Introduksjon
UltraVPN er en relativt ny VPN tjeneste som blir drevet av Network Protect, et selskap som er basert på Storbritannia. Tjenesten ble lansert i august 2018, og har vokst i rekordfart siden den gang. I dag består selskapet av over 35 ansatte og er i rask vekst.
UltraVPN befinner seg i midten av de forskjellige VPN tjenestene. Selv om UltraVPN tilbyr et solid produkt, har den enda ikke rukket å tilby en like kompleks tjeneste som for eksempel NordVPN og ExpressVPN.
Dette tar imidlertid UltraVPN igjen på prisnivået, og legger seg på et mye lavere prisnivå enn disse tjenestene. UltraVPN har også rukket å tilby en mye mer solid tjeneste enn de fleste andre VPN tjenestene på markedet i dag.
I denne testen skal vi skrive om viktige faktorer i forhold til UltraVPN, blant annet hastighetsnivåer på serverne, antall servere og ulike land tjenesten tilbyr, sikkerhetsnivåer, brukervennlighet, pris og lignende.
Hastighet
Ved all bruk av VPN vil hastigheten bli noe tregere. Grunnen til dette er at all trafikken må gjennom en ekstern ruter før den når ut til internett, slik at du endrer ip adresse. Dette kan ha innvirkningen på tiden det tar å laste ned filer, streame filmer på for eksempel NRK nett tv og den amerikanske versjonen av Netflix, eller hvor lang tid det tar å last opp nettsider. Selvfølgelig er det dermed viktig at hastigheten påvirkes så lite som overhodet mulig.
UltraVPN gjør det relativt bra i våre hastighetstester. Ut fra testene våre i Vest Europa var hastighetstapet rundt 15 %. Dette er et hastighetstap som man knapt merker, så UltraVPN kommer relativt bra ut av denne testen.
I tillegg til hastighetsnivå er det også viktig hvor lang tid det tar å koble seg til de forskjellige serverne. Hos mange VPN tjenester, særlig gratistjenester, kan det faktisk ta ekstremt lang tid før du blir tilkoblet serverne. Dette er altså hvor lang tid før du trykker «koble til» serveren før du faktisk har etablert en tilkobling til serveren.
UltraVPN gjør det relativt bra i denne testen. ExpressVPN er den solide testvinneren på dette området, men UltraVPN gjør det relativt bra i forhold til andre betalte VPN tjenester.
Sikkerhet og privatliv
I forhold til loggføring befinner Network Protect LLC, selskapet som eier UltraVPN, i USA og Storbritannia. Dette er i utgangspunktet ikke et godt tegn, da disse landene ofte har strenge regler for overvåkning dersom det skulle bli et behov for dette.
Imidlertid opplyser UltraVPN om at de ikke loggfører trafikken din, slik at de faktisk ikke vil ha mulighet til å utgi noen data om deg dersom det skulle bli noe behov for dette. At en VPN-tjeneste ikke loggfører trafikken din, skal egentlig bare mangle, da hele grunnen til at mange bruker en VPN-tjeneste nettopp er for å unngå å bli sporet.
Vi synes UltraVPN har litt lite informasjon om loggføringspolitikken. Selv om de opplyser om at de ikke loggfører, finner vi lite informasjon om dette konkret på hjemmesiden. Siden dette er et svært viktig moment kunne UltraVPN vært enda klarere her.
I forhold til sikkerheten har UltraVPN solide sikkerhetsfunksjoner. Med 256 AES kryptering er sikkerhetsnivået på lik linje med mange lands militærsikkerhet. UltraVPN tilbyr også en velfungerende kill switch funksjon, som gjør at internettilkoblingen din vil skru seg av dersom VPN tilkoblingen din faller fra, slik at IP adressen din ikke vil midlertid synes.
Vi opplever også at tilkoblingen til UltraVPN er robust. Dette innebærer at når man først er koblet til en VPN-tjeneste, vil du ikke oppleve at tilkoblingen faller ut. En lite robust tilkobling er en fellesfaktor for mange VPN leverandører, og er svært irriterende og også negativt for sikkerheten og privatlivet til brukeren.
Servere i ulike land
I forhold til servere i ulike land kan dette variere noe ekstremt i forhold til de ulike VPN tilbyderne. De aller minst imponerende gratistjenestene har gjerne noen få servere i rundt 5 land, mens NordVPN nok er testvinneren på dette området med omtrent 6000 servere i over 60 ulike land. Det viktigste er egentlig ikke hvor mange servere VPN tjenesten har, men hvor godt serverne fungerer. Som oftest vil det imidlertid være en korrelasjon mellom disse to elementene.
UltraVPN kommer helt på det jevne ut av denne delen av testen. UltraVPN tilbyr servere i 100+ land, hvilket er mer enn gjennomsnittet for VPN tjenester som er rundt 30. Serverne dekker alle de forskjellige kontinentene i verden. I forhold til servermengde har UltraVPN mange servere i forskjellige land, men ligger fortsatt et stykke bak NordVPN og ExpressVPN. Til gjengjeld er prisen også billigere. Merk at du ikke egentlig trenger så ekstremt mange servere, slik at UltraVPNs tilbud vil være tilstrekkelig for de aller fleste.
Pris
I forhold til pris er UltraVPN relativt billig. De fleste VPN tjenester har forskjellige prisnivåer i forhold til hvor lenge du ønsker å binde deg til tjenesten, og UltraVPN er ikke annerledes. Prisnivået er forskjellig ut fra om du binder deg til en måned, seks måneder eller ett år.
Dersom du binder deg for en måned koster abonnementet 5.99 euro. Binder du deg for seks måneder koster det 4,99 euro i måneden. Binder du deg for et år koster deg derimot 2,99 euro i måneden. Prisen blir altså billigere i forhold til hvor lenge du binder deg til tjenesten.
I forhold til prisene er de relativt billige i forhold til andre tjenester. Noen av de aller beste tjenestene som NordVPN og ExpressVPN koster rundt 11 euro dersom du binder deg for kun en måned, og er også ganske mye dyrere enn UltraVPN dersom du også binder deg for lengre perioder. Dette er altså et stort pluss til UltraVPN som klarer å holde kostnadene nede.
UltraVPN har i likhet med de fleste andre betalte VPN tilbydere også en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du når som helst kan be om å få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd med tjenesten. Dette er selvfølgelig en bra trygghet.
I forhold til prisnivå gir vi UltraVPN mer enn godkjent. UltraVPN klarer å holde kostnadene for forbrukerne nede, og dette er selvfølgelig viktig i en test av hvor mye VPN du får for pengene.
Brukervennlighet
Ultra VPNs design til Windows er bra designet, med et design som egentlig ligner på veldig mange andre VPN-tjenester. Ut fra en liste kan du velge forskjellige lokasjoner, og enkelt trykke på koble til eller fra.
Ut fra å trykke deg inn på innstillinger kan du konfigurere forskjellige avanserte valgmuligheter. Du kan også velge forskjellige servere ut fra om du ønsker for eksempel video strømming eller torrenting (P2P).
I det store og det hele synes brukervennligheten til UltraVPN å være helt på det jevne. Tjenesten har ikke alle de samme avanserte innstillingene som for eksempel NordVPN eller ExpressVPN, men har likevel mer enn de fleste vil trenge.
I forhold til appene på for eksempel iPhone og Android er egentlig konklusjonen vår den samme; UltraVPNs design og brukerfunksjon fungerer bra nok til de aller fleste, men mangler noen av de aller mest avanserte valgmulighetene/brukerfunksjonene. Slikt sett fungerer UltraVPN ganske bra på mobil, men er nok for eksempel ikke den beste VPN-tjenesten for iPhone eller iOS generelt.
Alt i alt kommer UltraVPN relativt bra ut av denne delen av testen også.
Konklusjon
Alt i alt gjør UltraVPN det relativt bra i våre tester. Selv om tjenesten er relativt nyetablert, har UltraVPN allerede rukket å tilby et produkt som består av raske hastigheter, gode sikkerhetsprotokoller og relativt bra brukervennlighet/funksjoner. Dette også til en relativt billig pris.
Dersom du er ute etter en sterk VPN tjeneste til en billig penge kan UltraVPN anbefales. Ønsker du å betale litt mer for å få det aller beste vil imidlertid anbefale å teste ut noe mer etablerte tjenester som ExpressVPN eller NordVPN.