Hvordan bruke VPN med Torrenting? Enkel guide

Sist oppdatert: 27/02/2022

En torrent er en liten fil som brukes som et verktøy for gratis datautveksling, og lar deg dele innhold på nett via P2P-nettverk. Ulempen med dette er at IP-adressen din kan avsløre at du laster ned eller opp torrent-filer, og derfor kan det være lurt å benytte seg av en VPN-tjeneste. På denne måten maskeres IP-adressen din, slik at sikkerheten din og personvernet ditt ivaretas.

Torrent-nettsteder er også kjente for å inneholde skadelig programvare og andre virus. I tillegg vet du ikke helt hva du har lastet ned før du har det på harddisken din. Når du også tar i betraktning at mye av det som lastes ned eller opp med en torrent-fil er det som kalles piratkopiering, er det enda viktigere å beskytte seg ved å bruke et VPN.

Når du skal velge VPN, er det viktig å velge en som tilbyr kryptering av høy kvalitet. Da sørger du for at du får tilgang til blokkerte sider. I tillegg får ikke internettleverandøren, nettsporere eller hackere informasjon om nettleserdataen din. Du slipper også at tilkoblingen din kompromitteres av filene du laster ned.

Det aller meste av torrentaktiviteten er ulovlig. Det er derfor viktig at du sørger for at det du laster ned ikke er beskyttet av opphavsretten.

Slik bruker du VPN med torrenting

Det første du må gjøre er naturlig nok å registrere deg hos en tilbyder av VPN. Det kan være lurt å unngå de som tilbyr dette gratis. Det skyldes at de ikke har rask nok hastighet til torrenting. Deretter bruker du VPN-appen til å koble deg til en server. Du kan bruke www.whatismyip.network for å sjekke at IP-adressen din er skjult. Dersom du ser IP-adressen til VPN-serveren du har valgt, er alt i orden og du kan begynne å laste ned eller opp torrents.

Det finnes mange VPN-tjenester som egner seg for deg som vil drive med torrenting. Her kommer en liten oversikt:

 • ExpressVPN – Her får du ubegrenset båndbredde og rask hastighet. I tillegg har selskapet strenge retningslinjer når det kommer til null loggføring, og tilbyr AES-256 sikkerhetskryptering samt OpenVPN-protokoll. Dermed kan du laste ned torrents fra servere over hele verden. ExpressVPN har også en tjeneste kalt uTorrent with ExpressVPN. Denne tjenesten består av mer enn 2 000 servere, som er tilrettelagt for høyest mulig hastighet. I tillegg får du kundestøtte døgnet rundt og 30 dagers pengene tilbake-garanti.
 • CyberGhostVPN – Her får du også ubegrenset båndbredde og høy hastighet. I tillegg tillater denne leverandøren delte IP-adresser. De lover også null loggføring, og har 256-bit sikkerhet. Denne VPN-leverandøren kommer fra Romania, men har rukket å bli svært populær takket være funksjoner som blokkering av annonser. Dette bidrar til å bedre torrenting. Leverandøren tilbyr også et PC-program som tilbyr en funksjon de kaller «Anonymous Torrenting Mode». Denne funksjonen sørger for at du er automatisk koblet til den beste P2P-serveren for deg.

Trygg torrenting

Slik vi har vært inne på er torrenting i seg selv ikke ulovlig. Det blir først ulovlig om du laster ned innhold som er beskyttet av opphavsretten, som filmer, musikk eller bøker. I tillegg kan du risikere å bli utsatt for både hackere og virus om du havner på feil sider. Slik holder du deg trygg:

 • Bruk kun torrent-sider som anses som trygge. De bør ikke inneholde en mengde annonser, som igjen kan inneholde malware.
 • Bruk et godt antivirusprogram, som beskytter enheten din dersom torrent-filen du laster ned inneholder malware.
 • Ikke last ned ting som er beskyttet av opphavsretten. Gjør du det, bryter du loven og det kan ende opp med både bøter og fengselsstraff.
 • Bruk et VPN til å beskytte identiteten din når du bruker både torrent-sider og P2P-nettverk. Da sørger du for at IP-adressen din er skjult for alle.

Ofte stilte spørsmål

1. Er torrenting trygt om jeg bruker VPN?

Ja, så lenge du velger en VPN-leverandør som tilbyr funksjoner som 256-biters AES-kryptering, kill switch og ingen loggføring. Det er viktig å huske på at du også må ha et godt antivirusprogram, da torrenting er kjent for å kunne by på virus og ondsinnet programvare.

Det er også viktig å kun benytte seg av sikre torrenting-sider. Går du inn på en side med veldig mange annonser, risikerer du å få med deg virus tilbake til enheten din.

2. Vil en tredjepart kunne se at jeg laster ned torrent-filer?

Nei, så lenge du bruker et VPN av god kvalitet, vil IP-adressen din maskeres for alle. Det betyr at ikke en gang internettleverandøren din kan se hva du driver med.

3. Er torrenting lovlig?

Ja, torrenting i seg selv er lovlig. Det som ikke er lovlig er å laste ned ting som er beskyttet av opphavsretten.

4. Kan jeg benytte meg av en gratis VPN når jeg skal drive med torrenting?

Ja, i utgangspunktet kan du det, men det anbefales ikke. Det skyldes i hovedsak at disse leverandørene ikke kan tilby god nok sikkerhet og vern av privatlivet ditt. I tillegg har de ikke tilbud om ubegrenset båndbredde eller servere som støtter torrenting. 

5. Hvordan finner jeg et godt VPN for torrenting?

Se etter en VPN-leverandør som garanterer null loggføring, kill switch og andre sikkerhetsfunksjoner, ubegrenset båndbredde og servere som støtter torrenting. Det finnes mange leverandører å velge mellom, som for eksempel ExpressVPN.

Oppsummering

Torrenting er et populært verktøy for ned- og opplasting av innhold på nettet. Dette er ikke ulovlig, så lenge man ikke laster ned ting som er beskyttet av opphavsretten. Torrenting kan imidlertid være utfordrende fordi du risikerer å laste ned virus og ondsinnet programvare.

Vanlige internettleverandører kan hindre deg i å drive med torrenting. Derfor er det mange som velger å gjøre det gjennom et VPN. Det å skjule sin opprinnelige IP-adresse øker sikkerheten din på nett. I tillegg kommer mange VPN-leverandører med et løfte om høy hastighet, noe som er nyttig når du driver med torrenting. Det eneste du trenger å gjøre for å bruke VPN med torrenting, er å finne en pålitelig VPN-leverandør og registrere deg som kunde der.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo