Beste VPN for PC

Sist oppdatert: 10/01/2022

Windows er et av verdens største operativsystemer, og har godt over 1 milliard brukere. Da Windows 10 er mye tryggere enn deres tidligere systemer, er det fortsatt ikke vanntett. Antall brukere gjør det til et lukrativt marked for cyber-kriminelle, så det er viktig å være beskyttet når man bruker internett. Informasjonen din er veldig dyrebar, og det er viktig å passe på at ingen du ikke ønsker at skal få tak i den gjør det. 

I tillegg opplever man ofte at forskjellige sider har satt opp geo-blokkeringer. Dette gjør at man mister tilgang til innhold som BBC iPlayer, Hulu og de fulle bibliotekene til Netflix og Amazon Prime Video

Med en VPN kan man åpne alle slags geo-blokkeringer og i tillegg være trygg på internett. Det er derfor lurt å finne en leverandør du kan stole på til å tilby sikkerhet i første klasse og som har god hastighet uavhengig av hvilken server du velger. 

Det finnes over 300 forskjellige VPN-tjenester, men dette er de beste for PC i våre tester:

Beste VPN for PC 

Dette er de beste VPN-tjenestene for PC for øyeblikket:

ExpressVPN

 • Brukervennlig app til Windows.
 • Raske og sikre servere verden over.
 • Programvare på norsk språk.

ExpressVPN ble grunnlagt i 2009 og har siden den gang utviklet seg til og bli i manges øyne den beste leverandøren på markedet. De tilbyr servere i 94 land og har over 3000 servere. Dette er en av få leverandører som tilbyr servere i såpass mange land. Ikke bare har de servere i såpass mange land, men kvaliteten på disse serverne er også veldig god.

I vår test hadde vi ingen problemer med hastigheten. Det er slik at med enhver VPN vil hastigheten på nettverket ditt droppe noe siden trafikken må gjennom en VPN-tunnel. Med de beste leverandørene er dette ikke noe problem, og det er ingen merkbar forskjell i hastighet. 

Når det kommer til sikkerhet er ExpressVPN også blant de aller beste. De tilbyr en 256-bit AES kryptering, som er en av de beste krypteringene på markedet. I tillegg til dette har de privat krypterte DNS på hver eneste server for ekstra beskyttelse. Da selskapet er lokalisert i De Britiske Jomfruøyer er de heller ikke lovpålagt å lagre noe av informasjonen til brukerne sine. ExpressVPN lagrer altså absolutt ingen informasjon, så det er heller ingenting de potensielt kan lekke. De har også en kill-switch funksjon som gjør at dersom du skulle mistet forbindelsen til serveren vil du ikke være midlertidig utsatt. Dette er spesielt nyttig dersom du bruker et offentlig nettverk eller hotspot. 

Når det kommer til pris er det ganske gjennomsnittlige dersom du kun skal ha tjenesten i en måned med en pris på 100 kroner. De tilbyr derimot flere medlemskap der det lengste varer i 15 måneder. Med dette medlemskapet koster tjenesten kun rundt 50 kroner i måneden. Du kan også teste tjenesten uten risiko i 30 dager og få tilbake pengene dine. 

Prøv ExpressVPN

NordVPN

 • God og funksjonell app til Windows.
 • Raske og robuste servere verden over.
 • Godt tilpasset norske brukere.

Dette er også en tjeneste som tar sikkerhet og hastighet veldig seriøst. Tjenesten ble startet opp i 2012, og siden den tid har de bygget seg opp til over 5000 servere i over 60 land. Du vil heller ikke merke noen forskjell på internetthastigheten din når du bruker NordVPN, da serverne i alle landene de tilbyr servere i er veldig raske. 

Når det kommer til sikkerhet er denne leverandøren veldig opptatt av at brukerne til enhver tid skal være trygge på nett. I motsetning til hos de fleste leverandører, kan du faktisk ikke skru av kill-switch funksjonen. De har også en streng politikk om null loggføring. Dette er mulig da selskapet er basert i Panama. De har en kryptering på linje med det amerikanske forsvaret og bruker en dobbel VPN, eller TOR over VPN. Du trenger heller ikke være redd for IP- eller DNS lekkasjer, da de har ekstra sikkerhet for dette. 

En måned med NordVPN koster deg rundt 100 kroner. Men de har faktisk medlemskap helt opp til 3 år. Hvis du velger dette blir månedsprisen kun i overkant av 30 kroner. NordVPN kommer også med en 30-dager pengene tilbake garanti. 

Prøv NordVPN

CyberGhost

 • Godt valg til Windows.
 • Mange servere verden over.
 • God brukervennlighet og kundeservice.

CyberGhost er en av de eldste tjenestene på markedet, og har siden oppstart hatt over 30 millioner brukere. De har over 6000 servere i over 90 forskjellige land. Hastigheten på disse serverne er også veldig god, så du kan strømme, laste ned og spille som du ellers ville gjort. Med CyberGhost kan du også bruke 7 forskjellige enheter samtidig.

Denne leverandøren har også valgt å basere seg i et land som lar de operere med en politikk om null loggføring, altså Romania. I tillegg til dette tilbyr de også en kill-switch og en sterk 256-bit AES kryptering. Det er ingen ekstra beskyttelse i tillegg til denne krypteringen, men for en privatperson er sikkerheten mer enn god nok. 

Prismessig er denne leverandøren ganske dyr dersom du kun vil ha medlemskap i en måned med en pris på rundt 130 kroner. De har på den andre siden veldig høye rabatter når du velger medlemskap over lengre perioder. Et år koster deg 60 kroner i måneden, mens 3 år så lite som 25 kroner i måneden. De skiller seg også ut fra de andre leverandørene da de har hele 45 dager risikofri prøveperiode. 

Prøv CyberGhost

Surfshark

 • God og brukervennlig app til Windows.
 • Veldig rimelig VPN i forhold til kvaliteten.
 • Mange servere verden over.

Dette er en relativt ung leverandør sammenlignet med de største leverandørene, men Surfshark har raskt etablert seg til og bli en av de ledende VPN-tjenestene. Per i dag tilbyr de servere i 50 forskjellige land, men dette tallet kommer til å øke. I de fleste land vil du oppleve en hastighet som er veldig god. Når det er sagt kan det være noe dropp hvis du velger en server i et av de aller minste landene. Dette gjelder dog ikke Norge. 

Surfshark har veldig god sikkerhet. Det er også mulig å bruke så mange enheter du vil om gangen, noe ingen av de ovennevnte leverandørene tilbyr. De har også innebygd annonseblokkering, som vi liker veldig godt. Sikkerhetsfunksjonene er 256-bit AES kryptering, kill-switch og politikk om null loggføring. I likhet med CyberGhost er det ingen ekstra funksjon over krypteringen, men det er som nevnt sjeldent en nødvendighet for en dagligdags bruker. 

Når det kommer til pris skiller denne leverandøren seg særlig ut. Dersom du velger den lengste avtalen, som varer i 2 år, betaler du kun 16 kroner i måneden. Et år koster i underkant av 50 kroner. Prisen for en måned er som de andre rundt 100 kroner, noe som er litt dyrt med tanke på at de mangler litt i forhold til de aller beste leverandørene. De tilbyr på lik linje med sine konkurrenter også en 30-dager pengene tilbake garanti. 

Prøv Surfshark

HideMyAss

 • Servere i 190 land
 • Rimelig alternativ
 • God kryptering

En VPN leverandør som har hatt stor vekst de siste årene er HideMyAss. Selv om tjenesten ble startet opp helt tilbake i 2005 er det mer nylig at de har blitt sammenlignet med andre leverandører som NordVPN og ExpressVPN. De er blant annet populære da deres utvalg av 190 forskjellige land er sjeldent blant de forskjellige tilbyderne. Ikke nok med at de tilbyr et bredt utvalg av servere, men disse serverne har også svært høy hastighet. 

Når det kommer til sikkerhet leverer også HideMyAss en svært solid tjeneste. Krypteringsgraden de bruker er den samme som de aller beste VPN tjenestene og det amerikanske forsvaret bruker. Videre tilbyr de også en svært viktig sikkerhetsfunksjon, altså null loggføring. Alt i alt er det ingen mangler når det kommer til sikkerhet og du kan føle deg helt trygg med HideMyAss. 

Når det kommer til pris er også denne leverandøren svært konkurransedyktig. Deres lengste medlemskap som varer i 24 måneder koster kun 39 kroner i måneden. Et medlemskap på en måned koster rundt 100 kroner, så det er mye å spare på å velge en lengre periode. Uavhengig av hvilket medlemskap du velger får du tilgang til alle funksjonene. 

Prøv HideMyAss

Hvorfor bruke en VPN på PC

For det første er det alltid greit å åpne geoblokkert innhold på kun et par tastetrykk. Mange strømmetjenester har begrenset innhold i Norge, og for eksempel de amerikanske versjonene av Netflix og Amazon Prime Video alene er en grunn til at mange får seg en VPN. Videre kan man også spare en del penger på å bruke en VPN. Prisene på blant annet fly og hotell varierer ut ifra hvor du befinner deg. Det er også flere medlemskap på sportspakker som er mye dyrere i Norge enn i andre land. 

Det er også slik at det dessverre har blitt mer og mer vanlig med angrep på nett fra hackere. Du kan bli utsatt for dette selv om du er i ditt eget hjem, selv om risikoen er enda større når du bruker offentlige nettverk eller hotspots. Med en VPN trenger du ikke bekymre deg for dette, da informasjonen din ikke blir lagret noen sted og du ikke bruker din egen IP-adresse

Funker gratis VPN på PC? 

Det finnes en rekke forskjellige gratis VPN-leverandører. Med dette i tankene lurer du kanskje på hvorfor det da er noen vits i å betale for en VPN. Det er faktisk slik at det koster en del penger å vedlikeholde alle serverne og sørge for at tjenesten er trygg. Da de gratis leverandørene ikke får noe månedlig beløp fra sine brukere, er det ofte veldig dårlig hastighet. Det er hvis du i det hele tatt finner en server som fungerer. Som regel er det også en datahette på rundt 250-500 MB om dagen, som holder i ca 45 minutter før man må betale for tjenesten. 

Det er også sjeldent noe sikkerhet i det hele tatt, da hovedpoenget til de fleste gratis leverandørene kun er å åpne geo-blokkeringer. Ikke nok med det, så er det slik at måten de tjener penger på ofte er å selge informasjonen til brukerne sine videre til tredjeparter. Dette i seg selv er nok til at du burde holde deg unna de gratis leverandørene. Da VPN generelt er ganske billig allerede, er det lite vits i å spare de få kronene på en tjeneste som nesten ikke gir deg noe tilbake.

Er VPN lovlig?

For noen kan det kanskje høres ut som VPN er noe som er ulovlig da det skjuler en brukers informasjon. En VPN gir også muligheten til å flytte en brukers IP-adresse til nesten hvor som helst i verden. Men dersom du bekymrer deg for om en VPN er ulovlig er dette uten grunn. Det er 100% lovlig i Norge. Unntaket er selvfølgelig om du bruker det til å gjøre noe ulovlig som å strømme ulovlig innhold eller kjøpe ulovlige gjenstander. 

Det finnes også noen land der all bruk av VPN er forbudt. Dette er et par diktaturer der staten er svært opptatt av å kontrollere hva befolkningen blir utsatt for. Eksempler er Irak, Hviterussland og Nord-Korea. Det er også land der bruken er svært begrenset som i Kina, De Forente Arabiske Emirater, Russland og så videre. 

Oppsummering

Det er altså mange gode grunner å skaffe seg en VPN. For en liten sum i måneden kan du til enhver tid føle deg trygg. Dette er ikke bare på PC-en hjemme, men også når du er ute og bruker offentlige nettverk. I tillegg til trygghet gir også en VPN deg mulighet til å strømme innhold som vanligvis er begrenset til andre geografiske områder enn hvor du befinner deg.

Vi anbefaler deg å holde deg unna gratis VPN da det rett og slett er for mange ulemper tilknyttet disse. Det finnes et stort utvalg av forskjellige VPN-tjenester å velge mellom. Dette har også ført til at prisene på en VPN i dag er svært lave, noe som er positivt for forbrukerne. Du kan også teste de fleste tjenestene risikofritt i 30 dager og få pengene tilbake dersom du er misfornøyd.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo