VPNportalen

Hide.me Anmeldelse

8.0/10

Hide.me er både betalt- og gratistjeneste som leverer en VPN med god sikkerhet.

Dette likte vi med Hide.me:

 • Også gratisversjon
 • Ingen loggføringspolitikk
 • Pålitelig tilknytning
 • Laveste pris:

  $5.41 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  Hide.me ble laget av en gruppe individer som mente at internett var for lukket for den gjennomsnittlige bruker. For å kunne gjøre internettet mer åpent, så satte gruppen i gang VPN tjenesten tilbake i 2012. I tillegg til å lett på restriksjonene, så ble Hide.me også laget for å gi folk flest privatliv på nett, og ikke minst sikre tilkoblinger.

  Hide.me mener at internettsikkerhet er en fundamental menneskerettighet, og derfor tilbyr de en gratisversjon av tjenesten sin til alle. Dette sikrer at Hide.me kan gi et folkelig tilbud som ikke inngår noen større kompromiss den ene eller den andre veien, slik at alle brukere kan få tilgang

  • $5.41 pr mnd
  • Gratisversjon
  • 30 dager pengene tilbake garanti

  Anonymitet og sikkerhet

  En stor bekymring rettet mot gratistjenester innen VPN verden er at disse er beryktet for å loggføre og ikke minst dele aktiviteten til brukerne av tjenesten. Hide.me garanterer til motsetning at de hverken loggfører eller distribuerer din informasjon. De har simpelthen ikke muligheten til å gi fra seg din informasjon, da de aldri hadde oppbevart den.

  Her ser du hjemmesiden til hide.me

  Hide.me beskytter altså ditt privatliv ved å benytte seg av VPN. I praksis lar Hide.me sine brukere koble seg opp mot servere over hele verden, slik at de kan få en helt ny IP-adresse. Når du derfor besøker en nettside mens du benytter deg av tjenesten, så vil ikke denne tjenesten kunne oppfatte hvem du er.

  I henhold til sikkerhet, så er Hide.me helt oppe og kjemper med de beste. Her tilbyr nemlig tjenesten velkjente 256-bit kryptering. Dette er en kjent krypteringsgrad innenfor VPN bransjen, da dette faktisk er på samme nivå som den amerikanske hæren. Dette sier mye om hvor avansert Hide.me er innenfor sikkerhet, selv i gratisversjonen.

  Servere

  Hide.me tilbyr totalt over 1,800 servere i 46 forskjellige land verden over. Det innebærer at Hide.me har et helt enormt godt utvalg av servere. I praksis betyr det at du som bruker kan regne med å alltid ha en stabil og god server å koble deg opp mot. Dessuten sørger dette for at du kan velge servere med høy hastighet til enhver tid.

  Slik ser menyen til hide.me ut på Windows.

  Mange benytter seg også av VPN for streaming, noe vi kommer tilbake til senere. Innenfor det feltet er det unektelig viktig å også ha servere fra mange forskjellige land, slik at en kan få tilgang til innholdet i også disse landene. Hvorvidt du her ønsker å være tilkoblet en ny server i Norge, eller kanskje flytte helt til Østen, er opp til deg. Uansett vil du enkelt kunne skjule IP adressen din og få en ny.

  Hastighet

  Utvalget av servere gir deg muligheten til å velge mellom et bredere antall, noe som videre øker sjansene for å finne en rask server. Det er meget viktig med en hastig server, nettopp fordi dette utgjør opplevelsen din. Når du skal benytte deg av en VPN til streaming for eksempel, så finnes det ingenting som er mer irriterende enn hakkende film.

  Da er tross alt ikke bruken av VPN verdt det, og en har inngått et kompromiss, noe Hide.me lover at du ikke skal trenge å gjøre. Det er derfor Hide.me konstant tilegner seg nye og bedre servere verden rundt, slik at hastigheten holdes oppe. Alle VPN tjenester vil oppleve noe reduksjon i hastighet, men Hide.me holder hastigheten generelt høyt oppe.

  Brukervennlighet

  Før du kan benytte deg av Hide.me sitt program, så skal du registrere deg. Deres prosess er meget rask å komme seg gjennom, og med autofyll er du ferdig på under minuttet. Videre kan du laste ned deres program, enten til PC, nettbrett, eller mobil. Programmet/applikasjonen er tilnærmet helt like over de forskjellige enhetene.

  Det er dessuten minst like enkelt å bruke over de 3 enhetene og på de operativsystemene du har her. Du velger nemlig bare et land fra en liste, og deretter klikker du på dette. I løpet av få sekunder, noen ganger bare millisekunder, så vil du være tilkoblet ditt VPN. Når du nå velger å besøke for eksempel Netflix, så tror tjenesten at du er i landet du koblet til.

  Mer enn det ovennevnte trenger en egentlig ikke vite om Hide.me for vanlig bruk. Ønsker du mer avanserte funksjoner, så finnes disse også. Allikevel er de stuet vekk på en god måte som gjør at disse ikke forstyrrer nybegynnerne som bruker programmet. En funksjon som Kill Switch, som alltid holder deg sikker fra å avsløre IP-adressen, er derimot for eksempel enkel å konfigurere.

  Det finnes mange VPN-tjenester som har gode apper til iPhone, og Hide.me skiller seg ikke nevneverdig negativt ut her. Vi synes appene til Hide.me fungerer så bra som man kan forvente på iPhone og Android appene, og gir tjenesten tommelen opp her.

  Fjerning av geoblokkering

  Dersom du ønsker å bruke VPN til å se amerikansk Netflix, så er Hide.me absolutt et solid valg for deg. Selv gratisversjonen har her et godt rykte på seg for å omgå Netflix, noe mange betalte VPN tjenester faktisk har hatt store problemer med de siste årene. Hide.me gir deg derimot det store amerikanske utvalget her og hos andre tjenester.

  Hide.me har akkurat koblet til en server på Mac.

  Hide.me gjemmer nettopp din norske IP-adresse, slik navnet indikerer, og viser heller frem din amerikanske IP fra serveren du har koblet deg til hos et VPN. Du kan forøvrig også koble deg til alle de andre landene, og selv på jobb og skole kan du unngå blokkeringer av innhold. Med Hide.me kan du for eksempel få tilgang til både YouTube og Facebook på begrensede nettverk.

  Pris

  Hide.me har som en av sine hovedpunkter et mål om å alltid tilby en gratisversjon. Denne gratisversjonen kommer med færre servere, mindre data, og noen andre nedsider, men så er den til gjengjeld også gratis. På den positive siden har gratisversjonen god hastighet og sikkerhet.

  Om du ønsker å bruke et VPN over lang tid, så er det liten tvil om at det lønner seg å registrere et lengre abonnement hos Hide.me. Jo lengre du registrerer deg for, jo bedre for prisen, og her er det altså 2 år som gir den beste rabatten på de månedlige kostnadene.

  Oppsummering

  Hide.me har både gode versjoner betalt og gratis. Sistnevnte er nok den aller mest interessante, og den gir deg en mulighet til å teste ut en meget god tjeneste. Hide.me lykkes med et godt utvalg servere, full anonymitet, og ikke minst høy sikkerhet. Dette er en VPN tjeneste som absolutt kan anbefales å prøves uforpliktende og gratis.

  • $5.41 pr mnd
  • Gratisversjon
  • 30 dager pengene tilbake garanti