5 beste tjenester for YouTube VPN

Sist oppdatert: 10/01/2022

YouTube VPN

Millioner av videoer blir vist på YouTube hver eneste dag, og det er en av de mest besøkte nettsidene i hele verden. Men hva skal du gjøre om du befinner deg i et land hvor YouTube er blokkert? Det korte svaret er at du bruker en VPN-tjeneste! Her ser vi nærmere på de 5 beste VPN-tjenestene for YouTube, slik at du enkelt kan velge deg ut en tjeneste som passer for deg.

Vi skal skrive mer generelt om hver VPN-tjeneste nedenfor, men aller først kan du se en liste over de 4 beste VPN-tjenestene for Youtube og generelt for øyeblikket. Disse er valgt ut blant en rekke forskjellige leverandører:

Hvorfor du trenger VPN-tjenester for å bruke YouTube

YouTube ønsker å etterfølge ønskene til dem som skaper innholdet, og det finnes YouTube-videoer med geografiske begrensninger. Det er få ting som er mer frustrerende enn å bli møtt med feilmelding om at videoen ikke er tilgjengelig i ditt land. Det kan også hende at du er på reisefot, bare for å oppdage at YouTube er sensurert i det landet du befinner deg i – du kommer deg rett og slett ikke inn på nettstedet i det hele tatt.

For øyeblikket er YouTube blokkert i land som Nord-Korea, Kina og Iran. Det hender også at enkelte land blokkerer YouTube i kortere perioder med mye uro eller valg. Tyrkia, Pakistan og Russland er eksempler på land som valgte å gjøre nettopp dette i en viss periode, men de valgte å åpne opp for YouTube igjen etter at uroen var over.

Det er her VPN-tjenester kommer inn i bildet. VPN står for virtuelt privat nettverk. Når du bruker en VPN-tjeneste, dannes det en såkalt VPN-tunnel som krypterer trafikk og informasjon. Det er ikke mulig å se din opprinnelige IP-adresse, og du kan logge deg på servere forskjellige steder i verden. Du kan dermed narre nettsiden til å tro at du befinner deg et helt annet sted, og på den måten få tilgang til innhold på YouTube som ellers ville ha vært blokkert.

Skoler og arbeidsplasser kan også finne på å blokkere YouTube fordi de er bekymret for produktivitet, sikkerhet og for hva brukerne gjør på nett. Elevene skal ikke kunne sitte og se på YouTube videoer istedenfor å følge med i timen. Problemet er dessverre at du ikke har mulighet til å søke opp forklarende videoer rundt det temaet du jobber med på skolen heller. Eller kanskje du konsentrerer bedre når du kan høre på musikkvideoer på YouTube mens du gjør arbeidet ditt? I så fall er VPN en nyttig tjeneste for deg.

Topp 5 VPN-tjenester for å kunne bruke YouTube fritt

Det første du bør gjøre er å vurdere hvilke funksjoner du ønsker å prioritere. Det finnes mange forskjellige VPN-tjenester på markedet. Noen av dem spesialiserer seg på lynrask strømming, mens andre prioriterer lave priser. Andre velger derimot å fokusere på anonymitet og sikkerhet. Hvilke passer best for deg? De fleste YouTube-brukere har behov for VPN-tjenester som både er raske og sikre. Vi har valgt å fokusere på betalte tjenester, ettersom gratis VPN som regel ikke har god nok hastighet eller sikkerhet til at vi ønsker å anbefale dem.

ExpressVPN: Lynrask strømming av YouTube-videoer

 • Ubegrenset tilgang til YouTube, YouTube Premium, YouTube Music og YouTube TV
 • Ubegrenset tilgang til andre underholdningsplattformer som Netflix
 • Døgnåpen kundeservice
 • Få tre måneder gratis om du velger årsabonnement
 • 30-dagers fornøydgaranti
 • Full anonymitet og ingen loggføring

ExpressVPN er en VPN-tjeneste som tilbyr lynrask strømming, og det inkluderer lynrask strømming av YouTube-videoer. Du omgår enkelt blokkeringer, uavhengig om blokkeringene kommer fra skole, arbeidsplass eller myndigheter. Du omgår også restriksjoner fra dem som skaper innholdet.

ExpressVPN er blant de største på markedet i dag. Du får ubegrenset hastighet og tilgang til 160 beliggenheter fordelt på 64 land. Dette er et supert valg for deg som vil ha fri tilgang til underholdning på nett, enten det er YouTube eller andre underholdningsplattformer.

Surfshark: Høy hastighet til lav pris

 • God verdi for pengene: Lave priser, men mange funksjoner
 • Døgnåpen kundeservice
 • Blokkerer reklame
 • Logg på med ubegrenset med enheter
 • Tilgang til 15 forskjellige Netflix-bibliotek

SurfShark er en VPN-tjeneste som har fokus på å tilby lave priser, uten at det skal gå på bekostning av hastighet og sikkerhet. Du får enkelt tilgang til YouTube-innhold ved å velge en server hvor innholdet er tillatt. For eksempel, velg en server i USA om videoen er begrenset til YouTube-brukere i USA.

Surfshark er relativt ny på markedet, men tjenesten har vokst seg ganske stor på kort tid. Sikkerhetsmessig er den like god som de fleste betalte VPN-tjenester med funksjoner som kill switch og ingen loggføring. Et stort pluss med tjenesten er et brukervennlig design på både datamaskin og mobil, og her skiller den seg ut fra en del andre VPN-tilbydere.

NordVPN: Topp sikkerhet og stabil tilkobling

 • Quick Connect: velger automatisk den beste serveren for å se sensurert YouTube-innhold
 • Sikker kryptering: Ingen ser hva du gjør på, selv på offentlige nettverk
 • Døgnåpen kundeservice
 • Spar 68 % ved å inngå en 2-års plan
 • Lynrask hastighet: full trygghet, uten å gi avkall på farten
 • Tilgang til blokkerte underholdningsplattformer verden over

NordVPN lar deg logge deg på servere for å oppheve YouTube-blokkeringer, uten at de fører noen former for logger. Det er med andre ord ingen som får vite deg om du bruker VPN til å se begrenset YouTube-innhold, selv om du befinner deg i land hvor YouTube er sensurert.

En annen fordel med NordVPN er at du kan bruke det samme abonnementet på tvers av ulike plattformer – nyt et helt fritt YouTube både fra laptop, nettbrett og mobil. Du trenger ikke et separat abonnement for å få VPN på mobilen din. NordVPN kan brukes direkte på ruteren din for å sikre alle enheter som kobler seg til nettverket, samt macOS, iOS, Windows, Linux og Android.

CyberGhost: Tilgang til over 6000 servere verden over

 • 45-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Velg mellom 6000 servere verden over
 • Topp sikkerhet: unngå sporing og hacking
 • Rask og sikker strømming og torrenting

CyberGhost tilbyr VPN til en rimelig pris, samtidig som de har servere i 60 forskjellige land. Du velger ganske enkelt en server hvor YouTube-innholdet er tillatt for å snike deg unna restriksjonene. Du kan bruke CyberGhost på 7 forskjellige enheter, noe som betyr at både du og andre familiemedlemmer kan bruke VPN på nettbrett, mobil og forskjellige datamaskiner.

CyberGhost er et bra valg for deg som vil ha tilgang til YouTube på flere forskjellige enheter, selv om enhetene brukes på én gang av forskjellige familiemedlemmer. Du kan få månedsprisen helt ned i €2 per måned om du velger et 3-års abonnement. Det vil si at du kun betaler €78 hvert tredje år. CyberGhost har vært en solid aktør på markedet i over 15 år, og du kan derfor stole på at det er en trygg og stabil tjeneste.

UltraVPN: Prøv risikofritt i 30 dager

 • Kan brukes til YouTube, Netflix og torrenting
 • Topp sikkerhet med funksjoner som kill switch
 • Over 100 servere verden over
 • Beskyttelse mot hackere og sporing fra tredjeparter

UltraVPN er en kvalitetstjeneste med 30-dagers pengene-tilbake garanti, uten at det stilles spørsmål om hvorfor du er misfornøyd. Tjenesten gir deg tilgang til servere verden over, slik at du får tilgang til alt av YouTube-innhold. Dersom du snubler over en blokkert video, trenger du bare å endre VPN-server til det landet som videoen er åpen for.

UltraVPN har en god balanse mellom kvalitet og lave priser. Tjenesten er brukervennlig, selv om noen av de mest avanserte funksjonene ikke er til stede for Android og iPhone. Folk flest vil derimot finne nok funksjoner til at de er fornøyde med tjenesten.

Finnes det andre metoder for å åpne opp innhold på YouTube?

Vi har valgt å fokusere på VPN fordi det er den enkleste og mest sikre måten for folk flest å få tilgang til YouTube, enten du befinner deg i et land hvor nettsiden er blokkert eller om skolenettverket har blokkert nettsiden. Det finnes imidlertid enkelte andre metoder også. Her ser vi nærmere på fordelene og ulempene ved å bruke andre metoder enn VPN for å få tilgang til YouTube.

Bruk av proxy nettside

Det finnes YouTube proxy nettsider som gir deg tilgang om du befinner deg på nettverk som har begrenset bruken av YouTube, for eksempel skole eller arbeidsplass. Du kobler deg til en spesiell server som endrer beliggenheten din på proxy nettsiden, slik at du kan få tilgang til blokkerte videoer på YouTube.

Den gir imidlertid ikke den samme sikkerheten som det et VPN-nettverk gjør, ettersom trafikken ikke blir kryptert. Det betyr at aktivitetene dine kan spores, oppdages og blokkeres av nettverksadministratoren din. Internettleverandøren vil også kunne spore og blokkere aktivitetene dine på nett.

Proxy nettsider kan også inneholde sporingstjenester som samler inn data om deg for å kunne tilpasse reklame etter internettbruken din. Det kan også hende at tjenestene inneholder ondsinnede programmer som forårsaker uopprettelig skade. Det er derfor ikke en god løsning å bruke proxy nettsider om du er opptatt av anonymitet og sikkerhet, men det kan være greit å ha tilgang i tilfeller hvor du ikke har mulighet til å bruke VPN-tjenesten din.

Konfigurere proxy i egen nettleser

Du kan velge å konfigurere en proxy i nettleseren din selv, fremfor å bruke en nettside med proxy. Dette gjør du ved å velge deg en proxy-tjeneste og konfigurere den til nettleseren din. Fremgangsmåten kan variere, og du får som regel detaljerte instruksjoner av dem du velger å kjøpe tjenesten av.

Ulempen er at det kan være en tungvint løsning om du skal åpne blokkerte nettsider hyppig – du må nemlig laste inn proxy-siden om igjen når du skal inn på blokkerte nettsider, for eksempel når du skal inn på en blokkert YouTube video. Du kan alternativt bruke en manuell proxy som lar deg åpne blokkerte YouTube videoer på forskjellige faner. Du kan også bruke VPN-utvidelser i nettleseren din.

For eksempel, Ultrasurf er en utvidelse som brukes med Chrome og Firefox. Proxflow er også et godt alternativ for deg som bruker Chrome. Du aktiverer utvidelsene når du snubler over en YouTube video som er blokkert, slik at du kan se videoen uten å måtte konfigurere proxy eller gå til en proxy nettside. Vi ønsker samtidig å gjøre oppmerksom på at mange VPN-tjenester som NordVPN og ExpressVPN tilbyr komplette løsninger, inkludert utvidelser til nettleser og YouTube-proxy.

Bruk Tor til å se på YouTube-videoer

Tor er en nettleser som ruter all trafikk gjennom et nettverk av forskjellige releer, slik at det ikke er mulig å spore hvor du kommer fra. Du kan dermed laste ned Tor for å se på blokkerte YouTube videoer – så sant du har lov til å laste ned og installere noe på datamaskinen du bruker. Informasjonen er kryptert, og Tor er derfor et godt alternativ til å surfe privat på nett.

Ulempen med Tor er at den er ganske treg i bruk, noe som kan være frustrerende når du skal strømme videoer på YouTube. VPN er en mye raskere løsning. En annen ulempe er at selv om trafikken ikke kan spores mens du er inne på Tor, så er det mulig for internettleverandøren å se at du bruker Tor. Det alene kan være nok til å vekke mistanke hos myndighetene om du befinner deg i land med mye sensur.

Hvilke 5 VPN-tjenester er best for YouTube?

Det er mange faktorer som spiller inn når du skal velge deg en VPN-tjeneste. Vi anbefaler at du tenker over dine behov for sikkerhet og hastighet, samt hvilket budsjett du har å forholde deg til. Du bør velge noe som er raskt med tanke på å strømme YouTube-videoer, samtidig som du bør velge en tjeneste som dekker alle dine behov for trygghet på nett.

Selv om det kanskje kan være fristende å bruke alternative løsninger for å få tilgang til YouTube, bør du tenke over det totale internettbruken din. En VPN-tjeneste bruker avansert kryptering, slik at du forblir anonym og beskyttet mot hackere. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å studere våre topp 5 VPN-tjenester for YouTube, slik at du velger en tjeneste som du er fornøyd med på sikt.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo