Beste VPN for Kina

Sist oppdatert: 22/12/2021

Det er ikke alle VPN-tjenester som virker i Kina, men i denne artikkelen viser vi deg de beste som fungerer.

Dersom du skal reise til Kina er det viktig å vite at veldig mange sider og apper er begrenset. Alt av sosiale medier og mange strømmetjenester er blokkert, så man må komme forberedt dersom man ønsker å benytte noen av disse i Kina. Måten man åpner disse er med et VPN, som gjør at sidene man besøker tror at du er i et annet land.

Det er viktig at man laster ned en VPN før man reiser, da Kina har gjort det umulig å laste ned innenfor landets grenser.  Vi skal i denne artikkelen forklare hvordan man bruker en VPN og gå gjennom de beste tjenestene hvis du skal til Kina. Dette er for øyeblikket de 5 beste VPN-tjenestene for Kina etter vår erfaring:

Hvorfor er det begrensninger i Kina?

Kina er et totalitært styre som ønsker full kontroll over befolkningen sin. De har satt opp en beskyttelse som kalles “den kinesiske brannmur“. Det er straffbart for kinesiske innbyggere å bruke sosiale medier og strømme innhold som er ulovlig i Kina. Dette handler i bunn og grunn om at myndighetene er redde for at det skal bli spredd propaganda som går imot regjeringens politikk. Dette kan oppleves som veldig rart for turister, da de fleste er vant til å dele bilder på sosiale medier som Instagram og snakke med venner på for eksempel Messenger eller WhatsApp. 

Er det ulovlig å bruke VPN i Kina som turist?

VPN er ikke direkte ulovlig i Kina, men det er visse restriksjoner. Dette vil si at kun noen VPN-leverandører er tillatt i landet. Disse leverandørene har spesialavtaler med de kinesiske myndighetene, og disse har også blitt lagt frem. Så dersom du skal reise til Kina trenger du ikke være engstelig for om du bryter loven.

Beste VPN for Kina 

Det finnes ekstremt mange VPN-tjenester, men ikke alle virker i Kina. Vi skal nå nevne noen VPNer vi mener fungerer veldig bra i Kina.

ExpressVPN 

 • Kom deg rundt “Den kinesiske mur”.
 • Rask oppkobling.
 • Stabil forbindelse.

I vår test av VPN-leverandører, er ExpressVPN vinneren. Dette er en tjeneste som har alt, og man kan alltid stole på at ytelsen er optimal. De har servere i 94 land, og har også veldig mange servere. Antall servere gjør at hastigheten er veldig høy. Da det er normalt med noe dropp i internetthastighet med en VPN, er dette ikke noe problem med ExpressVPN, da denne forskjellen ikke er merkbar. 

Sikkerhet er også noe man burde legge vekt på når man velger en VPN. ExpressVPN er basert i De Britiske Jomfruøyer, så de er ikke lovpålagt å lagre noe informasjon fra brukerne sine. I tillegg dette har de en dobbel kryptering, og en kill-switch dersom man mot formodning skulle miste koblingen.

Prisen varierer fra hvor lenge man ønsker å bruke tjenesten. En måned koster ca 100 kroner, men denne prisen halveres dersom man velger det lengste abonnementet på 15 måneder. Man kan også prøve tjenesten risikofritt i 30 dager å få tilbake hele summen dersom man ikke er fornøyd. 

NordVPN

 • Surf anonymt i Kina.
 • Rask hastighet.
 • Servere i 60 land.

Like bak ExpressVPN i vår test kommer NordVPN. Dette er også en veldig god tjeneste som tilbyr topp kvalitet på alle punkter. De tilbyr servere i over 60 land. Man vil heller ikke merke noe dropp i hastighet med NordVPN, da de har mange og raske servere. Dette gjør at man fint kan strømme innhold i HD og surfe på nettet som normalt.

Akkurat som ExpressVPN har NordVPN en dobbel kryptering. De bruker en TOR over VPN, som gir en ekstra beskyttelse. Videre er de basert i Panama, så de lagrer heller ingen informasjon. Man har også en beskyttelse mot DNS og IP lekkasjer, samt en kill-switch. 

NordVPN tilbyr medlemskap helt opp til 3 år, og det koster da kun rundt 30 kroner i måneden. Dersom man kun vil ha tjenesten i en måned er det rundt 100 kroner, men det er en 30-dager pengene tilbake garanti. 

SurfShark

 • Stream i HD på kinesiske servere.
 • Skjul identiteten din.
 • Servere i 50 land.

Den tredje leverandøren som funker bra i Kina er SurfShark. SurfShark er litt mindre kjent enn de to ovennevnte, men allikevel en god tjeneste. Som relativt ny på markedet har denne leverandøren allerede fått en stor kundebase. De tilbyr servere i 50 land med planer om å øke dette tallet. Hastigheten er ingenting å klage på, og man kan uten problemer strømme innhold i HD. 

De tilbyr klassiske sikkerhetsfunksjoner som kill-switch, null loggføring og en god kryptering. Dette er godt nok for en gjennomsnittlig bruker, men de har litt å gå på i forhold til ExpressVPN og NordVPN. Det skal nevnes at dette ikke betyr at sikkerheten er noe dårlig, bare at de to andre har ekstremt god sikkerhet. 

Når det kommer til pris skiller SurfShark seg litt ut. Deres lengste abonnement som er på 2 år koster så lite som 16 kroner i måneden. Prisen er som vanlig rundt 100 kroner for en måned og de har en 30-dager pengene tilbake garanti. En annen merkverdig funksjon er at man med SurfShark kan bruke så mange enheter man vil om gangen. 

HideMyAss

 • Gode servere i 190 land
 • God sikkerhet
 • Billig alternativ

HideMyAss gir deg tilgang til servere i hele 190 land, som er blant det beste utvalget på markedet. Tjenesten fungerer også svært godt uavhengig av hvilket land du velger. Du vil kunne bruke internett som du ellers gjør da kvaliteten på serverne er god. 

Siden 2020 har tjenesten også fått en politikk om null loggføring. Dette er noe vi mener er essensielt for en VPN. I tillegg har de også en krypteringsgrad på lik linje med militæret. Den generelle sikkerheten er altså svært god med HideMyAss. 

HideMyAss har som de fleste andre VPN tjenester billigere priser dersom man velger lengre medlemskap. Deres billigste medlemskap er over 36 måneder og koster 29 kroner i måneden. Hvis du kun ønsker en måned koster det 99 kroner, eller 49 kroner i måneden for 12 måneder.

Prøv HideMyAss

CyberGhost

 • Over 6500 servere
 • Gode tilbud
 • Blant de beste på sikkerhet

CyberGhost er også en leverandør som tilbyr servere i svært mange land med 89. Forskjellen er at CyberGhost slår de fleste når det kommer til utvalg av servere med sine 6500+. Antallet reflekterer også kvaliteten og du kan være sikker på høye hastigheter med denne leverandøren. 

Når det kommer til sikkerhet er det heller ingenting å klage på. Selskapet er en av de første VPN leverandørene, så de har lang erfaring. Sammenlignet med andre tjenester av høy kvalitet er det ingen mangler hos CyberGhost. 

Prismessig har du fire forskjellige valg. De har medlemskap som varer 1, 12, 24 eller 36 måneder. Prisene på disse varierer fra litt over 100 kroner til under 30 kroner i måneden.

Prøv CyberGhost

Kort om internett sensur i Kina 

Kinas regjering stiller svært strenge krav når det kommer til hva som kan bli publisert i sosiale medier. Deres totalitære styre skal sørge for at ingen informasjon som ikke passer regjeringens narrativ blir publisert. Det er derfor slik at de ikke tillater internasjonale applikasjoner som for eksempel Facebook og Instagram i tillegg til en rekke flere tjenester. 

Dette er en stor sak ikke bare i Kina. men også globalt. Regjeringen fokus er åpenbart deres egne innbyggere, ikke turister. Du trenger derfor ikke bekymre deg dersom du besøker Kina og benytter en VPN.

Fordeler med å bruke VPN i Kina

Hvis du, som de fleste nå til dags, er glad i å bruke sosiale medier er du avhengig av en VPN hvis du skal til Kina. I tillegg til sosiale medier er også flere strømmetjenester, nyhetskilder og en rekke andre nettsider bannlyst i landet. Den åpenbare fordelen er altså at du ikke mister tilgang til internett slik som du kjenner det. 

Videre er du også trygg på nett med en VPN. Spesielt på offentlige nettverk er du svært utsatt for dataangrep, noe man ofte er når man reiser. Og med tanke på at man vet hvordan regjeringen overvåker befolkningen sin kan du også regne med at de overvåker turister. En VPN er derfor lurt i Kina da det gir deg trygghet. 

Kan man bruke en gratis VPN i Kina?

Da alle de ovennevnte leverandørene er betalte, lurer du kanskje på om du kan velge en gratis leverandør. Vi anbefaler at man unngår dette av en rekke grunner. 

For det første er mange gratis VPN-leverandører ulovlig i Kina. Det er nemlig slik at man må kjøpe en lisens for at tjenesten skal fungere i Kina, og dette er noe de færreste har. Å bryte loven er selvfølgelig noe man vil unngå, spesielt i et land som Kina. VPN er allerede veldig billig, så det er lite å spare på å velge en gratis versjon. 

Videre er det ofte få, trege servere med en datahette. En datahette vil si at man kun kan bruke x antall megabyte med internett før tjenesten slutter å virke. I tillegg til dette er serverne allerede veldig trege. Ikke bare tar det veldig lang tid å laste inn sider når du surfer, men strømming er ofte tilnærmet umulig. Sikkerheten er ofte også dårlig, og tjenesten kan ikke gjenkjenne når man blir utsatt for et hackerangrep. 

Sist men ikke minst er det ofte slik at gratis VPN-tjenester selger informasjonen din videre til tredjeparter. Selv om dette går imot hvorfor man ofte skaffer en VPN, er det slik de tjener penger og overlever. Dette vil også si at de lagrer informasjonen din, noe som kan føre til at man mottar overflødig med reklame. 

Hvorfor bruke VPN uansett hvor du befinner deg

Dersom du er i Kina er du avhengig av en VPN for å bruke internett som normalt. Dette betyr derimot ikke at man ikke burde bruke en VPN uansett. Vi har allerede nevnt sikkerhetsfunksjonene til tre leverandører, men hvorfor tilbyr de disse? Det er dessverre slik at mange blir utsatt for angrep på nett. Dette kan komme ut av det blå, når man laster ned filer eller er inne på tvilsomme nettsider. Man er spesielt utsatt når man bruker offentlige Wi-Fi eller hotspots. Disse blir ofte satt opp av hackere som enkelt kan stjele all informasjonen din. En VPN forhindrer dette, da alt innholdet går via en slags tunnel som krypterer det. 

Ikke bare gir en VPN god sikkerhet, men mange skaffer en VPN kun for å endre til en utenlandsk IP-adresse. For eksempel har den amerikanske versjonen av Netflix et bibliotek som er tre ganger så stort som det norske. Det blir også brukt for tjenester som Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Hulu, Disney+ og norsk TV når man er i utlandet. 

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor burde jeg velge å bruke VPN i Kina?

Kina har sensurert en rekke sosiale medier og internettsider, ved hjelp av den beryktede Kinesiske brannmur har kinesiske myndigheter stålkontroll på hva som får tilgang, og alt som blir blokkert. Ved å benytte deg av en VPN-tjeneste som omgår den kinesiske brannmuren, får du tilgang til sensurerte, blokkerte og ellers utilgjengelig innhold på nett.

Er det forbudt å bruke VPN i Kina?

Ja og nei. Visse VPN-tjenester har inngått spesialavtaler med kinesiske myndigheter og kan dermed brukes legalt. Disse har vi listet opp. Andre VPNer som ikke har en slik avtale er forbudte og kan forårsake problemer om du skulle bli tatt.

Hvilke trusler på nett bør man være obs på når man reiser til Kina?

Generelt når man er ute og reiser og benytter seg av Wifi-hotspots eller andre offentlige nettverk, vet man aldri hvem man deler internettforbindelsen sin med. Populære turiststeder kan være ekstra utsatt for hackere og andre cyber-kriminelle som er ute etter sensitive, personlige opplysninger som f. eks din kredittkortinformasjon.

Utover det kan du oppleve malware og phishing-angrep og det kan fort hende tredjeparter finner på å overvåke nettaktiviten din. Med et VPN unngår du alle disse truslene og du kan nyte en trygg og anonym tilværelse på nett.

Kan man få tilgang til norske strømmetjenester mens man er ute og reiser?

Ja, med en av de populære VPN-tjenestene vi har listet opp, er det fullt mulig å få tilgang til for eksempel NRK, Viaplay og annet norsk innhold som ellers er utilgjengelig fra utlandet.

Konklusjon 

Dersom du skal reise til Kina trenger du en VPN for å bruke internett-tjenester som normalt. Vi anbefaler også at man bruker en VPN hele tiden uansett, da man kan være trygg på nett. De lengste avtalene til de leverandørene vi har nevnt koster nesten ingenting, så man får veldig mye for pengene. Noen gratis VPN-leverandører kan være OK dersom man kun skal bruke det i en veldig kort periode, men det er generelt noe man burde holde seg unna, spesielt om man skal reise til Kina. Ikke bare er det ulovlig, men man risikerer også at tjenesten ikke fungerer eller at informasjonen din blir solgt videre til tredjeparter. 

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo