Beste VPN for Amazon Prime Video

Strømmetjenesten Amazon Prime Video har siden oppstart hatt en stor vekst. De tilbyr et stort bibliotek med innhold som filmer, serier, dokumentarer og sport. Dette er en strømmetjeneste som ikke bare har blitt populær på grunn av et bredt utvalg innhold, men også det at det er såpass billig. Hvis man sammenligner prisen med Netflix er den ca halvparten.

Det er absolutt ikke mangel på innhold med den norske versjonen, men dersom man bruker den amerikanske eller britiske versjonen vil mengden innhold øke drastisk. Dette gjøres enkelt ved hjelp av en VPN

For å få tilgang til alt utenlandsk innhold Amazon Prime Video tilbyr er det kun et par enkle steg.

1. Velg en VPN-leverandør og last ned

2. Velg en server i det landet du ønsker å strømme fra

3. Nyt det innholdet du ønsker!

Dette er de beste VPN-tjeneste akkurat nå:

Beste VPN for Amazon Prime Video

Selv om hovedpoenget til en VPN er sikkerhet, eller i dette tilfelle strømming, er det fortsatt en del som skiller de forskjellige leverandørene. Med enhver VPN vil internetthastigheten synke, da trafikken må gå gjennom en VPN-tunnel. Det er derimot slik at med de beste tjenestene vil denne forskjellen være så liten at man ikke merker noe forskjell i det hele tatt. Alle de ovennevnte leverandørene har alle veldig god hastighet i de største landene, men vi skal gå litt mer i dybden på et par leverandører.

ExpressVPN

 • God hastighet for å streame Amazon Prime.
 • Veldig god sikkerhet.
 • 30 dagers pengene tilbake garanti.

Når man skal velge en VPN-tjeneste velger noen en tjeneste kun basert på én av egenskapene til leverandøren. Dersom du er interessert i en tjeneste som leverer topp kvalitet på alle punkter er ExpressVPN et godt valg, og det finnes få tester der denne leverandøren ikke kommer på topp. Hastigheten og ytelsen er såpass god at du ikke engang merker at du bruker en VPN, da de har veldig raske servere. I tillegg til alle de største landene, har de også servere over hele verden, med til sammen 94 land.  Du kan altså strømme Amazon Prime Video som du ellers ville gjort uten en VPN, selv om du bruker servere på andre siden av kloden. 

Sikkerhet er også veldig viktig hos en VPN-leverandør. I tillegg til en av de beste krypteringene man finner kjører de også egne privat krypterte DNS på hver eneste server. Dette er kun for at krypteringen skal være ekstra sikker. De har også en kill-switch dersom man mot formodning skulle miste tilkoblingen til serveren. Selv om dette nesten aldri skjer, er det en god ekstra sikkerhetsfunksjon. Selskapet er også basert i De Britiske Jomfruøyer, som vil si at de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om loggføring. Dette betyr at de ikke lagrer informasjonen til brukerne sine som IP-adresse, nettleserlogg og lignende. 

Prisen er som de fleste andre ca 100 kroner for en måned. Det er på den andre siden slik at dersom man velger et medlemskap som varer i 15 måneder vil dette beløpet halveres. De har også en garanti på 30 dager som vil si at man kan få tilbake alle pengene dersom man ikke skulle vært fornøyd. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • Bra for å streame Amazon Prime.
 • Brukervennlig meny.
 • Gunstige priser og pengene tilbake garanti.

På andreplass i denne listen kommer NordVPN. Som ExpressVPN, leverer NordVPN på øverste nivå i alle kategorier. Dette er en av de aller beste VPN-tjenestene. De tilbyr servere i 62 land, noe som burde være mer enn nok for de fleste. Alle deres servere er også veldig raske, så du kan fint strømme Amazon Prime Video i HD uansett hvor du befinner deg. De har også et verdenskart som gjør det enkelt å velge en server i det landet du ønsker å strømme fra. 

Videre har NordVPN også bunnsolid sikkerhet. I tillegg til kryptering på linje med hva den amerikanske hæren bruker, har de også en TOR over VPN for ekstra sikkerhet. De har også valgt å basere seg i et land utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, Panama, som lar de operere med en politikk om null loggføring. De tilbyr også en kill-switch for å gjøre tilkoblingen enda sikrere. 

Når det kommer til pris koster en måned med NordVPN rundt 100 kroner. Videre tilbyr de rabatter dersom man velger lengre medlemskap. Et år koster i overkant av 50 kroner i måneden, to år 40 kroner i måneden og tre år så lite som 30 kroner i måneden. Tjenesten kommer også med en 30-dager pengene tilbake garanti. 

Prøv NordVPN

SurfShark 

 • Svært god VPN med brukervennlig meny.
 • Fungerer godt med Amazon Prime Video.
 • En av de mest rimelige VPN-tjenestene.

Denne leverandøren er på mange måter som en lillebror for de aller beste tjenestene. SurfShark er en relativt ung tjeneste, men har hatt stor vekst siden oppstart. De er fortsatt i vekst, men har allerede en veldig god tjeneste. De tilbyr servere i 50 forskjellige land, men har uttalt at de holder på med å øke dette tallet. Serverne er veldig raske, så det er ikke noe problem å strømme Amazon Prime Video i full HD. Det skal sies at når man bruker serverne i de aller minste landene kan hastigheten være noe dårligere. Dette gjelder da ikke i Norge. 

Sikkerheten til SurfShark er også veldig god. De har en politikk om null loggføring, så du trenger ikke bekymre deg over at informasjonen din skal bli delt med tredjeparter. Selv om alle de nevnte leverandørene tilbyr dette og det er en viktig funksjon, skal det nevnes at dette ikke er noe alle VPN-leverandører tilbyr. Videre har de også en kill-switch, og en av de beste krypteringene. Det de mangler er derimot en mer avansert sikkerhetsfunksjon i tillegg til krypteringen. Selv om dette hadde vært et stort pluss, er sikkerheten til SurfShark fortsatt mer enn god nok for en vanlig bruker. 

Prismessig er SurfShark en ganske dyr tjeneste dersom man kun skal ha det i en måned. Selv om de ikke tilbyr kvalitet helt på nivå med de beste leverandørene koster en måned rundt hundre kroner. Tjenesten blir på den andre siden veldig mye billigere dersom man velger et medlemskap over to år. Da koster tjenesten kun 16 kroner i måneden. I tillegg til dette lar SurfShark deg også bruke så mange enheter du vil samtidig. Du kan også teste tjenesten risikofritt i 30 dager og få tilbake alle pengene dersom du ikke er fornøyd. 

Prøv Surfshark

Kan man bruke en gratis VPN for å strømme Amazon Prime Video?

Dersom du allerede er noe kjent med VPN er du sikkert klar over at det finnes en rekke gratis tjenester. Det kan være fristende å velge en av disse over en av de betalte leverandørene dersom man ikke er klar over forskjellen. Det er en rekke grunner til at det er lurt å velge en av de betalte tjenestene over en gratis VPN. For det første er sikkerheten ofte veldig dårlig, og det er sjeldent en kryptering i det hele tatt.

Dette er fordi de gratis leverandørene kun fokuserer på å tilby strømming i andre land enn hvor man befinner seg. Videre er det dessverre slik at mange gratis tjenester ikke bare lagrer all dataen din, men selger den videre til tredjeparter. Det koster penger å vedlikeholde en tjeneste, og dette er måten de tjener penger når de ikke har en medlemskontingent. Dette vil si at man i verste fall kan oppleve å motta en haug med reklame man ellers ikke ville mottatt. 

Hastighet er også viktig, og dette avhenger av gode servere. Med de gratis tjenestene kan det være vanskelig å finne en server som i det hele tatt funker, og når man først gjør dette er hastigheten ofte veldig dårlig. Dette vil si at man ikke bare får dårlig oppløsning på videoen, men man mister ofte også tilkoblingen.

I tillegg til dette er det også ofte en datahette som vil si at man kun kan bruke så og så mye data per dag. Denne grensen er ofte såpass lav at man ikke engang rekker å strømme i 45 minutter før det avsluttes. Det er også ofte slik at de gratis tjenestene kun er gratis i en liten periode før man må betale. Med tanke på alle fordelene med en av de beste leverandørene er det altså lite penger å spare på å velge en av de gratis tjenestene.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo