Hvordan se Dplay i utlandet

Sist oppdatert: 02/12/2021

Du kan enkelt se Dplay i utlandet med en VPN-tjeneste.

I denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan du kan se på Dplay i utlandet. Vi har alle vært der hvor vi kommer til feriedestinasjonen vår og skal strømme vårt favorittinnhold, bare for å se en sort skjerm med beskjed om at innholdet ikke kan strømmes utenfor Norge.

Dette gjelder også for Dplay, som kan være vanskelig å avspille utenfor Norge. Heldigvis kan denne begrensningen lett omgås ved å benytte seg av en såkalt VPN-tjeneste. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du enklest mulig ser Dplay i utlandet med en VPN tjeneste.

Kort oppsummering

Dplay er ofte blokkert i utlandet på grunn av rettighetsbegrensninger. Dplay har i disse tilfellene kun fått rettighetene til å vise programmene i Norge. I noen tilfeller kan du se mer innhold dersom du befinner deg innenfor Europa.

I alle fall er det kjempelett å omgå geoblokkeringen dersom du er blokkert fra å se innhold. Med en VPN kan du omgå geoblokkeringen enkelt. Det du må gjøre er egentlig bare å følge disse 3 enkle stegene:

 1. Last ned en VPN-tjeneste. Under kan du se hvilke VPN-tjenester vi anbefaler for Dplay.
 2. Velg en norsk server inne på programmet. Da vil du få en norsk IP adresse, og Dplay vil tro du er i Norge.
 3. Gå til Dplay sine hjemmesider. Da vil at det norske innholdet hos Dplay være tilgjengelig for deg.

Dette er de beste VPN-tjenestene vi anbefaler generelt for å se norsk TV utenfor Norges og Europas grenser for øyeblikket:

DPlay er geoblokkert i utlandet

Tilgang til god underholdning er viktig etter en lang dag eller kanskje uke på jobb. Våre hverdager bidrar med mer og mer stress, og derfor kommer det nok ikke som noen overraskelse at vi også konsumerer underholdning på et høyere nivå enn tidligere.

Mest populært her er nok utvilsomt streamingtjenestene. Ideen om å kunne streame et nesten ubegrenset utvalg av filmer og TV-serier har totalt tatt over for ideen om vanlig TV, der du ikke engang kan velge hva du vil ha på kanalen, og kjøp og leie av DVD, som var en dyr affære.

Dette skjer dersom du prøver å koble til Dplay i utlandet.

En av streamingtjenestene som har fått stor medgang de senere årene er Dplay. Denne streamingtjenesten inneholder mye norske filmer og TV-serier, men kanskje enda viktigere er at de engelske alternativene her kommer med norsk tekst, slik at en enkelt kan forstå.

Allikevel finnes det tilfeller der en ikke får sett på Dplay, noe som kan være ufattelig irriterende. Om du for eksempel drar på ferie, eller til og med flytter til utlandet, så mister du nemlig tilgang til Dplay grunnet geoblokkering. Dette er på tross av det faktum at du fortsatt betaler for streamingtjenesten.

Mens man er i utlandet og forsøker å se på norsk Dplay, så finnes det derimot alternativer som kan hjelpe deg. Ved å benytte deg av et VPN kan du nemlig få tilgang til alt av norsk innhold hos Dplay i løpet av få minutter. Kort og godt blir din opplevelse av Dplay akkurat som om du skulle være i Norge.

Kort om VPN

VPN er en forkortelse som blir mer og mer brukt blant nordmenn. Denne forkortelsen stammer fra det engelske begrepet Virtual Private Network. Her hjemme i Norge kaller vi bare dette for et Virtuelt Privat Nettverk. Men hva er egentlig et VPN, og hvordan fungerer dette i praksis?

Et VPN er enkelt forklart en forlengelse av din tilkobling til nettet. I stedet for at din trafikk går direkte fra din datamaskin til en nettside, så ruter et VPN din trafikk gjennom en annen server før nettsiden besøkes. På denne måten er det denne nye serveren i midten som fremstår som din identifikasjon når du besøker en nettside.

Med andre ord er det ikke ditt eget nettverk som vises som din identifikator når du besøker en nettside. Det er et viktig poeng fordi det er slik streamingtjenester for eksempel blokkerer deg fra norsk innhold når du ønsker å se Dplay fra for eksempel Syden.

Det er få ting som er mer irriterende enn å motta en melding om at innholdet ikke er tilgjengelig når du oppholder deg utenfor Norge. En ting er når dette skjer for tjenester slik som VG og Nettavisen. Når det derimot skjer med Dplay, som du betaler for, så er det utvilsomt hakket verre.

Et VPN lar deg derimot ”lure” Dplay til å få det til å se ut som om du faktisk oppholder deg i Norge. Selvfølgelig er det opphavsrettigheter som er grunnlaget for blokkeringen, men siden du allerede betaler for et abonnement i Norge, så skal du faktisk ikke bekymre deg for bruken av VPN.

Anbefalte VPN for Dplay i utlandet

Dplay er ikke av de streamingtjenestene som hverken krever best hurtighet på streaming eller har det største presset imot å stoppe VPN tjenester fra å virke. Allikevel er det noen tjenester her som er bedre enn andre.

ExpressVPN

 • Se Dplay i alle land.
 • Veldig bra hastigheter.
 • Relativt rimelig.

ExpressVPN blir av mange sett på som den aller beste VPN tjenesten på markedet. Dette er en VPN som tilbyr lynrask hastighet i hele 94 land. De tilbyr svært brukervennlige programvarer til alle type enheter. Du kan også bruke en og samme bruker på 6 forskjellige enheter samtidig. De har også svært gode norske servere som gjør tjenesten perfekt for Dplay.

Sikkerhet er også en av grunnene til at denne tjenesten har et såpass godt rykte. For det første tilbyr de en politikk om null loggføring. Dette vil si at ingen av din data blir lagret noe sted. Tjenesten tilbyr også en kryptering i verdensklasse i tillegg til en rekke flere gode sikkerhetsfunksjoner. Du kan med andre ord være helt trygg når du surfer på nettet dersom du bruker ExpressVPN. 

Ingen VPN tjenester er noe særlig dyre, selv om det kan være noe forskjell i pris. ExpressVPN er ikke blant de billigste på markedet, men du får definitivt valuta for pengene. En måned koster rundt 100 kroner, men prisen går ned dersom du velger et lenger medlemskap. Du kan velge 6 måneder for rundt 80 kroner i måneden eller 12 måneder for kun rundt 60 kroner i måneden.

NordVPN

 • Uavbrutt streaming av Dplay.
 • Skjul identiteten din.
 • Enkel å installere.

Når det kommer til generell kvalitet er NordVPN den nærmeste konkurrenten til ExpressVPN. De tilbyr også en politikk om null loggføring i tillegg til andre gode sikkerhetsfunksjoner. Med denne tjenesten får du så og si de samme funksjonene som med ExpressVPN når det kommer til sikkerhet. 

Denne tjenesten egner seg også godt for Dplay da den har gode norske servere. Du har også tilgang til raske servere med god ytelse i 58 ytterlige land. NordVPN lar deg også bruke opptil 6 enheter samtidig på et og samme medlemskap. 

Prismessig er prisen for en måned den samme for de fleste VPN tjenester med rundt 100 kroner. NordVPN tilbyr også et års medlemskap for rundt 50 kroner i måneden. Og hvis du ønsker å binde deg opp i to år koster tjenesten så lite som i underkant av 40 kroner i måneden.

Surfshark

 • Fungerer bra med Dplay.
 • God sikkerhet.
 • Billig alternativ.

Surfshark er en tjeneste som siden sin oppstart i 2018 har hatt en enorm vekst. De har konstant jobbet med å forbedre tjenesten og har kommet langt på vei. De kan i dag tilby over 1700 servere i 63 forskjellige land. Blant disse er selvfølgelig Norge og serverne deres her er også svært gode. 

Med Surfshark kan du også være trygg på at informasjonen din ikke blir lekket ut eller stjålet. De tilbyr klassiske funksjoner som null loggføring, kill-switch og en svært god kryptering. I tillegg til dette kan du også forvente flere tilleggsfunksjoner som gjør tjenesten enda mer trygg. 

Også med denne tjenesten kan du velge et medlemskap som går over 2 år. Dette alternativet koster så lite som rundt 25 kroner i måneden. Du kan også velge en måned for rundt 100 kroner eller 12 måneder for rundt 50 kroner.

Prøv Surfshark

VPN og juridisk grunnlag

VPN er en teknologi som kan omgå opphavsrettighetene på kryss og tvers av landegrenser, men det er allikevel ikke en ulovlig teknologi å benytte seg av. Gjør du derimot noe ulovlig i utgangspunktet, som å kjøpe ulovlige substanser på nett, og bruker et VPN for å gjøre dette, så er handlingen fortsatt ulovlig.

Er det du gjør i utgangspunktet lovlig, og du bruker et VPN for å gjøre det, så er handlingen lovlig. Med andre ord, det er i utgangspunktet lovlig å benytte seg av et VPN for de aller fleste ting folk flest begår på nett, da inklusive benytte seg av Dplay sin streamingtjeneste.

Annen bruk av VPN

Faktisk er muligens bruken av VPN for å beskytte personvern blitt enda mer populært enn for å fjerne geoblokkeringer. Personvern har over bare det siste tiåret blitt en fjern drøm for de fleste som benytter seg av nettet, men med et VPN i bruk, så er det vanskeligere å spore hvem du er på nett.

Dette er også et nyttig aspekt i henhold til hacking, der hackerne ofte lener seg på det faktum at de lett finner frem til hvem du er. Siden et VPN maskerer hvem du er, og ikke minst ruter din trafikk gjennom en ny server, så gjør dette jobben for en hacker en god del vanskeligere.

Maskering av IP-adresse

Begrepet ”IP-adresse” er noe en bør gjøre seg kjent med før eller siden dersom en skal benytte seg av et VPN. Når du har lastet ned et VPN, så skal du velge mellom en liste av IP-adresser fra forskjellige land, som du da skal operere med på nettet. Men hva er egentlig en IP-adresse, og hvorfor er dette viktig?

En IP-adresse er simpelthen en identifikator for ethvert nettverk som er koblet til det store internettet. Når du surfer på nett, så vil enhver nettside du besøker kommunisere med din datamaskin gjennom IP-adresser. Det er tross alt slik du blir sendt til den norske versjonen av nettsider for eksempel.

Når du besøker Dplay i Norge, så vil tjenesten vite at du er på en norsk IP-adresse, og dermed vil alt norsk innhold bli gjort tilgjengelig for deg. Om du til motsetning besøker Dplay fra utlandet og ønsker norsk innhold, så må du manipulere Dplay til å tro at du befinner deg i Norge.

Det er her du simpelthen logger deg på VPN tjenesten, velger en norsk IP-adresse, og besøker Dplay nok en gang. Nå vil alt norsk innhold være tilgjengelig for deg, slik at du kan se akkurat det du måtte ønske. Dette kan selvfølgelig benyttes for en rekke andre formål innen fjerning av geoblokkering.

En ting som er verdt å bemerke seg er at flere og flere streamingtjenester har kastet seg på i kampen om å stoppe VPN tjenestene. Selv om bruk av VPN altså er lovlig, så kjemper streamingtjenestene for opphavsrettighetene, og de forsøker å stoppe bruken av VPN.

Derfor er det viktig at du som forbruker av VPN tjenester sørger for å finne en VPN tjeneste som kommer seg unna de blokkeringene flere streamingtjenester setter opp. Et godt utvalg av IP-adresser er her viktig for god maskering av hvem du er og hvor du besøker Dplay fra!

Hvorfor bør du se Dplay fra utlandet?

Dplay er en perfekt tjeneste for deg som ønsker noe mer fornorsket innhold. Kanskje er det viktigste du får med denne tjenesten norske menyer og norske tekster på filmer og TV-serier. Selv om de fleste av oss kan engelsk ganske godt, så er det kjedelig å streve med å forstå hva karakterene sier.

I utlandet finnes det riktignok store mengder innhold som Norge ikke har tilgjengelig, som du også kan se på. Det kan være spennende, men sjansene er store for at de filmene og ikke minst TV-seriene som du følger med på kommer fra tjenester som Dplay, og da ikke for eksempel greske streamingtjenester!

Det er verdt det å investere i en VPN for å få tilgang til tjenester som Dplay, NRK, TV2 Sumo og lignende utenfor Norge. Enten du er på ferie, studerer, jobber, eller kanskje har flyttet permanent, så er det surt å ikke lenger få tilgang til Dplay grunnet geoblokkering. VPN tjenester lar deg enkelt omgå dette, og det på en lovlig og rimelig måte!

Vurdering av VPN tjenester

Det å innse godene bak en VPN tjeneste er bare begynnelsen av din letejakt. Videre er du nødt til å finne den beste tjenesten for å se på Dplay fra utlandet. Her har vi derimot samlet et par faktorer som vi mener er viktige når du skal fatte ditt valg rundt VPN tjenester.

Hvor mange IP-adresser tilbys?

Det aller viktigste når du skal se Dplay fra utlandet, er naturligvis at Dplay ikke blokkerer IP-adressene fra den VPN tjenesten du benytter deg av. Den enkleste måten å unngå at dette skjer på er å sørge for at VPN tjenesten har nok av IP-adresser tilgjengelig.

Dette kan du se i listen av IP-adresser du kan koble opp mot, og et godt tips er å prøve ut hvorvidt du får tilgang til norsk Dplay gjennom en VPN tjeneste ved hjelp av deres prøveperiode. Generelt sett har de mest populære tjenestene i markedet best dekning av IP-adresser.

Hvor høy kvalitet holder streamingen?

Når du streamer til vanlig på Dplay, så ønsker du garantert HD-kvalitet eller bedre på dine TV-serier og filmer. Det er derimot ikke gitt at en VPN tjeneste kan tilby dette. For eksempel pleier gratis tjenester ikke å kunne by på dette. De fleste betalte tjenester har derimot HD streaming tilgjengelig.

Hvor mye koster VPN?

Du bør også vurdere kostnaden av et VPN. Som nevnt ovenfor kan du faktisk få gratis VPN tjenester, men disse bør begrenses til å benyttes for eksperimenter. Betalte tjenester er alltid best, og disse kan koste alt fra noen tikroner til flere hundre kroner i måneden.

Hvor enkelt er det å bruke VPN?

Den siste faktoren du bør benytte i din vurdering av et VPN er hvorvidt det er enkelt å bruke. Noen VPN tjenester er så brukervennlige at de for eksempel benytter kart der du selv kan velge hvilket land du ønsker å logge på en IP-adresse hos. Det gjør det både artig og enkelt å logge på!

Oppsummering

Dersom du skal se på norsk Dplay fra utlandet, så vil geoblokkering på bakgrunn av opphavsrettigheter stenge deg ute fra å se innholdet. Benytter du derimot en av de ovennevnte VPN tjenestene, så kan du omgå dette. Last ned en VPN tjeneste, koble til en IP-adresse i Norge, og se Dplay fra utlandet!

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo