjonen din når du bruker HideMyAss. 

For å konkurrere med de aller største aktørene er det også viktig at man gjør det på pris. En måned er omkring det samme som de fleste andre leverandører. Når det er sagt tilbyr de svært gode rabatter dersom du velger lengre medlemskap opptil 75%. Du kan også teste tjenesten risikofritt i 30 dager å få alle pengene dine tilbake dersom du ikke skulle vært fornøyd med tjenesten.

Hvorfor bruke VPN på Mac? 

Det er flere gode grunner til hvorfor du burde bruke VPN på Mac. For det første gir VPN deg sikkerhet på nett. Det har blitt mer og mer populært med dataangrep fra personer som forsøker å stjele informasjonen din. Med en VPN slipper du å være bekymret for dette. Du burde være ekstra forsiktig når du benytter deg av offentlige nettverk og hot-spots, men dette gjelder også på private nettverk. 

Den andre gode grunnen er at du åpner geoblokkert innhold. Det er for eksempel slik at de amerikanske versjonene av Netflix og Amazon Prime Video tilbyr svært mye mer innhold enn de norske. Dette alene er en grunn til at veldig mange anskaffer en VPN. Det finnes også flere sider som av forskjellige grunner kun fungerer i visse land. Disse åpner du enkelt opp ved å endre server. 

VPN gir deg blant annet tilgang til amerikansk Netflix i Norge på Macen din.

Du kan også senke skuldrene med tanke på informasjonen din på nett. Med en VPN kan for eksempel ikke internettleverandøren din hente ut all trafikken din. Det er også mye vanskeligere for tredjeparter å lagre noe informasjon om deg når du benytter deg av andre IP-adresser enn din egen.

Er det lovlig å bruke VPN på Mac? 

Det enkle svaret på dette er ja. VPN er helt lovlig i Norge både for bruk av norske og utenlandske servere. Unntaket er såklart at du ikke kan bruke en VPN til å gjøre ting som ellers er ulovlig. Det finnes likevel land der VPN er forbudt som for eksempel Kina, Irak, Uganda, Russland. Det er altså land der regjeringen er opptatt av å styre hva slags informasjon befolkningen mottar. 

Kan man bruke en gratis VPN til Mac?

Da det finnes en rekke gratis alternativer til noe som egentlig er betalt lurer du kanskje på hvorfor du ikke bare kan ta en av de. Kort fortalt er dette er dårlig ide av flere grunner. 

Hastighet: Grunnen til at man kan bruke internett som normalt med de beste tjenestene er på grunn av mange, raske servere. Det koster selvfølgelig penger å vedlikeholde denne kvaliteten, noe de gratis tjenestene ikke har. Derfor vil hastigheten på internettet synke drastisk, og man vil måtte vente på at sider laster inn og bufring når man ser på videoer. 

Datahette: En datahette vil si at man ikke kan bruke tjenesten fritt. Man har tilgang til x antall MB med data før tjenesten slutter å fungere. Denne grensen er ofte satt til 250 eller 500 MB, som vil si under 45 minutter med strømming. Når denne grensen er nådd kan kan selvfølgelig betale for å fortsette, men da kan man like gjerne velge en av de beste leverandørene til den samme prisen. 

Tunnelbear har som mange andre gratistjenester grense på 500MB i mnd, da blir det lite verdivullt.

Informasjonen din er ikke trygg: Alle leverandørene nevnt i denne artikkelen er basert i land utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre dataen til brukerne sine. Det er ofte at de gratis leverandørene er utenfor denne, og dette er ikke uten grunn. Uten en kontingent fra brukerne må leverandøren tjene penger på andre måter, og det er dessverre slik at de ofte selger informasjon videre til tredjeparter. Ikke bare er dette motsatt av hva de beste leverandørene gjør, men det fører som regel til at man ender opp med å motta mye spam fra forskjellige aktører. 

Få servere: De fleste gratistjenestene har også svært få servere i gratistjenestene sine, rett og slett for de de ikke har ressursene til å investere i like mange servere som betalte VPN-tjenester. Tjenestene som er isolert ganske gode gratistjenester, som ProtonVPN og Windscribe tilbyr mye færre servere i gratistjenesten enn på den betalte tjenesten.

ProtonVPNs gratistjeneste har kun servere i 3 land.

Generell sikkerhet: Funksjoner som kill-switch og beskyttelse mot IP og DNS lekkasjer er ikke fancy ord de beste leverandørene bruker for å virke mer attraktive. Dette er tilleggstjenester som gir mer sikkerhet ved siden av den bunnsolide krypteringen. Med mangel på midler er det ikke alltid de gratis tjenestene i det hele tatt har en kryptering, og nesten aldri noen tilleggstjenester.

Ofte stilte spørsmål

Økt sikkerhet, tilgang til geoblokkert innhold, bevaring av din private sfære og anonym nedlasting av filer via torrents eller P2P-nettverk er flere av fordelene du får av å benytte deg av VPN.

Nei, kort oppsummert har ikke gratis VPN-tjenester tilgang til et like stort utvalg servere som betalte versjoner. I tillegg er serverkapasiteten ofte dårlig, da mange befinner seg på de samme, få serverne. I noen tilfeller kan til og med VPN-tjenestene ta over den ledige båndbredden din og misbruke den. Det skal også sies at gratis VPN-tjenester må tjene penger på et eller annet vis, og det kan gå på bekostning av datasikkerheten din.

Ja, det er fullt lovlig å benytte seg av VPN i Norge. Alt som er ulovlig å gjøre via en datamaskin ulovlig uavhengig om du skulle finne på å bruke en VPN eller ikke.

Det korte svaret er ja. Det spørs også hvilken leverandør du benytter deg av, siden det er stor variasjon på hastighetene forskjellige VPN-leverandører kan tilby deg.

Om du vil forsikre deg om at VPN-forbindelsen opprettholder en rask og stabil kvalitet, er det lurt om du velger fra de mest kjente VPN-tjenestene som leverer gode og stabile tjenester år etter år.

Du kan gjøre lurt i å velge en av de anbefalte VPN-tjenestene vi anbefaler lenger opp i artikkelen.

Oppsummering

Det er altså en god ide å anskaffe en VPN til din Mac. For det første gir en VPN deg muligheten til å surfe hvor enn du er uten å bekymre deg for dataangrep. Og med tanke på hvor billige disse tjenestene er, gjør dette det også til enklere valg. Alle de nevnte leverandørene i denne artikkelen er strålende valg for din Mac. 

Vi anbefaler deg å holde deg unna de gratis tjenestene da det blir for mye negativt i forhold til positivt. Det er også svært vanskelig å finne gratis versjoner som i det hele tatt fungerer. Du ønsker heller ikke at informasjonen din er mer utsatt og potensielt blir solgt videre til tredjeparter. VPN er også fullt lovlig og kommer godt med. Det er alltid et poeng å ha din VPN på, men dette er spesielt viktig når du bruker offentlige nettverk og hot-spots.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

    Beste VPN-tjenester

    Beste VPN i vår test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andreplass

    Prøv NordVPN
    Om annonsering på denne nettsideninfo