Beste VPN-tjenester til iPhone

Sist oppdatert: 22/12/2021

ExpressVPN er en av de beste VPN-tjenestene til iPhone.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom forskjellige VPN-tjenester og hvordan de presterer på iPhone. Vi vil teste forskjellige faktorer, men legge særlig vekt på brukervennlighet og selve appen på iPhone, og generelle faktorer som hastighet, sikkerhet, pris, brukervennlighet og lignende.

Det er mange fordeler ved å bruke VPN på iPhone, slik at det kan være verdt prisen på omtrent en 50 kr i måneden for å bruke VPN på iPhonen sin. Den største fordelen vil være et utrolig mye bedre privatliv, anonymitet og sikkerhet på nett. Det blir vanskeligere å spore deg og samle informasjon om deg, og generelt kan du anse deg litt mer trygg i hverdagen.

I tillegg vil VPN hjelpe deg med andre ting, blant annet å omgå geoblokkeringer. Skal du for eksempel se norsk TV utenfor Norge eller se amerikansk Netflix vil VPN hjelpe deg med dette. Det samme gjelder dersom du befinner deg i land hvor det er mye sensur, som for eksempel Kina eller Russland.

Det finnes i dag utrolig mange forskjellige VPN-tjenester som tilbyr apper til iPhone, og det er ikke mulig å gjennomgå alle. Vi vil imidlertid gå gjennom de mest kjente VPN-tjenestene som generelt er kjent for å være av de bedre VPN-tjenestene. Før du leser mer kan du se listen over de beste VPNene for iPhone her:

Våre VPN anbefalinger til iPhone

Hvilken VPN tjeneste som er best for din iPhone avhenger selvfølgelig av din bruk og dine behov. Allikevel bør faktorer som anonymitet, høy sikkerhet, fjerning av geoblokkeringer og lignende være av høy prioritet. På iPhone og mobiler generelt er det også klart at høy brukervennlighet er å foretrekke, da det kan bli knotete på liten skjerm.

En organisert og lett navigerbar app er rett og slett det de fleste ser etter, men samtidig skal appen leve opp til visse standarder. Vi har nedenfor gått gjennom 3 av de beste VPN tjenestene i markedet og hva som gjør disse til sterke kandidater for iPhone mobiler.

ExpressVPN

 • Bra hastigheter, selv på telefonen.
 • Kraftig kryptering.
 • Veldig brukervennlig.

ExpressVPN er en av de best kjente tjenestene i dagens marked. De er heller ikke fremmed for ros hva gjelder iPhone, og dette er en av de mest brukte VPN appene på enheten. Blant annet kan ExpressVPN skilte med full anonymitet, og deres base i De Britiske Jomfruøyene støtter opp om dette.

Det er også verdt å merke seg at ExpressVPN dessuten tilbyr god sikkerhet, noe som er minst like viktig på telefonen som datamaskinen. I moderne tid har tross alt mange valgt å bruke apper til banken på sin iPhone. Dermed er 256-bit kryptering godt å ha i bakhånd for å holde potensiell cyberkriminalitet unna din enhet.

Slik ser ExpressVPN ut på iPhone
 

Med sine over 3,000 servere i 94 land har også ExpressVPN et godt repertoar av muligheter for å ikke bare skjule din IP-adresse, men også la deg logge på fordelaktige servere. For eksempel ønsker mange å logge seg på en amerikansk server, slik at de kan se Netflix i USA gjennom sin iPhone på bussen for eksempel.

ExpressVPN leverer et rimelig alternativ, og dersom du også skal bruke det på datamaskinen din, så koster det deg ingenting ekstra. Appen er enkel å bruke på iPhone, og den får rett og slett jobben gjort.  

NordVPN

 • Stream uavbrutt fra din iPhone.
 • Servere i 59 land.

NordVPN er et navn de fleste kjenner til dersom de har lett etter VPN til iPhone. Dette er en populær app for iPhone-brukere, da den er enkel i bruk og ikke minst kommer med mange nyttige funksjoner. Dessuten er NordVPN lokalisert i Panama, slik at loggføring ikke er noe du skal bekymre deg for.

Tjenesten tilbyr en noe unik i funksjon i form av dobbelkryptering. Der NordVPN fortsatt har 256-bit kryptering, som er på nivå med den amerikanske hæren sitt system, så nøyer de seg ikke med å sende trafikk gjennom 1 ekstern server. NordVPN sender trafikken gjennom 2, slik at du er enda tryggere.

Slik ser NordVPN ut på iPhone

Det er fort gjort å tenke seg til at dette vil redusere hastigheten, men den gang ei. Tjenesten sine over 5,000 servere spredt over 59 land er nemlig lynraske. Du kan for eksempel se Netflix i HD, laste opp filer, eller game, uten å oppleve noen problemer med din tilkobling.

NordVPN er dessuten kjent som en av de rimeligste tjenestene der ute, og du kan faktisk få abonnement på opptil hele 3 år. Denne appen er et godt tilskudd til din iPhone dersom du ønsker å også holde denne trygg.

SurfShark

 • Uavbrutt surfing på iPhone.
 • Bra kryptering.
 • Servere i 61 land.

SurfShark er kanskje ikke like kjent som sine to ovennevnte konkurrenter, men de tilbyr en tjeneste som er i rask vekst på iPhone. Mange tyr blant annet til SurfShark sin tjeneste på bakgrunn av hvordan den lar brukerne holde seg anonyme over nett, uansett hvor de skulle oppholde seg.

Tjenesten kan både tilby tidligere nevnte 256-bit kryptering, samt Kill Switch og CleanWeb for økt sikkerhet. Kill Switch logger deg direkte av nettet ditt i tilfelle serverne til SurfShark skulle slutte å fungere. CleanWeb jobber på sin side med å angripe malware og andre virus før du en gang ser dem.

Tross de mange sikkerhetsfunksjonene som medfølger SurfShark, så er de velkjent for raske servere, selv på iPhone. Det er nyttig med raske servere når du for eksempel skal streame Netflix. SurfShark sine litt over 1,000 servere er regnet for å være av høykvalitet, og med disse spredt i 61 land, så er du garantert å finne noe du liker.

SurfShark er dessuten en av de få tjenestene som tilbyr ubegrensede enheter, slik at du får VPN på iPhone, datamaskin, spillkonsoller, og hvilken som helst elektronisk enhet du måtte ønske deg. Det er dessuten til en av markedets aller rimeligste priser.

HideMyAss 

 • Veldig god app til iPhone.
 • Servere i hele 190 land(!)
 • Gode sikkerhetsfunksjoner.

HideMyAss er også en VPN som har en svært god app til iPhone. Tjenesten er i dag etablert som en av de aller største på markedet, og dette med god grunn. De har siden Mai 2020 levert en politikk om null loggføring for å matche de andre tjenestene på markedet. 

Når det kommer til sikkerhet er HideMyAss en leverandør du kan være trygg på. De har historie helt tilbake til 2005 og har siden den tid blitt kjøpt opp og blitt videreutviklet. Det er ingen mangler når det kommer til forskjellige sikkerhetsfunksjoner, og i dag er de en av verdens største VPN tjenester. 

HideMyAss er også blant de aller beste på markedet når det kommer til servere i ulike land med sine 190. Dette er det svært få tjenester som kommer i nærheten av. Men servere i mange land har liten betydning dersom serverne ikke leverer raske hastigheter. Dette er ikke noe du trenger å bekymre deg for dersom du velger denne leverandøren. I vår test var konklusjonen at alle serverne vi testet leverte svært høye hastigheter. 

På lik linje som med de fleste VPN tjenester er heller ikke HideMyAss noe særlig dyrt. Hvis du velger et av de lengre medlemskapene er dette blant de rimeligere tjenestene på markedet. 

Tunnelbear 

 • God app til iPhone med gratisversjon.
 • Over 2000 servere verden rundt.
 • AES 256-kryptering.

Dette er også en tjeneste som har en egen app til iPhone som fungerer svært bra. De har også laget appen slik at den skal være så brukervennlig som mulig for brukeren. Dette kan man også se når man laster ned appen. 

Når det kommer til sikkerhet er Tunnelbear svært opptatt av å matche de aller beste tjenestene på markedet. For det første bruker de en AES 256-bit kryptering, som er en krypteringsgrad i militærklasse. I tillegg tilbyr de den svært viktige funksjonen som er null loggføring. Du kan med andre ord være sikker på at Tunnelbear holder deg trygg på nettet. De har til og med laget en side du kan dobbeltsjekke at du er koblet til den riktige serveren. 

Når det kommer til servere tilbyr de i underkant av 2.000 servere fordelt på 26 forskjellige land. Dette er i snitt veldig mange servere per land, men en del mindre utvalg av land enn mange andre tjenester. Når det er sagt får du tilgang til de mest populære landene, i tillegg til Norge. 

Du kan bruke 500mb med nett helt gratis med Tunnelbear før du bestemmer deg om du ønsker å betale for tjenesten eller ikke. Prisene til Tunnelbear er svært rimelige dersom du velger et lengre medlemskap.

Hvordan installere VPN på iPhone?

Det er veldig enkelt å installere en VPN på iPhone. Det du må gjøre er bare å velge den VPN-tjenesten du ønsker, laste den ned på iPhonen din og så aktivere VPN tjenesten. Det vil si knytte deg til den serveren du ønsker.

Konseptet med VPN er altså at når du er koblet til en ekstern server, vil all trafikken din gå gjennom denne serveren før den når ut til internett. Dermed vil alle andre på nettet tro at trafikken din kommer fra denne serveren. Det du da i praksis har gjort er å endre IP adresse, slik at du ikke lenger kan spores. Det kan enkelt sammenlignes med å gå rundt på gaten iført forkledning. Det vil være vanskeligere å forfølge deg.

Nesten alle VPN-tjenester har idag egne apper til iPhone.

Når du har knyttet deg til den serveren du ønsker vil du kunne bruke VPN til ditt enkelt formål, så fremt VPN tjenesten faktisk fungerer. Det finnes ekstremt mange dårlige VPN tjenester, hvilket vi vil komme tilbake til snart. Dersom VPN tjenesten fungerer er det bare å gjøre det du ønsker, om det så er å streame amerikansk Netflix, browse mer privat eller andre ting.

Å installere en VPN på iPhone burde egentlig ikke ta mer enn 5 minutter. Dermed er hele prosessen relativt lettvint.

Gratis VPN tjenester til iPhone?

Det første de fleste er interessert i i forhold til iPhone og VPN er naturligvis en gratis VPN tjeneste. Ingen ønsker å betale for å bruke VPN, og da er det jo ekstremt nyttig dersom man kan finne en gratistjeneste. Det er også ekstremt mange gratistjenester du kan finne gjennom app store, så i utgangspunktet er det gode muligheter.

Vi vil imidlertid anbefale deg i de aller fleste tilfeller å ikke bruke en gratis VPN tjeneste. Grunnen til dette er at de fleste gratis VPN tjenester har store problemer. Hovedgrunnen til dette er naturligvis at gratistjenestene har ekstremt mye mindre ressurser enn i forhold til de betalte VPN tjenestene, og dermed blir tilbudet helt annerledes.

Mange gretistjenester tilbyr kun en begrenset mengde trafikk i måneden.

Det største problemet med gratistjenestene er at mange av gratistjenestene loggfører trafikken til brukerne sine og selger den til tredjeparter. Dette gjelder naturligvis ikke for alle tjenestene, men mange gjør dette. Det er jo logisk siden de trenger jo en måte å tjene penger på.

Videre er det et kjempeproblem at hastigheten til gratistjenestene som oftest er svært dårlig. Dette problemet er veldig viktig i forhold til iPhone og mobilbruk generelt, da vi er avhengig av hastighet når vi er på farten. Ingen ønsker å bruke dobbelt så lang tid på oppgaver når du har dårlig tid og er stresset.

Hovedgrunnen til at hastigheten er så dårlig er at gratistjenestene som oftest har få servere og at disse dermed er overbelastet. Et annet problem med få servere er at du faktisk ikke får knyttet deg til de serverne du ønsker. Har ikke VPN tjenesten servere i Norge kan du jo ikke for eksempel få norsk IP adresse, hvilket naturligvis er et stort problem.

Dette er bare noe av det vi kort ønsker å nevne i forhold til gratistjenester til iOS systemene. Dersom du vil velge en gratistjeneste anbefaler vi deg velge en gratistjeneste fra VPN tjenester som også har betaltversjoner. Disse har som oftest råd til å levere en mye bedre gratistjeneste – da de bruker det samme systemet som betalttjenestene. Problemet er at du ofte ikke kan bruke mer enn en viss GB mengde i måneden. Men dette kan jo altså være en løsning dersom du bare skal bruke VPN av og til.

Fordeler med å bruke VPN på iPhone 

Den første fordelen med å bruke en VPN på iPhone er sikkerhet. Da det ofte hender at man kobler seg opp til offentlige nettverk og hotspots gir VPN en trygghet. Det er slik at disse typene nettverk gjør det enkelt for hackere å hente ut informasjon fra alle som kobler seg på. Med en VPN går all trafikken din gjennom en kryptert tunnel og blir heller ikke lagret.  Dette gjør at du kan surfe med senkede skuldre uavhengig av hvilket nettverk du er koblet til. Dette er spesielt gunstig når du er i utlandet. 

Videre er det også et poeng at en VPN gir deg muligheten til å åpne geoblokkert innhold. Dette kan være praktisk dersom du får opp meldingen “dette innholdet er ikke tilgjengelig i ditt land” på for eksempel Twitter eller Youtube. Det gir deg også muligheten til å bruke utenlandske versjoner av strømmetjenester som Netflix og Amazon Prime Video

Du kan også bruke en VPN til å komme deg rundt begrensede nettverk som for eksempel på skolen eller jobben. Merk at de fleste tjenester tilbyr svært gode norske servere. Dette gjør at du ikke er avhengig av å for eksempel koble deg til en server i USA eller Frankrike. Du kan altså bruke en VPN uten å merke det i Norge. 

Har iPhone en egen VPN?

IPhone har ikke en egen VPN tjeneste. Det er dermed ikke slik at du kan gå inn på innstillinger eller lignende og direkte koble deg til en VPN. Dette ville kanskje ikke vært helt ideelt heller, med tanke på at Apple samler inn så mye persondata, at det kanskje ikke ville gitt mening å la all trafikken strømme gjennom Apple sin VPN tjeneste. Garantien for at denne trafikken ikke ble loggført og brukt til markedsføringsøyemed ville på det beste vært tvilsom.

iPhone har imidlertid veldig god integrering med eksterne VPN tjenester. Dette innebærer at du raskt kan skru på VPN via innstillinger og deretter konfiguere dette gjennom den VPN tjenesten du har valgt. Dermed er det ikke noe problem å benytte seg av VPN på iOS systemene, enten du bruker iPad eller iPhone.

Vi har ikke hørt noen nyheter eller informasjon per dags dato i forhold til om Apple skal få sin egen VPN tjeneste, så dette lar nok vente på seg en stund til.

Hvordan velge VPN til iPhone?

I forhold til bruk av VPN vil det være forskjellige elementer du må vurdere i forhold til hva du ønsker å bruke VPN tjenesten til. Det blir vanskelig å gi en liste ut fra alle de konkrete behovene forskjellige mennesker vil bruke VPN til, men vi skal her gi en liten smørbrødliste som de fleste kan benytte til å velge seg en VPN tjeneste. Dersom du mener noe ikke er viktig i forhold til ditt bruk er det selvfølgelig bare å se bort fra dette. Dette er de viktigste elementene vi mener du bør legge vekt på når du skal bruke VPN på iOS systemene.

1. Har VPN tjenesten app til iOS systemene? Et helt elementært element er selvfølgelig om VPN tjenesten har en egen app til iOS systemene. Det hjelper lite å kjøpe en VPN på PCen din, dersom den ikke har en egen app for iOS.

Heldigvis har de aller fleste VPN tjenestene – nær sagt alle – utviklet egen programvare til iOS, Android, Mac, Linux og Windows, slik at det sjelden er noe problem å bruke VPN til den programvaren du ønsker, men det er likevel en ide å dobbeltsjekke dette slik at du er helt sikker på at du ikke velger feil VPN.

Nesten alle VPN-tjenester har idag egne apper for iPhone.

2. Hvor godt fungerer appen på iPhone og iPad? Dette er et viktig element og kan faktisk skille seg vesentlig i forhold til de forskjellige VPN tjenestene. De VPN tjenestene vi anbefaler på denne siden fungerer veldig bra til iOS systemene, og dette er en av grunnene til at vi nettopp anbefaler disse.

Det eneste som gjelder når du skal bruke VPN på iOS systemene, er hvor brukervennlig og intuitivt systemet fungerer på disse tjenestene.

Hvordan VPN tjenesten fungerer på PC er jo irrelevant for disse brukerne. Dette kan du enkelt sjekke ved å lese litt rundt på nettet i forhold til den VPN-tjenesten du vurderer å teste.

3. Hvor mange enheter fungerer VPN tjenesten på samtidig? Dette kan være en viktig faktor dersom du ønsker å benytte deg av VPN på flere enheter samtidig. Mange ønsker for eksempel å benytte VPN på PC eller Mac samtidig som du bruker den på Iphone eller iPad.

Mange ønsker for eksempel å dele en VPN tjeneste for å spare penger eller lignende.VPN tjenestene varierer nemlig i forhold til hvor mange enheter du kan benytte tjenesten på samtidig.

De fleste betalte VPN tjenester lar deg benytte VPN på over 5 enheter, slik at dette da ikke blir en problemstilling, men mange gratistjenester har vesentlige begrensninger, og det kan derfor være greit å dobbeltsjekke før du velger.

De beste VPN-tjenestene tilbyr VPN apper på alle enheter.

4. Hvor rask er hastigheten på serverne? En annen ting som er veldig viktig i forhold til iPhone er naturligvis hastigheten på de forskjellige serverne. Med en hver bruk av VPN vil hastigheten være noe dårligere, da all trafikk må innom en ekstern server før den når ut til internett.

Imidlertid blir hastigheten nesten ikke noe dårligere med de beste VPN tjenestene, som for eksempel de som vi anbefaler i denne artikkelen.Mange gratistjenester vil være veldig trege og hemme deg i ditt daglige bruk, disse er det viktig at du unngår.

5. Har VPN tjenesten servere i Norge? En annen ting som er viktig ikke bare i forhold til iPhone, men til enhver bruk av VPN for norske borgere, er om VPN tjenesten har servere i Norge. Dette gjelder særlig dersom du befinner deg i utlandet og skal se for eksempel NRK.

Har ikke VPN tjenesten norske servere, vil du jo ikke kunne få en norsk IP adresse. Ikke alle VPN tjenester har servere i Norge, slik at dette faktisk er noe det er viktig å sjekke. Jo flere servere VPN tjenesten har i Norge, det bedre, da dette som oftest vil bety bedre hastighet.

NordVPN har nok flest servere i Norge med over 60, her appen på Windows.

6. Hvor mye koster VPN tjenesten? En sentral faktor for de aller fleste er naturligvis pris. Dette momentet legger vi imidlertid ikke så mye vekt på, da prisen er omtrent den samme for alle de betalte VPN tjenestene.

Prisen ligger på omtrent $10 i måneden, binder du deg for en lengre periode blir prisen langt billigere. Nesten alle betalte VPN tjenester har også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du slipper å ta noen risiko.

7. Hvor god er sikkerheten? Et sentralt element er naturligvis hvor god sikkerhet VPN tjenesten har – dersom dette er hovedgrunnen til at du bruker en VPN-tjeneste. Uansett er det sentralt at tjenesten ikke loggfører trafikken din.

Dersom tjenesten gjør dette vil den jo faktisk kunne overvåke alt du foretar deg, da du nærmest til enhver tid benytter deg av iPhonen din (dersom du er et vanlig dødelig menneske).

Det er faktisk en del VPN tjenester som loggfører, men dette er som oftest gratistjenestene. De VPN tjenestene vi anbefaler her loggfører naturligvis ikke noe av trafikken din.

De beste VPN tjenestene har sikkerhet og kryptering på militærnivå, hvilket innebærer at det vil være svært vanskelig å spore eller hacke deg. Den beste sikkerheten i vår test hadde NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

Hvilken fordeler får man av å bruke VPN på Iphone?

Blant fordelene du kan oppnå ved å benytte deg av en VPN med iPhone finner du:

– Økt sikkerhet som gjør det tryggere å koble til hotspots og offentlige nettverk.

– Tilgang til geoblokkert innhold på strømmetjenester som for eksempel Netflix og Youtube.

– Ip-adressen din er ikke tilgjengelig for tredjeparter og andre sporingselementer.

– VPN kan brukes til å omgå begrensede nettverk som finnes på blant annet skoler og arbeidsplasser.

Er gratis VPN like bra som betalte VPN-tjenester?

Nei. Gratis VPN-tjenester har som regel ikke samme antall servere, eller samme serverstabilitet og hastighet som betalte versjoner. Ofte har gratisversjoner også en datahette på hvor mye GB du kan surfe med. Til sist er det viktig å forstå at gratistjenester må tjene penger for å opprettholde tilbudet sitt, og det kan gå utover din datasikkerhet.

Går det ut over strømmekvaliteten når du benytter deg av VPN?

Det korte svaret er ja. Det er varierende hvilken hastighet forskjellige VPN-leverandører kan tilby deg. Om du vil forsikre deg at VPN-forbindelsen din opprettholder en rask og stabil kvalitet, er det lurt du velger en VPN-tjeneste fra øverste hylle. De anbefalte VPN-leverandørene lenger opp i artikkelen er valgt ut i fra visse, strenge kriterier som sørger for at du får en sømløs opplevelse når du strømmer innhold på nett.

Er det lovlig å bruke VPN på iPhone?

Ja, det er fullt lovlig å benytte seg av VPN-tjenester i Norge. Alt som er ulovlig å gjøre på nett, er fremdeles ulovlig å gjøre, om du skulle benytte deg av VPN eller ikke.

Oppsummering

Hvis du ønsker å sikre din iPhone med en VPN er det flere gode alternativer. De forskjellige tjenestene er litt forskjellige fra hverandre, men alle er gode alternativer. Når du har valgt din VPN laster du enkelt ned applikasjonen i App Store enten registrerer deg eller logger på. Når dette er gjort følger du enkelt instruksjonene for å koble deg til en server.

Vi anbefaler at du holder deg unna de gratis tjenestene da det er mye problemer knyttet til disse. I tillegg er de aller beste tjenestene allerede svært billige, så det er lite å spare. Alle de nevnte leverandørene i denne artikkelen er svært gode alternativer. 

Velg en VPN du føler at passer dine behov. Når du har funnet denne leverandøren er det mye å spare på å velge det lengste medlemskapet. For å finne den beste leverandøren for deg kan du bruke sjekklisten over. 

Ofte stilte spørsmål

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo