Beste VPN for Amazon Prime Video

Sist oppdatert: 22/12/2021

Strømmetjenesten Amazon Prime Video har siden oppstart hatt en stor vekst. De tilbyr et stort bibliotek med innhold som filmer, serier, dokumentarer og sport. Dette er en strømmetjeneste som ikke bare har blitt populær på grunn av et bredt utvalg innhold, men også det at det er såpass billig. Hvis man sammenligner prisen med Netflix er den ca halvparten.

Det er absolutt ikke mangel på innhold med den norske versjonen, men dersom man bruker den amerikanske eller britiske versjonen vil mengden innhold øke drastisk. Dette gjøres enkelt ved hjelp av en VPN

For å få tilgang til alt utenlandsk innhold Amazon Prime Video tilbyr er det kun et par enkle steg.

1. Velg en VPN-leverandør og last ned

2. Velg en server i det landet du ønsker å strømme fra

3. Nyt det innholdet du ønsker!

Dette er de beste VPN-tjeneste akkurat nå:

Beste VPN for Amazon Prime Video

Selv om hovedpoenget til en VPN er sikkerhet, eller i dette tilfelle strømming, er det fortsatt en del som skiller de forskjellige leverandørene. Med enhver VPN vil internetthastigheten synke, da trafikken må gå gjennom en VPN-tunnel. Det er derimot slik at med de beste tjenestene vil denne forskjellen være så liten at man ikke merker noe forskjell i det hele tatt. Alle de ovennevnte leverandørene har alle veldig god hastighet i de største landene, men vi skal gå litt mer i dybden på et par leverandører.

ExpressVPN

 • God hastighet for å streame Amazon Prime.
 • Veldig god sikkerhet.
 • 30 dagers pengene tilbake garanti.

Når man skal velge en VPN-tjeneste velger noen en tjeneste kun basert på én av egenskapene til leverandøren. Dersom du er interessert i en tjeneste som leverer topp kvalitet på alle punkter er ExpressVPN et godt valg, og det finnes få tester der denne leverandøren ikke kommer på topp. Hastigheten og ytelsen er såpass god at du ikke engang merker at du bruker en VPN, da de har veldig raske servere. I tillegg til alle de største landene, har de også servere over hele verden, med til sammen 94 land.  Du kan altså strømme Amazon Prime Video som du ellers ville gjort uten en VPN, selv om du bruker servere på andre siden av kloden. 

Sikkerhet er også veldig viktig hos en VPN-leverandør. I tillegg til en av de beste krypteringene man finner kjører de også egne privat krypterte DNS på hver eneste server. Dette er kun for at krypteringen skal være ekstra sikker. De har også en kill-switch dersom man mot formodning skulle miste tilkoblingen til serveren. Selv om dette nesten aldri skjer, er det en god ekstra sikkerhetsfunksjon. Selskapet er også basert i De Britiske Jomfruøyer, som vil si at de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om loggføring. Dette betyr at de ikke lagrer informasjonen til brukerne sine som IP-adresse, nettleserlogg og lignende. 

Prisen er som de fleste andre ca 100 kroner for en måned. Det er på den andre siden slik at dersom man velger et medlemskap som varer i 15 måneder vil dette beløpet halveres. De har også en garanti på 30 dager som vil si at man kan få tilbake alle pengene dersom man ikke skulle vært fornøyd. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • Bra for å streame Amazon Prime.
 • Brukervennlig meny.
 • Gunstige priser og pengene tilbake garanti.

På andreplass i denne listen kommer NordVPN. Som ExpressVPN, leverer NordVPN på øverste nivå i alle kategorier. Dette er en av de aller beste VPN-tjenestene. De tilbyr servere i 62 land, noe som burde være mer enn nok for de fleste. Alle deres servere er også veldig raske, så du kan fint strømme Amazon Prime Video i HD uansett hvor du befinner deg. De har også et verdenskart som gjør det enkelt å velge en server i det landet du ønsker å strømme fra. 

Videre har NordVPN også bunnsolid sikkerhet. I tillegg til kryptering på linje med hva den amerikanske hæren bruker, har de også en TOR over VPN for ekstra sikkerhet. De har også valgt å basere seg i et land utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, Panama, som lar de operere med en politikk om null loggføring. De tilbyr også en kill-switch for å gjøre tilkoblingen enda sikrere. 

Når det kommer til pris koster en måned med NordVPN rundt 100 kroner. Videre tilbyr de rabatter dersom man velger lengre medlemskap. Et år koster i overkant av 50 kroner i måneden, to år 40 kroner i måneden og tre år så lite som 30 kroner i måneden. Tjenesten kommer også med en 30-dager pengene tilbake garanti. 

Prøv NordVPN

SurfShark 

 • Svært god VPN med brukervennlig meny.
 • Fungerer godt med Amazon Prime Video.
 • En av de mest rimelige VPN-tjenestene.

Denne leverandøren er på mange måter som en lillebror for de aller beste tjenestene. SurfShark er en relativt ung tjeneste, men har hatt stor vekst siden oppstart. De er fortsatt i vekst, men har allerede en veldig god tjeneste. De tilbyr servere i 50 forskjellige land, men har uttalt at de holder på med å øke dette tallet. Serverne er veldig raske, så det er ikke noe problem å strømme Amazon Prime Video i full HD. Det skal sies at når man bruker serverne i de aller minste landene kan hastigheten være noe dårligere. Dette gjelder da ikke i Norge. 

Sikkerheten til SurfShark er også veldig god. De har en politikk om null loggføring, så du trenger ikke bekymre deg over at informasjonen din skal bli delt med tredjeparter. Selv om alle de nevnte leverandørene tilbyr dette og det er en viktig funksjon, skal det nevnes at dette ikke er noe alle VPN-leverandører tilbyr. Videre har de også en kill-switch, og en av de beste krypteringene. Det de mangler er derimot en mer avansert sikkerhetsfunksjon i tillegg til krypteringen. Selv om dette hadde vært et stort pluss, er sikkerheten til SurfShark fortsatt mer enn god nok for en vanlig bruker. 

Prismessig er SurfShark en ganske dyr tjeneste dersom man kun skal ha det i en måned. Selv om de ikke tilbyr kvalitet helt på nivå med de beste leverandørene koster en måned rundt hundre kroner. Tjenesten blir på den andre siden veldig mye billigere dersom man velger et medlemskap over to år. Da koster tjenesten kun 16 kroner i måneden. I tillegg til dette lar SurfShark deg også bruke så mange enheter du vil samtidig. Du kan også teste tjenesten risikofritt i 30 dager og få tilbake alle pengene dersom du ikke er fornøyd. 

Prøv Surfshark

HideMyAss

 • Stort utvalg av forskjellige servere
 • Svært rimelige tjeneste
 • Fungerer godt med Amazon Prime Video

HideMyAss ble først startet opp i 2005, noe som gjør tjenesten til en av de eldste VPN-leverandørene. Tjenesten har siden den gang blitt kjøpt opp av AVAST-gruppen som er et av verdens største sikkerhetsnettverk. Når det kommer til servere i forskjellige land er det svært få aktører som kommer i nærheten av HideMyAss. De tilbyr servere i hele 190 forskjellige land. Videre er også serverne deres svært gode og passer perfekt til strømming. 

Med denne VPN tjenesten kan du til enhver tid føle deg trygg på nett. For det første kan du stole på at tjenesten sørger for din anonymitet på nett. De har en krypteringsgrad som er lik som den amerikanske hæren. Denne er tilnærmet umulig å bryte gjennom. De har også en politikk om null loggføring i tillegg til en rekke andre sikkerhetstiltak. 

HideMyAss tilbyr en rekke forskjellige medlemskap. Det er ingen forskjell på de når det kommer til hva du får av funksjoner. Forskjellen ligger på hvor mye du betaler basert på hvor langt medlemskap du velger. Du kan for eksempel velge et medlemskap i en måned. På den andre siden kan du velge 24 måneder for 39 kroner i måneden. De har også ytterligere medlemskap i tillegg til bedriftsmedlemskap. 

ProtonVPN

 • Fungerer godt med Amazon Prime
 • Avansert sikkert mail-system
 • Flere forskjellige typer medlemskap

ProtonVPN har blitt utviklet etter Proton sin suksess med ProtonMail. Dette er altså en leverandør med mye erfaring bak det å skape sikre løsninger til sine kunder på nett. Tjenesten er utviklet i Sveits og dens popularitet øker stadig. De tilbyr servere i 50 forskjellige land. Dette er rundt normalen blant konkurrerende tjenester. Når det er sagt er utvalget av forskjellige servere noe lavere enn de ledende aktørene på markedet. De tilbyr likevel svært solide hastigheter og du har muligheten til å strømme helt opp til 4K.

Dette er en aktør som er svært opptatt av sikkerhet. I tillegg til en svært sterk kryptering har de også flere gode sikkerhetstiltak. Du får blant annet tilgang til kill-switch, en politikk om null loggføring. Du kan også bruke opp til 10 enheter samtidig, noe som trekker tjenesten opp. 

Denne leverandøren tilbyr fire forskjellige medlemskap. Og i motsetning til de fleste konkurrentene er det faktisk en forskjell på de ulike medlemskapene. Den første er helt gratis, men er til gjengjeld svært begrenset. Videre kan du velge et medlemskap til 40 kroner i måneden der du har tilgang til flere funksjoner. Deres mest populære medlemskap koster 80 kroner i måneden og du vil da få tilgang til alt de har å tilby. Du har også mulighet til å velge deres “visionary” plan som koster 240 kroner i måneden. Du har da tilgang til alle funksjonene, 10 enheter samtidig og ProtonMail “visionary bruker”. 

Kan man bruke en gratis VPN for å strømme Amazon Prime Video?

Dersom du allerede er noe kjent med VPN er du sikkert klar over at det finnes en rekke gratis tjenester. Det kan være fristende å velge en av disse over en av de betalte leverandørene dersom man ikke er klar over forskjellen. Det er en rekke grunner til at det er lurt å velge en av de betalte tjenestene over en gratis VPN. For det første er sikkerheten ofte veldig dårlig, og det er sjeldent en kryptering i det hele tatt.

Dette er fordi de gratis leverandørene kun fokuserer på å tilby strømming i andre land enn hvor man befinner seg. Videre er det dessverre slik at mange gratis tjenester ikke bare lagrer all dataen din, men selger den videre til tredjeparter. Det koster penger å vedlikeholde en tjeneste, og dette er måten de tjener penger når de ikke har en medlemskontingent. Dette vil si at man i verste fall kan oppleve å motta en haug med reklame man ellers ikke ville mottatt. 

Hastighet er også viktig, og dette avhenger av gode servere. Med de gratis tjenestene kan det være vanskelig å finne en server som i det hele tatt funker, og når man først gjør dette er hastigheten ofte veldig dårlig. Dette vil si at man ikke bare får dårlig oppløsning på videoen, men man mister ofte også tilkoblingen.

I tillegg til dette er det også ofte en datahette som vil si at man kun kan bruke så og så mye data per dag. Denne grensen er ofte såpass lav at man ikke engang rekker å strømme i 45 minutter før det avsluttes. Det er også ofte slik at de gratis tjenestene kun er gratis i en liten periode før man må betale. Med tanke på alle fordelene med en av de beste leverandørene er det altså lite penger å spare på å velge en av de gratis tjenestene.

Hvordan bruke VPN med Amazon Prime Video?

For å låse opp geoblokkert innhold hos Amazon Prime Video med hjelp av en VPN følger du enkelt et par steg. Først er du nødt til å velge en VPN og opprette en bruker. Deretter laster du ned programvaren eller utvidelse til nettleser. Vi anbefaler programvaren da en utvidelse gir deg begrensede funksjoner. Når du åpner programmet vil du enkelt finne frem til alternativet om å bytte server. Velg en server i det landet du ønsker og strømme fra og besøk Amazon Prime Video. Du vil nå ha tilgang til hele biblioteket til det valgte landet. 

Dette er svært enkelt dersom du er på PC, Mac, nettbrett eller mobil. Merk at du også kan bruke VPN på for eksempel Apple TV, Smart TV, spillkonsoller og så videre. Det er dog andre måter å gjøre dette på da du må sette opp din VPN via internettet ditt. 

Hvorfor bruke VPN med Amazon Prime Video? 

som du allerede har et medlemskap hos Amazon Prime Video vet du at de tilbyr et enormt bibliotek av innhold. For det første er utvalget deres av filmer kanskje det aller beste på markedet. De tilbyr også flere serier og dokumentarer. Det er på den andre siden slik at med en VPN blir dette biblioteket enda større. Den amerikanske versjonen tilbyr et utvalg av innhold som får den norske til å virke svært liten i forhold. 

Det er også svært mange fordeler knyttet til sikkerhet når du bruker en VPN. Dette er ikke bare når du strømmer innhold, men uansett hva du gjør på nett. Det er dessverre slik at du er utsatt for å bli angrepet på nett uavhengig av hvor du befinner deg. Risikoen er aller størst når du er på et offentlig wi-fi, men den er der også når du bruker ditt eget nett i ditt eget hjem. Dette er hvorfor flere og flere velger å benytte seg av en VPN til enhver tid på nettet. 

Hvis du er mye ute og reiser er det også lurt å bruke en VPN. For det første ønsker du ikke å miste tilgang til serier du vanligvis ser på. Dette gjelder ikke bare Amazon Prime Video, men også norske strømmetjenester som for eksempel NRK og TV2 Sumo fungerer bare i Norge. Når du er i utlandet kan du enkelt velge en norsk server for å bruke tjenesten som om du skulle vært hjemme. 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg best mulig strømmeopplevelse hos Amazon Prime?

For å oppnå den beste strømmeopplevelsen, trenger du en tv- eller pc-skjerm som kan vise 4k Ultra HD+ og 8k kvalitet. I tillegg trenger du et godt nok bredbånd med hastighet til å strømme innholdet i den beste kvaliteten sømløst. Surround system, eller gode høytalere vil gi deg en fullkommen lydopplevelse. Sist, men ikke minst, for å få tilgang til et mye større innhold, bør du abonnere på et VPN som vil det gi deg muligheten til å omgå Amazon Prime sin geoblokkering. På den måten kan du virkelig utnytte det Amazon Prime har å tilby.

Hvilken VPN-tjeneste er best til Amazon Prime?

ExpressVPN er per nå den tjenesten vi anbefaler aller mest av alle de vi har testet. ExpressVPN leverer suverene resultater på alle fronter og holder ingenting igjen i konkurranse med de andre aktørene på markedet.

Er det verdt å bruke gratis VPN for å strømme Amazon Prime?

Nei, grunnen til at man bruker et VPN, er for å holde seg trygg og anonym på nett. Når man strømmer innhold, er man avhengig av stabile, raske servere uten datahette. Med gratis VPN-tjenester er det så og si umulig å oppnå flere av disse egenskapene. Veldig ofte omgår ikke gratis VPN geoblokkeringer. I tillegg risikerer du å lekke sensitive data som kan komprimere sikkerheten din. Da er det etter vår mening bedre å kjøre et trygt løp og betale for en sikker VPN-tjeneste.

Oppsummering

Det er altså flere grunner til å bruke en VPN når du skal strømme innhold fra Amazon Prime Video. For det første åpner det tilgang til et hav av innhold som du ikke har på den norske versjonen. Da er det spesielt den amerikanske versjonen som står i fokus. Det er også lokalt innhold i andre land. For eksempel vil du finne mye fransk innhold dersom du velger en fransk server. Men selv om en VPN gir deg mulighet til å se innhold du vanligvis ikke ser, er hovedpoenget sikkerhet. Alle de nevnte leverandørene tilbyr sikkerhet i verdensklasse som gjør at du kan føle deg trygg uavhengig av hvor du befinner deg.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo