Beste VPN for Apple TV

Med en VPN kan man åpne geoblokkeringer slik at man får tilgang til alt innholdet Apple TV tilbyr.

Apple TV er noe som har blitt mer og mer populært de siste årene. Mange foretrekker å velge hva de ser på og slippe reklame, og Apple TV har derfor tatt over for lineær-TV for mange. Men selv om Apple TV har en haug med forskjellige apper, er det ikke alle disse som fungerer i Norge. Dette er fordi innholdet til flere av tjenestene er geoblokkert. Med en VPN kan man åpne disse geoblokkeringene slik at man får tilgang til alt innholdet Apple TV tilbyr. 

Vi har testet ut forskjellige VPN-tjenester for Apple TV og valgt ut de beste. Merk også at Apple TV ikke direkte støtter VPN, så vi skal også i denne artikkelen vise hvordan du kobler opp din VPN med Apple TV.  Dette er de 5 beste VPN-tjenestene for Apple TV for øyeblikket.

Beste VPN for Apple TV

Vi skal nå skrive litt om de tjenestene vi synes fungerer best for Apple TV. Alle disse tjenestene kan prøves uten risiko, da de har 30 dagers pengene tilbake garanti.

ExpressVPN

ExpressVPN fungerer veldig bra med Apple TV

ExpressVPN fungerer veldig bra med Apple TV

Hvis du allerede har litt kunnskap om VPN er du mest sannsynlig godt kjent med ExpressVPN. Denne leverandøren er ledende på markedet, og dette er selvfølgelig ikke uten grunn. De har lynrask hastighet, som gjør at man kan strømme innhold i full HD uavhengig av hvilken server man velger. ExpressVPN har også servere i 94 land, så du kan være sikker på at alt innholdet Apple TV tilbyr er tilgjengelig med denne leverandøren. 

Selv om hovedpoenget med å skaffe en VPN til Apple TV er å åpne geoblokkert innhold, er den viktigste funksjonen til en VPN sikkerhet. Her leverer også ExpressVPN med sikkerhet i øverste klasse. I tillegg til klassiske funksjoner som for eksempel kill-switch og ingen loggføring, har de også en dobbel kryptering på hver eneste server. 

Prismessig er ExpressVPN i det øvre sjiktet, men i gjengjeld får du en av de aller beste tjenestene. Prisen for en måned er ca 100 kroner, men man får inntil 35% rabatt avhengig av hvor langt medlemskap du velger. Det er også en 30-dagers pengene tilbake garanti, som gjør at man kan teste det ut en måned uten risiko. 

NordVPN 

NordVPN fungerer bra med Apple TV

NordVPN fungerer bra med Apple TV

Av alle VPN-tjenestene som finnes der ute, er NordVPN definitivt en av de som leverer best valuta for pengene. Det er ikke noe problem å strømme innhold i HD-kvalitet med NordVPN, og deres servere i over 60 land gjør at man mest sannsynlig også har tilgang på alt innholdet man ønsker. 

Sikkerheten til NordVPN er også veldig god. Selskapet er basert i Panama, utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre dataen til brukerne. I tillegg til kill-switch og beskyttelse mot DNS og IP-lekkasje, har NordVPN også en TOR over VPN. Dette fungerer som en ekstra beskyttelse i tillegg til krypteringen de allerede har. 

Prismessig er NordVPN veldig lik de andre leverandørene med en månedspris på ca 100 kroner for en måned. Det er på den andre siden slik at dersom man melder seg opp for en lengre periode, får man hele 66% rabatt. Som de fleste leverandører kan man også teste ut tjenesten risikofritt i 30 dager. 

SurfShark

SurfShark fungerer også bra med Apple TV

SurfShark fungerer også bra med Apple TV

SurfShark er en av de største VPN-leverandørene, og er en av de beste på markedet. Hastigheten er veldig god, og man kan fint strømme i HD. De har over 3000 servere i over 60 land, og mange av disse er i Norge. Tilkoblingstiden er veldig kort, noe som også er et stort pluss. 

Som de overnevnte leverandørene bruker SurfShark også en 256-bit kryptering, som er på samme nivå som det den amerikanske hæren bruker. Det er også en killswitch og null loggføring, så du kan være sikker på at informasjonen din er trygg når du bruker SurfShark. 

Prisen for en måned er som de to andre, men dersom man binder seg opp for en lengre periode får man tjenesten for så lite som under 30 kroner i måneden. De tilbyr også en 30-dagers pengene tilbake garanti. 

Hvorfor bruke VPN til Apple TV?

For det første er sikkerhet noe man alltid burde tenke på når man bruker en online tjeneste. Selv om man bruker Apple TV i sitt eget hjem på sitt eget Wi-Fi, er det alltid en mulighet for at hackere prøver å få tak i informasjonen din. Dersom man bruker en VPN via Wi-Fi-ruteren sin blir alle enheter automatisk koblet til din VPN, så man trenger ikke tenke på potensielle farer. 

For det andre er det også en del av appene på Apple TV som har gratis innhold, men som man ikke har tilgang til når man befinner seg i Norge. For eksempel BBC iPlayer er gratis for alle som befinner seg i Storbritannia. De har et stort bibliotek av innhold som serier, filmer og dokumentarer av høy kvalitet. Amerikansk Netflix alene er også en grunn til at mange får seg VPN, grunnet alt innholdet de har. Dersom man befinner seg utenfor Norge og vil se på for eksempel NRK, TV2 Sumo eller Dplay har også alle de nevnte leverandørene mange servere i Norge. 

Kan man bruke en gratis VPN til Apple TV?

Når man skal velge en VPN-tjeneste kan det være fristende å velge en gratis tjeneste over en betalt. De gratis VPN tjenestene tilbyr samme mulighet til å endre IP-adresse, så hvorfor ikke velge en av de? 

Det er en grunn til at de beste VPN-leverandørene er de betalte. Det koster penger å videreutvikle en tjeneste, og å opprettholde fungerende servere. Dersom man bruker en gratis tjeneste til strømming, vil man ofte ende opp med å måtte bytte servere flere ganger og vente på endeløs bufring. I tillegg er det ofte også tidsbegrenset hvor lenge man kan bruke tjenesten før man må betale. I tillegg til at man kan strømme innhold fra alle verdens hjørner, er hovedfunksjonen til en VPN sikkerhet. Det er dessverre slik at flere gratis VPN-tjenester selger informasjonen din videre til tredjeparter. Dette er noe som går helt imot hovedpoenget med VPN, og er hovedgrunnen til at vi anbefaler å velge en leverandør man kan stole på. 

Hvordan sette opp VPN på Apple TV? 

Dessverre kan man ikke laste ned en VPN direkte på Apple TV, men det finnes flere forskjellige metoder for å bruke VPN på Apple TV. Noen av metodene kan være litt tekniske, mens andre er enklere. Vi anbefaler at man bruker VPN via en internett-ruter, da dette også gjør at alle enheter man kobler til automatisk får VPN. Vi skal gå gjennom fire forskjellige metoder.

 1. Koble til VPN via en internett-ruter
 2. Koble til VPN via en PC
 3. Koble til VPN med Smart DNS
 4. Bruke Airplay funksjon

Hvordan bruke VPN på Apple TV via ruter

Merk at for å bruke denne metoden er du avhengig av en DD-WRT ruter.

 1. Gå til Oppsett, så klikk på Grunnleggende Oppsett
 2. Trykk på PPTP fra Tilkoblingstype
 3. Legg inn VPN server adressen i Inngangsport PPTP Server, etter dette skriver du inn ditt brukernavn og passord
 4. Tillat Bruk DHCP
 5. Åpne Valgfrie Innstillinger og sjekk om VPN-tjenesten trenger MTU-innstillinger
 6. Bla nedover og finn Nettverk Adresse Server Innstillinger (DHCP)
 7. Under DHCP Type alternativer, velg DHCP Server og godkjenn
 8. Skriv inn DNS Adressene din VPN-leverandør har gitt deg 
 9. Sørg for at du ikke tillater Bruk DNSMasq for DHCP og DNS
 10. Lagre innstillingene for å bruke VPN-tjenesten på din Apple TV!

Hvordan bruke VPN på Apple TV via en PC

Med denne måten fungerer din PC som en ekstern ruter. Denne metoden fungerer kun hvis du har en Windows PC. 

 1. Når du er inne på PC-en, trykk på Start>Kontrollpanel>Nettverk og delingssenter>Endre adapterinnstillinger
 2. Du vil nå se en innstilling som heter “TAP-Win32 Adapter V9 her hvis din VPN bruker OpenVPN”
 3. Etter dette finner du Egenskaper > Delingsfane
 4. Klikk på “tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne PC-en sin internett tilkobling”
 5. Velg Ethernet tilkoblingen du har satt opp innstillingen for
 6. Start PC-en på nytt for å bruke internett-tjenester på din Apple TV!

Hvordan bruke VPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Skru på din Apple TV og gå til Innstillinger
 2. Finn Generelt, og velg Nettverk
 3. Velg Wi-Fi eller Ethernet avhengig av hva du bruker
 4. Gå til Konfigurer DNS og endre den til Manuell
 5. Skriv inn en Alternativ DNS Server eller en Smart DNS Proxy (disse får du av din VPN-leverandør), trykk på Bekreft
 6. Gå tilbake til Innstillinger>Generelt>iTunes Store
 7. Gå til menyen som heter Plassering og velg landet du vil strømme fra
 8. Sett Apple TV i dvalemodus, trekk ut strømmen og vent ti sekunder
 9. Skru deretter på Apple TV og strøm fra det landet du har valgt!

Hvordan bruke Airplay funksjon for å få VPN på Apple TV

Den siste måten er den enkleste, men er for mange noe som kan være litt lite praktisk. Dersom du har en annen Apple-enhet og er koblet til samme nettverk som din Apple TV, åpner du Airplay. Dette gjør at du deler skjermen fra den andre enheten til din Apple TV. Dette er veldig enkelt, men det gjør at man blir nødt til å bruke to enheter for å strømme innhold. Hvis man kun skal bruke VPN for å strømme en gang eller to er nok dette den beste metoden, men over en lengre periode kan det bli litt kronglete. 

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Express Icon

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo