Beste VPN for USA

Sist oppdatert: 22/12/2021

Det er flere fordeler med å benytte seg av VPN-tjenester, blant annet beskytte seg mot overvåkning.

Enten du skal på ferie, forretningsreise eller flytte til USA er det lurt å skaffe seg en VPN. Selv om USA ikke har noen restriksjoner på hva slags innhold man kan se, er det andre grunner til at en VPN er en god ide.

I 2013 ble det lekket en rekke dokumenter fra de amerikanske myndighetene som viste at de er svært opptatt av å overvåke befolkningen sin. Dette var en sak som fikk mye oppmerksomhet, og Edward Snowden ble raskt et kjent navn. Selv om USA har uttalt at situasjonen ikke er like ille som den har blitt fremstilt, er det lite som tyder på dette. Selv om man ikke driver med noe kriminell aktivitet er det en ubehagelig følelse å vite at man kan bli overvåket til enhver tid. 

I tillegg er det mange andre fordeler med å knytte seg til en server i USA selv dersom du ikke skal besøke landet. Blant annet vil dette gi deg tilgang til amerikansk innhold som større tilbud på Netflix, tilgang til strømmetjenester som Hulu og lignende. De 5 beste VPN tjenestene for USA for øyeblikket mener vi er:

Hvorfor bruke VPN?

Å unngå overvåking er ikke den eneste grunnen til at en VPN er en god investering, men valg av VPN burde være basert på dine personlige behov. Forskjellige leverandører har forskjellige funksjoner. Hva man burde tenke på når man velger ut en VPN er:

 1. Hastighet. Uansett hvilken VPN man velger vil internettet ditt bli tregere enn hva det er uten en VPN. Det er viktig å vite til hvilken grad den leverandøren du velger påvirker hastigheten din. De beste leverandørene har såpass mange og raske servere at man ikke merker noen forskjell i det hele tatt. Dette er det første man burde se på, da en VPN ikke skal gjøre at man for eksempel ikke kan se på serier og filmer. 
 2. Sikkerhet. De beste VPN-leverandørene tilbyr sikkerhet og kryptering på linje med militæret. Da det er mulig å få sikkerhet som er såpass god, er det en dårlig ide å godta noe som er dårligere. I tillegg til dette har også noen leverandører ekstra sikkerhetsfunksjoner oppå krypteringen. 
 3. Brukervennlighet. Velg en VPN som er enkel å bruke. Det er enkelt å finne skjermbilder av hvordan programmet ser ut før man laster ned. Kundeservice burde også være en prioritet. Alle leverandørene vi nevner har en solid 24 timer i døgnet service. 
 4. Pris. VPN er generelt veldig billig. Hvis du har tenkt å bruke en VPN fast er det alltid lurt å velge en leverandør som gir gode rabatter. Alle leverandører tilbyr billigere priser avhengig av lengden på medlemskapet ditt. 
 5. Tilleggsfunksjoner. Sjekk ut hva slags ekstra tjenester man får og om disse er relevante for dine behov. Hvis du for eksempel skal ha VPN for hele familien, er det lurt å velge en som gir tilgang til så mange enheter man ønsker om gangen. 

Beste VPN for USA

Dette er de VPN-tjenestene vi mener er noen av de beste for bruk i USA for øyeblikket. Vi kan selvfølgelig ikke gå gjennom alle, men her er noen av de største:

ExpressVPN

 • Rask og pålitelig forbindelse med amerikanske servere.
 • Stream uavbrutt uansett hvor du er i verden.
 • Servere i 94 land.

Hvis du er typen som liker det beste markedet har å tilby er ExpressVPN leverandøren for deg. I tilnærmet alle tester av VPN-tjenester finner du ExpressVPN på førsteplass. Dette er fordi denne leverandøren tilbyr en komplett tjeneste med kvalitet i første klasse på alle punkter. 

Hastigheten til ExpressVPN er lynrask, og den kobler deg automatisk opp til den beste tilgjengelige serveren. Ytelsen er veldig god, og det ingen pop-up fra programmet. Tilkoblingen holder seg, så man kan surfe uten å merke at man i det hele tatt bruker tjenesten. De tilbyr servere i 94 land, så man kan også være sikker på at alt innholdet man skulle ønske er tilgjengelig med ExpressVPN. 

Krypteringen som blir brukt er en 256-bit-AES. Denne krypteringen er anbefalt av sikkerhetseksperter verden over. I tillegg til dette kjører de også privat kryptere DNS på hver server for ekstra sikkerhet. Da selskapet er basert i De Britiske Jomfruøyer, er de heller ikke lovpålagt å lagre informasjonen til brukerne sine. Det er også en kill-switch som gjør at IP-adressen din ikke blir midlertidig synlig dersom man mot formodning skulle miste forbindelsen til serveren. 

Dersom man kun skal ha ExpressVPN i en måned koster det rundt 100 kroner. Man får derimot tjenesten til rett over 50 kroner dersom man melder seg opp i 15 måneder, og man kan prøve tjenesten risikofritt i 30 dager. 

Les: Full anmeldelse av ExpressVPN finner du her

NordVPN

 • Stream i høy kvalitet.
 • Servere i 60 land.
 • Brukervennlig.

Like bak ExpressVPN kommer NordVPN. Dette er også en tjeneste i første klasse, og det er lite som skiller de fra ExpressVPN. 

Det er absolutt ingen mangel på servere, og hastigheten er ekstremt god. De har servere i over 60 land, og spesielt mange i de største landene. Vi liker også veldig godt at de har et verdenskart, som gjør det veldig enkelt å navigere gjennom land. 

NordVPN bruker også en TOR over VPN i tillegg til krypteringen. Denne fungerer som en ekstra beskyttelse, og de har i tillegg en rekke gode sikkerhetsfunksjoner. Selskapet er basert i Panama, så de er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon om å lagre informasjonen til brukerne sine. Videre har de også kill-switch og beskyttelse mot DNS og IP-lekkasje. 

Som de fleste andre koster tjenesten 100 kroner dersom man kun skal ha den i en måned. Men det lengste medlemskapet på 3 år, koster så lite som i overkant av 30 kroner i måneden. Dette er altså en leverandør som gir mye verdi for pengene, og man kan prøve ut tjenesten i 30 dager uten risiko. 

Les: Hvis du vil lese mer om NordVPN kan du gjøre det her 

SurfShark

 • Servere i USA.
 • Se på norsk TV i USA uavbrutt.
 • Rask oppkobling.

Den tredje leverandøren for de beste for USA er SurfShark. Dette er på mange måter lillebroren til de ovennevnte, men fortsatt en veldig god tjeneste. Selv om SurfShark er en nyere tjeneste enn de to andre har de hatt en enorm vekst de siste årene. 

SurfShark er fortsatt i vekst, men har allerede servere i 50 land. I de største landene, inkludert USA selvfølgelig, er hastigheten veldig god. Det er på den andre siden noe dropp i et par av de mindre landene. De har mange gode servere i Norge, så man kan fint se norsk TV i USA.

Sikkerhetsfunksjonene inkluderer som de andre null loggføring og kill-switch. De har også en god kryptering, men i forhold til NordVPN og ExpressVPN har de fortsatt en del å gå på. Dette betyr ikke at SurfShark ikke har god sikkerhet, og for en gjennomsnittlig bruker er krypteringen mer enn god nok. 

Hvis man velger det lengste medlemskapet som er på 2 år, blir tjenesten så billig som 16 kroner i måneden. En måned er som de andre omkring 100 kroner, med en 30-dager pengene tilbake garanti. SurfShark skiller seg også ut da man kan bruke så mange enheter man vil samtidig. 

Les: Her kan du lese anmeldelse av SurfShark

HideMyAss

 • Gode amerikanske servere
 • Servere i 190 land
 • God sikkerhet

Denne tjenesten ble lansert helt tilbake i 2005 med et litt annet formål enn hva den senere har utviklet seg til. Siden den gang har HideMyAss blitt kjøpt opp av Avast-gruppen og er i dag en av de største VPN tjenestene. De har raske og stabile servere i hele 190 land. Serverne i USA er svært gode. 

Du kan også være sikker med denne tjenesten. De har en svært god kryptering på lik linje med de ovennevnte leverandørene. De tilbyr også ytterligere sikkerhetsfunksjoner som blant annet null loggføring som er veldig positivt. 

Når det kommer til pris er det også med denne leverandøren økonomisk gunstig å velge det lengste medlemskapet. Hvis du velger et medlemskap over 36 måneder får du tjenesten for mindre enn 30 kroner i måneden. Dette er sammenlignet med 99 kroner for én måned, eller 49 kroner i måneden for 12 måneder.

Prøv HideMyAss

CyberGhost

 • En av de eldste på markedet
 • Over 6500 servere
 • Stabil tjeneste

Hvordan få tilgang til amerikanske strømmetjenester fra Norge? 

Som nevnt er de amerikanske versjonene av forskjellige strømmetjenester grunn nok i seg selv for å laste ned en VPN. Blant annet Netflix og Amazon Prime Video har betydelig større biblioteker på den amerikanske versjonen. I tillegg får du også tilgang til tjenester som kun er tilgjengelig i USA som for eksempel Hulu. 

Hvordan du går frem er svært enkelt. Først finner du en VPN du er fornøyd med og som har gode servere i USA, som for eksempel en av de nevnte i denne artikkelen. Deretter lager du en bruker og laster ned programvaren. Åpne programmet og velg en amerikansk server og vipps så er det som om du skulle vært i USA.

Hvordan se norsk TV selv om du er i USA?

Det kan også komme tider der du er i USA av ulike grunner og ønsker å se for eksempel NRK, Viaplay eller TV2 Sumo. Da disse kanalene kun har rettigheter til å vise innhold i Norge og eventuelt EU har du ikke tilgang i USA. Dersom du vil koble deg opp til en norsk server gjør du dette på samme måte som du skulle valgt hvilken som helst annen server. Husk å velge en VPN som har gode servere i Norge.

Surfshark åpner NRK i utlandet – her tilkoblet en norsk server.

Det er altså superenkelt å få tilgang til norsk TV dersom du er i USA, så dette kan være et godt alternativ dersom du er i USA og får hjemlengsel eller lignende.

Hvorfor unngå gratis VPN i USA

For at en tjeneste skal fungere optimalt og kunne blir videreutviklet trenger man kapital. Da det finnes mange hundre forskjellige VPN-leverandører er det veldig viktig for disse å holde seg oppdatert. 

Med dette i tankene er det kanskje vanskelig å tenke seg frem til hvordan en VPN i det hele tatt kan være gratis. Det er dessverre slik at mange gratis VPN-leverandører selger informasjonen til brukerne sine videre til tredjeparter. Ikke bare vil dette føre til at man vil motta endeløs reklame fra alle mulige kanter, men det går også imot hovedpoenget med en VPN. Det er også slik at EU og USA har en jurisdiksjon som sier at man er lovpålagt å lagre brukerne sine data. Dette er hvorfor de største leverandørene er basert i land som for eksempel Panama der denne loven ikke gjelder.

Videre er ytelsen ofte veldig dårlig, og i tillegg til lav hastighet og få servere er det også ofte en datahette. Dette betyr at man kun kan bruke x antall megabyte per dag. Da en god VPN nesten ikke påvirker internettet ditt i det hele tatt, vil man ofte ha store problemer med å surfe vanlig med en gratis VPN. Det kan altså være slik at man er mer utsatt med en gratis VPN enn uten en VPN i det hele tatt. Vi anbefaler derfor at man unngår å spare de få kronene det koster for en bunnsolid VPN-tjeneste.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg velge en VPN-tjeneste til USA?

Det finnes flere fordeler med VPN-tjenester i USA, blant annet så får du tilgang til geoblokkert innhold, til for eksempel amerikansk Netflix og Amazon prime. Økt sikkerhet og anonymitet på nett. Du får også mulighet til å koble deg til spill-servere og gaming-plattformer, med blant annet spesialtilbud som bare er tilgjengelig på det amerikanske kontinentet.

Er USA og EU lovpålagt å lagre nettaktiviteten til brukerne sine?

Ja, både USA og EU har bestemmelser som gjør dem pliktig til å lagre din nettaktivitet. Myndigheter kan be om tilgang til å overvåke alt det du foretar deg på nett. Med et VPN kan du derimot unngå denne overvåkingen og oppnå anonymitet.

Er det mulig å få tilgang til norske TV-kanaler og annet nettinnhold?

Ja, når du har valgt en VPN-tjeneste med tilgang til norske servere, kan du enkelt strømme norske tv-kanaler og få tilgang til norskt innhold som for eksempel NRK, VG og Viaplay.

Oppsummering

Det er altså flere grunner til hvorfor det er lurt med en VPN dersom du er i USA. Personlig data er noe man burde ta på alvor å beskytte, noe du gjør med en VPN. Du vil også kunne bruke internett som om du skulle vært i Norge hvis du er i USA, og motsatt. 

Når du er i Norge er det også svært nyttig å kunne koble seg opp på de amerikanske versjonene av forskjellige strømmetjenester. Alle de nevnte tjenestene i denne artikkelen har svært gode servere i både USA og i Norge.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo