De beste gratis VPN-tjenestene for Netflix

Sist oppdatert: 10/01/2022

De fleste VPN-løsninger har gratis prøveperioder og tilbakebetalingsgarantier.

Netflix anses av mange for å være den beste strømmetjenesten på nettet, hovedsakelig på grunn av sitt brede utvalg. Her kan du se både klassisk og nytt innhold i form av TV-serier og filmer. Netflix produserer til og med sitt eget innhold, som virkelig har blitt populært de siste årene.

Selv om Netflix er det mest populære alternativet blant strømmetjenester i de fleste land, er det store forskjeller når det gjelder hvilket innhold som tilbys. Det sies ofte at amerikanske Netflix-brukere har tilgang til fem ganger så mye innhold som de fleste europeiske brukere. Dette er til tross for at alle brukere betaler omtrent samme beløp per måned for abonnementene sine.

Du er ikke alene hvis du har latt deg irritere av dette. Men det finnes en løsning der ute som kan gi deg den nødvendige teknologien for å få tilgang til for eksempel det amerikanske Netflix-tilbudet i Norge. Denne løsningen er VPN-teknikken som ganske enkelt lar deg koble til en server i et annet land og fjerner alle geografiske restriksjoner på innhold.

Når du for eksempel kobler deg til en amerikansk server, vil Netflix i praksis oppfatte deg som en amerikansk innbygger som besøker nettstedet deres. Det samme gjelder hvis du kobler deg til en britisk eller tysk server, hvor Netflix vil tro at du besøker dem fra de aktuelle landene. Disse er de beste VPN-tjenestene for Netflix akkurat nå:

Fungerer gratis VPN-tjenester med Netflix?

En VPN-tjeneste er enkelt fortalt en tjeneste som lar deg koble til servere over hele verden for å skjule din opprinnelige IP-adresse. Noen mennesker gjør dette for anonymitet, noen av sikkerhetshensyn og andre for å fjerne de geografiske begrensningene som for eksempel de som påføres av Netflix.

Men hvordan skiller en gratis VPN-tjeneste seg fra en vanlig VPN-tjeneste? Hvis du har letet litt etter de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix, vet du sannsynligvis at du må gjøre noen kompromisser når du velger tjenester som er helt gratis. I motsetning til betalingstjenester har disse ofte begrensninger på datamengder, færre servere og sannsynligvis lavere hastigheter.

Hvorvidt VPN-tjenestene virkelig klarer å komme forbi Netflix sin VPN-sperring, som ble introdusert for å bekjempe bruken av VPN-tjenester, får man ikke helt bekreftet. Noen helt gratis VPN-tjenester fungerer med Netflix, men vanligvis kun etter mange forsøk. Likevel er det verdt å nevne at disse tjenestene tross alt er gratis og dermed risikofrie.

En helt gratis VPN-tjeneste er en flott måte å teste teknologien bak, og hvis du liker den, kan du velge å abonnere på en betalt tjeneste. Det er også mange alternativer der ute som i praksis er gratis, for eksempel gjennom prøveperioder og pengene tilbake-garantier. Selv om disse ikke er gratis for alltid, er de vanligvis bedre alternativer enn helt gratis VPN-tjenester, da prøveperioden og pengene tilbake-garantien som regel kan brukes uten begrensninger.

De beste VPN-tjenestene med pengene tilbake garantier

Før vi går gjennom de helt gratis VPN-tjenestene vil vi først presentere de beste VPN-tjenestene med pengene tilbake garantier. Dette er VPN-tjenester du kan bruke ubegrenset i en måned og få så pengene tilbake uten spørsmål. Grunnen til at vi anbefaler disse tjenestene fremfor gratistjenestene er at de er utrolig mye bedre, og av erfaring fungerer mye bedre med Netflix.

1. ExpressVPN

 • Raskeste VPN-en på markedet.
 • Stream Netflix uavbrutt.
 • Rimelig.

Når man ser etter de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix, er det viktig å velge de alternativene som faktisk fungerer med strømmetjenesten. ExpressVPN er en av veldig få VPN-tjenester som alltid klarer å gi tilgang til Netflix og komme seg forbi den nyeste VPN-sperren som Netflix legger til.

Enten du vil ha tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix pga. at det tilbys mer innhold eller se NRK når du for eksempel befinner deg i utlandet, så kan ExpressVPN være den perfekte løsningen med sine 3 000 servere over hele verden. Disse er tilgjengelige i 94 land, noe som gir deg et bredt utvalg av servere du kan koble til og dermed få tilgang til hele Netflix-tilbudet.

ExpressVPN gir deg tilgang til amerikansk Netflix i Norge.

Det er verdt å nevne at ExpressVPN ikke bare lar deg omgå Netflix-blokkering og ha tilgang til innhold, men den gjør det uten at det går ut over kvaliteten. Enten det gjelder stabilitet eller hastighet, kan du alltid stole på ExpressVPN. Det store antallet servere over hele verden gjør at de ikke blir overfylte, og det er alltid andre servere tilgjengelig hvis en server skulle være nede.

ExpressVPN er jo absolutt en betalt VPN-tjeneste. Men hvis du ser etter de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix, er ExpressVPN virkelig et godt alternativ med sin 30-dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten eller ikke lenger trenger den, kan du ganske enkelt be om pengene tilbake uten å oppgi noen grunn. Men det er usannsynlig at du vil gjøre det, med den kvaliteten du får her.

2. NordVPN

 • Servere i 60 forskjellige land.
 • Stream Netflix i HD.
 • 30 dager pengene-tilbake-garanti.

Akkurat som ved ExpressVPN er NordVPN også en betalt VPN-tjeneste, men som tilbyr en pengene tilbake-garanti. NordVPN er kjent for å kunne komme forbi Netflix-barrieren, og den gjør det uten at dette går ut over kvaliteten. Med servere over hele verden og høye hastigheter, er denne tjenesten et trygt valg for alle som ønsker å se amerikanske Netflix i Norge.

En av de største fordelene med NordVPN er deres enorme server-nettverk, som består av over 5 500 servere. Disse finnes i over 60 forskjellige land og inkluderer alle de viktigste regionene. Selv om NordVPN tilbyr mange servere, påvirker ikke dette kvaliteten på noen måte. Faktisk er serverne deres blant de absolutt raskeste på markedet, noe som gir deg en bedre strømmeopplevelse.

NordVPN gir deg også tilgang til amerikansk Netflix i Norge.

For å strømme Netflix-filmer i HD, trenger du en VPN-tjeneste som kan gi en stabil tilkobling og høye hastigheter. Det er ikke nok å bare omgå de geografiske begrensningene. Med sine super-raske servere er NordVPN blant de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix og gir en flott strømmeopplevelse.

Vær imidlertid oppmerksom på at NordVPN i praksis kun vil være gratis hvis du ber om pengene tilbake. Pengene tilbake-garantien er gyldig i 30 dager, så du har god tid til å glede deg over kvalitetsinnhold uten å ta noen risiko. I løpet av disse 30 dagene får du alle fordelene som følger med den betalte versjonen, noe som betyr at du kan bruke tjenesten uten begrensninger, og hvis du vil kansellere abonnementet kan du gjøre det når som helst innen 30 dager.

De beste helt gratis VPN-tjenestene til Netflix

Vi skal nå gå gjennom de gratistjenestene vi mener fungerer best med Netflix. Det skal sies at ingen av disse har fungert like bra som de to ovenfor, men det er likevel verdt å teste disse gratisversjonene for å se om det kan fungere, dersom du virkelig er ute etter en gratistjeneste i en lengre periode.

1. ProtonVPN

 • Tilbyr gratis versjon.
 • Passer godt for Netflix.
 • God sikkerhet.

ProtonVPN tilbyr flere forskjellige typer medlemskap, blant annet et som er helt gratis. Som med alt som er gratis er det selvfølgelig en del begrensninger, men tjenesten er fortsatt god. Det du får er muligheten til å bruke én enhet om gangen, servere i tre forskjellige land, medium hastighet, null loggføring og null reklame. 

Den gratis versjonen fungerer godt med Netflix, selv om du ikke får maksimal hastighet. Merk at det kan være noen avbrudd eller lignende på grunn av dette. Dersom du velger den betalte versjonen av ProtonVPN får du en av de aller beste aktørene på markedet, som gjør den gratis prøveversjonen flott for å teste tjenesten. 

Fra en VPN er som regel sikkerhet det første du tenker på. Med gratisversjonen er sikkerhetsfunksjonene svært begrenset. Det er fortsatt bedre enn ingen VPN, men du er langt fra trygg. Dette er ikke tilfellet dersom du velger en full versjon da ProtonVPN er blant de beste på markedet når det kommer til sikkerhet.

2. Zenmate

 • Gratis prøveperiode i 7 dager.
 • Trygt valg for Netflix.
 • Relativt gunstige priser etter prøveperioden.

Selv om Zenmate faktisk er en betalt VPN-tjeneste, skiller den seg fra de to tjenestene ovenfor. Zenmate tilbyr en gratis prøveperiode som er forskjellig fra pengene tilbake-garantien, fordi du aldri trenger å gjennomføre en betaling. Prøveperioden gir deg tilgang til super-raske servere hos Zenmate, noe som gjør den til en av de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix.

Med sine kvalitets-servere i over 30 land, inkludert de viktigste landene for Netflix-tilbud, er Zenmate et trygt valg. Her kan du ganske enkelt koble til hvert land og få tilgang til Netflix-tilbudet i det landet. Zenmate er kjent for å klare å omgå Netflix VPN-sperringen om og om igjen.

I tillegg til å omgå geo-blokkering og VPN-sperringen, tilbyr Zenmate også stabile og raske servere. Mange VPN-tjenester, spesielt gratistjenester, har en tendens til å stoppe opp. Selv om noen helt gratis VPN-tjenester kan være heldige og komme seg rundt Netflix en gang i blant, må du inngå kompromisser når det gjelder kvaliteten og hastigheten. Zenmate gir deg derimot en god strømmeopplevelse.

Deres gratis prøveperiode varer i 7 dager, noe som betyr at den er gyldig i ganske kort tid sammenlignet med pengene tilbake-garantien fra de ovennevnte VPN-tjenestene. På den annen side trenger du aldri å utføre noen betalinger, og det er ingen forpliktelser som følger med prøveperioden. Zenmate gir deg full tilgang til tjenesten under prøveperioden, noe som gjør den til en av de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix.

3. Trust.Zone

 • Gratis prøveperiode.
 • Servere i over 87 land.
 • Fungerer normalt bra med Netflix.

Når det gjelder gratis prøveperioder, er Trust.Zone et annet godt alternativ. Noen vil hevde at denne prøveperioden er for kort til å kunne betraktes som en gratis VPN-tjeneste, men den kan fortsatt brukes for bestemte formål eller for en gangs bruk. Med sine super-raske servere over hele verden er Trust.Zone et godt alternativ selv med sin kortere prøveperiode.

Denne VPN-tjenesten byr på til sammen 160 raske servere i 87 forskjellige land. Hvis du leter etter de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix, er den gratis prøveperioden hos Trust.Zone et godt alternativ som lar deg koble til en rekke land og dermed omgå Netflix sin geoblokkering i disse landene.

Med Trust.Zone får du også en virkelig god strømmeopplevelse. Serverne er ikke bare raske, men også stabile og pålitelige. Selv om en server skulle slutte å fungere, vil du ha et stort utvalg av andre tilgjengelige servere som du raskt kan koble deg til. Når du ser etter de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix, er en god strømmeopplevelse et av de viktigste punktene, og Trust.Zone er god på akkurat dette punktet.

En 3-dagers prøveperiode er riktignok ganske kort, men den er likevel gratis og uten noen som helst forpliktelser. Du kan bruke Trust.Zone for å se Netflix i USA eller i et hvilket som helst annet land du kanskje foretrekker. Et godt alternativ er å bruke prøveperioden til å se en lenge etterlengtet film eller TV-serie på Netflix gratis.

4. Windscribe

 • God gratistjeneste – men med databegrensning.
 • Fungerer bra med Netflix.
 • Bra sikkerhet og personvern.

Blant VPN-tjenestene vi anbefaler her, er Windscribe den eneste med en helt gratis versjon. Selv om tjenesten også har en betalt versjon, anbefaler vi bare gratisversjonen deres her – som er en av de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix. Det er både fordeler og begrensninger ved å bruke gratisversjonen av Windscribe.

I motsetning til mange andre gratis VPN-tjenester, gir Windscribes gratis-versjon deg faktisk tilgang til ganske mange servere. Totalt kan du koble til ti forskjellige land, som inkluderer for eksempel USA, Storbritannia og Canada. Dette er de mest spennende landene når det gjelder Netflix-tilbudet.

Som en helt gratis versjon, har den dessverre noen begrensninger. Det er for eksempel langt fra garantert at den kommer forbi Netflix sin VPN-sperre. Selv mange betalte VPN-tjenester ikke gjør dette, så det er sjelden at gratis VPN-tjenester kommer forbi barrieren. I tillegg har Windscribe en grense på 2 GB med datatrafikk per måned for gratis-brukere, med mulighet for å øke til 10 GB hvis du legger igjen en e-postadresse. Som oftest er dette nok for noen timers strømming.

Til tross for begrensningene, må det uansett bemerkes at Windscribe tilbyr en helt gratis versjon. En gratis tjeneste betyr selvsagt at det vil være kompromisser som ikke kan unngås, men Windscribe gjør det faktisk ganske bra. Til tross for det, er det nok likevel et bedre alternativ å dra nytte av gratisperioden for en betalt VPN-tjeneste.

Er det lovlig å se Netflix med VPN? 

Det er helt lovlig å bruke en VPN når du besøker hvilken som helst side, inkludert Netflix. Dette gjelder også dersom du velger en server i et annet land. Du trenger altså ikke å bekymre deg dersom du ønsker å se innhold som kun er tilgjengelig i et gitt land. Det gjelder også dersom du bruker en norsk server, men ønsker sikkerhet. 

Av og til kan det hende at serveren du velger er blokkert av Netflix. Hvis du lurer på hva dette skyldes er det et enkelt svar. Netflix betaler for rettighetene til en film eller serie i et gitt land, for eksempel USA, til utviklerne. Da utviklerne ønsker å selge rettighetene til alle land, er det de som jobber med å stenge VPN servere. Det er altså ikke ulovlig, men det går imot interessen til utviklerne av diverse innhold. 

Utnytt gratisperioden for betalte VPN-tjenester

Som tidligere nevnt er mange av de ovennevnte VPN-tjenestene ikke helt gratis, men de tilbyr alternativer som i praksis gjør dem gratis. Enten det er en gratis prøveversjon eller en pengene tilbake-garanti, anbefales det å dra nytte av disse gratisperiodene for betalte VPN-tjenester, da helt gratis VPN-tjenester sjelden er et godt alternativ.

En helt gratis VPN-tjeneste kommer alltid med begrensninger, og vanligvis innebærer disse begrensningene at gratis VPN-tjenester kun kan brukes i noen timer på det meste. I tillegg er det få som er i stand til å omgå Netflix VPN-sperren, noe som betyr at de beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix sjelden er helt gratis VPN-tjenester. I tillegg til disse to aspektene er stabilitet og hastighet også viktige faktorer.

I praksis kan du bruke en betalt VPN-tjeneste gratis gjennom gratis prøveperioder og pengene tilbake-garantier. Disse to alternativene gir deg full tilgang til noen av de beste tjenestene på markedet, og når den gratis prøveversjonen har utløpt, kan du velge om du vil fortsette å bruke tjenesten. Det er tross alt ikke optimalt å måtte bytte VPN-tjeneste hele tiden.

Netflix sin VPN-sperring

Netflix sin beryktede VPN-sperre hindrer deg i å bruke hvilken som helst VPN-tjeneste for å for eksempel få tilgang til det amerikanske Netflix-tilbudet i Norge. Denne barrieren ble introdusert for å beskytte produsenter og nettverk. Sperren oppdager spesifikke IP-adresser som mistenkes å tilhøre en VPN-tjeneste.

Hvis du får opp denne meldingen, betyr det at Netflix har oppdaget at du bruker en VPN-tjeneste

Dessverre er de fleste IP-adresser som tilbys av gratis VPN-tjenester svartelistet, ganske enkelt fordi mange mennesker tester de gratis VPN-tjenestene. Siden disse er “brukt” og svartelistet av Netflix, har de gratis VPN-tjenestene ikke nok ressurser til å kontinuerlig fornye sitt tilbud av IP-adresser, noe som betyr at du ikke vil kunne se amerikanske Netflix i Norge gjennom disse tjenestene.

Se Netflix-tilbud i andre land gratis

Netflix gir et stort utvalg av innhold, og med en VPN-løsning kan du se alt innholdet uten ekstra kostnader. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et abonnement der du bor. Det er også gratis VPN-løsninger der ute, spesielt med gratis prøveperioder og tilbakebetalingsgarantier for noen av de beste tjenestene på markedet.

Disse alternativene er gode fordi de gir deg tilgang til noen av de beste tjenestene. Dette betyr at du får høye hastigheter og et godt utvalg av servere. Det viktigste er imidlertid at den klarer å få tilgang til Netflix og å komme forbi VPN-sperren, og at den er helt gratis!

Oppsummering

Hvis du er en Netflix-bruker vil det å laste ned en VPN åpne en helt ny verden. Det finnes flere greie alternativer som er gratis. Merk at det potensielt kan være relativt problematisk sammenlignet med en full tjeneste. Alle tjenestene som er nevnt i denne artikkelen er gode alternativer og trygge å bruke. Vi anbefaler at du holder deg unna tilfeldige gratis VPN tjenester som du finner på nettet. Dette er fordi de som regel tjener penger ved å selge informasjonen din til tredjeparter. 

Det å bruke en VPN er helt lovlig og kommer med flere gode fordeler. Hvis du ikke vil bruke penger kan du velge en gratis versjon (selv om disse er begrenset), eller utnytte de gratis prøveperiodene til forskjellige tjenester.


Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo