Hvordan se HBO Nordic i utlandet

Sist oppdatert: 02/12/2021

Du kan enkelt se HBO Nordic i utlandet med en VPN-tjeneste.

HBO Nordic er en av de mest populære streamingtjenestene i Norden. Tjenesten står for noen av de mest populære seriene, og byr også på et stort utvalg filmer og dokumentarer.

Derfor kan det være ekstremt irriterende dersom man prøver å se HBO Nordic i utlandet men får en svart skjerm. På grunn av geobegrensninger er nemlig HBO ofte blokkert utenfor Norge, særlig dersom du befinner deg utenfor EU.

I denne artikkelen vil vi forklare deg hvordan du kan omgå slik geobegrensning, og hvordan du kan gjøre dette enklest mulig.

Kort oppsummering

Alt du behøver for å se HBO i utlandet er et abonnement på streamingtjenesten og et VPN. Koble deg til en norsk IP-adresse via ditt VPN, og besøk HBO Nordic sine sider. Da vil streamingtjenesten tro at du oppholder deg i Norge, slik at du kan se alt det innholdet du ønsker.

Det eneste du trenger å gjøre er altså å velge en VPN tjeneste, laste den ned og så koble til en norsk server. Etter dette er det bare å logge inn på HBO Nordic med en norsk IP adresse. Dette er de VPN tjenestene vi for øyeblikket anbefaler i forhold til å se HBO utenfor Norge. Alle disse har mange VPN servere i Norge, god hastighet og sikkerhet til en rimelig penge:

HBO Nordic er geoblokkert i utlandet

Få ting er mer populært enn det å streame serier og filmer på nett, både etter en lang arbeidsdag og midt i helgen mens vi slapper av. Det finnes et titalls gode streamingtjenester der ute, men få har nok så mange fengende serier som det tjenesten HBO Nordic kan by på.

HBO står for Home Box Office, og er faktisk et selskap som stammer helt tilbake til 1972. De var i mange år en av de mest anerkjente kanalene på amerikansk TV, men det er nok riktigere å si at det er streamingtjenesten som er deres styrke den dag i dag.

HBO Nordic byr både på serier og filmer, hvor seriene nok er de aller mest populære her. Med mindre en har bodd under en stein, så har en helt sikkert hørt om serien ved navn Game of Thrones. Denne, og andre fengende serier slik som The Handmaids Tale, Vikings, True Detective, og Westworld er også å finne her.

Denne streamingtjenesten er rett og slett spekket med innhold som du kan nyte. Men hva med når du befinner deg i utlandet? Ikke bare blir innholdet på HBO Nordic drastisk forandret fra land til land, men du vil også miste muligheten til å ha norsk tekst på din underholdning.

Når du betaler for en slik tjeneste er det surt om du ikke skal få tilgang, enten du er på jobbreise, ferie, eller kanskje til og med studerer eller jobber i utlandet over tid. For å løse dette problemet kan et VPN komme deg til unnsetning. Dette lar deg nemlig se HBO Nordic i utlandet!

VPN – Hva er egentlig det?

Om du har irritert deg over såkalt geoblokkering, der du ikke får se spesifikt innhold basert på hvor i verden du oppholder deg, så har du sikkert hørt om begrepet VPN. Men hva er egentlig en VPN, og hvordan kan disse sikre at du skal kunne få se på HBO Nordic også fra utlandet?

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, som på norsk ganske enkelt betyr Virtuelt Privat Nettverk. Nettverket det snakkes om her er en server i et annet land, som du later som du er koblet på. En VPN tjeneste vil gi deg en liste med mulige servere å koble til fra utlandet.

Skal du se HBO Nordic i utlandet må du bare velge en norsk server inne på VPN-tjenesten du har lastet ned.

Skal du se HBO Nordic eller andre kanaler som NRK eller TV2 Sumo i Norge, så kobler du deg enkelt og greit på en norsk server. Da vil HBO Nordic tro at du faktisk befinner deg på en norsk server, og dermed fjerne all form for geoblokkering. Med andre vil det være som om du sitter i Norge, og du får se alt du ønsker som i utgangspunktet er tilgjengelig her i Norge.

Et VPN er rett og slett på mange måter bare en mulighet for å både skjule hvem du er på nett, men også for å ta på deg andre identiteter. Nærmere bestemt gjøres dette gjennom bruk av forskjellige IP-adresser, et poeng som er viktig å forstå for deg som bruker et VPN.

Anbefalte VPN tjenester

Om du skal se HBO Nordic i utlandet, så finnes det en håndfull VPN tjenester som kan anbefales. Som nevnt tidligere er det altså faktorer som hastighet, antall norske IP-adresser tilgjengelig, og pris som er blant de viktigste faktorene du bør basere dine valg på.

ExpressVPN

 • Rask oppkobling til HBO sine servere.
 • Stream uavbrutt.
 • Kryptering i verdensklasse.

ExpressVPN er blant de beste tjenestene i markedet, og allikevel kan du få tjenesten til under 50kr måneden! Dette kan du gjøre gjennom å tegne et 3 års abonnement. Gjør du dette med ExpressVPN risikerer du ingenting, for de gir deg både et godt utvalg norske servere, og ikke minst høy hastighet på disse.

ExpressVPN har også ekstremt gode og tilpassede utvidelser til alle enheter, som gjør at du kan se HBO fra det være seg PC, mobil, iPad, AppleTV eller lignende. Utvidelsen til Chrome er også en av de aller beste på markedet.

Skal du se HBO Nordic i utlandet er altså ExpressVPN et trygt og godt valg, noe navnet selvfølgelig allerede lover. Det er fort gjort å hoppe på de aller mest populære tjenestene, men et alternativ som ExpressVPN kan være godt å prøve ut. Benytt deg av deres prøveperiode dersom du fortsatt ikke er helt sikker på deres tjenester.

NordVPN

 • Over 5,000 servere globalt.
 • Stream HBO i utlandet.
 • Bra kundeservice.

I forhold til rangering vil NordVPN alltid konkurrere med ExpressVPN om førsteplassen på VPN-listene. NordVPN har siden 2012 vært en av de største leverandørene av VPN tjenester. De har i dag over 5,000 servere globalt, og selvfølgelig er norske servere blant disse. Dessuten er det verdt å merke seg at NordVPN er en av de tjenestene som er kjent for å alltid omgå blokkeringer fra streamingtjenester.

Ønsker du høy hastighet, og dermed god bildekvalitet og lyd, så er NordVPN også et meget godt valg. I det hele tatt gir programmet deg mye for pengene, slik at du kan se HBO Nordic i utlandet med høy kvalitet, og det for en ganske så rimelig penge også!

Surfshark 

 • Servere i 63 land.
 • Strøm HBO i HD fra utlandet.
 • Et billigere alternativ.

Surfshark er en noe mindre kjent VPN enn ExpressVPN og NordVPN. Når det er sagt er dette en leverandør som virkelig har jobbet med å utvikle tjenesten siden oppstarten i 2018. De kan i dag tilby svært høye hastigheter i 63 forskjellige land. Norge er blant disse, så tjenesten fungerer bra med HBO Nordic. 

Tjenesten støtter alle typer enheter og du kan koble til så mange du vil samtidig. De tilbyr forskjellige medlemskap som varierer i pris basert på hvor lenge du ønsker medlemskapet. Prisene varierer fra litt over 100 kroner til rundt 25 kroner i måneden. Tjenesten har også tilnærmet like sikkerhetsfunksjoner som de ovennevnte leverandørene, selv om de fortsatt har litt å gå på.

Prøv Surfshark

Slik fungerer en IP-adresse

Hver gang du besøker en nettside etterlater du deg et spor. Din IP-adresse kobles nemlig opp mot IP-adressen til nettsiden du besøker. Dermed kan nettsiden i realiteten vite hvem du er til en viss grad. Blant annet kan de få vite noe om hvilket land du ser nettsiden fra, noe som er nyttig for språket av nettsiden blant annet.

Registrering av IP-adresser er dog også det samme konseptet som fører til geoblokkering for sider utenfor ditt geografiske område, der innhold gjerne har opphavsrett. Da hjelper det fint lite om du betaler store summer for å få tilgang i Norge, dersom du sitter i utlandet ett eller annet sted.

En IP-adresse er rett og slett noe som definerer akkurat deg på nett, slik at du ikke kan snike deg inn på en nettside du ikke skal ha tilgang til. Det vil si, om du ønsker å se HBO Nordic i utlandet, så kan du benytte et VPN for å forandre IP-adressen som din datamaskin gir fra seg.

Det blir litt som om du ringer til noen som ikke ønsker å ta opp telefonen, men siden du bruker et annet nummer enn ditt eget, så tar de telefonen! Slik kan du som abonnent av HBO Nordic også besøke deres tjeneste i utlandet, og få tilgang til alt det innholdet du rettmessig betaler for!

Fjerning av geoblokkering og lovlighet

Ofte fører snakk rundt streaming og tilgang til innhold som egentlig har opphavsrett knyttet til seg til at en begynner å diskutere det juridiske. Blant annet har Netflix gått hardt ut mot bruk av VPN tjenester. Selv om HBO Nordic ikke har vært like strenge, så er det fortsatt en liten motstand mot disse tjenestene.

Men er VPN fortsatt lovlig? Det enkle svaret er ja. Har du rettmessig tilgang på HBO Nordic, og streamer lovlig i utgangspunktet, så er det ikke i strid med loven å benytte seg av et VPN for å se på tjenesten. Det er kun ulovlig å bruke et VPN dersom handlingen i utgangspunktet også var ulovlig.

Bruk av VPN i seg selv er fullt lovlig. Dermed kan du nyte alle de flotte seriene fra HBO Nordic i utlandet uten å på noen måte være på kant med loven!

Se HBO Nordic i utlandet på ferie og lengre opphold

Om du reiser på ferie, men vet at en ny episode av din favorittserie skal slippes på HBO Nordic hvert øyeblikk, så vil du mest sannsynlig ønske å se den med en gang. Dette lar en VPN tjeneste deg gjøre ganske så enkelt og smertefritt!

Dessuten, er du i utlandet over lengre tid under for eksempel utenlandsstudier eller et lengre jobbopphold, så er det flott å ha tilgang til noen av de seriene en er vant til her hjemme. Det er her et kanskje enda viktigere poeng dukker opp.

Selv om de fleste nordmenn har engelsken i orden, og forstår det meste, så er det kjedelig å måtte anstrenge seg når en skal nyte underholdning. Derfor er det en stor fordel å ha norsk teksting. Dette får du når du ser HBO Nordic i utlandet gjennom en helnorsk server.

Hva bør du vurdere ved valg av VPN?

Når du skal velge et VPN, så finnes det mange gode alternativer der ute. Det er dog mye hodebry, og ikke minst gode penger, å spare på å gjøre en noe mer grundig analyse av markedet for VPN tjenester. Nedenfor er et par av de faktorene som er viktige å basere sitt valg på.

Hastighet: Skal du streame HBO Nordic i utlandet, så er gjerne deres serier og filmer i HD. Om du da ikke har den rette hastigheten på nettet, så sier det seg selv at du ikke får en veldig god opplevelse. Men selv med god hastighet på eget nett, så kan det gå skeis med hastigheten på VPN.

Sørg derfor for at du velger et VPN som innehar en høy hastighet. Det betyr streaming uten buffering og evig lasting, og i stedet avslappende underholdning. Helst skal et VPN gjøre at ditt nettverk oppleves akkurat like raskt som det nettet du faktisk er pålogget hjemme!

Antall norske servere: Uten en norsk server får du enkelt og greit ikke tilgang til innholdet hos HBO. Derfor er det selvfølgelig helt essensielt at den VPN tjenesten som du velger har et tilbud av norske servere. Det holder derimot kanskje ikke bare med at de har disse, men utvalget må noen ganger være av større dybde.

ExpressVPN er et eksempel på en VPN med mange servere i Norge.

Som nevnt tidligere er det altså en stor motstand fra Netflix og enkelte streaming leverandører for å bekjempe bruk av VPN. Dermed kan det være noen problemer knyttet til rimeligere VPN adresser med få norske servere. Sørg for et stort utvalg av disse, slik at du er sikret HBO Nordic i utlandet på norske servere som fungerer optimalt.

Kostnad: Uansett hvilket produkt eller hvilken tjeneste du skal anskaffe, så er selvfølgelig pris en faktor en må vurdere. VPN tjenester er gjerne rimelige i henhold til den verdien en får igjen, men det er allikevel store penger å spare i lengden, da spesielt med tanke på at VPN tjenester gir rabatter for lengre abonnement.

Dessuten skal en være obs på å dra nytte av de mulighetene som befinner seg for å prøve ut de diverse VPN tjenestene. De fleste har nemlig en prøveperiode, slik at en kan se om de ovennevnte faktorene står til stil med akkurat det en måtte forvente seg av et VPN.

Hva annet kan et VPN brukes til?

VPN har over de siste årene ikke bare blitt populært grunnet sine evner til å tilgang til norsk TV i utlandet og vice versa. Faktisk har det mest sannsynlig fått enda mer oppmerksomhet grunnet bekymringer rettet mot personvern, da VPN takler dette på en ganske så enkel måte.

Når du har på et VPN i bakgrunnen, og for eksempel logger deg på en amerikansk IP-adresse, så surfer du nemlig på en mye tryggere måte gjennom kryptert trafikk. Dermed blir det tøffere for autoritære regimer, hackere, og andre med ugunstige intensjoner for din trafikk på nett, å faktisk kunne spore deg.

Faktisk hevdes det av mange VPN tjenester at krypteringsgraden er like god ved deres tjenester som i den amerikanske hæren. Med andre ord er det ikke bare titting på HBO Nordic i utlandet som er en gode her, selv om det kanskje er akkurat det du er på utkikk etter.

Finn et VPN som passer ditt bruk

Det viktigste er at du finner et VPN som faktisk passer ditt bruk. Skal du se HBO Nordic i utlandet, så er det altså faktorer slik som hastighet, antall norske servere, og ikke minst pris som er viktige. De to første er helt essensielle, mens sistnevnte gjerne skiller to veldig like alternativer når valget innskrenker seg.

Alt du trenger å gjøre når du har bestemt deg er å registrere deg hos VPN tjenesten, finne de norske IP-adressene, koble deg på disse, og besøke HBO Nordic sine nettsider. Med dette trikset i ermet vil du få tilgang til alt av HBO Nordic se tilbud i Norge, og det uansett hvor i utlandet du måtte sitte!

Oppsummering

Dersom du laster ned en VPN har du altså tilgang til HBO Nordic uavhengig av hvor i verden du befinner deg. Dette gjelder også andre norske strømmetjenester som TV2 Sumo, Viaplay og så videre. For å få tilgang velger du enkelt en norsk server inne på VPN tjenesten du har valgt. De nevnte leverandørene i denne artikkelen er svært gode alternativer for strømming. Videre er dette også tjenester som tilbyr topp kvalitet innenfor alt VPN har å by på. 

Det er fullt lovlig å bruke VPN for å strømme geoblokkert innhold. Dette kan også gjøres andre veien ved å koble seg opp til for eksempel USA når du er i Norge. Sikkerheten er VPN gir deg er også god nok grunn i seg selv til å anskaffe tjenesten. Dersom du tester ut en av aktørene i denne artikkelen får du gjort dette risikofritt i 30 dager dersom du mot formodning skulle vært misfornøyd.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo