Beste VPN for Sverige

Sist oppdatert: 10/01/2022

I Sverige finnes det nesten ingen sensur på nettet, og man har tilgang til så og si hva man vil. Ytringsfriheten er veldig viktig for svenskene, og myndighetene overvåker ikke hvert skritt befolkningen tar på nett. Men siden Sverige er et vestlig land der innbyggerne har god økonomi, er dette et optimalt sted for hackere. Man kan til enhver tid bli utsatt for angrep der hackere prøver å stjele din personlige informasjon. Derfor er det lurt å skaffe seg en VPN som gjør det umulig å hente ut noe av din personlige data. 

Ikke bare er det hackere som vil ha informasjonen din, men nettsider du besøker selger informasjonen din videre til tredjeparter for å skreddersy reklamer. Med en VPN får man også tilgang til innhold i andre land som opererer med geoblokkeringer. Så dersom du ønsker å se innhold fra for eksempel den amerikanske versjonen av Netflix eller BBC iPlayer, kan man gjøre dette med en VPN. Dette gjelder også hvis du bor i Norge og ønsker å se svensk innhold. 

Dette er de beste VPN-tjenestene akkurat nå

Beste VPN for Sverige

Dette er gode VPN-tjenester for Sverige for øyeblikket:

ExpressVPN

 • Beste VPN på markedet.
 • Veldig rask.
 • Mange servere i Sverige.

Den beste VPN-tjenesten for Sverige er ExpressVPN. Dette er en komplett VPN som har hastighet og ytelse som hovedfokus. Med enhver VPN vil hastigheten på nettet synke, men med de beste leverandørene er denne forskjellen minimal. Når du bruker denne tjenesten vil du ikke engang merke at du bruker en VPN. ExpressVPN har også veldig mange servere i 94 land, så man har tilgang til tilnærmet alt man skulle ønske. Dette gjør ExpressVPN til en perfekt tjeneste dersom du er ute etter å åpne opp geoblokkert innhold fra mange forskjellige land. 

Selv om hastighet er viktig, er sikkerhet hvorfor VPN ble laget i utgangspunktet. ExpressVPN leverer en sikkerhet på linje med det amerikanske militæret. De har den beste krypteringen, i tillegg til privat kryptere DNS på hver server. I tillegg til dette lagrer de ingen informasjon fra brukerne sine. De har også en kill-switch som vil si at IP-adressen din ikke blir midlertidig avslørt dersom tilkoblingen mot formodning skulle bli brutt. 

Slik som nesten alle andre VPN-leverandører koster en måned ca 100 kroner, men det blir billigere for lengre perioder. Dersom man velger det lengste abonnementet, som er på 15 måneder koster det kun 50 kroner i måneden. Man kan også prøve tjenesten risikofritt da de har 30-dager pengene tilbake garanti. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • Servere i 60 land.
 • Kill-switch.
 • Beskyttelse mot IP-og DNS lekkasje.

Selv om NordVPN er på andreplass på listen vår, er dette også en komplett tjeneste. Hastigheten på nettverket dropper nesten ingenting, så man kan surfe og strømme innhold som vanlig. I tillegg har man tilgang til en rekke servere i over 60 land. NordVPN har også en verdenskart-funksjon som gjør det veldig enkelt å velge servere. De har også satset på nordiske land, så de har mange servere i Sverige.

Sikkerhetsmessig leverer også NordVPN på øverste nivå. Som ExpressVPN har de en kryptering som er blant de beste, i tillegg til en TOR over VPN. Dette betyr at man får et ekstra lag beskyttelse i tillegg til den bunnsolide krypteringen. De har også en politikk om null loggføring, en kill-switch og beskyttelse mot IP- og DNS lekkasjer. 

Det lengste medlemskapet på tre år ligger på 35 kroner i måneden. Dette er en 65% rabatt fra prisen på en måned som er ca 100 kroner. Man kan også få pengene tilbake innen de første 30 dagene dersom man skulle vært misfornøyd med tjenesten.

Prøv NordVPN

CyberGhost

 • Over 3000 servere.
 • Stream i HD.
 • Sterk kryptering.

CyberGhost er en av de eldste leverandørene på markedet, og har millioner av brukere. De leverer en veldig god tjeneste som bare har blitt bedre de siste årene. De har nå over 3000 servere i over 60 land, da de virkelig jobbet med å øke antall servere i 2018. Hastigheten er veldig god, og det er ikke noe problem å strømme i HD kvalitet. 

Som de ovennevnte leverandørene bruker CyberGhost også en 256-bit-AES kryptering. Selv om de to andre har et ekstra lag med beskyttelse i tillegg, er denne krypteringen alene mer en god nok. De lagrer heller ingen informasjon og har en kill-switch. Alt i alt er altså sikkerheten veldig god. 

Prismessig er de også litt billigere enn de andre. En måned ligger på rundt 70 kroner, men de tilbyr også avtaler helt opp til 3 år. Denne avtalen koster kun 25 kroner i måneden. Det er også en 45-dager pengene tilbake garanti, og dersom man er heldig kan man få tjenesten enda billigere da de ofte har gode tilbud.

Prøv CyberGhost

SurfShark

 • Servere i 50 land.
 • Tilbyr kill-switch.

Den siste leverandøren på denne listen er SurfShark. Det er en nyere tjeneste enn de to andre, men har hatt stor vekst siden oppstart. De tilbyr servere i 50 land, men de har uttrykt at dette tallet skal økes. Hastigheten i de fleste land er veldig god, men det er noe dropp på de minste landene. 

Når det kommer til sikkerhet er SurfShark gode, men ikke helt på linje med de ovennevnte. De lagrer ingen informasjon om kundene sine, og tilbyr en kill-switch. Selv om dette kan virke som noe alle leverandører tilbyr, er det faktisk ikke sånn. SurfShark tilbyr en veldig god kryptering, men det er ingen ekstra sikkerhet over denne. Selv om sikkerheten ikke er helt på militært nivå, er den mer enn god nok for en dagligdags bruker. 

Prisen for SurfShark er omkring 100 kroner for en måned. Det skal sies at dette er den leverandøren på listen vår som gir best rabatt. Dersom man velger medlemskapet som varer i 2 år, koster tjenesten så lite som 16 kroner i måneden! I tillegg kan man også bruke så mange enheter man vil om gangen. SurfShark tilbyr også en garanti i 30 dager der man får tilbake pengene hvis man ikke er fornøyd.  

Prøv Surfshark

Hvordan beskytter en VPN mot hackere? 

Som nevnt vil man miste noe av hastigheten på internettet når man bruker en VPN. Dette er fordi all trafikken fra din enhet må gå via en tunnel som krypterer innholdet før det når internett. Denne tunnelen gjør at all dataen kun er synlig for sender og mottaker. Mottaker i dette tilfellet vil være serveren du er koblet til, som sletter alt med en gang det blir mottatt. 

Når man bruker offentlige nettverk eller hotspots er en VPN uvurderlig, da det er veldig enkelt å hacke en enhet som er tilkoblet en av disse. Hackere er som regel ute etter sensitiv informasjon som kortinformasjon eller sensitiv informasjon for å utpresse deg. Når du bruker en VPN er det tilnærmet umulig å hacke enheten din, så man kan være trygg når man surfer. 

Hvordan se svensk TV i utlandet 

En av fordelene du får med en VPN er at du kan se svensk TV uansett hvor i verden du befinner deg. Dette gjøres enkelt ved å velge en svensk server på den VPN tjenesten du har valgt. Når du har gjort dette vil du umiddelbart få tilgang til alt innhold som er tilgjengelig i Sverige. 

Dette fungerer også andre veien dersom du allerede er i Sverige. Du kan for eksempel koble deg til en amerikansk server hvis du bruker Netflix eller Amazon Prime Video. Disse tjenestene tilbyr bibliotek i USA som er langt større enn de europeiske versjonene.
Steg for steg er prosessen slik:

 • 1. Velg den VPN tjenesten som passer best for deg og dine behov. 
 • 2. Klikk der hvor du velger en server. 
 • 3. Velg en svensk server. 
 • 4. Strøm som om du skulle vært i Sverige.

Kan man bruke en gratis VPN for Sverige?

For å svare på spørsmålet kort er svaret nei. For det første er gratis VPN tjenester mest opptatt av de største landene som USA, Storbritannia og Japan, så det vil sjeldent være servere i Sverige. Og dersom du skulle være så heldig å finne en gratis VPN som har servere i Sverige, er det flere faktorer man burde tenke på. Hastigheten vil ofte være svært dårlig, og i tillegg til dette ha en datahette. Det vil si at man er begrenset til for eksempel 250MB bruk om dagen. 

Videre er det også slik at en tjeneste ikke kan overleve uten omsetning. Og når de ikke tar betalt fra brukerne sine, er det dessverre slik at mange gratis VPN-leverandører selger informasjon om brukerne sine til tredjeparter. Ikke bare går dette mot formålet med VPN, men en god VPN lagrer ikke dataen til kundene sine. Dette er hvorfor de største og beste leverandørene er basert i land som Panama og Romania, som er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om lagring av data. 

Konklusjon

Det finnes en rekke gode grunner til å bruke en VPN, enten man er hjemme eller i utlandet. Det finnes mange gode leverandører som dekker forskjellige behov, så du kan være sikker på å finne en som passer dine behov. Da VPN generelt er ganske billig er det også lurt å velge en av de betalte, da det er for mange ulemper tilknyttet de gratis leverandørene.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo